2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

Bende yasadim canim yaklasik 4 ay progestan kullandim hatta türkiyedeydim tatilde gebe kaldigimda evime bile gelemedim 4 ay hep yattim igneler vuruldum progestan kullandim 3 kutu..

Ama suan 31. hafta icindeyim bol bol dinlen yürüme sakin insAllah bisey olmadan atlatirsin bu dönemi :) herkes yasiyo bunlari artik yasayanlarin cogunun kucaginda simdi bebsileri yada ilerlemis gebelikleri :)

Üzme sakin kendini Dua edicem sana canim öptüm seni

Canim kerin sertlesmelerimi bende bebegimin poposu saniyordum ama ondan degilmis hic bir alaksida yokmus kacinci haftandasin bilmiyorum ama muhakkak dr danis..

Seni korkutmak istemem rahim acilmasindan sertlesirmis siklikla karin...

Cok ayakta kalmanin ve cok yürümenin sonrasinda gelisen sertlesme degil evde dahi sIk sIk oluyorsa muhakkak konus dr la...

Canım ben de 2 gündür aynı duygulardayım. Hele bugün çok az hareket etti. Sabah beni uyandıran bebek gitti, yerine bütün gün öylece duran bi çocuk geldi.
Bi ara durdum, bikaç kez tekmeledi allahtan da içim rahatladı. Ama benim de azaldı hareketleri, niye anlamadım.

selam kızlarrrr nasılsınızzzzzz

İyiyiz canım. Bebişin büyümesini bekliyorum ben şahsen. Bugün kıyafetlerini de yıkayınca iyice heyecanlandım gelmesi için. Sen nasılsın?

Günlük yaşamımızda belli bir olayı tarif etmek için kullandığımız kelimeler o olayı algılayış biçimimizi derinden etkiler. NLP (nöro-linguistik programlama) teknolojisinin başarısının en önemli dayanaklarından biri kelimelerin dikkatli kullanılmasıdır. NLP öğretisi bilinçdışımıza (bilinçaltımıza) hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak seçmemizi sağlar: NLP'ye göre "biz kelimelerimizi bilinçli seçerek bilinçdışımızı olumlu yönlendirebiliriz".
Doğum eylemi sizce nasıl birşey?

"ağrılı"
"korkunç gözüküyor"
"düşünmek bile istemiyorum"
"ben iğneden bile korkan bir insanım, gerisini sen düşün artık"
"bilmiyorum, deneyip göreceğiz, ama ağrı duyulduğunda yapılacak çok şeyin olduğunu biliyorum ve bu beni rahatlatıyor"
"kişiye göre değişebileceği söyleniyor ve buna inanıyorum"
Yukarıdaki cevaplardan hangisi size yakın geliyorsa, sizin bilinçaltınıza doğum eyleminizin o şekilde geçmesi emrini peşinen verdiğinizi ve doğumunuzun muhtemelen o şekilde geçeceğini büyük bir doğrulukla tahmin edebiliriz.

Bizim dilimizde "doğum sancıları" veya "doğum ağrıları" olarak ifade edilen olayın ingilizcesi "labor" yani "iş", fransızcası ise "travaille" yani yine "iş", veya daha başka bir deyişle "eylem". Dikkat ettiyseniz bu kelimelerin içinde ağrıyı çağrıştıran birşey yok, doğum sonuca ulaştıracak bir eylem olarak tarif edilmiş. Bizim toplumuzda doğum eylemi "sancı" veya "ağrı" olarak ifade edildiği sürece anne adaylarının ağrı çekmemesi mümkün görünmüyor. NLP'nin kuramlarından biri de "dünya üzerinde herhangi bir şeyi bir kişi bile yapabilmişse, bunu herkes yapabilir!" şeklindedir. Dünya üzerinde birçok anne adayı az miktarda rahatsızlık duyarak bebeklerini dünyaya getirebilmektedir. Bunun anlamı, bunu sizin de yapabileceğinizdir. Elbette bunun için NLP öğrenmeniz uzun zaman alır, ancak olaya bakış açınızı olumsuzdan olumluya çevirerek bunu başarabilir duruma gelebilirsiniz.

Şu andan itibaren size doğum sancısı veya doğum ağrısı tanımlamalarını "çöpe atmanızı" ve yerine doğru olan "doğum eylemi" tanımlamasını kullanmanızı öneriyoruz.

Yukarıdaki cümlelere gülümseyerek bakıyorsanız, sizin zihninizdeki "doğum resmi" muhtemelen zaten olumludur.

alıntı

Son düzenleme:
bugün oğluşuma bübchenin şampuanını pişik önleyici kremini, vücut yağını aldım teyzeleriii,cennet kokulumun cicicleri bitiyor yavaş yavaş,,yarın da küvetini alıcaz babasıyla,anneanneside hırka örüyomuş kuzuma 4 gündür tenha buraları çenesi düşük anneler fellik fellik geziyor anlaşılan.. bayram gezmelerini bitirdik dün şükür,bugünde gezdik tozduk kocişle..bizden haberler bukadar güzel anne adayları,kuzumun arkadaşları kociş işe başlasada şeker diyetime devam etsem benim kocayla diet miyet yapılmaz,aburcubura çok düşkün benide yoldan çıkarıyo

Son düzenleme:

Saol canım valla stres üzüntü çok etliliyo ama bazen elimde olmuyo işte Allahım hayırlısıyla son iki ayımıI geçirmemizi nasip etsin inş.. Dikkt et canım kendine çok yorma batma arada bendede oluyo ama çok şiddetli değil uzan valla canım ohh ayaklarını bi uzat şöle sende bebişinde dinlenin :))

Ya kızlar bişey sorcam burda bahsetmişsiniz karında sertleşme diye bi arkadaşımız demiş poposunu dayıyo sanıyoduk diye aynen benimde öle oluyo bende diyorum hep ya poposu ya topuğunu dayıyo diye ve bu dayanama gibi hissettiğimde o bölgese uyuşma gibi bişey oluyo bu kasılmamı oluyo anlamadım ben doktora gitsemmi acaba bana akıl verin nolur (

Doktorunu Ara Tabii ki Söyle Ama Benimki de Gece Öyle..
Ben Hareket Ettiğimde Dokunduğu Yeri Kilitliyor..
Dün Gece Nefes Alamadım Neredeyse..

Kizlar 50 lik yuklememde aclik 80, tokluk 153 cikmisti.
100 luk yapildi. O da aclik 78, 1. Saat: 151, 2. saat: 202, 3.saat: 132 cikti.

Diyetisyene yonlendirdi doktor. Beyaz ekmek, seker ve meyve yemiyorum ama onun disinda super de uyuyorum denilemez doktorun verdigi nazi diyetine...gerci 3 gun oldu baslayali daha da uymaya calisicam. Forumlarda baya kotu seyler yazilmis korkmaya basladim. Cok ciddiye almamistim aslinda((

Bende Haftaya Şampuanını, Yağını ve Küvetini Alacağım..
Manikür Setini Unutmayın..

Doktorunu Ara Tabii ki Söyle Ama Benimki de Gece Öyle..
Ben Hareket Ettiğimde Dokunduğu Yeri Kilitliyor..
Dün Gece Nefes Alamadım Neredeyse..

Hm anladım canım ay ne biliyim burda olyunca üzümbulgusunun yazdığına benzer şeyler yaşayınca telaş yaptım bian ben yinede bi doktorumu arayım içim tam ferah olsun yoksa randevuma 2 hafta var daha kafama takarım :)))

Tabi Ara İçin Rahat Olsun..
Ama Genel Anlamda Rahat Ol, Oku Araştır..
Yoksa Tecrübesiz Olduğumuz İçin Çok Telaş Yapıyoruz Hele de İlk Bebekse..

Mesela Benim ki de Yemek Yedim Oynamıyordu..
Sana Yorum Yazdım Şu An da Oynuyor Teyzesi..

Ayyy canım ya ne güzel. Ben de çok seviyorum karı. inşallah bir an önce tr de yağar

CANIM doktora git mutlaka. ben çok çektim gebeliğimin en başından beri bu akıntılardan. pregestan kullanıyordum senın gibi. gebelikte böyle akıntılar tehlikeli derdi benım doktorum. ihmal etme sen, bizi de habardar et durumundan cnımmm

çok güzeller güzel günlerde kullanın inş...

canım uyuşma ben de olmuyor ama bende hep öyle oluyor sertleşme hatta canım bile acıyor. ama ya bebiş yer değiştiriyor ya da dayıyor bir yerlerini diye düşünüyorum

bence çok önemli birşey değildir, ama için rahat etsin doktorunu ara istersen sen..

Oh oh maş oynasın tabi valla canım aynem dediğin gibi tecrübesiz olunca hemen telaşlanıyoruz biraz daha rahatim canım siZinle konuşup paylaşmak çok ii geliyo

Aynen canım bende biyerlerini dayıyo diyorum ama nettede biraz araştırdım bi doktoru arayım ben bebişim kıpır kıpır ama o beni rahatlatıyo inan canım

Ay ne güzel canım ya ben karı çok severim buralarada yagsa ne hoş olur sende kendine çok dikkat et canım aman diyim üşütme sıkı sıkı giyin çok öptüm seni

bilmiyrumki canım pişmiştir heralde ya sonuçta ızgarada pişiyo.....bende normalde hiç işim olmaz sucuk salam sosis jambon vb. ama işte eşimin gazına gelip yedim allaha emanet bebişim... şusi yesem ben uyuyamam kız korkudan pipiriklilkten .sağol canım

ferah tutmaya çaılışıyrum canım.....olmaz ya olmamalı bişey ........yok canım istanbuldayım ben...bizim otrduğumuz eve yakın bi kumrucu var izmir kumrucu ama gerçekten güzel yapıyo adam sadece kumru yapıyo....izmire gitmeye iç gerek yok canımız çekince giderdik oraya hep ama hamiş olunca boşladık ordan geçiyoduk işte hadi yiyelim die eşim günahıma girdi :)

inşallah canımcım sağolasınn......hadi canım deli cesareti seninkide aslında bukadar sakınmıcan ama işte bazı insanlar benim gibi pek bi pipirikli amaaan hele ben yakından tanısan illallah ederdin he her konuda ama böleyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…