• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Allahım ölecem sevgimden:16:..doktora gittik teyzeleri malum bugün...27.haftayı bitiricez kısmetse..benim oğluşumun kilosu 1.200 olmuş..minnoşumu çok seviyorum ..valla kaynanam haklımı ne yauwww:27: bu minnoşları nası vericez elalemin kızlarına deeemi ama:52: muhahahaha...şaka biyana..onu izlerken ağlayasım geliyor nası bi mucizedir bu,,küçücük nokta kadar bişeydi koca adam olmuş benim yavrum yaa:16: aynı ben kuzucum..1 kilo vermişim:62: yuppiiiii...diyet yapıyorum yaa şeker hamur tatlı yok.kilo bilem vermişim helal bana :46:doktor şekerim için sana diyet vermiyorum ama yediklerine dikkat et böyle devam dedi.beslenme şeklimi beğendi..burda bi arkadas vermişti o diyeti bana sağolsun..protein ağırlıklı besleniyorum zaten.çocuğum sağlıklıymış..doktor şekeride kafana takma,kilolu olursada doğuramam diye korkma ne anneler bilirim 2 kg çocuğu doğuramayan dedi.ama 4 kiloyu geçersede sezeryan yaparız dert edersen şekerin dahada yükselir dedi.doğum şekline son haftalar karar veririz dedi.içimi rahatlattı..3500 tlye mal olucak doğumum buarada konuştuk..resmini koymuyorum minnoşumun çünkü yine yandan poz verdik malesef,çocuğum anasıyla babaısna çekmiş hep soldan poz veriyo :9: son haftalarda birazdaha büyüsün yine koyarım fındık burunlumu..rabbims ağ salim kavuşmayı nasip etsin inş. hepimize..:16:

slm hadi gözünaydin canim benim herseyin yolunda olmasina cokkk sevindim masallahh sübhanallahh:nazar::nazar:ogluusuna:emir_bebek:senin diyet ise yaramis canim masallahh sanada.amin c:emir_bebek:nim allahim herkezi sagsaglim kavustursun bebislerimize..insallahh.

Allahım ölecem sevgimden:16:..doktora gittik teyzeleri malum bugün...27.haftayı bitiricez kısmetse..benim oğluşumun kilosu 1.200 olmuş..minnoşumu çok seviyorum ..valla kaynanam haklımı ne yauwww:27: bu minnoşları nası vericez elalemin kızlarına deeemi ama:52: muhahahaha...şaka biyana..onu izlerken ağlayasım geliyor nası bi mucizedir bu,,küçücük nokta kadar bişeydi koca adam olmuş benim yavrum yaa:16: aynı ben kuzucum..1 kilo vermişim:62: yuppiiiii...diyet yapıyorum yaa şeker hamur tatlı yok.kilo bilem vermişim helal bana :46:doktor şekerim için sana diyet vermiyorum ama yediklerine dikkat et böyle devam dedi.beslenme şeklimi beğendi..burda bi arkadas vermişti o diyeti bana sağolsun..protein ağırlıklı besleniyorum zaten.çocuğum sağlıklıymış..doktor şekeride kafana takma,kilolu olursada doğuramam diye korkma ne anneler bilirim 2 kg çocuğu doğuramayan dedi.ama 4 kiloyu geçersede sezeryan yaparız dert edersen şekerin dahada yükselir dedi.doğum şekline son haftalar karar veririz dedi.içimi rahatlattı..3500 tlye mal olucak doğumum buarada konuştuk..resmini koymuyorum minnoşumun çünkü yine yandan poz verdik malesef,çocuğum anasıyla babaısna çekmiş hep soldan poz veriyo :9: son haftalarda birazdaha büyüsün yine koyarım fındık burunlumu..rabbims ağ salim kavuşmayı nasip etsin inş. hepimize..:16:

slm canim benim hadigözünaydin herseyin yolunda olmasina cokkk sevindim masallahh sübhanallahh:nazar::nazar:ogluusuna:emir_bebek:senin diyet ise yaramis canim masallahh sanada.amin c:emir_bebek:nim allahim herkezi sagsaglim kavustursun bebislerimize..insallahh..

her zaman her zman kadın dedikodusu da çekilmez be mandiş :1:
ben de mehmet akiften esinlendim ilk başta
sonra da anlamını da okuyunca daha bir sevdim ismini
yok be mandiş eşim o kadar zorlukla sahip olmuşuz istediğini koysun nasılsa kızı ben koyacağım :1:
inci ,ipek ve bilge alternatiflerimde olan isimler
aman sorma karnımda daha şimdiden hareketliler de doğunca ne olacak bilmiyrum :1:
bu arada herkese bi göbüşgöstereyim dedim bakallım nasıl az önce çektim :1:

Eki Görüntüle 542664

slm canim masallh sana :nazar::nazar:göbis cokk tatli görünüyor..

Doktorunda rahatlatmış seni ne güzel ,hadi gözünaydın canım:16:

slm annişler ve zuzular :16:
anam mandiş günden bahsetmişsin bende sevmem anlamazdım annemde bizi hiç bi komşu oturmasına götürmezdi ay evlendim ev kadını oldum hep okumuş ve çalışmıştım bende sevmem derdim sonra hiç selam dahi verilmeyen bi yerde akrabalarımızda bi tek eşim tarafı vadı onlarda sağolsunlar çektirmişlerdi 3yıl geçirdim ve evimizi aldık ki annemlerin mahallesi bu konularda çok güzeldirr komşuluk vardı şimdi maşallah çok dedikodu da oluyor ama sende girdiğin komşuları seçiyosun 3 4 kişi nerdeyse hergün görüşüyoruz 9kişilikte bi güne girdik geçen ay ay yapamam diyen ben annem bile gülüyor şimdi eh yaşlandım da ama çalışmayınca akraba anne kardeşte olmayınca komşuculuk oynamak güzel ama seni çekemeyen ikide bir laf sokanları hayatından herzamanki gibi komşu ilişkilerinde de uzak tutacaksın ayda yılda bir görüşsen yeter :9:

Kızlar kv bebeğin doğduktan sonra tuzlanması gerektiğini, tuzlanmazsa kokacağını söylüyor.:26:Eltim de buna katılıyor.Kendi oğullarını tuzlatmış.:53: Bana mantıklı gelmedi.Bunu yapacak başka kimse oldu mu veya duyan oldu mu? Yazık yavrum tuzlanınca yanmasın :5:

canım beni ve ailemdekileri tuzlamışlar gerçekten hele zayıfken terlemezdim bile ve kokmaz şimdi kilodan ve izmir sıcağından terliyorum :31: ve kocişede söyledim oda beni tuzlamamışlardır şimdi tuzlansam olurmu diyor :37: geçen komşucuklarım senin oğluşu tuzlucaz annem gelecek ya bunlar napıyo derlermi dedi bende bizde de bebek tuzlanır dedim sonrada ballıcaklarmış one dedim bide tuzlama arkasın bal sürülürmüş ter kokmasın bal gibi tatlı olsun diye kız bütün bücükler yer oğlumu dedim balı duymamıştım komik geldi ama ballarız da :) ay aslında adettir bunlar ama olsun 40da uçurcaz una bulucaklar oğluşu mu aman sağlıklı sıhhatli gelsinlerde napalım buldumcuk oluruz bu yaştan sonra yaparız herşeyi ama çok garip adetleri olanlar da var gelincik melincik olayları varmış okadarda değil

ki sarılık olan bebeği doktorun karşısına sarı kıyafetle çıkar doktor seni beceriverir ama sarılık için sarı tülbent bile alınıyor :1:

Ben tuzlamak istemiyorum.
Ağzına soda damlatmak istemiyorum.
Gözüne limon sıkmak istemiyorum.
.
.
.
Uzar gider...

Ayrıca bunlardan birini yapmamı isteyen büyüklerimi de nasıl uyaracağımı düşünüyorum.
Bulan varsa söylesin...

ay canım tuzlamak dedikleri suyuna bi çimdikcik tuz atmak yoksa direk sürülmez ki yanar tenleri zaten hassas ama göze limon ne netmi görcek duymadım bunları canım yapmak isterlersede kolay gelsin bi önceki mektubun gibi yazıp verirsin ellerine :52: kız o mektubu versekte benim kayniş anlamaz dediğim dedik tir o Allahtan bilmez bu adetleri ama duyarsa duyduğunu yapmak ister herbuluşmada bi isim duyup bunu koyun diyen bi istikrar sağlayamadı isimde koca bayramda herkezin içinde ben masaya vurdum bu olacak ismi dedim diyor hala ömerin yanına şunu koyun diyor aslında ömeri ben koydum utku yu oğlu bilse :1:

Geçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha:(

Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:

şu bildiğimiz arap hurmaları varya ramazanda yediklerimiz
rasulullah onun kabugunu soyup yeni doğan bebelerin ağzına sürermiş hafif taddırırmış, bir hikmet vardır diye ben sadece bunu yapıcam
bir de yine rasulullahın tavsiyesi üzerine ilk sarı ya da beyaz giydiricem, battaniyesini de sarı aldım
zaten sarılık için de en uygunu buymuş tıbben

bunlar dışında kimse bana şunu yap bunu yap diyemez valla aaa

canım ohurma acme hurması mı neydi bende yapcam diyodum güya doğumdan önce 1tane anne doğunca bebişin ağzına doğumsonrası bitane anneye 3taneydi pahalı bi hurmaydı ama şartlamıyorum kendimi unuturum hele şuara bu unutkanlık ve telaşede bide zemzem suyu götürüp silsekmi bebişi diyorum ilk biz silip giydircekmişiz ya ama bide evde silerim diyorum bakalım ogün ne görür yaparız kısmet ama sarılık olan bebişe sarı giydirtmez doktorlar diye biliyodum yanlışmı biliyorum anlaşılmadığı için sarı önerilmez diye biliyorum bakayım bakalım google amcaya :)

Hrriyet - Bebekleri kokmasn diye tuzlamak yanl

Tuzlamamak gerekiyormuş.Allah korusun beyin kanamasına bile yol açabiliyormuş.Eşime yazıyı göndereyim de annesi ile konuşsun.Sonra gelin karıştırmıyor demesin kv:19:
Bir de bu şekerli su işini halledebilirsek off :50:

ay canım hürriyetteki yazıyı okuyunca içim yandı biz bi yerimize tuz sürsek yakar benim bildiğim suyuna azcık tuz koymaktı tuza yatırmak değil :9: ay turşusunu kurcam oğluşumun :9:
bide sirkelesek tamam su ama sirkeyide ateşi çıkınca yaparlar ya tamam işte turşu minik bamya turşusu :)

canım bebeği tuzlamak var teri kokmasın diye tuzlarlar benı tuzlamıslar ve cidden hıc terım kokmaz

terlesem bile kokmaz yani ama tuzlanmayanalrın terlemese bile tenı kokuyo çok şahit oldum buna

ayrıca tuzlamak derken cocugu tuza bulamıyosun öle bişey değil

banyo yaptırıken suyuna hafıf tuz ve güzel kokulu otlar eklenmiş mesela defne karanfil çakıl tasıile

çocugu yıkıyosun ve duruluyosun bu kadar ayrıca ağzına karanfil sürersen de ağzı hiç kokmaz

bebeğin agzımı kokar terımı kokar demeın onlar büyüycekler....bu çok uzun zamandna beri yapılan bir işlem :)

bazıalrı abartıp çocugu tuza buluyoalr aısl olan yanlış bu cocuk tuzlamak böle bişey değil...bu tabıı kı zarar verır

ay canım seni okudum da rahatladım bende oşekilde biliyorum ki burda okumuştum karınca yumurtası yağımı ne sürerlermiş kılsız olsun diye ah isterdim hiç kılım olmasın ki ben de maşallah ama yine de süremezdim o ne olduğu belli olmayan şeyi minişime ama tuzlama olaını bende buşekilde çok ayrıntılı olmasada suyuna 1fiske konulur biliyorum :34:

canım o tuza bulamak gülsuyu işi felan çocuğun ilerleyen zamanlarda terlemesi olmasın olursa kokmasın felan diye yapılan bişi ama. yani benim bi kuzenm var çocuğu hatırlıyorum yumurta tuz ne bulurlarsa yıkadılar çocuk şimdi 15 yaşında valla terleyince ceset yemiş gibi kokuyoor. :27:

kız :53: ceset yemiş gibi kokmak ne demek hadi ceset gibi koksun :) gerçi ay Allah yardımcısı olsun dicem karısının da olsun benim kocişte şahane kokar bide bana kızıyo bıktım burnundan diye onunki koku almaz çok keskin olmadıkça bazen de gerçekten kokuyorum diyor ay bayan olsa neler dener şu botoksu yaptır bile diyorum ama kabul etmiyor oğluşta herkonuda matematik dersi ve koku konusunda çekmesin diğer herkonuda çeksin diyorum :1: ay ama tarihte harikadır kocişim hepte yermiyim napayım seviyom kokarcamı ben :31:

Minik oğlum göbeğinden çıkıverecek bugün sanırım. Öyle çok itiyor ki artık rahatsız oluyorum bu gerginlikten. Zavallıcım iki büklüm minicik yerde kendine yer mi açıyor acaba :)
benimkide dün geceden beri itiyor resmen,sığamadı miniğim :) dün gece kafası ya da poposuydu bir tarafta o kadar belirgindiki..çapını bile ölçebilirdim elimle yani :)) çok heyecan verici..benimki genelde sağa yatıyor..
kızlarr günaydınnnn :))
ben yavaş yavaş doğumu düşünmeye başladım yani doğumdan kesinlikle korkmuyorum ama doğum sonrası 1 hafta beni korkutuyo hastane işleri , kanama , bebek sağlıklımı , emicekmi emmicekmi falan sizdede varmı ????
zaman yaklaştı canım endişelenmemiz çok doğal,rahat bırakmaya çalış kendini..
Reputable !

Dün buldum o at koşturması kalp atışlarını , 1 kez ben, 1 kez de eşim denedi. ikisinde de sabırla aradık ve yakaladık. 6-7 saniyeydi ama rahatlattı en azından.

Nasıl teşekkür etsem azdır. Ben o pow pow seslerini kalp atışı sanıyomuşum.
:17:

Şimdi her endişe ettiğimde bulurum ve rahatlarım umarım.

Çok sağol tatlım.
:38:
hadi gözün aydın :))
günaydın güzel anneler ve kuzucukları bugün itibariyle 32.haftama va 8. ayıma girmiş bulunuyorum darısı sizlere :nazar:
aminnn..bir ulaşsam o haftaya artık..hem izine ayrılmış olucam ne güzel olucak..
Ben tuzlamak istemiyorum.
Ağzına soda damlatmak istemiyorum.
Gözüne limon sıkmak istemiyorum.
.
.
.
Uzar gider...

Ayrıca bunlardan birini yapmamı isteyen büyüklerimi de nasıl uyaracağımı düşünüyorum.
Bulan varsa söylesin...
bende duymuştum ama inanmıyorum,koku durumu bence kişiden kişiye değişen bir durumdr..annem sorucam beni tuzladı mı :)

bir de kız bebeklere karınca yumurtası yağı sürüyorlar büyüynce kıl çıkmasın ya da az çıksın diye
doğruluk payı varsa ve zararsızsa ben de yaparım ya kızacağızm uğraşmasın kılla tüyle
aman sakın onların orjinalini bulmak bizim ülkemizde imkansız gibi bişi,o kadar çok sahteleri varki bilinmedik şeyler kokuyorlar..
onu yağı değilde direk yumurtalarını topraktan çıkarıp sürerlermiş diye duydum bende..

kızlar bişi sorucam şimdi biz doğum parasını toplu mu alıcaz normal maaş gibi ay ay mı?
ne kadar kesinti olacak. bi duyum aldım kesinti olan kısmını şirketten alıyormuşsun. böle bişey varmı acaba?
doğum izni biti çalışmaya başladıktan sonra sgk ödüyor 3de 2 sini.. iş yerinin kıyağına bağlı canım..bazı iş yerleri seni uğraştırmıyor maaşını aynen ödüyor,sgk dan kendi alıyor,kesinti farkınıda doğum hediyesi veriyorlar ..nerdeee öyle iş yeri ,bulsamda gidip çalışsam :31:

Son düzenleme:
bugün kontrolümüz vardı birde testler filan..

şeker ölçtürdüm ne kadar yorucuydu :( biraz yüksek çıktı haftaya 100 lük yapılacak..pofff,yine saatlerce hastanede olucam.. idrar yolunda az enfeksiyon varmış,tek dozluk antibiyotik içicem..
kan değerim normal..bebeğim 910 gr ...plesanta sadece 1 cm yukarı çıkabilmiş,bana sezeryan yolları gözüktü ...çok şükür ki bebeğim sağlıklı..:emir_bebek:

bir de kız bebeklere karınca yumurtası yağı sürüyorlar büyüynce kıl çıkmasın ya da az çıksın diye
doğruluk payı varsa ve zararsızsa ben de yaparım ya kızacağızm uğraşmasın kılla tüyle

kız diğerlerini yapmıyon bunu nasıl yapcan bide en kolay mikrop kapacak yerlerine gerçi karınca nın kendisini sürmek zor yumurtası nasıl olurki :37: hem artık imkan çok yoluversin oda yıllarca yolunduk :) yada koyversin :)

hep iyi düşünüyordum ve normal doğum diye çok ısrarcıydım arkadaşlarımın yoğun sezeryan ol baskısına rağmen
nettende izlemiştim çok kolay görünüyordu neden normal yapmayımki diye tuttum normal doğumu tercih ettimmmmmmmm
amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ölüyordum resmen ölümle pençeleştim

mahvoldum artık son haddine gelmiştim ve bir türlü doğum gerçekleşmiyordu
benden sonrakiler doğurdu koydu ben halen
doğuramadım ve doğuramadığım gibi doktorlar kendi aralarında fısırdaşmaya başladılar
vakumla falan çekelim diye
onlarında ödleri koptu yüzlerindeki ifadeyi çok iyi hatırlıyorum
o anda dedim bir daha asla doğurmammmmmmmmmmmmmm
doğurursamda asla normal doğurmammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
illaki sezeryan doğururum diyeeeeeeeeeeee;;;

ama bak üstünden 2 yıl bile geçmedi ve ben tekrar hamileyim
ve gene normal istiyorummmmmmmmmm
o kadar riske rağmennnnnnn
ve o günleri bizzat yaşamış biri olmama rağmen
tüm zorlukları yaşamama rağmennnnnnnn
hiç düşünmüyorum
herşey olacağına varır diyor ve mutlu hayaller kuruyorum
inşallah bu sefer çok rahat doğururum riske falan girmeden diye dudalar ediyorum
kendimi sıkıp daraltmıyorummmmmmmm
yoksa inan işin içinden çıkılcak gibi olmuyor canımcımmmmmmmm
mutlu hayaller kur sonun güzel olsun inşallahh
tatlımmmmmmm Allah yardım etsin hepimizeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

Benim ilk bebeğim ve bende normal doğum istiyorum. Nette izlemediğim doğum videosu kalmadı. Başıma gelecekleri bilmiyorum yada ne kadar acı çekeceğimi.. Kediler köpekler bile doğuruyo ben mi yapamicam diyorum :) Bir de doğumdan sonra bebekle o ilk tanışma anı beni bitiriyor. Bu tanışma ve koklaşmayı kaçırmak istemem.

kız diğerlerini yapmıyon bunu nasıl yapcan bide en kolay mikrop kapacak yerlerine gerçi karınca nın kendisini sürmek zor yumurtası nasıl olurki :37: hem artık imkan çok yoluversin oda yıllarca yolunduk :) yada koyversin :)

Herseyin yolunca olmasina sevindim canim :)

Masallah bebisine bende ayni düsünüyorum saka degil oglan kiz farketmiyo nasil vercez oglanlari :)))

2 kilo cocugu dogramayanlar catisi dar olanlar...

Türkiyede dogum ücretlerimi düsmüs ya :/ annem 8 sene önce 5 binliraya dogum yapti sezeryandi ama düsünsene 8 sene önce...

Geçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha:(

Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:

canım baban için hayırlısı olsun inşallah kolaylıklada kurtlur tontişinede maşallah gerçi haftaına göre normalde :nazar: ay doktorlara bırakıyoruz da onlarında işine sezaryan geliyor gerçi bizimkide normalden yana bende alıştırmaya çalışıyorum kendimi ama şu vakum kötü abimde iz kalmamış ama eşimde alnında izi var gerçi vakumdan diyorlar ama bilemiyorum nasıl vakumlamışlar sa artık :9:

Back
X