• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
bugün kontrolümüz vardı birde testler filan..

şeker ölçtürdüm ne kadar yorucuydu :( biraz yüksek çıktı haftaya 100 lük yapılacak..pofff,yine saatlerce hastanede olucam.. idrar yolunda az enfeksiyon varmış,tek dozluk antibiyotik içicem..
kan değerim normal..bebeğim 910 gr ...plesanta sadece 1 cm yukarı çıkabilmiş,bana sezeryan yolları gözüktü ...çok şükür ki bebeğim sağlıklı..:emir_bebek:

Allah yardimcin olsun canim nedir bu annelerin gebelik sekerinden cektigi :) insAllah sende bisey cikmasa bari...

O enfeksiyon bendede var kendimi asiri temiz tutmaya calistigim halde hep enfeksiyon onunlada bir alakasi varmi bilmem ama bence olmali :))

Hastanede 7 gün fitil kullandim vajilnadan.. Gecen haftada kontrole gittigimde idrarimda yine bakteri görülmus sonradan esimi aramislar 5 günlük hap vermisler icim diye...

Benimkide cani cekince oynuyo cani cekmeyince hic hareket yok :) iyidir korkma..

Güzel haberlerle gelirsin insAllah canim bekliyorum...

Sorma canim ya gece kac kere kalkiyorum biliyomusun dün gece agladim bile :)))

Esim diyo ki ne oluyo ne oldu bisey mi oldu bebek mi geliyo :)))

Dünde zaten esime biseyler hazirladim aksam kac haftalardir yapmiyorum mutlu olsun diye hep hazir yiyoruz...

Karnim bir sertlesti bir sertlesti nefes alamadim iyice asagi indi kücüldü karnim sirtim agridi belden göbegime dogru bir sanci aglaya aglaya uyumustum bide cis derdiyle uyandim kac gez...

2 haftaya kalmaz dogururum ben :( offf
ya benı de uyutmuyo bizim oğlan:)
gece dön dön bı hal oldum, sabaha karşı da uyandım gögsüme bi sancı girmiş nefes alamdım yatınca sabahın korunde uyandım
okula gıttım derse gırmeden benımkı dayndı gobeke deliğimin oraya
andımız okunacak ınemedim bahçeye,derse gırdım yok hala aynı yerde tenefuste maden suyu aldırdım ama takı 11e kadar benımkı inatla itti beni... bu ara çok ahreketlendi akşamları 5kez vuruyordu sonra 1-2saat pek sesi yoktu şimdilerde hiç durmuyo sankı içimde çamaşır makınası varda bu da makınanın içinde dönüyor:)

Kızlar kv bebeğin doğduktan sonra tuzlanması gerektiğini, tuzlanmazsa kokacağını söylüyor.:26:Eltim de buna katılıyor.Kendi oğullarını tuzlatmış.:53: Bana mantıklı gelmedi.Bunu yapacak başka kimse oldu mu veya duyan oldu mu? Yazık yavrum tuzlanınca yanmasın :5:

tuz mıkrop öldürür suyuna 1çay kaşığı koyarız odur heralde dedikleri yoksa pastırmalık et gibi tuza yatırmasak ii olacak:)

benimkide dün geceden beri itiyor resmen,sığamadı miniğim :) dün gece kafası ya da poposuydu bir tarafta o kadar belirgindiki..çapını bile ölçebilirdim elimle yani :)) çok heyecan verici..benimki genelde sağa yatıyor..

zaman yaklaştı canım endişelenmemiz çok doğal,rahat bırakmaya çalış kendini..

hadi gözün aydın :))

aminnn..bir ulaşsam o haftaya artık..hem izine ayrılmış olucam ne güzel olucak..

bende duymuştum ama inanmıyorum,koku durumu bence kişiden kişiye değişen bir durumdr..annem sorucam beni tuzladı mı :)

aman sakın onların orjinalini bulmak bizim ülkemizde imkansız gibi bişi,o kadar çok sahteleri varki bilinmedik şeyler kokuyorlar..
onu yağı değilde direk yumurtalarını topraktan çıkarıp sürerlermiş diye duydum bende..

doğum izni biti çalışmaya başladıktan sonra sgk ödüyor 3de 2 sini.. iş yerinin kıyağına bağlı canım..bazı iş yerleri seni uğraştırmıyor maaşını aynen ödüyor,sgk dan kendi alıyor,kesinti farkınıda doğum hediyesi veriyorlar ..nerdeee öyle iş yeri ,bulsamda gidip çalışsam :31:

Ben mali müşavirimizden ssk nın da doğum iznindeyken ptt ye her ay maaşını yatırdığını öğrendim. Toplu ödeme diye bir şey duymadım. Şirketin gösterdiği maaştan 2 günlük kesinti oluyormuş.

Allahım ölecem sevgimden:16:..doktora gittik teyzeleri malum bugün...27.haftayı bitiricez kısmetse..benim oğluşumun kilosu 1.200 olmuş..minnoşumu çok seviyorum ..valla kaynanam haklımı ne yauwww:27: bu minnoşları nası vericez elalemin kızlarına deeemi ama:52: muhahahaha...şaka biyana..onu izlerken ağlayasım geliyor nası bi mucizedir bu,,küçücük nokta kadar bişeydi koca adam olmuş benim yavrum yaa:16: aynı ben kuzucum..1 kilo vermişim:62: yuppiiiii...diyet yapıyorum yaa şeker hamur tatlı yok.kilo bilem vermişim helal bana :46:doktor şekerim için sana diyet vermiyorum ama yediklerine dikkat et böyle devam dedi.beslenme şeklimi beğendi..burda bi arkadas vermişti o diyeti bana sağolsun..protein ağırlıklı besleniyorum zaten.çocuğum sağlıklıymış..doktor şekeride kafana takma,kilolu olursada doğuramam diye korkma ne anneler bilirim 2 kg çocuğu doğuramayan dedi.ama 4 kiloyu geçersede sezeryan yaparız dert edersen şekerin dahada yükselir dedi.doğum şekline son haftalar karar veririz dedi.içimi rahatlattı..3500 tlye mal olucak doğumum buarada konuştuk..resmini koymuyorum minnoşumun çünkü yine yandan poz verdik malesef,çocuğum anasıyla babaısna çekmiş hep soldan poz veriyo :9: son haftalarda birazdaha büyüsün yine koyarım fındık burunlumu..rabbims ağ salim kavuşmayı nasip etsin inş. hepimize..:16:
oy maşallah allah tamamına erdirsin inş saglıkla
bende yarın görücem kuzumu bakalım nasıl paşam
Geçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha:(

Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:
baban için canım hayırlısı olsun inş.geç olsun güç olmasın canım
allah kolaylık versin
dogum içinse hayılısı olsun ama benim tanıdıgımda böyle miyom vardı ,dr riske atmayalımdiye sezeryan olmuştu
hayırlısı olsun inş
bebeği tuzlamak mı!!!!:52:ben cildi tahriş olmasın dıye çamasırlarını nasıl yıkasım dıye düşünüyorum tuzlama olayını duyunca ürperdim yahu.valla benim kv de bebegın ılk kakalı bezını halının altına koyacakmıs nazar degmesın dıye.yanı öle saçmalıklarla karsılasacagız kı o logusalık halıye kabalaşmazsam iyidir.anne dua okuruz ne bezi yahu dedım aaa olmaz herkes koyuyor dedı etrafındakıler kafayı yemiş dedım.ama ağzına hurma sürmeyı düşünuyorum peygamberımız yapmışsa vardır bir güzelliği.aman tuzlatmayın bebişlerinizi balık mı bu.
oo daha ne enteraslıklar var:
bebek tüylü olması diye:karınca yumurtası sürülürmüş(töbeeee):52:
bebek tüylü olması diye:tuzlanırmış(balık ya bebeler):52:
kız çocukların şeylerin organına :toz şeker konurmuş(neymiş kıymetli olurmuş):52:
erkek çocuklarınaorganlarına: bal sürülürmüş:(kaderli ,kısmetli kız gelsin diye):52:
bebek dogunca agzına :pekmez sürülürmüş(sarılık olmazmış):44:
bebek dogunca agzına:soda damlatılırmış(gazlı olmasın diye):37:
bebek dogunca agzına :hurma sürülürmüş(agzı böle açılırmış):44:
anne için gögüs ucuna: sogan sürülürmüş (çatlamasın diye):37:
bebegin ilk kakası saklanırmış:neden(nazar degmesin,hasta kadın gelirse bebek hastalanmasın diye):52:
işte böle aklıma gelenler bunlar :52::32:
kızlar hastane çantasına patlıcan biberde koyun gitmişken güvec basarız :60:
bazıları mantıklıda şu bal şeker çıldıramak elde deyill:60:bana ilk dediklerinde alay ediyolar zannettim:60:
ben mesela hurma sürmeyi,birde pekmezi düşünüyorum bakalım bebek anne sütünden önce güvec ardınada soda içecek oh maşallah:60::56:

amanın kızlar ne enteresan adetler varmış meğer bugün konuşulmuş hepsi ben acve hurması dışındakilerin hiçbirini yapmayı düşünmüyorum şahsen ama tuzlama falan çok şaşırdım valla :1:

ben dün 2. kemoterapiyi aldım biraz halsizim midem bulanıyor şekerim 200 oldu ama bugün düştü çok şükür
çok kasıldım dün bir de sistit oldum gene hastaneden bugün kadın doğuma gittim bebişe baktık 1480 gr olmuş bebişim :nazar: iyi görünüyor dedi doktor mantar mış benimki sistit değil dedi fitil verdi...
onkolog da 4. kemoyu da verelim tedavi yarım kalmasın dedi 4. seans 35. haftaya denk geliyor ve kemodan sonra bebeğin en az 3 hafta anne karnında kalması gerekiyormuş yoksa koruyamayız enfeksiyon kapar dedi yani 38. veya 39. haftaya kadar doğum yapmam yasak adam son kemodan sonra kıpırdama bence doğurma sakın dedi :44:
yahu nasıl olacak bu iş
oğlum sakın doğmaya kalkma sonu kötü olur diye telkin edeceğim herhalde :1:
neyse son kemo ya gitmeden rahim uzunluğuna bakacak kadın doğumcu eğer doğum erken olacaksa anlarız dedi o zamanda son kemoya izin vermem dedi...
bakalım öyle işte
onun dışında iyiki saçımı kazıtmışım bugün banyoda oluk oluk döküldü eğer uzun olsalar çok üzülebilirdim ama şimdi dokunmadı, kel oldum iyice hehehe...

kızlar ya
aslında moralim bozuk terapi günleri çok geriliyorum bir de o ortam iyice geriyor beni onkoloji bölümüne bir giriyoruz herkes kanser çeşit çeşit terapi 2 saat sürüyor odada var 15 kişi herkes konuşuyor ne hikayeler var dün benim gibi meme kanseri ile başlayıp birkaç sene kurtulup sonra metastas sonucu yine kanser olmuşlar birinin kemiğine diğerinin ciğerine birinin de rahime vurmuş Allah ım hele bir teyze vardı nasıl sorun nasıl olumsuz ağlıyor 3.5 sene önce ölseydim keşke falan diyor ay içim şişti bundan sonra mp3 le falan gidip hiç duymayayım diyorum kötü oluyorum ya Allah herkese iyilik sağlık nasip etsin zor valla ben de korktum bu hastalık her an yayılabiliyor öyle kurtuldum oh demek yok malesef...
öpüyorum sizi Allah a emanet olun, bebişlerimizle sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin Rabbim :16:

OO genelin dogum şekli belli olmuş ,Allahım bana da normal dogumu nasip etsin inşallah..doktorum son ana kadar normal dogum dedi,sezeryan en son careymiş inşallah normal şekilde dogar benim bebişimde ..:(
Akşamları cigerimin altında batmalar oluyor sizde de oluyor mu kızlar? ne oturabiliyorum ne dogru düzgün hareket edebiliyorum .. şuan bile acı cekiyorum resmen:43:

dün gec oldu bende de
önceden de olurdu bende, kalbımde de olur ciğerimde de doktor kas gerilmesi demişti ama çare bulamamışlardı
yıne ondan mı yoksa hamılelık mı sebep bılemdım
ama gece kalktım resmen nefes alamıyorum yatamadım oyle oturdum yatakta
bebiler içerde sıkışmaya başladı,bizimde neremizi bulrlarsa yer genişletme çalışması yapıyorlar gece gunduz:)

amanın kızlar ne enteresan adetler varmış meğer bugün konuşulmuş hepsi ben acve hurması dışındakilerin hiçbirini yapmayı düşünmüyorum şahsen ama tuzlama falan çok şaşırdım valla :1:

ben dün 2. kemoterapiyi aldım biraz halsizim midem bulanıyor şekerim 200 oldu ama bugün düştü çok şükür
çok kasıldım dün bir de sistit oldum gene hastaneden bugün kadın doğuma gittim bebişe baktık 1480 gr olmuş bebişim :nazar: iyi görünüyor dedi doktor mantar mış benimki sistit değil dedi fitil verdi...
onkolog da 4. kemoyu da verelim tedavi yarım kalmasın dedi 4. seans 35. haftaya denk geliyor ve kemodan sonra bebeğin en az 3 hafta anne karnında kalması gerekiyormuş yoksa koruyamayız enfeksiyon kapar dedi yani 38. veya 39. haftaya kadar doğum yapmam yasak adam son kemodan sonra kıpırdama bence doğurma sakın dedi :44:
yahu nasıl olacak bu iş
neyse son kemo ya gitmeden rahim uzunluğuna bakacak kadın doğumcu eğer doğum erken olacaksa anlarız dedi o zamanda son kemoya izin vermem dedi...
bakalım öyle işte
onun dışında iyiki saçımı kazıtmışım bugün banyoda oluk oluk döküldü eğer uzun olsalar çok üzülebilirdim ama şimdi dokunmadı, kel oldum iyice hehehe...

kızlar ya
aslında moralim bozuk terapi günleri çok geriliyorum bir de o ortam iyice geriyor beni onkoloji bölümüne bir giriyoruz herkes kanser çeşit çeşit terapi 2 saat sürüyor odada var 15 kişi herkes konuşuyor ne hikayeler var dün benim gibi meme kanseri ile başlayıp birkaç sene kurtulup sonra metastas sonucu yine kanser olmuşlar birinin kemiğine diğerinin ciğerine birinin de rahime vurmuş Allah ım hele bir teyze vardı nasıl sorun nasıl olumsuz ağlıyor 3.5 sene önce ölseydim keşke falan diyor ay içim şişti bundan sonra mp3 le falan gidip hiç duymayayım diyorum kötü oluyorum ya Allah herkese iyilik sağlık nasip etsin zor valla ben de korktum bu hastalık her an yayılabiliyor öyle kurtuldum oh demek yok malesef...
öpüyorum sizi Allah a emanet olun, bebişlerimizle sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin Rabbim :16:

canim benim allah yardimcin olsun hpsi biran önce gecer insallahhh kurban oldugum allahim yasatmasin birdaha ne sana nede hic kimseye..gececek canim allahin izniyle görüceksin sen güclü ol yeter moralini bozma olsun canim benim üzülme sacin tekrar cikar zor tabi ama sen yeterkii iiyi olcanim benim..allahim herkezin yardimcisi olsun evet insan farkli seylr duuynca kötü oluyor kendine bebise cokkkk iyi bak canim benim dualarim seninle bebisinde iyiymis cokkk:nazar::nazar: sükür öpt seni canim benim allaha emanet ol insallahh..:54::54:

şeker ölçtürdüm ne kadar yorucuydu :( biraz yüksek çıktı haftaya 100 lük yapılacak..pofff,yine saatlerce hastanede olucam.. idrar yolunda az enfeksiyon varmış,tek dozluk antibiyotik içicem..
kan değerim normal..bebeğim 910 gr ...plesanta sadece 1 cm yukarı çıkabilmiş,bana sezeryan yolları gözüktü ...çok şükür ki bebeğim sağlıklı..:emir_bebek:

slm canim dikkat et kendine üsütme oturdugun yerlere dikkat et..bebisinde iyiymis cok sükür masallah sübhanallahhhh:nazar::nazar::emir_bebek:insallah normal olur canim eger istiyorsan ben normal isteyenlerdenim herkezede tavsiye ederim kötü birsey olmadiktan sonra allahim bir avazda kurtarsin hepimizi insalahhh..

Delikız! Bence çok iyi canım. Yani bi de ikiz taşıyosun sonuçta! Maşallah hep böyle gider inşallah! Başta hatırlıyorum, ben 6 kilo mu ne almıştım da sen bi fotoğrafını koyup sinir etmiştin hepimizi:1: Zaten 5.aydan sonra fırtlıyo bu karınlar. Gerçi benim de hamile olduğumu beni tanımayanlar tam kestiremiyo. Kıyafete bağlı olarak da çok değişiyo tabi ama genelde otobüste yer veren eden olmuyo henüz. 15 kiloyla kapatamıcağım kesin benim ama umarım 20 kiloyu görmem. Çünkü şimdiden çok ağır geliyorum kendime. Neyse sağlıklı olalım da gerisi hallolup gidiyor. Son aylarda alınıyor esas kilo, bakalım kaçar kilo attırcaz son aylarda.

Zeynepfaz! Çok seviniyorum senden iyi haberler aldıkça. Bebişine nazar değmesin, herşey yolunda gidecek ve sağlıklı bir şekilde alacaksın inşallah bebeğini kucağına.
Bu süreçte her ağızdan bişeyler duyacaksın, hazır ol. En iyisi dinlememek canım çok doğru söylüyosun.
Dualarım seninle. Allah'a emanet ol!

Sinoplu! Benim doğum şekline dair gıkı çımıyo doktorumun. Ben de sormuyorum valla daha erken der kesin diye. Böyle large bi ilişkimiz var anlıcağın. Ama kiloya gelince fırça atmayı iyi biliyo. İşi gücü kilo manyak kadının:51: Doğuma dairse bi yorumu bile yok şimdiye kadar. Neyse ben de çok üstüne düşmüyorum. Nasıl olsa önceden ayarlayabileceğimiz birşey değil. Son ana kadar belli olmuyo. Ama ben sezaryenden çok korkutuğum için sanki başıma o gelcekmiş gibime geliyo.
Amaaaaan çok da düşünemicem yani, zamanı gelince bakcaz artık:52:
Benim batma değil de tüm gün sandalyede oturduğum için akşamları oturamıyorum, hep yatasım geliyo. Ayaklarım da yavaştan şişimeye başladı. Geceleri artık 2 yastıkla uyuyorum ki nefes alabileyim. 3. trimester çok zor geçecek belli oldu!:43: :43:

slm hadi gözünaydin canim benim herseyin yolunda olmasina cokkk sevindim masallahh sübhanallahh:nazar::nazar:ogluusuna:emir_bebek:senin diyet ise yaramis canim masallahh sanada.amin c:emir_bebek:nim allahim herkezi sagsaglim kavustursun bebislerimize..

Doktorunda rahatlatmış seni ne güzel ,hadi gözünaydın canım:16:

Herseyin yolunca olmasina sevindim canim :)

Masallah bebisine bende ayni düsünüyorum saka degil oglan kiz farketmiyo nasil vercez oglanlari :)))

2 kilo cocugu dogramayanlar catisi dar olanlar...

Türkiyede dogum ücretlerimi düsmüs ya :/ annem 8 sene önce 5 binliraya dogum yapti sezeryandi ama düsünsene 8 sene önce...
teşekkür ederiz teyzeleri.öpüyoruz oğluşumla sizi:54::55: üzümbuğusu cnm amerikan hastanesi ve acıbadem gibi yerlerde biraz pahalı bu işler.10.000 - 12.000 tl tutanlar var dedi doktorum.benimki sıradan ufak bi özel hastane.. 1500 tl hastane alıcak yatak ve kullanılıcak serum merum ..vs içib extradan bu ücretin dışında 250-300 tl arası epudral iğnesi parası vericem hastaneye normal doğum olursa oda.sezeryanda anestezi yerine epudral olduğu için aynı anlama geliyor almazlar dedi.2000 tl de doktorum alıcak..3750 ye falan gelicek en fazla.bide ben muayenehanesine gidiyorum 2 haftada bir.125 tlden ayda 300 tl para veriyorum daha fazlasını istemesin bi zahmet..:20:

yahu nasıl olacak bu iş
bakalım öyle işte

kızlar ya
:53:aaa acve hurması ne kızlar ben ilk defa duyuyorum ....:44::44::44::44::44:
zeynepcim cnm dediğim gibi bu hastalıkta en baş rolü moral oynuyo..o hastaneler adamı dahada hasta eden zaten.görmemeye duymamaya çalış.biliyorum binbir çeşit hasta görüyosun hergittiğinde...herkes güçlü olamıyor dediğin gibbi ağlayanlarla çok karşılaşırsın..mp3 al dediğin gibi onu dinle..bebeğin için dik durucaksın sen..beraber atlatıcaksınız inş. bu dönemi.. öpüyorum seni çok:54:

cnm takma kafana sakın.çoğumuz şeker hastası burda..biride benim malesef...yediklerimize dikkat edicez doğumdan sonra biticek bu..bak bugün bende gittim doktora.bizde 27. haftayı bitiriyoruz oğluşumun kilosu 1200 olmuş.gayet sağlıklı .ben yediklerime dikkat ettiğim için 1 kilo vermişim vallahi sevindim...çok kilo almıycaz böyle düşün :34:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun diyen msj yazan tüm arkadaşlarıma çok tsk ederim.
Babamın ameliyatı haftaya kaldı kızlar , daha önceden hepatit c geçirip tedavisini olmuştu babam 2-3 sene önce, şu anda bağışıklık kazanmış durumdaymış ama yinede hala aktifliği varmı die bir test yapmaları gerekiyormuş yüksek ihtimalle yok karaciğer enzimleri temiz ama yinede tedbir olarak yapmamız lazım dediler ona göre farklı hazırlıkları olucakmış ameliyatta ve sonucu 1 haftada çıkıyormuş herşeyin hayırlısı diyoruz beklicez 1 hafta daha:(

Bende kontrole gittim doktoruma bugün ,1.600gr olmuş kuzum,herşey yolunda şükür. Doğumu sordum nasıl yaparız fikir alışverişi yapabilirmiyiz dedim bende miyom olduğu için sezeryandan yana doktorum miyom rahim kasılmalarını engelleyebiliyormuş doğum esnasında yinede çok istersen deneriz dedi ama kendisi sezeryandan yana miyomuda alırız diyor .
Epidural normal içinse şöyle birşey söyledi ağrı hissetmediğin için sancı esnasında ıkınma olayı tam gerçekleşmeyebiliyor bu durumda bebeğin çıkışı uzuyor ve sıkıntılı oluyor vakumla çekmek zorunda kalabiliyoruz böyle bir riski var o durumun dedi,ben çok doğum hikayesi okudum hiç böyle bir problem yaşayıpta yazan görmedim ama bilmiorumki varmıdır acaba böyle bir durum:26:

slm canim herseyin hayirlisi olsun insallahhh tez zamanda sagligina kavusur sende kendine dikkat et canim..herseyin yolunda olmasina cokk sevindimm kuzunu yesinler senin:nazar::nazar::nazar::emir_bebek:ben yazmistim canim benimde iki bebsimde normal dogum.ilk oglumda kafasi cok asagida oldugu icin cikmasi zor oldu doktor kalb atislari yavasladi dedi ikinizide riske atmayalim büüyk sef doktor gelip karar vercek dedi bekledik o esnada su vemediler ameliyat olur diye damagim yapismisti esime dedim dogum sirasinda icim yaniyor karpuz yicem ben oda yavrum rengi mosmordu resimde bile eli yüzü cok tuhafti kormus canim benim bana diyor i esim askim sen bir dogur bak ben sana 1 tane degil bir kamyon getircem diyordu beni sakinlastiriyordu elini sikmaktan morartmisim adam cok cekmisti yaa yazik..:1::1:sonra sef doktor geldi öbür doktorlaara kizdi falan bir dogumu yaptiramadiniz cekilin dedi ve o kadar iri yari ve uzun boylu ki benim dilim damagim kurumus artik nefes alip vermek hersey cok zor ikinmak resmen geldi üstüme iki diziyle yüklendi o anda mosmor oldugumu ve nefes alamadiigimi hissettim sanki sonra karsida resim vardi duvarda tablo ordan görüyordum neler oldgunu güc aliyordum resmen baktikca sonra vakumu getirin dediler vakumla cektiler kuzum kaanim dünyaya geldi cokkk sükür hersey yolundaydi zaten kaan pek ergenciydi 28 haftada acildi alt tarf yat yat hastanede haftalarim gecti 36 hafta dogdu ama kafa zor cikti iste hersey yolundaydi cokkkk sükür rabbime.

Son düzenleme:
canım baban için hayırlısı olsun inşallah kolaylıklada kurtlur tontişinede maşallah gerçi haftaına göre normalde :nazar: ay doktorlara bırakıyoruz da onlarında işine sezaryan geliyor gerçi bizimkide normalden yana bende alıştırmaya çalışıyorum kendimi ama şu vakum kötü abimde iz kalmamış ama eşimde alnında izi var gerçi vakumdan diyorlar ama bilemiyorum nasıl vakumlamışlar sa artık :9:

tesekkurler canım evet hayırlısı diyip dua ediyoruz bizde çok saol
Myom olayım olmasa baskı yapıcam normal konusunda ama o olunca doktoru dinlemek zorunda kalıyorum gerçi yinede çok istersen deneriz bakarız konuşuruz yine daha erken dedi bakalım kısmet, vakum olayı ise evet canım ya yazık allah korusun öyle iz filan şekilde bozukluk aman olmasın öyle bişe kimsede ya

baban için canım hayırlısı olsun inş.geç olsun güç olmasın canım
allah kolaylık versin
dogum içinse hayılısı olsun ama benim tanıdıgımda böyle miyom vardı ,dr riske atmayalımdiye sezeryan olmuştu
hayırlısı olsun inş

tesekkurler canım Amin.
myom olunca özellikle myomun yeri önemli oluyor rahim ağzına çok yakınsa zaten kesin sezeryan oluyor benimki rahmin dışına doğru bir myom ama yinede tabi doktorum son aydaki duruma bağlı diyor hayırlısı cnm evet bakalım kısmetimizde ne varsa onu yaşicaz

slm canim herseyin hayirlisi olsun insallahhh tez zamanda sagligina kavusur sende kendine dikkat et canim..herseyin yolunda olmasina cokk sevindimm kuzunu yesinler senin:nazar::nazar::nazar::emir_bebek:ben yazmistim canim benimde iki bebsimde normal dogum.ilk oglumda kafasi cok asagida oldugu icin cikmasi zor oldu doktor kalb atislari yavasladi dedi ikinizide riske atmayalim büüyk sef doktor gelip karar vercek dedi bekledik o esnada su vemediler ameliyat olur diye damagim yapismisti esime dedim dogum sirasinda icim yaniyor karpuz yicem ben oda yavrum rengi mosmordu resimde bile eli yüzü cok tuhafti kormus canim benim bana diyor i esim askim sen bir dogur bak ben sana 1 tane degil bir kamyon getircem diyordu beni sakinlastiriyordu elini sikmaktan morartmisim adam cok cekmisti yaa yazik..:1::1:sonra sef doktor geldi öbür doktorlaara kizdi falan bir dogumu yaptiramadiniz ckilin dedi ve o kadar iri yari ve uzun boylu ki benim dilim damagim kurumus artik nefes alip vermek hersey cok zor ikinmak remen geldi üstüme iki diziyle yüklendi o ana mosmor oldugumu ve nefes alamadiigimi hissettim sanki sonra karsida resim vardi duvarda tablo ordan görüyordum neler oldgunu güc aliyordum resmen baktikca sonra vakumu getirin dediler vakumla cektiler kuzum kaanim dünyaya geldi cokkk sükür hersey yolundaydi zaten kaan pek ergenciydi 28 haftada acildi alt tarf yat yat hastanede haftalarim gecti 36 hafta dogdu ama kafa zor cikti iste hersey yolundaydi cokkkk sükür rabbime.

canımbenim çok tsk ederim.
okumamıştım cnm senin doğumunu sen tam çatır çatır doğuranlardansın maşallah:nazar::9:
zor olmuş cnm inşallah bu seferki çok kolay olur, vakum olayı biraz riskli bir durum sanırım işte çok şükür sende bişe olmamış ama işte şekil bozukluğu filan kafada Allah korusun risk var sanırım. Bide ben epidural diince bana söledi bunu doktorum ,epiduralde acı hissetmeyince ıkınman zorlaşıomuş e ıkınmayıncada genelinde vakum kullanabiliolarmış sen baya acı çekip ıkınmaları yaşamışsın canım.Hayırlısı olsun hakkımızda :16:

canımbenim çok tsk ederim.
okumamıştım cnm senin doğumunu sen tam çatır çatır doğuranlardansın maşallah:nazar::9:
zor olmuş cnm inşallah bu seferki çok kolay olur, vakum olayı biraz riskli bir durum sanırım işte çok şükür sende bişe olmamış ama işte şekil bozukluğu filan kafada Allah korusun risk var sanırım. Bide ben epidural diince bana söledi bunu doktorum ,epiduralde acı hissetmeyince ıkınman zorlaşıomuş e ıkınmayıncada genelinde vakum kullanabiliolarmış sen baya acı çekip ıkınmaları yaşamışsın canım.Hayırlısı olsun hakkımızda :16:

slm canim evet canim insallah bu kolay olur.dogrudur bu islerde tecrübede önemli tabiki cekme tarzi falan benim sadece vakumun izi kaldi kaan oglumun kafasinda o gitmedi izi gecmedi yani izi hala duruyor..evet canim epidural dogum rahat oluyor ama tam agri hissetmiyorsun tabiki bir dügme var gelince ona basiyosun acilma oluyor ama agri hissetmiyorsun iste sonra tam dogum sirasinda o alet kapatiliyor ikinarak dogum oluyr son anda acilma bittikten sonra tam bebk gelirken alet kapatilip dogum oluyor belden igne vuruyorlar iste bunu yapan cok ama cokkkkkkk tecrübeli olmasi gerek iiy arastirilmasi gerek yapan insanin tecrübesi cokkkk ama cokk önemli takilirken hic ama hic kipirdamaman lazim hic hareket etmemen gerek yoksa cok sakincali durumlari var öyle iste yinede kötü bi durum olmadigi sürece normali en iyisi..evet canim hakkimizda hayirlisi allahim bir avazda kurtarsin hepimizi insallahhh..

artık yavaş yavaş doğumlarımıza karar vermekte fayda var. tam durumları öğrenelimde ona göre hareket edelim. ya belli olmaz bu kuzular 36 haftadan sonra heran pırtlayabilir

teşekkür ederiz teyzeleri.öpüyoruz oğluşumla sizi:54::55: üzümbuğusu cnm amerikan hastanesi ve acıbadem gibi yerlerde biraz pahalı bu işler.10.000 - 12.000 tl tutanlar var dedi doktorum.benimki sıradan ufak bi özel hastane.. 1500 tl hastane alıcak yatak ve kullanılıcak serum merum ..vs içib extradan bu ücretin dışında 250-300 tl arası epudral iğnesi parası vericem hastaneye normal doğum olursa oda.sezeryanda anestezi yerine epudral olduğu için aynı anlama geliyor almazlar dedi.2000 tl de doktorum alıcak..3750 ye falan gelicek en fazla.bide ben muayenehanesine gidiyorum 2 haftada bir.125 tlden ayda 300 tl para veriyorum daha fazlasını istemesin bi zahmet..:20:

Himm annemde zaten özel muayenehanesine gidiyordu..

O zamanlar fatihte bir hastane vardi medical hospital diye kapandi simdi dr da orayla calisiyordu orada yapti...

Fatihte cok pahali bu tür konularda..

Gebe kaldigimda türkiyedeydim e tabi saglik sigortamda yok orada muayene parasi kan testi vs.. 200 tl verdim bir muayeneye..

Fatih 29 mayis hastanesiymidi 19 muydu hatirmaiyorum :)) oraya gittim öve öve bitiremediler bende gidim dedim..

Sonra baska bir özel hastaneye gittim her muayenemde 50 tl verdim dusuk tehlikem vardi 2 haftada bir gidiyordum bazen her hafta bide 10 gün gecmeyinde muayene bedavaymis o sistemi begendim anadolu yakasi ümraniye taraflarinda.. Bazi yerler fazlasiyla sömürüyor insanlari..

Peygamberimizin bu hurmaya dair şifa sırrı var. İşte o hurma...

Medine hurması dünyanın en meşhur hurmalarındandır. Doksan dokuz çeşidinin olduğu söylenir. Bunlar içinde en meşhuru ise Acve hurmasıdır.

Bu hurmayı bu kadar değerli kılan ise Hz. Muhammed'in bu hurmayı kendi elleri ile diktiğine inanılmasıdır...

Bu hurma o yıllardan beridir Medine'de yetiştiriliyor. Diğer hurmalara göre daha büyük olan hurma, lezzetiyle de diğer hurmalardan ayrılıyor. Bu hurmanın ayrıca şifalı olduğuna da inanılıyor.

Bu nedenle de hurmanın fiyatı diğerlerinin çok çok üzerinde. Bu yıl ise kilosu 60 TL'den satılıyor...

Hurmanın şifalı olması hakkında Peygamber Efendimizin bir Hadis-i şerifi bile var.

ACVE HURMASINA DAİR RİVAYET

İmam-ı Bezzaz’a göre:

Bir gün huzuru saadete bir kimse gelir, elinde yanmış bir hurma dalını gösterip:

- Ya Muhammed, bu hurma dalını dik, şayet hurma yeşerirse biz de senin Peygamberliğini tasdik ederiz, dediler.

Rasulullah (s.a.v.) yanmış hurma dalını yere dikti. O hurma dalından mucize olarak hurma hasıl oldu, meyve verdi. İşte bu mucize hurma Acve hurmasıdır.

ACVE HURMASINA DAİR PEYGAMBERİMİZİN

SÖZÜ... ACVE'DEKİ MUCİZE SIR...

Acve hurmasının yenildiğinde yanıksı bir koku ve tadı vardır. Peygamberimiz bir hadislerinde: “Her kim her gün sabahları aç karnına yedi tane Acve hurmasından yerse, o gün içinde o kimseye ne zehir ne de sihir zarar vermez.” demişlerdir.

Yine bir sözünde “Acve ismindeki Medine hurması cennetten-dir.” dediği söylenmektedir.

KUR'AN DA YER ALAN HURMA

Hurma, Kur’anda pek çok ayette bahsi geçen bir meyvedir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi’nde dikkat çekilmiştir.

“Hurma dalını kendine doğru salla üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin. Artık, ye, iç, gözün aydın olsun."

HZ. MERYEM'İN HURMA YEMESİNİN HİKMETİ

Allah’ın, Hz. Meryem’e “hurma yemesini” bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Hz. Meryem’in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile olan ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60,65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir.

Hurma annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmakta, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmekte ve anne sütünü çoğaltmaktadır.

HURMANIN DOĞUMDAKİ MUCİZEVİ ETKİLERİ

Doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller.

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta “rapid birth” yani “hızlı doğum” ifadesiyle tanımlanmaktadır.

Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleş-tirilebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar.

HAMİLELİKTE HURMA YEMENİN FAYDALARI

Hurmada, hamilikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir.

Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Hurma, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar...

Himm annemde zaten özel muayenehanesine gidiyordu..

O zamanlar fatihte bir hastane vardi medical hospital diye kapandi simdi dr da orayla calisiyordu orada yapti...

Fatihte cok pahali bu tür konularda..

Gebe kaldigimda türkiyedeydim e tabi saglik sigortamda yok orada muayene parasi kan testi vs.. 200 tl verdim bir muayeneye..

Fatih 29 mayis hastanesiymidi 19 muydu hatirmaiyorum :)) oraya gittim öve öve bitiremediler bende gidim dedim..

Sonra baska bir özel hastaneye gittim her muayenemde 50 tl verdim dusuk tehlikem vardi 2 haftada bir gidiyordum bazen her hafta bide 10 gün gecmeyinde muayene bedavaymis o sistemi begendim anadolu yakasi ümraniye taraflarinda.. Bazi yerler fazlasiyla sömürüyor insanlari..
cnm medical de pahalı bi hastane evet..istanbulda oturmuyorum oturduğum ilçede özel olarak 1 tane hastane var çok büyük bi hastane değil.fiyat olarak oyüzden normal tatlım

Back
X