2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

cnm kızıma hamileyken cinsiyetine erkek dediler 4 aydan sonra kız oldugunu ögrendik
benim için farketmiyordu zaten cok umursamadım ama eşim bozulmuştu

şuan kızına o kadar düşkün bi baba ki.hergün saat başı arar kızıyla cilveşirler telefonda
akşam eve geldiginde benden önce kızına sarılır öperr sanki aylardır görmüyormuş gibi.
beni odadan cıkartırlar 1 saat filan sohbet ederler baba kız.kızım beni ispiyonlar babasına :))

kızımla birlikte yatarlar masal anlatarak uyutur onu.sabah uyandıgındada gider önce kızının yanına yatar, iyice bi izler ,sever ,öper onu.
gece kızını çişe kaldırır ,sütünü içirir ,yemekelrden sonra dişlerini fırcalar ,banyosunu yaptırır.
inan kıskanıorum bazen onları :))
bugün kızımı dogum yaptıgım hastaneye gittik, eşim cok duygulandı gözleri doldu

şimdi oglu oluyormuş umrunda degil.ilk zamanlar sevinmişti artık o heyecanda gitti
ben kızımı hiç bişiye degişmem, oglan senin olsun diyor bana.

eminimki senin ve gamzenin eşleride aynı şeyelri yaşıyacaklar kızlarıyla..

kızlar bu aralar sabahları kalktığımda belim ve çatım öyle ağrıyor ki sanki hiç kımıldatmamışımda tutulmuş, ezilmiş hatta dövülmüş gibi :) çatım ayrılıyor sanki sizde de varmı bu tip ağrılar erken doğum belirtisimi acaba diye de korkuyorum...

cnm evet tek çekim yada kapıda ödeme seçeneği var sadece.sinir oldum yaaa

ah canııııım bana kaş alınmaz diyeni bile denk geldi,,ozman leş gibi pis pasaklı gezelim oramızıda almayalım örüşsün ,pelik öreriz hahahah ha saç kılı ha vücut aynı şeyler

okadar güzel anlatmışsın ki ,,rahmetli babacığım ve küçüklüğüm geldi aklıma.. babalar kızlarına kızlarıda babalarına aşıktır hep

yenidoganlarda kusma genelde emzirdikten sonra oluyor.bebegin midesi cok miniktir ama cok acıktıklarında hırslanıp fazla emiyorlar dolayısıylada fazlalıgı kusuyorlar
bide emzirme yöntemi cok önemli.eger dogru şekilde emzirmezseniz cocuk cok hava yutar buda gaza neden olur, gaz sancısından dolayıda bebek kusabilir

bebegi uyutmadan önce emzirir emzirmez yataga koymamak lazım.
emzirdikten sonra dik pozisyona getirip gazı cıkarılmalı ve fazla emdigi süt varsa onu cıkarılması beklenir biraz.
sonrada bebek sırtüstü yatırılmalıdır

ben daha öncede yazmıştım aslında ,kızımda 1 yaşına kadar yastık kullanmadım , yatagının altına yastık koyarak yatagı egimli hale getirdim.
yani baş kısmı biraz yukarda kalıyordu.
uzmanlar tarafından tavsiye edilen yatış şeklide böyle zaten

ayrıca cocuk kesinlikle yüz üstü yatırılmamalı gece yatarken
gündüzleri siz yanındayken yüz üstü yatırın , bebek kendisi kafasını kaldırmaya calışıyor omuz ve kafa kasları için faydalı oluyor

gece uykusunda sag yada sol tarafa yatışta tehlikeli aslında.çocugun yüzüstü dönüp bogulma riski vardır
yan yatırma yastıgı varmış sende madem ozaman mutlaka sol yanına yatır bebegini.
sol yana yatışta, mideden yemek borusuna kaçış daha az oldugundan kusmada daha az görülüyor.

bu arada benim kızım 6 aylıkken dönmeye başladı.

selam herkese
göbek ve göğsümde çok kaşıntı var sizde de varmı
parçalayacağım kaşıntıdan valla
göğüslerim altı kaşımaktan kızarık kızarık valla
önceden de kaşınıyordu da bu ara çok arttı
çatlayacağım diye bekliyorum çatlama da olmadı

aa cnm sacmalaama .niye kocanı düşüncesiz ilan edelim.aklıma bile gelmedi
ben zaten sana ilk msj da yazdım iş nedeniyle gidiyorsa yapacak bişi yok diye.
sende sonradan yazmışsın iş nedeniyle gidiyor diye.e ozaman sorun yapılcak bişi yokki

ben hamileyken annemi babamı kardeşşlerimi filan gözüm görmüyordu.varsa yoksa kocam diyordum :)
eşim seyehate gittiignde annemde kalırdım ,hiç bişiyden keyif almazdım ,uyuyamazdım
yani hamilelik psikolojisi böle bişi.hamile degilken cokta umrumda olmuyordu :)

inşallah eşin sag saglim gider gelir , sende ailenle birlikte güzel bi 4 gün gecirirsin cnm

Kızlar ben doktoru aradım...
Rahim ağzındaki tıkacın düşmüş olabileceğini söyledi.
Erken doğum riskinde vardı dedi
Yarın gel bakalım dedi.
Ama ben çok korkuyorum. Ağlayacağım nerdeyse
Canım çok geçmiş olsun işallah tıkaç değildir. Yarın mutlaka haber ver bizlerede.
Kızlar son olarak benden size bir tavsiye
Görüntülü kamera isteyen için Apple in ürünü
iPhone ve iPad ile uyumlu
Biz buna karar verdik

iBaby
Canım bunun fiyatı hakkında bi bilgin varmı ben nette biraz baktım ama fiyatını bulamadım

Ya hamilleikte saçlarınıı kestiren varmı aranızda?Ben kestirmek istiyorum ama insanlar saçma sapan şeyler söyleyip kafamı karıştırıyorrr
Canım takılma böyle şeylere bebeğin ömrünü senin saçınmı belirlicek. Büyükler neye karışacağını sapıtıyo bazen.

kız sen napıosan bizde onu yapıoz valla gecenin bu saatinde böcüğünle hangi işi hallettiyseniz artık merak ettim hahahahahahha

eheueheue yaa sorma halvet olduk da adam uyya kaldı kocişim çok yorgun bu günler canım

bi de ben yormayım diyorum yazık adama valla

tünaydın kızlar mutlu günler

annem geldi bu gece hacıdan tüm gece havaalanındaydık karşılamak için sabah eve gelebildik biraz uyudum ve işe geldim acayip uykum var şuan

tünaydın canım hoşgelmısler Rabbım haclarını kabul etsın....

bebek şekerlerine bakınca yazarsan sevinirim.bende magnetli lavantalı biblolardan düşünüyorum dün 2,3 yere baktım tanesi 1,50 civarıydı.

canım biblolar pahalı ya bı de biblo ıstemıyrodum o sebeple dusunmedım ben :) evt genedle fıyatalrı öle

Ayşe bu site nasıl bu kadar ucuz ya? Bn 100 tane magnete 25 Tl verdim. burda 100lük paketi 5 TL. Süpper bir site bulmuşşun. Keşke daha önceden görseydin ya.Bayıldım valla, çok sağol iyiki paylaştın

canım sen ne dıyosun 3 tl ye olan bile vardı bugun ay hersey ucuz orda ama kadının biri açıkaldı bana bu durumu

sımdı magnetelr farklı şeler ıcın kullanılıo mesela biblo tasımak ıcın kullanılan magnet daha guclu oluo ve daha pahalı tabıı

ama lavanta keçe vs tasıycak olanalr daha ucuzlar cunku tasıycakalrı agırlık az ona göre değişio fıyatlar :)

bu arada sitedekı çiçeklerden aldım bugun heryerde 10 tl di 5 tl ye buldum aldım eheheueh

cok guzelmis bende yaza mevlut yapicam
o zaman almayi dusunnuyorum bunlardan cok uygun ve sirinmis:)

evet canım uygunalr kutuları da gidip yerınde gorduk gayet guzeller :)

Kızlar ben doktoru aradım...
Rahim ağzındaki tıkacın düşmüş olabileceğini söyledi.
Erken doğum riskinde vardı dedi
Yarın gel bakalım dedi.
Ama ben çok korkuyorum. Ağlayacağım nerdeyse

canım naıs ya rahım tıkacıkanlı dusmuyomuydu :S :S :S alla alla inş. ciddi bişey yoktur

içini ferah tut yaa ıyı haberlerını beklıyoruz

ay, aynen tarif etmişssin,eliyle birşeyşer arıyor ne arıyorsa..:)

ayy benımkıde eliyle karıstırıyo içerleri

ANNE:senibeklerken kilo:53 doğum:1 ocak ,ilk bebiş cinsiyeti:erkek ismi:Ali Enes. il:izmir..... buarada özelden mesaj atamadım sana nedenini anlamadım ama...

eklıorm canım :)

ayşecim bende bayadır yoktum yazamadım, benimde oğluşum olucak ismini daha karar veremedik:)

ekleyım canım :)

selam canım benımde 2 gudnur cok kasınıo napcaz bılmem :S :S :S

zaten benım gobek birden pırtladıı bebıste dayanıo cok ondan böle kasınıo :S

cnm kuzular büyüyor karnımız geriliyor bol bopl kremlen.göğüslerde büyüyor sütcüklere hazırlık yapıyorboyundan aşağımı kremliyorum valla,gerçi hergün değil unutuyorum

Son düzenleme:
Ya hamilleikte saçlarınıı kestiren varmı aranızda?Ben kestirmek istiyorum ama insanlar saçma sapan şeyler söyleyip kafamı karıştırıyorrr

Bende kısacık kestirdim.Kış geldi kurutmak çok sıkıntı oluyordu böyle çok rahat ettim.Başından beri o hurafelere inanıp saçaklı saçaklı gezdiğim için kızıyorum şimdi kendime.

kızlar merhaba bugun doç tahlıl ıcın cagırdıgından dolayı kanuni eah da idim kan ve idrar aldılar sonucları beklemedım

kızkardesımel emınonune gittik dolaştık sonucları netten aldım yarın akşam göstericem ıns degerleırm gayet ıyı kan gene dusuk ama

alıştık artık yalnız idrar fena idrar yolu ıltıhabı var gözukuo tahlılde hem de ileri derecede hıc de bı rahatsızlık hıssetmıordm doktorum soruyodu ama

iyiyim öle bi belirti yok dıyodum ama fazla mıktarda ıltıhap cıktı erken doğum sebebı bılıosnz ay deıdm ıyı kı istemıs doç tahlılı yaırn ıalcımı da

yazar monupol yazar buyuk ıhtımal ıcerım gecer ınss

neysee :)

bebek şekerlerine baktık ıste bugun :) lavantalı bısey ıstemıyordum çok bebeksi cicili bicili olmasını da ıstemıyordum :)

o sebeple böle kutu çiçek türü şekilde inceledık baktık ve 72 tane kutu aldık 25 tl

kutu üstü için çiçek aldık 288 adet 10 tl

kilitli jelatın aldım 100 adet 2 tl kurdeleyi almadım bıtek

istediğim gibi bulamadım yarın alıcam ınss bi kaç deneme yaptım evde yeşil kurdele vardı onunla denemeler yaptımm ama daha denemelrım devam etcek

hangısını begenrısem o sekıdle tamamlıycam hepsini ınss içine de kahve dunyasının bonte çikolataları var onalrdan koyucam çikolatası bulasmasın die

kilitli jelatine koyucam böle ıste kızlar kutuları sonrada kullanabılırler takı fln saklamak ıcın kalitelı ve şıklar cidden :)

yeşil kurdeleyle yaptıgım bı ıkı denememı payalsırım ıns yarın :)

havuzlu hana da ugrıycaktık ama gec oldu deıdık eve geldık böle ıstee :)

Fena canım fena hiç sorma. Tırnaklarımı kestim kısacık kaşıyıp sonradan üzülmeyeyim diye.

Bol kremlenmeye devam..

selam canım benımde 2 gudnur cok kasınıo napcaz bılmem :S :S :S

zaten benım gobek birden pırtladıı bebıste dayanıo cok ondan böle kasınıo :S

cnm kuzular büyüyor karnımız geriliyor bol bopl kremlen.göğüslerde büyüyor sütcüklere hazırlık yapıyorboyundan aşağımı kremliyorum valla,gerçi hergün değil unutuyorum

Fena canım fena hiç sorma. Tırnaklarımı kestim kısacık kaşıyıp sonradan üzülmeyeyim diye.

Bol kremlenmeye devam..

ay bi tek bende var sanıyordum iyi bari tek değilmişim
ay bi insan sürekli kaşınırmı yaa delircem yakında
sürekli yağlanıyorum hatta zeytinyağı da sürüyorum ama nafile bi işe yaramıyor
bebişler içerde olmasa kaşıyıp yırtıp kopartacam derimi o derece yani
ALLAHIM yardım et bize

uyku tutmadi

canim bence o hatasini anlamis kendini aklamaya calsiyor. iyi yapmissin bosver birsey soylememlek daha iyi.
kendi kudurduguyla otursun. onunda hirsi icinde kalmistir. Utanmiyor hamile bir kadina uzmeye cok dusuncesizmis.
sen takma kafana bebise odaklan annesi. cicilerine bak mutlu ol:)
Masallah canim ogluna her muayenede sereserpe :) bizimki cok utangaz adam gibi gostermedi
dogumda bir surpriz olursa sasirmicam:) artik gectik bizde o konuyu gidince sormuyoruz bile :)
saglikli olsunda en onemlisi o:)
bu arada kilonda gayet iyi ben 30. hafta bittiginde toplam 7.2 almistim simdi kacim bilmiyorum.
kramp kalsiyum eksikliginden mi oluyormus. ben magnezyum saniyordum
bak iyi geldi aklima su adet sancisina benzeyen sancilarada iyi gelirmi acaba iceyim bir tane bari
yok aman niye ilan edelim. Ben zaten guven konusunda konusmuyorum bile cunku insan esini bilir
bizimkide surekli gidip gelmek zorunda kaldi.
ama oyle illaki gerekli bir durum degilse hamileliginden oturu yaninda kalmasi iyi olur
son aylardayiz nede olsa. ben oyle dusundum
kestir canim birsey olmaz Annemde kizimdayken kestirtmedi bana besleme gibi oldum
bu sefer annem yok yanimda hehe gidip kestiricem :)

ya kizlar bu adet sancisi beni biraz korkutuyor varmi aranizda yasayan? niye boyle oldu ki acaba karnimi usuttum karnim mi agriyor?
ay emin olamadim kendimden.

Kızlar Ben Aralık 20 - 24 Arası Doğum Yapacağım..
Şimdi Aralık Annelerine mi Gitmem Gerek..

Ama Size Çok Alıştım..
Nasıl Bırakıp Giderim Bu Topiği..

Ama Size Çok Alıştım..

Ama Size Çok Alıştım..

canım gıtmene gerenk yok :) burdan da ocagın ılk gunelrı beklenen doğum tarıhı olup da aralıkda doğuracak çok kısı

var olucak da yanii :) aralığın 15 i gibi açarız biz de doğum topiğini erken doğuranlar yazmaya baslar :)

zira her bebek beklenen tarıhte gelmıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…