Günaydın canlarım
2 gündür sağ kalçamda dayanılmaz bir ağrı var.
4-5 adımda bir kalçamda birşey çekiyor sanki ve kalçam kilitleniyor ve beni resmen bağırtıyor.
Sanırım geçici birşey değil.
Gözlerimden yaş geldi sabah işe gelip,koltuğa kıçımı koyana kadar. :2:
Var mı yaşayan ya da önerisi olan ?
dün gazate okuyodum cep telefonunun gebelikte bebeğe zararları diye başlık atmışlardı.yapılan bir araştırmaya göre çok telle konuşan teli karnına yakın tutan gebelerin bebeklerinde çeşitli davranış bozuklukları olabiliyormuş.tabi günümüzde telle konuşmamak imkansız bende arada çok abartıyorum telefonda konuşmayı.şimdide efham yaptım kızlar ya...ben okulöncesi öğretmeniyim davranış bozukluğu olan öğrencilerimde oldu.inanın çok zor...korkuyorum ya bebeğime kendi ellerimle zarar verdiysem
Hamilelikte Cep Telefonunun Bebeğe Verdiği Zararlar - Gebelik Döneminde Telefon Kullanımı
Tünaydin. Günlük tek aksiyonum sayilan nts icin yine dogumhanedeyim. Cok sukur sancim yok. Tzeyno kaderimiz bir suan ayni seyleri hissediyoruz sanirim... Bakalim zaman ne gösterecek. Ben de artik hic takmiyorum ne dogumu ne igneyi ne sezeryani. Su kaldigim 7-8 haftada nelere sahit oldum. Tüm bunlardan cikardigim sonuc her vücüt ayri ve sonucta hersey olacagina variyor. Ne hesap ne plan ne korku hepsi bos. Planlarin üzerindeki plan gerceklesiyor. Siz de cok rahat olun sonucta ne yasanirsa yasansin ertesi gün kucaktaki can unutturuyor herseyi.
Aysecigim kutular süper olmus, özellikle 2.si cok şık. Bebek sekeri olarak sanki daha uygun. İsmini nasil eklemeyi dusunuyorsun?
Belki fikir olur ben ablaminkilerini arkadaslariminkileri pc de yazdim arkaplanini kendim sectim. Sonra da minicik olarak yan yana bir sürü kaydederek foto olarak cikardim. Bence bebek sekerlerindeki ismin yazildigi kagit cok basit duruyor ve hemen yipraniyor. Fotokagidi daha şık ve daha kullanisli oluyor.
kızlar alışverişler ne durumda bu hafta sonu banyo malzemelerini almayı planlıyoruz küvetini sabunlarını filan bir aksilik çıkmazsa artık alışverişe başlamalıyım :))
cnm küveti ,kovası, tası takım olanlardan aldım.küvet filesini ve küvet süngeri aldım.yıkama süngeri aldım.bübchenin bebek şampuanı ,vücut yağı,pudrası,pişik önleyici kremlerini aldım.saç fırçası ve tarağı ve tırnak makasını aldım..bebek havlusu aldım ama bebek havluları bebeklerin teni için biraz sert,içine beyaz ince tülbent aldım.kumaş satan yerlerde durumu anlatınca anneler bundan alıyo derler genelde zaten..kumaş mermerşahi diye geçiyor..aldığında biraz sert gibi ama ilk yıkamada yumuşuyormuş,zaten yıkıycaz herşeyini..havlunun içine dikicez annemle,bebeğin teni zarar görmesin diye..şimdilik bukadar tatlım aklıma başka bişey gelmedimaşallah maşallah beyefendi bekleniyor şimdi :)
ben hala izine ayrılmadım o yüzden hiç birşey almadım henüz artık yavaştan başlamazsan ağırlaşıyorum alamıycam :)
banyo için aldıklarının listesi varmı neler aldın nelere dikkat ettin
ah cnm o saydıklarının hepsi için bizim zilede basıyorlar,en sonunda zilden ismimizi çıkarıcam o derece sinir oluyorumen düzgün ve koyu isim sizin zilde yazıyorsa olabilir aynı sorun bizdede var gece yarısı bile basıyorlar anahatarını unutan dış kapıyı açamayan evdekilerine sesini duyuramayan yemek siparişleri artık aklına gelirse hep bizim zile basılırdı tabi zildeki isim düşene kadar artık cazip gelmiyor millete sanırım basan eden yok :)
Doğum İzninin Uzatılmasını İstiyoruz İMZA KAMPANYASI - imzakampanyam.com
Bu linki eş,dost,akraba,arkadaş,işyerindekiler veeeeeeeeee her kimi tanıyorsanız lütfen gönderin ve doldurması için rica edin.Bugün kürtaj yasası Başbakanın masasında belki doğum izni de tekrar gündeme gelir.Doğumlarada az kaldı.Lütfen arkadaşlar birbirimiz için 2 dk zaman harcayalım...
cnm kızıma hamileyken cinsiyetine erkek dediler 4 aydan sonra kız oldugunu ögrendik
benim için farketmiyordu zaten cok umursamadım ama eşim bozulmuştu
şuan kızına o kadar düşkün bi baba ki.hergün saat başı arar kızıyla cilveşirler telefonda
akşam eve geldiginde benden önce kızına sarılır öperr sanki aylardır görmüyormuş gibi.
beni odadan cıkartırlar 1 saat filan sohbet ederler baba kız.kızım beni ispiyonlar babasına :))
kızımla birlikte yatarlar masal anlatarak uyutur onu.sabah uyandıgındada gider önce kızının yanına yatar, iyice bi izler ,sever ,öper onu.
gece kızını çişe kaldırır ,sütünü içirir ,yemekelrden sonra dişlerini fırcalar ,banyosunu yaptırır.
inan kıskanıorum bazen onları :))
bugün kızımı dogum yaptıgım hastaneye gittik, eşim cok duygulandı gözleri doldu
şimdi oglu oluyormuş umrunda degil.ilk zamanlar sevinmişti artık o heyecanda gitti
ben kızımı hiç bişiye degişmem, oglan senin olsun diyor bana.
eminimki senin ve gamzenin eşleride aynı şeyelri yaşıyacaklar kızlarıyla..
Günaydın kızlar :)
ay bu sabah hiç kalkasım gelmedi ne tatlı uyumuşum anlatamam
dün akşam deneme için yaptığım kutuları paylaşayım :)
sağol canım bakalım secıcem bakıcam :)
amın ıns :) tesekkurler :)
günaydın senın ruyanda hayırlara cıksın ınss :) tesekkurler :)
ekleyeyım tabııı :)
canım hakkında hayırlsıı olsuns ağlıkla gelcıek yavrun ınss :)
isim için güzel bi tasarım yapıp renklı şekılde etıket seklındekı a4 e döküp kutunun tabanına yapıştırmayı
düşünüyorum bakalım ıns :)
günaydın canım sağol :)
canım yeme duzneıne dıkkat et ac kalma ben 1 hafatdır biraz aç kalsam heen baısm donmeye baslıo :S
canım planıları yaptık bzı odamızı doğum sornası alcaz babamın kesın karralı öle istiyor ok deıdm ben de
eşyaları ıcınde cok eksık yok bıraz bısıelr alıncak onalrı da gene 36. haftada ızne cıkınca alıcam ıns
canım bunu ımzalamıstım hedefenen ımzaya ulaıslmıs zaten
ama genede ımzalamayanalr ımzalasın çoklugumuz gozuksun dımı ama :)
küvetini ikeadan alacağım piyasadakiler kadar büyük değil içindede kayma önleyici lacivert noktaları var.dalin düşünüyorum banyo malzemelerini.havlusunu havlu içine yumuşak beyazpamuklu tülbentini aldım.lif olarakta minik pamuklu tülbent dediler ama önerisi olan varmı????
cnm küveti ,kovası, tası takım olanlardan aldım.küvet filesini ve küvet süngeri aldım.yıkama süngeri aldım.bübchenin bebek şampuanı ,vücut yağı,pudrası,pişik önleyici kremlerini aldım.saç fırçası ve tarağı ve tırnak makasını aldım..bebek havlusu aldım ama bebek havluları bebeklerin teni için biraz sert,içine beyaz ince tülbent aldım.kumaş satan yerlerde durumu anlatınca anneler bundan alıyo derler genelde zaten..kumaş mermerşahi diye geçiyor..aldığında biraz sert gibi ama ilk yıkamada yumuşuyormuş,zaten yıkıycaz herşeyini..havlunun içine dikicez annemle,bebeğin teni zarar görmesin diye..şimdilik bukadar tatlım aklıma başka bişey gelmedi
ah cnm o saydıklarının hepsi için bizim zilede basıyorlar,en sonunda zilden ismimizi çıkarıcam o derece sinir oluyorum
herkese günaydın....ben ve bebişim klasik kasık ve bacak sancı ve ağrılarım dışında iyiyiz ama oğlum hasta.faranjit olmuş.kreşe göndermedim.babannesine götürdü babası.kreşte yorulur,dinlenemez ateşi çıkar falan .hem viralmiş dedi doktor,başka çocuklara bulaştırmasın.bikaç gün babannesine gitsin,babannesi çok ilgili zaten.şimdi bitki çayları,özel karışımlar falan yapmıştır.ama okula niye gitmiyorum diye çok bozuldu tabii.dünde o hasta haliyle bana diyoki,anne kardeşimize niye elbise almadık,oğlum aldıkya birsürü,gösterdimya dedim.ama onlar elbise değilki,üst onlar,kardeşim kızya elbise alalım dedi.oy ölürüm dedim hasta hasta abi olmuşta kardeşinin elbisesini düşünüyo.onu sevindirmek için hemen bi elbise alıcam bebişe.
pazartesi günü eşim antalyaya bütçe toplantısına gidiyo.cuma günü döncek.hamile olmasaydım bende gidicektim onunla.geçen sene gitmiştim ne güzel.eşim yokken bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip yerleştiricem inşallah.bide bazı eksikler var,çıkıp onları alayım.zaten bu cuma doğum iznine ayrılıyorum.rahatım artık inşallah...
eksik hic bitmiyor bende zibin gibi giydiribilecegim alttan ve yandan citli bady begendim alicam :)ellerine sağlık tatlım bende yıkyıp ütülemek isterdim ama daha alıcaklarım var kıyafet olarakbüyük şeyleri almaktan kıyafete pek zaman harcayamadık inşallah kalan eksiklerle beraber son biticek hepsi....hepsini birden almamyruz artık hem yoruluyorum hemde herşey biterse zaman geçmez yahu zati geçmiyo artık
bendede kramp oluyor arada mahnezyum iciyorum rahatliyorum tavsiye ederim. gecmis olsun canimGünaydın canlarım
2 gündür sağ kalçamda dayanılmaz bir ağrı var.
4-5 adımda bir kalçamda birşey çekiyor sanki ve kalçam kilitleniyor ve beni resmen bağırtıyor.
Sanırım geçici birşey değil.
Gözlerimden yaş geldi sabah işe gelip,koltuğa kıçımı koyana kadar. :2:
Var mı yaşayan ya da önerisi olan ?
kiyamam ya hasta hasta dusunmus kardesini . cok gecmis olsun canim.herkese günaydın....ben ve bebişim klasik kasık ve bacak sancı ve ağrılarım dışında iyiyiz ama oğlum hasta.faranjit olmuş.kreşe göndermedim.babannesine götürdü babası.kreşte yorulur,dinlenemez ateşi çıkar falan .hem viralmiş dedi doktor,başka çocuklara bulaştırmasın.bikaç gün babannesine gitsin,babannesi çok ilgili zaten.şimdi bitki çayları,özel karışımlar falan yapmıştır.ama okula niye gitmiyorum diye çok bozuldu tabii.dünde o hasta haliyle bana diyoki,anne kardeşimize niye elbise almadık,oğlum aldıkya birsürü,gösterdimya dedim.ama onlar elbise değilki,üst onlar,kardeşim kızya elbise alalım dedi.oy ölürüm dedim hasta hasta abi olmuşta kardeşinin elbisesini düşünüyo.onu sevindirmek için hemen bi elbise alıcam bebişe.
pazartesi günü eşim antalyaya bütçe toplantısına gidiyo.cuma günü döncek.hamile olmasaydım bende gidicektim onunla.geçen sene gitmiştim ne güzel.eşim yokken bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip yerleştiricem inşallah.bide bazı eksikler var,çıkıp onları alayım.zaten bu cuma doğum iznine ayrılıyorum.rahatım artık inşallah...
canim en azindan aciklik buyumuyor, sabt kaliyor ne kadar kalsa icinde karmerhaba kızlar,
hastanedeki 25.günümüz bugün.çok şükür herşey yolunda.aslında durumumuzda bri değişiklik yok.açıklık aynı.erken doğum riski mevcut.ama çok şükür negatif bir durum yok.
bugün yeniden akciğer geliştirici iğne olduk.2.doz da yarın.ilk geldiğimiz günde yapılmıştı.
32. haftamız dolduğunda iş görmezlik raporu alıp doğum iznini başlatmam gerekiyomuş.hastanede yatıyo olmam buna engel değilmiş.hastanedeyken onu da halletmem lazım.
2 gündür onunla uğraştım.iş yerimin insan kaynaklarıyla görüştüm.ne gerekiyor diye?eksik bişey olmasın zaten memleketimde değilim.iş yerinden alınması gereken bişey varsa eşim getirsin dedim.
32+0 da raporu almam gerekiyormuş ama o da pazar günü oluyor.heralde pazartesi almam sıkıntı olmaz.
geçmişi okudum biraz.hazırlıklar son sürat devam ediyor.ben de internetten alışveriş yapmaya devam ediyorum.Eşimde ev de hazırlıkları sürdüyor.Bugün bebek odamız gelecekmiş.
bebek şekerlerini birlikte yapacaktık ama ona kaldı.malzemelerimiz hazırdı zaten.bazen içime batıyor hiçbişeyle ilgilenemiyorum diye ama bebeğimin iyi olması şu an herşeyden önemli.
bide doğum konusu var.hastaneye gelene kadar doktorum hangi doğumu uygun görürse öyle olacak diyordum.şimdi hayırlısı diyorum.hastane ortamı bu konuda sıkıntılı biraz.yattığım servis doğum servisi.ünv hastanesi olduğundan riskli durumlar hariç sezeryan yapmıyolar.hergün bir kaç tane normal doğum oluyo.bazılarından haberim olmuyo bile ama bazı hastalar için pek kolay olmuyor sanırım.bazı şeyleri duymak ister istemez negatif etkiliyor tabi.doktorlara sordum epidural anestezi yapılıyormuş hastanede ama netten epiduralle ilgili birsürü şey okudum.çok çok olumlu konuşanlar var.ama yan etkilerden söz edenler de var.epidural konusunda doktorlarınızdan bilgi aldıysanız paylaşırsanız sevinirim.
Açıkçası Allah a bıraktım.o an ne şekilde olması hayırlıysa o olsun diye dua ediyorum.
Allah hepimize kolay ve sağlıklı doğum nasip etsin.
Canim Allah sanaa sabir ve sifa versin. sancinin cikmamasi cok sevindirici ins bu gunleri kolayca atlatirsinTünaydin. Günlük tek aksiyonum sayilan nts icin yine dogumhanedeyim. Cok sukur sancim yok. Tzeyno kaderimiz bir suan ayni seyleri hissediyoruz sanirim... Bakalim zaman ne gösterecek. Ben de artik hic takmiyorum ne dogumu ne igneyi ne sezeryani. Su kaldigim 7-8 haftada nelere sahit oldum. Tüm bunlardan cikardigim sonuc her vücüt ayri ve sonucta hersey olacagina variyor. Ne hesap ne plan ne korku hepsi bos. Planlarin üzerindeki plan gerceklesiyor. Siz de cok rahat olun sonucta ne yasanirsa yasansin ertesi gün kucaktaki can unutturuyor herseyi.
Aysecigim kutular süper olmus, özellikle 2.si cok şık. Bebek sekeri olarak sanki daha uygun. İsmini nasil eklemeyi dusunuyorsun?
Belki fikir olur ben ablaminkilerini arkadaslariminkileri pc de yazdim arkaplanini kendim sectim. Sonra da minicik olarak yan yana bir sürü kaydederek foto olarak cikardim. Bence bebek sekerlerindeki ismin yazildigi kagit cok basit duruyor ve hemen yipraniyor. Fotokagidi daha şık ve daha kullanisli oluyor.
ay benimkide tembel anasını sabah 5te namaza kaldırıyo ama tembel anası vcye gitmesem diye sağa sola dönüyo enson tepiklere dayanamayıp kalkıyorum ay biz 3de bide 5te kalkıyoruz bidaha gelmiyo ama bu ara ful uyusam uyusam durumundayım kocaya kalkıp kahvaltı hazırlıyoduk onuda kaldırdık güya bizde yiyoduk hazır hem sütte içiyodumdoğduklarında sabah girer yazarız artık pışpışlıyoruz uyusun diye ama babişi işe gönderir bizimkiler sonrada uyur bak benim sıpa uyuyo şimdide anneyi dikti ya ayağa
eksik hic bitmiyor bende zibin gibi giydiribilecegim alttan ve yandan citli bady begendim alicam :)
bir besigi kaliyor tabi benim eksiklerimde var emzirme ateti vb
korkma canım her günleri bir olmuyo benim de öle idi bi durgunluk dönemine girip çıkıolar resmenKızlar ya 2 gündür bebeğimin hareketlerini çok az hissediyorum. Normalde sayardım. Yarım saatte rahat 25 kere falan olurdu. Bazen geçerdi de.
Şimdi saatte 5 kere falan oluyor ya da olmuyor. Tekmeler azaldı. Zaman zaman kendini dayıyor sadece o kadar. Geçen gün uykularından bahsetmiştim, benimki hiç uyumuyor diye. Acaba uyuyor mu?
Tatlı falan yiyorum. Yok. Eskiden bir kaşık nutellaya kendinden geçerdi.
Siz de durumlar ne? Doktora da gitmeli miyim bilmiyorum.
Kızlar ya 2 gündür bebeğimin hareketlerini çok az hissediyorum. Normalde sayardım. Yarım saatte rahat 25 kere falan olurdu. Bazen geçerdi de.
Şimdi saatte 5 kere falan oluyor ya da olmuyor. Tekmeler azaldı. Zaman zaman kendini dayıyor sadece o kadar. Geçen gün uykularından bahsetmiştim, benimki hiç uyumuyor diye. Acaba uyuyor mu?
Kızlar ya 2 gündür bebeğimin hareketlerini çok az hissediyorum. Normalde sayardım. Yarım saatte rahat 25 kere falan olurdu. Bazen geçerdi de.
bende de oldu topalliyor basamiyordum resmen ama ggecti kalsiyum alimini artirdim bide kanepede yarim saat oturamiyorum en iyisi yatagim oturdugun yerler rahat yumusak olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?