cnm ben 4 yıldır takvim yöntemi+kondom yada geri cekilme yöntemiyle korundum.
ama bu hamielligimde takvim yöntemi elimde patladı hamile kaldım :))
kondomdan nefret ediyorum , dogum kontrol hapını hiç kullanmadım hormonlarımı bozmak istemiyorum,bide kilo ve kıllanma filanda yapıyor diyorlar
spiralinde ölee cok koruyuculugu yokmuş.eee napıcaz bizz kendimizi kasarakmı gircez ilişkiye
ben şöle rahat rahattt hamilelik korkusu olmadan ilişki yaşamak istiyom, yokmu önerisi olann:)
banyo malzemeleri için dalin yerine başka markaları tavsiye eden çok oldu yine sen bilirsin ama sorduğum kişilerden çoğu dalin demedi
şu tülbent işini bilmiyordum nasıl bişiy bu
kumaşı alıp dikecen yani şu havlu mermerşahi kumaşını araştırmalıyım sanırım alırken ona da bakayım
canım mermerşah tülbent diyince buluosun.. farklı renkleri de var.. genelde bebekler için bunlardan alınıp kare kare kesilip kenarı oyalanır ve ağız mendili, sırt mendili olarak kullanılır.. ama havlu içine dikildiğini ilk defa duydum kızlardan, teyzeme bi sorucam bende onu, annem uzak ya burda öle oyalancak dikilcek işlerimi teyzoşum halledio saolsun :)
canım şampuanını, vücut losyonunu chiccodan aldım ben parafen ve sülfat yokmuş içinde, diğer markalarda da parafen yokmuş ama satan kız bunda sülfat da yok dedi ve elinde bübchen mustela tüm markalar vardı, hani dierleri olmasa elindekini satmaya çalışıo derdim, güvendim aldım bende.. pişik kremini de mustela aldım.. ilk zamanlar bebek yağı önermiolar die almadım zaten vücut losyonu başlarda onun işini görecek.. bebek küvetini ve filesini de e bebekten aldım baby jem in file alırken geniş olmasına dikkat et, bi de bi model wardı file yastık gibi bişey içi minik top top köpüklerle doluydu onu satmaya çalışırlarsa sana güvenip alma çünkü kullananlardan duydum o köpükler su çekiomuş bebişi yıkarken ve soğuk oluomuş bebiş üşütüo dediler.. benden böyle işte canım karar senin...
Merhaba kızlar,
doktora gittim
Çok şükür o akıntı nişan değilmiş.
Rahim ağzı hala kapalı.
Bebeğimde iyiydi çok şükür.
Fakat erken doğum riskim var.
İlaçlara başlayacağız dedi bunun için ( hangileri oluyor bilen var mı? )
Ayakta kalmayacaksın dedi özellikle...
NST'ye girdim. İdrar tahlili yapıldı. Fakat sezaryene girmiş, sonucumu gösteremedim.
Yarın göstereceğim inşallah.
Keyfim hiç yok nedense...
Bizden haberler böyle.
oo senin eşin baya bi sorumluluk alcak ozaman maşallahh.
benim eşim kızım dogdugunda kucagına bile alamıyordu.banyosunu filan daha 1 yıldır yaptırıyor.
bebekle nasıl oynanır bilmezdi zamanla ögrendi.hamile kaldıgımdan buyana baya sorumluk aldı sagolsun.
cnm inan eşimde akraban gibi kızım üzülcekmi diye aklı cıkıyor.bana sıkı sıkı tembihliyor bak oglanı alıp kızını ilgisiz bırakmıcaksın diye
böle anlatırken de gözleri doluyor vahhhh desem aglıcak yanii
Kızlar bir sorum olucak sizlere.
Şimdi ben çalışmıyorum. Başka çocuğumda yok, bütün gün bebişimle birbirimizi dinliyoruz, konuşuyoruz. Sohbet ediyoruz
Ben dikkat ediyorum da gündüz bebeğim hep hareketli, gece de uyanık olduğumda hep hareketli. Bebeklerin anne karnında uykuları ile ilgili bilgisi olan var mı?
Mesela biraz önce aralıksız tam 10 dakika boyunca tekme attı. (Tatlı birşey yiyordum çünkü)
Gecede uyandığımda falan sanki benimle uyanıyor heemen hareket ediyor.
Bebeğin uykularını nasıl anlayabiliriz? Acaba benim oğluşum geceleri anasıyla birlikte mi uyuyor?
bebek döndügü zaman karın aşagı düşüyor.bende öle oldu
2 gündürde sanki karnım küçüldü yaw.başka göbegi küçülen varmı?
herkese selam .
yavrularımın fetal ekosu ii çıktı
kızım da oğlum da çok şükür iiler
şimdilik hiçbir sorun görünmüyor
4 hafta sonra tekrar bir fetal eko çektireceğim
yalnız doktorları çok uğraştırıyorlar çok hareketliler
doktor diyorki kız zilli azcık dur da bakayım ,oğlum az bi dur filan
dedimki kusura bakmayın işinizi zorlaştırıyorlar ama bunlar 4.aydan beri böyleler durduramıyorum dedim
annem de ekrandan görüyor diyorki ALLAHım hiç durmuyorlar kıpır kıpırlar bi görsen diyor
benim kafa yatıktı göremedim
bu arada yanımda bi gebe daha vardı annem sordu buna kaç aylıksın diye
7,5 aylık dedi
sonra doktor sordu kaç haftalık diye 29 haftalık dedi
29 haftalığı 7,5 aydan sayıyorlarsa ben de 7.aydayım o zaman
asıl hesabı öyle değil ama hafta hesabı yapıyorlar
aslında haftayı 7 ile çarpıp 30 a bölersek tam kaç aylık olduğumuz ortaya çıkıyor
bu arada sabah tartıldım 1 kilo vermişim
bu diyet 2 haftada 1 kilo verdirdi bana hem de 2 öğünde de et olmasına rağmen
inş. bebeklerin kilosunda bişey yoktur
bugünü çok şükür atlattık
darısı yarına
yarın da kendi doktorumuza kontrolumuz var
rahim ağzımız ölçülecek ,şekerimiz ölçülecek ,hamsilere bakılacak
yarını da atlatırsak gayet rahatlayacağım
RABBİM yardımcımız olsun ins .
vala cnm bzm de hamileliğe kadar eşim korundu. adet düzensizliğim vardı. 2 ay kadar hap kullnadım. kıllanma kilo olmadı da mahvetti beni sürekli kusma bulantım oldu.
takvim yöntemine hiç güvenemedim düzensizlikten dolayı.. spirali önermiyolar zaten zararı varmış.. ben de kara kara düşünüyorum gerçekten :))
biri bişeyler önerse de bizi rahatlatsa :))
bugün kontrole gittik.doktor bebeğimin bağırsaklarında genişleme gördüm sanki dedi.bide hocama göstereyim dedi .oda ameliyattaymış.sebep nedir dedim bişe demedi.oluyor ama sanki seninki erken gibi dedi.sonra hocaya sormaya gitti ama çıkmamıştı.bir hafta sonra randevu verdi.ozaman gösteririz dedi.bişe olmazmı dedim yok dedi.ozaman özele gideyim dedim .yok boş boşuna para verme bişe olmaz diyor.belki ben yanlış görmüşümdür hem ultrasonda iyi değil dedi.ben yine özeldeki doktoruma gittim .oda bişe yok ben bi genişleme göremiyorum dedi.baya baktı ama göremedi.bebeğimde 2kilo 300gr olmuş.maşallah tombik kız olacak diyor.herşey normal diyor.
kafam karıştı yani .
takvime bende güvenemem düzensizliğim yok ama yinede tahlikeli.artık beyefendiler korunacak sevmeselerde.ben doğum kontrol hapı 5 ay kullandım biraktım bir ay geri çekilme yönetmini denedik o da tuttu.sonra hadi deneyelim bakalım olacakmı dedik bir kere denedik olduuu :) yani ilk seferde gol yedim ben bundan sonra çok dikkat etmem gerekiyor.iyi bir kaleci olmalııym :)
teşekkürler bilgilerin için bunları not alayım bende benimde sorduklarım arasında bübchen daha çok tercih edilen markaydı
o yastıklardan gördüm bende suyu çekmezmi acaba dedim ama emin olamadım kullanan yoktu etrafımda
ilk bebek doğduğundada hemşireler onu istiyorlar yazıyor du nette gerçekte öyle mi bilmiyorum ama herkes memnun o tülbentten
ANNE:senibeklerken kilo:53 doğum:1 ocak ,ilk bebiş cinsiyeti:erkek ismi:Ali Enes. il:izmir..... buarada özelden mesaj atamadım sana nedenini anlamadım ama...
kızlar 3 gündür internetim iptaldi hem işyerinde hemde aksi gibi evde o yüzden kayboldum ortalardan ama hepinizi acayip özledim geçmişi birazcık okumaya çalışsamda başarılı olamadım :))
hasta olan tüm arkadaşlarıma geçmişler olsun diyorum ve bebişlerini görenlerede gözünüz aydın diyorum darısı haftaya başıma inşallah,
bu arada benimde hediyem geldi ama resmini çekemedim henüz MİLSACIM çok teşekkür ederim kesene bereket canım çok severek gidiricem kıımın cicilerini bu arada baykuşa bayıldım :)))))))))))
bende haberler idare eder geçen gece söylemesi ayıp eşimle halvet olduk yada olmaya çalıştık :)) çok zorlandım kızlar iptal oldum resmen adamımada yazık bir türlü rahat edemedik anlıycağınız galiba bizim ayrılığımız erken olacak( hele bugün berbat ötesiyim sabahtan beri ağlıyorum ve ağlamak istiyorum sürekli dün gece kardeşimde kaldım biraz geç yattık saat 2 yi geçiyodu ama sabaha kadar ayaklarıma kramp girdi uyuyamadım hele sabah 7 de iki ayağıma birden girdi tamam dedim öldüm yani inanın suan bile inanılmaz derecede zonkluyo ayaklarım birde patron aradı böyle ukala ukala konuştu defalarca kestiğim faturaları iptal ettirip baştan kestirecek onada canım sıkıldı başladım ağlamaya ama nasıl ağlıyorum hıçkıra hıçkıra yemekte yemedim çok açım ama canım istemiyo hiçbirşey öyle yani bugün yine dikenlerim havadaydı ya niye böyle oluyo acayip mutsuz geçiyo bu hafta benim keyfim nasıl yerine gelir yardım ediverin bana
slm kizlar bende söyle gecmisi bir okudum simdide sizlere bir slm vereyim dedim..FESLEGENCIM::nisan olmamasina cokk sevindim cok sükür birsey yokmus..RÜYAGÖREN ANNISLER::rüyaniz hayra ciksin insallahh bend okadar sacma kötü rüyalar görüyorum ki hepimizin hayir olsun hamileliktenden insallahh insan bazen korkuyor..AYSECIMM::kutula r cokk güzel olmus ellerine saglikk..CANI SIKKIN OLAN KENDINI KÖTÜ HISSEDEN ARKADASLARIM::icinizi ferah tutun iiy seyler düüsnün bebisleri düsünelimm minik minikkk oyy yerim ben onlari.HASTANEDE YATAN ARKADASLARIM:::allahin izniyle az kaldi allahim sabir versin cok zor hastanede kalmakk cokk iiy bilirim insalalhh bebislerimizi sagsaglim alacagiz kucaklarimiza..herkez kendisine bebislerinize cokkk iiy bakin herkeze iiygünler diliyorum hepinizi canlarim..ALLAHIM hepimizi korusun.. bebislerimizi korusun..aminn..
kızlar 3 gündür internetim iptaldi hem işyerinde hemde aksi gibi evde o yüzden kayboldum ortalardan ama hepinizi acayip özledim geçmişi birazcık okumaya çalışsamda başarılı olamadım :))
hasta olan tüm arkadaşlarıma geçmişler olsun diyorum ve bebişlerini görenlerede gözünüz aydın diyorum darısı haftaya başıma inşallah,
bu arada benimde hediyem geldi ama resmini çekemedim henüz MİLSACIM çok teşekkür ederim kesene bereket canım çok severek gidiricem kıımın cicilerini bu arada baykuşa bayıldım :)))))))))))
bende haberler idare eder geçen gece söylemesi ayıp eşimle halvet olduk yada olmaya çalıştık :)) çok zorlandım kızlar iptal oldum resmen adamımada yazık bir türlü rahat edemedik anlıycağınız galiba bizim ayrılığımız erken olacak( hele bugün berbat ötesiyim sabahtan beri ağlıyorum ve ağlamak istiyorum sürekli dün gece kardeşimde kaldım biraz geç yattık saat 2 yi geçiyodu ama sabaha kadar ayaklarıma kramp girdi uyuyamadım hele sabah 7 de iki ayağıma birden girdi tamam dedim öldüm yani inanın suan bile inanılmaz derecede zonkluyo ayaklarım birde patron aradı böyle ukala ukala konuştu defalarca kestiğim faturaları iptal ettirip baştan kestirecek onada canım sıkıldı başladım ağlamaya ama nasıl ağlıyorum hıçkıra hıçkıra yemekte yemedim çok açım ama canım istemiyo hiçbirşey öyle yani bugün yine dikenlerim havadaydı ya niye böyle oluyo acayip mutsuz geçiyo bu hafta benim keyfim nasıl yerine gelir yardım ediverin bana
ne demek canım maksat birbirimize yardımcı olmak....
suyu çekiomuş ve soğuk oluomuş canım ama satıcılar o daha pahalı die onu satmaya çalışıolar... bübchen i bende çok duydum ama bi de kokusu da hoşuma gitmedi tabi tercih meselesi tatlım.. bi de şu emzik konusu var ben emziğini ve biberonunu nuk aldım.. nuk un küçük boyda cam biberonu war sen mi sormuştun biri sormuştu sanki topicte.. kauçuk uçları ve emzikleri tercih etme dediler koku yapıomuş ve kaynatamıosun dediler doğal olduğu için bozuluomuş.. nuk un da silikonlarının şöle bi güzelliği war kademe kademe 0-6 ay 1numara 6-18 2 sonrası da 3 numara bebeğin dişleri çıkınca koparıp yutmasın die kademe kademe sağlamlaştırmışlar ve ortodondik uçlar üretmişler ağız yapısına uygun..
emzik almayın çocuğun neyi seçiceği belli olmuo diolar ama bir tane almakta fayda war.. nihayetinde bebek doğunca da mağazaya gidip bi deneyelim bebeğim beğenirse alıcam diyemeyiz ki, yine kafamıza göre alcaz beğenmezse beğenene kadar farklı markalar denicez ya da hiç emmeyebilir.. biraz şans bu emzik işi de bence...
evet canım herkes memnun ama hastaneden istediklerini de bilmiodum alla alla yeni şeler öğreniom burdan kızların sayesinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?