biraz önce kayınvalidem aradı bebişime battaniye alt açma vs vs alcakmış giyicek bişey almıycam
bi de sana şal örüyorum dedi ben de örüceksen lizöz ör(bknz.yüzsüz gelin) anne hafif bi model yoksa şal örme çok şalım var dedim
bir de kundak işliyorum dedi eşimin bebeklik battaniyesinin üstündeki işlemenın örneğini saklamış :)
bu günler için saklıyodum onu işlemeyi düşünüyorum ister misin dedi...kundak gerekli mi bilmiyorum ki dedim
ilk zamanlar sararsın iyi olur dedi iyi dedim ben de hevesi kırılmasın :) 2 tane de battaniye örmüş işlemiş...
annem de kızımın yorganını yastıgını yapmış nevresimine geçirmiş çok cici olmuşş pazartesi akşamı gittim
baktım :) bebek odası alamıycaktık sıksııyoruz diye ama annem dolabını ben alayım beşiği siz alın dedi
eşim de odayı boyıycak inş. hepsi kendiliğinden oluyo boşuna düşünüp durmuşum o kadar zaman nası olcak nası olcak die
he bi de annem yatagımız göçmüş diye yatak almış kızkardeşimle banabenımkı bugun gelcek
Allahrazı olsun hepsinden Rabbim anne babalarımızı eksik etmesin başımızdan...
inş. biz de bebeklerimizin böyle hep arkasında destekçisi olabiliriz...
günaydın canımm :) sağol seninde inş...
aa öyle mi derler bak bilmiyrodum hımm ben de nar mı alsam acaba :) bol taneli sonuçta :)
sağol canım :)
Canim korkulacak birsey yok 3.4 gayet normal. Ben 8 hafta evel 2,6 yla geldim hastaneye son bir haftadir 0,8cmlerde. Her an dogum olabilir diyorlar ama bak hala gelmedi. Önemli olan senin bol dinlenmen. Magnezyum da cok onemli tabi zaten aliyorsundur onu da.
narda olur maksat taneli bir şey olsun ki zaten almadaki amaç bereket niyetiymiş afiyet olsun şimdiden :)
ohh kısmetiyle geliyor görüyormusun sıkıştığın yerde bir yerlerden birşey çıkıyor Allah gönlüne göre veriyor ayşecim
kaynanan ne güzel düşünmüş emek veriyor hem ufak büyük farketmez aslında kadın düşünmüş birşeyler almış emek verip de birşeyler yapmaya çalışıyor bence bunlar çok önemli
ya bu konuda bilgin var sanırım şu acılmayı hangi ağrıdan anlıyorsunuz bir kaç gündür benimde ağrı sızılarım filan var korkuyorum pazartesi doktora gidecektim
Günaydın kızlar hicri yılbaşınız mübarek olsun :)
tahlıl vermeye gittiğim gün bana hamile paketi verdiler bi tane içinde tam boy bi bebek şampuanı ıslak mendil
vs vardı bakanlıgın hedıyesıymıs sonra eve geldim milupadan paket gelmiş pişik kremi süt çoğaltıcı çay
şampuan vs vardı :)
dün akşam tam işten çıkarken dodehimni teyzemizden hediyemiz geldi :)
çok şirinler ve miss gibi kokuyolar :) ne kısmetli kızmış benim yavrum :) teşekkürler kesene bereket canım
günaydın kızlarbugün 3:30 da doktor amcamıza gidicez.muayene günümüz gelmişti zaten ama cuma günü gidicektik ben bilerek bugüne aldım..merak ettim kuzumu..
tedirginim az hareket ediyor,yada bana öyle geliyor . inş. iyidir minnoşumöpüyorum hepinizi
biraz önce kayınvalidem aradı bebişime battaniye alt açma vs vs alcakmış giyicek bişey almıycam
bi de sana şal örüyorum dedi ben de örüceksen lizöz ör(bknz.yüzsüz gelin) anne hafif bi model yoksa şal örme çok şalım var dedim
bir de kundak işliyorum dedi eşimin bebeklik battaniyesinin üstündeki işlemenın örneğini saklamış :)
bu günler için saklıyodum onu işlemeyi düşünüyorum ister misin dedi...kundak gerekli mi bilmiyorum ki dedim
ilk zamanlar sararsın iyi olur dedi iyi dedim ben de hevesi kırılmasın :) 2 tane de battaniye örmüş işlemiş...
annem de kızımın yorganını yastıgını yapmış nevresimine geçirmiş çok cici olmuşş pazartesi akşamı gittim
baktım :) bebek odası alamıycaktık sıksııyoruz diye ama annem dolabını ben alayım beşiği siz alın dedi
eşim de odayı boyıycak inş. hepsi kendiliğinden oluyo boşuna düşünüp durmuşum o kadar zaman nası olcak nası olcak die
he bi de annem yatagımız göçmüş diye yatak almış kızkardeşimle banabenımkı bugun gelcek
inş. biz de bebeklerimizin böyle hep arkasında destekçisi olabiliriz..
Canim korkulacak birsey yok 3.4 gayet normal. Ben 8 hafta evel 2,6 yla geldim hastaneye son bir haftadir 0,8cmlerde. Her an dogum olabilir diyorlar ama bak hala gelmedi. Önemli olan senin bol dinlenmen. Magnezyum da cok onemli tabi zaten aliyorsundur onu da.
ya bu konuda bilgin var sanırım şu acılmayı hangi ağrıdan anlıyorsunuz bir kaç gündür benimde ağrı sızılarım filan var korkuyorum pazartesi doktora gidecektim
evet canım doğru unutmayım nar alaım bu akşam :)
çok şükür canım ya Rabbim hayırlısını ver diye ne dualar ettim bilsen...geçen gebelikelridme herkes
bi coşmuştu busefrkidne olmayınca dedim nooluyo die ama megersem onalrda işleri yavaştan alıyoalrmış
doğum yaklaşınca herkes bişeyler yapmaya başladı...kesinlikle emek vermesi çok güzel zaten en cok hosuma giden de o
bi ara ortalığı karıstırdı ama toparladı kayınvalidecüğüm
mesela benim kulaklarımı 6 aylıkken anneannem delmiş :) annem anlatır da o bile ne çok hoşuma gider
eheh kulakalrımı anenannem delmiş diye sevinirim ben de kızıma bunu babannen örmüştü bunu annenanen dikmişti
demek isterim :)
canım benim bildiğim açılmayı at taraftaki acıdan anlıoalr çünkü kesik gibi çok pis bi acı oluyo
ben de ara ara oluyo çok nadir ve uuzn sürmüyo ama dün akşamüstünden beri belim adet olcakmışım
gibi ağrıyo ara ara bi gecıyo bi başlıo ay acaba bu ne oluyo diye düşünüyorum ben de :S
cnm ben nerdeyse bir ay ishal,kabız ve gaz problemi yaşadım.3gün ishalsem 2 gün kabızdım.ben ishal den karnım ağrıyo diye düşünüyodum ki gerçekten öyleydi.ishal azalınca ağrı da azalıyodu.
4 hafta önce doktora rutin kontrole gittiğimde açılma var dedi ve hastanedeyim işte o zamandan beri.
hastanedeki doktorlarda ishal den bayağ korktular.ishal geçti ağrılar azaldı zaten.
eğer bir kaç gün geçmeyen ishal ya da kabız probleminiz olursa geçer deyip ihmal etmeyin.
Çok cici bunlar.. Sağlıkla giysin kuzucuğun.. alan teyzesinin de kesesine bereket..
Hep derim zaten dünya işlerini kendimize çok sıkıntı etmememiz gerekiyor. Sen yeterki tevekkül et Rabbim cc herşeyi o kadar güzel ayarlıyorki.. Sonucu görünce sen bile inanamıyorsun.. Çok şükür..
ne güzel değilmi benimde annem çok hevesli ilk zamanlar alayım yapayım filan durdurdum sabret ne olacağı belli değil son zamanlar yaparsın diye :)
haklılar ama değilmi ağardan almak için :)
ayy sendemi ayşe benimde kulaklarımı annem delmiş yorgan iğnesiyle ama ben buna kızıyorum hep hiçmi acımadın diye :) tabi sonrasında lisede gidip 6 tane daha deldirmiştim o ayrı :)
bel ağrısını sorma yatamıyorum bile yürürkende ama ben bana özel olduğunu düşünüyordum bel ağrısnın demek hamişlikten artık taşıdığımız yük fazlalaştıya sanırım ondan :)
kaç gündür kasık ağrısı normal ağrı filan çekiyorum ama kesik ağrısı gibi değil o zaman korkmayım ben de ilerleyen günlerd yeni bir ağrım daha olacak anladığım kadarıyla
ama alt taraftaki ağrı sizdede oluyor dimi ve bazen kolu bacağı çıkacakmış gibi oluyor
Günaydın kızlar nasılsınız biz kahvaltımızı yaptık kızımla oturuyoruz ya kızlar benim dün acaip karnım agrıdı semsert oldu aglıcaktım resmen hareket edemedim ya hani tuvaletiniz gelirde bi süre tutarsınız sonra bî agrı olur aynen öle oldu ayaklatımı havaya kaldırdım biraz yumuşadı karnım ama sonra sanki biri bni belimden aşağı çekiyo gibi aşagı baskı hissettim ayaga bi kalktım karnım biraz daha aşagı inmiş sonrda sol kasıgımda agrı başladı gecede biraz agrım oldu şimdide hafiften kasıklarımda agrı var neden böle oldu acaba ?? Ayşecim bak kayınvaliden ne güzel düşünmüş benişin kısmetitle geliyo annesi sen nası olcak derken bi bakmışsın herşey olmuş bitmiş :)) yeşimcim bol bol dinşen inş bebişinin zamanında gelcek annesiAslıcım agdanı kendinmi yapıyosun maş sana kız valla ben hiç kendim yapmadım hep kuaföre gittim yapıştırdımmı çekemem agdayı diye korkuyorum
geçmiş olsun cnm.sakın bozma moralini.dualarımız seninle.
canım geçmiş olsun, inşallah vaktinde olur dogumun. dikkat et kendine Allah yardımcın olsun şifa versin
cok sagolun kizlar . ins vaktinde gelir.canım sen canını sıkma inş Rabbim hakkında hayırlı olanı verir acil şifalar diliyorum dualarımız seninle
canim ben yanlis yazmisim rahim agzi uzunlugu dusmus. aslinda 3,4 de guzel bir rakam dedi ama 2 gunde yarim cm dusmesi kotu boyle giderseyeşimcim dün akşam benimde adet gibi çok belim ağrıdı dinlendikçe geçti sonra gene başladı
ben de gaz sancısı fln sandım çünküçok fazla üşütmüştüm dün gaz topladım diye düşündüm sabah
gene belimde aynı tip ağrı vardı eşim gidince dinlendim biraz işe de az geç geldim bu sebeple
alt tarafımda acıma fln yok ama bu ağrı sıkıntılı bişey değildir yaa
seninde rahim boyun kısalmış o sebeple mi oluyormuş ağrın bu akşam sonucu göstermeye gidicem dr a
bi sorayım ben de ya şu an ağrım yok ama zaten ara ara gidip gelıyo...
inşallah rahatsızlıgın hafifler canım dinlen bol bol Allah yardımcın olsun....
kiymetiyle geliyor bebisler gercekten. Cicilerde cok guzel gule gule giydirmeyi nasip etsin Allah :)Günaydın kızlar hicri yılbaşınız mübarek olsun :)
tahlıl vermeye gittiğim gün bana hamile paketi verdiler bi tane içinde tam boy bi bebek şampuanı ıslak mendil
vs vardı bakanlıgın hedıyesıymıs sonra eve geldim milupadan paket gelmiş pişik kremi süt çoğaltıcı çay
çok şirinler ve miss gibi kokuyolar :) ne kısmetli kızmış benim yavrum :) teşekkürler kesene bereket canım
sagol canim ins igneler yararda durur. buda basima geldi ya daha ne diyeyim.yeşim cok gecmiş olsun, üzüldüm yaaa(
inşallah zamanında saglıkla gelir bebegin
gecmiş olsun cnm. bazı aylar banada oluyor.bence igneyle filan ugraşma ne olur ne olmaz.
iyice olgunlaşınca sıkarsın kan akıyor zaten.ondan sonra küçülüyor
sagol canim artik hep dinlenicem. esime yaptiricam haftada birgun temizlik yapsa yeter ben gunluk yemegi yaparim baska birsey yapmam kursada gitmeyi dusunmuyorum.cnm bozma moralini herşey iyi olucak inş. bundan sonra fazla yorma ev işlerinde kendini.eşin haftasonları yardımcı olur artık.senin dinlenmen lazım bol bol cnm
ohh masllah cevrede boyle hevesli annanne babanne olmasi cok guzel:) benimm bu konuda maalesef sansim yokbiraz önce kayınvalidem aradı bebişime battaniye alt açma vs vs alcakmış giyicek bişey almıycam
aa öyle mi derler bak bilmiyrodum hımm ben de nar mı alsam acaba :) bol taneli sonuçta :)
canim suanda risk yok dedi ama boyle devam ederse agrilar cunku gitmiyor o agrilarda gittikce inceltiyor rahim yolunuCanim korkulacak birsey yok 3.4 gayet normal. Ben 8 hafta evel 2,6 yla geldim hastaneye son bir haftadir 0,8cmlerde. Her an dogum olabilir diyorlar ama bak hala gelmedi. Önemli olan senin bol dinlenmen. Magnezyum da cok onemli tabi zaten aliyorsundur onu da.
Günaydın kızlar nasılsınız biz kahvaltımızı yaptık kızımla oturuyoruz ya kızlar benim dün acaip karnım agrıdı semsert oldu aglıcaktım resmen hareket edemedim ya hani tuvaletiniz gelirde bi süre tutarsınız sonra bî agrı olur aynen öle oldu ayaklatımı havaya kaldırdım biraz yumuşadı karnım ama sonra sanki biri bni belimden aşağı çekiyo gibi aşagı baskı hissettim ayaga bi kalktım karnım biraz daha aşagı inmiş sonrda sol kasıgımda agrı başladı gecede biraz agrım oldu şimdide hafiften kasıklarımda agrı var neden böle oldu acaba ?? Ayşecim bak kayınvaliden ne güzel düşünmüş benişin kısmetitle geliyo annesi sen nası olcak derken bi bakmışsın herşey olmuş bitmiş :)) yeşimcim bol bol dinşen inş bebişinin zamanında gelcek annesiAslıcım agdanı kendinmi yapıyosun maş sana kız valla ben hiç kendim yapmadım hep kuaföre gittim yapıştırdımmı çekemem agdayı diye korkuyorum
sağol canım :) evet ya kesinliklee :) çok şükür
yaa senınde annen mi delmişbenimkini de yorgan iğnesiyle delmiş anneannem ehehe
ama var ya bak hiç kapanamdı kulak deliklerim başkalarının kapanırdı ip takarlardı fln kucukken ama benim
kapanmadı hıc bıde annem daha 6 aylıkken küpe takmaya başlamış bana yolda annemi durdurup severlermıs benı
süslü die pek süslü değilimdir ama annemin süslülüğüymüş o eheueheuay yok ben başka delik açtırmadım
iki tansiyle anca baş ediyorum
valla bel ağrısı öyle eklem ağısı gibi değil dediğim gibi adet ağrısı gibi olduğu için kafama takıldı yoksa
çok yorulunca sırtım belim ağrıyo baya onu ayırt edebılıyorum :) canım o aşağı kısımdakı kesik gibi morarmış gibi
ağrı çok pis bi ağrı ayyy korkutmak gibi olmaısn benim henüz başlamadı ara ara geliyo dediğim gibi ama en sıkıntı veren ağrı o bence
bana da devamlı kolu bacağı çıkıcak gibi geliyo çok sert dayanıyo yani napiyo içerde ağırlık mı çalışıyo kas mı yapmış ben çözemedim
tünaydın canım :) afiyet olsun
canım o kasılmalar bebeğin direnmesi fln işte gecen hafta cok oldu bende ama gectı işte ayak sancısı diye buna
diyolar sanıyorum dr da dedi zaten bebek böle kasıp gevseterek rahmı karın boşluğundna kalça içine taşıycak dedi...
evet canım sağolsun :) çokşükür
geçmiş olsun canım bu ağrıları ayırt etmek çook güç valla.hepimizin zaman zaman ağrısı oluyor.ne zaman gideceğiz napıcaz bilemiyoruz.kizlar rahim acikligim baslamis uzunluk 3,9 dan 3.4e dusmus iyiki erken geldim igne serum yiyorum su an moralim bozuldu hemsirede damari zor buldu icim kiyildi resmen kani filanda gorunce basima agri saplandi gozlerim karardi bir ates basti sonra terledm tamsiyonum dustu sanirim ama oluyorum sandim
benim akıntılarım hiç geçmedi yalnız o süt kesiği gibi olan mantar olabilir.sen bi doktora gitsen canımgünaydın hanımlar
benim akıntılarım oluyo sürekli, beyaz yada sarı renkli oluyo bazen süt kesiği gibi bazen daha mukusumsu , sizde de böyle bi durum var mı ?
cok sagolun kizlar . ins vaktinde gelir.
canim ben yanlis yazmisim rahim agzi uzunlugu dusmus. aslinda 3,4 de guzel bir rakam dedi ama 2 gunde yarim cm dusmesi kotu boyle giderse
riskli olur dedi. iyiki erken gittim serumu igneyi yedim bundan sonra hep yaticam artik
4-5 hafta daha dursa birsey istemicem baska.
kiymetiyle geliyor bebisler gercekten. Cicilerde cok guzel gule gule giydirmeyi nasip etsin Allah :)
ohh masllah cevrede boyle hevesli annanne babanne olmasi cok guzel:) benimm bu konuda maalesef sansim yok
aman saglikli dogsunda napalim biz alicaz artik herseyini
ama dusunup birseyler yapmalari hosuma giderdi
Allah razı olsun canım senin de mübarek olsun. güle güle kullansın kızın. çok güzelmş maşallahhh.
evet ya kapanmak bilmiyordu diğerleri hemen kapanıyordu bir kaç gün küpe takmasam ama annemin deldikleri kapanmıyordu :)
aynı aylarda benimkide delmiş sanırım anneler aynı kuşak kadınları baksana el kadar bebekleri nasıl süslüyorlar :)
tamam canım benimkide yorgunluktan değil ben özel dururumumdan dolayı diye düşünmüştüm ona yormuştum adet ağrısınada benziyor ama yinede konduramamıştım inşallah kötü birşey değildir aslında sendede olması rahatlattı içimi yanlış anlama ama sadece bende olsa yada sadece sende olsa insanın içine kurt düşüyorda böyle olunca normaldir herhalde diyorum
inşallah ağrısız geçer o dönemler hani olacak kaçış yok bari acısız geçirsek :)
ne yaptığını bende çözemedim arada çıkmayamı niyetleniyor diyorum :)
kizlar rahim acikligim baslamis uzunluk 3,9 dan 3.4e dusmus iyiki erken geldim igne serum yiyorum su an moralim bozuldu hemsirede damari zor buldu icim kiyildi resmen kani filanda gorunce basima agri saplandi gozlerim karardi bir ates basti sonra terledm tamsiyonum dustu sanirim ama oluyorum sandim
günaydın hanımlar
benim akıntılarım oluyo sürekli, beyaz yada sarı renkli oluyo bazen süt kesiği gibi bazen daha mukusumsu , sizde de böyle bi durum var mı ?
Hmm anladım canım normal yani ii bari dün korktum çünkü doğum yaklaştıkça bunlar yaşancak demekki rabbim zamanında kucagımıza almayı nasip etsin yarında kontrolüm var kızımı görünce iice rahatlıcam inş :))sağol canım :) evet ya kesinliklee :) çok şükür
yaa senınde annen mi delmişbenimkini de yorgan iğnesiyle delmiş anneannem ehehe
ama var ya bak hiç kapanamdı kulak deliklerim başkalarının kapanırdı ip takarlardı fln kucukken ama benim
kapanmadı hıc bıde annem daha 6 aylıkken küpe takmaya başlamış bana yolda annemi durdurup severlermıs benı
süslü die pek süslü değilimdir ama annemin süslülüğüymüş o eheueheuay yok ben başka delik açtırmadım
iki tansiyle anca baş ediyorum
valla bel ağrısı öyle eklem ağısı gibi değil dediğim gibi adet ağrısı gibi olduğu için kafama takıldı yoksa
çok yorulunca sırtım belim ağrıyo baya onu ayırt edebılıyorum :) canım o aşağı kısımdakı kesik gibi morarmış gibi
ağrı çok pis bi ağrı ayyy korkutmak gibi olmaısn benim henüz başlamadı ara ara geliyo dediğim gibi ama en sıkıntı veren ağrı o bence
bana da devamlı kolu bacağı çıkıcak gibi geliyo çok sert dayanıyo yani napiyo içerde ağırlık mı çalışıyo kas mı yapmış ben çözemedim
tünaydın canım :) afiyet olsun
canım o kasılmalar bebeğin direnmesi fln işte gecen hafta cok oldu bende ama gectı işte ayak sancısı diye buna
diyolar sanıyorum dr da dedi zaten bebek böle kasıp gevseterek rahmı karın boşluğundna kalça içine taşıycak dedi...
evet canım sağolsun :) çokşükür
Canım sata göre yarın 34 üncü haftaya giriyorum ama bebiş 35 tegünaydın güzel hanımlar ve kuzucukları kilolar ne alemde ve kaçıncı haftalardasınız bir karşılaştırma yapalım ne dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?