cnm sorma benim yanlarımda vardı şimdide hafiften göbek deliğimin alt kısımları ince kılcal damar gibi çatlamaya başlamış ve genişliycek onlar biliyorumkızlaaar
kenarlardan ufak ufak çatlamaya başlamışım. o kadar pahalı yağ kullandım yine de çatlıyacağım galiba. yağı boca ettim çatlakların üstüne, vücudumda çatlak olmayan bi karrnım vardı o da gidiyor
cnm benim takma kafana..yararları yok zararları olmasın derim hep ben..boşver gebeliğinde takma kafana üzme kendinide bebişinide tatlım senHerkese merhabalar,
Dün bütün gün dışardaydım oy üzden akşam yemeten sonra forumu okumayakoyuldum, tam herşeyi okudum, yorumlarımı yazacağım aaa bi de baktım int. biti, şimdiye kadarhiç böyle bişey olmamıştı, şaşırdım, neyse ki 3 gün sonra açılacak ama bu arda sadece işten takip edebileceğim, o da vaktim oldukça...
Öncelikkle bebişlerine yeni ciciler alan, hediye gelen, oda akımları alan bütün arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah bebeklerimize aldığımız herşeyi, sağlıkla huzurla kullanmamızı nasip etsin...(Buarada kutulara bayıldımmm) Rahatsızlanan, siniri bozulan arkadaşlara geçmiş olsun diyorm ve Allahtan sabır diliyorum. Kayınvalidesi ile iyi geçinebilen, ne sitersn bir isteğin var mı diye soran arkadaşlara da imrenerek bakıyor, Allah bozmasın diyorum çünkü benböyle bi duyarlılık ne düğünümde nede gebeliğimde görmedim. Benim ki lütfedip geçen gün bir tane hstane çıkışı almış bir de çok hoşuna gittiği için nerdeyse 1 yaşında anca giyebieceği polar bir ceket almış, üstüne üstlük kaç paraya aldığını söyledi ve pahalı oldu dye söylendi. Ki geçen sene eltime bana aldığından daha fazla şey almıştı ve hiç sözünü etmemişti. Ya bunu anlatmyacaktım, çok sinirimi bozdu, unutup kendimi üzmeyeceğm demiştim ama olmuyor. Ha bi de kalkıp bana seninle onun aranda zerre ayırım yapmam, ona ne aldıysam sana da onu alıcam diyip geçen sene onlara bebek arabası aldım, sizede alacam diye söylenip söylenip biz bebek arabasını aldıktan sonra madem aldınız ben de snra bebeğin hesabına para yatırırım dedi ki o parayı da bebeğin 40 ı çıkınca yatıracakmış. ya insan bi sormaz mı bu ara masrafınız var, bi ihtiyacınız var mı, onlara şu kadara araba almıştık sizede o kadarlık bir ihtiyacınızı alalım diye sormz mı?offf neyse düşünüp düşünüp canımı sıkmayacağım, değmez...
Bir de bir çok arkadaşın yazdıklarında bel ağrısı olduğunu okudum ve ben de aynı derteyim, hatta sabah o kadar çok ağrıyordu ki eşimi uyandırıp masaj yapması için nerdeyse ağladım, sağolsun kırmadı beni ama bunu yaparken bana seir belin düzleşmiş gib sanki dedi, o zaman jetonum düştü, son aylarda vücut bebee daha fazla yer açmak içim bel çukurundaki kemiği düzletirmiş diye bir yazı okumuştum, sanırım bu ağrı da bu yüzden diye düşünerek, bir yandan mutlu oldum, bebeğimin sağlığı için bu ağrıyı çekiyor olmak canımın yamasını azalttı...
Dün ne yaptığıma gelince, aslında bugün olan dr randevumu eşimin işi erken bitince düne aldık, vee kızımı görmeye gittikkk ama malesef benim sıpam, dr amcasının tabiriyle bize poz vermedi, üstelik yüzünü eliyle kapattıama olsun doktorumun herşeyi çok güzel, herşey çok normal demesiyle dünyalar benim oldu. Kilosu 1810 gr olmuş :) buna da çok seviniyorum çünkü 3-4 hafta önce gittiğimde 1060 gr civarıydı ve sitede sizin bebişlerin kilosunu okudukça neredeyse bunalıma girmiştim, sürekli eşime sanırım bizim bebeğimiz çok küçük olacak, keler gibi (bizim oralarda küçük ve çelimsiz bebekler veya kişiler için kullanılan br tabirdir) bişey doğuracam galiba, ben bebeğimi besliyemiyorum diye dert yanıyordum, ama dün kilosunun ortalamının az da olsa üstüne çıkmış oduğunu duyunca çokkkk sevindim. Neyse ultrasondan sonra dr.uma çalışabilir raporumu sordum o da hastaneden alabileceğimi, muayenehanesi olduğu için kendisinin veremeyeceğini söyledi, bu benim için biraz sıkıntılı olu, çünkü bugün sabah da hastanede dolaşmak zorunda kaldım. yok polikliniğe git, ordan rapor kaleme git, biraz yorucu oldu üstelik tanıdık kişier olmasına rağman rapou anca yarın alabileceğim ki yarın vermezesem haftaya 33. haftaya başlayacağım için sıkıntılı olacak..
Bir de bu arada buradan çoğunuzdan duyduğum ve int.den okuduğum kadarıyla bu haftadan sonra dr.a 2 haftada bir gidilmes gerekiyormuş ama benim dr.um 1 ay sonra gel dedi bana. Neden olduğunu anlayamdım, acaba benimle ilgilenmiyormu diye de düşünmeye başladım ama gene de Allah var sürekli kasılman ve ağrın olursa gel dedi :))
Benden bu kadar, daha ne olsun di mi utanmasam gebeliğimin en başından başlayacaktım anlatmaya
ben dde fatma ersan'a gidyorum memnunum ben de tavsiye üstüne gittim ama tavsiye eden arkadaşım doğumundan ppek memnun kalmadı günü dolduğu için suni sancı yedi 10 saat sancıdan sonra sezaryen oldu nebiliim bişeyler yaşadılar işte o yüzden doğum zamanı belli olur benim de ilk olduğu için pek bilgili değilim..Ben en baştan beri Muhabbet hn. a gidiyodum ve memnundum. Şimdi Alev hn. a gidiyorum. Geçen ay ilk muayenemi oldum Alev hn. a. Henüz memnunum yada değilim diyemiyorum yani..
evet cnm kendim yapıştırıyorum ama ben Veet hazır ağda bantlarından kullanıyorum cnm daha rahat oluyo,makasla kesiyorum ikiye yada üçe .yapıştır çek..ama nekadar kolayda olsa artık bizim için kolay olmuyo malesef.valla alt tarafları yarım yamalak almışımdır..sonra doktor eldiveniyle kalanları toplarım hep..çünkü yapıştırdıkça ten morarıyo gerek yok..ama benim etim havalı illa kıl dönmesi oluyo deli oluyorum
mersi şekerim ben ilgileinirim
kızlaaar
kenarlardan ufak ufak çatlamaya başlamışım. o kadar pahalı yağ kullandım yine de çatlıyacağım galiba. yağı boca ettim çatlakların üstüne, vücudumda çatlak olmayan bi karrnım vardı o da gidiyor
bu yıl pek kullanamayız ,cok begendiysen al bidaki yıl kullanırsın cnm.kızlar bebişlerinize atkı bere takımı aldınızmı unnadoda çooook güzel şeyler var.alsam mı acab takabilirmiyiz gerçi evden çıkmayacak ama çok güzeller :)
bacım ben kızımda kakao yagıda kullandım kokusu muhteşem ama bi halta yaramadı catladım:)canım ben badem yagını bazen direk sürüyorum bazen de saf zeytinyagıyla karıştırıp sürüyorum..
yalnız asıl kakao yagı varmış o çatlaklara iyi geliomuş ama henüz almadım. bademle ikisini karıştırıp sürücem.)
ben dde fatma ersan'a gidyorum memnunum ben de tavsiye üstüne gittim ama tavsiye eden arkadaşım doğumundan ppek memnun kalmadı günü dolduğu için suni sancı yedi 10 saat sancıdan sonra sezaryen oldu nebiliim bişeyler yaşadılar işte o yüzden doğum zamanı belli olur benim de ilk olduğu için pek bilgili değilim..
Kız Aslı etim havalı ne demek
Günaydın kızlar naber nasılsınız....
Harikaaaaaaaaaaaaaaaaa....Çok güzel ya helede örgü manyağı olarak o yeleğede ayrıca bayıldım renk de süper...Güle güle giysin inş kızın ayşecim....Alan teyzesininde cebine bereket......
Ohh Ohhh Maşallah ayşe kayınvalidene ne güzel düşünmüş ya hayran kaldım tebrik ediyorum kendisini:) Aklında olmayan şeyler veya olmasada olur dediğin şeyler bile bi şekilde alınıyor valla bende inanamıyorum bebeklerimiz kısmetleriyle geliyorlar ne güzel..... Annen de ayrı düşünceliymiş haaa yatagınız göçmüş die ikinizede yatak ha..Bravo valla.....Büyükler özellikede anneler ellerinden geleni yapıolar valla dediğin gibi Allah hepsinden razı olsun eksikliklerini göstermesin...
hakkaten kısmetli yavrularımız inşallah hayat boyuda öyle olurlar,çok güzel ciciler güle güle kullansın minnoşun
bide ayşe fotoğrak makinen ne çok güzel çekio :)
bende çok kafa yordum şu nasıl olur bunu nasıl yaparız die ama çok şükür oldu bi şekilde hepsi benim annemin ve kardeşleriminde çok desteği oldu dediğin gibi Allah eksik etmesin annelerimizi başımızdan,çok sevindim canım sağlıkla sıhhatle kullansın hepsini inşallah kuzun
k
bu arada bazı arkadaşlarımı es geçemeyeceğim ay_she cim senin adına çok sevindim hem hediyelerin gelmiş hemde kayınvelden sağolsun seni hoş tutuyor :)
ve ben bugün kızımın hastane çıkışını aldım akşama resmini koyucam bakalım beğenecekmisiniz ben çok beğendim sade ama çok hoş bence :))
kızlar doktordan eve anca gelebildim anneme uğradım gelmeden..iyi haberlerle geldim şükürboşyere tedirgim olmuşum dün pek oynamadı bebişim diye,bebeğim gayet sağlıklı bugün 30.haftaya girdik.bebeğim 1.573 gr olmuş kuzum boyuda 40 cm olmuş..ama malesef ben 2 hafta önce verdiğim 1 kiloyla beraber 1 kilo daha almışım yani 2 kilo almışım 2 haftada.ve şuana kadar toplam 10 kilo almış oldum malesef:26: doktor dikkat et biraz dedi gülerek..çok espirili bi doktorum var yaa buarada 28.haftada kan uyuşmazlığından iğne atılan arkadaslarım vardı burda.bizimde eşimle kan uyuşmazlığımız var.sordum doktoruma o iğneyi.şansıma sağlık bakanlığı 2 hafta önce kaldırmış o uygulamayı malesef.çok gerekli bişey değildi zaten dedi doktorum..doğumdan sonra çocuk senden almazsa kan grubunu iğne atılıcaksın dedi..benim gibi iğneyi atılmayanların dikkatine yani....yaaa bide minnoşumun gamzesi var teyzeleri sol yanağında bi esnedi yavrum yanağı kocaman çukur oldu yaaa..umarıkm yanlış görmedik doktorumuz oğlunuz çok yakışıklı olucak dedi oyyyyşşşşşş:119:
Günaydın kızlar nasılsınız biz kahvaltımızı yaptık kızımla oturuyoruz ya kızlar benim dün acaip karnım agrıdı semsert oldu aglıcaktım resmen hareket edemedim ya hani tuvaletiniz gelirde bi süre tutarsınız sonra bî agrı olur aynen öle oldu ayaklatımı havaya kaldırdım biraz yumuşadı karnım ama sonra sanki biri bni belimden aşağı çekiyo gibi aşagı baskı hissettim ayaga bi kalktım karnım biraz daha aşagı inmiş sonrda sol kasıgımda agrı başladı gecede biraz agrım oldu şimdide hafiften kasıklarımda agrı var neden böle oldu acaba ?? Ayşecim bak kayınvaliden ne güzel düşünmüş benişin kısmetitle geliyo annesi sen nası olcak derken bi bakmışsın herşey olmuş bitmiş :)) yeşimcim bol bol dinşen inş bebişinin zamanında gelcek annesiAslıcım agdanı kendinmi yapıyosun maş sana kız valla ben hiç kendim yapmadım hep kuaföre gittim yapıştırdımmı çekemem agdayı diye korkuyorum
Günaydın kızlar naber nasılsınız....
Biz iyiyiz kızımla çok şükür...Dün akşam beşiğimiz geldi gece geç saate kadar onu kurduk eşimle..Öyle duygulandımki şuan yanıbaşımda bakıp bakıp duruyorum çekmecelerini açıp kapatıyorum şaka gibi:) Allahım kullanacağı günleride gösterir inş...Annem memleketten 2 hafta sonra geliyo o geldikten sonra içinide dizip öyle resim atcam..
Yeşimcim çok geçmiş olsun ne olur üzme kendini sakın. Bak enazından çok ilerlemeden hemen farkedilmiş önlemi alınmış...Bol bol dinlen sen Allahın izniyle bişiycik olmucak ve yavrun zamanında gelicek...Allah şifalık versin....
Kaç aydır bende de var o canım.Dr.umda çok normal kesilir die bekleme stresde yapma doğuma kadar böle olacak dedi..
Harikaaaaaaaaaaaaaaaaa....Çok güzel ya helede örgü manyağı olarak o yeleğede ayrıca bayıldım renk de süper...Güle güle giysin inş kızın ayşecim....Alan teyzesininde cebine bereket......
Ohh Ohhh Maşallah ayşe kayınvalidene ne güzel düşünmüş ya hayran kaldım tebrik ediyorum kendisini:) Aklında olmayan şeyler veya olmasada olur dediğin şeyler bile bi şekilde alınıyor valla bende inanamıyorum bebeklerimiz kısmetleriyle geliyorlar ne güzel..... Annen de ayrı düşünceliymiş haaa yatagınız göçmüş die ikinizede yatak ha..Bravo valla.....Büyükler özellikede anneler ellerinden geleni yapıolar valla dediğin gibi Allah hepsinden razı olsun eksikliklerini göstermesin...
39+2 deyim her zamanki kalabalık olan doktorumun kapısında bizi muayene için çağırmalarını bekliyoruz eşimle birlikte ama doktor bir hışımla dışarı çıkıp başka bir doğuma gidiyor yine( bize öğleden sonra gelin bekletmeden alırız dedi benim güzel hemşirem annem hastaneye yakın olduğu için oraya gittik hem dinlenmek hemde yemek yemek için küçük dayımda geldi piyangodan hep beraber yemek yedik ama ben baya bi yedim nedense amma acıkmışım neyse saat geldi biz çıktık hastane yakın yavaş yavaş gidiyoruz eşimle. hemşire bizi görünce içerideki hasta çıksın gelin dedi neyse ben girdim içeri doktor başladı muyene ve suyunun geldiğini hissettinmi diye sordu bende hayır dedim suyun azalmış açılmanda var seni doğuma alıyoruz dedi ben tabi panik oldum bi anda sonra hemşire eşimi çağırdı dışarıdan GÖKHAN BEY EŞİNİZ DOĞUMA ALIYORUZ LÜTFEN MUHASEBEYE GİDİP YATIŞ İŞLEMLERİNİ YAPIN..... bir süre sessizlik ...... EŞİM; PARDON NE DEDİNİZ ANLAYAMADIM..... HEMŞİRE; EŞİNİZİ DOĞUMA ALICAZ YATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN MUHASEBEYE GİTMENİZ GEREKİYO.... bir süre daha sessizlik ve eşimden can alıcı son soru.... PARDON BEN NEREYE GİDECEKTİM BİR DAHA SÖYLERMİSİNİZ :)))))))))))))))))) tabi ben bu arada muayene odasında üstümü falan toparlıyorum ve eşimin sorularına dayanamayarak aşkım doğuruyorum yatış işlemlerini yaptır diye sitem ediyorum... neyse buraya kadar herşey normal tabiki heyecan had safhada ne de olsa bekleyiş sona erdi oğlumu görücem az kaldı annemi aradım beni doğuma alıyolar diye oda şaşırdı hemen geldi ama yetişemedi beni doğumhaneye indirmişlerdi annemi göremeden gittim yani üzülmüştüm doğumhaneye girdiğimde saat 15:10 du ve içerisi sıcaktı bana bi hastane giysisi verdiler üzerindekileri çıkartıp bunu giy dediler neyse giydim sonra beni çatala yatırdılar ama bende sancı filan yok heyecanlıyım sadece lavman dedilen meşhur şeyi yaptılar hiç canınız yanmıyo belirtmek isterim sonrada eline aldığı ucu sivri plastik bir cisimle suyumu patlattı canım hiç yanmadı sonra bana tamam dedi bende kalktım ve geçip bir yere oturdum karnım bir anda taş gibi oldu hemşire beni görünce güldü sen niye oturuyosun kalkıp dolaşsana bağırsaklarının hareketlenmesi lazım dedi biraz dolaştım ve doğru lavobaya kaç kere gittiğimi hatırlamıyorum ama içim baya bi temizlendi onu biliyorum daha sonra bana baya kalın bi bez verdiler bunu taktım sonrada yatak gösterdiler yatağa geçtim bu arada nstyide bağladılar bebeğin durumunu takip etmek için doğumhaneye giridğimden beri dilimden düşürmediğim ayet-el kürsi yi yattığım yerden okumaya devam ettim sancılarım başladı ama adet sancısı gibi ne eksik ne fazla tabi ebeler arada gelip mueyene ediyorlar açılma kaç santim ilk saat 3 cm açılma bu iyi birşeydi sonrasında ne olduysa açılma durdu 2 saat boyunca hiç açılma olmadı hemen suni sancı verdiler ve beklemeye başladık ama sonuç yine aynı açılma yok bu arada sanki dakikalar saat gibi gelmeye başladı sancım var ama öyle kendimi paralayacak kadar değil saat 18:30 civarı doktorum geldi tekrar baktı aynı yine açılma yok seni sezeryana alıcam dedi-ben çok üzüldüm çünkü istemiyorum beni kesmelerini- bebeğin kalp atışları düşüyor açılmada olmadı başka şansımız kalmadı dedi tamam dedim yapacak birşey yok eşimde geldi aşağıya ondan imza aldılar sezeryan için beni gördü gözleri doldu garibim beni teselli ediyor biliyorum istemiyosun ama ne yapalım kısmet ikinizde sağlıkla kurtulun ben başka bişey istemem dedi beni öptü gitti zaten ne olduysa ondan sonra oldu belime ve bacaklarıma bi sancı girdi ama bacaklarım uyuştu sanki hissetmiyorum yere çöktüm dizlerimin üzerine oturdum hemşire bana gülüyor aa senin gibi güzel bi kıza yakışmıyo böyle filan diyo neyse yatağıma geçtim tekrar uzandım hem dua ediyorum hemde kısık kısık inliyorum dediğim tek aaaaay ay o kadar başka hiç birşey yok doğumhaneye girerken hemşire bana sancın gelirse sakın ıkınma dedi nedeni de sabah 10'da doğumhananeye gencecik bir kız vardı her sancıda ıkınmış ben doğumhaneye girdiğimde onu çatala aldılar açılma tamdı ama doğuramadı her sancıda ıkındığı için bebeğin kafası şişmiş içeride çıkmadı başı bir türlü mecbur sezeryana aldılar kızı üzülmüştüm- tamam dedim bende ıkınmam bu arada beni ameliyata hazırlıyorlar hemşire geldi kan almaya çalıştı ama nafile o kadar yorulmuşumki elimi sıkamıyorum bile neyse ebe geldi hadi dedi seni hazırlayalım beni çatala yatırdı sonda takmak için saat tam 19:00 du tam o esnada ben ıkınmak istiyorum dedim çok güçlü bir his karşı koymanıza imkan yok kesinlikle onu diyene kadar ıkındım kadıncağız elinde sondayla şaşkın şaşkın bana bakıyodu sonra hemen bi hemşire geldi beni mueyene etti ne oluyo ALLAH aşkına bir şey söyleyin dedim hemşire bana baktı güldü yok bi şey güzelim doğuruyosun dedi ben tabi neeee diye afalladım birden doktorum gelsin hemen diyorum filan derken doktor geldi ben tabi o esnada iki kere falan ıkındım doktorum tamam çok güzel şimdi son kez güçlü bir ıkınma istiyorum dedi bende ıkındım ve üzerime abanan ve nefessiz bırakan yardımcı ebe sayesinde saat 19:05 te minik oğlum doğdu doktorun elindeyken gördüm kordonu iki kere boynuna dolanmıştı hemen çözdü ve kordu kesti -ama size birşey söylemek ister inanın ister inanmayın saliselik bir olay oğlum vücudumdan çıktı bendeki bütüüüüüüüüüüüün acılar dindi ne ağrı ne sızı hiç birşey hissetmedim- sonra temizleyip bana verdiler baktım yakışıklıma gözlerim doldu ALLAHIM bunu benmi doğurmuştum inanamadım o esnada odayı arayıp bebeğin kıyafetlerini isteyeceklerdi rica ettim ben söyliyim diye izin verdiler aradım annem açtı telefonu anne deim YAVRUM dedi anne OĞLUMA BAKIYORUM DOĞDU dedim annem ağlamaya başladı eşim aldı telefonu ona OĞLUMUZ DOĞDU AŞKIM inanamadı odadan sevinç çığlıkları geliyodu sonra hemşire aldı telefonu bebeğin ve benim kıyafetlerimi istedi doktor benim bir kere daha ama yavaşça ıkınmamı söyledi eşin çıkması içinmiş ıkındım ve rahatladım gerçekten sora yırtıldım mı yoksa doktormu kessti blmiyorum toplamda 5 dikiş attı 2 si içte 3 ü dıştaydı galiba hatırlamıyorum şimdi sonra beni bıraktılar orda kanama olursa diye bende uyudum saat 8'e kadar sonra yardımcı abla gelip beni giydirdi ve tekerlekli sandalyeye oturttu doktor iğne yaptığı için hiçbirşey hissetmiyordum yani otrunca filan canım yanmadı asansörle odamın olduğu kata çıktık asansörün kapısı açıldığında ALLAHım o nasıl bir kalabalık bütün sevdiklerim orda ailem aşkım arkadaşlarım kuzenler filan odaya nasıl girdiğimi bilmiyorum kalabalıktan herkes tebrik ediyo kayınvalidem kayınpederim babam herkes beni yatağa yerleştirdiler peşinde hemen oğlum geldi yıkanmış paklanmış mis olmuş hemen emmek için göğsüme yumuldu çok şükür hiç sıkıntı çekmedim emzirmede o günden bu yana 3,5 sene geçti oğlum büyüdü artık kreşe gidiyo ve kardeşini heyecanla bekliyo bizimle birlikte.... YANİ KIZLAR KORKMAYIN SADECE DUA EDİN RABBİM HER ZAMAN BİZİMLE BİRLİKTE.... HEPİMİZE HAYIRLI DOĞUMLAR.....
slm canim benim ben 56 kiloyla basladim simdi 59 kiloyum son birbucuk ayda 2 kilo alsam iyi zaten 2 oglumuda 6 bucukla ilk oglumuda 8 hafta yatip kortizonlara ragmen 10 kilo aldim herhalde yapi meselesi..herkez diyor suna bakkk 8 aylik hic karin yokk cok fazla hamile oldugun belli olmuyo diyorlar herkez sasiriyor bugun berkayin krejindeki ögretmenler beni daha 5 aylik falan zannettiler 8 aylik deyince gözleri sasirdi heee onlar türkler hep kilolu olur gözüyle bakiyorlar yaa ama kendilerini görmüyorlargünaydın güzel hanımlar ve kuzucukları kilolar ne alemde ve kaçıncı haftalardasınız bir karşılaştırma yapalım ne dersiniz
Günaydın...
Bizim kilolardan mı bahsediyorsun canım?Ben 30.haftama gireceğim,64 le hamile kaldım 74 oldum şuan.İkiz bebişlerimi bekliyorum Allah kısmet ederse...
Birde hanımlar size bir sorum olacaktı,ben tatlı badem yağı aldım internetten.Kullanan var mı aranızda?Nasıl kullanıyorsunuz,direk sürüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?