yaprakkk, bikerem o yelek değil,süveter..
39+2 deyim her zamanki kalabalık olan doktorumun kapısında bizi muayene için çağırmalarını bekliyoruz eşimle birlikte ama doktor bir hışımla dışarı çıkıp başka bir doğuma gidiyor yine( bize öğleden sonra gelin bekletmeden alırız dedi benim güzel hemşirem annem hastaneye yakın olduğu için oraya gittik hem dinlenmek hemde yemek yemek için küçük dayımda geldi piyangodan hep beraber yemek yedik ama ben baya bi yedim nedense amma acıkmışım neyse saat geldi biz çıktık hastane yakın yavaş yavaş gidiyoruz eşimle. hemşire bizi görünce içerideki hasta çıksın gelin dedi neyse ben girdim içeri doktor başladı muyene ve suyunun geldiğini hissettinmi diye sordu bende hayır dedim suyun azalmış açılmanda var seni doğuma alıyoruz dedi ben tabi panik oldum bi anda sonra hemşire eşimi çağırdı dışarıdan GÖKHAN BEY EŞİNİZ DOĞUMA ALIYORUZ LÜTFEN MUHASEBEYE GİDİP YATIŞ İŞLEMLERİNİ YAPIN..... bir süre sessizlik ...... EŞİM; PARDON NE DEDİNİZ ANLAYAMADIM..... HEMŞİRE; EŞİNİZİ DOĞUMA ALICAZ YATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN MUHASEBEYE GİTMENİZ GEREKİYO.... bir süre daha sessizlik ve eşimden can alıcı son soru.... PARDON BEN NEREYE GİDECEKTİM BİR DAHA SÖYLERMİSİNİZ :)))))))))))))))))) tabi ben bu arada muayene odasında üstümü falan toparlıyorum ve eşimin sorularına dayanamayarak aşkım doğuruyorum yatış işlemlerini yaptır diye sitem ediyorum... neyse buraya kadar herşey normal tabiki heyecan had safhada ne de olsa bekleyiş sona erdi oğlumu görücem az kaldı annemi aradım beni doğuma alıyolar diye oda şaşırdı hemen geldi ama yetişemedi beni doğumhaneye indirmişlerdi annemi göremeden gittim yani üzülmüştüm doğumhaneye girdiğimde saat 15:10 du ve içerisi sıcaktı bana bi hastane giysisi verdiler üzerindekileri çıkartıp bunu giy dediler neyse giydim sonra beni çatala yatırdılar ama bende sancı filan yok heyecanlıyım sadece lavman dedilen meşhur şeyi yaptılar hiç canınız yanmıyo belirtmek isterim sonrada eline aldığı ucu sivri plastik bir cisimle suyumu patlattı canım hiç yanmadı sonra bana tamam dedi bende kalktım ve geçip bir yere oturdum karnım bir anda taş gibi oldu hemşire beni görünce güldü sen niye oturuyosun kalkıp dolaşsana bağırsaklarının hareketlenmesi lazım dedi biraz dolaştım ve doğru lavobaya kaç kere gittiğimi hatırlamıyorum ama içim baya bi temizlendi onu biliyorum daha sonra bana baya kalın bi bez verdiler bunu taktım sonrada yatak gösterdiler yatağa geçtim bu arada nstyide bağladılar bebeğin durumunu takip etmek için doğumhaneye giridğimden beri dilimden düşürmediğim ayet-el kürsi yi yattığım yerden okumaya devam ettim sancılarım başladı ama adet sancısı gibi ne eksik ne fazla tabi ebeler arada gelip mueyene ediyorlar açılma kaç santim ilk saat 3 cm açılma bu iyi birşeydi sonrasında ne olduysa açılma durdu 2 saat boyunca hiç açılma olmadı hemen suni sancı verdiler ve beklemeye başladık ama sonuç yine aynı açılma yok bu arada sanki dakikalar saat gibi gelmeye başladı sancım var ama öyle kendimi paralayacak kadar değil saat 18:30 civarı doktorum geldi tekrar baktı aynı yine açılma yok seni sezeryana alıcam dedi-ben çok üzüldüm çünkü istemiyorum beni kesmelerini- bebeğin kalp atışları düşüyor açılmada olmadı başka şansımız kalmadı dedi tamam dedim yapacak birşey yok eşimde geldi aşağıya ondan imza aldılar sezeryan için beni gördü gözleri doldu garibim beni teselli ediyor biliyorum istemiyosun ama ne yapalım kısmet ikinizde sağlıkla kurtulun ben başka bişey istemem dedi beni öptü gitti zaten ne olduysa ondan sonra oldu belime ve bacaklarıma bi sancı girdi ama bacaklarım uyuştu sanki hissetmiyorum yere çöktüm dizlerimin üzerine oturdum hemşire bana gülüyor aa senin gibi güzel bi kıza yakışmıyo böyle filan diyo neyse yatağıma geçtim tekrar uzandım hem dua ediyorum hemde kısık kısık inliyorum dediğim tek aaaaay ay o kadar başka hiç birşey yok doğumhaneye girerken hemşire bana sancın gelirse sakın ıkınma dedi nedeni de sabah 10'da doğumhananeye gencecik bir kız vardı her sancıda ıkınmış ben doğumhaneye girdiğimde onu çatala aldılar açılma tamdı ama doğuramadı her sancıda ıkındığı için bebeğin kafası şişmiş içeride çıkmadı başı bir türlü mecbur sezeryana aldılar kızı üzülmüştüm- tamam dedim bende ıkınmam bu arada beni ameliyata hazırlıyorlar hemşire geldi kan almaya çalıştı ama nafile o kadar yorulmuşumki elimi sıkamıyorum bile neyse ebe geldi hadi dedi seni hazırlayalım beni çatala yatırdı sonda takmak için saat tam 19:00 du tam o esnada ben ıkınmak istiyorum dedim çok güçlü bir his karşı koymanıza imkan yok kesinlikle onu diyene kadar ıkındım kadıncağız elinde sondayla şaşkın şaşkın bana bakıyodu sonra hemen bi hemşire geldi beni mueyene etti ne oluyo ALLAH aşkına bir şey söyleyin dedim hemşire bana baktı güldü yok bi şey güzelim doğuruyosun dedi ben tabi neeee diye afalladım birden doktorum gelsin hemen diyorum filan derken doktor geldi ben tabi o esnada iki kere falan ıkındım doktorum tamam çok güzel şimdi son kez güçlü bir ıkınma istiyorum dedi bende ıkındım ve üzerime abanan ve nefessiz bırakan yardımcı ebe sayesinde saat 19:05 te minik oğlum doğdu doktorun elindeyken gördüm kordonu iki kere boynuna dolanmıştı hemen çözdü ve kordu kesti -ama size birşey söylemek ister inanın ister inanmayın saliselik bir olay oğlum vücudumdan çıktı bendeki bütüüüüüüüüüüüün acılar dindi ne ağrı ne sızı hiç birşey hissetmedim- sonra temizleyip bana verdiler baktım yakışıklıma gözlerim doldu ALLAHIM bunu benmi doğurmuştum inanamadım o esnada odayı arayıp bebeğin kıyafetlerini isteyeceklerdi rica ettim ben söyliyim diye izin verdiler aradım annem açtı telefonu anne deim YAVRUM dedi anne OĞLUMA BAKIYORUM DOĞDU dedim annem ağlamaya başladı eşim aldı telefonu ona OĞLUMUZ DOĞDU AŞKIM inanamadı odadan sevinç çığlıkları geliyodu sonra hemşire aldı telefonu bebeğin ve benim kıyafetlerimi istedi doktor benim bir kere daha ama yavaşça ıkınmamı söyledi eşin çıkması içinmiş ıkındım ve rahatladım gerçekten sora yırtıldım mı yoksa doktormu kessti blmiyorum toplamda 5 dikiş attı 2 si içte 3 ü dıştaydı galiba hatırlamıyorum şimdi sonra beni bıraktılar orda kanama olursa diye bende uyudum saat 8'e kadar sonra yardımcı abla gelip beni giydirdi ve tekerlekli sandalyeye oturttu doktor iğne yaptığı için hiçbirşey hissetmiyordum yani otrunca filan canım yanmadı asansörle odamın olduğu kata çıktık asansörün kapısı açıldığında ALLAHım o nasıl bir kalabalık bütün sevdiklerim orda ailem aşkım arkadaşlarım kuzenler filan odaya nasıl girdiğimi bilmiyorum kalabalıktan herkes tebrik ediyo kayınvalidem kayınpederim babam herkes beni yatağa yerleştirdiler peşinde hemen oğlum geldi yıkanmış paklanmış mis olmuş hemen emmek için göğsüme yumuldu çok şükür hiç sıkıntı çekmedim emzirmede o günden bu yana 3,5 sene geçti oğlum büyüdü artık kreşe gidiyo ve kardeşini heyecanla bekliyo bizimle birlikte.... YANİ KIZLAR KORKMAYIN SADECE DUA EDİN RABBİM HER ZAMAN BİZİMLE BİRLİKTE.... HEPİMİZE HAYIRLI DOĞUMLAR.....
maşallah sana melone..slm canim benim ben 56 kiloyla basladim simdi 59 kiloyum son birbucuk ayda 2 kilo alsam iyi zaten 2 oglumuda 6 bucukla ilk oglumuda 8 hafta yatip kortizonlara ragmen 10 kilo aldim herhalde yapi meselesi..herkez diyor suna bakkk 8 aylik hic karin yokk cok fazla hamile oldugun belli olmuyo diyorlar herkez sasiriyor bugun berkayin krejindeki ögretmenler beni daha 5 aylik falan zannettiler 8 aylik deyince gözleri sasirdi heee onlar türkler hep kilolu olur gözüyle bakiyorlar yaa ama kendilerini görmüyorlartabi.türklere kurbannnn olsunlar..simdilik böyle insallahh daha catlamadim sislikte yokkk kiloda iyi bebekte insallahh böyle biter canim benim seni canim kendine iyi bak..
Kızlaaaarr selamlar :) herkesin keyfi yerinde gibi masallah.. Sıkıntıları olanlara Allahm kolaylıklar versin insallah.
Sizinle paylasmak istedigim bi durum var. Dün koca göbegimin üzerinde minicik ufacık sivilce gbi bisey vardi. Bebegim karnimda ergenlige girdi herhalde diye dalga gectm ben hatta :) gece 1 gbi bi kasinti tuttu karnimi, pijamami bi actimki kucuk kucuk kirmizi kabarikliklar, vee nasi kasiniyo. Normalde cok alerjik bi bunyem var. Hemen yediklerimi dusundum. Anormal bise yok. Karnimi islattim biraz söner gbi oldu ama dayanamayip biraz kasimaya kalinca hemen geri kabariyolardi. Tabi butun geceyi ayakta gecirdim.
Ya dahada azarsa diye cok korktum cunku benim cok korkunc alerji gecmisim vardir hastanelik olmuslugum vardir kasintidan. Doktorumu aradim anlattim durumu. Sakin kasima dedi. Gebelik alerjisi dedi. Kasirsan yayilir heryerine kanar hatta dedi. Catlama olayida var zaten oyuzdende kasimaman gerekiyo dedi. Tetikleyebilir dedi. Bi kac gun catlak kremine ara ver dedi. Bi de jel ismi verdi kasinti icin onu surebilirsin dedi aama ben cok taraftar degilim. Ay ben ne kasintilara dayandm bu cok hafif :) ama hamile olunca korkuyo insan. Ondan sordum doktora. İcim rahatladi. Sizede anlatiyim istedim. Ufak bi noktadan ne hale geldi koca gobüsümGebelik alerjiside oldum artik alerji repertuarm buyudukce buyuyo oohh
Merhaba Kızımın Güzel Teyzeleri..
Öperiz Göbüşünüzdeki Kardeşlerimizi..
Bu akşam işten gelince aylar önce başladığım kuran ı okumayı bitirdim. Sanırım hatim buna deniyor. Arkasından birde yasin okudum. Çok da dua ettim.. En çok bebeğim için ve doğumu kolayca yapabilmek için.
39+2 deyim her zamanki kalabalık olan doktorumun kapısında bizi muayene için çağırmalarını bekliyoruz eşimle birlikte ama doktor bir hışımla dışarı çıkıp başka bir doğuma gidiyor yine( bize öğleden sonra gelin bekletmeden alırız dedi benim güzel hemşirem annem hastaneye yakın olduğu için oraya gittik hem dinlenmek hemde yemek yemek için küçük dayımda geldi piyangodan hep beraber yemek yedik ama ben baya bi yedim nedense amma acıkmışım neyse saat geldi biz çıktık hastane yakın yavaş yavaş gidiyoruz eşimle. hemşire bizi görünce içerideki hasta çıksın gelin dedi neyse ben girdim içeri doktor başladı muyene ve suyunun geldiğini hissettinmi diye sordu bende hayır dedim suyun azalmış açılmanda var seni doğuma alıyoruz dedi ben tabi panik oldum bi anda sonra hemşire eşimi çağırdı dışarıdan GÖKHAN BEY EŞİNİZ DOĞUMA ALIYORUZ LÜTFEN MUHASEBEYE GİDİP YATIŞ İŞLEMLERİNİ YAPIN..... bir süre sessizlik ...... EŞİM; PARDON NE DEDİNİZ ANLAYAMADIM..... HEMŞİRE; EŞİNİZİ DOĞUMA ALICAZ YATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN MUHASEBEYE GİTMENİZ GEREKİYO.... bir süre daha sessizlik ve eşimden can alıcı son soru.... PARDON BEN NEREYE GİDECEKTİM BİR DAHA SÖYLERMİSİNİZ :)))))))))))))))))) tabi ben bu arada muayene odasında üstümü falan toparlıyorum ve eşimin sorularına dayanamayarak aşkım doğuruyorum yatış işlemlerini yaptır diye sitem ediyorum... neyse buraya kadar herşey normal tabiki heyecan had safhada ne de olsa bekleyiş sona erdi oğlumu görücem az kaldı annemi aradım beni doğuma alıyolar diye oda şaşırdı hemen geldi ama yetişemedi beni doğumhaneye indirmişlerdi annemi göremeden gittim yani üzülmüştüm doğumhaneye girdiğimde saat 15:10 du ve içerisi sıcaktı bana bi hastane giysisi verdiler üzerindekileri çıkartıp bunu giy dediler neyse giydim sonra beni çatala yatırdılar ama bende sancı filan yok heyecanlıyım sadece lavman dedilen meşhur şeyi yaptılar hiç canınız yanmıyo belirtmek isterim sonrada eline aldığı ucu sivri plastik bir cisimle suyumu patlattı canım hiç yanmadı sonra bana tamam dedi bende kalktım ve geçip bir yere oturdum karnım bir anda taş gibi oldu hemşire beni görünce güldü sen niye oturuyosun kalkıp dolaşsana bağırsaklarının hareketlenmesi lazım dedi biraz dolaştım ve doğru lavobaya kaç kere gittiğimi hatırlamıyorum ama içim baya bi temizlendi onu biliyorum daha sonra bana baya kalın bi bez verdiler bunu taktım sonrada yatak gösterdiler yatağa geçtim bu arada nstyide bağladılar bebeğin durumunu takip etmek için doğumhaneye giridğimden beri dilimden düşürmediğim ayet-el kürsi yi yattığım yerden okumaya devam ettim sancılarım başladı ama adet sancısı gibi ne eksik ne fazla tabi ebeler arada gelip mueyene ediyorlar açılma kaç santim ilk saat 3 cm açılma bu iyi birşeydi sonrasında ne olduysa açılma durdu 2 saat boyunca hiç açılma olmadı hemen suni sancı verdiler ve beklemeye başladık ama sonuç yine aynı açılma yok bu arada sanki dakikalar saat gibi gelmeye başladı sancım var ama öyle kendimi paralayacak kadar değil saat 18:30 civarı doktorum geldi tekrar baktı aynı yine açılma yok seni sezeryana alıcam dedi-ben çok üzüldüm çünkü istemiyorum beni kesmelerini- bebeğin kalp atışları düşüyor açılmada olmadı başka şansımız kalmadı dedi tamam dedim yapacak birşey yok eşimde geldi aşağıya ondan imza aldılar sezeryan için beni gördü gözleri doldu garibim beni teselli ediyor biliyorum istemiyosun ama ne yapalım kısmet ikinizde sağlıkla kurtulun ben başka bişey istemem dedi beni öptü gitti zaten ne olduysa ondan sonra oldu belime ve bacaklarıma bi sancı girdi ama bacaklarım uyuştu sanki hissetmiyorum yere çöktüm dizlerimin üzerine oturdum hemşire bana gülüyor aa senin gibi güzel bi kıza yakışmıyo böyle filan diyo neyse yatağıma geçtim tekrar uzandım hem dua ediyorum hemde kısık kısık inliyorum dediğim tek aaaaay ay o kadar başka hiç birşey yok doğumhaneye girerken hemşire bana sancın gelirse sakın ıkınma dedi nedeni de sabah 10'da doğumhananeye gencecik bir kız vardı her sancıda ıkınmış ben doğumhaneye girdiğimde onu çatala aldılar açılma tamdı ama doğuramadı her sancıda ıkındığı için bebeğin kafası şişmiş içeride çıkmadı başı bir türlü mecbur sezeryana aldılar kızı üzülmüştüm- tamam dedim bende ıkınmam bu arada beni ameliyata hazırlıyorlar hemşire geldi kan almaya çalıştı ama nafile o kadar yorulmuşumki elimi sıkamıyorum bile neyse ebe geldi hadi dedi seni hazırlayalım beni çatala yatırdı sonda takmak için saat tam 19:00 du tam o esnada ben ıkınmak istiyorum dedim çok güçlü bir his karşı koymanıza imkan yok kesinlikle onu diyene kadar ıkındım kadıncağız elinde sondayla şaşkın şaşkın bana bakıyodu sonra hemen bi hemşire geldi beni mueyene etti ne oluyo ALLAH aşkına bir şey söyleyin dedim hemşire bana baktı güldü yok bi şey güzelim doğuruyosun dedi ben tabi neeee diye afalladım birden doktorum gelsin hemen diyorum filan derken doktor geldi ben tabi o esnada iki kere falan ıkındım doktorum tamam çok güzel şimdi son kez güçlü bir ıkınma istiyorum dedi bende ıkındım ve üzerime abanan ve nefessiz bırakan yardımcı ebe sayesinde saat 19:05 te minik oğlum doğdu doktorun elindeyken gördüm kordonu iki kere boynuna dolanmıştı hemen çözdü ve kordu kesti -ama size birşey söylemek ister inanın ister inanmayın saliselik bir olay oğlum vücudumdan çıktı bendeki bütüüüüüüüüüüüün acılar dindi ne ağrı ne sızı hiç birşey hissetmedim- sonra temizleyip bana verdiler baktım yakışıklıma gözlerim doldu ALLAHIM bunu benmi doğurmuştum inanamadım o esnada odayı arayıp bebeğin kıyafetlerini isteyeceklerdi rica ettim ben söyliyim diye izin verdiler aradım annem açtı telefonu anne deim YAVRUM dedi anne OĞLUMA BAKIYORUM DOĞDU dedim annem ağlamaya başladı eşim aldı telefonu ona OĞLUMUZ DOĞDU AŞKIM inanamadı odadan sevinç çığlıkları geliyodu sonra hemşire aldı telefonu bebeğin ve benim kıyafetlerimi istedi doktor benim bir kere daha ama yavaşça ıkınmamı söyledi eşin çıkması içinmiş ıkındım ve rahatladım gerçekten sora yırtıldım mı yoksa doktormu kessti blmiyorum toplamda 5 dikiş attı 2 si içte 3 ü dıştaydı galiba hatırlamıyorum şimdi sonra beni bıraktılar orda kanama olursa diye bende uyudum saat 8'e kadar sonra yardımcı abla gelip beni giydirdi ve tekerlekli sandalyeye oturttu doktor iğne yaptığı için hiçbirşey hissetmiyordum yani otrunca filan canım yanmadı asansörle odamın olduğu kata çıktık asansörün kapısı açıldığında ALLAHım o nasıl bir kalabalık bütün sevdiklerim orda ailem aşkım arkadaşlarım kuzenler filan odaya nasıl girdiğimi bilmiyorum kalabalıktan herkes tebrik ediyo kayınvalidem kayınpederim babam herkes beni yatağa yerleştirdiler peşinde hemen oğlum geldi yıkanmış paklanmış mis olmuş hemen emmek için göğsüme yumuldu çok şükür hiç sıkıntı çekmedim emzirmede o günden bu yana 3,5 sene geçti oğlum büyüdü artık kreşe gidiyo ve kardeşini heyecanla bekliyo bizimle birlikte.... YANİ KIZLAR KORKMAYIN SADECE DUA EDİN RABBİM HER ZAMAN BİZİMLE BİRLİKTE.... HEPİMİZE HAYIRLI DOĞUMLAR.....
son iki gecedir uykular haram bana. mide yanmasından uyuyamıyorum. bir gaviscon alıyorum. iki saat sonra yine yana yana uyanıyorum. süt içip yatıyorum bi süre sonra yine. öyle bir yanmaki, tüm sırtım alev topu gibi oluyor. en son kustum o kadar asitliydi ki boğazımdan kan geldi. sonra kuru ekmekle süt içtim bir daha uyanmadım.
yatakta değişik uyuma posizyonları geliştirdim, 3 yastığı eşimin göğsüne koyup üzerine uzanıyorum. bir de aşı oldum kolumun üzerine de yatamıyorum. Allahım her gece boyle olursa napıcam doğuma kadar? son 2 güne kadar çok iyiydim, herkese hamileliğimin ne kadar rahat olduğunu soyluyordum
kızlaaar
kenarlardan ufak ufak çatlamaya başlamışım. o kadar pahalı yağ kullandım yine de çatlıyacağım galiba. yağı boca ettim çatlakların üstüne, vücudumda çatlak olmayan bi karrnım vardı o da gidiyor
canim onlar bendede cokk oluyor insan cok kötü oluyor korkuyor bol bol dinlen ayakta kalma canim benim bende dinlenince geciyor cokkk ayakta kalmak yapiyor bendesni canim benim.
Canım ne diyosun sen halıyı kestırmek bu fiyatta olurmu hiçrahatsızlanan, hastanede yatan arkadaşlarımın hepsine geçmiş olsun diliyorum Allah yardımcınız hepimizin yardımcısı olsun diyorum. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde kucaklarımıza almayı nasip etsin. beim de bel ağrılarım var. sanırım artık normal.
sizlere bişey sormak istiyorum bebek odası için halı alan ya da araştıranlar varsa fiyat aralığı ne durumda. benim bi tane kullanmadığım kareli kareli rengarenk halım vardı onu aldığımız yere götürdü eşim tike halıya kestirmek için 40 tl demişler. oha oldum. çok değilmi yaw. alt tarafı kesip overlok geçilicekti. yeni mi alsak diyoruz da fiyatlar ne alemde?
Canım yaa hikayenı okuyunca göz yaşlarımı tutamadım bidenüstüne eşim dalga geçti başta bu kadar uzun yazıyı okumaya nasıl üşenmiyon diye dalga geçti sonra bu nasıl mutlu hikaye mutluysa neden ağlıyosun diye dalga geçti ağladımmı güldümmü bilemedm39+2 deyim her zamanki kalabalık olan doktorumun kapısında bizi muayene için çağırmalarını bekliyoruz eşimle birlikte ama doktor bir hışımla dışarı çıkıp başka bir doğuma gidiyor yine( bize öğleden sonra gelin bekletmeden alırız dedi benim güzel hemşirem annem hastaneye yakın olduğu için oraya gittik hem dinlenmek hemde yemek yemek için küçük dayımda geldi piyangodan hep beraber yemek yedik ama ben baya bi yedim nedense amma acıkmışım neyse saat geldi biz çıktık hastane yakın yavaş yavaş gidiyoruz eşimle. hemşire bizi görünce içerideki hasta çıksın gelin dedi neyse ben girdim içeri doktor başladı muyene ve suyunun geldiğini hissettinmi diye sordu bende hayır dedim suyun azalmış açılmanda var seni doğuma alıyoruz dedi ben tabi panik oldum bi anda sonra hemşire eşimi çağırdı dışarıdan GÖKHAN BEY EŞİNİZ DOĞUMA ALIYORUZ LÜTFEN MUHASEBEYE GİDİP YATIŞ İŞLEMLERİNİ YAPIN..... bir süre sessizlik ...... EŞİM; PARDON NE DEDİNİZ ANLAYAMADIM..... HEMŞİRE; EŞİNİZİ DOĞUMA ALICAZ YATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN MUHASEBEYE GİTMENİZ GEREKİYO.... bir süre daha sessizlik ve eşimden can alıcı son soru.... PARDON BEN NEREYE GİDECEKTİM BİR DAHA SÖYLERMİSİNİZ :)))))))))))))))))) tabi ben bu arada muayene odasında üstümü falan toparlıyorum ve eşimin sorularına dayanamayarak aşkım doğuruyorum yatış işlemlerini yaptır diye sitem ediyorum... neyse buraya kadar herşey normal tabiki heyecan had safhada ne de olsa bekleyiş sona erdi oğlumu görücem az kaldı annemi aradım beni doğuma alıyolar diye oda şaşırdı hemen geldi ama yetişemedi beni doğumhaneye indirmişlerdi annemi göremeden gittim yani üzülmüştüm doğumhaneye girdiğimde saat 15:10 du ve içerisi sıcaktı bana bi hastane giysisi verdiler üzerindekileri çıkartıp bunu giy dediler neyse giydim sonra beni çatala yatırdılar ama bende sancı filan yok heyecanlıyım sadece lavman dedilen meşhur şeyi yaptılar hiç canınız yanmıyo belirtmek isterim sonrada eline aldığı ucu sivri plastik bir cisimle suyumu patlattı canım hiç yanmadı sonra bana tamam dedi bende kalktım ve geçip bir yere oturdum karnım bir anda taş gibi oldu hemşire beni görünce güldü sen niye oturuyosun kalkıp dolaşsana bağırsaklarının hareketlenmesi lazım dedi biraz dolaştım ve doğru lavobaya kaç kere gittiğimi hatırlamıyorum ama içim baya bi temizlendi onu biliyorum daha sonra bana baya kalın bi bez verdiler bunu taktım sonrada yatak gösterdiler yatağa geçtim bu arada nstyide bağladılar bebeğin durumunu takip etmek için doğumhaneye giridğimden beri dilimden düşürmediğim ayet-el kürsi yi yattığım yerden okumaya devam ettim sancılarım başladı ama adet sancısı gibi ne eksik ne fazla tabi ebeler arada gelip mueyene ediyorlar açılma kaç santim ilk saat 3 cm açılma bu iyi birşeydi sonrasında ne olduysa açılma durdu 2 saat boyunca hiç açılma olmadı hemen suni sancı verdiler ve beklemeye başladık ama sonuç yine aynı açılma yok bu arada sanki dakikalar saat gibi gelmeye başladı sancım var ama öyle kendimi paralayacak kadar değil saat 18:30 civarı doktorum geldi tekrar baktı aynı yine açılma yok seni sezeryana alıcam dedi-ben çok üzüldüm çünkü istemiyorum beni kesmelerini- bebeğin kalp atışları düşüyor açılmada olmadı başka şansımız kalmadı dedi tamam dedim yapacak birşey yok eşimde geldi aşağıya ondan imza aldılar sezeryan için beni gördü gözleri doldu garibim beni teselli ediyor biliyorum istemiyosun ama ne yapalım kısmet ikinizde sağlıkla kurtulun ben başka bişey istemem dedi beni öptü gitti zaten ne olduysa ondan sonra oldu belime ve bacaklarıma bi sancı girdi ama bacaklarım uyuştu sanki hissetmiyorum yere çöktüm dizlerimin üzerine oturdum hemşire bana gülüyor aa senin gibi güzel bi kıza yakışmıyo böyle filan diyo neyse yatağıma geçtim tekrar uzandım hem dua ediyorum hemde kısık kısık inliyorum dediğim tek aaaaay ay o kadar başka hiç birşey yok doğumhaneye girerken hemşire bana sancın gelirse sakın ıkınma dedi nedeni de sabah 10'da doğumhananeye gencecik bir kız vardı her sancıda ıkınmış ben doğumhaneye girdiğimde onu çatala aldılar açılma tamdı ama doğuramadı her sancıda ıkındığı için bebeğin kafası şişmiş içeride çıkmadı başı bir türlü mecbur sezeryana aldılar kızı üzülmüştüm- tamam dedim bende ıkınmam bu arada beni ameliyata hazırlıyorlar hemşire geldi kan almaya çalıştı ama nafile o kadar yorulmuşumki elimi sıkamıyorum bile neyse ebe geldi hadi dedi seni hazırlayalım beni çatala yatırdı sonda takmak için saat tam 19:00 du tam o esnada ben ıkınmak istiyorum dedim çok güçlü bir his karşı koymanıza imkan yok kesinlikle onu diyene kadar ıkındım kadıncağız elinde sondayla şaşkın şaşkın bana bakıyodu sonra hemen bi hemşire geldi beni mueyene etti ne oluyo ALLAH aşkına bir şey söyleyin dedim hemşire bana baktı güldü yok bi şey güzelim doğuruyosun dedi ben tabi neeee diye afalladım birden doktorum gelsin hemen diyorum filan derken doktor geldi ben tabi o esnada iki kere falan ıkındım doktorum tamam çok güzel şimdi son kez güçlü bir ıkınma istiyorum dedi bende ıkındım ve üzerime abanan ve nefessiz bırakan yardımcı ebe sayesinde saat 19:05 te minik oğlum doğdu doktorun elindeyken gördüm kordonu iki kere boynuna dolanmıştı hemen çözdü ve kordu kesti -ama size birşey söylemek ister inanın ister inanmayın saliselik bir olay oğlum vücudumdan çıktı bendeki bütüüüüüüüüüüüün acılar dindi ne ağrı ne sızı hiç birşey hissetmedim- sonra temizleyip bana verdiler baktım yakışıklıma gözlerim doldu ALLAHIM bunu benmi doğurmuştum inanamadım o esnada odayı arayıp bebeğin kıyafetlerini isteyeceklerdi rica ettim ben söyliyim diye izin verdiler aradım annem açtı telefonu anne deim YAVRUM dedi anne OĞLUMA BAKIYORUM DOĞDU dedim annem ağlamaya başladı eşim aldı telefonu ona OĞLUMUZ DOĞDU AŞKIM inanamadı odadan sevinç çığlıkları geliyodu sonra hemşire aldı telefonu bebeğin ve benim kıyafetlerimi istedi doktor benim bir kere daha ama yavaşça ıkınmamı söyledi eşin çıkması içinmiş ıkındım ve rahatladım gerçekten sora yırtıldım mı yoksa doktormu kessti blmiyorum toplamda 5 dikiş attı 2 si içte 3 ü dıştaydı galiba hatırlamıyorum şimdi sonra beni bıraktılar orda kanama olursa diye bende uyudum saat 8'e kadar sonra yardımcı abla gelip beni giydirdi ve tekerlekli sandalyeye oturttu doktor iğne yaptığı için hiçbirşey hissetmiyordum yani otrunca filan canım yanmadı asansörle odamın olduğu kata çıktık asansörün kapısı açıldığında ALLAHım o nasıl bir kalabalık bütün sevdiklerim orda ailem aşkım arkadaşlarım kuzenler filan odaya nasıl girdiğimi bilmiyorum kalabalıktan herkes tebrik ediyo kayınvalidem kayınpederim babam herkes beni yatağa yerleştirdiler peşinde hemen oğlum geldi yıkanmış paklanmış mis olmuş hemen emmek için göğsüme yumuldu çok şükür hiç sıkıntı çekmedim emzirmede o günden bu yana 3,5 sene geçti oğlum büyüdü artık kreşe gidiyo ve kardeşini heyecanla bekliyo bizimle birlikte.... YANİ KIZLAR KORKMAYIN SADECE DUA EDİN RABBİM HER ZAMAN BİZİMLE BİRLİKTE.... HEPİMİZE HAYIRLI DOĞUMLAR.....
Canım aynı şeyı bende yaşıyorum mağalesef hatta 1 saat oncesinde de yaşadım ayyy o yanma mahvediyo insanı kıpkırmızı bi karınla dolaşıyorsun resmen kıvrandım oğluşuma aldığım pişik kremini sürdüm( geçenlerde aynısı yıne olmuştu onu sürünce yangını geçmişti) fayda etmedi ardından ılık bi duş aldım şimdi kendime gelebildim o yüzden seni çok iyi anlıyorum.Kızlaaaarr selamlar :) herkesin keyfi yerinde gibi masallah.. Sıkıntıları olanlara Allahm kolaylıklar versin insallah.
Sizinle paylasmak istedigim bi durum var. Dün koca göbegimin üzerinde minicik ufacık sivilce gbi bisey vardi. Bebegim karnimda ergenlige girdi herhalde diye dalga gectm ben hatta :) gece 1 gbi bi kasinti tuttu karnimi, pijamami bi actimki kucuk kucuk kirmizi kabarikliklar, vee nasi kasiniyo. Normalde cok alerjik bi bunyem var. Hemen yediklerimi dusundum. Anormal bise yok. Karnimi islattim biraz söner gbi oldu ama dayanamayip biraz kasimaya kalinca hemen geri kabariyolardi. Tabi butun geceyi ayakta gecirdim.
Ya dahada azarsa diye cok korktum cunku benim cok korkunc alerji gecmisim vardir hastanelik olmuslugum vardir kasintidan. Doktorumu aradim anlattim durumu. Sakin kasima dedi. Gebelik alerjisi dedi. Kasirsan yayilir heryerine kanar hatta dedi. Catlama olayida var zaten oyuzdende kasimaman gerekiyo dedi. Tetikleyebilir dedi. Bi kac gun catlak kremine ara ver dedi. Bi de jel ismi verdi kasinti icin onu surebilirsin dedi aama ben cok taraftar degilim. Ay ben ne kasintilara dayandm bu cok hafif :) ama hamile olunca korkuyo insan. Ondan sordum doktora. İcim rahatladi. Sizede anlatiyim istedim. Ufak bi noktadan ne hale geldi koca gobüsümGebelik alerjiside oldum artik alerji repertuarm buyudukce buyuyo oohh
Canım günü tamamen belli ya artık vakit gelmek bilmezBugün oğlumla yeni bir doktora ve yeni bir hastaneye başladık.oğluşum1,600 gr olmuş normalden 4 gün önde dedi doktor.23.ocak tı doğum tarihi sezeryanda 10 gün önceydi.şimdi 10 ocak diyoruz hayırlısıyla.mide yanmaları için lansor,pulset ne varsa içebilirsin dedi.birde gaviscon şurubu önerdi.yine yüzünü göremedim hiç göstermiyor yüzünü hep yüzü aşağıda sağlıklıya neyseki napalım doğunca görürüz doya doya......kızlar bugün lohusa pijamalarına baktım.sanki bana göre değil.daha düz spor dantalsiz pijamalar hoşuma gitti.bir tane aldım bile....mağazada bir teyze kırmızı al kızım lohusa kadın kırmızı giyer nazardan şerden korur dedi bende kırmızı aldım....ama açık mavide istiyorum bir tane .2 takım pijama 1 tek alt birkaçta uzun kollu penye yeter gibi geliyor sizler kendinize neler koyuyorsunuz.ben gecelik koymayacağım.ilk doğumumda sezaryandı ve geceliğimi hiç giymedimde ondan herhalde.
Hadi Herkes Kalksın Muhallebi Yapsın Yedirsin Bebeğine...
Böyle Tek Başıma Kilo Almak İstemiyorum..
ah kalplerimiz birmiş minnoşumdoktordan gelince sanki doktor dikkat et yediklerine dememiş gibi bisküvi pastası yaptım muhallebiden..light pudingle yaptım ama şu light pudinglerde kayış gibi yauw biğenmediiiim
Sagol yaprakcim/ insallahGünaydın kızlar naber nasılsınız....
Yeşimcim çok geçmiş olsun ne olur üzme kendini sakın. Bak enazından çok ilerlemeden hemen farkedilmiş önlemi alınmış...Bol bol dinlen sen Allahın izniyle bişiycik olmucak ve yavrun zamanında gelicek...Allah şifalık versin....
8 kilo aldim 63 oldum.günaydın güzel hanımlar ve kuzucukları kilolar ne alemde ve kaçıncı haftalardasınız bir karşılaştırma yapalım ne dersiniz
sagol canimcanım çok geçmiş olsun,dayanır annesi 4-5 hafta daha meraklanma sen sakın
günaydın cnm walla benim durum vahim sanırım. 32+1 oldum bugün vee 52ile hamile kaldım şu an 66 kiloyum tamı tamına 14 kilo aldımm
bende kizimda kullandim madem yagini ama yine yanlar catladi simdi zyagi birde krem kullaniyorum iyi geldi gibi ama dogumdan sonra belli olurcanım ben badem yagını bazen direk sürüyorum bazen de saf zeytinyagıyla karıştırıp sürüyorum..
yalnız asıl kakao yagı varmış o çatlaklara iyi geliomuş ama henüz almadım. bademle ikisini karıştırıp sürücem.)
ilk kis gerekmez 1 yasinda olunca olur eger cok begendiysen al bir takim 1 yasa gore, zaten buyuyyecekler:)kızlar bebişlerinize atkı bere takımı aldınızmı unnadoda çooook güzel şeyler var.alsam mı acab takabilirmiyiz gerçi evden çıkmayacak ama çok güzeller :)
birazda yapisal su bol icmek lazimmiskızlaaar
kenarlardan ufak ufak çatlamaya başlamışım. o kadar pahalı yağ kullandım yine de çatlıyacağım galiba. yağı boca ettim çatlakların üstüne, vücudumda çatlak olmayan bi karrnım vardı o da gidiyor
ay guldurdun beniben dde fatma ersan'a gidyorum memnunum ben de tavsiye üstüne gittim ama tavsiye eden arkadaşım doğumundan ppek memnun kalmadı günü dolduğu için suni sancı yedi 10 saat sancıdan sonra sezaryen oldu nebiliim bişeyler yaşadılar işte o yüzden doğum zamanı belli olur benim de ilk olduğu için pek bilgili değilim..
Kız Aslı etim havalı ne demek
masallah yakisikli oglunakızlar doktordan eve anca gelebildim anneme uğradım gelmeden..iyi haberlerle geldim şükürboşyere tedirgim olmuşum dün pek oynamadı bebişim diye,bebeğim gayet sağlıklı bugün 30.haftaya girdik.bebeğim 1.573 gr olmuş kuzum boyuda 40 cm olmuş..ama malesef ben 2 hafta önce verdiğim 1 kiloyla beraber 1 kilo daha almışım yani 2 kilo almışım 2 haftada.ve şuana kadar toplam 10 kilo almış oldum malesef:26: doktor dikkat et biraz dedi gülerek..çok espirili bi doktorum var yaa buarada 28.haftada kan uyuşmazlığından iğne atılan arkadaslarım vardı burda.bizimde eşimle kan uyuşmazlığımız var.sordum doktoruma o iğneyi.şansıma sağlık bakanlığı 2 hafta önce kaldırmış o uygulamayı malesef.çok gerekli bişey değildi zaten dedi doktorum..doğumdan sonra çocuk senden almazsa kan grubunu iğne atılıcaksın dedi..benim gibi iğneyi atılmayanların dikkatine yani....yaaa bide minnoşumun gamzesi var teyzeleri sol yanağında bi esnedi yavrum yanağı kocaman çukur oldu yaaa..umarıkm yanlış görmedik doktorumuz oğlunuz çok yakışıklı olucak dedi oyyyyşşşşşş:119:
tesekkur ederim canim :)slm canim gecmis olsun insalahhh gününde alirsin bebsini canim benim dikkat et kendine yorulma yat dinlen bol bolseni canim benim.
oo cok guzelmis:) gule gule giysin bebegin annesi:)ocwmays
hediyemiz geldi teşekkür ederiz:)))
Eki Görüntüle 554097
bizim hediyemiz farklı, bebk annesine alındı:)
aman bekleme kos hastyaneye adet sancisi gibi agrim vardi gittim simdi serum yiyorum hergun kesilsin diye.slm kızlar uzun süredir giremiyorum ,bu aralar sancsısı olan varmı benim çok var doktora gitmeme daha bir hafta var acaba beklemesemmi?
ya bu konuda bilgin var sanırım şu acılmayı hangi ağrıdan anlıyorsunuz bir kaç gündür benimde ağrı sızılarım filan var korkuyorum pazartesi doktora gidecektim
kız ayol o yumurta olayı nasıl oluyoSagol yaprakcim/ insallah
8 kilo aldim 63 oldum.
sagol canim
bende kizimda kullandim madem yagini ama yine yanlar catladi simdi zyagi birde krem kullaniyorum iyi geldi gibi ama dogumdan sonra belli olur
ilk kis gerekmez 1 yasinda olunca olur eger cok begendiysen al bir takim 1 yasa gore, zaten buyuyyecekler:)
birazda yapisal su bol icmek lazimmis
ay guldurdun benihassas demek herhal:))
masallah yakisikli oglunabende yumurtayi aldiim dolandim evde bakalim gamze olucakmi?:))
tesekkur ederim canim :)
oo cok guzelmis:) gule gule giysin bebegin annesi:)
aman bekleme kos hastyaneye adet sancisi gibi agrim vardi gittim simdi serum yiyorum hergun kesilsin diye.
sorma valla dediğin gibi manyadı benimkide ,dün az oynadı derkene delip çıkacak karnımı şimmdiBiz Hamileyiz İki Canlıyız Öyle Light Might Sarmaz..
Yaptım mı Normal Yapacaksın, Bebeğine Can Olsun Kan Olsun Annesi..
Çocuğun İçeride Hareketleri Değişiyor..
Manyak Gibi Savuruyor Kendini..
sorma valla dediğin gibi manyadı benimkide ,dün az oynadı derkene delip çıkacak karnımı şimmdi
kızlar buarada benim kuzumun kafası dönmemiş daha,geç kalmadımı deyince doktorum güldü..tam midemin yanındaydı kafacığı :)nekadar geç dönerse okadar iyi 8.ayın sonuna doğru döner merak etme annesi dedi..bende ne bileyim kankalarımın çocuklarının döndü dedimkimmiş o kankaların diyo internet arkadaslarım dedim..bu sıralar dönber dedi kiminin biraz daha erken döner dedi bekle sabret dedi ama..adam valla anladı çatlak olduğumu..bi diplomam eksik sağolsun bu internet sayesinde her bi halttan haberimiz var...doktor demeden doktora soruyorum..adam dicek bigün karışma işime diye hehehe..30.haftaya bugün girdim ben,bebek 1600 gr. 1600 gr haftasına göre fazla değilmi kızlar yaa..doktor biraz iri doğabilir enaz 3.750 olur ki sen maşallah kısmıyosun yediklerini 4 kiloda olabilir fazlada dedi :26: ben normal doğuramıcam bu gidişle:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?