2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
iyi yapmışsın canım nasıl mutluysan öle davran bencede......
allah korusun böle şeyler düşünüp kafanı bulandırma
kasık ağrının hamilelikle bi ilgiside olmayabilir safra kesesi iltihabı vb.. dokotrun biliyomu bu ağrıyı....
bende eşime göre felik felik gezssemde inan çok yoruluyorum eski benden eser yok....

korkma canım her hamileinin genelede hemen hemen aynı şikayetleri var ....o batmalar bende de var hamileliğimin 4. ayından itibaren sağ göğüs altım hep batyo dün gece iki göğüs arası batmadan uyuyamadım diyebilirim...haftaya doktora gttiğimde bi daha sölicem hoş bi çözümü olcağını sanmyrum ama neyse....benimde eksiklerim var herkesin de vardır heralde ufak tefek bitmiyoki gelin çeyizi gibi mübarek sende allaha emanet ol vaktinde gelirler umarım...

kaşıntı göbek desen anlıcamda heryerin neden kaşınıyoki alerji falanmı yapıyo yediğin bişey....daha önce kaşınmıyomuydu doktra sorardın en azından....
ama hamileilkten bence çünkü her hamilelikte farklı şikayetlerlede karşılaşyruz senin sinirin bozulmuş ama ben ciddi bi durum olduğunu sanmyrum ve öyle umut ediyrum

Ayşecim birşey okumuştum hamilelikle ilgili. safra kesesinden salgılanan bir salgı kana karışıp inanılmaz kaşıntı yaparmış ve doğuma kadar sürermiş.
Tedavisi yok, gebelikle ilgili bir durum.

Böyle birşey olabilir mi bilemiyorum tabi ama aklıma geldi yazayım dedim.

gebelik kolestazı da deniyor sanırım.

günaydın herkese kahvaltımı yapmadım bende yapayım sağlık ocağından aradılar oraya gidiem ordan da anneme geçerim ....umarım sağlık ocağında tetenoz yapıcaz die tutturmazlar çünkü hiç olmadım günümmde geçti doktorada sormadan yaptrmak istemem doğrusu

günaydın topigin sultanları ve minişleriiiiiiiiiii
nasılsınız ay benim bacaklarıma krap giriyo ve karnımda kasılmalar fazlalaştı
kraplar girnce duramayacak kadar agrı yapıyo sonra karnıma ,normalmi dogurucam diye düşünmeye başladım(ilkim sezeryan oldugu için)
sizler nasılsınız geçmişi okuyamadım :26:
bi göz gezdirip geleyip

ayy cok kötü oldum okuyunca.. kücük daha bebişler ya allahım yardımcısı olsun inşallah bir sorun olmadan gerçekleşir doğum..

ayy kıyamam canım yaa.. demek bıraktın işi.
neyse iyi olmuş senin acından dayanamadığını söylüyodun zaten..
sen işi komple mi bıraktın şimdi, doğum iznine erken mi ayrıldın ??
benim de sol kasığımda ağrı var cok fena.. ((((((((((

gecmiş olsun canım.. chekirdek in söylediği şey de olabilir, belki de başka bişey umarım gecer canım benim..
bu arada eşim de hediyelere bayıldı :)) hele elinde işlediğine..cok teşekkür ediyorum onun adına da :)))

o kasık ağrısı bende de var.. sadece sol tarafım.. ve bacağımın her hareketinde ağrıyor, sanki birşey sokuyolar oraya o kadar fena ki..
ilk zamanlar daha dayanılırdı. ama doğuma kadar peşimi bırakmıycak anlaşılan. allahtan sağ tarafta bişey yok (şimdilik tabi).
ama cok yürüyünce ya da ayakta kalınca ütü falan yaptığımda fena oluyorum.. bir de belimin altında hani şu iki gamze vvardır ya onların oldugu bölüm ağrıyor sağ taraf.. of yaa şöyle son anıma kadar ben de fellik fellik gezmek isterdim senin ilk bebişlerdeki gibi.. ama bu ağrılardan nası olur bilmiyorum.
o yüzden hemen ekksikleri tamamlayayım diyorum daha yıkanacak ve hastane cantası hazırlanacak..iş çok..

sanırım bişey dokundu canım önemöli bişi oldugunu ben de sanmıyorum :)

sinirim bozuldu cunku her yerım kaısnıo ve yetısmeıorm kasımayla os ebeple çok sınır oldum

canım evet onu duymuştum ama benım 2011 mart ayından beri safra kesem yok taş vardı keseyle beraber aldılar

yine de bi sorun teşkil eder mi bilemiyorum tabii...karaciğer enzımlerıyle fln alakalı sanırırm cunku derıde bişey yok

Son düzenleme:
Tzeyno! Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım. İnşallah böyle gider de bebişin zamanında doğar.
Hazırlıklara katılamıyorum diye üzülme sakın. Şu anda bebişinin sağlığı herşeyden önemli. Epidural konusunda ise, ben de istiyorum ama işte ıkınmayı zorlaştırıp sezaryene yol açabiliyormuş bazı bünyelerde. Nasip gibi gözüküyo bakalım! Ama merakla nasıl doğurcağımı bekliyorum ben de. HAyırlısı olsun hepimiz için de!

Esramtirak! Çok haklısın canım. Ben de öyle düşünüyorum. Her şey olacağına varıyor diyorum ve olumlu düşünmeye çalışıyorum. Rahat olmakta fayda var.

Milsacım bende de öyle. Dün çok az hareket etti diye, bekledim durdum. Yani tekmeliyor ama her zamanki kadar olmayınca panikliyoruz. Suç bizde heralde, büyük performanslar beklememek lazım. Bebeklerin de bi tercihleri var sonuçta hayatta. Şu anda baya kıpırdıyo ama, bi de şeyime vurup duruyo. Ulen anaya tekme atılır mı hiç diyorum şiddetli olunca. Miniğimin son hareketlerini hissedişlerim. 2 ay sonra dışarı çıkınca bu anları özlicem diyorum!
Senin de sinirlerinin bozulması normal. Hem bu dönemde hormonlarımız coşuyor hem de bebeğimizle derin bi bağlılık geliştirdiğimiz için hep aklımız onda, yaşasın istiyoruz doğal olarak. Ama biraz rahat olmaz lazım heralde. Bak minnoşun da gayet sağlıklıymış. Hep böyle sağlıklı olur inşallah canım!
Kasım ayındaki annelerden yaptığın alıntı da çok hoştu. Bizimki de kolay ve güzel bir doğum olur inşallah canım ve kısa sürede kurtuluruz!

Fesleğenim, bi sıkıntı olmadığına sevindim canım. Aman dikkat et kendine.
Moralini düzgün tut canım!

ikizimolsunistiyorum! Canım bebeğin kıyafetlerine ve usg fotolarına bakmak güzel olabilir bence böyle dönemde. Valla ben de bazen kendimi modumda hisetmiyorum, böyle çökkün hissedebiliyorum. Hemen bebişimin fotolarına bakınca geçiyo sıkıntılarım!

Bu arada sabah sabah beni hıçkırta hıçkırta ağlattığın için teşekkür ederim. Diğer kızlar gibi ben de annenin ve eşinin tepkisini azdığın yerde dağıldım!
O an çok heyeanlı şimdiden tahmin edebiliyorum yaşamadığım halde.
Umarım bizim doğumlar da fırt diye olur ve o güzel anı hıçkırıklarla yaşarız!
Ben böğüre böğüre yaşıcağımı biliyorum da

Yesim83! Canım geçmiş olsun! Umarım rahim açıklığın artmaz. Olumlu düşün. Panik atak yaşamışsın. Çk zordur bilirim ama olumlu düşünmek ve derin nefes alıp beynini başka bir şeyle meşgul etmek işe yarıyor. Denemekte fayda var! Olumlu düşüncelerle beynini meşgul et canım! Allah sağlığını versin!

Sahracım, ben 32. haftamdayım. Ferrasanolum sağolsun 12 kilo aldım! İki haftadır bu ilacı almıyorum ve iştahım kapandı resmen!
Başında tahmin ediyodum zaten ama işte napcan, kullanim diye zorladım. Sonra şurup yazdırdım doktoruma ve şimdi çok rahatladım, sadece yemem gerekenleri yiyorum.
Umarım bebiş doğduktan sonra kolayca verebilirim. Ama korkmuyo değilim!

Tontirik! Hürriyet de şirin-şirine veriyoumş, Babam alıo her gün gazete, torunuma biriktircem dedi. Ona da bakılabilir evet canım!
Sağol haber verdiğin için!

Reputable! Sonunu düşünen kahraman anne olamaz diyorum! Çatlakları boşver, kaçınılmazsa zevk al diyorum! Ne diyeyim daha

Labella! Kayınvalden fenaymış canım! Anne olup da sizin yazdıklarınızı yapabilmeleri cidden insanı şoka sokuyo. Neyse biz bu hataları çocuklarımızda yapmayız inşallah. Hayatta hiçbişey boşuna olmazmış. Ben buna çok inanırım. Belki bunlar da bize ilerde bazı şeyleri yapmamızı önlemek amaçlı geliyordur.
Sen bebişinin sağlığına bak canım boşver!
Bu arada doktor bana 15 te bir gelcksin gibi bişey söylemedi, zaten bence de gerekli değil, erken doğum riskin yoksa. Bir ay sonra gitsek bence daha mantıklı. AÇılma sancı olsa zaten fark eder gideriz yani. O yüzden bence bunu sıkıntı etme canım. Nst ye girdim mesela ben, çok gereksiz geldi bana.Riskim olsa tamam ama durduk yere gerek yoktu bence.

asliirfan! Kan uyuşmazlığından ötürü iğne yapmadı bana da doktorum. indirekt coombs testin negatif çıkmış, hep öyle çıksın istiyoruz dedi. İğneni doğum sonrasında yapıcaz dedi ve yapmadı. Demek o uygulama kaldırılmış ha? Öğrendiğim iyi oldu canım! İnşallah bebişlerimiz sorun yaşamadan gelirler!
Bu arada yakışıklı oğlunun gamzesini yerim yeaf! Şirin şey!

İkiz2003! Canım benim doğum şeklim de daha belli dğil ama bi tane loğusa pijaması aldım, ve saf gibi ekru aldım, donum göğsüm her yerim belli oluyo. Neyse artık!
Onu evde giyerim anca heralde. Doğuma da geceliklerim var geniş ve önden düğmeli 3-4 tane ve bir büyük sabahlığım var. Bunların hepsi annemden kalanlar! Çok nostaljik!
Onları giyicem, gecelik almıcam yani. Ama diyorum fotoğraflar için güzel çıkim diye şöyle şık bitane alim mi bilemedim. Bakcaz artık. Deneyimli arkadaşlar bi fikir verse süper olur gerçekten!

Sensiblegirl'e de Allah bir avada kurtarsın diyorum kızlar. Umarım doğumu güzel geçer ve bebişleri hayırlısıyla alır kucağına!
Çok heyecan oldum yanlız! Beklenmedik bi anda olunca! Bizimkiler nolcak acep!?
Alah yardımcısı olsun inşallah!

Yarenahsen sen zaten 4. çocuğu yaparak takdiri hak ediyosun! İnşallah bu bebişini de sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına!

kızlar günaydın herkesee. dayanamadım önce alıntı yaptım :))

öncelikle hayırlı cumalar, rabbim herkesin evladını bağışlasın ve sağ salim kucaklamayı nasip etsin inşallah (amin)

sensiblegirl allahım yardımcısı olsun aklım onda kaldı valla, hayırlı haberlerini alırız inşallah.

ya ben sizi valla cok özledim ya giremedim bir süredir yazamadım ama aklım hep burdaydı allah biliyor ya..

baya uzak kaldım, koptum konulardan falan..:26:

neyse ki geldim burdayım :)))

bir süredir eşimle konuştuğumuz bir konu var aslında kararımızı verdik gibi ama dedi ki hadi kızlara da sor bakalım onlar ne düşünüyorlar

cok demokrattır eşim

oğlu olacak arkadaşlara tabi bu sorum, ya da daha önceden doğum yapmış oğlan annelerine..

biz oğlumuzu sünnet ettirmek istiyoruz doğumdan sonra.. danıştık dr umuza. 5 gün sonra yaptırabilirsiniz dedi.. bir cocuk dr u da 10 icinde yaptırdınız yaptırdınız, yoksa 5 yaşına kadar yaptırmayın dedi..

bu durumda biz de 7.günü yaptırmaya karar verdik eşimle.. hücre yenilenmesi cok hızlı olduğundan sünnet yarası cok cabuk geçiyormuş..

hem de büyüdüğünde sünnetin oğlum için bir travmaya dönüşmesini istemiyorum.. cünkü herkes bişey söylüyor, arkadaşları korkutuyor, aklına binbir şey sokuyor cocukların.. e ondan sonra kabuslar, ben sünnet olmucamlar falan..bunlar hep cevremizde gördüğümüz yaşanılan şeyler..

o yüzden oğlum bunları yaşasın istemiyorum. sünnet düğününde de stress olmadan eğlenir arkadaşları ile..

sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim ??

ayşecim aynı kaşıntı bir haftadır bende de var bugün kontrolüm var özellikle soracağım doktora sana da haber veririm

canım sende mi adanadasın ben de adanadayım hangi hastaneye doktora gidiyorsun merak ettim

Aherdocum, ben de kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum sünnetini doğumdan 3-5 gün sonra.
Aynen oğlumun travma geçirmesini istemiyorum büyüyünce.
7-8 yaşında da kıyafetini giydirir,mevlütünü yaparız olur biter.

canım gunaydın :) eşinin de begenmesıne sevındım rica ederım :)

sağol canım ıns gecer bakalım ya bıraz yedıkelrıem dıkkat edeım cekırdeke de yazdım safra kesem yok

yoklugunda d aolur mu acab bu durum :S

bu arada sünnet meselesini sormussun bunu ben de oğlum olursa die baya dusunmsutum ama bi sonuca varamamıstım canım

ınsallah sizin ıcın en doğru kararı verırsınız :)

canım ya sorarsan cook ama cok sevınırım :)

aynen canım.. biz doğar doğmaz hastanede yaptıralım diye düşündük önce.. doğumumu yapacak dr umuza da danıştık o dedi ki ilk beş gün yaptırmayın, anesteziye tepkisi ne olacak bilinmez riske girmeyin dedi, o öyle deyince biz de bir haftada karar kıldık.. bakalım hayırlısı..

kuzenim doğum yaptı iki ay önce..cok tatlı bir oğlu var.'ablacım hamileyken ben de senin gibi düşünüyodum hemen yaptıralım bitsin diye.. ama yüzünü görünce, kucağıma alınca kıyamadım' dedi.. allahım dedim ben de mi böyle olucam acaba :26:

sagol canim agrilarim vardi rahim uzunlugumun kisaldigini ogrendim simdide agrilar gecsin erken dogmasin diye hergun hastaneye gidip serum yiyorum
bende dun kiyafetleri yikamaya basladim en azindan ilk giyiceklerini.
insallah 36. haftayi goruruz diyorum.
sanada gecmis olsun canim. acik rahimle bile gunlerce dolanan oluyormus bizde oyle oluruz ins. hatta esime diyorumki
bu kadar serum yiyorum bu sefer bebek 40/ haftayi doldurup gelmiyormus
gecmis olsun canim kizartma yumurta domates cok sikcami yiyorsun?
bir sure kesmeyi dene belki ise yarar
sagol canim panik atak cok duydum ama belirtileri neler bilmiyordum belkide yasadim o kadar kotu oldum ki anlatamam.
o an hemen bebek geldi aklima ben tansiyonum dustugunu dusunup acaba kan azmi gider diye gecirdim icimden. belki bir kac saniye surdu olay ama cok siddetliydi.

sunnet isini ben hic dusunmedim. zaten burdada yaptiramam:) ama belki trde olsam olabilirdi Kizkardesim bebekken yaptirdi. fitik ameliyati oldu 2 aylikken yigenim o arada sunnetide yaptirdi
zaten cok aci cekti bir de onun icin cekmesin dedi. zaten enfeksiyon icin erken sunnet iyiymis.

doğduktan sonra ne olur bilinmez tabi :)

Anestezi derken pipiyi uyuşturuyolar sadece di mi ?

Kızlar, ocak annelerinden "sensiblegirl" bugün doğuma giriyormuş. ikiz bebekleri 29+1 de rahimde açılma sebebiyle geliyor. 1200 grammış bebekler.

Bilmeyenler için yazdım, dua edelim hep beraber.

Heyecan yaptım ben

bebekler küçük AMA TOPARLARLAR İNŞ KENDİLERİNİ.ÖĞRENEBİLECEKMİYİZ NASIL OLDUKLARINI?.ALLAH ARKADAŞIMIZA BEBİŞLERİNİ SAĞLIKLICA KUCAKLMASINI NASİP ETSİN...

ayy kıyamam ben ona.. iyi atlatmışsınız siz maşallah canım :)))

durumlar müsait değildi demişsin canım, sünnet ne kadara maloluyo ki pahalı mı ben hiç bu tarafını düşünmemiştim..

ayy kıyamam ben ona.. iyi atlatmışsınız siz maşallah canım :)))

durumlar müsait değildi demişsin canım, sünnet ne kadara maloluyo ki pahalı mı ben hiç bu tarafını düşünmemiştim..

yok canım o zman eşim çalışmıyodu sadece doğum parasını ayarlayabilmiştik oda zar zor ama her bebek kısmetiyle gelir gerçekten ben buna çok inanıyorum oğlum doğdu eşim 1,5 ay sonnra işe girdi ve hala orda çalışıyo çok şükür hatta bu aralar yükselme durumu da söz konusu inşallah :)) biz sünnet için para ödemedik istanbulda bazı belediyeler sünnet etkinliği düzenliyor belli yaşın üstündeki çocukları ücretsizsünnet ettiriyorlar bizde ona kaydolduk kağıthane belediyesinin sünnet etkinliğinde yaptırdık gayet rahattı çokda güzel ilgilendiler ve herşey hastanede yapıldı önce tahlil yaptılar ertesi günde sünnet oldu 1-2 saat gözlem altında tuttular odaya yerleştiler (tabi bizim tahlil cumaya geldiği için pazartesi oldu) 5 kuruşda para vermedik sünnet kıyafetini,ayakkabısından çorabına kadar herşeyini belediye karşıladı bide eğlence yaptılar çocuklara oh daha ne olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…