yok canım o zman eşim çalışmıyodu sadece doğum parasını ayarlayabilmiştik oda zar zor ama her bebek kısmetiyle gelir gerçekten ben buna çok inanıyorum oğlum doğdu eşim 1,5 ay sonnra işe girdi ve hala orda çalışıyo çok şükür hatta bu aralar yükselme durumu da söz konusu inşallah :)) biz sünnet için para ödemedik istanbulda bazı belediyeler sünnet etkinliği düzenliyor belli yaşın üstündeki çocukları ücretsizsünnet ettiriyorlar bizde ona kaydolduk kağıthane belediyesinin sünnet etkinliğinde yaptırdık gayet rahattı çokda güzel ilgilendiler ve herşey hastanede yapıldı önce tahlil yaptılar ertesi günde sünnet oldu 1-2 saat gözlem altında tuttular odaya yerleştiler (tabi bizim tahlil cumaya geldiği için pazartesi oldu) 5 kuruşda para vermedik sünnet kıyafetini,ayakkabısından çorabına kadar herşeyini belediye karşıladı bide eğlence yaptılar çocuklara oh daha ne olsun :))
ayy cok kötü oldum okuyunca.. kücük daha bebişler ya allahım yardımcısı olsun inşallah bir sorun olmadan gerçekleşir doğum..
ayy kıyamam canım yaa.. demek bıraktın işi.
neyse iyi olmuş senin acından dayanamadığını söylüyodun zaten..
sen işi komple mi bıraktın şimdi, doğum iznine erken mi ayrıldın ??
benim de sol kasığımda ağrı var cok fena..((((((((((
gecmiş olsun canım.. chekirdek in söylediği şey de olabilir, belki de başka bişey umarım gecer canım benim..
bu arada eşim de hediyelere bayıldı :)) hele elinde işlediğine..cok teşekkür ediyorum onun adına da :)))
o kasık ağrısı bende de var.. sadece sol tarafım.. ve bacağımın her hareketinde ağrıyor, sanki birşey sokuyolar oraya o kadar fena ki..
ilk zamanlar daha dayanılırdı. ama doğuma kadar peşimi bırakmıycak anlaşılan. allahtan sağ tarafta bişey yok (şimdilik tabi).
ama cok yürüyünce ya da ayakta kalınca ütü falan yaptığımda fena oluyorum.. bir de belimin altında hani şu iki gamze vvardır ya onların oldugu bölüm ağrıyor sağ taraf.. of yaa şöyle son anıma kadar ben de fellik fellik gezmek isterdim senin ilk bebişlerdeki gibi.. ama bu ağrılardan nası olur bilmiyorum.
o yüzden hemen ekksikleri tamamlayayım diyorum daha yıkanacak ve hastane cantası hazırlanacak..iş çok..
Memurlar.Net (Doğum izni süresi ne zaman yasalaşacak?) BUNUNLA İLGİLİ SON HABER...
aaaaaa ne güzel hep duyardım haberlerde falan ama bu kadar detaylı bir şey olduğunu bilmiyordum.. Cok güzel bence. Tahliller, kılık kıyafet herşeyi düşünmüşler..
Hem kendisini yalnız hissetmemiştir, kendisi gibi bir sürü sünnet olan cocuğu görünce :))) eğlencesi de cabası..
sanki demiştin evet cmnm:44: ya umarım biz yanlış görmedik kuzum gamzeli olsun tabi yaa teyzesibanada doktorum şuan fazla demedi kilosuna ama bende şeker çıktı ya cnm adam baktı bide bu hafta 2 haftada 2 kilo almışım ,anladı dedi bu manyak diyete uymuyo dedi bunun çocuk tosun olur zaten o doğum için dedi kuzum iri olabilir şekerine dikkat etmezsen diye dedi..bende o ışığı gördü adam ,dikkat edemez ışığı
tatlım bende öyle olsun istedim hep.doğar doğmaz kestirelim hastanede dedim ama ben travma açısından değil.sağlık açısından bebeğin doğunca sünnet olmasının iyi olduğunu duymuştum..ama bi akrabamız bebişini yaptırdı ve yeni doğan bebeğe yaptırınca zor oluyormuş dedi,altında bezi bağlı, poposu kapalı idrarını yapıyor falan ya iltihap oluyomuş çok zor oldu deyince vazgeçtim .doğmamış çocuğuma kıyamadım yanikızlar günaydın herkesee. dayanamadım önce alıntı yaptım :))
öncelikle hayırlı cumalar, rabbim herkesin evladını bağışlasın ve sağ salim kucaklamayı nasip etsin inşallah (amin)
sensiblegirl allahım yardımcısı olsun aklım onda kaldı valla, hayırlı haberlerini alırız inşallah.
ya ben sizi valla cok özledim yagiremedim bir süredir yazamadım ama aklım hep burdaydı allah biliyor ya..
baya uzak kaldım, koptum konulardan falan..:26:
neyse ki geldim burdayım :)))
bir süredir eşimle konuştuğumuz bir konu var aslında kararımızı verdik gibi ama dedi ki hadi kızlara da sor bakalım onlar ne düşünüyorlar
cok demokrattır eşim
oğlu olacak arkadaşlara tabi bu sorum, ya da daha önceden doğum yapmış oğlan annelerine..
biz oğlumuzu sünnet ettirmek istiyoruz doğumdan sonra.. danıştık dr umuza. 5 gün sonra yaptırabilirsiniz dedi.. bir cocuk dr u da 10 icinde yaptırdınız yaptırdınız, yoksa 5 yaşına kadar yaptırmayın dedi..
bu durumda biz de 7.günü yaptırmaya karar verdik eşimle.. hücre yenilenmesi cok hızlı olduğundan sünnet yarası cok cabuk geçiyormuş..
hem de büyüdüğünde sünnetin oğlum için bir travmaya dönüşmesini istemiyorum.. cünkü herkes bişey söylüyor, arkadaşları korkutuyor, aklına binbir şey sokuyor cocukların.. e ondan sonra kabuslar, ben sünnet olmucamlar falan..bunlar hep cevremizde gördüğümüz yaşanılan şeyler..
o yüzden oğlum bunları yaşasın istemiyorum. sünnet düğününde de stress olmadan eğlenir arkadaşları ile..
sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim ??
Benim de 3te kontrolüm var, bakalım herşey yolunda mı :26:
Kolonya İle Silme..
Ayrıca Unutma Antibiyotik Vitaminsiz Alındığı Taktirde Mantar Yapar..
Bendekinin Sebebi Büyük Bir İhtimal Antibiyotik Zaten..
İç Çamaşırın Her Zaman Ütülü Olsun..
Kağıt Havlu Varya Onları Ütüle İç Çamaşırına Koy..
Genital Bölgeni Islak Bırakma Hep Kurula..
Günlük Ped Sakın Kullanma..
Günlük Ped Jelli Olduğu İçin Akıntı Geldiğinde Bakteri Üretiyor Çamaşırda..
Dolayısıyla Islak Kalıyor Mantarı Azdırıyor..
Sapık Herifler Gibi Elimiz Şeyimizde Geziyoruz Sonra..
Beni Günlük Ped ve Antibiyotik Yaktı..
Nisa Hastanesine Gitmiyorum Ama Çok İyi Bir Hastane Olduğunu Biliyorum..
Güvenebilirsin..
cnm benima sıl kolonyo zararlı..sabun dediğin evet normal sabun kurutur vajinal bölgeyi o çok zararlı,üstüne basa basa yazdım tatlım ph değeri olan 5.5 lik sıvı sabun.sıvı sabun ama şeffaf renkteki sıvı sabunalrın ph değeri yoktur,sıradan sabunlar onalr,koyu kıvamda olan üzerindede yazar..valla kaşındığıımı hissedeyim anında yıkarım geçer kaşınması..ayrıca doktorum yoğurt sürmemi sölemişti ev yoğurdu olucak ama..ben antibiyotik kullandığım zaman olurum özellikle mantarı..çünkü antibiyotik vajinal bölgedeki yararlı yararsız kültürleri öldürür ve mantara sebep olur..yoğurttada yararlı kültürler olduğu için iyi geli,r.öle bi durumda vajinal bölgenin dışınave hafif içine çok değil ama.hafif içine doğru parmağınızla sürün yarım saat sonra yıkayın..kaşıntının ilerlemediğini görüceksiniz.ben antibiyotik kullandığımın 3. yada 4. günü sürerim hep doktorum dediğinden beri,ve eskiden olurdum artık olmuyorum..şükür 2 yıldır olmuyorum mantar.çok kokuyorum hele böle hamilelikte olurum diye oyüzden arada sıvı sabunal yıkıyorum ,sakın siteril ıslak mendiller var bu vajinal bölge için onlar falan iyi bişey değil..kullanmasın kimse
zeynepcim bende makara gibi sakın kolanya kullanma derim elma sirkesi ile sil onuda sulandır ben onu kullanmıştım bende ilkez antibiyotik sonrası yaşamıştım fitili korkuma kullanmadım ama kremi şimdi bile azcık kaşınır gibi olsa yada dışarda vclere girdiysem o akşam ne olur neolmaz sürüyorum ilk başları doktor bana yıkama bile dedi eh çişli duramıcamıza göre iyice kurutman lazım vajınal yıkamayı doktorlar önermiyor ama bende şu avonunkiyle yıkamıştım o ara çok kaşınınca herşey deneniyor iççamaşırı sık değiştir ve kuru tut geçiyor
Aherdocum, ben de kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum sünnetini doğumdan 3-5 gün sonra.
Aynen oğlumun travma geçirmesini istemiyorum büyüyünce.
7-8 yaşında da kıyafetini giydirir,mevlütünü yaparız olur biter.
kızlar günaydın herkesee. dayanamadım önce alıntı yaptım :))
öncelikle hayırlı cumalar, rabbim herkesin evladını bağışlasın ve sağ salim kucaklamayı nasip etsin inşallah (amin)
sensiblegirl allahım yardımcısı olsun aklım onda kaldı valla, hayırlı haberlerini alırız inşallah.
ya ben sizi valla cok özledim yagiremedim bir süredir yazamadım ama aklım hep burdaydı allah biliyor ya..
bir süredir eşimle konuştuğumuz bir konu var aslında kararımızı verdik gibi ama dedi ki hadi kızlara da sor bakalım onlar ne düşünüyorlar
cok demokrattır eşim
oğlu olacak arkadaşlara tabi bu sorum, ya da daha önceden doğum yapmış oğlan annelerine..
biz oğlumuzu sünnet ettirmek istiyoruz doğumdan sonra.. danıştık dr umuza. 5 gün sonra yaptırabilirsiniz dedi.. bir cocuk dr u da 10 icinde yaptırdınız yaptırdınız, yoksa 5 yaşına kadar yaptırmayın dedi..
bu durumda biz de 7.günü yaptırmaya karar verdik eşimle.. hücre yenilenmesi cok hızlı olduğundan sünnet yarası cok cabuk geçiyormuş..
hem de büyüdüğünde sünnetin oğlum için bir travmaya dönüşmesini istemiyorum.. cünkü herkes bişey söylüyor, arkadaşları korkutuyor, aklına binbir şey sokuyor cocukların.. e ondan sonra kabuslar, ben sünnet olmucamlar falan..bunlar hep cevremizde gördüğümüz yaşanılan şeyler..
o yüzden oğlum bunları yaşasın istemiyorum. sünnet düğününde de stress olmadan eğlenir arkadaşları ile..
tatlım bende öyle olsun istedim hep.doğar doğmaz kestirelim hastanede dedim ama ben travma açısından değil.sağlık açısından bebeğin doğunca sünnet olmasının iyi olduğunu duymuştum..ama bi akrabamız bebişini yaptırdı ve yeni doğan bebeğe yaptırınca zor oluyormuş dedi,altında bezi bağlı, poposu kapalı idrarını yapıyor falan ya iltihap oluyomuş çok zor oldu deyince vazgeçtim .doğmamış çocuğuma kıyamadım yanioyüzden ben vazgeçtim ,kararlıysanız yaptırın tatlım
Günaydın kızlar
dün akşam sonucları göstermek için gittim iş çıkışı kan değerlerimin bazıları düşüksede önemlı oalnalr
yükselişteymiş güzel dedi ama bu iltihap baya ileriymiş tek ıcımlık toz vermedı hafıfı gelır die baska verdi :s
günde 3 tane 5 gun kullanıcakmısım....
gece boyu uyyamadım kaşıntıdan bi kaşıntı bastı vücudumun heryerı ama heryerı kaşın kaşın artık sinirden ağlamaya başladım
dün de vardı ama bu kdr değildi çok rahatsız olmamıstım ama dun gece resmen bitirdi beni..
o sırada da bacagıma kramp girdi sinirden çatlıycaktım nerdeyse eşim uyandı sesime ne oldu diye hemen banyoya gir dedi
girdim gecenın bı yarısıydı eşim sağolsun lifle heryerımı yıkadı dusta bile ağlıyodum ayy neyse sonra durulandım kurulandım yattım
bebek gibi uyumusum ama sabah kalktım kasıntı devam :s nedne oluyo ki acaba hıcde bişey yok biyerımde sadece kaşınıyo
bişey alerjimi yaptı acaba offf
cok demokrattır eşim
Memurlar.Net (Doğum izni süresi ne zaman yasalaşacak?) BUNUNLA İLGİLİ SON HABER...
Ayy canım çokda küçükler bebişler işallah sorunsuz kucagına alır şu mübarek cuma günündeKızlar, ocak annelerinden "sensiblegirl" bugün doğuma giriyormuş. ikiz bebekleri 29+1 de rahimde açılma sebebiyle geliyor. 1200 grammış bebekler.
Bilmeyenler için yazdım, dua edelim hep beraber.
Heyecan yaptım ben
Canım kaşıntın bütün vücudun neden kaşınsın ben anlayamadım bende kaşıntı sorunu yaşıyom hatta sonra acısından kendimden geçiyorum ama sadece karnımda varGünaydın kızlar
dün akşam sonucları göstermek için gittim iş çıkışı kan değerlerimin bazıları düşüksede önemlı oalnalr
yükselişteymiş güzel dedi ama bu iltihap baya ileriymiş tek ıcımlık toz vermedı hafıfı gelır die baska verdi :s
günde 3 tane 5 gun kullanıcakmısım....
gece boyu uyyamadım kaşıntıdan bi kaşıntı bastı vücudumun heryerı ama heryerı kaşın kaşın artık sinirden ağlamaya başladım
dün de vardı ama bu kdr değildi çok rahatsız olmamıstım ama dun gece resmen bitirdi beni..
o sırada da bacagıma kramp girdi sinirden çatlıycaktım nerdeyse eşim uyandı sesime ne oldu diye hemen banyoya gir dedi
girdim gecenın bı yarısıydı eşim sağolsun lifle heryerımı yıkadı dusta bile ağlıyodum ayy neyse sonra durulandım kurulandım yattım
bebek gibi uyumusum ama sabah kalktım kasıntı devam :s nedne oluyo ki acaba hıcde bişey yok biyerımde sadece kaşınıyo
bişey alerjimi yaptı acaba offf
Canım bende bursadayım sen hangi hastaneye kime gidiyorsun aramızda fazla yokmuş. Ben medical park özlem hanıma gidiyorumnerde güneş var bursada pek yok
benim de eksiklerim var ama napim herşey tam olmuyor olduğu kadar artık çok yoramıyorum kendimi gezemiyorum eskisi gibi. sağlıklı doğsunlar da eksikler dediğin nedir ki olur bi şekilde...
herkese hayırlı cumalar kızlar...
cok demokrattır eşim
amman canım ya kıyamam kayınvalidenden ve eşinden allah razı olsun....üzgünümki hamilelikte öksürüğe tedavi yöntemi yok....dayan canımdün hastalığım had safhadaydı resmen boğuluyorum sandım kahvaltımı edemedim öksürmekten ağzıma lokma alır almaz başlıyorum öksürmeye... gözlerimden yaşlar geldi, ağlaya ağlaya eşimi aradım gelip seni hastaneye götürüyorum dedi kabul etmedim, "dr u aradım öksürük şurubu veremeyiz, doğal yollardan çözmeye çalış dedi boşuna gelme" dedim
o da annesini aramış kayınvalidem elinde tavukla geldi tavuk suyuna çorba, ıhlamur, ballı zencefil ve karabiber yedim içtim gece yatarken de sırtıma göğsüme vicks sürüp gazate ile kapladılar gece yarısına kadar uyudum sonra ter içinde uyandım üstümü değiştik, ama bir kere uyandım ya başladı öksürük humması yine bir saat ne ben uyudum ne kimseyi uyuttum sanırım üst komşum bile uyandı öksürüğüme
ben hayatımda 2. kez böyle oldum kızlar diğerinde trabzonda ydım bayramdı beni acile götürmüşlerdi ve bir torba ilaçla toparlamıştım şimdi minoset dışında bir şey alamıyorum Allah ım ne zor göğüsüm sökülecek bebeğim huzursuz diyaframıma ağrı girdi öksürmektem karın kaslarım sertleşti ağrıyor...
biraz daha iyi gibiyim düne göre ama 2-3 gün daha geçmez sanırım ama savaşa devam yataktan da çıkmıyorum geçecek inşallah, pazartesiye kadar toparlamam şart malum pazartesi 3. maraton başlıyor
kızlar dikkat edin hasta olmayın sakın haa
negatif olmak istemem ama bu konuda umudum kalmadı artık.
ilk duyduğumda 'ne güzel yetişir doğuma kadar bu yasa 'demiştim.Ama nerdeyse doğum yapıcaz.ve ses yok.
kısmet .ne diyelim
dün hastalığım had safhadaydı resmen boğuluyorum sandım kahvaltımı edemedim öksürmekten ağzıma lokma alır almaz başlıyorum öksürmeye... gözlerimden yaşlar geldi, ağlaya ağlaya eşimi aradım gelip seni hastaneye götürüyorum dedi kabul etmedim, "dr u aradım öksürük şurubu veremeyiz, doğal yollardan çözmeye çalış dedi boşuna gelme" dedim
o da annesini aramış kayınvalidem elinde tavukla geldi tavuk suyuna çorba, ıhlamur, ballı zencefil ve karabiber yedim içtim gece yatarken de sırtıma göğsüme vicks sürüp gazate ile kapladılar gece yarısına kadar uyudum sonra ter içinde uyandım üstümü değiştik, ama bir kere uyandım ya başladı öksürük humması yine bir saat ne ben uyudum ne kimseyi uyuttum sanırım üst komşum bile uyandı öksürüğüme
ben hayatımda 2. kez böyle oldum kızlar diğerinde trabzonda ydım bayramdı beni acile götürmüşlerdi ve bir torba ilaçla toparlamıştım şimdi minoset dışında bir şey alamıyorum Allah ım ne zor göğüsüm sökülecek bebeğim huzursuz diyaframıma ağrı girdi öksürmektem karın kaslarım sertleşti ağrıyor...
biraz daha iyi gibiyim düne göre ama 2-3 gün daha geçmez sanırım ama savaşa devam yataktan da çıkmıyorum geçecek inşallah, pazartesiye kadar toparlamam şart malum pazartesi 3. maraton başlıyor
kızlar dikkat edin hasta olmayın sakın haa
çok teşekkür ederim süper bilgiler ben çamaşırlarımı ütülemiyorum ama dediğin çok doğru ütülemek lazım, günde 2-3 defa çamaşır değişirim mutlaka hamilelikten önce de çok sık değişirdim
ama kolonya niye kötü onu bilmiyorum bana söylersen sevinirim canım
herkes kolonya zararlı demiş neden zararlı kızlar bilen var mı merak ettim halbuki çok yarıyor bana :44:
canım hiç kullanmadım ph 5.5 sıvı sabun hangi marka yazar mısın yanlış bir şey alıp daha beter yakmayayım kendimi sonra
kolonya sorusunu sana da sorayım canım niye zararlı?
kuru tutarım zaten ama benim de mantar sorunu eskiden kalma taa genç kızken olurdum evlendim arttı tabii özellikle ilişki sonrası hem tahriş hem nemden dolayı herhalde çok azıyor eşimde mantar yok hatta bir kere benden bulaştı adama pul pul döküldü derisi, çok illet bir şey bu yaa ortamını buldu mu azıyor hemen...
ben de yeni doğan sünneti istiyordum ama ben bu haldeyken ilgilenemem mikrop falan kapar ağır geçer diye vaz geçtim iyileşeyim yaptırırız ama neden 5 yaşına kadar yapılmıyor onu da anlamıyorum 1-2 yaşında yapılmaz mı
hem maddi boyutu da var şimdi doğum yaptığım hastane yeni doğan sünneti için 750 tl istiyor şimdi fazla gelir valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?