Canım benim senin sinirlerin iyice bozulmuş banada arada oluyo öyle bazen çok anlamsız şeyler yüzünden birbirimizi kırabiliyoruz ama sen kızmakta haklısın. Belki başka bi zaman bu şekilde davransa okadar etkilenmezsin ama hormonlar insanları değiştiriyo birde kvlerin sizde kalmasından bunalmışsındır böyle olunca herşey üst üste geliyo her şey batıyo insana mağalesef
Canım içine sinen. Bi doktor bulmana çok sevindim doktor çok önemli kürtajında memnun kaldıysan ne mutlu aynı doktora denk gelmişsin bebişinin sağlıklı ve kilosunun iyi olmasına çok sevindim rabbim sağlıklı bi şekilde kucağına almayıda nasip etsin işallah
galiba biz o dönülmez yola girdik. uzun zamandır kayınpederimin davranışları benim sabırla direnişlerim, eşimin ailem ile irtibatsızlığı soğukluğu ve sevgisizliği... artık ben dilesemde olmaz. amcalarım çok sinirli ip inceldi inceldi ve sonunda koptu ve işin en enteresen tarafı eşimin asla geri adım atmayacağı. bir seni seviyorumu mahrum etti benden küçük bir hediyeyi gönül almayı herşeyi mahrum etti. elimiz yüzümü kapatıp bi odaya tıkmak istedi ruhumu zincirledi ve ben yinede içten içe onu sevmeye devam ettim . ilk bebeğimdede bana okadar eziyet etmişti stresten bebeğimi düşürdüm adam rahatladı. şimdi ikinci bebek ve ben ona bir zarar gelemsinden çok korkuyorum. ilemi çağırmak zorunda kaldım çünkü yola kendim çıkamazdım. uçağa binemiyorum otobüse binemiyorum seni istemiyorum diyen bir adama ne kadar dayanabilirdim. yinede içimdeki ses keşke başına bi şimşek düşsede herkesi herşeyi ikna etse beni sevdiğini bir kere gösterse diyorum. ben diyorum alalh duyuyor kendi kendime konuşmaya başladım.içimdeki hüsranlar krılan dallar kopan parçalar istdediğim tek şey huzur keşke bi yol açılsa ışık dolsa
kızlar bugün doktora gidiyorum raporumu yazdırmaya artık tamamen ev hanımı oldum :)) kuzumun çamaşırları harıl harıl yıkanıyo şuanda bettaniyeler yıkanıyo bi uyku seti kaldı onuda yıkadımmı tamamdır yıkancak bişeyi kalmıyo kuzumun bundan sonrası ütü faslı...
kızlarr bişi sorcam son haftada bebeğimin hareketleri azaldı yanee geçen haftaya kadar karnımda dans eden oğlum artık az tepikliyo boyna göbeğime doğru dayanıyo itiyo kendiini acaba yeri azaldıgı içinmi bugün doktorla konuşucam ama korkuyorum biraz(
Günaydın hanımlar mutlu haftalar
günaydın anneler ve minişler
biz 2gündür el uyuşması ve ağrıyla uyanıyoruz bazı hamilelerde oluyormuş çrş tıpa gidicez soralım bakalım gerçi tedavisi yokmuş bardağı bile zor tutuyorum ve ağrıyla uyanıyorum tam kocaya kızmıştım onun boğazı ağrısa ölüyo olur ilgi ister masaj yap dedim vc ye gidicem dedi gider gelir dedim siğara içmeye geçti giderken geldi öpecekmiş e elim dedim bak tutumuyo yemek temizlik sende diyorum yaparız diyor tabi biz ağrımızda olsa ağlanmıyoruz ya diye kızarken aman topiğe girmeseydim dedim noldu bu minnak odunlara kazmayı geçmişler :26:
başta ikizim canım haksızlık yaptı diyosun o haksızlıklar çok kısa süre içinde çıkıyor ama neden olsun neden şuara kalbimiz kırılısın anlar eşin düzelirsiniz ama işte bizde biyerde kalıyo onlar anlamıyolar
arzucum bu huy canım şöyle yapcam etcem desende değişemezsin bi işi yaparsın yaparsın onu senin görevin sanar bu böyle bi gün yapmadınmı neden yapmadı olursun ve aslında gerçekten en melek olanı bile şaşırtmasınlar ama tanıyamayız yinede şükür bak anlamış hatasını bazı insanlar bide açlığa dayanıksızdır bende çok acıkınca eşimi bklemişsem bide geç gelmiş üastüne cırcır konuşuyo benide dinlemek zorunda bırakırsa deliriyorum çok açım hazırlayayım sonra konuşalım derim oysa 2dk önce sonra anlamazbelki eşinde o sinirle dicem ama neyin var sen hamilesin yerine asıl senin osaaate kadar bişeyler yemen lazım düşünse :26: ama olsun kazmacıkın anlamış hatasını
esirracım sen az çok anlatıyosun canım rabbim yardımcın olsun kötü olmuş yaşananlar ve yaşanacaklar ailen haklı ne diyeyim ne demek 1resimle namussuzluk okadar kolaymı seninki bazı yerlere üye diye biliyorum ve resmi görünce konumunu da düşünmüş bian parlamış olabilir ama insan eşinin ne olduğunu ne kullanıp ne kullanmıyacağını bilmezmi bana deli gibi içer deseler içki içemediğimi bi yudumda kusacağımı eşim bilir inanamaz seninkide tanır ama ortamını düşünmüş olabilir ama sen yinede zaman verip beklerken kovmak ne dedmek ki kadını kendi defolup gitseydi ah bunların hatası ki arkası olmayana yaparlar senin ailen de yanında destek canım ya ailenide düşünüyorum ne demek biz kızımızı verelim neler yaşasın bide tam hamileyken bu laflar bende olsam büyük konuşmayayım ama atlar giderdim canım ya kazmacıkını sende seviyosun nekadar imkanın varken nelere katlanıyorsun anlatmıştın ama bazen bazı şeyler neden oluyor inşallah ailenle güzel konuşur özür diler onlarıda bi anlık sinirle yaptığına ve minikinle seni sevdiğine ikna eder tabi başta seni ay canım ya sonuna anne gel demişsin ay sabah sabah doldu gözlerim ama sonrada bişey olsa ikna etse inşallah herşey tatlıya bağlanır ençok ailelerde sorun maddi sonrada bu hamilelik döneminde olurmuş inşallah aşarsınız şu sorunu da kazmacıkında azcık akıllanır
kızlarr günaydınnn
bi geçmişe bakim dedim çok üzüldüm çok kızıyorum bu kocaların bize yaptıgına bizimkide tutturmuş sen bu ara hep aynı yemekleri yapıyosun bana tatlı yapmıyosun falan diye sölenmeye bende ona kızdım bugüne kadar çalışıyodumsabah 6 da kalkıp akşam 8 de eve gelip yemek yapıyodum yaranılmıyo sana diye kızdım nekadar anlayışsız bu eşler yaaa ...
essira kuzum özellikle sana çok üzüldüm eşinede çookkk kızdım nasıl der insan eşine defol git diye yaaa hemde hamilesin şimdi konu ailenede gitti ailen geliyo yazık diilmi yaaa eşin kafasını vurucak duvarlara ama iş işten geçmiş olucak inşallah hakkınızda hayırlısı neyse o olsun kuzum ...
kızlar bugün doktora gidiyorum raporumu yazdırmaya artık tamamen ev hanımı oldum :)) kuzumun çamaşırları harıl harıl yıkanıyo şuanda bettaniyeler yıkanıyo bi uyku seti kaldı onuda yıkadımmı tamamdır yıkancak bişeyi kalmıyo kuzumun bundan sonrası ütü faslı...
kızlarr bişi sorcam son haftada bebeğimin hareketleri azaldı yanee geçen haftaya kadar karnımda dans eden oğlum artık az tepikliyo boyna göbeğime doğru dayanıyo itiyo kendiini acaba yeri azaldıgı içinmi bugün doktorla konuşucam ama korkuyorum biraz(
normal doğum kolay mı zor mu bilemem ama bende düşük yaptım 2 kerede kürtaj oldum.düşük yaparken tırnaklarım etimden çıktı sandım.normal doğum ağrısından korkmuyorum ben.tabi yaşayan iyi bilir.ablam suni sancının çok zor olduğunu söyledi.bir arkadaşım var doğum çok korkulacak bir şey değil demişti.birde böyle kasıklardan ince bir sızı şeklindeki ağrı ne ağrısı biliyomusun sen ayşe?
Evet ayse bir abla var burda oda düsük yapmis ilk bebegini bana dediki düsükte bebek icinden söküle söküle geliyor olmamis tamamlanmamis bir bebek yollar rahim yollari hazir degil ama dogumda olmus bir bebek yollar hazir doguma gelmesi cok daha kolay..
Zaten dr bana kürtaj yapmak istemedi vücudun kendi atiyor demisti biraz sancili gececek ama kürtajdan iidir ilk bebegin yasin kücük bebek kücük fuzuli icini zedelemek istemem demisti 2 haftada anca düstü
Neyse Rabbim kimseye yasatmasin... Bizede birdaha yasatmasin...
arzudan sonra bir kötü haberde benden. eşimle tartıştık daha doğrusu o tartıştı ben sessiz kaldım sadece sustum bişi demedim. facebookta benim duvarımda yakın bi kız arkadaşımla bi resmim var kız arkadaşımın elinde rakı bardağı var. bendede su. ben içmem eşimde bilir herkes bilir. eşimin halasının kızıyla dışarı çıktık laptopumu karıştırmış. resmi görmüş. çıldırmış ben eve geldiğimde zivanadan çıkmıştı her yeri yumrukladı bağırdı çağırdı ve beni namuzsuzlukla suçladı. rakı masalarının kadını olmakla. o facede benim bütün ailem var babam annem kardeşlerim amcalarım dedim gizlenecek saklanacak namussuzluk olucak bişi olsaydı koymazdım dedim.bana git dedi. defol git seni istemiyorum. sakinleşmek ve onunda beynine kan gitmesi için kendimize 24 saat zaman verdim. oturma odasına girdiğimde orda oturuyordu. dediki duymadın yada anlamadın galiba yada sana yarım ağızla söylenmiş gibi gelebilir ama tam kulağının aç dedi. diyorum DEFOL git. tamam dedim. annemi babamı ve amcamı aradım bana yapılanları aradım. babam aklını yedi şimdi antepten annem babam 4 amcam ve 2 halam beni alamaya geliyor bütün aile birbirine haber vermiş telefonum susmuyor. baba ben namussuzmuşum dedim o namusun hesabını bana vericek dedi.bi ona kız verdik düğününü derneğini yaptık seninle hep övündük ayıbını sevabını ben bilirim o namussuz keleimesini bana saöyleyecek dedi. girip çıkıp taciz ediyor beni şimdi .ailem gelinceye kadar sabır çekmekteyim. bu yanlız şehirde bu sevgisizliğin içinde boğuluyorum bana atılan bu saygısızla cümleleri yutamıyorum yağmur yağıyor ben ağlıyorum 36 saatir kesintisiz.anne gelin beni kurtarın lütfen............bebeğimle ölmek üzereyiz
Kızlar herkese hayırlı pazarlar
Karnımın alttında çok kötü çatlaklar oluşmuş.Ben fark etmedim eşim farketti. bebeğin hareketleri göstermek istediğimde aynaya baktım.bayağı var. Bir de seviniyordum çatlak olmadı diyesizde de oldu mu ?bunlar geçer mi bilginiz var mı ?
günaydın herkese
şuan itibari ile iki tane kitap aldım
1-Bebek Bakımı Sorunlarına Mucize Çözümler
Yazar:Tracy Hogg/Melinda Blau
2-Yeni Annelik ve Bebek Bakımı
Yazar:Elizabeth Fenwick
D&R ı kara soktum sabah sabah
ohh ne güzel paşan gelsin sağlıklı sıhatli giysin kirletsin inşallah bende yıkama olayını bitirmeye çalışıyorum ütüye geçicem :))slm tuğbişim nasılsın tatlım ?kolay gelsin cnm sana çok zevkli işin var bebişinin eşyalarını hazırlamak ben hallettim
doğru sölüyosun cnm azıcık anlayış istiyoruz sadece ama anlamıyolar malesefuff o el uyuşmasını kimse yazmadığı için sadece bende var sanıyordum tansiyona yordum hatta korktum çok bugün gitcem doktora ilk işim onu sormak olacak gece uykumdan uyanıyorum uyuşukluğundan ağrısından
erkeklerin bizi anlamasını bekleyemeyiz tamam ama en azından anlamaya çalışsalar insan yaşamadıkca aynı acıyı karşısındakini anlayamaz ama en azndan anlamaya çalışsalar dinleseler dediklerimizi şikayetlerimizi duysalar
Allah şükür ben kısmetli sayılırım ev işleri konusunda ama kimse dört dörtlük değil işte başka yerden fiyasko olabiliyor bizdede :)
ohhh maşallah tugba güzel rahat mutlu geçer inşallah raporlu günlerin
benimde bugün rapor almam gerekiyor ama iki hafta uzatmayı düşünüyorum eğer doktor uzatabilirsin derse yok uzatma derse bugün bende ev hanımı olacam :)
Canım cok gecmıs lsun Rabbim bir daha yasatmasınn....ben de sunı sancı aldım normal sancı naısl bilmediğim için
sunı zor mu kolay mı bılemcıemm valla....12 saat sunı sancı cektım
canım kasıkalrın agıosa yorulmus oalbılrısın ılıskı fln mı oldu bilmem ki bisürü sebebı oalbilri idrar yolu ıltıhabı bile
öle sancı yapar yanı
benım ılk bebegım büyüktü biraz o sebeple kürtaj yapıldı ayy canlı cnalı bi de bayıltmadna çok sıkıntılı olmustu
diğeri kendiliğinden düşmesını bekeldiler dediğin gibi nası ağrısı oluyo Rabbim kimseye yastamasın aynen canım
doğumda hersey hazır oluyo vucut hazır bebek hazır tabıı kı doğum daha kolay...sancısı olacak halıyle yenı bır ınsan
getırıyosun dunyaya hafifi bişey değil :) Rabbım aynı acıları yasatmasın bize bebekelrımızı sağlıkla kucaklamamızı
nasib etsın ınsallah :)
canım çok ama çok üzüldüm olanlara yani eşinin aşırı tepkisine çok şaşırdım şimdi ben bi kadın olrk
kocamın aynı şekilde fotosunu görsem ona şöyle derdim "aşkım ne işin var içmediğin masada hadi arkadasını kırmayıp
oturmussun bi de resım nıye cekınıosn" derim cunku yasayıs tarzı olrk bana ve eşime ters bi durum içki içmek içki masaları vs vs
sana bişey demıyorum bu konudaki düşüncem bu benim
ama bi resım cekındı die de defol evine git namussuz bu laflar söylenmez eşin bi tık haklıyken
direk haksız konumuna düşmüş....insan gibi söyleyebılrıdı resmı kaldırı mısın bize uyyor mu hıc diyebılırdı neden olayı büyütmüş
anlayamıyorum çözemıyorum ki amacı nedir yanı sen kı nerdeyse son ayına gelmıs hamıle bı kadınsın bi bebegınız olucak hıc mı düşünmuyo
bunaları....arkadasını kıramayıp ıkı dk yanında otuduysan namussuz mu oluyosun eşine öyle sinirlendim ki anlatamam
aileni aramakla iyi etmıssın cunku hamılesın ve bu olayla tek basına mücadele etmek öyle kolay değil ki ayrıca eşin defol vs derken
blöf de yapmıyormus bellı kı gayet ciddi söylemıs bunu da tekrarlamış sana böle denınce napıcaksın tabıı kı ailenı arayıp söyliceksın
yalnız tekrar söyluyorum ne olursa olsun bu büyütülüp tartısma çıakrılacak bi konu değil tasvip etmediği bi davranıs oalbilir ama
bu konusularak çözülebilirdi bir müslüman oldugu için kendisine veya eşine içmese dahi içki masasında bulunmasını uygun görmuyor ama
iş adam gibi konusup uyarmaya davranmaya gelınce "müslümanın yapması gereken tüm hareketleri" bir çırpıda unutuyor böyle bişey
mümkün mü nerde kaldı müslümanlık hassasiyetin bir konuş belki açıklamasını yapıcak kadın belki haklı bulucak senı özür diliycek
öyle birden bire sanki fırsat kolluyomuş gibi davranışlar ne oluyo...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı
dilerim konuşup durumu halledersiniz...unutmayın ama sevdiniz siz birbirinizi aşık oldunuz şu an karnında yavrunuz var mutlu olmak için bir aradasınız
böyle düşününce belki hersey daha kolay olur dua ediyorum canım Rabbim kalplerinizi ısıtsın tekrar aranızdakı muhabbet hıc bıtmesın diye
yanlış birşey söylediysem çok özür dilerim....cidden çok üzüldüm sanki bana denmiş gibi oldu yani...
aman canım olsun da catlak olsun bebegın ıyı olsun amaan hıc takma ınan bana bende de var
çatlak çok da tınn yavrumun ayak izleri onlar :)
canım benım bebıs de öyle çok dayanıyo gezıyo devamlı ama tekmeleri tabıı kı azaldı eskıye oranla
deidğin gibi yerleri daraldı artık ondan bence de :) hele karnımı öyle bi dalgalandırıyo ki göbüş hop
orda hop burda :)güçlendiler de artık öle tıfıl değiller :)
Günaydın kızlar
bu haftasonu çok yoruldum eşim mesaideydi çalıştı haftasonu
cumartesı iş çıkışı annem kızkardeşim ben tabıı bir de yegenım elif gecdik tozduk azcık sonra pazraa cıktık eve geldım
pazar gunu de eşim gene sabahtan gitti işe ben de duş aldım mutfagın duvaralrını sildim fırını cifledim
mandalinanın bahsettiği adıyaman kebabını denedım ( çok güzel oldu :) eşim de çok sevindi
güzel yemekler için :) işte bi de kuru fauslye yaptım bu akşam için evi temzledım bıraz bıra znette takıldım ama
öyle cabuk yoruluyorum kı 2 satte yapcam ısı resmen tum gun zar zor yaptım kaplumbağa gibi tın tın hiç bana göre değil ama
yavrusuma zarar gelmesın die napimm....sonra eşim geldı yemek yedık vs vs karnıma sancı gibi garip bişi oldu
uzanıym dekrne uyudum kaldım mutfak öylece kaldı sabah da erken kalkıp mutfagı vs topladım ayy öyle işte
kadının işi bitmiyo bi türlü :)
bu arada ikeada beyaz bi dolp var indirime gşrmiş 149 tl olmuş belkı grmussunuzdur
cam koncak gibi yerı var oraya plastıkımsı bi madde koymuslar neyse ona bakıyoduk kardesım dedı buraya cam koydurup
böyle perdeler takarız çok şirin olur dedi aklıma yattı bakalım onu düşünüyorum şu sıra nası olcak acaba :)
ohh ne güzel paşan gelsin sağlıklı sıhatli giysin kirletsin inşallah bende yıkama olayını bitirmeye çalışıyorum ütüye geçicem :))
doğru sölüyosun cnm azıcık anlayış istiyoruz sadece ama anlamıyolar malesef( ayy şanslısın valla benimkide beceriklidir çok güzel temizlik yapar ama canı isterse canıda yılda 1 ister yapar sonra sene boyunca konuşur :))
inşallah kuzum hadi bakalım hayırlısı eger çalışabilirim diyosan al tabi bende ay sonuna kadar dayanim dedim ama yok çok yoruldum artık psikolojimde kaldormıyodu kendimi zorlamaya gerek yok dedimm ve bittiiii :)))
yaaa oyuzden biraz acayip hissettim kendimi benim sıpa varya tam keyfine düşkün 2 gündür kafayı yedim bişimi oldu diye şimdi içerde dans ediyo sıpaaa :)) ben yinede doktora gidince muayene olmak istiyom dicem göim oğlumu 16 aralıga kadar göremicem çünkü ...
hayırlı olsun kitapların küpeli
afiyet olsun ayşe bilindik birşey ama eşimde ikram ettiğim herkesinde beğendiği fellah köftesi var onuda tavsiye ederim
Canım yasadıklarını okuyunca çok üzüldüm. rabbim bir daha yasatmasın. evlat acısı başka hiçbir acıyla kıyaslanamaz.
rabbım korusun hepimizin evlatlarını....
sağol mandiş
millet bu kaşıntıyı doktoruma sordum geçen gittiğimde
göbüş ve göbekteyse normal ,tüm vucutta olursa sıkıntı demektir dedi
bepantoll verdi
kullanıyorum 4-5 gündür
bayağı rahatladım kaşıntım bayağı azaldı
bir deneyin isterseniz
bi de doktor bana kullandığın çatlak kremleri allerjik reaksiyon yapmış olabilir ,zeytinyağı bile allerjiye neden olabilir onların hepsini bırak bunu kullan dedi
gerçekten de onları bırakıp sadece bepantoll kullandım kaşıntılarım geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?