- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 596
- 413
Şimdi Düşüp Bayılacağım.. :18::18::18::18::18::18:ben geçen burda eğitime katıldım. adet sancısı gibi başlıyormuş, göbek üzerinde kasılmalarla ve sertleşmelerle, önceleri çok düzenli olmayan yavaş yavaş düzene giren, yarım saatte bir, 10 dkda bir gibi. En son artık hastaneye gitmemiz gereken 10 dkda yaklaşık 4 adet her biri 45-55 sn olan sancılarmış, bu da genellikle 3-4 cm açıklık demek oluyor, doğum 10cm de gerçekleşiyor, genellikle ilk kez anne olanlar için 13 saat civarı sürüyormuş 10 cmye ulaşmak.
ancak sancı gelmese de su gelmesi halinde enfeksiyon riskine karşı hastaneye gitmek gerekiyor.
Vallahi senin mesaji okuyunca icim daraldi kalktim pc nin basindan . Canim sen niye bunlari kendine yapilmasina izin verdin.offfffffffff kızlar offffffffffffffffff
Temizlik yapanlara cok imreniyorum bende bugun biraz topladim iste aslinda yapilmasi gereken o kadar is varkiMerhaba arkadaşlar
hepinize hayırlı, sağlıklı ve huzurlu bir hafta diliyorum...bu demek oluyor ki bebeklerimize bir hafta daha yaklaşıyoruz..Allah tez zamanda kavuştursun bizi..
haftasonu çok yoğun geçti benim adıma..cumartesi günü arkadaşlarımla beraberdim..pazar günüde dolapları döktük eşimle..inceden temizledik..yorganlarımı ve yastıklarımı güzelce havalandırdım..oh mis gibi oldu..doğuma kadar tüllerim yıkanacak, kapılarım silinecek ve koltuklarımla halılarım yıkanacak..fazla işim kalmadı sayılır..artık yavaş yavaş onlarıda hallerderiz inş..
haftayada kızımın odasını yerleştirdik mi tamamdır..
bu sabah doktora gittik..dahiliye uzmanına troid ve anemi tetkiklerini yaptırmaya..troidlerde sorun yok çok şükür..ama kan değerlerim yine düşmüş..ilacın dozunu arttırmamıza rağmen kan değerlerim düşüyor.ne olacak böyle bilmem..bu kız benim kanımı emdi bitirdi ya resmen..Allah hakkımızda hayırlısını versin..
Masallah canim bebiserinetamam okuyunca yazarım buraya merak etme :))
ay ben artık iice ağırlaşmaya başladım sanırım
bi büfeye gittim geldim yoruldum
5 dakikalık mesafe
şuanda 2 bebişin ağırlığı 2,5 kg
tek gebelerin 35-36 .haftasına denk geliyor
taşıyorum gittiğim her yere hamsileri valla
ama yürüyünce geriliyor karnım hemen korkup eve dönüyorum
bu gerilmeler sizde de oluyor mu
bi de bugünlerde ben kilo almıyorum hiç ama malum bebekler büyüyor
karnımda yer açmaya çalışırken gerim gerim geriyorlar beni
zaten oğlan 10 gün ilerde gidiyor
bi kaç hafta sonra yerimden kaldırmayacaklar hiç beni
Kızlar Çok Korkuyorum Bebek Çıkacak Gibi.. :18:
Aralık 20'ye Kalmayacak Bu İş Sanırım.. :18:
sadece kenarlardan hafif çatladım sanıyordum, aynayla bir baktım göbeğin aşağı tarafları komple gitmişçatamadığını düşünenlere bi ayna alıp bamalarını tavsiye ederim
Hosgeldin canim cok guzel olmus kecelerin bende oglum icin gemi temali yapmayi dusunuyroum ama elim degmedi bir turlumerhabalar. uzun zamandır sayfayı takip ediyorum ama bir türlü yazmaya fırsat bulamadım. kısmet olursa ben de ocak ta doğum yapacağım. 31. haftalık hamileyim ve bebeğim erkek. umarım aranıza katılmak için geç kalmamışımdır.
bu arada bende bebek şekerimi keçeden yaptım ve tahmin ettiğimden çok daha kolay oldu. zamanınız varsa kendiniz yapın derim çünkü ben onlarla uğraşırken gerçekten çok keyif aldım.
Valla canim nasil acilma oluyorki oyle ben anlamadimsizlere bişey sorucammmmmmmmmmmmmmmmmm:::::
vajinamda açılma fark ettim
bilgisi olan var mı?
bunun doğumun başlayacağıyla falan ilgisi varmıdır
yoksa erkendenmi doğuracm ben yaaaaaaa
daha 7 ayım ancak bitiyorrrrrrrr
bu nedendir acabaaaa??????
eşleriyle sorun yaşayanlara çok üzüldüm.bizim evdede terör esiyor şu ara...estiren benim ama.eşime çocuklarıma çok bağırıyorum söyleniyorum farkında olmadan.dün oğlum bir sürahi suyu tezgağa halıya boca etti .dayanamadım söylene söylene bağıra çağıra temizledim.sonradan çok üzülüyorum ama herkesin her şeyi batıyor bana .eşimde tamam sakin ol diyerekten geldi mutfağa ben temizleyim bırak deyince onada çattım.hep sen şımartıyorsun çocukları diyerekten çattım heryere.yapıyom bağırıyom sonrada pişman oluyorum oturup ağlıyorum allah sabır ver ev halkıma ....çok bağıran asabi bir kadın oldum çıktım.çocuklarıma üzülüyorum.doğuma kadar sürmez inşallah.gerçi şu ara çok yorgun ve uykusuzum kızım 2 gecedir ateşleniyor sürekli kontrolden uyuyamadım.cuma günü aşure yaptım c.tesi 18 kişilik 12 si çocuk olan misafirlerim vardı bende film koptu yani.doğuma kadar kalabalık misafir istemiyorum hatta 40 mevlüdüne kadar mümkünse....
günaydın hanımlar mutlu günler
günaydın mandiş naber
dün listeden bahsetmiştim görmedin sanırım
liste yapacaktın ne oldu o iş
Kızlar size demiştim sancım var diye baktım dayanamıyorum bastım gittim doktora aslında cuma gidecektim ama dayanamadım çok şükür ultrason muayenesinde bi sıkıntı çıkmadı doktor idrar tahlili istedi birde nst ye bağladı nst desıkıntı çıkmadı ama idrarda enfeksiyon varmış ağrım ondan mış bir sürü ilaç verdi hatta kum bile döküyo olabilirsin dedi( aman ne yapayım ben kızımı görmüşüm kalp atışlarını dinlemişim daha ne isterim bütüm sıkıntılar vız gelir tırıs gider eşim bile umrumda değil inanın bu arada rabbim dualarımı kabul etti çok şükür kızım dönmüş sonunda çok üzülmüştüm dönmez diye ama dönmüş zaten bir kaç gündür anlamıştım otururken kaburgalarım acıyodu şimdi bile maşallah çok hareketli popoyu dikiyo sürekli :))) bu arada kızım 1641 gr olmuş teyzeleri boyuda 42 cm dedi doktor nasıl mutluyum anlatamam size çok şükür mevlama kucağımızada almayı nasip eder inşallah
niye fenalaştın sen geçmiş olsunküpeli
alışverişe çıktık hafta sonu ama herşeyi alamadan döndük ben fena olunca
şampuan filan sebamed ürünlerinlerinden aldık en çok memnuniyet tavsiye ondaydı kıyafetlerini aldık hastane çıkışı filan bir takım hastane çıkışı bird normal takım diğer zamanlarında da giymesi için fazla kıyafet aldırmadılar aldığım yer tanıdıktı uyardı boşuna alma diye hediye gelecek şunlar en çok şunlar lazım olur filan gibisinden mermerşahi bezinden ağız ve sırt bezleri hazırı var kenarları oyalı kış beebkleri olacağı için battaniye önerdi çok çabuk kirlendiğini polar yün pnye olmak üzere hepsinden almam gerektiğini söyledi emzik filan tanıdık eczaneden alacaz diğer kremlerini de sebamedde olmayanlarını bübchen markdan kıyafetleri yıkamak için proxy sıvı deterjan içime sinmesine rağmen dalin önerilmemesi ayrıca proxy en çok tavsiye edilen olması yumuşatıcı asla tavsiye edilmiyor bugün bebeşlerimize aldıklarımıza aldıklarımızı hediye gelenleri ekleyecem akşam çektim fotolarını
gördüm beğendim yazamadım aklımdasın anlamında beğendim küpeli :))
niye fenalaştın sen geçmiş olsun
ben de 10 gün sonra randevum var doktorda
ondan sonra alıp hazırlayayım diyorum inş.
hımmm anlaşıldı
yürüyemiyorum küpeli ondan
fotolar büyük geliyor yüklenmiyor paintte küçültmeyi deneyim bakayım becerebilecemmi
günaydınlar herkese bugün itibariyle 8. ayımız da bitiyor darısı sizlere
benimki resmen açık iki parmağım giriyor afedersinizzzzzzzzzz
korkuyorummmmmm
doğsa bile yaşasa hiç önemli değil
ama hayati tehlikeye girerse diye çok korkuyorum inşallah bişey olmaz yaaaaa
çok saol cnm benimm inşallahhh :))Ohhh ne güzel. İyi günlerde kirlensin canım hepsi inşallah.
valla seti komple attım yan korumasını yorganını falan 1 saatte 30 derece 600 devirde attığım gibi çıktı şimdide kuruyo :)) keşke yaz olsaydı çoktan kurumuştu yarına anca tam kurur :))canım bende bunları gördüm sondakı ıkısnı mağazada gördüm ve kalıte konusunda özellıkle o sonda olan iyi değil, çok naylon 2.daha iyi gibi ama gormeden bilemeyeceğim
canım dün yazmışsın umarım bu saate kadar sular durulmuştur
ne olursa olsun önce bebğin, sakın ağlayıp onu üzme
uyku setını yıkadıysan sonuç nasıl?
makına da yapışıp kalır diye korkuyorum yıkamadım daha,elımde yıkasam da kurumaz bu havada
ohh maşşallah kuzuna seninn sonunda dönmüşte bundan sonra daha rahat olucaktır :)) doktorun verdiği ileçları ihmal etme kuzum enfeksiyon geçince ağrılarda geçiyo hemen bol bol su iç daha çabuk temizleniyo :))Kızlar size demiştim sancım var diye baktım dayanamıyorum bastım gittim doktora aslında cuma gidecektim ama dayanamadım çok şükür ultrason muayenesinde bi sıkıntı çıkmadı doktor idrar tahlili istedi birde nst ye bağladı nst desıkıntı çıkmadı ama idrarda enfeksiyon varmış ağrım ondan mış bir sürü ilaç verdi hatta kum bile döküyo olabilirsin dedi( aman ne yapayım ben kızımı görmüşüm kalp atışlarını dinlemişim daha ne isterim bütüm sıkıntılar vız gelir tırıs gider eşim bile umrumda değil inanın bu arada rabbim dualarımı kabul etti çok şükür kızım dönmüş sonunda çok üzülmüştüm dönmez diye ama dönmüş zaten bir kaç gündür anlamıştım otururken kaburgalarım acıyodu şimdi bile maşallah çok hareketli popoyu dikiyo sürekli :))) bu arada kızım 1641 gr olmuş teyzeleri boyuda 42 cm dedi doktor nasıl mutluyum anlatamam size çok şükür mevlama kucağımızada almayı nasip eder inşallah
saol kuzumm inşallahhh :)) tazede sayılmam yaaa 3.5 senelik evliyim :))) varyaaaa ultrasonda gördüm içim rahatladı Allaha şükür herşey yolunda :)) sıra ev temizliğinde bana aralık 1 e kadar dinlenmek yok ev toplanıcak 1 indede detaylı temizlik var sonra oğlumu beklicem inşallahhteşekkür edrim canım çok iyi oldu banada moral oldu
daima iyi olun inş.
teşekkür edrim canım çok iyi olduk
darısıda sizlere olsun
amin canım çok saol
ohh mis ellerine saglık paşan saglıkla sıhhatle yatsın inş
taze ev hanımı seniii
ogluşunun iyi olmasına sevindim canım oh rahatladın artık bol bol dinlen paşanı bekle
heheh benim hastane çıkışı şekerlerimde bu yazıyo :))))cnm hangi programla nasıl yaptın bunu tatlım
TONTİRİK seninde paylaştığına bayıldım cnm..bir dilek tuttuk gerçek oldu harika aynısından yapıcam özendim ayol hihoyytt
evet kuzum sonunda beklediğim gün geldi evhanımı oldumm darısı gün sayan herkezin başınaaa :)))İyi akşamlaaaarrrben yine muhabbetin bitmek üzere olduğu bi zamanda geldimm geçmişi okuduğum kadarıyla Tontirik şekerim güle güle otur evinde kuzularınla ve eşinle birlikte eline sağlık.. essira allah yardımcın olsun bana sanki eşinde başka sorunlar da varmış gibi geldi psikolojik yanii nebiliim umarım doğru kararı verirsin üzücü.. tğbacımm izne çıkmışın ohhh ne güzel darısı başıma diyiiim.. hastaneden mutlu haberlerle döneneler hayırlı olsunnn..... Melone öpüyorum seni yavrumm
anammm gün geçtikçe çogalıyozz çatlaklılarrr bende aynı senin gibi farkettim cnm üstten bişi gözükmüyo aynaya karşı açınca göbüşü aynadan el sallıyo çatlaklar :))sadece kenarlardan hafif çatladım sanıyordum, aynayla bir baktım göbeğin aşağı tarafları komple gitmişçatamadığını düşünenlere bi ayna alıp bamalarını tavsiye ederim
Cidden yuvayı dişi kuş yapıyor. Takdir ettim cnm seni. Eşini de, evini de ne güzel çekip çevirmişşin. Bir ev almışşın. Ailende destek olmuş ne güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?