2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlarrr bugün çok işim varrr ben kaçıyorum yavaştan nolur çok yazmayın yaaaa yetişmek çok zor oluyooo :)))
bugünki iş planımmm yatakodası dolanımı düzelticem arkasından mutfak dolabımın ikisini indiricem makinaya atıcam akşamda kociş geldiğinde yerleştircek sandalyeye çıkmaya korkuyorum (
hadii ben kaçtımnmmm bbayyyyyy

sağol canım içimi rahatlattın hastne yakın ben de senin dediğin gibi yapmayı düşünüom inşallah hayırlısıyla kucaklarımıza alırız

Evet canım ya senınle birebir aynı gidiyoruz benim bebişde işte popoyu dayamış ondan

öyle ağrı yapmış dedi dr :)

canım şu an sağlığım çook iyi hamdolsun dr bi engel görüpte yasaklamazsa çalışmamı

ben doğurana kadar bile çalışırım ama 36-37 haftada ayrılmayı dusunuyoruzm ızne hayırlısı bakalım

rica ederim :)

canım ne güzel olmuşlar ellerine sağlık :)

ki

yıllar sonra oğluşuna etiketleri ben tasarladım demek paha biçilemez :)

Günaydın kızlar
Eskisi kadar giremiyorum nete ben ya :/
Nasılsınız? Geçmişte çok uzundu okuyamadım pek.
Günümüz hayırlı, bereketli, sakin, mutluluk dolu, sağlıklı olsun inşallah...
Kızlar ben çok huzursuzum bazen. Ağlıyorum böyle aklıma bir şeyler geliyor. Çok duygusallaştım
Ayrıca bebişimle geçinip gidiyoruz.
Konuştuk anlaştık biz, erken gelmeyecek
Hepinizi

kızlar dün akşam doktora gittim dr bebişime baktı boyu 43 cm olmuş kilosu 2015 gr

sata göre 31+3 ama gelısıme göre hala 10 gün ilerde imiş yavrum :) gayet iyi dedi omurilik soğanına kadar ölçtü gene

yüzünü gösterdi dr diyo ki yaa bak aynı babasıı tıpatıp diyo ben bakıyorum tabii ağzını burnunu zor seçiyorum ki

zaten bana benzemedıgı aşikar çenesinden göz yapısından gözlerini kırpıyodu gördüm usg de dr bi de gamzesi var

doğduğunda tam sevmelik olucak bak tombiş yanakları var dedi öyle işte iyimiş bebişim :) herşey normal dedi

nst ye 35. haftadan sonra almaya başlıycam dedi neyse kalktım karnın taş gibi oluyo mu hiç gun ıcınde naısl dedi

ben de gunde bi kaç kez oluyo hergun oluyo genelde zaten baska rahatsızlıgım yok dedim o zaman hemen bi nst alalım

önemli bu dedi...nst girdim normal çıktı...bi de pazar gecesi şeyimde kaşıntı başladı birden bire dedim doktora bu mantar oalbilir mi

birden başaldı ama dedim hıc bşey yokken kullandıgım antıbıyotık (largopen) mantarı azdırıyomuş ondan dedi fitil ve krem verdi

işte kullandım dün gece şimdi daha rahatım ohh :) dünki rahmımın ust tarafının agrımasıda bebeğin pozisyonundanmış

totosunu dayamış zilli :) hım bişi daha sordum bu son ayalrda kordon dolanamsı yaşanıyo ya böyle bişey varsa doğum öncesinde

anlaşılrımı usg de bundan tırsıyorum dedim...doktor da biz nst de anlarız bunu ancak cunku kalp atısı yavaslar kordon dolanması

varsa veya baska bişey varsa sen de hareketlerınden analrsın 3 saat ıcınde hıc hareket etmedıyse gun ıcınde en az 10 kez

hareket hıssetmedıysen hemen gelıyosun kordon dolanmıs olabılrı plasenta ayrılmış olabillir dedi kızlar aklınızda bulunsun sizin de :)

cuma günü de gidip raporumu alıcam dun verıcektı ama başhekımlık kapalı su an gun ıcınde gel dedi...ay sağlıkla bi gelse yavrularımız :)

Günaydın hanımlar.Eşleriyle sorun yaşayan annelere sabır diliyorum.Canınız kanınız bebeğinizi düşünün ve sakinleşin.Bir an önce herşey yoluna girer umarım.
Bugün 32.haftamıza girdik şükür.Ve bgn itibari ile bel ağrım başladı,maşallah bu zamana kadar hiç yoktu.Kendi kendime nazar ettim sanırım,söyleye söyleye.Öğretmen olduğumu söylemiştim daha önce. Okulda artık zorlanıyorum.5'er dklık tenefüslerde WC'ye girip çıkmak bile imkansız oluyor.Kaldı ki gebelik şekerimi iyi tutmak için belli saatlerde yemem gereken şeyler var.Düşünün 5dk tenefüs ve inip çıkmak bile 10dk sürüyor nerdeyse.Tahtaya yazarak anlatıyorum çoğunlukla ve 6 saat arka arkaya ayakta kalmak artık acı veriyor.Sanırım haftaya itibari ile izne ayrılacağım.Hep sonraya aktarmak için çalışırım diyordum ama çevremde birkaç öğretmen arkadaşım gebelikteki stres nedeniyle bebeklerinde yeme,uyku gibi problemlerin olduğunu söyledi. Bu hakkın varken dinlen ve bebeğini sev,doğum sonrası kadar önceki ilgin de önemli diyorlar.Haklı da buluyorum. Doğum sonrasını ise o zaman gelince düşünmeye karar verdim.Allahın izniyle sağlıkla kucaklayalım bi de.Sonra rapor,ücretsiz izin halledilir bir şekilde.Önemli olan bebeğimin sağlığı ve psikolojisi. Sizce kararım doğru mu?

bence de çok yorma kendini ,yorgunluk ve stres erken doğuma yol açıyor ,ne kadar relax olursak bebeklere o kadar yansıyor
gebelik şekerin kaçtı merak ettim ,insülin kullanıyormusun
bende de sınırda çıktı diyet yapıyorum

ayşe maş. tombişe ..
benim de kız gününde oğlan 10 gün ilerde
baştan beri oğlan iriydi zaten ,kızımı eziyor içerde ,yavrum zayıf mı olacak ne anası gibi
ben de 2750 doğmuşum

bana küvet tavsiyesinde bulunabilirmisiniz...hangi marka yada nasıl bir model olmalı..?bazı küvetlerin içinde özel bi yapı var çocuk oraya oturuyor.. ayrıca bebek arabası ve park yatak konusundada fikirlere ihtiyacım var. siz neler aldınız acaba?mesela bebek arabası multi way düşünüyorum.park yataktada kraft ve cristal baby arasında kaldım bunlara ne dersiniz?

bu arada eşleriyle arası bozulan arkadaşları acil huzurdiliyorum... sağlık sorunu olanlarada acil şifalar... inşallah hepimiz kolaylıkla kurtuluruz

Kızlar iki gündür günde 1 kere ama baya çok ve sulu büyük abdesttimi yapıyorum, bugun hatta beyaz deri gibi bişeylerde çıktı, Dr.a gitsem mı acaba.? Daha ise bile gidemedim...

kesinlikle doğru bence aynı sıkıntılar bende var nefes nefese kalıyorum.benim doktorumda doğum öncesi iznimi kullanmamı söyledi.bebeğin gelişimi ve psikolojisi için...bende haftaya alıcam

Kızlar iki gündür günde 1 kere ama baya çok ve sulu büyük abdesttimi yapıyorum, bugun hatta beyaz deri gibi bişeylerde çıktı, Dr.a gitsem mı acaba.? Daha ise bile gidemedim...

o beyaz leke normal diye biliyorum bende de oluyor, leke degilde beyaz akıntı desek daha dogru olur

Günaydın kızlar.
Bugün 8 haftaya girmeden önceki son günüm! 3 haftadır evdeydim, süperdi. Şimdi 5 haftalık maratona başlıyorum. Umarım rahat geçer.
8 haftayı evde geçirecek arkadaşlarım! İyi yaptınız. Sonrası için borç olayımız olmasa ben de ayrılırdım büyük ihtimal.
Siz tadını çıkarın artık!
Kayınvaldemle konuşuyodum geçende, "aman kızım, bizde yoktu bu izinler, 3 hafta kalaya kadar çalıştım ben her gün derse gider halimle" diyo. Öğretmen de!
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz da biz de sağ salim gider geliriz.
Beni işyerimden bikaç tip ayrılmam konusunda ikna etmeye çalışmıştı. Kendileri ayrılmamışlar. Hep erken doğum olmuş. Geçende de iki hamilemiz vardı.
3. haftaları başladı. O gün izne ayrıldılar. Ertesi gün doğuma gittiler sancıyla. Öyle olsun da istemiyorum aslında ama doğumlarının çalışmaktan dolayı başlayıp başlamadığını bilemeyiz. Onlar çalışmaya yoruyorlar ama!
Neyse herşey olcağına varıyo, o yüzden çok düşünmüyorum!
Minişlerinize iyi bakınız annecikler!

ben küveti ikeadan alacağım beyaz çok büyükte değil içindede kaymasın diye lacivert iri puanlar var.park yatak kraft beğendim birde baby2go da fena değil.araba için daha erken bahara almayı düşünüyorum.kullanacağım zaman alacağım.

Teşekkürederiz teyzesi amin canım inş herşey hepimizİn gönlüne göre olur :)) evet canım baya güçlü tekmeliyo maş diyelîm o tekmeler olmazsa biz naparız :)) oyy kuzum yerim ben onun totosunu bundan sonra sayıcam hareketlerini canım bişey olmaz Allahın izniyle :)) bende seni çok öptüm canım kendine ii bak

slm topicimizin güzel anneleri ve minik kuşları hafta sonu bi geride kaldım iki gündür yetişemiyorum yazdıklarınıza maşallah

umarım herkes iyidir, ve bugün topicten güzel haberler şelale gibi akar.... hadi ben bi geçmişe bakim, öpüyorum hepinizi ve minik kuşlarımızı

Günaydın canlar...

öyle üzüldüm ki sabah sabah tüm motivasyonum sıfırlandı. Aslı, Derya, Arzu falan birçok arkadaşım da bazı sıkıntıları yaşamış inşallah tekrarlanmaz.

ama Essira'ya ne kadar üzüldüm anlatamam, kendim yaşamışım gibi oldu hala da etkisindeyim gözlerim dolu dolu...ben de daha yeni atlattım bir krizi çünkü bazı arkadaşlar bilir, erken doğum riski bile çıktı hemen ayyuka, en ufak bir sıkıntıya bile gelemiyormuşuz onu anladım. telefonda birine sinirlensem hemen sancı ve kramplar başlıyor.

Ama hadi bizim psikolojimiz bozuk, eşlerimiz neden böyle yapıyor, ben bir tek benimki öyle sanıyordum ama afedersiniz bu öküzlüğü çoğu yapıyormuş. farz edelim ki onlar haklı, bizim psikolojimiz bozuk diye bizim yüzümüzden kavga çıkıyor falan, ama o kadar zor mu biraz idare etmek ya biz hayatımızı onları idare etmeye adamışız, bi de her şeyden anlıyorlar bilmedikleri bir halt yok ama hamile kadın psikolojisinden mi anlamıyorlar bir tek?

hele o essiranın eşi, o nasıl bir bahane aramak mı diyeyim pireye sebep yorganı hatta evi yakmak mı diyeyim, nasıl bir vurdumduymazlıktır. hadi karını düşünmüyorsun bebeğin de mi umrunda değil?bu kadar mı ağır geldi babalık da korkundan ne yapacağını şaşırdın? kadın başına üstelik kucağında çocukla baba evine dönmek ve bebeğini babasız büytmek ne demek ya allahım saklasın kıyamam düşündükçe ben de kahroluyorum.

keşke ona ulaşmanın bir yolu olsa, yok mu görüşen biri, desteğimizi iletelim kim bilir ne kötüdür şimdi ya.

bende de var bundan görümcem vermişti ama emzirme yastığı mı bebeğin boyun destek yastığı mı ne olduğunu bi türlü öğrenememiştim çünkü tutuyorum tutuyorum rahat olmuyor emzirme pozisyonu için, başka da neye yariycağını bilemediydim kaç aydır sormayı da uınutmuştum. şimdi emin oldum. hay allah...gülücem kendime moralim bozuk olmasa.
gittin mi ayşecim doktora? neymiş nedenmiş? ben en son senin bu msjının olduğu sayfaya kadar okuyabildim de..., oku oku bitmiyor vallahi.

cnm bence kararın doğru.

bende başta senin gibi düşünüyodum.37.haftaya kadar çalışayım kalan süreyi doğumdan sonra bebeğimle geçiririm diyordum.

şimdi kendimi zorladığım için o kadar kızıyorumki kendime.öyleki erken doğum riskim 27.haftada çıktı.32 yi Allah izin verirse bu hafta sonu tamamlıcaz.

ekim ayının başında kontrolüm vardı.doktorum normal ultrasonda açıklık var gibi dedi.vajinal ultrasonla baktı rahim boyu normal bazen karından bakıldığında görüntü bizi yanıltabiliyo.problem yokmuş dedi.nst ye de bağlamıştı o da normal çıktı hatta.ishal problemim vardı karnım ağrıyodu.yinede iyiyim nasıl olsa dedim.iş yerde teftiş vardı.arkadaşlarım zorlanır diye rapor izn falan almadım.kaç akşam teftişin istediği dosyaları indirdik kaldırdık akşam 8 lere 9 lara kadar.

sonuç:3 hafta sonra gittiğim kontrolde rağım ağzında 2 cm açılma.bebeğin başı rahim ağzında.her an doğum yapabilirsin acil kayseriye yolculuk.1 aylık hastane macerası.

sakın risk alma cnm.dinlen evinde bebeğinin hazılıklarıyla ilgilen kendini de onu da yorma.

bebğin sağlıkla vakitlice doğsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…