- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 363
anladım canım ben geçenki doğumumu devlet hastanesinde yaptım ve sancımı sancı odasında değil serviste çektim durumum
farklı olduğu için sancı odasını doğumhaneye geçerken gördüm bazı kadınalr cidden çok bagırıyoalr...
yani bu özellerde de oluyo mesela kızkardeşim özel hastanede doğum yaptı yegenımı en cok ben bagırıyodum
benden öncekıelr Allahtan tecrubelılerdi de çok iplemediler diyo :) ama benden cok bagıran olsa korkardım diyo kendisi
bu sefer doğum yapsam hiç bagırmam boşa gücümü harcamısım diyo yanı özelde de diğer sancı çeken hatunların seslerını duyyosun
bir de benım doğum yaptıgım hasatene ve personeli eskıydı eski kafaydı hep o sbeple sıkıntı cektım
şimdi o hastane farklı yere tasındı personeli arttı ve yenılendı bu sebeple daha iyi bi yer oldu eskiden muayenelerde bile
fırça çekıyoalrdı sımdı öyle değil yani...bir de biliyosun normal doğum konusunda senden sorumlu olan kişi kararlı olup senı yonlendırmeli ki
sen de sancı cekmeye devam et bu sebeple baskıcı bi tutum sergilediklerini düşünüyorum...
bunalrın hepsi fasa fiso aslında hastanenın tabıı kı çok etksıı vardır özel hissetmen hususunda ama sen önce şuna konsantre olucaksın
benim vücudum bu işi yapmaya elverişli doğurmaya uygun oalrak yaratıldım vücudum buna hazır bebegım hazır ben hazırım
evet sancı cekıcem ama biticek bebegım doğucak bunalr gecıcek...burası devlet hastanesı ve burdan çok fazla bişey
beklemıyorum :) bunu da düşünmen laızm evet cunku beklentın yukseldıkçe hayal kırıklıgın daha fazla olur kimsenın
senı nazlamıycanı bil ama sıksık gelıp alttan muayene edıcekelr bakıcakalr bu özelde de böyle devlette de böyle bunu da bil
tek önemli olan şey bebegının sağlıkla doğması hastane şu bu önemli değil canım...
ve hastane sana çok uzak değilse sancının bi çoğunu evde çek sıklaşınca hastaneye git bence
evet hep yaramazların durusundan mıs insallah bir an önce saglıkla dönerlerde :)
sanırım bizimki aynı gidiyor agrılarımız bile aynı zamanda aynı sekilde oluyor :)
saglıgın elveriyorsa al bence benim elverse son güne kadar calısırımki ki daha sonra kızımla geciririm o vakiti :)
bakayım siteye tesekkürler
Kızlar bugün isim etiketleri ile ilgili konuşulunca ben de dedim hazırlayayım oğluşum için. 3 tane hazırladım. Biri hazır şablon. Diğer ikisini kendim yaptım.
Fikir olsun hangisi daha güzel. Ben karar veremedim, ona göre baskı alıcam.
Eki Görüntüle 556847
Eki Görüntüle 556848
Eki Görüntüle 556849
Günaydın hanımlar.Eşleriyle sorun yaşayan annelere sabır diliyorum.Canınız kanınız bebeğinizi düşünün ve sakinleşin.Bir an önce herşey yoluna girer umarım.
Bugün 32.haftamıza girdik şükür.Ve bgn itibari ile bel ağrım başladı,maşallah bu zamana kadar hiç yoktu.Kendi kendime nazar ettim sanırım,söyleye söyleye.Öğretmen olduğumu söylemiştim daha önce. Okulda artık zorlanıyorum.5'er dklık tenefüslerde WC'ye girip çıkmak bile imkansız oluyor.Kaldı ki gebelik şekerimi iyi tutmak için belli saatlerde yemem gereken şeyler var.Düşünün 5dk tenefüs ve inip çıkmak bile 10dk sürüyor nerdeyse.Tahtaya yazarak anlatıyorum çoğunlukla ve 6 saat arka arkaya ayakta kalmak artık acı veriyor.Sanırım haftaya itibari ile izne ayrılacağım.Hep sonraya aktarmak için çalışırım diyordum ama çevremde birkaç öğretmen arkadaşım gebelikteki stres nedeniyle bebeklerinde yeme,uyku gibi problemlerin olduğunu söyledi. Bu hakkın varken dinlen ve bebeğini sev,doğum sonrası kadar önceki ilgin de önemli diyorlar.Haklı da buluyorum. Doğum sonrasını ise o zaman gelince düşünmeye karar verdim.Allahın izniyle sağlıkla kucaklayalım bi de.Sonra rapor,ücretsiz izin halledilir bir şekilde.Önemli olan bebeğimin sağlığı ve psikolojisi. Sizce kararım doğru mu?
Günaydın hanımlar.Eşleriyle sorun yaşayan annelere sabır diliyorum.Canınız kanınız bebeğinizi düşünün ve sakinleşin.Bir an önce herşey yoluna girer umarım.
Bugün 32.haftamıza girdik şükür.Ve bgn itibari ile bel ağrım başladı,maşallah bu zamana kadar hiç yoktu.Kendi kendime nazar ettim sanırım,söyleye söyleye.Öğretmen olduğumu söylemiştim daha önce. Okulda artık zorlanıyorum.5'er dklık tenefüslerde WC'ye girip çıkmak bile imkansız oluyor.Kaldı ki gebelik şekerimi iyi tutmak için belli saatlerde yemem gereken şeyler var.Düşünün 5dk tenefüs ve inip çıkmak bile 10dk sürüyor nerdeyse.Tahtaya yazarak anlatıyorum çoğunlukla ve 6 saat arka arkaya ayakta kalmak artık acı veriyor.Sanırım haftaya itibari ile izne ayrılacağım.Hep sonraya aktarmak için çalışırım diyordum ama çevremde birkaç öğretmen arkadaşım gebelikteki stres nedeniyle bebeklerinde yeme,uyku gibi problemlerin olduğunu söyledi. Bu hakkın varken dinlen ve bebeğini sev,doğum sonrası kadar önceki ilgin de önemli diyorlar.Haklı da buluyorum. Doğum sonrasını ise o zaman gelince düşünmeye karar verdim.Allahın izniyle sağlıkla kucaklayalım bi de.Sonra rapor,ücretsiz izin halledilir bir şekilde.Önemli olan bebeğimin sağlığı ve psikolojisi. Sizce kararım doğru mu?
Kızlar iki gündür günde 1 kere ama baya çok ve sulu büyük abdesttimi yapıyorum, bugun hatta beyaz deri gibi bişeylerde çıktı, Dr.a gitsem mı acaba.? Daha ise bile gidemedim...
bana küvet tavsiyesinde bulunabilirmisiniz...hangi marka yada nasıl bir model olmalı..?bazı küvetlerin içinde özel bi yapı var çocuk oraya oturuyor.. ayrıca bebek arabası ve park yatak konusundada fikirlere ihtiyacım var. siz neler aldınız acaba?mesela bebek arabası multi way düşünüyorum.park yataktada kraft ve cristal baby arasında kaldım bunlara ne dersiniz?
bu arada eşleriyle arası bozulan arkadaşları acil huzurdiliyorum... sağlık sorunu olanlarada acil şifalar... inşallah hepimiz kolaylıkla kurtuluruz
masallahh sübhanallahh kizinaherseyin yolunda olmasina cokk sevindim canim benim..insallahh herseyi gönlüne göre yerlestirir alirsin..perdesini güle güle kullanin..canim yerleri daraliyor ondanda bebislerin hareketleri kisitlaniyor canim..ama kisitli olsada güclü tepilöiyolar oynuyorlar cokkk net belli oluyor bazen ben diyorum yumruk gibi oluyor diyorum esime herhalde bu totosu totosunu yerim ben onun diyorum esim gülüyor canim sende gün iicnde say hareketleri eger endiselenirsen doktorunu arar söylersin iicni ferah tut seni..
bende de var bundan görümcem vermişti ama emzirme yastığı mı bebeğin boyun destek yastığı mı ne olduğunu bi türlü öğrenememiştim çünkü tutuyorum tutuyorum rahat olmuyor emzirme pozisyonu için, başka da neye yariycağını bilemediydim kaç aydır sormayı da uınutmuştum. şimdi emin oldum. hay allah...gülücem kendime moralim bozuk olmasa.kızlar bugün kocişle fellik fellik gezdik akşamda misafirimiz vardı arkadaslarımız..giremedim nete.arkadasımın annesi marifetli kadındır..bana emzirme yastığı alma annem yapıyo ben sana hediye getiricem demişti.sağolsun bu akşam getirdi..bayıldım çok güzel olmuşş..
Eki Görüntüle 556317 Eki Görüntüle 556316
gittin mi ayşecim doktora? neymiş nedenmiş? ben en son senin bu msjının olduğu sayfaya kadar okuyabildim de..., oku oku bitmiyor vallahi.kızlar benım karnım çok ağrıyo ya özellikle rahmımın üst bitiş kısmı göğüsmün altı yani
doktora cuma gidicektim ama bu akşam gitmeye karar verdim :S
Sağol cnaım :)
fellah köftesini çok görüyrum her yerde ama hiç denemedim sırf bulgur peh falan die düşündüm sanırım
bi deneyeyım bakayım sen hangı tarıfe göre yapiyosun nette birsürü tarif var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?