Kızlar iki gündür günde 1 kere ama baya çok ve sulu büyük abdesttimi yapıyorum, bugun hatta beyaz deri gibi bişeylerde çıktı, Dr.a gitsem mı acaba.? Daha ise bile gidemedim...
Şimdi Düşüp Bayılacağım.. :18::18::18::18::18::18:
Bunları Okuyunca Bile Geriliyorum, Kasılıyorum..
Kirmizi mi oluyor benim kizimda kirmizi birsey gormemistim hic dogum yaptim farkettim yanlar catlamis
Bundada gobek deligimin yani ne alakaysa catlamis
Baska yer goremiorum Mustelanin kremi varmis olusan catlaklara iyi geliyormus onu alicam dogum sonrasi
anammm gün geçtikçe çogalıyozz çatlaklılarrr bende aynı senin gibi farkettim cnm üstten bişi gözükmüyo aynaya karşı açınca göbüşü aynadan el sallıyo çatlaklar :))
Kızlar Dr. aradım acile gidip serum bağlanmamı söyledi, sanırım ishalden dolayı su kaybetmeyeyim diye, neyse size de haber vereyim dedim, aklınızda bulunsun....
Hosgeldin canim cok guzel olmus kecelerin bende oglum icin gemi temali yapmayi dusunuyroum ama elim degmedi bir turlu
Kapi susumun buyuk kismi bitti onuda tamamlayacagim bitince paylasirim
Valla canim nasil acilma oluyorki oyle ben anlamadim
Zaten seyimide en son gecen hhafta agda yaparken gordum evrim gecirmis gibiydi
Rengi kararmis afedersin. Bence o disardan anlasilmaz dr bile vajinal ultrasonla bakip anliyor
Canim sakin ol bence uzme cocuklarini gunah kimseyide davet etme ben 3 kisiyi agirlayamadim gozum yemedi valla
Gecicek bu gunler ama sende biraz dikkat et cocuklar cok hassas inanki unutmuyorlar benim 4 yasinda bir kizim var cok
Duygusal ben mumkun mertebe sesimi yukseltmiyorum ama bazen tutamadigim oluyor cok icleniyor
O yuzden bende sinrilenecek birsey bile olsa tutmaya calisiyorum kiyamam ben kizima ya bazi hareketleri genckiz gibi:)
Bize kizinca yataga gidip agliyor bide beni cagiriyor gonlunu alayim diye Kizdigi olayda su guya bebegini uyutmus bizde konusmusuz babasiyla ses yapmisiz uyandirmisiz bebegini niye ses yapmisiz o soylemis ses yapmayin diye niye dinlememisiz ona kiziyor .:))
bence de çok yorma kendini ,yorgunluk ve stres erken doğuma yol açıyor ,ne kadar relax olursak bebeklere o kadar yansıyor
gebelik şekerin kaçtı merak ettim ,insülin kullanıyormusun
bende de sınırda çıktı diyet yapıyorum
ayşe maş. tombişe ..
benim de kız gününde oğlan 10 gün ilerde
baştan beri oğlan iriydi zaten ,kızımı eziyor içerde ,yavrum zayıf mı olacak ne anası gibi
ben de 2750 doğmuşum
Günaydın canlar...
gittin mi ayşecim doktora? neymiş nedenmiş? ben en son senin bu msjının olduğu sayfaya kadar okuyabildim de..., oku oku bitmiyor vallahi.
kızlar beni gönderiyolar.hastaneden çıkıyorum bugün.direk kendi doktoruma gidicem memlekette.artık o ne der bilmiyorum..evinde mi kal der hastaneye mi alır bilemiyorum.
dua edin bana.hastaneden çıkıcam çoook mutluyum ama korkuyorumda.
hayırlısı olsun hepimiz için.
daha yazarım.öğleden sonra çıkıcam hastaneden.
bence de çok yorma kendini ,yorgunluk ve stres erken doğuma yol açıyor ,ne kadar relax olursak bebeklere o kadar yansıyor
gebelik şekerin kaçtı merak ettim ,insülin kullanıyormusun
bende de sınırda çıktı diyet yapıyorum
Ben de öyle düşünüyorum.Gebelik şekerim 100'lük taramada 1.saat 202 2.saat 165 3.saat 103 çıktı
Diyet yapıyorum ben de. Ve diyete başladığım günden itibaren düzenli çok şükür.
aynen canım bende bılıyorum hata bende.işe git gel ,evi temızle, yemek yap.akşam bıde süslenpüslen yemek masasını kur. yemın ederım hergünüm böle 4 yıldır.kapıyı bı kere sac bas dagınık parfümsüz bakımsız acmadım.ama kendısı göbek önde gezıyor valla hep dıyorum bıraz kendımı salsam o meşhur sadakatin de biter.en ufak zorlukta çıkan tartısmaya bak.alışmış kudurmuştan beterdır derler ya ben alıstırdım herşey mükemmel olacak al sana.
essira sana da çok üzüldüm.bu erkeklerı cadı kazanında yakasım geliyobenim eşimde bılgısayarımı kurcalamaya sonra kavga cıkarmaya bayılır.sanki pavyonda senı basmıs gıbı bu ne tavır ınsan inanamıyor.bide aileler karışmış işe aman ya.inşallah hatasını anlar bi daha da tekrar etmez.
kızlar dün akşam doktora gittim dr bebişime baktı boyu 43 cm olmuş kilosu 2015 gr
sata göre 31+3 ama gelısıme göre hala 10 gün ilerde imiş yavrum:) gayet iyi dedi omurilik soğanına kadar ölçtü gene
yüzünü gösterdi dr diyo ki yaa bak aynı babasıı tıpatıp diyo ben bakıyorum tabii ağzını burnunu zor seçiyorum ki
zaten bana benzemedıgı aşikar çenesinden göz yapısındangözlerini kırpıyodu gördüm usg de dr bi de gamzesi var
doğduğunda tam sevmelik olucak bak tombiş yanakları var dedi öyle işte iyimiş bebişim :) herşey normal dedi
nst ye 35. haftadan sonra almaya başlıycam dedi neyse kalktım karnın taş gibi oluyo mu hiç gun ıcınde naısl dedi
ben de gunde bi kaç kez oluyo hergun oluyo genelde zaten baska rahatsızlıgım yok dedim o zaman hemen bi nst alalım
önemli bu dedi...nst girdim normal çıktı...bi de pazar gecesi şeyimde kaşıntı başladı birden bire dedim doktora bu mantar oalbilir mi
birden başaldı ama dedim hıc bşey yokken kullandıgım antıbıyotık (largopen) mantarı azdırıyomuş ondan dedi fitil ve krem verdi
işte kullandım dün gece şimdi daha rahatım ohh :) dünki rahmımın ust tarafının agrımasıda bebeğin pozisyonundanmış
totosunu dayamış zilli :) hım bişi daha sordum bu son ayalrda kordon dolanamsı yaşanıyo ya böyle bişey varsa doğum öncesinde
anlaşılrımı usg de bundan tırsıyorum dedim...doktor da biz nst de anlarız bunu ancak cunku kalp atısı yavaslar kordon dolanması
varsa veya baska bişey varsa sen de hareketlerınden analrsın 3 saat ıcınde hıc hareket etmedıyse gun ıcınde en az 10 kez
hareket hıssetmedıysen hemen gelıyosun kordon dolanmıs olabılrı plasenta ayrılmış olabillir dedi kızlar aklınızda bulunsun sizin de :)
cuma günü de gidip raporumu alıcam dun verıcektı ama başhekımlık kapalı su an gun ıcınde gel dedi...ay sağlıkla bi gelse yavrularımız :)
Kızlar bugün isim etiketleri ile ilgili konuşulunca ben de dedim hazırlayayım oğluşum için. 3 tane hazırladım. Biri hazır şablon. Diğer ikisini kendim yaptım.
Fikir olsun hangisi daha güzel. Ben karar veremedim, ona göre baskı alıcam.
Eki Görüntüle 556847
Eki Görüntüle 556848
Eki Görüntüle 556849
ya işte öle canım bizde üzüldük şuan şu durumda söylenicek şeymi dimi ama düşüncesizlik diz boyu.......allah yardım etsin essiraya yazık ya .....çok haklısın bende yok numara falan ....görüşen biri haberleşse iyi olur.....nete de girebilirmiki zaten face yüzünden tartıştılar..ne bilim öle bi durumda ben giremzdim heralde sinirden parçalar falan die korkardım hala bunmı giriyosun der falan dieGünaydın canlar...
öyle üzüldüm ki sabah sabah tüm motivasyonum sıfırlandı. Aslı, Derya, Arzu falan birçok arkadaşım da bazı sıkıntıları yaşamış inşallah tekrarlanmaz.
ama Essira'ya ne kadar üzüldüm anlatamam, kendim yaşamışım gibi oldu hala da etkisindeyim gözlerim dolu dolu...ben de daha yeni atlattım bir krizi çünkü bazı arkadaşlar bilir, erken doğum riski bile çıktı hemen ayyuka, en ufak bir sıkıntıya bile gelemiyormuşuz onu anladım. telefonda birine sinirlensem hemen sancı ve kramplar başlıyor.
Ama hadi bizim psikolojimiz bozuk, eşlerimiz neden böyle yapıyor, ben bir tek benimki öyle sanıyordum ama afedersiniz bu öküzlüğü çoğu yapıyormuş. farz edelim ki onlar haklı, bizim psikolojimiz bozuk diye bizim yüzümüzden kavga çıkıyor falan, ama o kadar zor mu biraz idare etmek ya biz hayatımızı onları idare etmeye adamışız, bi de her şeyden anlıyorlar bilmedikleri bir halt yok ama hamile kadın psikolojisinden mi anlamıyorlar bir tek?
hele o essiranın eşi, o nasıl bir bahane aramak mı diyeyim pireye sebep yorganı hatta evi yakmak mı diyeyim, nasıl bir vurdumduymazlıktır. hadi karını düşünmüyorsun bebeğin de mi umrunda değil?bu kadar mı ağır geldi babalık da korkundan ne yapacağını şaşırdın? kadın başına üstelik kucağında çocukla baba evine dönmek ve bebeğini babasız büytmek ne demek ya allahım saklasın kıyamam düşündükçe ben de kahroluyorum.
keşke ona ulaşmanın bir yolu olsa, yok mu görüşen biri, desteğimizi iletelim kim bilir ne kötüdür şimdi ya.
bende de var bundan görümcem vermişti ama emzirme yastığı mı bebeğin boyun destek yastığı mı ne olduğunu bi türlü öğrenememiştim çünkü tutuyorum tutuyorum rahat olmuyor emzirme pozisyonu için, başka da neye yariycağını bilemediydim kaç aydır sormayı da uınutmuştum. şimdi emin oldum. hay allah...gülücem kendime moralim bozuk olmasa.
gittin mi ayşecim doktora? neymiş nedenmiş? ben en son senin bu msjının olduğu sayfaya kadar okuyabildim de..., oku oku bitmiyor vallahi.
aman ihmale gelemz bi git görün bakalım....Kızlar Dr. aradım acile gidip serum bağlanmamı söyledi, sanırım ishalden dolayı su kaybetmeyeyim diye, neyse size de haber vereyim dedim, aklınızda bulunsun....
kızlar beni gönderiyolar.hastaneden çıkıyorum bugün.direk kendi doktoruma gidicem memlekette.artık o ne der bilmiyorum..evinde mi kal der hastaneye mi alır bilemiyorum.
dua edin bana.hastaneden çıkıcam çoook mutluyum ama korkuyorumda.
hayırlısı olsun hepimiz için.
daha yazarım.öğleden sonra çıkıcam hastaneden.
bi de bilgisayarınız ayrı mı anlamadım.. bizim face bile ortak ama ona bile girip bakmaz eşim sorsan şifresini de unutmuştur.. onun telinde de benimkinde de şifre yoktur, ve ikimizde birbirimizin telini eline alıp hmm bakalım bi kimlerle konuşmuşsun bugün ne msjlar gelmiş demeyiz... bazen erkeklerdeki bu güvensizlik kadınlardan da kaynaklanıo, sen öle yapıosundur demiyorum yanlış anlama ama eğer bir kadın eşinin telini ya da bilgisayarını sürekli karıştırırsa o da karıştırır.. bi de telini sakınırsan o da sakınır.. bizim herşey ortada kimse umursamıo o yüzden.. heeee ama sor eşini kıskanmaz mısın offff hemde ne biçim, ama fazla hissettirmemek lazım onlara o zmn herşeyleri değere binio...
Günaydın kızlar.
Bugün 8 haftaya girmeden önceki son günüm! 3 haftadır evdeydim, süperdi. Şimdi 5 haftalık maratona başlıyorum. Umarım rahat geçer.
8 haftayı evde geçirecek arkadaşlarım! İyi yaptınız. Sonrası için borç olayımız olmasa ben de ayrılırdım büyük ihtimal.
Siz tadını çıkarın artık!
Kayınvaldemle konuşuyodum geçende, "aman kızım, bizde yoktu bu izinler, 3 hafta kalaya kadar çalıştım ben her gün derse gider halimle" diyo. Öğretmen de!
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz da biz de sağ salim gider geliriz.
Beni işyerimden bikaç tip ayrılmam konusunda ikna etmeye çalışmıştı. Kendileri ayrılmamışlar. Hep erken doğum olmuş. Geçende de iki hamilemiz vardı.
3. haftaları başladı. O gün izne ayrıldılar. Ertesi gün doğuma gittiler sancıyla. Öyle olsun da istemiyorum aslında ama doğumlarının çalışmaktan dolayı başlayıp başlamadığını bilemeyiz. Onlar çalışmaya yoruyorlar ama!
Neyse herşey olcağına varıyo, o yüzden çok düşünmüyorum!
Minişlerinize iyi bakınız annecikler!
canım bende cuma günü rapor alıcam herhangi bi evrak istiyolarmı bide hemen bırakcanmı işi ben 2 hafta felan daha çalışcam gibi gözüküo
slm canim benim gercek dogum nisan gelmesi suyun gelmesi bunlar bildigimiz seyler ama benim ikisindede gecmeyen kasik agrisi aet sancisi givbi birde bel agrisiyla birlikte oluyor belde kunt bir agri ve kasik agrisiyla beraber bacaklara kadar iniyor canim dinlenince gecmiyor benim böyle sabahtan basladi hic gecmedi sonra sancilarim gelmeye basladi sonra daha cokkk sik sik gelmeye basladi gecede suyum geldi canim ilk oglumdada yine ayni agrilar vardi agrilarim daha cokk hafifti sonra giderek bel kasik agrisi kasilmalar sonrada agrilardan dolayi devamli sik tuvalete gidiyordum sanki agridan birsey gelcek alt tarafindan gibi bir his ve kanamam geldi sonra dogum basladi canim benim doguma yaklastigi zamanlarda ishalde oluyorsun. böyle canim benim bende böyle oldu ikisindede agrilar ayni ama birinde su digerinde kan bosaldi cokkk fazlaydi hastaneye gidinceye kadar heryerim batmisti gelirse korkma cok kan kaybedince dogumdan sonra acayip birsekilde sitma tuttu beni cokk kötüydü kansiz kalinca hemen ilac vererek düzeltmislerdi ama bende kaldi bu sitma olayi canim benim bazen hasta olunca tutuyor cokk kötü birsey hani derler yaa her hamilelikte birsey kalir annede öyleseni canim benim insallahh iyi aciklama yapmisimdir sana..kendine iyi bak seni..
teşekkürler canlarım gayet anlaşılır bişeymiş..ben hemen hastaneye gitmeme taraftarıyım..banyomu falan güzelce yapıp öyle giderim diyorum..suni sancı yemek istemiyorumben geçen burda eğitime katıldım. adet sancısı gibi başlıyormuş, göbek üzerinde kasılmalarla ve sertleşmelerle, önceleri çok düzenli olmayan yavaş yavaş düzene giren, yarım saatte bir, 10 dkda bir gibi. En son artık hastaneye gitmemiz gereken 10 dkda yaklaşık 4 adet her biri 45-55 sn olan sancılarmış, bu da genellikle 3-4 cm açıklık demek oluyor, doğum 10cm de gerçekleşiyor, genellikle ilk kez anne olanlar için 13 saat civarı sürüyormuş 10 cmye ulaşmak.
ancak sancı gelmese de su gelmesi halinde enfeksiyon riskine karşı hastaneye gitmek gerekiyor.
cnm aslında ikizlerin olucak iyi olur ama emmezlerse seni işe yarar ,alabilirsin aslında uygun fiyatherkese günaydınnn
nette şu ürünü gördüm fiyatı çok uygun geldi bana
acaba işimize yararmı nasıl bir marka hiç bilmiyorum
bilen varsa yardımcı olabilirmi
http://www.butikbebe.com/urundetay/1367/1345/87813/cok-fonksiyonlu-biberon-isiticisi
Günaydın canlar...
öyle üzüldüm ki sabah sabah tüm motivasyonum sıfırlandı. Aslı, Derya, Arzu falan birçok arkadaşım da bazı sıkıntıları yaşamış inşallah tekrarlanmaz.
ama Essira'ya ne kadar üzüldüm anlatamam, kendim yaşamışım gibi oldu hala da etkisindeyim gözlerim dolu dolu...ben de daha yeni atlattım bir krizi çünkü bazı arkadaşlar bilir, erken doğum riski bile çıktı hemen ayyuka, en ufak bir sıkıntıya bile gelemiyormuşuz onu anladım. telefonda birine sinirlensem hemen sancı ve kramplar başlıyor.
Ama hadi bizim psikolojimiz bozuk, eşlerimiz neden böyle yapıyor, ben bir tek benimki öyle sanıyordum ama afedersiniz bu öküzlüğü çoğu yapıyormuş. farz edelim ki onlar haklı, bizim psikolojimiz bozuk diye bizim yüzümüzden kavga çıkıyor falan, ama o kadar zor mu biraz idare etmek ya biz hayatımızı onları idare etmeye adamışız, bi de her şeyden anlıyorlar bilmedikleri bir halt yok ama hamile kadın psikolojisinden mi anlamıyorlar bir tek?
hele o essiranın eşi, o nasıl bir bahane aramak mı diyeyim pireye sebep yorganı hatta evi yakmak mı diyeyim, nasıl bir vurdumduymazlıktır. hadi karını düşünmüyorsun bebeğin de mi umrunda değil?bu kadar mı ağır geldi babalık da korkundan ne yapacağını şaşırdın? kadın başına üstelik kucağında çocukla baba evine dönmek ve bebeğini babasız büytmek ne demek ya allahım saklasın kıyamam düşündükçe ben de kahroluyorum.
keşke ona ulaşmanın bir yolu olsa, yok mu görüşen biri, desteğimizi iletelim kim bilir ne kötüdür şimdi ya.
bende de var bundan görümcem vermişti ama emzirme yastığı mı bebeğin boyun destek yastığı mı ne olduğunu bi türlü öğrenememiştim çünkü tutuyorum tutuyorum rahat olmuyor emzirme pozisyonu için, başka da neye yariycağını bilemediydim kaç aydır sormayı da uınutmuştum. şimdi emin oldum. hay allah...gülücem kendime moralim bozuk olmasa.
teşekkürler canlarım gayet anlaşılır bişeymiş..ben hemen hastaneye gitmeme taraftarıyım..banyomu falan güzelce yapıp öyle giderim diyorum..suni sancı yemek istemiyorum
cnm aslında ikizlerin olucak iyi olur ama emmezlerse seni işe yarar ,alabilirsin aslında uygun fiyat
tatlım gördüğün yastık küçük bişey değil ortası benim belime giriyor ve kenarları geniş.bildiğin yüzme bilmeyenler için deniz can simidi gibieğer çocuğun boynuna takılacak kadar küçük bişeyse boyun yastığıdır ama bu çocuğa takılmaz..sadece bu yastığı birde çocuk yeni yeni oturmaya başladığında çocuğu ortasına oturtup kenartlarınıda kollarının yanlarından destek amaçlı da kullanıyorlar..ama boynu için bebeğin çoook ama çoook büyük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?