ozaman sizinkinin tosun olması normalSağol cnaım oyy senın yavrularına da maşallah ee erkek ya daha gelişiş oluyoalr tabii :)
kızlar genelde daha nazik yapılı oldugu ıcın hanım hanımcık duruyoalr :)
enem kız cidden ufak dopmuşun ben paşa paşa 3,750 doğmuşum eheheeşim 4 kg üstü doğmuş
seninki benden hayli yüksek benimki 1.saatte 145 çıktı mesela sınır 140 tı ama yine de diyet verdi .bence de çok yorma kendini ,yorgunluk ve stres erken doğuma yol açıyor ,ne kadar relax olursak bebeklere o kadar yansıyor
gebelik şekerin kaçtı merak ettim ,insülin kullanıyormusun
bende de sınırda çıktı diyet yapıyorum
Ben de öyle düşünüyorum.Gebelik şekerim 100'lük taramada 1.saat 202 2.saat 165 3.saat 103 çıktı
Diyet yapıyorum ben de. Ve diyete başladığım günden itibaren düzenli çok şükür.
evet diyetten sonra şekerim düştü benim de hatta alt sınırda idi 118 çıktı
ama ben arada kaçamak yapıyorum valla dayanamıyorum aşırı tatlıcıyım birden kesince deliriyorum
kızlar beni gönderiyolar.hastaneden çıkıyorum bugün.direk kendi doktoruma gidicem memlekette.artık o ne der bilmiyorum..evinde mi kal der hastaneye mi alır bilemiyorum.
dua edin bana.hastaneden çıkıcam çoook mutluyum ama korkuyorumda.
hayırlısı olsun hepimiz için.
daha yazarım.öğleden sonra çıkıcam hastaneden.
selam güzel anneler,
taşınma telaşından pek girip okumaya fırsatım olmuyor..çok şükür evimiz satıldı ve yeni evimizi aldık,eşyaları toparlıyoruz haftasonu yeni evimizi temizledik,bebeğimizin odasını boyadık..keşke duvar kağıdı alsaydım çok uğraşıldı diye üzüldüm..
geçmişe kısaca bakabildim essira yazmış ben ağladımalıntılardan 2 mesajını gördüm, Allah yardımcısı olsun..Bunca zamanlık eşi hiç mi tanımaz karısını,ne kadar gurur kırıcı namusdan söz etmek..İnşallah bebeği ve kendisi iyidir..onun içnde dua edicem..
Çekirdek arkadaşımız içinde dua ediyorum hastanede sonuç bekliyor şuan ,ne kadar kutsal bir durum annelik ..Şimdiden yaşıyoruz..
günaydın kızlarcanınız çeksin istemem ama sormadanda edemiycem..ben canım istediğimde geneldede haftada 2 kez sucuklu tost yapıp yiyiorum..acaba bi zararı varmı bebeğime..ama salam sosis gibi şeyler normaldede yemem yemiyorumda..
günaydın kızlarcanınız çeksin istemem ama sormadanda edemiycem..ben canım istediğimde geneldede haftada 2 kez sucuklu tost yapıp yiyiorum..acaba bi zararı varmı bebeğime..ama salam sosis gibi şeyler normaldede yemem yemiyorumda..
canım herkesin yapısı karakteri bir olmuyo .....bizimde facelrimiz ayrı ben onun şifresini falan bilirim ama o bilmez yani bilmez derken bilirde balık hafızalı olduğu için unutr hiçde sormazz demekki güveniyo ...he kıskanmıyomu kıskanyo ama öle girip bakyım kimle konuşmuş cart curt die düşünceleri yoktr sağolsun....
telefon görüşmelerimi bile cama çıkarım öle konuşurum ben sonuçta karşı taraf bazen özel şeyler anlatyo ama kimle konuştuğumu merak eder kim kim die sorar sölerim sonra hiç umursamaz dinleme gibi bişeyi yoktr.....ama ben çok meraklıyımdır dinlerm telini kurcalarım yırtarım valla....ben eşimi üzülerek söylyrum evliliğimizn ilk günlerinde denemişliğim bile oldu....korka korka yaptım valla çünkü içim içimi yicekti acaba yaparmı die ama şükürki korktuğum gibi olmadı...ay ben çok fenayım hee
bi de bilgisayarınız ayrı mı anlamadım.. bizim face bile ortak ama ona bile girip bakmaz eşim sorsan şifresini de unutmuştur.. onun telinde de benimkinde de şifre yoktur, ve ikimizde birbirimizin telini eline alıp hmm bakalım bi kimlerle konuşmuşsun bugün ne msjlar gelmiş demeyiz... bazen erkeklerdeki bu güvensizlik kadınlardan da kaynaklanıo, sen öle yapıosundur demiyorum yanlış anlama ama eğer bir kadın eşinin telini ya da bilgisayarını sürekli karıştırırsa o da karıştırır.. bi de telini sakınırsan o da sakınır.. bizim herşey ortada kimse umursamıo o yüzden.. heeee ama sor eşini kıskanmaz mısın offff hemde ne biçim, ama fazla hissettirmemek lazım onlara o zmn herşeyleri değere binio...
teşekkür ederim canım. aşağıdaki sitede de keçeden ağaçlar yapılmış, karar veremedim acaba böle bişey mi yapsam.
Conifer Felt Tree by Intres on Etsy
kolay gelsin cnm.ben dün tembellik yaptım hiç bi iş yapamdım bugün benimde işim cokkkkkızlarrr bugün çok işim varrr ben kaçıyorum yavaştan nolur çok yazmayın yaaaa yetişmek çok zor oluyooo :)))
bugünki iş planımmm yatakodası dolanımı düzelticem arkasından mutfak dolabımın ikisini indiricem makinaya atıcam akşamda kociş geldiğinde yerleştircek sandalyeye çıkmaya korkuyorum(
hadii ben kaçtımnmmm bbayyyyyy
Kızlar Dr. aradım acile gidip serum bağlanmamı söyledi, sanırım ishalden dolayı su kaybetmeyeyim diye, neyse size de haber vereyim dedim, aklınızda bulunsun....
kızlar beni gönderiyolar.hastaneden çıkıyorum bugün.direk kendi doktoruma gidicem memlekette.artık o ne der bilmiyorum..evinde mi kal der hastaneye mi alır bilemiyorum.
selam güzel anneler,
taşınma telaşından pek girip okumaya fırsatım olmuyor..çok şükür evimiz satıldı ve yeni evimizi aldık,eşyaları toparlıyoruz haftasonu yeni evimizi temizledik,bebeğimizin odasını boyadık..keşke duvar kağıdı alsaydım çok uğraşıldı diye üzüldüm..
geçmişe kısaca bakabildim essira yazmış ben ağladımalıntılardan 2 mesajını gördüm, Allah yardımcısı olsun..Bunca zamanlık eşi hiç mi tanımaz karısını,ne kadar gurur kırıcı namusdan söz etmek..İnşallah bebeği ve kendisi iyidir..onun içnde dua edicem..
Çekirdek arkadaşımız içinde dua ediyorum hastanede sonuç bekliyor şuan ,ne kadar kutsal bir durum annelik ..Şimdiden yaşıyoruz..
Sagol canim cok nazli bizim kiz :) bebegi olmadan yatmaz onunda ustunu orter:)günaydın anneler ve topaklanan kuzucuklar ay biz artık sade gezince değil gece boyuda dayıyoruz biyerlerimizi topak şeklinde uyuyoruz miniş kedim benim ama sabah tekmesi kadarda güzel bişey yok rabbim herkeze nasip etsin bu güzel tepikleri
canım eşde önemli hereş yola gelmez mizaç yapı yetişme ben hep diyorum şanslıyım uyumludur ama ne adamlar var komşumun bi kocası var katlanıyor 100 gönlüm olsa vermem diyorum ve öyle bi adamla olsaydım bende onun gibi hazırolda olurdum şans işi evlilik ve kimseye şöyle yap diyemiyoruz çünkü her adamın huyu suyu farklı ama kayınvalidecim ev alımında da çok çektirse bana kalacak diye üzülsede maddi yardımı inkar edilmiyecek kadar çok hep kötü huylarından da bahsetmeyeyim kayınvalideciğimin hep eşime .... bi istediği varmı diye soruyomuş bi gün bende ona bi liste yapıcam
yeşim maşallah kızına ne tatlı gözümde canlandıda küsermiş de bide gönlünü al diye çağırırmış ay ananesi ne diye uyandırıyosunuz torunu uyarmış bide fıstık sizi
abimlede geçen konuşuyoruz napıyosun dedim torunu markette gezdiriyorum dedimegerse cadı kıızımız şu puşetli bebekler oluyo ya onuda almış yanına markette başka şeylere dalınca taşıması dedeye kalmış
Masallah canim bebegine herseyin yolunda olmasina sevindim bu kasilmayi ben cok duyuyorum ama daha yasamadimkızlar dün akşam doktora gittim dr bebişime baktı boyu 43 cm olmuş kilosu 2015 gr
sata göre 31+3 ama gelısıme göre hala 10 gün ilerde imiş yavrum:) gayet iyi dedi omurilik soğanına kadar ölçtü gene
yüzünü gösterdi dr diyo ki yaa bak aynı babasıı tıpatıp diyo ben bakıyorum tabii ağzını burnunu zor seçiyorum ki
zaten bana benzemedıgı aşikar çenesinden göz yapısındangözlerini kırpıyodu gördüm usg de dr bi de gamzesi var
doğduğunda tam sevmelik olucak bak tombiş yanakları var dedi öyle işte iyimiş bebişim :) herşey normal dedi
nst ye 35. haftadan sonra almaya başlıycam dedi neyse kalktım karnın taş gibi oluyo mu hiç gun ıcınde naısl dedi
ben de gunde bi kaç kez oluyo hergun oluyo genelde zaten baska rahatsızlıgım yok dedim o zaman hemen bi nst alalım
önemli bu dedi...nst girdim normal çıktı...bi de pazar gecesi şeyimde kaşıntı başladı birden bire dedim doktora bu mantar oalbilir mi
birden başaldı ama dedim hıc bşey yokken kullandıgım antıbıyotık (largopen) mantarı azdırıyomuş ondan dedi fitil ve krem verdi
işte kullandım dün gece şimdi daha rahatım ohh :) dünki rahmımın ust tarafının agrımasıda bebeğin pozisyonundanmış
totosunu dayamış zilli :) hım bişi daha sordum bu son ayalrda kordon dolanamsı yaşanıyo ya böyle bişey varsa doğum öncesinde
anlaşılrımı usg de bundan tırsıyorum dedim...doktor da biz nst de anlarız bunu ancak cunku kalp atısı yavaslar kordon dolanması
varsa veya baska bişey varsa sen de hareketlerınden analrsın 3 saat ıcınde hıc hareket etmedıyse gun ıcınde en az 10 kez
hareket hıssetmedıysen hemen gelıyosun kordon dolanmıs olabılrı plasenta ayrılmış olabillir dedi kızlar aklınızda bulunsun sizin de :)
cuma günü de gidip raporumu alıcam dun verıcektı ama başhekımlık kapalı su an gun ıcınde gel dedi...ay sağlıkla bi gelse yavrularımız :)
dogum onceside istirahat cok onemli bence zorlama kendini son hafyalarda evde gecir imkanin varsaGünaydın hanımlar.Eşleriyle sorun yaşayan annelere sabır diliyorum.Canınız kanınız bebeğinizi düşünün ve sakinleşin.Bir an önce herşey yoluna girer umarım.
Bugün 32.haftamıza girdik şükür.Ve bgn itibari ile bel ağrım başladı,maşallah bu zamana kadar hiç yoktu.Kendi kendime nazar ettim sanırım,söyleye söyleye.Öğretmen olduğumu söylemiştim daha önce. Okulda artık zorlanıyorum.5'er dklık tenefüslerde WC'ye girip çıkmak bile imkansız oluyor.Kaldı ki gebelik şekerimi iyi tutmak için belli saatlerde yemem gereken şeyler var.Düşünün 5dk tenefüs ve inip çıkmak bile 10dk sürüyor nerdeyse.Tahtaya yazarak anlatıyorum çoğunlukla ve 6 saat arka arkaya ayakta kalmak artık acı veriyor.Sanırım haftaya itibari ile izne ayrılacağım.Hep sonraya aktarmak için çalışırım diyordum ama çevremde birkaç öğretmen arkadaşım gebelikteki stres nedeniyle bebeklerinde yeme,uyku gibi problemlerin olduğunu söyledi. Bu hakkın varken dinlen ve bebeğini sev,doğum sonrası kadar önceki ilgin de önemli diyorlar.Haklı da buluyorum. Doğum sonrasını ise o zaman gelince düşünmeye karar verdim.Allahın izniyle sağlıkla kucaklayalım bi de.Sonra rapor,ücretsiz izin halledilir bir şekilde.Önemli olan bebeğimin sağlığı ve psikolojisi. Sizce kararım doğru mu?
İhmal etme git diyecektim gitmissin ishal hem tehlikeli birsey birde erken dogu.m habercisiKızlar iki gündür günde 1 kere ama baya çok ve sulu büyük abdesttimi yapıyorum, bugun hatta beyaz deri gibi bişeylerde çıktı, Dr.a gitsem mı acaba.? Daha ise bile gidemedim...
Acikcasi ben cok fazla yorgunlugun erken dogumu tetikledigini dusunuyorum elbette herbunye bir olmaz geneldeGünaydın kızlar.
Bugün 8 haftaya girmeden önceki son günüm! 3 haftadır evdeydim, süperdi. Şimdi 5 haftalık maratona başlıyorum. Umarım rahat geçer.
8 haftayı evde geçirecek arkadaşlarım! İyi yaptınız. Sonrası için borç olayımız olmasa ben de ayrılırdım büyük ihtimal.
Siz tadını çıkarın artık!
Kayınvaldemle konuşuyodum geçende, "aman kızım, bizde yoktu bu izinler, 3 hafta kalaya kadar çalıştım ben her gün derse gider halimle" diyo. Öğretmen de!
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz da biz de sağ salim gider geliriz.
Beni işyerimden bikaç tip ayrılmam konusunda ikna etmeye çalışmıştı. Kendileri ayrılmamışlar. Hep erken doğum olmuş. Geçende de iki hamilemiz vardı.
3. haftaları başladı. O gün izne ayrıldılar. Ertesi gün doğuma gittiler sancıyla. Öyle olsun da istemiyorum aslında ama doğumlarının çalışmaktan dolayı başlayıp başlamadığını bilemeyiz. Onlar çalışmaya yoruyorlar ama!
Neyse herşey olcağına varıyo, o yüzden çok düşünmüyorum!
Minişlerinize iyi bakınız annecikler!
bol su iyi geliyormus ama yapisal birazda ya ddiign gibi catlayacagi varsa catliyorkorkma ya bu çok doğal bir süreç bebeğimiz ve bedenimiz buna zaten hazırlanmaya başladı.
kırmızısı var moru varişte nerden çatlayacağı belli olmuyo insanın. o kadar yağ kullandım işe yaramayacağını bile bile, umut fakirin ekmeği
şu an benim bu kadarsa doğuma kadar heralde bütün göbek fay hattına döner
Hayirlisi olsun canim da neden cikariyorlar risk gectimiki ? Birde memlket demissin uzun yolculuk mu yapicaksin zararli degilmi ?kızlar beni gönderiyolar.hastaneden çıkıyorum bugün.direk kendi doktoruma gidicem memlekette.artık o ne der bilmiyorum..evinde mi kal der hastaneye mi alır bilemiyorum.
ben kucuk bebk sekeri seklinde ve kapi susu seklinde yapicamteşekkür ederim canım. aşağıdaki sitede de keçeden ağaçlar yapılmış, karar veremedim acaba böle bişey mi yapsam.
Conifer Felt Tree by Intres on Etsy
benim 1. Saat 189 2. Saat 142 bana sekerin yok dedi ama sinir 1.saat 190 mis ben tatli birsey yiyince uykum geliyorbence de çok yorma kendini ,yorgunluk ve stres erken doğuma yol açıyor ,ne kadar relax olursak bebeklere o kadar yansıyor
gebelik şekerin kaçtı merak ettim ,insülin kullanıyormusun
bende de sınırda çıktı diyet yapıyorum
Ben de öyle düşünüyorum.Gebelik şekerim 100'lük taramada 1.saat 202 2.saat 165 3.saat 103 çıktı
Diyet yapıyorum ben de. Ve diyete başladığım günden itibaren düzenli çok şükür.
Seker yukseliyor sanirim limonlu su iciyorum arkasindan bu aralar ipin ucunu kacirdim zaten hic durduramiyorum kendimi(
defne sende ankaradasın galiba.hangi semttesin?
kolay gelsin cnm.ben dün tembellik yaptım hiç bi iş yapamdım bugün benimde işim cokkkk
evde bi ton camaşır asılı onları cırpıp katlıcam dolaplarının içlerinin tozlarını alcam anca onlarla ugraşırım bugün
ikizim maşallah kocanada babası okadar yapsın harcasın ağzı açılmasın sen kendi çalıştığınla bebişine yap bişeyler bide harcamana laf söylesin kusura bakmasın ama o sizin değil babasının borcunu ödüyor sende bunu başına vurmadığın için anlayamıyor sanırım yada senden bekliyorda bişey demeye yüzü yok canım bende evlendim kaç yıllık birikimim takılan takılarım hep kocamın kredi kartlarına gitti hep kart almış borç yapmış güya eve bişeyler alınmış e maaşıda çekmiş evlenince bana bişey söyleyemeyincede kartlar eline patlamış daha senem olmadan bisürü kart ödedim biz kardeşim gelmiş banka banka kart öderken paşamız yeni kartlar almış tamam eve ve bize harcıyor ama eşim zaten şuan 100lirası olsa şuan 200 harcar 3yıl geçirdim ama hem sülalesi altınlarımı istedi hem borçlara gitti enson bende burda işe giremedim annem patladı bi eviniz yok insan takıları eve arsaya harcar siz naptınız diye patladı ve ailemin evlerinin altında kapıcı dairesi o ara kiralıktı gelin burda oturun sende oda çalışsın bi eve girin yemekleri bizde yiyin yada boşan gel diyinceye kadar ozaman kocada kayınvalide de akıllandı bende aileme hiç bişey yansıtmıyordum o yüzden bazen ailelerin bişeyleri bilmesi gerekiyor biz sakladıkça onlarda herşey güllük gülüstanlık diye karışmıyor ve biyerde bişeyler patlak veriyor şimdikocişin mamaşı az ama bana getirir o bi günde harcar zaten ben yıllarca koca fabrikayı planladım şimdi bütcemizi planlıyorum benim muhasebeci iyi çalışıyor der dışarda da yeriz gezerizde rabbim sağlık versin hastalığa para yetişmez ama diğer şeylere bulunur buarada şuan evin yarısı kanuni olarak benim ama borçlarını sayarsam senin hakkında benim diye takılıyorum oda hemen tamamını yapayım der ama rabbim muhtaç etmesin ama seninki okadar farklıki biz yemeyelim baba sen ye eh bide iki çocuğun var canım onlar için sen kendine borç yap kredi çek ve ya ev ya arsa al gerçi eviniz kendinizin mi bilmiyorum ama yaş okadar çabuk geçiyor
Sagol canim cok nazli bizim kiz :) bebegi olmadan yatmaz onunda ustunu orter:)
Masallah canim bebegine herseyin yolunda olmasina sevindim bu kasilmayi ben cok duyuyorum ama daha yasamadim
Yakinda yasariz artik 3-5 hafta sonra mumkunse:)
dogum onceside istirahat cok onemli bence zorlama kendini son hafyalarda evde gecir imkanin varsa
Ben 1-2 hafta kosturdum sorun yasadim o yuzden dikkatli olmak gerekir.
İhmal etme git diyecektim gitmissin ishal hem tehlikeli birsey birde erken dogu.m habercisi
Topicte bir sabirli bebek olmadigi icin insan herseyde supheye dusuyor
Acikcasi ben cok fazla yorgunlugun erken dogumu tetikledigini dusunuyorum elbette herbunye bir olmaz genelde
Boyle oluyor
bol su iyi geliyormus ama yapisal birazda ya ddiign gibi catlayacagi varsa catliyor
Hayirlisi olsun canim da neden cikariyorlar risk gectimiki ? Birde memlket demissin uzun yolculuk mu yapicaksin zararli degilmi ?
ben kucuk bebk sekeri seklinde ve kapi susu seklinde yapicam
Boyle agac ne biliyim ne olarak dusunuyorsun bana sicak gelmedi cok guzel kapi susleri yapmislar
Benimkinde gemi bulut kus filan var
benim 1. Saat 189 2. Saat 142 bana sekerin yok dedi ama sinir 1.saat 190 mis ben tatli birsey yiyince uykum geliyor
Seker yukseliyor sanirim limonlu su iciyorum arkasindan bu aralar ipin ucunu kacirdim zaten hic durduramiyorum kendimi(
şifonyerinin üzerine koyarım diye düşündüm. kapı süsünü yaptım ben. 3 boyutlu çiftlik yapıp onu da masa üzerine falan koyarım diye düşünüyorum. valla evde oturunca vakit doldurmak için yer arıyorum işte yoksa zaman geçiremiyorum evde.
iyi geceler
tontirikcim güle güle kullan nasıl fark ediyor ısı ses şuan yanda inşaat çalışması var kapı açıkken benim açıkmutfak olunca mutfağım genelde açık nasıl ses geliyor ama kapatınca oh mis sende buyıl ısın canım bizde kombiden çekicez gibi elektrikli klima bile bianda sıcak yapıyodu çatıdayız kombiyi sevmedik annemlerin merkezi sistemdi böyle kişiye özel olunca yakamıyorda insanbugün yine servisle uğraştım saatinde gelseler şaşıcam artı koca varken gelsinler istiyorum yok illa benim şansıma
biri bana fikir versin.bebek şekerine bir türlü karar veremiyorum.kim ne yaptı ne aldı:26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?