akıllı kadınsın vesselamm
ben evlendim ertesi gün benim yüzsüz kaynanatör benden altınları istedi.
bende eşime dedim avucuna tuz döküp yalasın veremem altın filan dedim.güyyaa borc olarak istiyormuşş
eşim son evlenecek cocugu oldugu için dügünde takı öndüncü olmasın diye o kadar az kişi cagırmışki.10 tane altın takıldı onların tarafından
kendi tarafımdan coktu hem altın hem nakit para.ben enayimiyim gidipte onlara altın verecek kadar
benim evimdeki eşyalarımı alıp borcsuz eve soksalardı helali hoş olsun der verirdim ne var ne yoksa.
ama yıllardır borc ödüyom napıyorsunuz diyen yok bize.
ben bekarken cok hızlı yaşadım.maddi durumumuz cok iyiydi. ehliyetim yokken özel şöförüm vardı , villada otururduk yedigimiz önümüzde yemedgimiz arkamızdaydıı
ehliyet aldım altıma aynı gün arabamı aldı babam.ünv zamanlarım filan cok sıkıntısız gecti.
yani bişeyelri gördüm gecirdim ac gözlü degilim bu nedenle.sonradan görme hiçç bizaman olmadım
eşimle evlendigimizdee cok az maaş alıyordu ev kira, borc cokk.inan bu durumda bile hiç bizaman eşimle maddiyattan dolayı tartışmadık
maaşını alır bana verirdi ben cekip cevirirdim evi ,halaa da öledir.
idare ede edee rabbime hamd olsun mal mülk sahibi olduk hiç kimsenin destegi olmadan.
eşim cok bonkördür paranın hesabını yapmaz ,bana hesap sormaz ne yaptın nereye harcadın demez.kredi kartı bendedir herdaim.
cünkü bilir gereksiz harcama yapmıyacagımı.
buzdolabım boş olsun hiçççç takılmam sorun etmem ,makarna pişirir oturur yerim
son moda kıyafet alayım ,herşeyim marka olsun gibi görgüsüzlükler yapmam
benlemi yaşıyacakk aldıklarım sanki.bi süre ihtiyacımı gidersin yeterli.
sonuc olarak kadına cok iş düşüyorr.evi gercekten dişi kuş yapar.ama adamında maaşını karısıyla paylaşması lazım
bazı kadınlar kocasının aldıgı maaşı bilmezz.kadında harcar durur haklı olarak.ee adamda ne cok harcıyon diyee sorun cıkartırr.,
bölee adamlarrraa ben aptal diyom,söle karına ne kazandıgını ona göre harcasın dimii ayolll
kızlar asıl merak ettiğim konu doğum yapıcağımıza nasıl emin olucaz..yalancı sancılar olabiliyor kimilerinde malum,gerçi nişan gelmesi olunca hafif bir iki damla kan gelirmiş ve o net doğum sancısı olurmuş..ikinciye anne olucaklar tecrübeli hatunlarım anlatın aydınlatın bakalım bu amatör anne adAylarını..nasıl bi sancı ,nasıl bir ağrı..evet doğum başladı demek için sebepleri sıralayın canlarımmm
ah kuzum teşekkür ederim ama bende yaptım kiiiiben şimdilik isminin altını boş bıraktım çünkü doğduktan sonra tarihte ekliycem..hem denemelik yaptım bunu başka denemelerde yapıcam.başka resimler bulup sağol cnm benim düşünmen yeter.bak bende şimdilik böyle yaptım deneme amaçlı basit bişey ama soyad kısmını karalayıp ekliyorum deşifre olmasın oğluşum cümle aleme
Eki Görüntüle 557011
Canım bak bu son hali. Eğer beğenirsen senin oğluşunun ismini ekleyeyim, word de çoğaltayım, mail atayım sana? ya da beğenip başka isteyen olursa, isimleri özelden msj atın kızlar. Göndereyim sizlere de. Ne de olsa şablon hazır. Sadece isim yazıp, word de çoğaltıcam.
Eki Görüntüle 556988
canım benim Allah yardımcın olsun seninde,çok zor hakketten neredeyse tüm toparlanma işini eşim yaptı diyebilirim,ben komuta verdim hehe :) eğilip kalkamıyoruz,ağır kaldıramıyoruz bu durumda çok zor..yeni evide ailem seferber oldu temizledik hallettik çok şükür..yardımcı olması lazım birilerinin yoksa çok riskli hareketler oluyor taşınmada..hayırlısı olsun. insanın evi gibi yok
ben de taşınacağım haftaya nasıl başedicem bilmiyorum, hiç yardımcı olabilecek kimsem de yok
çekirdeğe ne oldu hayırdır?
Amin canım inşallah..Canım insanın kendi evi gibi yok. Bir de sen yenisine taşımışsın ne güzel. Bebişiniz yeni evinize gelicek.
Sağlıkla, huzurla, mutlulukla oturun inşallah...
çam fidanı çok anlamlı bir hediye olabilir bence bebek şekeri yerine. eşim sıcak bakmadığı için ben yapamadım. ama fiyatları nasıl olur bilemiyorum, çevre ve orman bakanlığından daha uyguna alınabilir galiba.
ya işte bana doktorum b u konuyla alakalı hiç bişey demedi ama sorucam biahaki gittiğimde..ki benim doktorum çok ilgilidir..hiç bir konuyu atlamaz..:44:saol cnmCanım benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım sıfır çıktı. Doktorum pişmiş halini bile yasakladı. Ben paçanga böreği hastasıyımdır. Bir gün sordum doktora cidden canım çok çekti, doktorum bir azarladı. Canım istediği kadar çeksin yemiceksin,pişmişi bile iyi değil dedi. Ki ben de bayılırım sucuğa. Ama tüm türevleri yasak bunların doğum olana kadar. Riskleri bebekler üzerinden ciddi hasarlara yol açabiliyor çünkü.
zaten evde yiyiyorum cnm .öle hazır sucukları zaten sevmem..aldığımız devamlı bir kasabımız var güvenilir.hep ordan alırız..yorumun için teşekkür ediyorum cnm..salam sosis zaten tüketmiyorum ,çok sucukta seven biri değilim ama haftada 1 yemeyide seviyorum..doktorumada danışıcam bakalımkonu mesleğimle alakalı olduğundan ben cevaplıyım:)
markette satılan sucuklardan eve hiç almıyorum ben.gıda tarım bakanlığı en son bi kaç firmayı ifşa etmişti hatırlarsan ve bilindik firmalar.o sucukların içinde neler var neler..
türk gıda kodeksine göre de sucuk salam vs ye katılabilecek katkı maddeleri var.yani örneğin salamın salam olabilmesi için içerisinde belirli katkı maddelerinin olması gerekiyor.hangi firmanın ürününü alırsan al bu maddeler olmak zorunda içerisinde.
ama tanıdık biri yapıyorsa sucuğu yani sadece et ve çeşitli baharatlardan oluşuyorsa afiyetle yenilebilir.
ya işte bana doktorum b u konuyla alakalı hiç bişey demedi ama sorucam biahaki gittiğimde..ki benim doktorum çok ilgilidir..hiç bir konuyu atlamaz..:44:saol cnmCanım benim toksoplazmaya karşı bağışıklığım sıfır çıktı. Doktorum pişmiş halini bile yasakladı. Ben paçanga böreği hastasıyımdır. Bir gün sordum doktora cidden canım çok çekti, doktorum bir azarladı. Canım istediği kadar çeksin yemiceksin,pişmişi bile iyi değil dedi. Ki ben de bayılırım sucuğa. Ama tüm türevleri yasak bunların doğum olana kadar. Riskleri bebekler üzerinden ciddi hasarlara yol açabiliyor çünkü.
zaten evde yiyiyorum cnm .öle hazır sucukları zaten sevmem..aldığımız devamlı bir kasabımız var güvenilir.hep ordan alırız..yorumun için teşekkür ediyorum cnm..salam sosis zaten tüketmiyorum ,çok sucukta seven biri değilim ama haftada 1 yemeyide seviyorum..doktorumada danışıcam bakalımkonu mesleğimle alakalı olduğundan ben cevaplıyım:)
markette satılan sucuklardan eve hiç almıyorum ben.gıda tarım bakanlığı en son bi kaç firmayı ifşa etmişti hatırlarsan ve bilindik firmalar.o sucukların içinde neler var neler..
türk gıda kodeksine göre de sucuk salam vs ye katılabilecek katkı maddeleri var.yani örneğin salamın salam olabilmesi için içerisinde belirli katkı maddelerinin olması gerekiyor.hangi firmanın ürününü alırsan al bu maddeler olmak zorunda içerisinde.
ama tanıdık biri yapıyorsa sucuğu yani sadece et ve çeşitli baharatlardan oluşuyorsa afiyetle yenilebilir.
cnm ben nişanım gelince anladım dogumun yaklaştıgını
müsait zamanda yazacam dogum hikayemi anlatcam detayları inş.
cnm azdaha süslesen daha güzel olur
yazı stilini filan degiştir böle cok resmi olmuş :)
bu arada soyadında bilmesem tahmin etmek zor olmazdı kısacık
cookkk güzel olmuş cnm eline saglık,
ben beceremezsem sen yaparsın banaa olur dimi
ben eşimin msn ,face ,tel şifrelerini bilirim ama o benimkini bilmez:)) istese verirdim ama hiççç isteemdi güveni sonsuz bana
nişanlıyken aldım telefonunu kurcalıcam müsade etmedi tabi ben sinir oldum.
sebebini sordum cep telefonu kişiye özeldir benden başkasını ilgilendirmez dedi.bende ozaman evlenmeye gerek yok biz flört etmeye devam edelim dedim
karı koca arasında özel diye bişi olamaz ,ikimizinde telefonu ortada olur isteyen istedigi zaman telefona bakabilir ,öle telefonu saklamak msj okutmamak filan beni kasar dedim
zamanla adamı alıştırdım,evlendigimiz günden bugüne cep telefonunu istedigim zaman alır kurcalarım gıkııı cıkmazz
msn si vardı kapattım onu şifresi bendedir.
face şifresinide bilirim , kız arkadaşlarını o ekler ben silerim
cünkü benim facede hiçç erkek arkadaşım yok.
5 yıllık evliyiz eşimin sadakat anlamında bi yalnışını görmedim.buna ragmen güvenmiyorum ona.her an tetikteyim adamı aslaa gevşek bırakmıyorum
herşeyini sorgularım beni aptal yerine koymasına müsade etmiyorum anında çakarım lafımı.
erkegin karakteri ne kadar düzgün olursa olsun onlar rahatlıgı buldugu anda başka hatunlara kayma riskleri artar
şimdi genc kızlar cok fena.evli bekar dinlemiyorlar atlıyorlar adamların kucaklarına.
Allahh şaşırtmasınn hiç bi eşii.benim en korktugum şeydir ,eşime diyom eger öle bişi yap senin çükünü keser atarım bieyerlere, diktirmek için bile bulamazsın parcasını diyom nasıl gülüyorrr
günaydın kızlarcanınız çeksin istemem ama sormadanda edemiycem..ben canım istediğimde geneldede haftada 2 kez sucuklu tost yapıp yiyiorum..acaba bi zararı varmı bebeğime..ama salam sosis gibi şeyler normaldede yemem yemiyorumda..
Bayildimm cok guzel gule gule giysin bebisin :)Eki Görüntüle 557288 Eki Görüntüle 557289 Eki Görüntüle 557290 Eki Görüntüle 557292 Eki Görüntüle 557293
Canımmm
Güzel hediyelerin için çok teşekkür ediyorum. Elim titreyerek açtım paketi. Ne kadar da heyecan verici birşeymiş.
Yazdığın notları gözlerim dolu dolu okudum. Oğluşumun anı defterine yapıştırıcam onun için yazdığın notu ve hediyelerini de anlatıcam. İleride büyüdüğünde kendi anı defterini okuduğunda çok uzaktaki teyzesinden ona gelen hediyeleri bilsin, onun için yazılan cümleleri okuyup yüzünde tebessümlere yer açsın diye...
Canim yazicam araya karisti bende ilkini begendim cok guzelmis bir programi filan mi var?Canım elbette yaparım. Ne de olsa ben bunu hazırladım. Sadece isimleri değiştiricem, word de kopyalayıp, çoğaltıcam sana mail atıcam, söylemen yeter
Bir yandan bebişlerin uyku seti,nevresim takımı ve diğer eşyalarını ütülüyorum bir yandan da sizlerin yazdıklarını okuyayım dedim...
Bende her gün akşam bakarım eşimin teline :)alışkanlık sanırım yoksa kötü bir niyetim yok.Zaten aynı kurumda çalışıyoruz farklı bölümlerde...
Delikız canım senin bebişlerin sağlığı nasıl,kaç kg lar?
Ayrıca ben dün doğum öncesi iznimi yazdırdım,8+2 hafta doğum öncesi iznim ikiz olduğu için bebişler.Walla kızlar doğum öncesi izinden bahsetmişsiniz,doğum sonrası önemli ama doğum öncesi de çok önemli bence.Benim işyerindekiler ayrılma biraz daha bekle dediler ama ben dr umunda kararı ile ayrılmış bulunmaktayım.Çünkü zaten ikiz oldukları için her an doğum ihtimalim var.Allah korusun.Eeee çalışıpta kendimi ve bebişleri riski atmaktansa,evde hem yavaş yavaş işlerimi yaparım inşallah,hemde dinlenirim...
Çünkü işyerinde 9 saat masa başı oturmak çok zor oluyor,ayakta durmakta çok zor.Bebişler rahme baskı yaptıkça erken doğum ihtimalide artıyor çünkü.Allah korusun erken doğum yapıpta bebişler küvözde kalsa,yine doğum izni boşa gitmiş olacak zaten.Oyüzden doğum öncesi izninizi alıp dinlenin derim ben.Zaten doğum sonrası yoğun maraton başlayacak bizler için...
tontirik ve gamze çok fenasınızzzz.aynı bennn benim eşim kıskançtır benim kadar kıskançtır..evlendikten sonra ortak yaptık face adresimizi ama o haftada bir girer.zaten pekte sevmez.msn adremizde bir..adamım işi gereği yoğun olduğu için pek vakit ayıramıyo böle şeylere,ooh ne güzel ama ben face adresine işyerinden kızları falan ekledim benimde eskiden çok samimi olduğum şuan evli olan erkek arkladaslarım eklidir.. bitanesi evimize eşiyle oturmaya bile geldi mesela..çünkü bende eşimin bankasındaki kızları severim gelip giderz.herzman derim yapan kendine yapar arkadaslar..ahanda kapı ahanda sapı..ona kadın çoksa banada adam çok burnum büyük benim bu konuda.zaten eşimin çevresindede pek güzel kadın çalışmıyor,hepisi bana hayran ilkzamanlar çok kıskanıyodum sonra alıştım tanıdıkça hepsini,ki tayini çıkıp yerine yeni gelenler var..kafaya takarsam kendimi hasta ederim önce..ben eşime güveniyorum ama tedbiride elden bırakmam evet 2 gğünde 1 telefonunu kurcalarım oda arada alır bızıklar benim teli ama benim kadar değil biz çok fenayız valla.ama eşimi her seven kadın kadar kıskanıyorum...bişey yaparsa evi anında terkederim amaaaaa bütün çamaşırlarını banyoda domestosa bastıktan sonra..ona tek yapabilceğim kötülük bu olur başkada kılımı kıpırdatmam muatap olmam..kendi kaybeder yaparsa yani..ama kurcalamayı seviyorum bende telefonunu
eevveettt uyku setini çıkardım makinadan attığım gibi çıktı valla hiç bi bozulma falan yok misler gibi kokuyo ve bu son postaylaaaa yıkama bittii :)))
Kızlar bugün isim etiketleri ile ilgili konuşulunca ben de dedim hazırlayayım oğluşum için. 3 tane hazırladım. Biri hazır şablon. Diğer ikisini kendim yaptım.
Fikir olsun hangisi daha güzel. Ben karar veremedim, ona göre baskı alıcam.
oyy oyy sen iyiden iyiyee annee oldun bileee.etiketlerini kesmen cok büyük bişi ,aferin sanaa
bazı görgüsüzler varr sırf markaları görünsün diye kıyafetlerin etiketlerini kesmiyorlar ,bebekler huzursuz olunca da mıy mıyy ediyorlar sinir oluyorum
bende kızımın etiketlerinii daha dogmadan kesmiştimm
Temizlik yapanlara cok imreniyorum bende bugun biraz topladim iste aslinda yapilmasi gereken o kadar is varkibebecik hep engelliyor kadin tutma imkanim olsa hic dusunmeyecegim ama bunlar masa beziyle yer silen bir millet
İyi birini bulmak cok guc
Kaninda niye oyle dusmus anlamdim ben hamile kalmadan once baktirdim 13.9 civariydi 3 hafta oncede 11.7 ye dusmus
Elevit iciyorum tabi hep unutuyorum unutmasam iyi olucak senin kaca dusmus
Günaydın kızlar
Eskisi kadar giremiyorum nete ben ya :/
Nasılsınız? Geçmişte çok uzundu okuyamadım pek.
Günümüz hayırlı, bereketli, sakin, mutluluk dolu, sağlıklı olsun inşallah...
Kızlar ben çok huzursuzum bazen. Ağlıyorum böyle aklıma bir şeyler geliyor. Çok duygusallaştım
Ayrıca bebişimle geçinip gidiyoruz.
Konuştuk anlaştık biz, erken gelmeyecek
Hepinizi
kızlar dün akşam doktora gittim dr bebişime baktı boyu 43 cm olmuş kilosu 2015 gr
sata göre 31+3 ama gelısıme göre hala 10 gün ilerde imiş yavrum:) gayet iyi dedi omurilik soğanına kadar ölçtü gene
yüzünü gösterdi dr diyo ki yaa bak aynı babasıı tıpatıp diyo ben bakıyorum tabii ağzını burnunu zor seçiyorum ki
zaten bana benzemedıgı aşikar çenesinden göz yapısındangözlerini kırpıyodu gördüm usg de dr bi de gamzesi var
doğduğunda tam sevmelik olucak bak tombiş yanakları var dedi öyle işte iyimiş bebişim :) ...
Kızlar Dr. aradım acile gidip serum bağlanmamı söyledi, sanırım ishalden dolayı su kaybetmeyeyim diye, neyse size de haber vereyim dedim, aklınızda bulunsun....
kızlar beni gönderiyolar.hastaneden çıkıyorum bugün.direk kendi doktoruma gidicem memlekette.artık o ne der bilmiyorum..evinde mi kal der hastaneye mi alır bilemiyorum.
dua edin bana.hastaneden çıkıcam çoook mutluyum ama korkuyorumda.
hayırlısı olsun hepimiz için.
daha yazarım.öğleden sonra çıkıcam hastaneden.
selam güzel anneler,
taşınma telaşından pek girip okumaya fırsatım olmuyor..çok şükür evimiz satıldı ve yeni evimizi aldık,eşyaları toparlıyoruz haftasonu yeni evimizi temizledik,bebeğimizin odasını boyadık..keşke duvar kağıdı alsaydım çok uğraşıldı diye üzüldüm..
canım herhangı bir evrak istemıyorlar benden istemedıelr yani...
ben de çalışmaya devam edicem 36. haftaya kadar yani çalışabilir raporu alıcam ıns...
hediyelerin çok güzel canım..Allah iyi günlerde kullanmak nasip etsin..Canımmm
Güzel hediyelerin için çok teşekkür ediyorum. Elim titreyerek açtım paketi. Ne kadar da heyecan verici birşeymiş.
Yazdığın notları gözlerim dolu dolu okudum. Oğluşumun anı defterine yapıştırıcam onun için yazdığın notu ve hediyelerini de anlatıcam. İleride büyüdüğünde kendi anı defterini okuduğunda çok uzaktaki teyzesinden ona gelen hediyeleri bilsin, onun için yazılan cümleleri okuyup yüzünde tebessümlere yer açsın diye...
ben de k.örendeyimevet ankaradayım, birlik mah.de. sen peki?
Eki Görüntüle 557288 Eki Görüntüle 557289 Eki Görüntüle 557290 Eki Görüntüle 557292 Eki Görüntüle 557293
Canımmm
ikizim maşallah kocanada babası okadar yapsın harcasın ağzı açılmasın sen kendi çalıştığınla bebişine yap bişeyler bide harcamana laf söylesin kusura bakmasın ama o sizin değil babasının borcunu ödüyor sende bunu başına vurmadığın için anlayamıyor sanırım yada senden bekliyorda bişey demeye yüzü yok canım bende evlendim kaç yıllık birikimim takılan takılarım hep kocamın kredi kartlarına gitti hep kart almış borç yapmış güya eve bişeyler alınmış e maaşıda çekmiş evlenince bana bişey söyleyemeyincede kartlar eline patlamış daha senem olmadan bisürü kart ödedim biz kardeşim gelmiş banka banka kart öderken paşamız yeni kartlar almış tamam eve ve bize harcıyor ama eşim zaten şuan 100lirası olsa şuan 200 harcar 3yıl geçirdim ama hem sülalesi altınlarımı istedi hem borçlara gitti enson bende burda işe giremedim annem patladı bi eviniz yok insan takıları eve arsaya harcar siz naptınız diye patladı ve ailemin evlerinin altında kapıcı dairesi o ara kiralıktı gelin burda oturun sende oda çalışsın bi eve girin yemekleri bizde yiyin yada boşan gel diyinceye kadar ozaman kocada kayınvalide de akıllandı bende aileme hiç bişey yansıtmıyordum o yüzden bazen ailelerin bişeyleri bilmesi gerekiyor biz sakladıkça onlarda herşey güllük gülüstanlık diye karışmıyor ve biyerde bişeyler patlak veriyor şimdikocişin mamaşı az ama bana getirir o bi günde harcar zaten ben yıllarca koca fabrikayı planladım şimdi bütcemizi planlıyorum benim muhasebeci iyi çalışıyor der dışarda da yeriz gezerizde rabbim sağlık versin hastalığa para yetişmez ama diğer şeylere bulunur buarada şuan evin yarısı kanuni olarak benim ama borçlarını sayarsam senin hakkında benim diye takılıyorum oda hemen tamamını yapayım der ama rabbim muhtaç etmesin ama seninki okadar farklıki biz yemeyelim baba sen ye eh bide iki çocuğun var canım onlar için sen kendine borç yap kredi çek ve ya ev ya arsa al gerçi eviniz kendinizin mi bilmiyorum ama yaş okadar çabuk geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?