2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
sizlere bir sorum var analar şimdi ben bebek odası aldım dayadım döşedim odasındaki beşiği heryere taşıyamıyoz yaa acaba şu tekerlekli beşiklerden alayım mı yoksa puset falanla idare edeyim mi bilemedim ilk doğduğu zaman yatak odasında falan olması gerekiyormuş rahat emzirmek için bi de oturma odasında olduğumuzda falan nasıl olmalı ne dersiniz napayım aceeppp:44:

hiç üzülme bu tip şeyler genetik ,ben kafayı yemiştim anne karnında bebek nasıl kilo alır diye :)))
google dan sende bi bak istersen ,protein ağırlıklı beslenmen şart ,ama sağlıklı ise hiçç stres yapma ....mühim olan sağlıklı olması...
4 kilo doğan bebişler kuş gibi kalıyor 2600 sütün doğanlar 6 ayda tosuncuk oluyor ,sütün belki çok yarar ..:)

beşiğini nasıl aldın bilmiyorum ama benimki 70-130 beşik aldım (taşınmaz )odasında şu asansörlü olandan odasında... ,bebek ilk 6 aylıkeken anne yanında olması şart ,inşalah sonradan odasına alşıır ama ilk etapta (6 ay için ,)kullanılmak üzere bi beşik lazım deniliyor ,ama 6 ay zaten bebeğin uykuları pek düzenli olmadığı için yanında yatağındada kalabilir ,ama bunun için ben tiny love düşünüyorum ..
hem gündüz uykuları için kullanırım diyorum ,yada portatif zaten 6 ay falan kullanıcak ,uygun fiyatlı bi şey bakabilirsin ,ama geceleri port bebede,ana kucağında uyyuyamaz gibime geliyor ,odasında uyutsan kışın ,her 2 saatte bir kalkamazsın ,ben kalkamam ,kalkıcamda öbür odaya gidp emziricem ooo benil değil yani :)
bence portatif bi beşik uygun fiyatlı alabilirsin ama sonra onları ne yapıcaz o meçhulll

canım herhangı bir evrak istemıyorlar benden istemedıelr yani...

ben de çalışmaya devam edicem 36. haftaya kadar yani çalışabilir raporu alıcam ıns...

Ben gecen hafta aldım çalışabilir raporumu, yanımda hiç birşeyi götürmedim, sadece doktorumun yazdığı ufak bir kağıt vardı, gebeliğinin 32. Haftasında, çalışabilir yazıyordu, onu gösterdim, tamam dediler, son adet tarihimi sordular ona göre raporu yazıp rapor kalemden raporunu al dediler, rapor kalemine gittim, raporumun dökümünü çıkardılar yarın gel al dediler. Ertesi gün de raporumu personel islerine teslim ettim, bitti... Yanlış personelden bana dediler ki, çalısmayı bırakacağın zaman ve dogum yaptığında tekrar rapor getireceksin, işlemleri ona göre devam ettireceğiz.. Sizin de haberiniz olsun :))

mimyon olsun sağlıklı olsun canım :) takma kafana kilosunu sen dengeli besleniyorsan yapısal birşeydir üzülme.. büyüsün boylu poslu olur o annesi.. benim de kızımın kilosu hep önlerde giderdi hamileliğim de ama oğlumun ki ucu ucuna geri de :) sağlıklı olsun napalım bunun için dua edelim..

Son düzenleme:

canım aynı durumdayız bende odama mecbur bişe alcam,önce tiny love 3ü birarada ana kucakları var ondan alıp gecede onda yatırmayı düşünüyordum ama sonra anne tavsiyeleri okurken gördümki alıpta üzerinde yazan uzun süreli uykular için uygun değildir yazısını görüp iade edenler olmuş onun için vazgeçtim.şimdi şöyle bir sepet düşünüyorum bundan alcam sanırım 4 ay kullanıma uygunmuş 4 aydan sonrada yavaş yavaş odasına alıştırırız inşallah

http://www.e-bebek.com/hamak_ve_besik/baby_plus/baby_plus_hasir_bebek_sepeti_seti/BYP-25500

Son düzenleme:

yada bu cnm aslında bu daha uygun kullanım süresi daha uzun çünkü

Yamur Beik - Papatya - Bebek Odas,Bebek Arabas,Beik,Mama Sandalyesi,Park Yatak,ocuk

Sanırım eksiğimiz kalmadı.Gerçi benim gibi pinpirik biri için her zaman eksik var demektir ama çoğu şeyi tamamladık.

Beşik-Belis Doğa Sallanabilir beşik
Bebek Yatağı-Yatsan Jou Jou
Uyku seti
Nevresim Takımı
BAttaniyeler
Kıyafetler...
Bebek Arabası ve Ana kucağı-Bebe Confort Loola
Cibinlik
Dönence
Küvet
Banyo malzemeleri
Telsiz
Ateşölçer
Buhar Makinası
biberon
Emzik
Bebek Bezi
Göğüs ucu kremi-Lansinoh
Bebek Bakım Çantası-Okiedog Dahoma Sumo
.........

Bunları aldık çok şükür.Valla daha da ne alcaz bilmiyorum.Henüz çantaları hazırlamadım.Ayyyyyy zamanında gelsin güzel yavrularımızzz.Amin

cnm benim bebeğimde dönmedi hala oyönden korkma sakın doktorum 8.ayın sonuna kadar yolu var dedi sen daha ortasındasın.döner inş. bende 30.haftayı bitiriyorum.ve hala kafası midemin orda hissediyorum inş. döner dönmezsede sezeryan olucaz elimiz mahkum cnm onlar iyi olsunlarda bende çok normal doğum sitiyorum rabbim normal doğum nasip eder inş.

cnm uygun yollu bi puset al olmadı..çünkü bebek ilk zamanlar yanlız bırakılmaz cnm..kusar musar Allah korusun.ve yan yatış yastığınıda öneririm.kusmadan ani ölümleri %50 oranında azalttığı saptanmış.zaten gece ikidebir kontrol etmek lazım bebişi,ben yatakodasına beşik aldım buyüzden.ama yanında olsun diyosan sende ufak bi puset al cnm.geçen bi arkadaş paylaşmıştı bak çokta uygun
SEPET BEŞİK BEBEK KARYOLA PORTATİF YATAK GittiGidiyor'da 67137770

Son düzenleme:

Canım bu çok güzelmiş. Hem fiyat olarakta çok uygun. Salona falan da gündüz götürebilirsin. Ama ben bunlardan hep tırsıyorum, sanki bebek düşecekmiş gibi geliyor

Aaaaa bu çok güzelmiş... Bana hediye gelmeseydi eğer bunlardan alırdım.

Ohhh canım bitmiş alışveriş. Ne güzel. Zamanında gelsin inşallah bebişler....

Kızlar Sonalfere ulaştım. Hastaneden çıktı. Evde ama 2 günde bir NTS ye girecek, kendine dikkat edicek ilaçlarla, serumlarla ağrılarını kesmişler. Sizlere de haber vereyim dedim.

İnşallah çekirdekten de güzel haberler alırız.

Gecmisi okuyayım sonra herkese cevap yazayım diye düşünüyordum ancak gecmisi okumam bu saati buldu ve benim çok uykum geldi, zaten canım da çok sıkkın olduğu icin de uykum geliyor sadece sebebini yazabileceğim çünkü sizlerden gelecek cevapları merakla bekliyorum. Serum icin aile hekimliğine gittim daha önce de orada serum bağlatmistim, neyse kendi Dr.um yoktu başka Dr a girdim, diğer ilaçlarımı da yazdırırım diye. Neyse Folbiol kullandığımı da söyleyince Dr şaşırdı, senin bırakmış olman gerekiyordu. Meme kanseri yapar falan dedi, basimdan aşağıya kaynar sular döküldü ama belli etmedim. Dozunu sordu, gunde 1tane aliyorum dedim, ooo cok aliyorsun dedi, ben bi daha yikildim....
Sonra int. den araştırdım, ilk 3 ay kullanılır diyor başka birşeyi demiyor. Esime Dr.u aratıp sordurduttum, Dr.umda sadece bıraksın demiş, başka birşeyi dememiş. Canım çok sıkıldı acaba bebege bir zararı olur mü diye icim icimi yiyor....

Bu arada gecmis olsun diyen tüm arkadaslarıma teşekkür ederim, tek tek isimlerinizi yazıp teşekkür etmek istiyordum ama beceremedim, bu seferlik kusuruma bakmayın....

Ya bir de ikizimolsunistiyorum, senin yazdığın cevap da beni korkuttu, hele dr.uma güvenimi kaybettiğim bu günde....

Canım bu çok güzelmiş. Hem fiyat olarakta çok uygun. Salona falan da gündüz götürebilirsin. Ama ben bunlardan hep tırsıyorum, sanki bebek düşecekmiş gibi geliyor

aynen gündüzleri oturduğumuz odayada taşırız yok be cnm sanmam öyle dandik bişe olduğunu gidip bakıcam e-bebek te en kısa zamanda almadan yakından görüp incelemek lazım tabi yinede

canım evet folik asit ilk 3 ay kullanılıyor sonra zaten doktor onu bıraktırıp elevite başlatıyor neden söylememişki sana doktorun acaba,evham yapma ama öyle bebeğe filan sanmam kötü bir yan etkisi olacağını bence sadece boşuna içmişsindir bir faydası olmamıştır yani korkutma kendini

Çok teşekkürler canım ama cidden pahalıymış işallah hiç birimiz kullanmak zorunda kalmayız
Evet canım ilk etap olarak çok lazım bende oyle çok fazla şey almadım bebişler öyle çabuk büyüyorki hiç bişey askimiyor hemencik küçülüyo bu arala rçevremde doğum yapanlar okadar şikayetçiki sorma. Bebişleri 3 aylık ama 6 aylık tulumlar kıtı kıtına oluyo heveslendık aldık büssürü kıyafet ama çoğunu hiç giydiremedik diyorlar. Bşde çok fazla hediyede geliyo. Zaten hiçi evden çıkmıcaz çokda lazım olursa gider alırız hemde bizede değişiklik olur. Ayy banada gezmekle alışveriş olsun
merhabalar. sonunda yazabiliyorum.öncelikle hepinize teşekkür ederim . şükür iyiyiz hepimiz .az önce doğum topiğine doğum hikayemi yazdım inş beğenirsiniz.
Canm çok tebrik ederim ne güzel bebişlerine kavuştun darısı bizlerin başına işallah
Canım hiç dert etme kilosunu bebişler okadar çabuk büyüyorki sen bile anlamazsın. Yeterki sağlıklı olsunlar. Allaha şükür sağlığında bi problem yok sanırım azıcık küçük olur okadar eee sende yediklerine dikkat edersin sütünle beslersin bebişini
Ben ilk etapta bile değil direk ucuz potatif toplanınca yer kaplamıyan bi beşik aldım. Mobilya istemedim. İşallah evden taşınırsam o zaman oda alıcam bebişime bebek odası yerine direk çocuk odası tarzında bişey istiyorum. Ama sizler böyle bebişlerin odalarını paylaştıkça bendemı oda alsaydım diye düşünmeden edemiyorum. Maşallah hepinizin odaları çok şeker görünüyo

Canım hiç takma kafana folik asit biraz fazla almış oldun. Bende başlarda hatta hamıle kalmadan önce folbiol kullanıyordum sonra decavit e çevirdi doktorum ama onun içeriğinde de folik asit var. Allah korusun bebişine zarar vermiş olsaydı doktor kontrollerde söylerdi mutlaka o yüzden içini ferah tut canım

minik yegenlerim biricik anneleri günaydın nasılsınız ??

++ kızlar ben de 2-3 gün acaip bi stres sinir vardı. bgn iyi gibiyim inş. her bişeye sinirleniyodum.
iş yerinde de topiği takip ediyorum ama çok fazla yazamıyorum yogunluktan dolayı.

++ bebeği dönmüş olanlara bi sorum olacak.. kaçıncı haftalarda bu dönme olayı oluyo. bir de siz hissedebiliyo musunuz dönerken ??
şimdi benim bu göbek çevremin etrafında aşırı bi sertlik var, hele akşam iyice gerildim. önceden göğsümün hemen altındaydı.

chekirdek ten haberi olan var mı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…