2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

canım ben de gecen haftalarda çok zor uykuya dalıodum. uyuyunca da uyanmak bilmiodum. şimdi yastıga kafamı koydugum anda dalıyorum. gece 2-3 kere uyandıgım oluyo ama.
senin de muhtemelen agrılardandır cnm. uyumadan önce eşine masaj yaptır canım bebek yagıyla filan rahatlatır baya.
süt olayı da çok iyiymiş yaaa senin oldugun yerde sanırım sadece. çok şanslısın. afiyet olsun :))

ayşe cok güzel olmuş eline saglık
en alt sagdakini ve aynı yazı stilinin morlu olanını begendim ben

sağol canım farklı renkler yapayım dedım az yakın renkelr olmus ama :) dğeiştirmek kolay nasılsa :)

hepsinini yazı stili aynı aslında :) picasa da yazdım yazıalrı da paint çözünürlük olrk çok bozuyo

Allah Allah ben geçen hafta gittim daha ne mesaj ne bişey..yarın bir uğrayayım bakayım..

hayır göremiyorum..tekrardan giriş yapayım bakayım..

canım kk albumume yuklemsıtım sanırım o sebeple arkadasım olmayanalr goremedı olblr ben lınklerı yenıledım

en son paylaştım ordan bakabılrıısn :)

o sertleşme kasılma oluyor cnm.magnezyum içmek gerekiyor
benim göbekte aynı top gibi, yanlarda hiçbişi yok öne dogru gidiyor :)

magnezyum var evde verdi dr ama ben magnezyumun genelde bacak kasılmalarında içildiğini sanıyordum :44::26:
içeyim o zaman bu akşam.. her gün mü içmem gerekiyodu peki??

cnm her kasılmaya iyi gelir magnezyum bende 2 gündür içmiyorum yine akşam 2 kere bacak kasılmasıyla uyandım...bebişkonun totişini falan dayadığı yok kuzum hepimiz öle sanıyoduk yalancı sancıymış o..vücut alıştırma yapıyor heralde sanırsam

bebek dogunca görürüm ben seni.kargalar mokunu yemeden zombi gibi kalkacan yataktan . şimdiden uyu bol boll
bende gece yatamdan sıcacık duş adım yattım öle güzel uyumuşum ki.sabah 8 de kızım uyandırdıı
bebek olunca uykular haram bize

hamilelikte masaj riskli diye biliyorum ben, kan dolaşımını hızlandırdığı için dr lar önermiyor.. bilginiz olsun canım..

görümcem güzellik uzmanı aynı zamanda masaj da yapıyor ondan biliyorum..

hadi yaaa yalancı sancı mıı:18::18::18:

anammmm tırstım bak ben şimdi:18:

ben de diyorum oğlum orasını burasını dayayıp duruyo bana seviyodum okşuyodum bak yaaaaaa

eger o sertleşmeler sıklıkla oluyorsa hergün içmek gerekiyormuş.

gün içinde de oluyor ama gece daha cok oluyor.. bir de yediklerimiz içtiklerimizin etkisi ile akşamları zaten hepten şişiyoruz ya, üstüne bu cok kötü oluyor.. bu gidişle çatlıycam ben yaa :18:

canım kk albumume yuklemsıtım sanırım o sebeple arkadasım olmayanalr goremedı olblr ben lınklerı yenıledım

en son paylaştım ordan bakabılrıısn :)

şimdi oldu canım..çok teşekkür ederim çok güzel olmuşlar..Allah razı olsun..bana mail olarak atarsan sevinirim..ben özelden mail adresimi atayım sana..

şimdi oldu canım..çok teşekkür ederim çok güzel olmuşlar..Allah razı olsun..bana mail olarak atarsan sevinirim..ben özelden mail adresimi atayım sana..

tamam canım mailini beklıyorum :) rica ederim

eğer photoshop bilgin varsa eve gidince psd sini de atabılırım layerları

isimlendiirp ayrı ayrı guruplaıdm değişim yapmak çok kolaylaştı o şekilde ayrıca picasa kullanmanı tavsıye ederım

google nın bi programı çok kolay ve çok kullanışlı bi fotograf düzenleme programı :)

Canım wordde hazırlıyorum. İsim etiketi. İstersen bebişinin ismini söyle, sana da yazayım göndereyim beğendiğin modeli. Sen de dıaşrıda ince kartona bastırırsın, ben de öyle yapıcam.
Hayir demem :) Mete Kagan olucak adi burdan olmazsa diger yolla gonderirsin :) tesekkurler simdien canim hastane kapisina asarim kapi susunun ust kismina :)
ay ben cok guveniyorum kiz niye oyle dedin Ben yaparim o yapmaz ya :)) o korksun hehe:))
Olsun canim oda buyuk sevap bu halinde. Hazirlik dedigin bir haftadada olur internetten begenedebilirsin bazi seyleri
İns kisa zamaanda duzelir kv den yardimci baska kimse yokmu ? Vardiyali baksaniz sende o ara islerini hallaetsen?
KIZLAR ben kavanoz kapakları için bir kaç tane etiket örneği hazırladım..bakalım siz hangisi beğendiniz? düzenleme nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim..pğşi,.Eki Görüntüle 557406

ben birinciyi begendim cok sirin ya :)

ok canım teşekkür ederim..gerisini hallederim ben inş..bakalım ocak 2013 yazıyor belki de Aralık 2012 bebeği olur bilinmez...

Merhabalar güzel annişler ve kuzucukları..
Görüşmeyeli herkesler iyidir inşAllah..
Biz kızımla iyiz şükür. Şu bebişler biryerlerini dayıyor muhabbeti bende de oluyor.
Onların kasılma olduğunu okuyunca panik oldum accık. Geceleri baya fazla oluyor bende o dayamalar.
Haftaya kontrolümüz var. Bakalım ne olacak..
Şöyle bir geçmişe bakınayım ben.. Öpüyorum hepinizi ve kuzucuklarınızı..

kızlar

bu arada alt tarafımda bi açıklık var sanki sizde de var mı ? sanırım kemikelrin açılmasına

ve üstten bebeğin baskı yapmasına bağlı bi açıklık acı sancı agrı bişeyim yok karnım sertleşiyo işte ara ara

ok canım teşekkür ederim..gerisini hallederim ben inş..bakalım ocak 2013 yazıyor belki de Aralık 2012 bebeği olur bilinmez...

evet o da doğru :) zaten onun için boş bıraktım istesiğin gibi düzenlersin etiketi :)

hangi program cnm o

picasa canım bak buradan indirebilirsin :) Picasa

merhaba canım benım de en çok gece oluyo

hatta öyle sert dayanıyo ki zor yatıyorum :S

aynen dediğin gibi ..canım evet özellikle canım fazla birşey kaldırdığım zaman oluyor..sanki içimden birşey akıp gideckmiş gibi oluyor..ahanda doğuruyorum diyorum eşime..

ok canım mail ini bekliyorum..

alt taraf derken vajina girişinden bahsediyon dimi
geçenelrde agda yaparken benimde dikkatimi çekti.sonrasında doktora gittim herhangi bi açıklıkla ilgili bişi sölemedi
hamilelikte vajina yumuşuyor biliyorsun.sanırım bu yumuşama sonucu öle açıklık oluor olabilir,ben böle yorumladım kendimce

Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.

Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.

Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…