Erkegin sözüne ,çocugun dötüne güven olmaz yeşim :)
ay koptumalemsin kız tontirik :)))
aslı ve gamze ile ilişkiler üzerine olan yorumlarınızı keyifle okuyorum efenim
Aherdocuumm şekerim dün yazdın bana cevap verdim ama görmedin sanırım ben iyiyim didim çok şükür sen nasılsın didim
aynen dediğin gibi ..canım evet özellikle canım fazla birşey kaldırdığım zaman oluyor..sanki içimden birşey akıp gideckmiş gibi oluyor..ahanda doğuruyorum diyorum eşime..
ok canım mail ini bekliyorum..
alt taraf derken vajina girişinden bahsediyon dimi
geçenelrde agda yaparken benimde dikkatimi çekti.sonrasında doktora gittim herhangi bi açıklıkla ilgili bişi sölemedi
hamilelikte vajina yumuşuyor biliyorsun.sanırım bu yumuşama sonucu öle açıklık oluor olabilir,ben böle yorumladım kendimce
ben de çok yurumussem daha acık oluyo :) böle açılırsa ohoo normal doğururm diyorum ama bakalım :)
hayırlısı hakkımızdaa :) cuma dr a gidicne sorucam bi bakar belki...
evet evet :) zaten yumusaklıktan dolayı bi açıklık vardı normal diyodum ona ama dha ada açılmış ıkı gundur
han kapısı gibi olmuşben deçatı kemıkelrı gensılemeye basladıgı ıcın oldugunu düşündüm :)
bir de son gunelrde bebegın basını göbeğimin en altında tüğlenmenın oldugu bölge var ya heh oranın
başlangıcında hıssedıyorum kıpırdanıyo orda :)
hamilelikte masaj riskli diye biliyorum ben, kan dolaşımını hızlandırdığı için dr lar önermiyor.. bilginiz olsun canım..
görümcem güzellik uzmanı aynı zamanda masaj da yapıyor ondan biliyorum..
Erkegin sözüne ,çocugun dötüne güven olmaz yeşim :)
hadi yaaaa :/ ay canım ben nerdeyse her akşam eşime bacak masajı yaptırıyorum :/ çunku dayanılmaz agrılarım oluyo ve ödemlerim çok fazla.
dogrudur bundan sonra yaptırmayayım bari :/
Günaydın Arkadaşlarım naber nasılsınız
Bi kaç gündür vakıf olamadım topiğe.Nedense kendimi sürekli yorgun hissediyorum..Bi kaç gecedirde uyku uyuyamıyorum onun etkisiyle gün içinde sanki taş taşımış gibiyimDeli gibi uyumak istiyorum ama sağa yada sola dönmekten ve döndüğüm yerdeki popomdan bacaklarımdan tutan çok kötü ağrılar buna fırsat vermiyor....
chekirdekk arkadaşım da hayırlısıyla sağ sağlim sağlıklı bi şekilde kavuşur inş bebeğine...
Kızlar bu arada bişey söylemek istiyorum.Geçen hafta öğrenmiştim ve söylemeyi unuttum sizlerede.duydunuz mu bilmiyorum ama devletin hamilelere verdiği süt yardımı varmış?
Sütten konuşurken tesadüfen arkadaş sen sağlık ocağından sütünü almıyormusun dedi?
Dedim hayır bilmiyorum çünkü..Sağlık ocagın sana sölemesi lazımdı,hamileliğin son 3 ayı ve doğumdan sonraki ilk 3 ay olmak üzere ayda bir koli (12 pk)süt alınıyor die..Neyse bende sağlık ocağındaki hemşireme sordum..AAA biz seni kaydetmedik mi dedi:) Neyse işte sonra kaydımı yaptı şimdi bi kart çıkacakmış ve anlaşmalı marketten her ay 1 koli sütümü alacakmışım....
Devlet hamileleri süt içmeye teşvik amaçlı yapıyormuş bunu..Aslında çok da hoşuma gitti isteyen almayabiliyormuş ama ihtiyacı olan hamileler vardır enazından onlar için çok güzel düşünülmüş...
Ayy canım bu ne güzel birşeymiş ya, neden söylemiyorlar ki sağlık ocağındakiler. Ben şimdi sağlık ocağına gideyim de kayıt açtırayım bari.
Gecmisi okuyayım sonra herkese cevap yazayım diye düşünüyordum ancak gecmisi okumam bu saati buldu ve benim çok uykum geldi, zaten canım da çok sıkkın olduğu icin de uykum geliyorsadece sebebini yazabileceğim çünkü sizlerden gelecek cevapları merakla bekliyorum. Serum icin aile hekimliğine gittim daha önce de orada serum bağlatmistim, neyse kendi Dr.um yoktu başka Dr a girdim, diğer ilaçlarımı da yazdırırım diye. Neyse Folbiol kullandığımı da söyleyince Dr şaşırdı, senin bırakmış olman gerekiyordu. Meme kanseri yapar falan dedi, basimdan aşağıya kaynar sular döküldü ama belli etmedim. Dozunu sordu, gunde 1tane aliyorum dedim, ooo cok aliyorsun dedi, ben bi daha yikildim....
Sonra int. den araştırdım, ilk 3 ay kullanılır diyor başka birşeyi demiyor. Esime Dr.u aratıp sordurduttum, Dr.umda sadece bıraksın demiş, başka birşeyi dememiş. Canım çok sıkıldı acaba bebege bir zararı olur mü diye icim icimi yiyor....
Bu arada gecmis olsun diyen tüm arkadaslarıma teşekkür ederim, tek tek isimlerinizi yazıp teşekkür etmek istiyordum ama beceremedim, bu seferlik kusuruma bakmayın....
Ya bir de ikizimolsunistiyorum, senin yazdığın cevap da beni korkuttu, hele dr.uma güvenimi kaybettiğim bu günde....
Sanirim bende ocagi zor gorucemBizim senle muhtemel doğum tarihlerimiz aynı,banada aralıkta olcak gibi gelio,bide benim erken doğum riskim var 6.aydan beri
ben bir haftada 1 kilo almisim tebrik ettim kendimi bugun :)anacım 2 hafta kilom sabit gorunuyo. seviniyorum ben de2. hafta sonunda ama birden hooop 2 kg fazla cıkıyo saldım cayıra hesabı. sonunda nasıl vereceksem.. ben ki hamileliklerimden once 48 kg lık biriydim
Bana cok az geldi takim almadinmi hic? Zibin? Bunlar bence yetmez.yavruşumun arabası araç koltuğu yatağı ve diğer ıvır zıvırları geldi.
alışverişi şimdilik tamamladığımı düşünüyorum. kıyafetleri de büyüdükçe almak niyetindeyim.
sizce bu aldığım kıyafetler yeterli mi başlangıç olarak?
3 ayaklı tulum
5 kolsuz çıtçıtlı badi
5 uzun kollu tişört
2 eşofman altı
1 askılı pantolon
1 kalın polar üst
1 tulum kaban dışarısı için
2 şapka
3 çift eldiven
6 çift çorap
7 önlük
Kotu olmus ama sikma canini bizde bir aydir goremedik findigimin yuzunuiki hafta önce gittiğimizde ult cihazında sorun vardı ayrıntılı ult ile bakamamıştı.. o yüzden bugün icin tekrar cağırmıştı.. ama cihaz olmamış. anneciğim de hic gelmemişti bizimle cağırdık kadını bugün gitcez diye, kalktı geldi.. ama iptal..
bir de öncesinde de cok iptallerimiz var böyle, onlar diğer hamilelerin doğumları yüzündendi gerçi, ama insan hevesle bekliyor ya, tam günü geliyor saatler kalmış pat bi telefon randevu iptal diye.. sinirlerim bozuluyor..
bugünkü üzüntüm annem için tabi, göremiycek yine..
saol canım,şehir değişikliği,ev değişikliği,3 kişilik yeni hayat....bayaa bir büyük değişim bizi bekliyor :)
Adet sancisi gibimi? Ben sancidan cok korkuyorum Allahtan benimkiler gittiKızlar bu turnusol kağıdını nerden bulabilirm bi fikriniz varmı bende arada çamaşırımda ıslaklık hissediyorum. Evde durmasında fayda var. Gerçi yarın doktor kontrolum var sonunda 1 ay gecti çok şükür görebileceğim bebişimi. Bakalım doktor teyzemiz ne dicek benim sancılarım git gide artmaya başladı hakkımızda hayırlısı olsun
canim sagligi yerinde olsun yeter dogunca zaten heray bir kilo alicak Birde ultrson olcumleri dogru cimiyornasılsınız kızlar ,sizi hep takip ediyorum hergün sizleyım ama ara sıra yazıyodum:) geçen dr gittim 34 haftalık oğluşum olcak ama kilomuz geride 1700 dedi boyu iyi ,çokk üzüldümyemem de iyi çok aşırı yemiyorum ama meyvamı hergün yumartamı falan yıyorum,dr dedi sağlığı iyi minyon bi bebek olucak dedi,ne yapmalıyım bilmiyorum ki bende 2.5 kilo doğmuşum .... bide bebeşim hala ters dönmedi, dua ediyorum dönsün diye...çok üzldüm ama hayırlsı rabbim ne derse o olurr.. içimi dökmek istedim size rahatlıyorum sizlerle olunca:)....
Ben elevit kullaniyorum hala ve onun icindede folik asit var bence icini rahat tutGecmisi okuyayım sonra herkese cevap yazayım diye düşünüyordum ancak gecmisi okumam bu saati buldu ve benim çok uykum geldi, zaten canım da çok sıkkın olduğu icin de uykum geliyorsadece sebebini yazabileceğim çünkü sizlerden gelecek cevapları merakla bekliyorum. Serum icin aile hekimliğine gittim daha önce de orada serum bağlatmistim, neyse kendi Dr.um yoktu başka Dr a girdim, diğer ilaçlarımı da yazdırırım diye. Neyse Folbiol kullandığımı da söyleyince Dr şaşırdı, senin bırakmış olman gerekiyordu. Meme kanseri yapar falan dedi, basimdan aşağıya kaynar sular döküldü ama belli etmedim. Dozunu sordu, gunde 1tane aliyorum dedim, ooo cok aliyorsun dedi, ben bi daha yikildim....
Sonra int. den araştırdım, ilk 3 ay kullanılır diyor başka birşeyi demiyor. Esime Dr.u aratıp sordurduttum, Dr.umda sadece bıraksın demiş, başka birşeyi dememiş. Canım çok sıkıldı acaba bebege bir zararı olur mü diye icim icimi yiyor....
Bu arada gecmis olsun diyen tüm arkadaslarıma teşekkür ederim, tek tek isimlerinizi yazıp teşekkür etmek istiyordum ama beceremedim, bu seferlik kusuruma bakmayın....
Ya bir de ikizimolsunistiyorum, senin yazdığın cevap da beni korkuttu, hele dr.uma güvenimi kaybettiğim bu günde....
Benim 30. Haftamda dondu ben dondugunu hareketleri farklilasinca anladim yani diyordum bir degisiklik var bebiste meger donmus o:)minik yegenlerim biricik anneleri günaydın nasılsınız ??
++ kızlar ben de 2-3 gün acaip bi stres sinir vardı. bgn iyi gibiyim inş. her bişeye sinirleniyodum.
iş yerinde de topiği takip ediyorum ama çok fazla yazamıyorum yogunluktan dolayı.
++ bebeği dönmüş olanlara bi sorum olacak.. kaçıncı haftalarda bu dönme olayı oluyo. bir de siz hissedebiliyo musunuz dönerken ??
şimdi benim bu göbek çevremin etrafında aşırı bi sertlik var, hele akşam iyice gerildim. önceden göğsümün hemen altındaydı.
chekirdek ten haberi olan var mı acaba ?
hımm anladım canım. ben de 9 kasımda gitmiştim. başı yukardaydı. 10 aralıkta tekrar gidicem bakalım son durumu ne minnoşun. bol bol tepik yiyorum.
seninle haftalarımız aynı nerdeyse.
hamilelikte masaj riskli diye biliyorum ben, kan dolaşımını hızlandırdığı için dr lar önermiyor.. bilginiz olsun canım..
görümcem güzellik uzmanı aynı zamanda masaj da yapıyor ondan biliyorum..
milsacım gitmeden ara bence, boşuna gitmiş olma.. cünkü biz de aradık aldık cevabımızı
sanırım sadece kocaelindeki bir uygulama bu..
milsacım gitmeden ara bence, boşuna gitmiş olma.. cünkü biz de aradık aldık cevabımızı
sanırım sadece kocaelindeki bir uygulama bu..
canım ya dün burda paylaştığın isim yazılı resimlerden bana da yapabilir misin?
ilki çok güzeldi. bunlar bebek şekerinin üzerine zımbalamak için değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?