Ya kızlar benim kıza bişiy oldu sanki...Sabahtan beri hareketli geneldede hep öyle oluyor ama son 2 saattir sanırım hiç durmadan aralıksız itiyo kalkıo geriyo sürekli acıtıyorr..Rahmimin üzerine elimi koyuyorum ordan bile sürekli sağa sola doğru hareket ediyor,bel çevremde göbek etrafı sağlı sollu,göğsümün alt kısmında offf her yerde ama...Başı aşağıdaysa elimi koydugum yerde (rahim üzerinde) yürüyen şey ne :44::44::44: ay ne yapıo anlamıyorum ama sürekli durmaksızın olunca canımı da acıtıyor gerilmeleri ve sürekli wc ye gidiyorum o vurdukça wc ihtiyacım geliyor.....Hani öyle bi çikolata tatlı şeyler filanda yemedim etkisini artıracak....Bakalım ne kadar sürecek...Umarım herşey yolundadır.....
Merhabalar güzel annişler ve kuzucukları..
Görüşmeyeli herkesler iyidir inşAllah..
Biz kızımla iyiz şükür. Şu bebişler biryerlerini dayıyor muhabbeti bende de oluyor.
Onların kasılma olduğunu okuyunca panik oldum accık. Geceleri baya fazla oluyor bende o dayamalar.
Haftaya kontrolümüz var. Bakalım ne olacak..
Şöyle bir geçmişe bakınayım ben.. Öpüyorum hepinizi ve kuzucuklarınızı..
AHERDOCUM ve aynı şeyi yaşayanlar no panikBelki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.
Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.
Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:
Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.
Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?
Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.
Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.
Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.
10 kilo aldım cnm,alıcam gibide duruyorkızlar kaç kilo aldınız yahuben 21 kilo aldım da.. bu sefer weremiycem sanırım bu kiloları
cnm aldıkların çok az geldi bana..bak neler aldınız diye sormuşsun bebeğe kıyafet olarak.yazayım cnm..21 çokmuş gerçekten, kaç kiloyla başlamıştın?
ben 9 kilo aldım ama aşırı hızlı alıyorum şu an.
zıbın hangisi bilmiyorum. 5 tane şundan aldım
3 tane şundan
2 normal kalın penye alt, 5 normal penye üst.
ama buraya yazdıktan ve cevapları okuduktan sonra biraz daha almaya karar verdim :18:
kaşıntı genelde normal ama nadiren gebeliğe bağlı karaciğer hastalığı olabiliyor. o yüzden bir doktora gitmeni ve kan testi vs yaptırmanı tavsiye ederim.
Ya kızlar benim kıza bişiy oldu sanki...Sabahtan beri hareketli geneldede hep öyle oluyor ama son 2 saattir sanırım hiç durmadan aralıksız itiyo kalkıo geriyo sürekli acıtıyorr..Rahmimin üzerine elimi koyuyorum ordan bile sürekli sağa sola doğru hareket ediyor,bel çevremde göbek etrafı sağlı sollu,göğsümün alt kısmında offf her yerde ama...Başı aşağıdaysa elimi koydugum yerde (rahim üzerinde) yürüyen şey ne :44::44::44: ay ne yapıo anlamıyorum ama sürekli durmaksızın olunca canımı da acıtıyor gerilmeleri ve sürekli wc ye gidiyorum o vurdukça wc ihtiyacım geliyor.....Hani öyle bi çikolata tatlı şeyler filanda yemedim etkisini artıracak....Bakalım ne kadar sürecek...Umarım herşey yolundadır.....
öldüm bittim bugün sırtlarım boynum başım ağrıdı..ülen minnacık şeyleri ütülemek ne sıkıntılı bi işmiş yauww2 saatimi aldı battaniyelerine kadar ütüledim minnoşumun..misss gibi oldular hurcca koydum hepsini
artık bi anasının gecelikleri kaldı,onlarıda alayım ,aldığım pijamalarla beraber onlarıda çamaşır makinesinde 15 dakikalık kısa programda yıkatıvericem.anasına yeter okadar
ama dediğiniz gibivalla işkenceymiş bu bebişin kıyafetlerini ütülemek
öldüm bittim bugün sırtlarım boynum başım ağrıdı..ülen minnacık şeyleri ütülemek ne sıkıntılı bi işmiş yauww2 saatimi aldı battaniyelerine kadar ütüledim minnoşumun..misss gibi oldular hurcca koydum hepsini
artık bi anasının gecelikleri kaldı,onlarıda alayım ,aldığım pijamalarla beraber onlarıda çamaşır makinesinde 15 dakikalık kısa programda yıkatıvericem.anasına yeter okadar
anam nerdesin sen dünden beri..etiket diye bağırıyoruz hiç mi duymadın...
ohhh cnm çok sevindim herşeyin yolunda olmasına :)) inşallah doğru zamanda sağlıklı sıhatli alırsın kuzunu kucağına :))kızlar mrb.
dün çıktık hastaneden ve evimizdeyiz çok şükür.:)
dün hastaneden çıkmadan önce kan değerlerime bakıldı.sürekli nidilat içtiğim için kontrol ediyolar.karaciğer değerlerini bozabiliyormuş.bebişe de baktılar ultrasonla.çok şükür kan değerleri ve bebişin ölçüleri haftasına göre olması gerktiği gibi.
Akşam evimizdeydik ve kendimizi çok iyi hissettik.insanın evi gibisi yok...:)
bu sabah da kendi doktorumuza gittik.çok sevindi.ben çoktan doğum yapmışındır diye düşünmüştüm dedi.oda baktı ultrasonla.bebiş gayet iyi dedi.bi kaç hafta da durursa çok iyi olucak ama tabiki hedefimiz sonuna kadar dedi.10 günde bir kontrole gidip nst ye giricem.en ufak bir rahatsızlığında ara dedi.Umarım kontrollerimize vakitlice gideriz ve rahatsızlığımız olmaz.Ama hep böyle dua ediyorum Allah bebeğim için hayırlı olanı hayırlı zamanda yaşatsın bize.
ilacımız devam.nidilat...ama günde 4 düştü.birde burdaki doktorum haftada 1 gün proluton iğne verdi.destek için.
bizde durumlar böyle kızlar.burda herkes öyle samimiki hep hissettim dualarınızı.iyi dilekleriniz hep içtendi çok çok teşekkür ederim.
Allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla ve en hayırlı zamanlarda dünyaya getirmemizi nasip etsin.
cnm benim ne güzel işte kıpır kıpır keyfi gelmiş demekki :)) artık normal cnm bizimkide sağ gögüs kaburgama vuruyo da vuruyo 9 ayda napcaz bilmiyom kaburga bırakmıcak:)) hele wc ahh ahhh orda yatıcam valla hele bide iş falan yapıyosam az eğilip kalktıysam yandımYa kızlar benim kıza bişiy oldu sanki...Sabahtan beri hareketli geneldede hep öyle oluyor ama son 2 saattir sanırım hiç durmadan aralıksız itiyo kalkıo geriyo sürekli acıtıyorr..Rahmimin üzerine elimi koyuyorum ordan bile sürekli sağa sola doğru hareket ediyor,bel çevremde göbek etrafı sağlı sollu,göğsümün alt kısmında offf her yerde ama...Başı aşağıdaysa elimi koydugum yerde (rahim üzerinde) yürüyen şey ne :44::44::44: ay ne yapıo anlamıyorum ama sürekli durmaksızın olunca canımı da acıtıyor gerilmeleri ve sürekli wc ye gidiyorum o vurdukça wc ihtiyacım geliyor.....Hani öyle bi çikolata tatlı şeyler filanda yemedim etkisini artıracak....Bakalım ne kadar sürecek...Umarım herşey yolundadır.....
ayy cnm yaaaa benimde bi tek o kaldı yıkama işi bitti şimdi sıra ütülemede önce ev detaylı temizlensin ondan sonra bi o işim kalıcak artık geçerim tv karşısına alırım önüme masayı yavaş yavaş ütülerim :)) bu arada sağlıklı sıhatli giyip kirletsin inşallah cicilerini kuzucun :))öldüm bittim bugün sırtlarım boynum başım ağrıdı..ülen minnacık şeyleri ütülemek ne sıkıntılı bi işmiş yauww2 saatimi aldı battaniyelerine kadar ütüledim minnoşumun..misss gibi oldular hurcca koydum hepsini
kızlar öğlenden beri oku oku bitmedi, o yüzden alıntı yapmıyorum...
essira dan haber çıkmaması beni endişe ettiriyor canım benim neler yaşıyor neler yapıyor kim bilir ama dualarımız seninle canım hakkında hayırlısı
ayşe etiketler çok şeker olmuş ellerine sağlık, bu arada kardeşinden haber bekliyorum beni bilgilendir olur mu?
bebişlerin şekerleri hızla hazırlanıyor maşallah :13:
gelelim bana:
faranjiti atlattım sayılır ama onkoloğum ona sormadan ilaç aldığım için bana kızdı, viral bir şey bu geçerdi dedi, dedim ki ölüyordum o kadar öksürdüm ki rahim kısalmış neredeyse doğuracaktım, ama tatmin olmadı. ben de 3 gün aldığım ilaçların hepsini kestim antibiyotik dahil ama şükür arada öksürüyorum ama iyiyim genelde...
bugün 32+0 olduk doğum izni raporumuzu aldık bugün resmi olarak bugün itibariyle doğum iznim başladı bu yüzden diğer heyet raporunu da kestirdik bugün itibariyle...
bebikim için ptesi kontroldeydik 1900 gr olmuş, iyiymiş suyu falan iyi ama rahim biraz kısalmış dedi (öksürmekten), gününe uygun gelişmiş, nst çekildi bizim hastanede nst den de para alıyorlar 30 tl verdim valla Allah kuvvet versin ama zorlanıyorum artık bir yandan ben bir yandan bebik masraflı olduk...
neyse nst iyi ama tansiyon 13 e 9 ve bazı anlamsız ağrılar olmuş dedi, hastalığımdan herhalde diye üstünde durmuyoruz
tansiyonu da 2 gündür ölçüyoruz 12-7, 10-6 çıktı anlık yükseldi herhalde ama yine de tuzu azalttım hemen
dün 3. kemoyu aldık en ağırı bu oldu anında kabız ve şişlik idrara çıkamama etkileri zaten karnım şiş ayyyy nasıl bir rahatsızlık hissi anlatamam çatlayacaktım resmen bir de okuyorum sizi karınlar çatlıyor demişiniz bir yandan acaba karnım çatlar mı korkusu nerden aklıma geldiyse o an
kasılmaktan karnım taş kesildi
başım ağrır onkologdan yediğim zılgıt sonucu minoset bile içemedim, su içtim bol bol ama yok atamıyorum ilaçları neyse gece 6 kere idrara çıktım rahatladım bugün daha iyiyim arada midem bulanıyor arada ateş basıyor ama hamdolsun iyiyim, biraz da sanki sistit olmuşum gibi idrar torbamda arada ağrı sıkışma oluyor sakin olmaya çalışıyorum umarım bir sorun yoktur...
dr 2 haftada bir geleceksin nst için dedi sonra haftada bire inecek
kızlar son seanstan çok korkuyorum giderek zorlaşıyor bakalım neler olacak?
kızlar güniçinde yazılanların hepsini okudum ama yazamadım sonunda mutfagı ve yatakodamı bitirdim gözümde büyüyen mutfaktı yavaş yavaş otur kalk bitti şükürler olsun bundan sonra düzelicek az yer kaldı zoru geçti ama yarın yatmayı planlıyorum eğil kalk yoruldum valla ama misss gibi oldu dolaplar açıp baktıkça içim açılıyo valla :))
yaaa çekirdekten haber varmııı ????
kızlar öğlenden beri oku oku bitmedi, o yüzden alıntı yapmıyorum...
essira dan haber çıkmaması beni endişe ettiriyor canım benim neler yaşıyor neler yapıyor kim bilir ama dualarımız seninle canım hakkında hayırlısı
ayşe etiketler çok şeker olmuş ellerine sağlık, bu arada kardeşinden haber bekliyorum beni bilgilendir olur mu?
bebişlerin şekerleri hızla hazırlanıyor maşallah :13:
gelelim bana:
faranjiti atlattım sayılır ama onkoloğum ona sormadan ilaç aldığım için bana kızdı, viral bir şey bu geçerdi dedi, dedim ki ölüyordum o kadar öksürdüm ki rahim kısalmış neredeyse doğuracaktım, ama tatmin olmadı. ben de 3 gün aldığım ilaçların hepsini kestim antibiyotik dahil ama şükür arada öksürüyorum ama iyiyim genelde...
bugün 32+0 olduk doğum izni raporumuzu aldık bugün resmi olarak bugün itibariyle doğum iznim başladı bu yüzden diğer heyet raporunu da kestirdik bugün itibariyle...
bebikim için ptesi kontroldeydik 1900 gr olmuş, iyiymiş suyu falan iyi ama rahim biraz kısalmış dedi (öksürmekten), gününe uygun gelişmiş, nst çekildi bizim hastanede nst den de para alıyorlar 30 tl verdim valla Allah kuvvet versin ama zorlanıyorum artık bir yandan ben bir yandan bebik masraflı olduk...
neyse nst iyi ama tansiyon 13 e 9 ve bazı anlamsız ağrılar olmuş dedi, hastalığımdan herhalde diye üstünde durmuyoruz
tansiyonu da 2 gündür ölçüyoruz 12-7, 10-6 çıktı anlık yükseldi herhalde ama yine de tuzu azalttım hemen
dün 3. kemoyu aldık en ağırı bu oldu anında kabız ve şişlik idrara çıkamama etkileri zaten karnım şiş ayyyy nasıl bir rahatsızlık hissi anlatamam çatlayacaktım resmen bir de okuyorum sizi karınlar çatlıyor demişiniz bir yandan acaba karnım çatlar mı korkusu nerden aklıma geldiyse o an
kasılmaktan karnım taş kesildi
başım ağrır onkologdan yediğim zılgıt sonucu minoset bile içemedim, su içtim bol bol ama yok atamıyorum ilaçları neyse gece 6 kere idrara çıktım rahatladım bugün daha iyiyim arada midem bulanıyor arada ateş basıyor ama hamdolsun iyiyim, biraz da sanki sistit olmuşum gibi idrar torbamda arada ağrı sıkışma oluyor sakin olmaya çalışıyorum umarım bir sorun yoktur...
dr 2 haftada bir geleceksin nst için dedi sonra haftada bire inecek
kızlar son seanstan çok korkuyorum giderek zorlaşıyor bakalım neler olacak?
kızlar ya benımde dogumum ocakta benı bı korku sardı bu 21 aralık olayı varya karanlık olcakmısta dunya sıfır noktasından mı ne gecıcekmıs arastranlar varsa bılır elektrık ıvırzvır olmucakmıs tıbetlı bır bılge 2 ay demıs bazı bılımadamlarıda 6 gun falan ole bsey olursa naparızbırsuru saçma sey ama etkılendım...
hiç üzülme bu tip şeyler genetik ,ben kafayı yemiştim anne karnında bebek nasıl kilo alır diye :)))
google dan sende bi bak istersen ,protein ağırlıklı beslenmen şart ,ama sağlıklı ise hiçç stres yapma ....mühim olan sağlıklı olması...
4 kilo doğan bebişler kuş gibi kalıyor 2600 sütün doğanlar 6 ayda tosuncuk oluyor ,sütün belki çok yarar ..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?