- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 363
niye okadar sıkıştınki ne kadar zaman verdi dktorun benim wc ihtiyacım zorla geldi sağolsun bekle bekle su iç ama gelmiyo az bişi gelmişti onunlada gördü çok şükür 5 haftalıktı ozaman ....ben allttan hiç baktrmadım henüz aslında doktor güveni çok önemli ama beeen varya ben doktr sorun olmaz desede ben yapmyrum mesela tatile gittik haziran ayında doktr denize girebilirsin dedi ısrarla bikiniyi sık sık değiştr desede ben sadece bacaklarımı soktum .saçını boyatabilirsin artık dio ben hala dipli dipli dolaişrım beklerim 2 ay daha nolcek diyrum buna benzer şey bzaen insan çatlak olmaya görsün yada pipiriklimi desem bilmiyrumböyleyim işte böyleyim ....bu arada beişim hıçkırıyo yaaaa vajina üstünde sağ kasığımda hissedyrum ben hep hıç kırığını ya
oh ne mutlu sana..Allah bizede o günleri göstersin..eşime doğurmadan bu ev temizlenecek ve yerleşecek mi ki diyorum..elimden geleni yapıyorum ama çalışınca insan yetişemiyor malesef..
2 hafta sonra inş. canım seninki nezaman?Günaydın canım senin bidahaki dr kontrolun ne zaman ???
ay inanmıyorum.. gündüz vakti ha.. milletin gözü kararmış ya bu ne allah aşkına..kızlar yaaa yan daireye hırsız girdii Allahtan kapının alarmı vardıda duyunca kaçtı... yan dairede kimse yokmuş ayy yaa bize girseydii ölürdüm korkudan ayy sinirlerim bozuldu yaaa korkumdan kapıyıda açamadım noluyo diyeee(
.bu arada beişim hıçkırıyo yaaaavajina üstünde sağ kasığımda hissedyrum ben hep hıç kırığını ya
valla yaparken çok zorlandım ama şimdi görünce içim ferahlıyo :)) bide temizlik işini çıkardıkmı aradan tamamdır :)) ama yap yap bitmiyoki bu merett(
yaaa kuzum bizimkiler öle valla gündüz vakti giriyolar 2 sene içinde yan daireye 4 kez girdiler bikaç ay öncede bizim eve girmeye çalışmışlar kilidi kırmışlar ama girememişler Allahıma emanetiniz korkudan eşimi arayıp kızdım ona evdesin kapıyı kitleme akşam bana kapı açmak zorunda kalıyosun falan diyodu yaa kitlemesem Allah korusun...ay inanmıyorum.. gündüz vakti ha.. milletin gözü kararmış ya bu ne allah aşkına..
korkma canım, kitle kapını otur..allah korur seni de efe'ni de.. gelmiş gecmiş olsun..
evet yaaaa benimki de dakikalarca hıçkırıyor.. eşim inanmamıştı ilk ama sonra o kadar ritmik tekme olmayacağını düşünerek inandı
dün akşam da k.v. ve görümceme dedim bakın hıckırıyor oğlum.. hadi canım dediler.. ikisi de dokundu karnıma inanamadılar
ben normalde de cok okurum ama kk ve sizler sayesinde de cok şey öğreniyorum.. gidip onlara da anlatıyorum şöyle şöyle, bu böyle falan diye.. diyorlardır ay ne bilmiş bizim gelin diye..
ev işi en nankör iştir canım, yaparsın iki gün sonra yapmamış gibi olur.. sinir oluyorum..
kızlar yaaa yan daireye hırsız girdii Allahtan kapının alarmı vardıda duyunca kaçtı... yan dairede kimse yokmuş ayy yaa bize girseydii ölürdüm korkudan ayy sinirlerim bozuldu yaaa korkumdan kapıyıda açamadım noluyo diyeee(
valla yaparken çok zorlandım ama şimdi görünce içim ferahlıyo :)) bide temizlik işini çıkardıkmı aradan tamamdır :)) ama yap yap bitmiyoki bu merett(
Tamam canim sagol:) zaten ben mevlutu yaza yapicam esimin memleketinde , daha zamanimiz var :)canım kurabiye fln yapınca ister istemez etiket işine de giriyosun süslemek için
hepsi zincirleme ki zaten böyle şeyler tasarlamak hoşuma gidiyor :) lisedeyken de programlara
sinevizyon gösterileri hazırlardım bi yarışmaya bile katılmıştım :) ama millet hep 3d max fln katmış
dolayısıyla ben derece alamadım zira kendi çapımda takılıyordum ve 3d max ın adını bile yenı duymsutum ahh ah öle işte :)
yok canım estf öle olur mu o zmana ben mavili bişeyler çalışayım şimdi sadece doğum tarıhı kısmı eksık kalsın
zaten muhtemelen ben senden sonra doğum yaparım o zaman yazar yollarım sana mevlüde kadar :)
gelecekleri varsa ögrecekleri de var orkdieeeya da bızım mı göreceğimiz var bilemıorm
canım zar zor gördüm ama imi doğru mu okudum emin değilim :)
resımlı ıstemıyosun sade bişey olcak :) doğum tarihi yazmıycak mıyız
Masallah canim herseyin yoluna girmesine cok sevindim . İns herkes gununu doldururkızlar mrb.
dün çıktık hastaneden ve evimizdeyiz çok şükür.:)
dün hastaneden çıkmadan önce kan değerlerime bakıldı.sürekli nidilat içtiğim için kontrol ediyolar.karaciğer değerlerini bozabiliyormuş.bebişe de baktılar ultrasonla.çok şükür kan değerleri ve bebişin ölçüleri haftasına göre olması gerktiği gibi.
Akşam evimizdeydik ve kendimizi çok iyi hissettik.insanın evi gibisi yok...:)
bu sabah da kendi doktorumuza gittik.çok sevindi.ben çoktan doğum yapmışındır diye düşünmüştüm dedi.oda baktı ultrasonla.bebiş gayet iyi dedi.bi kaç hafta da durursa çok iyi olucak ama tabiki hedefimiz sonuna kadar dedi.10 günde bir kontrole gidip nst ye giricem.en ufak bir rahatsızlığında ara dedi.Umarım kontrollerimize vakitlice gideriz ve rahatsızlığımız olmaz.Ama hep böyle dua ediyorum Allah bebeğim için hayırlı olanı hayırlı zamanda yaşatsın bize.
ilacımız devam.nidilat...ama günde 4 düştü.birde burdaki doktorum haftada 1 gün proluton iğne verdi.destek için.
bizde durumlar böyle kızlar.burda herkes öyle samimiki hep hissettim dualarınızı.iyi dilekleriniz hep içtendi çok çok teşekkür ederim.
Allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla ve en hayırlı zamanlarda dünyaya getirmemizi nasip etsin.
Benimkide oyle belimde ayagini yakiliyirum resmen :) hareketli bebis iyidir canim harekt etmezse sorun var demektirYa kızlar benim kıza bişiy oldu sanki...Sabahtan beri hareketli geneldede hep öyle oluyor ama son 2 saattir sanırım hiç durmadan aralıksız itiyo kalkıo geriyo sürekli acıtıyorr..Rahmimin üzerine elimi koyuyorum ordan bile sürekli sağa sola doğru hareket ediyor,bel çevremde göbek etrafı sağlı sollu,göğsümün alt kısmında offf her yerde ama...Başı aşağıdaysa elimi koydugum yerde (rahim üzerinde) yürüyen şey ne :44::44::44: ay ne yapıo anlamıyorum ama sürekli durmaksızın olunca canımı da acıtıyor gerilmeleri ve sürekli wc ye gidiyorum o vurdukça wc ihtiyacım geliyor.....Hani öyle bi çikolata tatlı şeyler filanda yemedim etkisini artıracak....Bakalım ne kadar sürecek...Umarım herşey yolundadır.....
canim 4. Sondu sanirim sende yuzdun kuyruguna geldin ins sorunsuzca hem su hastaligi atlatir hemde bebegi alirsin sagliklakızlar öğlenden beri oku oku bitmedi, o yüzden alıntı yapmıyorum...
essira dan haber çıkmaması beni endişe ettiriyor canım benim neler yaşıyor neler yapıyor kim bilir ama dualarımız seninle canım hakkında hayırlısı
ayşe etiketler çok şeker olmuş ellerine sağlık, bu arada kardeşinden haber bekliyorum beni bilgilendir olur mu?
bebişlerin şekerleri hızla hazırlanıyor maşallah :13:
gelelim bana:
faranjiti atlattım sayılır ama onkoloğum ona sormadan ilaç aldığım için bana kızdı, viral bir şey bu geçerdi dedi, dedim ki ölüyordum o kadar öksürdüm ki rahim kısalmış neredeyse doğuracaktım, ama tatmin olmadı. ben de 3 gün aldığım ilaçların hepsini kestim antibiyotik dahil ama şükür arada öksürüyorum ama iyiyim genelde...
bugün 32+0 olduk doğum izni raporumuzu aldık bugün resmi olarak bugün itibariyle doğum iznim başladı bu yüzden diğer heyet raporunu da kestirdik bugün itibariyle...
bebikim için ptesi kontroldeydik 1900 gr olmuş, iyiymiş suyu falan iyi ama rahim biraz kısalmış dedi (öksürmekten), gününe uygun gelişmiş, nst çekildi bizim hastanede nst den de para alıyorlar 30 tl verdim valla Allah kuvvet versin ama zorlanıyorum artık bir yandan ben bir yandan bebik masraflı olduk...
neyse nst iyi ama tansiyon 13 e 9 ve bazı anlamsız ağrılar olmuş dedi, hastalığımdan herhalde diye üstünde durmuyoruz
tansiyonu da 2 gündür ölçüyoruz 12-7, 10-6 çıktı anlık yükseldi herhalde ama yine de tuzu azalttım hemen
dün 3. kemoyu aldık en ağırı bu oldu anında kabız ve şişlik idrara çıkamama etkileri zaten karnım şiş ayyyy nasıl bir rahatsızlık hissi anlatamam çatlayacaktım resmen bir de okuyorum sizi karınlar çatlıyor demişiniz bir yandan acaba karnım çatlar mı korkusu nerden aklıma geldiyse o an
kasılmaktan karnım taş kesildi
başım ağrır onkologdan yediğim zılgıt sonucu minoset bile içemedim, su içtim bol bol ama yok atamıyorum ilaçları neyse gece 6 kere idrara çıktım rahatladım bugün daha iyiyim arada midem bulanıyor arada ateş basıyor ama hamdolsun iyiyim, biraz da sanki sistit olmuşum gibi idrar torbamda arada ağrı sıkışma oluyor sakin olmaya çalışıyorum umarım bir sorun yoktur...
dr 2 haftada bir geleceksin nst için dedi sonra haftada bire inecek
kızlar son seanstan çok korkuyorum giderek zorlaşıyor bakalım neler olacak?
kızlar ya benımde dogumum ocakta benı bı korku sardı bu 21 aralık olayı varya karanlık olcakmısta dunya sıfır noktasından mı ne gecıcekmıs arastranlar varsa bılır elektrık ıvırzvır olmucakmıs tıbetlı bır bılge 2 ay demıs bazı bılımadamlarıda 6 gun falan ole bsey olursa naparızbırsuru saçma sey ama etkılendım...
Masallah canim bebegine . Benide dr nts ye sokmadi . Bilmiyorum ne zaman sokar. Benim gebelik sekeri deİyi akşamlar kızlar.Bgn akşam doktorumuzdaydık.1 ay sonra kızımı gördüm şükür:)1860gr ve 43cm olmuş prensesim.Gelişimi 10gün önde. Ama ben 3 kilo almışım 1 ayda.Toplamda 12,5 kilo.Doktorum hakkın doldu dedi.Bundan sonra en fazla ayda 1kg hakkın var dedi.Öff yaaa gebelik şekeri için 2100 kalorilik diyet yapıyorum zaten,daha ne yapayım?
Bu arada doğum izni için; bir süre daha çalışmamı tavsiye etti. Allaha şükür bir risk,sıkıntı yok.Evde olursan kilo alırsın diyor:)Bebeğim dönmüş şükür.Ve bomba!Doktoruma nst'yi sordum.Ne nst'si dedi.Nst normal gebeliklerde başvurduğumuz bir yöntem değil,biz zaten her ay bebeğin gelişimi,kalp atışlarına bakıyoruz dedi. Önce de dediğim gibi doktoruma güveniyorum ve o ne derse uyguluyorum harfiyen.Demek ki beni nst'ye almayacak.Belki de son haftalarda alır bilemiyorum.
Bizden haberler böyle.Sanırım 2-3hafta daha çalışacağım:/
Masallah bebisekızlar buğün kontrolüm vardı ben 7 kilo almışım bebişimde 1800 gr 42 cm olmuşş doktor gelişimi iyi dedi
Canım içlerinde yatağı oluyo onların bende sepetin bi değişiğini demir olanını aldım süslü püslü kılıfını giydirince farkı kalmıyo sepetten sadece toplanabiliyo yer kaplamıyo diye öyle aldım. Sepetler toplansada yer kaplıyo aklında bulunsun. Ama içindeki yataklara pek güvenme ortalam 10 cm ciraz bastırınca insanın eli tellere yada sepetin kendine değiyo. Bebişi rahatsız eder diye içine yünden döşek yaptırıyorum ayrıyetten. Hem süngere göre daha sağlıklı hemde süngerin üstüne koyunca teller yada sepetin kendsi okadar rahatsız etmeyecek.
Kızlar bizde bu gün doktor teyzemizin yanına gittik. Bebişim 2500 gram olmuş boyunu soylemedi benimde sormak aklıma gelmedi nedense 2 hafta önden gidiyormuş doktorumuzda bebiş bekliyo bende diyodum bu kadın neden herşeye ağlıyomeğer hamıle olduğu içinmiş. Geçen ay gittiğimde birinin ortalama 8 aylık bebeğinin kalbı durmuştu ona doğum yaptırmış ardından beni muayene etti ama burnunu çeke çeke. Belli hüngür hüngür ağlamış hisli doktorum benım nst de de biösorun çıkmadı allaha şükür bu arada benden de nst için para almadılarzaten tahlıller içinde bu zamana kadar hiç para almadılar 4 lü test te dahil. bazen etrafımdakılere diyom ne yapsın hastane bana acıyo o yuzden bedava yapıyo dıyom ciddiye alan bıle oldu ne gülmüştüm aslında muayene ücretimizde çok düşük değil 42 tl yani hastane bayağı güzel ama benim şansıma sanırım hatta bu gun doğummücretlerini sordum şuan 435 normal 550 sezeryan ama ocaktan sonra 1000 normal 1500 sezeryan olacakmış benı etkılemıyo allahtan bu durum bi hoşuma gitti ki anlatamam bu gun acayıp mutluyum üst üste güzel haberler alıyorum
ayy ayşe artık içeride sığamıyolarya canımızı yakmaya başladılar :)) ben gece tualete kalkarken çok zorlanıyom karnım taş kesilmiş oluo bu hep böle gidicek galiba mide yanmasından uyuyamıyorum( çabuk geçsin şu 7 hafta yaaa
Merhaba canım..bana da tam tersi geçen haftadan beri zaman çabuk geçiyor sanki..Kasımda bitti şaka maka..
eee canım artık ağırlaşıyoruz..şikayetlerimiz artacak..Allah yardımcımız olsun..
Ayşe kız biz daha çalışıyoruz..son anda bu işleri nasıl yapacağız, nasıl üstesinden geleceğiz canım ya..
bu arada maillini aldım sana çok zahmet verdim, çok teşekkür ederim canım..
.
günaydın canım :)))
bende de oldu akşam aynı şeyler.. yumurtalıklarımın olduğu kısım dökülüyo sanki akşamları..
bir de gece uyandım nasıl susamışım yanımdaki suya uzanmam kalkıp içmem beni o kadar yordu ki neden anlamadım, nefes nefese kaldım.. korktum kendimden.. nası doğurcam ben diye:26:
dr um sakıncası yok dediği sürece ben hiç itiraz etmiyorum böyle şeylere, güveniyorum cünkü.. ikinci gidişimizdi galiba kontrol için,8.haftamızdı.. sıra beklerken ben cok sıkıştım diye tuvalete girdim.. sonra sıra bize geldi ultrasonda bakacak, dedi ki idrarın vardır inşallah, dedim az önce yaptım.. tüh dedi.. bir önceki randevumuzda da konuşmuştuk.. 6.haftamdı ve net görünmeyebilir istersen alttan bakabiliriz dedi, bir cok hasta zararlı olduğunu düşündüğü için istemez ama bebeğe de anneye de hiç bir zararı yoktur aslında demişti.. o yüzden dedim ki alttan bakalım şebnem hanım.. şaşırdı tabi. o zaman da yeniyiz 2.gidişimiz hatırlamıyor ilkinde konuştuğumuzu.. zararı olmadığını biliyorum dedim söylemiştiniz.. alttan bakalım dedim ısrarla.. böyle hasta da ilk kez görüyorum dediben bakalım derim hasta istemez dedi.. yani zararı yoksa niye baktırmayyım.. cihazı içine sokmuyo ki, vajina girişine değdiriyor sadece.. valla druna güvenmek önemli bişey, benim güvenim sonsuz.. bana mesela 34 haftaya kadar sırtüstü yatabilirsin dedi ben gönül rahatlığı ile yatıyorum.. bir cok dr ve hamile kadın sırtüstü yatılmaz derken ben yatmaya devam ediyorum.. güven böyle bişey heralde..
kızlar yaaa yan daireye hırsız girdii Allahtan kapının alarmı vardıda duyunca kaçtı... yan dairede kimse yokmuş ayy yaa bize girseydii ölürdüm korkudan ayy sinirlerim bozuldu yaaa korkumdan kapıyıda açamadım noluyo diyeee(
günaydınlar herkese dün çok yoğun geçti hem misafirim vardı hem de bebişimin yatağı geldi kuruldu nasıl olmuş bakın bakalım teyzeleri
Eki Görüntüle 558526 Eki Görüntüle 558527
ayy canım benim verilmiş sadakan varmış..olsun sen sakin olduki annesi Efe de korkmasın..ben anlamadım ki ya gündüz vakti hırsızlık mı olur..bu insanların gözü dönmüş resmen..Allah kötü insanlardan korusun hepimizi..
inanırım canım..insan çalıştıktan sonra evde iş yapma fırsatını bulunca nereye saldıracağını şaşırıyor resmen..ay onuda yapayım bunuda yapayım derken kendinden geçiyor..sonuç ev temizleniyor ama pert oluyorsun..
heee şuda var yap yap bitmez..bende inceden dip köşe bir temizlik yapsan her yerim düzenli tertipli olsa çok mutlu olacağım..çalışırken bir yeri yapana kadar öbür taraf telef oluyor yine..
valla benım bebek odası işi doğumdna sonra olucak eşim totem yapmış öle istio ok dedik :)
bebişimin giysielri neym teyzesi yıkadı ütüledi katladı sağolsun :) anenannesı yorganını yastıgını dıktı
babnnesı battanıyelerını ördü bi kısım alıncakalrı aldı...bi kaç alıcam şey var onu da aralık 15 de doğum ıznıne
çıkınca annem kızkardesımle gidip gezıp alıcaz ıns arabayı da doğumdan sonra almayı dusunuyorum acelesi yok
sonracıma bebek şekerlerimi de yavas yava syapıyorum zaten akşam evde canım sıkıldıkça süsülüyorum :)
onlarda hazırlancak...şu ara evi boyatsak mı die düşünüyoruz ıste bı tek o var keısn olmayan karar veremedık daha
ama boyatsak çok güzel olucak :) bakalım....baskada bı temzılık kalıo o da gene doğum ıznıne cıkmadan bi hafta once
halıalrımı yıkmaay verıcem gene temzılıge annem kardesım gırısıp bitririz çantamı hazırlar otururz aşşa :) şu an plan böyle
zaten onalr olmasa kara kara düşünüyo olurdum ama beraberce hallederiz inş... ben bu hafta bı de mısafır alıcam eneem :)
bu akşam gidip mutfagımı fln duznelıym cts ana yemegımı tatlımı yapar pazar gunu de eşim temzılıgı hallederken
ben pilav corba salata hallettımmı onu da cıkarırım ıns aradan :) haftaya da arkadasa davetlıyız bütün kızlar toplanıcaz
ınss...program yogun :)
kızlar göğüslerinizde değişiklik var mı şişkinlik ya da süt gelme gibi benimkinde hiç birşey yok hala küçücük( komşumla muhabbet ederken 8.aylarda şişkin ve hatta az az süt geliyormuş benim sütüm olmucak mı diye düşünmeye başladım sizde nasıl göğüsler...............
yaaa kuzum bizimkiler öle valla gündüz vakti giriyolar 2 sene içinde yan daireye 4 kez girdiler bikaç ay öncede bizim eve girmeye çalışmışlar kilidi kırmışlar ama girememişler Allahıma emanetiniz korkudan eşimi arayıp kızdım ona evdesin kapıyı kitleme akşam bana kapı açmak zorunda kalıyosun falan diyodu yaa kitlemesem Allah korusun...
kızlar göğüslerinizde değişiklik var mı şişkinlik ya da süt gelme gibi benimkinde hiç birşey yok hala küçücük( komşumla muhabbet ederken 8.aylarda şişkin ve hatta az az süt geliyormuş benim sütüm olmucak mı diye düşünmeye başladım sizde nasıl göğüsler...............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?