2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar 31. haftadayım son 2 gündür kızımın hareketleri azaldı gibi hiç yok değil yürüdükçe saat başı hissediyorum ama önceden hiç yerinde durmazdı hep tekmelerdi şimdi azaldı gibi sizde de böyle mi oldu

inşalalh bir daha da geçirmezsin canım
bilmezmi annesi onun herşeyden haberi var

haslamasını yogurtlu yapıyosun dimi bende öyle yapıyorum fırındada unlu yoğurtlu bir sos yapmıştım etli yemekleri sevmediğimden hiç kalkışmadım öyle birşeye iyiki yapmamışım

ben fırında patatesli karnıbahar yapıyorum beşamel soslu..çokta güzel oluyor..eğer seviyorsanız brokolide katabilirsiniz..süper deneyin derim:))))))))

Kızlar maşallahınız var oku oku anca bitirebildim yaa
Herkesin keyifler iyidir umarım,bizde kızımla iyiyiz çok şükür
Kızlar göğüslerden bahsetmişsiniz benimkilerde hala aynı durumda büyüme ya da süt gelme falan yok bende merak ediyorum bunlar böylemi kalcak diye
Hasta olan arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum Allah şifa versin.

Bu arada bebek şekerleriniz süper oluyor gördüklerime bayıldım ben daha hazırlamadım nasıl bişey yapsam çok kararsızım:100: eminönüne bi gitsem diyorum herhalde orda bulurum.
Annişler hepinizi çok öpüyoruz

benim doktorumun bu tür ince detaylarla pek ilgisi olmuyo:)

cnm ben lasinoh aldım ama doğum sonrası için hazırlık olsun diye.şimdiden başlamak faydalı oluyo o zaman.kaç kere sürülmesi gerekiyomuş günde?

bende başlayım bari

nasıl yapıyosun canım biraz daha detay alalım

karnıbahar ve brokoliyi haşlıyorsun..borcama patates, karnıbahar, brokoliyi harmanlayıp baharatlıyorsun..üzerine beşamel sos fırına..çıkarmaya yakın kaşar rendeliyorum..o kadar..mis gibi oluyor..patates yerine makarnada koyabilirsin az haşlayıp..

sunumu çok şık durur brokolive karnıbaharın hiç aklıma gelmemişti çok güzel fikirmiş bu

sunumu çok şık, tadıda nefis..

bir kez sür dedi, gece yatmadan önce sürdüm ben ama farketmez heralde..

dr um süper ya. dün aramıştım sertleşiyor karnım magnezyum içeyim mi diye.. bir sürü soru sordu falan.. yarın da görüşcez zaten.
sabah da aradı nasılsın, bir sorun olmadı di mi akşam diye.. nasıl memnun oldum, sevindim anlatamam.. cok seviyorum, çok memnunum allahıma bin şükür olsun

teşekkürler canım.. valla güzel olur, makarna ile de güzel olur.. süper.. deniycem kesinlikle. mmmmmm

ben de yapayım bunu bu akşam
evde karnıbahar ve brokoli var zaten

ancak u beşamel sosu beceremiyorum hiç tutmuyo
sen nasıl yapıyosun
benimki hamur gibi oluyo çok kötü yenmiyo

Tatlı annişler oğluşuma hastane çantasını hazırladım sizler içinde fotoğraf çektim. Başka bir eksik yok sanırım. Tecrübesiz olunca insan kırk kere düşünüyor, bir eksik olmasın diye.

Hastane çıkışında giydirmek için tulum. Kocaman çıkmış. Ama minnacık.
Oğluşumun bezleri ve ıslak mendili.
Önlük yerine,ağız silme mendili koydum ben çantama.
2 tane hastane çıkışı koydum, tam takım. Olurda birisi kirlenirse diğerini kullanırım.
Hastane çıkışının içi. Tulum, çıtçıtlı zıbın, iç zıbın, çorap, eldiven, şapka.
2 tane yelek koydum. Doğum katı çok sıcak. Yine de bir yün, bir penye koydum.
Biri penye, biri de hastaneden çıkarken sararız diye kalın iki battaniye koydum.
Anakucağı&oto koltuğu

Evimde böyle bir çanta vardı. Bende bebişin eşyalarını buna koydum. Kocaman hepsini rahat rahat aldı.

Bunların dışında sadece bebek şekerlerim, hastane kapı süsüm, annem tülbent oyalıyor hastaneden çıkarken bebeğin suratını örtmek için onlar kaldı. Pişik kremi, bebek şampuanları falan gerke yokmuş o yüzden almadım hiçbirisini.

Eksik birşey varsa söyleyin canlarım

cnm çok geçmiş olsun.erken doğum riskinmi var?

neler hissettiğini çok iyi anlıyorum.1 ay yattım hastanede.ilk iki hafta sadece wc ye gittim.yatmaktan, önce kabız oldum sonra ishal.moralsizlikten migren atağı geçirdim 3 gün sürdü başımı yastıktan kaldıramadım.ateşim yükseldi.sonra bir haftasonu 10-15 dk bahçeye çıkmam için müsade istemiş eşim doktorlarda.sanki eşimin koluna girmesem düşücekmişim gibi hissettim.bacaklarımda güç yoktu.karnım geriliyodu.

Allah yardımcın olsun cnm.sabır versin sana.en çok buna ihtiyacın var.ama inan sabrın sonu selamet.

Allah bebişini sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin.sonra herşey çok güzel olucak.

habersiz bırakma bizi.iyi haberlerini bekliyoruz.dualarım seninle...

güzel günlerde kullanman dileğiyle sağlıkla kucağına al inaşşahhh

ay inanmıyorum yarına da karnıbahar yapacağım
ben de çok severim karnıbaharı
sebzeciyim ben
gösterdiğin tarifi de yapıyorum ,kızartmasını da yumurtalı ama şimdi diyetteyim o yüzden sadece haşlayıp yoğurtluyorum
en hafifi bu oluyor
yanına da ev yapımı tarhana çorbası ohhh
ya önceden yemek yapmıyordum ama diyet başladı başlayalı öğlen de yemek yemem gerekiyor o yüzden mecbur yapıyorum her gün yemek

dışardan almak da olmuyor çünkü ben bi kaşık yğla az tuzlu yapıyorum ,dışardakiler tamamen yağlı ,tuzlu ,sağlıksız

mecbur elime kuvvet
pazar günü anneme gidiyorum ALLAHtan ,eşim göreve gidiyor çarşambaya kadar ordayım yapıp yedirirler artık

çok geçmiş olsun RABBİM bi daha vermesin

inş.sütümüz erken gelirde bebeklerde cuk cuk emer bizleri üzmez
doğuma yakın humana içmeyi düşünüyorum bende yoksa oğlumdaki gibi 5.gün gelirse sütüm yandım
ah şu büyükler yok mu
benimde dün kayınvaldem tel.de kilo almadın bebek zayıf doğacak haberin olsun dedi
göbeğimde aşağıdaymış doğumum yakınmış benim
sakin geçirmek istediğim şu günlerim hep stresle geçiyor
bende yapı olarak sakinlik,huzur,işime karışılmamasını isteyen biriyim etrafımdakilerde tam tersi

ıns canım :)
bence sen hemsıreyı dınle :) kilolu olunca vucut dırenclı oluo die bişi yok maalesef :)

canım 3 saat ıcınde hıc hareket etmezse gunde 10 dan daha az hareket ederse doktorunu ara hemen

hmmm guzele benzıo bunu karnıbaharsız yapsk naısl olr acaba ay ben karnıbaharı çok sevmıyorum yanı

yerım ama öle bayıla değil :)

canım az kaldı ınsallah rahat erıceksın guzel haberlerle gel hep :)

canım kendı eşyalarını koymadın galiba dımı ? bebegınkılerde eksık yok gibi :)

canım ya cok üzüldüm astım çok fena sendeki kadar ileri değil ama bende de var dikkat etmesem
ilerlerdi yani kronik bizdeki de çok sıkıntılı bısey ınsallah bır daha aynsıını yasamzsın gecms olsun

desene yarın göriciz bebilerimiz ikimizde avatar resminde değişm,ş bu arada çok tatlı

bu kremde de temizlemek gerekmiyomuş yani senin sölediğin her işlevi göryomuş buda neyse artık denicez bakıcaz

Emzirme atletim
Kimi gecelik, kimi pijama diyor. Ben de kararsız kaldım,bir gecelik, bir pijama takımı koydum. İkiside emziren anneler için.
Göğüs pedi, ıslak mendil, kağıt havlu, krem, tarak, makyaj malzemeleri, diş fırçası-macunu, parfüm (pudra kokulu, alkol içermiyor yeni aldım)
Ben de eşyalarımı yine evde olan böyle bir çantama koydum. Kardeşim ilaç firmaları için çalışıyor. Promosyon çantalar getirmişti. Bunları kullanayım dedim.

Bu çantanın içine tek eksiğim mini şampuan (belki ihtiacım olur), göğüs kremi, emziren anne çayı ve hasta bezi.
Süt sağma makinasını almadım. Marka ve yer belirledik eğer hastanede ihtiyacım olursa hemen eşim gidip alıcak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…