2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Canım ya bir sorum olucak sana. Sen bilirsin, sende de çarpıntı olduğu için.

Şimdi bu aralar benim kalbim yerinde çıkacak kadar çarpıntım oluyor ve nabzım ölçtüğümde inanılmaz yüksek çıkıyor. Gebe bir kadının max. nabzı ne olmalıdır?

Bazen geceleri o kadar çok oluyor ki, nefesim kesiliyor. Bebeğimde inanılmaz huysuzlanıyor çarpıntım olduğunda. Deli gibi vurmaya başlıyor. Yarın kontrolüm var, doktoruma sorucam ama,bir önden sana sorayım dedim.

Of ben doğumdan tırsmaya başlafım bugun tam 34 haftalığım yaklaştıkca stres olurum son kontrolümde sancım cıktı nts de doktor dedi bebek biraz aceleci die ogünden beri her akşam rüyamda doğuruyorum :)

epiduralsiz doğum yaptım, oowwww ne sancı çektim ne sancı çektim bilemezsiniz.. ölecem falan sandım bir ara.. sözde ağrıya acıya dayanıklıyım diye epidural istemedim.. bu sefer epidural isterim walla , tabi benim durum kritik ya inşallah normal doğum olursa

Son düzenleme:

ilk çocuk mu?
walla ben 2. ciyi doğurucam aynı stres bende de başladı
üstelik dağın başında yol geçmez kervan geçmez, arabayla ulaşımın zor olduğu bir yerdeyim napiim şimdi ben stresin alası ben de.. sancılarım sıklaşınca ee bir de kar yağarsa mecbur helikopter götürecek beni o kesinleşti :))

Merhaba ;

hurma her güün 3-4 adt yiyordum şimdi sayfalara bakıyorumda erken doğum falan diyen arkadaşlar olmuş ...ben şimdi netten bakıcam ,acaba kaç haftaya kadar yyebilirm ,çünkü çok faydalı diye yiyorum ki ben sezeryan düşünüyorum allah muhfaza (((

inşallah canım allah gönlüne göre versin.. neden kritik durumun??

ofsss kim uyduruyor bunları yaa
vajinada genişleme yada rahimde sarkma anca 2-3 cocuktan sonra olur.buda çok sorun edilcek bişi degil.
gidilir bi kadın dogum uzmanına gereken neyse yapılır.
benim 2.dogumum olacagı için doktorumla görüşüp biraz dar dikmesini rica etcem.

ilk dogumdan sonra ben asla böle şeyler yaşamadım
daha öncede yazmıştım dogumdan önce ben vajinal orgazm yaşamadım hiç
normal dogumdan sonra bunu yaşıyorum.his kaybı olsa bende olurdu valla gülüyorum böle sacma sapan şeylere
idrar kacırma desen ne alaka yani.cocugun cıktıgı yerdenmi idrar yapıyoz biz.onun deligi ayrı vajina deligi ayrıı hey allamm yaa

......................

Son düzenleme:
...................................

Son düzenleme:

sezeryanı sağlıkla ilgili sıkıntıdan mı istiyorsun?

ben de bir ayşe olarak cewap wereyim sayfaya el atmışken:) doktorum gebelikte nabzın 120 ye kadar çıkabildiğini söyledi.. benim de nabzım koşu bandında yürürken artıyor 118 falan oluyor..

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir

canım kesi yapılması belki gerekmeyebilir.. dikişsiz doğum da olabiliyor 2.3. gebeliklerde
bu vajina genişlmesi sezeryanda olabiliyor belirtmek isterim illa ordan çocuk doğurmak gerekmiyor.. ayrıca önlem olarak aklınıza geldikçe düzenli olarak pelvik egzersizi yapın derim

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....*
pek çok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.*

amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:*

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.*

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.*

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.*

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...*

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...*

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''*(ALINTIDIR)

sancılarımı seviyorum :)

Allah hakkında hayırlısını versin canım..bol bol dinlen doktorun söylediklerinden çıkma..dualarım seninle

slm kızlar iki gündür takip edemiyorum 60 sayfa ilerlemişsiniz maşallah ben de harıl harıl kızımın odasını bitirmeye çalışıyorum, beğendiğim kağıtların stoğu kalmamış, haydi bakalım tekrar kağıt beğen tekrar ölçüler alınsın, uğraş dur... inşallah bir aksilik çıkmazsa çarşamba günü yapılcak..

ben bi geçmişe dönim bakim.. chekirdekk nasıl bu arada? peki ya essira?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…