2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

herşey yolunda canım sen merak etme..elbet zamanı gelince bir şekilde çıkacaklar inş..

meslektaşım seni çok iyi anlıyorum...malesef artık tercih yapmaktan bile çekinir olduk,yeni okulda norm fazlası olursak diye bilmiyorum böyle ne olucak...insanları evlerinden çok uzak okullara yollayarak ne geçiyor ellerine anlamıyorum
arkadaşının da başı sağolsun Allah sabır versin.olaylar üst üste gelmiş ama moralini bozmamaya çalış,bebeğini düşün

canım moralinin iyi olmasına çok sevindim yaşadıklarına çok üzülmüştüm ama çok şanslı biriymişsin böyle bir ailen var seni kucaklamışlar,sahiplenmişler...insanın ailesi çok önemli Allah onları başımızdan eksik etmesin.insanın en dar anında en büyük destekçisi yine annesi babası oluyor. eşin daha çok pişman olur bence
karar aşamasında da çok haklısın acele etme,zamana bırak,kendini ve bebeğini düşün zamanla en doğru yolu seçeciğine inanıyorum...

Asure günü yapilmasi sünnet olan seyler..

1) Farz namaz disinda nafile namaz kilmak..
2) Oruc tutmak ( bizim icin gecerlli degil )
3) Sila_i rahim ( akraba ziyareti arayip sormak vs.. )
4) Sadaka vermek ( az vaya cok 1 tl de olsa sadaka sadakadir )
5) Gusül almak..
6) Sürme cekmek ( varsa has sürmeniz gercek sürme yani sürün )
7) Bir alimi ziyaret etmek ( Eyüp Sultan gibi misal.. hayatta olan biride olur )
8) Bir hastayi ziyaret etmek..
9) Yetim basi sivazlamak..
10) Coluk cocuga bolluk yapmak ( cikolata seker ne hediye vs.. verebilirsiniz )
11) Tirnak kesmek..
12) Bin kere ihlas süresi okumak...
( Màü`l Ayneyn, Na`tü`l Bidayat sayfa 166 167 )

Öncelikle bütün meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum ve bu özel günümüzü unutmayıp kutlayan bütün arkadaşlara çook teşekkür ediyorum
kızlar dün öğretmenler günü diye öğrencilerim sürpriz yapmış bana,bu sene hediyeler bana değil bebişe geldi...o kadar mutlu oldum ki a'dan z'ye gerek olabilecek şeyleri düşünmüşler toplanıp almışlar tabii sınıf annem sayesinde;uyku tulumu,mevlüt kıyafeti,ayakkabı,çorap,alt üst takım,tulum,ağız mendili vs. açarken gözlerim doldu resmen

Bu arada yardımınıza ihtiyacım var kızlar biz isim konusunda biraz kararsız kaldık en beğendiklerimizi seçtim size de sormak istedim,cevaplarsanız beni mutlu edersiniz:

CEMRE , NEHİR , ADA

öpüyorum hepinizi iyi haftasonları diliyorum

annem buna benzer biişi almış bana
olur nıye olmasın hasteaneler ev gıbı temız artık

vala benımkıyle şekıl olarak buyukluk olarak aynı
buyuduğu için demişlerdir

Kızlar sizle paylaşmak istedim.
Öğretmenelr günü için eşim çiçek almış çok beğendim,dünkü karmaşadan sonra yüzüm güldü​

bende artık başlamak istyrum şu ütü işine ama alıcaklarım var ya...canım bende aldım bu bambumya benzer ama bunun beyaz olanı benimkinin içinde yan korumalığı yatağı yorganı vardı içinde.sen boşmu aldın

canım bende pofuduk terlikler var ya ayıcıklı falan ama terlik olanları onlardan alıcam nolcakki çok şirin bence

güle güle kullan cnm.

cnm kızına maşallahhh.sanada cok gecmiş olsun
portakal suyu ve mandalina tüket bol bol.

güle güle kullansın kızınn hediyelerini inş.

CEMRE ismi :

Sözlükte "çakıl taşı, kor parçası" gibi anlamlara gelen cemre, bir fıkıh terimi olarak, haccedenlerin kurban bayramı günleri Mina'da, halk arasında şeytan diye isimlendirilen yerlere attıkları küçük taşların her birini ifade etmektedir. Ayrıca taşların atıldığı üç ayrı yere de cemre denmektedir. Cemrelerden Mekke yönündeki ilkine büyük cemre (Cemre-i Akabe), ikincisine orta cemre (Cemre-i Vustâ) ve üçüncüsüne de küçük cemre (Cemre-i Ûlâ) adı verilir. Bu yerlere taş atmaya da remy-i cimar denir. Halk arasında şeytan taşlama olarak da isimlendirilen bu fiil, haccın vaciplerindendir.
Bayramın birinci günü, sadece Akabe cemresine yedi taş atılır. Bu taş atmanın zamanı, tan yerinin ağarmasından başlar, ertesi günün tan yeri ağarmasına kadar devam eder. Bayramın ikinci ve üçüncü günleri, her üç cemreye yedişer taş atılır. Bu iki günde taş atma zamanı, zeval vaktinden başlayıp ertesi gün tan yerinin ağarmasına kadar devam eder. Bayramın ikinci ve üçüncü günü Mina'da kalınması halinde, dördüncü günü de, her üç cemreye yedişer taş atılır. Güneşin batmasıyla taş atma zamanı sona erer.
DİYANET in resmi sitesinden alıntıdır...

yani şeytan taşlamadaki taşlanan yere cemre deniliyor.cocuguna isim olarak koymanını tavsiye etmem

bence bu terlikleri hastanede giyip hiçç ziyan etme .makinada yıkandıktan sonra bozulabilirler
en güzeli hastaneye normal bi terlik almak ,evdede bunlardan giymek.yinede sen bilin

Geçenlerde kızım yaşalrında bi kız cocuguyla karşılaşım cok sevimliydi.
ismini sordum Mislina dedi.kulagıma cok hoş geldi.
kız annelerine duyrulur.

Herkeslere selamlar güzel insanlar...

Öğretmen arkadaşlarımızın ve tüm öğretmenlerin gününü kutlarım..

Dün dr. randevumuz vardır. Güle oynaya oğlumu göreceğim için heyecanla gittik. Benim dr. zaten doğum izinine ayrıldığından geçen ay başka bir dr. a gitmiştim bu ay da yine o dr. dan randevu aldım neyse.. Saat 10:00 da randevumuz vardı ve tam vaktinde oradaydık, dr. ameliyata girdi 1 saat sonra çıkacak dediler ve bekleyen 9. hastaymışız.. yani 2 yada 2.5 saat beklememiz gerekecek. Eşim delirdi.. Dr. asistanına yağdırdı. Hızını alamadı müdüre gitti ona da yağdırdı.. Özel hastaneye geliyoruz, çalışan insanlarız nasıl bekleyelim, ssk dan ne farkınız kaldı, paramızla rezil oluyoruz..........gibi bir çok laftan sonra bizi başka bir dr. yönlendirdiler ve hemen muayene ettiler fakat basiretsiz lala bir dr. du. Sinir bozukluğundan soracağım hiçbir şeyi soramadım. Son anda geri dönüp kilosu kaç dedim ultrason çıktısına baktı ortalama bir şey söyleyeceğim 2.200 veya 2.300 dedi. 32 haftalık bebek için bu kilo normal mi? tam bir ay önce 1 kiloydu.

yaaa bende türkçe sözlüklerde baharın müjdeleyicisi anlamına geliyor o yüzden çok beğenmiştim kararsızlığa devam...

cnm hepsi güzel ama isimler bebeği çok etkiliyor.Ada ve nehir isimdeki bebekler çok hareketli oluyor.çevremdekiler öyle..hele nehir ismini hiççmi hiç tavsiye etmiyorum cemre güzel bence.bi arkadasımda bu ismi koyucak..tontirik yorum yapmış ama söylediği anlam arapçada geçiyor..biz 2 tane hocaya sorduk mesela kuranda geçen bi isimmi koyalım diye..onlarda kuranda geçmesi şart değil..türküz türkçe bi isim olsun yeter..farsça ibranice olan isimler var.mesela Alya ismi gibi...öyle olmasın yeter demişti..ona bakarsan benim ismimde Aslı..türkçe anlamı soy,kök,köken demek.ama Aslı ile keremdeki Aslı bir hristiyan kızı..takılma bence böle şeylere cnm..cemrenin türkçe anlamı Kor halinde ateş. 2.anlamıda 3. Şubat ayında azar azar artan sıcaklık. demek. tontirikcim kelime hatasıyla yanlış yazmış biraz (öpüyorum seni kuzum tontirik Arapça anlamı:Hacıların Mina’da şeytan taşlaması. Küçük taş parçası. Arafat’ta hacıların şeytan taşlamaları demek..yani taşlanan yerin adı değil.yapılan olaya cemre denir..taşlamak cemre demektir... bu anlam olarak kötü sayılmaz..

Eki Görüntüle 560145
Kızlar sizle paylaşmak istedim.
Öğretmenelr günü için eşim çiçek almış çok beğendim,dünkü karmaşadan sonra yüzüm güldü​
cnm eşin çok güzel almış çiçeğini evinizde size huzur versin inş.

Son düzenleme:

Ahhh ah dün doktora gidicez, sonra da ikeaya gidicez diye seviniyordum. Buraya da yazmıştım.
Doktora gittik, ama çıkamadık.

Öncelikle arkadaşlar bebek tosunu dayıyor, kafasını yaslamış falanların hepsiiiii kasılmaymış. Doktorum önce elle ve usg ile baktı. bU ARADA BEBEğimin kilosu 2085 olmuş yavrumun maşallah..

Sonra NST ye gönderdi. Anammm bir sancılar çıktı, 70-80-90. Ben de hiç ağrı sancı yok ama. Sonra dil altı, serumlar falan tekrar NST ye bağlandım. Ama sancı dvm, birazcık azalmış. Ama yine devam ediyor.

Doktor eve gönderdi. Ama gün aşırı NST. Bir de Nidilat diye bir ilaç verdi. Ama prespektüsünde gebelikte kullanılmamalıdır yazıyor. Doktorumda bebeğe hiçbir zararı yok dedi. Kafam karıştı.

Kısacası erken doğum olabilir dedi, sebebini bilmiyorum ama içim çok rahat. Ben dışında herkes bir panik. Ama benim içim rahat. Rabbim korusun beni de, bebeğimide.

Bir de doğumla ilgili konuştuk. Normal doğum her zaman iyidrnbirşey yok. İkisinden de korkma, kendini şartlama dedi. Senin için iyi olan önemli dedi. Çatı muaynesinden sonra konuşalım dedi. Ama genel anestesi kesınlkle önermiyhorum. Anne için sonrası çok zor oluyor dedi. Sezaryan olursada 39. haftaya kadar beklerim dedi. Erkek bebeklerin akciğer geliimi daha geç oluyor dedi. Doktoruma guvenıyorum, kendimi ona emanet ettim.

Benden haberler bunlar canlarım. Kocacığımla sabah 10dan akşam 5e kadar hastanedeydik, yoruldum valla. Rabbim 36. haftayı görmeyi nasip etsin inşallahh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…