2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
cnm kelime hatası yok başka bi alıntı yapıyorum daha iyi anlaşılması için

Mina’da “Cemre” adı verilen ve Müzdelife’de toplanan taşlar ile taşlanan üç ayrı yer vardır.

a) Akabe Cemresi: Şeytan taşlama-nın ilk gününde taşlanan ve halk arasın-da “Büyük Şeytan” diye anılan taşlama yeridir.

b) Birinci Cemre: Şeytan taşlama-nın ikinci, üçüncü ve dördüncü günün-deki taşlamalara oradan başlanan ve halk arasında “küçük şeytan” diye anılan taşlama yeridir.

c) İkinci Cemre: Şeytan taşlama-nın, ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerin-deki taşlamalarda birinci cemreden sonra taşlanan ve halk arasında “orta şeytan” diye anılan taşlama yeridir.

yani burdada ifade edildigi gibi taş atılan yerlere akabe ,birinci ,ikinci cemre deniliyor.

türkce anlamına baktıgımız da anlamlarından biride kor ateş demek.
buda dinimizce uygun anlamlı bir isim degildir ve peygamberimiz cemre ismini cemile ismi olarak degiştirmiştir

Mahşerde her çocuk, konan ismiyle çağrılacaktır. Şayet çocuğun ismi kötü manaya gelen gayri müslim ismi ise, mahşer halkı önünde isminden dolayı utanan çocuk,

'Allah beni doğuştan Müslüman olarak dünyaya gönderdi, sen neden bana kötü manaya gelen ismi koydun?' diye isim koyandan davacı olacaktır. İsmin manasının böylesine ehemmiyetinden dolayıdır ki, Peygamber'imiz kötü manaya gelen yabancı isimleri iyi manaya gelen Müslüman isimleriyle değiştirme örnekleri vermiştir.
Mesela Ateş parçası manasına gelen (cemre)'yi de güzel kız manasına gelen (cemile ile) ile, Harp ismini de Hasan'la düzeltmiştir. Demek ki, Müslüman isminden maksat, mananın kötü olmamasıdır.

ALINTIDIR...

Son düzenleme:
Canım terliklere bayıldım. Hatta siyah kalpliyi ben de çok beğendim. Alıcam hastane için. Aman kirlenirse kirlensin canım ya, kaç defa doğum yapıcaz istediğimiz gibi giyinelim.

Geceliklerinde çok güzelmiş, güle güle kullan canım.

Kadın Terlik / Sandalet Modelleri - Zizigo
bak tatlım bu sitede var bende burdan alıcam,bide düz siyah pullusu var oda güzel
pabbuc.comdada twigy ürünleri var aklında olsun cnm

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım.. Hakkında hayırlısı olsun.. Bende de oluyor o kasılmalar. Ama bebeğin totosunu yada başını yaslaması gibi geliyor bana..

canım benim geçmiş olsun bebeğin ve sen şimdi iyisindir umarım?
ya benim karnımda çok sık setrtleşmeler oluyor davul gibi geriliyor
ağrım falan da yok. Ben hep bebek hareketi diye yorumluyorum ama gitmeli miyim acaba

Geçmiş olsun canım.. Hakkında hayırlısı olsun.. Bende de oluyor o kasılmalar. Ama bebeğin totosunu yada başını yaslaması gibi geliyor bana..

bende de oluyo canım o kasılmalar herkeste olduğuna göre demekki normal

cnm gittim bugün çeyizciye yaptıklarımodel falan da vardı fiyatı sordum düşüp bayılcaktım 350 dedi onee beaaa yeni beşik alırım o fiyata ben dedim ve çıktım :)))
ohhh maşşallahh kocaman olmuş kuzucun :)) cnm idrar yolları enfeksiyonu çok sık çıkıyo artık sen sıkma canını iç ilaçlarını... benim doktorda ilaç vermiyo bol su iç diyo...
cnm çok sevindim babanın iyi olmasına şükür atlayyınız Allah bidaha başınıza vermesin inşallahh... benimkide bikaçgünüdür coştu canımı çok acıtıyoson ay napcaz bilmiyorum :)) kasılma olayını bende anlamış diilim aslında ama bi taraf şişiyo seviyorum iniyo nasıl kasılma oluyo o anlamıyom (
cnm terlikler çok şekerler ama hastanede tualete giderken falanda kullanıcaz ya bence yazık terliklere yinede sen bilirsin tabi ben hemşire terliği gibi bişi aldım orda idare etsin beni yeter ben kıyamam başka terliğe :))
cnmm hiç takma kafana gayet normal düşük falan diil büyüdüğü için ona öle gelmiştir ...
cnm bana komşumuzdan geldi aslında örtüleri vardı ben sevmedim renklerini attım ki keşke atmasaydım (( sadece yatagı ve iskeleti kaldı bende :))
cnm bazen bizim doktorda doğuma çıkmak zorunda kalıyo mecbur bekliyoruz keşke eşin okadar tepki vermeseydi orda doğuma alınan kişi sende olabilirdin oyuzden ben sabırla bekliyorum ... kiloya gelince 1 ayda 1 kilo alması normal cnm şuanda muhtemelen 2 yada 2200 olmalıdır :))

yaaa bendede mi öle acabaa ama ben geçen gittimde sordum normal bunlar dedi doktor ayy napcamı bilemedim yaaa ( eger çok sıklaşırsa ağrım var der giderim kontrole :)) cnm benim herşeyin yolunda olmasına sevindim merak etme sen bebeğin zamanını beklicektir :))

evett gelelim banaa :)))
bugün hem bambuya ne yapabilirm diye hemde dolabın içine kapitonelerini yaptırmak için dışarı çıktım... bambuyu sadece süslemeye 350 tl istediler bu paraya ben yenisini alırım dedşm en iyisi ben kendim yapim ne bu dedim salak kadın yapabilirsen yap diyo sinir etti beni ... sonra burda büyük kumaşçı var gittim oraya kapionlerin ölçüsünü verdim sonra bambuya ne yapabilirm diye bakındım etrafa çok tatlı bi kumaş buldum battaniye kumaşı gibi puan varmış gibi duruo çıkıntılı bi kumaş ondan alıcam kalın pileli şekilde yere kadar uzatıcam kalın kurdele ilede süsledimmii tamamdır içinede nevresim takımı yaptırıcam yani bana 100 150 tl ye gelicek :))) bitince paylaşırım sizinle gözümde canlandırıyorum şeker bişi olucak :))
ayrıcaaa oğluşumun ütülerini yaptımm çok şükür bitti az belim ağrıdı ama bitti sonunda odası tamamlansın fotosunu koyucam yıkarken acayip duygulanmıştım ütülerken daha kötü oldum küçücük şeyler gelde giy oğlum diye diye bitirdim ütülerini :))))

selam kızlar.1 haftadır giremedim,izne ayrıldım evde net yoktu.hepinizi çok merak ediyorum.inşallah herkes iyidir.geçmişi okuyamam heralde çok yazmışsınız.
benim çok ağrı ve sancılarım oluyor.nst de çıkmıyor.eğer herşey yolunda gider ve bebek beklerse 1 ocakta alıcak bebeği.oğlumda 1 ocak doğumlu.1 günde ikisinin doğum gününü çıkarırız aradan:))
bebişin kıyafetlerini yıkadım,küçük kızım(10.5 yaşında)ütülemiş hepsini dün ben evde yokken.o kadarda güzel katlamışki hepsini.çorapları,eldivenleri bile ütülemiş.çok uğraşmış.bende gelince yerleştirdim.
bebeğin battaniyesi ve benim pijamalarım eksikti.dün aldım.bitane siyah sarı puanlı bir tanede krem rengi pijama aldım.artık doğuma hazırız:))
bu arada doğum yapan olmadı dimi...

vala bende tavşanlarımı çıkarmıyorum:) sıcacık tutuyor.
3yıl öncesınde vardı en son noel babalıydı,... bunlarda çok tatlı cidden:)

ayy gerçekten miii çok sevindim begenmene güle güle giy inş

bende de oluyo canım o kasılmalar herkeste olduğuna göre demekki normal

normalldir diye düşnüyorum ben de ama şimdi milsa öyle yazınca tedirgin oldum bir an

Canım doktor zaten ya bebek kendini yaslıyordur ya kasılmadır dedi. Ama sein anlattığın kadar sık olmaz diye de ekledi. Benimkiler kasılma çıktı.

Canım ben de öyle zannediyordum hep. Hatta eşimle seviyorduk göbeğimi. Şimdi diyoruz ki kasları, kasılmaları okşuyormuşuz.

Ben de kasılma, NST'de bir ara 90nı buldu. Doktor ondan tedbir aldı hemen. Her gebede durum farklı tabii. Sen önce doktoruna sor derim. Seninkinde belki önemsizdir, işin ilginci ben de ne bir ağrı ne de başka birşey vardı.Açılmam yok ve rahim duvarım kapalı. O yüzden içim rahat biraz. Ama kasılmalarda doğumu tetiklermiş, açılabilir de tabii..

Rabbime dua ediyorum. Hepimizin yanında olsun.

aaa süppermiş yaa.iyi denk gelecek 2 çocugununda dogum günleri.
kızınada helal olsun güzel yetiştirmisşin :)) biz bu yaşmızıda mırın kırın ediyoz minicik şeyleri ütülerken ,kızın bayaa sabırlı olcak :)
aldıkalrınıda güle güle kullan inş

Kadın Terlik / Sandalet Modelleri - Zizigo
bak tatlım bu sitede var bende burdan alıcam,bide düz siyah pullusu var oda güzel
pabbuc.comdada twigy ürünleri var aklında olsun cnm

Ayyyyy burda o kadar güzel, kokoş terlikler var ki, aklımdan bir an ev terliği çıktı valla canım. Bir de fiyatlar oldukça iyi yazlık ürünlerde, kış sezonu olduğu için heralde.

valla bende kıyamam 25 liralık terligi hastanede giymeye.

o çeyizcinin verdigi fiyataa çüşşşş diyorum o ne beee yuhh
malzemelerinide almışsın ,becerirsin sen süsleme işini :112:

essiracım güzel haberlerine çok sevindim canım! ailene helal olsun cidden!
dulgercim, dikkat et aman canım! dinlen bol bol. Çok geçmiş olsun.
ikizimolsun istiyorum! eşinle barış ama konuş canım önce. özür dilemesini istediğini vs. ne istiyorsan açık açık söyle. Malum erkekler doğrudan söylemeden anlamıyolar.
asliirfancim! pembiş geceliğine bayıldım. güle güle giy canım.
November82! Babana geçmiş olsun. Allah şifasını versin inşallah.
YiNgYaNg! Benim de 32. haftada 2 kiloydu canım. Panik yok! Maşallah tombiğine!

Benim bebiş de çok hareketsizdi bugün. Dün moralsiz bi gün geçirdim ondan mı etkilendi acaba. Akşam sinirden ağladım baya. Hastalıkla ilgili sıkıntılar var da ailede. Umarım bi,şey yoktur. Çikolata yiyip durdum tüm gün ama ses yok!:2::2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…