2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

şahsen ben abime benzesin istemem, allah biliyor ya..

ama bu kız halaya tezini benim iki yeğenim saolsun çürüttüler :)))

biri anne biri baba oldu çıktı.. küçüğün tipi benziyo bana biraz minyon bir kız yüzü de benzemeye başladı diyenler var ama ben pek benzetemiyorum.. büyük zaten direk annesi, kaş göz fizik maşallah kuzuma :)))

inşallah allah senin gönlüne göre verir canım.. kardeşine benzesin tabi kıvanç tatlıtuğa benziyosa

kız babaya benzer canım tontiriğin dediği gibi katılıyorum.. benim kuzenimin kızı da aynı kendisine benziyor yakasından da düşmüyor büyük aşk yaşıyorlar.. sen de hazır ol yani :)))

kız babaya benzer canım tontiriğin dediği gibi katılıyorum.. benim kuzenimin kızı da aynı kendisine benziyor yakasından da düşmüyor büyük aşk yaşıyorlar.. sen de hazır ol yani :)))

ultrason resimlerine göre yüz yapısı burnu aynı ben ve teyzeleri..ama doğduğunda ne olur bilmem..büyük aşk yaşayacaklarını biliyorum..eşim çocuklara çok düşkün..hele ki kendi çocuğu olduğu zaman hiç düşünemiyorum..kız çocuğu birde nazlı olursa baba erir biter..aman aman onlar aşk yaşasın ben razıyım..eşim çocukla ilgilensin yeterki..benim için avantaj..bende rahat rahat işimi yaparım, gezmeme giderim..onlar baba kız aşk yaşasınlar evde başbaşa:)))))

eneee sizde de mi var bi behlüll :) ay merak ettim şimdi eşini..kardeşimlede epey benziyorlar ozamn :))

şahsen ben abime benzesin istemem, allah biliyor ya..

aa niyee gızz.çirkinmi abin

benim abim esmer yeşil gözlü ,kardeşim sarışın mavi gözlü
ikisinede benzeyebilirrr yeterki birine benzesin :)

tontirikcim çok geçmiş olsun.
essira huzurlu olmana çok sevindim.Bebeğin ve sen mutlu olduğunuz yerde olun inşallah.

Hanımlar ben bgn çok panik oldum.Sabah 7'de başlayıp 11.30da biten 5'er dklık teneffüslerin sığıştığı 6 dersten sonra evime geldim.Biliyorsunuz gebelik şekerim var ve diyet yapıyorum.Fakat bgn okulda o kadar yoğundum kiara öğünlerimi (meyve,ceviz,süt)yiyemedim.Evde de yemek yoktu ben de kendime çavdar ekmeğiyle peynirli,domatesli,biberli tost yaptım.Yanında 3 tane çiğ köfte yedim.Bir de ayran yapıp içtim.Yarım saat sonra sol gözümde şimşekler çakmaya başladı,bilgisayarda yazılanı okuyamadım o derece.İlk aklıma gelen tansiyon yükselmesi oldu.(ki tansiyonum şükür hep 10-11 civarıdır) Ölçtüm 13,5 çıktı.Kadın doğumcumu aradım.O tansiyonla dediğin gözdeki şeyler olmaz ki bu tansiyon yüksek değil dedi.
Ardından şekerimi ölçmek aklıma geldi. Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 1.saat tokluğum 186 çıktı! hemen panikledim ağladım falan.Başım da ağrımaya başladı.Limonlu su yapıp içtim.Tansiyonum anca 12,5'a indi.Neyse biraz dinlendim. 2.saat tokluğumu ölçtüm veeeeeee 180 çıktı.Çok panikledim,hiç böyle çıkmıyordu.Hemen Endokrin doktorumu aradım.Panik yapmamamı 20dk yürüyüş yapıp bir daha ölçmemi söyledi.Hemen çıktım dışarı yarım saat yürüdüm.Geldim,ölçtüm ve ŞÜKÜR 120 çıktı.Allahıma şükürler olsun yaaaaa.Bebeğim için çok korktum.Bir kerelik yükselmeyle bi zarar olmaz dedi doktorum.
Kıssadan hisse: Bir daha diyeti harfi harfine uygulamazsam namerdim! Ve her yemekten sonra yürüyüş yapmazsam...

arkadaşlar bilginiz varsa benim soruma da bi cevap yazsanız ?

ben önceki hamileligimde özel hastaneye gidiyordum.son aylarımda 15 günde bir gidiyordum her gittigimde muayene ücreti veriyordum
haftada 1 gittigimde ücret veriyormuydum hatırlamayadım şuan.

Son düzenleme:

cocuklara düşkün olması çok güzel canım, yardımı dokunur sana.. onlar aşk yaşasın diyosun ama sen de içten içe kıskanırsın kesin.. çünkü düşünsene herşeyiyle sen ilgileniyosun, ama cocuk baba diye ölüyor..
en güzel örnek kuzenimin kızı.. az önce dediğim.. o kadar düşkündü ki kuzenime ağlarken bile baba diye ağlıyodu, cocuklar anne diye ağlar ya.. şaka gibiydi ya. biz yaka süsü diyoduk ona üstünden hiç inmiyodu adamın.. hala da öyle.. annesiyle hiç işi yoktu cocuğun ya.. anne--baba öğretmen, babannesi bakıyordu.. 3-4 yaşlarındayken kapı calmış bizim kız kapıya koşmuş bakmış ki annesi, '' aa sen mi geldin anne..ben de babam geldi sanmıştım ondan koşmuştum'' demiş ben kopmuştum bunu duyduğumda yuh dedim bu kadar baba sevgisi olmaz yani.. yanyana oturtmazdı, yakınlaşmalarına izin vermezdi.. ben büyüyünce babamla evlencem diyodu hatta.. şimdi biraz daha normal ama yine de düşkün..

oğlanlar da anneye düşkün oluyomuş, babayı kıskanıyormuş ahh ah diyorum görcek miyiz o günleri

tşkler cnm sanada cok gecmiş olsun.
aslında yedigin şeyler cokta kötü degil.tostun içerigi gayet güzel.çig köftedenmi olduki

chanelcoco! ben özel hastaneye gidiyorum. 2. kez 15 gün aralıkla gidicem inşallah aralığın ilk haftasında. Muayene ücreti alacaklar diye biliyorum. 50 lira oldu sorma! Bize de çok gelcek, ayda 2 kez sonuçta. Ama napcaksın, katlancaz bebiş gelene kadar artık.

tşkler cnm sanada cok gecmiş olsun.
aslında yedigin şeyler cokta kötü degil.tostun içerigi gayet güzel.çig köftedenmi olduki

3 tanecik çiğ köfte yapmaz gibime geliyor.Ama ekmek büyük geldi sanırım.Amaaaan neyse geçti bitti bundan sonra askeri düzen uygulayacağım.diyetimin dışına çıkarsam bir de yürümezsem falakaya yatırsın eşim beni:)

arkadaşlar bilginiz varsa benim soruma da bi cevap yazsanız ?

canım ben senin soruyu görmemişim..tekrar sorarsan yardımcı olmaya çalışayım..

çok geçmiş olsun canım..dikkat et doğum yapmamıza çok az bir zaman kaldı..biraz daha sabır canım..

dokunur dokunur biliyorum..yeğenlerinle bile o kadar ilgili ki anlatamam..ohhh baya bağımlıymış babaya,, o kadarı da hoş değil..kıskanma kıskanmam ama çocuğun anneye yada babaya bağımlı olması çok zor..çocuk dediğin herkesle kaliteli vakit geçirebilmeli bence..bakalım bizi neler bekliyor canım..

tatlım ben hamileliğimin başından beri özel muayenehaneye gidiyorum.2 haftada bir ödenir ücretler.2 haftadan önce gitmişsen eğer ücret ödemezsin...15 günde bir verilir ücret cnm

chanelcoco konu eğer ki muayene ücretlerinden ibaretse..özel hastanelerde muayene ücretleri 10 gün geçerli canım..15 günde bir gideceksen her seferinde muayene ücreti vermek zorundasın..

kız tontirik balıktan hastanelik oldum dedim canımı balık istettirdin akşama balık var evde gel yiyelim hehehe hemen balık aldırdım kocama getirdi sağolsun bide mercimek çorbası yapayım oh miss.umarım sende tiksinmemişsindir yaşadığıklarındn sonra ,çünkü bundan sonra sık yememiz gerekiyor tatlım öptmm..

Son düzenleme:

yemede yanında yat ohh mis gibi..afiyet olsun canım..benimde çarşamba ve cumartesi balık yeme günlerim

ah canım çok gecmıs olsun yedıgın bence cok fazla bişey değil...ama şöyel yaptıysan yanı uzun süre aç kalıpta
birden hızlıca yeemk yedıysen şekerin anıden yukselir tabıı o sebeple uzun süre aç kalıp da bırden yüklenmemek laızm
zaten dıyetın asıl amacı az yemekten ziyade düzenli ve belirli aralıkalrla yemek yemek ona da dıkkat etmek lazım
bir daha böyle olmaz ıns :)

evet canım ya yürümek zorluyo snakı yurudukce sıksıyorum wc gitme ıhtıyacı hıssseıdyorum ben de...

maşallah oğluşa ay bız bebekleri hep babalara benzettık demkkı bızım kı de babasıan benzıyomuş
eşim havalarda söyleyıp duruyo :) benım eşim bembeyaz tenlidir süt gibi ben daha esmerim :) ten rengı kocama çeksin de
gözleri neym bana benzesın ela yeşil ohhss ay sağlıklı olsunalr tabıı once temennımız bu...
canım su haftalarda 2 haftada 1 kilo normal bence bebeğin kılo alma zamanı cunku bende hızla kılo alıyorum :S
sanırırm daha tartılamdım ama alıyorum bence :)

evet dımı ya ocakta dğmaları ıyı olucak bebısler ıcın her yenı yıl yenıbı yas :)
ama yay burcu olsun cok isterdım napalım kısmet :)
sağol canım ıyılestım sanırırm gectı benımde hem mantarım hem ıltıhabım ama yıen gıdıp bı tahlıl
yaptırıp kontrol edicem :)

Bugün uzaklardan yeni bir aile geldi ziyaretime. İkinci hamileliğiydi ve doğal doğum istiyordu. Oturur oturmaz ilk sorusu” Ağrı istemiyorum doktor?” oldu. “Tamam” dedim içimden, “ kesin ilk doğumunda çok ağrı oldu ve travmatik bir doğum yaşadı.” Oysa ilk doğumun epidural anestezi ile yapmıştı ve hiç ağrı hissetmemişti. Oysa yaşadıkları onu tatmin etmemişti. Yıllar içinde doğal doğumun önemini anlamıştı ve ilaçsız-doğal bir doğumla bu bebeğine kavuşmak istiyordu. Ama ağrıdan da korkuyordu. Birçok anne adayı gibi…Bana ilaç dışı ağrı kesici teknikleri öğrenmek için gelmişti.

Doğumda ağrı birçok annenin korkulu rüyasıdır. Bu korkudan dolayı ya anestezi altında doğumu tercih ederler ya da bana göre tıbbi zorunluluklar dışında en kötü doğum şekillerinden biri olan planlı sezaryeni. Ağrı doğum yolunda toplumsal bir sorundur.

Doğumda ağrı olur mu? Ağrı hissetmeden doğum yaptığını söyleyen bazı kadınları saymazsak evet, doğumda ağrı olur ancak bu farklı bir ağrıdır. Bu ağrı vücudumuzda bir hasar meydana geldiğinde hissettiğimiz ağrıdan çok farklıdır. Bu ağrı aslında acı vermeyen bir ağrıdır. Rahim kaslarının itmesi sonucu bebeğin başı rahim ağzında ve çevre dokularda bir baskı yaratır. Doğumdaki ağrının temel kaynağı budur. Ancak farklı kültürler, inanışlar ve annenin korkularına bağlı olarak artabilir veya azalabilir. Bu değişik hisleri ciddi bir ağrı kaynağı veya zihninizde dönüştürerek sadece baskı olarak algılamak arasındaki seçim size kalmıştır.

Biz eğitimlerimizde ağrı kelimesini pek kullanmıyoruz. Çünkü ağrı ve sancı kelimeleri zihinde negatif imgeleri tetikliyor ve annede olumsuz etkiler yaratıyor. Bunun yerine dalga kelimesini daha çok tercih ediyoruz. Bu yolla daha doğum başlamadan olumlu pozitif kelimelerle güzel bir adım atıyoruz. Gerçekten de günlük hayatta hissettiğimiz ağrı veya sancılı durumlarla, doğum kasılmalarını karşılaştırdığınız zaman çok farklı olduklarını görebilirsiniz.

Ağrı ve sancılar geldikten sonra sürekli oradadır. Oysa doğum dalgaları medyada sıklıkla gösterilenin aksine aniden gelmez. Yavaş yavaş gelir. Sanki bir dalga gibidir. En tepe noktaya yaklaşık 30 saniyede ulaşır ve yine yavaş yavaş geri döner. Yani dalganın başlamasıyla birlikte bebeğiniz size hazırlanma süresi verir. Zorlansanız bile bu dalganın en tepe noktası olan 10-20 saniyelik kısmıdır. Zorlandığınız bu kısmı da uygun nefes ve odaklanma çalışmaları ile aşmanız çok kolay olacaktır.

Bu dalgaları ağrıdan farklı kılan bir diğer özellik aralıklı olmasıdır. Yani bir dakikalık kasılma süresinin sonunda yaklaşık iki dakikalık dinlenme süreniz olacaktır. Bebeğiniz bir yandan dinlenirken, diğer yandan da enerji toplamanız için size süre verir. Bu sürenin sonunda bir dakikalık yeni bir çalışma zamanı sizi bekliyor olacaktır. Bebeğiniz ve rahminiz uyum içinde çalışırken siz kendinizi gevşek bırakarak onlara yardım edebilir, bu sayede dalgalarla uyum içinde çalışabilirsiniz. Yani başka bir deyişle ortalama 10 saatlik bir doğumda yaklaşık 3 saat çalışma süreniz olacak geri kalan zamanda ise dinlenme şansınız olacaktır.

Dalgaların bir diğer özelliği de amaca yönelik olması ve süresinin belirli olmasıdır. Oysa klasik ağrıların süresi belli değildir ve ağrıyan noktayı belirleme dışında bir amacı yoktur. Bebeğiniz size kavuşabilmek için rahim kasılmalarını kullanır. Her bir kasılma bebeğinizi size bir adım daha yaklaştıracaktır. Her bir kasılmanın kutsal bir amacı vardır; rahim ağzının açılmasını sağlayarak bebeğe geçiş sağlamak. Bu kasılmalar sonrasında bebeğiniz doğacak ve sizin onu bekleyen sevgi dolu kucağınıza kavuşacaktır. İşte bu anda aniden bütün ağrılar bitecek. Geriye sadece coşku, büyük bir enerji patlaması ve bebeğinizin size capcanlı bakan kocaman gözleri kalacaktır. Doğal bir doğum sırasında salgılanan oksitosin hormonu sayesinde hissettiğiniz tüm rahatsızlıklar da unutulacaktır.

Ağrılar hastalıkta oluşur. Oysa doğum bir hastalık değil fizyolojik doğal bir eylemdir. Eğer bu doğum eylemi doğası gereği çok ağrılı olsaydı bütün memelilerin sancılar içinde kıvranırken doğum yapmaları kaçınılmazdı. Oysa doğumda aynı ortak sinir sisteminin çalıştığı memelilerin doğumlarına baktığımızda hepsinin sessizlik içinde doğumlarını tamamladıklarını görmek şaşırtıcı değil mi?

Şimdi sizi duyar gibiyim; Evet, doğumda ağrıyı algılamamızı değiştirebiliriz ve doğum dalgalarını daha rahat karşılayabiliriz. Teorik olarak anladık ama pratikte ne yapmalıyız?

Aslında ideal olanı mutlaka doğuma hazırlık kurslarından birine katılmanız. Ama çevrenizde bu kursların ne kadar az yapıldığını ve bazılarınızın ulaşamadığını biliyorum. Ulaşabilenlerin yapması gereken bu kurslarda ilaç dışı ağrı kesici tekniklerin öğretilip öğretilmediğini sorgulamak. Ulaşamayanlar merak etmeyin, sizin için de birkaç küçük önerim olacak…

Yavaş ve derin nefes almayı öğrenin. Her gün egzersiz yapın ve gittikçe daha da yavaş nefes almaya çalışın.
Doğumda bu yavaş nefesi dalgaları karşılamak için kullanın.
Her dalgada mutlaka odaklanın ve gevşeyin. Yani bedeninizin diğer kasalarını gevşek bırakın. Zaten çalışan bir rahim kasınız var. Bırakın bütün oksijeni o kullansın.
Her dalgada yavaş ve derin nefes alırken zihninizden olumlama cümlelerini tekrar edin. Örneğim; “ Her bir dalga bebeğimi bana yaklaştırıyor.” Her dalgada rahim ağzım bir çiçek gibi açılıyor ve bebeğimin geçişine izin veriyor.” “ Bebeğim ve rahmim uyum içinde çalışıyorlar.” Kendi cümlelerinizi de oluşturabilirsiniz.
Sadece nefes ve odaklanma ile dalgalarla nasıl kolayca dans edebildiğinizi gördüğünüzde inanın şaşıracaksınız. Hele bir de başardığınızı gördüğünüzde, yapabildiğinize inandığınızda içinizdeki doğum yapma gücünü hissederek kendinize ve bebeğinize inanacaksınız. İşte ondan sonra daha bir dik olarak, inançla ve sevgiyle bebeğinize kavuşacaksınız.

Yeter ki algılarınızı şimdiden değiştirin, doğumun gücüne, size ve bebeğinize kattıklarına şimdiden inanın…

alıntı : Doğumda ağrı kavramı? Yoksa dalgalar mı desek?

İyi Akşamlar kızlar nabersiniz.............

Giderek ağırlaşıyorum sanırım o yüzden iş güç yaprken bile yavaş yavaş yapıyorum netede pek giremiyorum belim hemen ağrımaya başlıyor rahatsız oluyorum..Geçen gecede vajinama doğru o kadar baskılar hissettimki saatlerce hemde, kızım bian önce çıkmak istiyo galiba:) Ama bilmiyorki bende onu çok özledimmmmm sanki daha önce görmüşte içime sokmuşum gibi özledimmm ve gelsin artık sağlıkla kucağıma alayım öpüp koklayayım istiyorummmm.....Onu düşündüğüm yada onunla ilgili bişiy yazdıgım an gözlerim doluo ne büyük bir aşkmış evlat aşkıı!... Allahımmm ne büyük bir mucize bu..Ne olur isteyen bütün kullarına nasip et

Bu arada geçmişi okumadım tam olarak umarım herkesin keyfi yerindedir....

Essira dan güzel haberler gelmiş..Çok sevindim morelinin bu kadar güzel olmasına inş hep de böle olur,eşiyle ilgili de hakkına hayırlı ne ise o olur inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…