Kızlar yaa öglen banyonun kapısını kapatmak icin ayagımla itiyim dedim. Bacagimi sola dogru hafif kaldirdim itmek icin dogal olarak. Kasigiminin sol tarafina oyle bi aci saplandi ki bi kac dk kipirdayamadm ayakta dondum kaldm acidan. Sonra duvarlara tututarak odama zorla gectm. Yatinca iyiyim ama kalkip yuruyemiyorum canim cok aciyo. Bacagimla kasigimin birlestigi noktada bicak var sanki hareket ettirdikce canim yaniyo. Doktoru aramakta istemiyorum ben evham yapiyorum dinleniym gecer diyorum. Offff cok moralim bozuk. Ne yapsam siZce bi fikir verirmisiniz? Bu arada bebegimin hareketleri iyi dört dönüyo icerde.
Kızlar yaa öglen banyonun kapısını kapatmak icin ayagımla itiyim dedim. Bacagimi sola dogru hafif kaldirdim itmek icin dogal olarak. Kasigiminin sol tarafina oyle bi aci saplandi ki bi kac dk kipirdayamadm ayakta dondum kaldm acidan. Sonra duvarlara tututarak odama zorla gectm. Yatinca iyiyim ama kalkip yuruyemiyorum canim cok aciyo. Bacagimla kasigimin birlestigi noktada bicak var sanki hareket ettirdikce canim yaniyo. Doktoru aramakta istemiyorum ben evham yapiyorum dinleniym gecer diyorum. Offff cok moralim bozuk. Ne yapsam siZce bi fikir verirmisiniz? Bu arada bebegimin hareketleri iyi dört dönüyo icerde.
cnm sarı mercimekle yapıyorum.içine havuç patates soğanda rendeleyorum..yağını salçasını ayrı bi yerde kavurup atıyorum içine.kırmızı mercimekle ben ezogelin yapıyorum bitek tatlımyaa inan hiçç kıskanclık olmuyor.akşam eşim geldigide kızımla koklaşıyorlar sohbet ediyorlar ,beni gören bile yok, ben hiç şikayetci degilim kafamı dinliyom :)
ayyy aslııı size afiyet olsunn ben almim şekerimm:))
uzunca bisüre balık yiyecegimi sanmıyorum.hergün balıkyagı hapımı içiyorum.cevizde yiyom yeter, balıkta eksik kalsın napim
ama mercimek corbasına hayır dememmmsade kırmızı mercimektenmi yapıyon içine yeşil mercimek yada patates havuç ta atıyonmu?
ne güzel sancı çıkmamış bak..maşallah böle böle devam oğluşunakızlar, cuma günü dr kontrolumuz vardı.
nst ye bağlandım kasılmalarım var diye. allahtan sancı falan bişey cıkmadı.. o yüzden alttan muayeneden de yırttık
halbuki tertemiz hazırlanıp gitmiştim yahu
oğluşuma gelecek olursak, maşallahımız var 1 hafta önden önden gitmeye devam
1910 gr ve 43 cm...
veeeeeeee babasına benziyormuş
dr umuz öyle söyledi.. gözleri iri iri maşallah yavrumun, bana benziyor o kısmı, burnu da ben.. ama genel olarak sanırım babaya benziyor.. bakalım rengi tutturabilcez mi
ben beyazım cünkü süt gibibaba esmer
ortaya nasıl bişey cıkcak meraktayım
bu arada 1 kilo almışım ya iki hafta içinde..şaka gibi gerçekten de.. neyse yapcak bişey yok, biraz daha dikkat et dedi..
böyle işte kızlar
gamze senin de kontrolun vardı aynı gün, nasıl geçti canım??
geçmişi okudum ama gözden mi kaçırdım acaba
Canlarım bugün yine NST ye girdim. Sancılarım aralıklarla 100 çıktı. Nidilatı günde 8 saat arayla 3 e çıkardı doktorum.
Perşembe yine NST çekilecek. Benim oğlum babası gibi Aralık doğumlu olucak heralde.
Bol sıvı iç, dinlen dedi.
Herşeyim hazır, bugün kuaföre gittim kaşlarımı falan da aldırdım.
Artık bundan sonrasını Rabbime bıraktım.
canım çok geçmiş olsun..öncelikle bundan sonra daha dikkatlı olmamız gerekiyor..bu durumla alakalı bence doktoruna danış canım..magnezyum verir, rahatlarsın..artık hareketlerimizin kısıtlanması gayet normal, ağırlaşmaya başladık, bebeklerimiz büyüdü ve en önemlisi doğumlarımız yaklaştı..
Ben aynen o agriyi aylaaardir cekiyorum, normal dendi, herhangi bir tehlikesi yok. Kemikler, baglar dogum icin ayrilip gevsiyor ondan. Agri biraz gecince hafif esneme hareketleri yap, bir nebze rahatlatiyor. Benimki gelir, gider, azalir, cogalir, alistim artik. Asiil bu hafta bel agrim basladi ki, o ic taraftaki agriyi opup basima koyacak hale geldim.
Endise etme yani ozetle.
ne güzel sancı çıkmamış bak..maşallah böle böle devam oğluşuna
ne güzel ya bende babasına benzesin istyrum yavrumu.yüzü tipi benzemesede huyu benzesin inşallah
iki hafta içinde 1 kiloya çokmu diyosun sen aaaa çok ayıp
evet canım güzel geçti nst ye bağlanmadım ben ..kilomuz boyumuz iyi maşallah ben devlete de görünyrum ayda 1 yalnız özeldeki doktr kilosuna 1900 derken devletteki 1600 dedi sanırım salladı çünkü beni ttmin etmedi dangalak doktor ...neyse ama kötü bi durum yok keyfim iyi şükür....
allah allah niye böle sancı çıkıyo ya inşallah vaktinde gelir bebeğin....
kaş nst dedinde nst de sancı çıkınca alttan muayene ediyomu doktorun...
canm neden kesecekler sütünü??????
Günaydın kızlar :)
bu cumartesi son kez pazara çıktım bundan sonra bi daha çıkabilicemi sanmıyorum çünkü sık sık wc sıksııyorum
sonracıma karnım kasılıyo bu hafta bebek şekerlerim için kurdele almam gerekıyo diye ve bi arkadasa ev hedıyeıs bakmak
için öyle kızkardeşimle çıktım cumartesi ama yok bundan sonra evdeyim hacı :)
pazar günü misafirlerim vardı anneminde kardeşiminde gelelim yardım edelim teklifini geri cevirdim
kardeşim geldı akşam yorulmusun ben sana geleım dedim dınlemıosn ki dio :) zaten servsi çayı fln da hep kardesım halletti
sağolsun misafir gibi yerımden kalkmadımsözde ev temzıledim yemek yaptım ama eşim halletti çoğunu
sonrada sırtım ağrıyo yoruldum diye masaj yaptırdım adama eheuehe
bi de kocişim ev temizliğinde level atladı
dün ilk kez bu kapılar nası böyle el izi oluyo sanki evde bizden başakları gelip kapıları elliyo
diye söylene söylene kapıları sildi "ben söylemeden"cd raflarıdna cdleri tek tek tozunu aldı
şu holu salonu boyatalım bak ne güzel olcak fln dedi
böyle ayrıntılı temzılık yaptı çok duygulandım ağlıycaktım nerdeyse
bebişim artık içerde çok sıkıldı galiba devamlı kafayı aşşa tarafa dayıyp duruyo dün akşam birden ordan çıkıcanı fln düşündüm
ay içim bi garip oldubu arada vatana millete hayırlı olsun benim de aşağı tarafım acımaya başladı artık
bayadır beklıyodum ama daha yenı basladı ara ara oluyo :) hepimiz sağlıkla doğururuz inşallaahhh :)
canım valla annem beni koştururken doğurmuş
pazara çıkmış yagmur yagıyomuş bi de aralık ayı eve gelmiş yemek yapmış bulaşık yıkamış
gece sancısı gelmsı uyanmıs nevresımelri değiştirmiş hanı doğururm diye sonra şekere ayva koymuş akşamdan reçel yapmak için
onu kaynatmış hazır olsun dietam limonu sıkıcagı zaman fena sancı gelmsı ancak o zmn babamı uyandırmıs
hadı hastaneye bebek gelıo die gıtmısler de doğmuşum yani işleri arasında doğuruvermiş annem ehehe
annemin ailesi hep samsunda oldugu istanbulda yalnız oldukalrı için napsın her ısımı bitirym demiş :)
canım ama kendimi iyi hissediyorum bazı günler yorgun bitkin hissedince bişey yapmıyorum
kendımı de cok zorlamamaya calısrak dınlene dınlene yapıyorum evet ama kasılmam oluyo bebek toplanıp kaısyo
rahmimi iş yapmasamda oluyo ve sıklaşıyo devamlı doktoruma da söyleıdm sık sık kaıslmam oldugunu nst ye aldı
bişey çıkmadı bu kadar sık kaıslma için erken dedi ama satıma göre erken , bebeğim büyük ve önde o sebeple sanıyorum
böle sık oluyo daha çok dikkat edeyım canım uyardıgınız ıcın sağolun ben cidden farkedemıorm yoruldugumu galiba :26:
sen de Allah a emanet ol canım kendine çok iyi baak :)
günaydın arkadaşlar
cok kötü bi haftasonu geçirdim
cumartesi akşam üstü eşim hamsi aldı temizledi kızarttı sagolsun.balıktan önce corbada yapmıştım eşim içti ama ben içmeden balıga daldım direkt
sonra bende inanılmaz bi bulantı oldu cok kötüydüm.
pazar günü uyandım yine cok fena mide bulantısı ,baş dönmesi baş agrısı yaşadım.
anneme kahvaltıya gittik ordada bişi yiyemedim.acile götürdü eşim.tansiyonum 8 / 4 olmuş.
hemen serum bagladılar kan ve idrar tahlili alındı.
1.serum bittikten sonra tansiyon 9 /5 oldu.yine bi serum daha verildi bu arada bulantımda devam etti
2.serumdan sonra tansiyonum 12 /5 oldu taburcu oldum eve geldik.ben tabi yine bişi yiyemedim bulantıdan dolayı hemen yattım
yorganın altında inanılmaz bi titreme aldı beni.bulantım tavan yaptı ölcem sandım yaa.ateşime baktık oda normaldi
hemen banyoya gittim ve istifra ettim ama sanki zehir cıkardım cok kötüydü yaa(
arkasındada sıcacık bi duş aldım kendime geldim.bulantım filan kalmadı
eşim hemen bi sıcacık corba yogurt getirdi.daha iyi oldum.
idrarda enfeksiyonda cıktı.gece yatmadan şaseyi içtim sabaha kasık agrım ve yanmada kalmamıştı
şuan hamd olsun iyiyimm
size tavsiyem
balıktan önce mutlaka corba için :))
balıktan sonrada tahin helvası yiyin
15 günde bir de idrar tahlili verip enfeksiyon varmı yokmu onu takip edin.
hahaha böle diyen kocalara çok gülüyorum :) ben de geçen dedim eşime şükür karnım çatlamadı rahat rahat bikini giyerim yaza kimse görmez o da dio ki başkasının görmesinin ne önemi var aşkım ben görüyom ya :) kendi kremlio walla beni az bi çizgi görse yarım saat kremle ovalıo orayıher erkek ayrı bir cins işte
Hanımlar ben bgn çok panik oldum.Sabah 7'de başlayıp 11.30da biten 5'er dklık teneffüslerin sığıştığı 6 dersten sonra evime geldim.Biliyorsunuz gebelik şekerim var ve diyet yapıyorum.Fakat bgn okulda o kadar yoğundum kiara öğünlerimi (meyve,ceviz,süt)yiyemedim.Evde de yemek yoktu ben de kendime çavdar ekmeğiyle peynirli,domatesli,biberli tost yaptım.Yanında 3 tane çiğ köfte yedim.Bir de ayran yapıp içtim.Yarım saat sonra sol gözümde şimşekler çakmaya başladı,bilgisayarda yazılanı okuyamadım o derece.İlk aklıma gelen tansiyon yükselmesi oldu.(ki tansiyonum şükür hep 10-11 civarıdır) Ölçtüm 13,5 çıktı.Kadın doğumcumu aradım.O tansiyonla dediğin gözdeki şeyler olmaz ki bu tansiyon yüksek değil dedi.
Ardından şekerimi ölçmek aklıma geldi. Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 1.saat tokluğum 186 çıktı! hemen panikledim ağladım falan.Başım da ağrımaya başladı.Limonlu su yapıp içtim.Tansiyonum anca 12,5'a indi.Neyse biraz dinlendim. 2.saat tokluğumu ölçtüm veeeeeee 180 çıktı.Çok panikledim,hiç böyle çıkmıyordu.Hemen Endokrin doktorumu aradım.Panik yapmamamı 20dk yürüyüş yapıp bir daha ölçmemi söyledi.Hemen çıktım dışarı yarım saat yürüdüm.Geldim,ölçtüm ve ŞÜKÜR 120 çıktı.Allahıma şükürler olsun yaaaaa.Bebeğim için çok korktum.Bir kerelik yükselmeyle bi zarar olmaz dedi doktorum.
Kıssadan hisse: Bir daha diyeti harfi harfine uygulamazsam namerdim! Ve her yemekten sonra yürüyüş yapmazsam...
Canlarım bugün yine NST ye girdim. Sancılarım aralıklarla 100 çıktı. Nidilatı günde 8 saat arayla 3 e çıkardı doktorum.
Perşembe yine NST çekilecek. Benim oğlum babası gibi Aralık doğumlu olucak heralde.
Bol sıvı iç, dinlen dedi.
Herşeyim hazır, bugün kuaföre gittim kaşlarımı falan da aldırdım.
Artık bundan sonrasını Rabbime bıraktım.
Kızlar yaa öglen banyonun kapısını kapatmak icin ayagımla itiyim dedim. Bacagimi sola dogru hafif kaldirdim itmek icin dogal olarak. Kasigiminin sol tarafina oyle bi aci saplandi ki bi kac dk kipirdayamadm ayakta dondum kaldm acidan. Sonra duvarlara tututarak odama zorla gectm. Yatinca iyiyim ama kalkip yuruyemiyorum canim cok aciyo. Bacagimla kasigimin birlestigi noktada bicak var sanki hareket ettirdikce canim yaniyo. Doktoru aramakta istemiyorum ben evham yapiyorum dinleniym gecer diyorum. Offff cok moralim bozuk. Ne yapsam sizce bi fikir verirmisiniz? Bu arada bebegimin hareketleri iyi dört dönüyo icerde.
Tatlım bende de hiç sancı yoktu, ağrı yoktu ve aynı senin gibi çıkıyordu.
Doktor NST ye bağlayınca sancılar maşallah tavan çıktı.
İnşallah seninkiler bebek dayamasıdır cnm. Senin rahatsız ediyorsa eğer bir doktora git derim ben.
Benim bebeğimde acayip hareketli bazen diyorum yandım ben bu içerde böyleyse dışarda ne yapAr düz duvara tırmanır herhalde ama bebeğin hareketli olması iyiymiş. Doktor ultrasonla bakarken bile karnım dalgalanıyordu doktorda dalga geçiyodu lan dur bi dakka diye. Kötü biley olsaydı zaten o zaman bana derdi doktorkızlar günaydın ........2 gündür hiç iyi değilim.oğluşum fazla hareketli ve göbeğimde kasıklarımda sıksık sancı varhepm vardı bunlar ama 2 gündür nerdeyse sürekli hareket ediyor.bir huzursuzluğu var herhalde oğluşumun......sizlerdede varmı ya.....
Canım bizim evde balık yapıldığı zaman çorba filan yapılmaz. Acaba balıkmı bayattı bide aklıma süt geldi. Ben bi kere unutmuştum balık yediğim gün süt içmiştim allahtan bişey olmamştı ama oda zehirliyormuş. Çoook çok geçmiş olsun tekrardangünaydın arkadaşlar
cok kötü bi haftasonu geçirdim
cumartesi akşam üstü eşim hamsi aldı temizledi kızarttı sagolsun.balıktan önce corbada yapmıştım eşim içti ama ben içmeden balıga daldım direkt
sonra bende inanılmaz bi bulantı oldu cok kötüydüm.
pazar günü uyandım yine cok fena mide bulantısı ,baş dönmesi baş agrısı yaşadım.
anneme kahvaltıya gittik ordada bişi yiyemedim.acile götürdü eşim.tansiyonum 8 / 4 olmuş.
hemen serum bagladılar kan ve idrar tahlili alındı.
1.serum bittikten sonra tansiyon 9 /5 oldu.yine bi serum daha verildi bu arada bulantımda devam etti
2.serumdan sonra tansiyonum 12 /5 oldu taburcu oldum eve geldik.ben tabi yine bişi yiyemedim bulantıdan dolayı hemen yattım
yorganın altında inanılmaz bi titreme aldı beni.bulantım tavan yaptı ölcem sandım yaa.ateşime baktık oda normaldi
hemen banyoya gittim ve istifra ettim ama sanki zehir cıkardım cok kötüydü yaa(
arkasındada sıcacık bi duş aldım kendime geldim.bulantım filan kalmadı
eşim hemen bi sıcacık corba yogurt getirdi.daha iyi oldum.
idrarda enfeksiyonda cıktı.gece yatmadan şaseyi içtim sabaha kasık agrım ve yanmada kalmamıştı
şuan hamd olsun iyiyimm
size tavsiyem
balıktan önce mutlaka corba için :))
balıktan sonrada tahin helvası yiyin
15 günde bir de idrar tahlili verip enfeksiyon varmı yokmu onu takip edin.
Ay ay ay seninki bambaşkaymışhahaha böle diyen kocalara çok gülüyorum :) ben de geçen dedim eşime şükür karnım çatlamadı rahat rahat bikini giyerim yaza kimse görmez o da dio ki başkasının görmesinin ne önemi var aşkım ben görüyom ya :) kendi kremlio walla beni az bi çizgi görse yarım saat kremle ovalıo orayıher erkek ayrı bir cins işte
Canım muayene ücretin ne kadar çokmuş öyleee. Senin doğum ücreti ne kadar :44: bizde 10 günlük kontrol süresi var ama 10 gün içinde 2-3 kere gitmek gerekirse nasıl olur bilmemmerakımdan soruyorum,özel doktor yada özel hastaneye giden hamile arkadaşlar,hamileliğin son aylarında haftalarında 10 günde bir yada 3 günde bir kontrole gittiğimizde her seferinde doktorumuza yine 200-250 tl. kontrol ücretini ödüyormuyuz? bu şekilde çok pahalı olmaz mı? yoksa ayda bir ücret mi alıyorlar?
Canım kramp tarzında bişey yaşadın sanırım ben maden suyu içiyorum hergün iyi geliyo kramplara tavsiye ederim sade maden suyunu yani bi zararı olmaz sonuçta mineralli suKızlar yaa öglen banyonun kapısını kapatmak icin ayagımla itiyim dedim. Bacagimi sola dogru hafif kaldirdim itmek icin dogal olarak. Kasigiminin sol tarafina oyle bi aci saplandi ki bi kac dk kipirdayamadm ayakta dondum kaldm acidan. Sonra duvarlara tututarak odama zorla gectm. Yatinca iyiyim ama kalkip yuruyemiyorum canim cok aciyo. Bacagimla kasigimin birlestigi noktada bicak var sanki hareket ettirdikce canim yaniyo. Doktoru aramakta istemiyorum ben evham yapiyorum dinleniym gecer diyorum. Offff cok moralim bozuk. Ne yapsam siZce bi fikir verirmisiniz? Bu arada bebegimin hareketleri iyi dört dönüyo icerde.
yaa ne güzel
benim eşimin kremlere karşı bi antipatisi var.elini süremiyor
yurtdışından organik bakım ürünleri almıştım ikimiz içinde ama o alıp bir kere sürmüş degil
ben bazen zorla yatırıp kendim sürüyorum.
kışında ellerine zorla sürerim.bidee öle yaglıda almadım jel aldımki hemen kurusun diye ama cıkksss yinede yaranamadık efendiye
Bu arada benim sancım var yaaa:18: şöyle diyiim tecrübeli hatunlar kasıklardan bacaklara ve bele doğru bıçak saplaması gibi napayım şimdi ben
Doğru söylüyosun canım ben bugün biraz gergindim küçük bir sinir patlaması yaşadım acaba ondan mı bilmiyom offf erken doğurmaktan çok korkuyorum:18:Canım yaa şu an synı dert bendede var sanki belimi ayırıyorlar bacaklarım uyuştu karnım ağrıyo ama gitmeyi düşünmüyorum yani ne bileyim şu an gitsem ne yapacak devam ederse yarın da kötü olursam yarın giderim acil müdahalenin ardından kendi doktorumda görür. Şimdi gitsem geri göndercek normal deyip
iyiym cnm tşkler.
sende aşureni yapmışsın Allah kabul etsin inş afiyet olsun
bende aşure yapmadım hiç .annem yapıyordu hersene dagıtıyorduk
eşim cuma günü aşurelik malzeme almış akşamdan ıslayım ,yarına aşure kaynatcam dedi :)
ben şaşırdım tabi.ya ciddimisin dedim , evet nevarki aşure yapmakta dedi. hastane işi cıkmasaydı yapacaktı aşureyi.
valla benim gözümde büyüyorr yapamam .ya annemi cagırırım yada kocama yaptırırım:))
Doğru söylüyosun canım ben bugün biraz gergindim küçük bir sinir patlaması yaşadım acaba ondan mı bilmiyom offf erken doğurmaktan çok korkuyorum:18:
Canım usg de ve alttan baktı bu kadar yüksek sancı çıkınca. Açılma olmadığı için zaten eve gönderiyor. Ben de açıkçası o yüzden umutluyum, bebeğimin kalp atışları da normal.
böyle kasım kasım kasılayım da açılmam olmasın, evde dinleneyim...
3 tanecik çiğ köfte yapmaz gibime geliyor.Ama ekmek büyük geldi sanırım.Amaaaan neyse geçti bitti bundan sonra askeri düzen uygulayacağım.diyetimin dışına çıkarsam bir de yürümezsem falakaya yatırsın eşim beni:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?