2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
slm kızlar,
benimde prensesimi dogurmama az kaldı ama artık çok agrım oluyor ara ara özellikle karnımın altlarında agrı var geceleri yatmak çok zor benim için belim çok agrıyor...daha bebisimin kıyafetlerini yıkamadım haftaya o islere girecegim bebisin kıyafetlerini yıkayacagım ve ütüleyecegim.dogum fotografcısı ile anlastık photomuz umarım iyi olur..park yatagını aldık birde odasını hazırladık:) günlük tutuyorum onun için kontrollerden sonra yazıyorum genelde.haftaya falan suluhana gidip bebek sekeri oda süslemelerine bakıcagım..bu arada is yerinde son üç hafta kalana kadar çalısabılır raporu aldım umarım akbilik çıkmazda son 5 haftamı dogum sonrasına aktarabilirim.bebekten baska hiçbir sey düsünmüyorum aklım tek bebegimde artık kucagıma almak ve onu doya doya öpmek istiyorum...çok mu duygusallastım ne:)

o şekilde oluyomu canım ya yani çalışabilir raporundan sonra rapor alınabiliyomu

ben 5 hafta daha çalışabilir diye rapor almadımki
ben daha 32. haftaya gelemedim
alsaydım ozaman olmazdı
şimdi doktor bana 10 aralıktan itibren
32. hafta bitmiştir doğum iznine ayrılabnilir diye rapor verecek
yani bir 5 gün 32. haftam uzamış olacak o kadar yani
yoksa 5 aralıkta 32. haftam bitiyor
doğum iznine ayrılabilirim ama artık 5 araalığa kadarda çalışamıcam o yüzden
rapor alıyorum hem 5 günde ilerletmiş olacam bu sayede

hım anladım hayırlısı ile kolay doğumlar nasip etsin Allah

yeni eve tasindik. cok yoruldum. fecii kasilmalarim oldu dogum yapiyorum sandim. simdi yerlesme islerim var.

burda ebe kontrollerinden bahsetmek istiyorum. bana bir fikir verirseniz sevinirim.

simdiye kadar ayda 1, 3 haftada 1 kontrollerim oldu bundan sonra 2 haftada 1 olacak. kontrol sirasinda ebe tansiyonumu olcuyor. idrarimda protein var mi diye bi cubukla bakiyor. bebegin kalp atislarina bakiyor dkda kac attigina. eliyle bebegin pozisyonunu yokluyor. karnimi yokluyor. mezura ile olcuyor. ve benim sorularimi cevapliyor.

bu muayenelerle erken dogum riskim olup olmadigini anlayabilir mi sizce? bir de seker konusu kafami karistirior. burda bir arkadas dogum yapti 2.4 kilo dogdu bebek. gebelik sekerinden dolayi beslenememis. ama bunu doguma kadar anlayamadilar. yani sekere bakilmiyor galiba burda bi durun olmadikca. kendim sekerime nasil bakabilirim acaba?

canım maşallah bebişine sen de kiloyu takma artık istesek de istemesek de alıyoruz işte

ya evet de ben fena takıkım bu kilo konusuna. eşim de takma bu kadar vereceksin nasılsa diyor.. ama yok işte gel de bana anlat..

gecmiş olsun canım.. benim de sol kasığımda o ağrıdan vardı ama bir haftadır yok.. seninki harekete bağlı bişey sanırım, vucudumuzda denge yok artık. öyle tek ayakla hareketler yapmak falan tehlikeli.. çünkü içinde büyüyen bir canlı var. bu bütün dengeyi altüst ediyor.. dinlenmeye calış, istersen dr una da danış canım..

zaten ortalama rakamlar söylüyorlar canım, boşver aldırma sen.. haftasına göre iyi bence.. maşallah kızına canım

tüm apartmanın ilaçlanması gerek canım.. sen evini ne kadar temiz tutarsan tut, istersen her gün dolaplarının içini çamaşır suyu ile sil o böceklerden kurtulamazsın.. malesef bizde de var kurtulamıyoruz.. haftada bir iki mutlaka öldürüyorum. nefret ediyorum bu durumdan her görüşümde midem bulanıyor.. ama yapcak bişey yok işte.. benim ışıklığa acılan bir pencerem var mutfakta düşün onu bile acmıyorum aylardır ordan geliyodur diye.. ona rağmen bitmediler.. iki üc hafta yok oluyolar diyorum ki bitti.. hop bi bakmışsın bi tane daha..delirmemek elde değil..

benim kuaförüm de eşimin arkadaşı.. ama sadece kesim ya da fön icin gidiyoruz kendisine.. çünkü evlendiğimizden beri sacımı eşim boyar, cok da güzel yapar, föne gittiğim bir kuaför inanmadı eşimin boyadığına.. cok güzel olmuş nasıl olur falan dedi.. ee adam titiz anacım nasıl boyuyor görseniz

hadi hayırlısı canım.. dinlen artık bol bol..
benim de nasipse önümüzdeki salı son...
cok az kaldı inanamıyorum..
her sabah kalmak daha da zorlaşıyor hep az kaldı diye avutuyorum kendimi gaz veriyorum

günaydın hanımlar mutlu günler

günaydın canım.. sana da mutlu günler..nasılsın???

Günaydın güzel anneler nasılsınız ben yine bi kaç gündür giremedim forma kızımla iyiyiz inş cuma günü doktora gitmiştim biliyosunuz o günün gecesinde yine sancım oldu acile gittik nts ye baglandim 1 defa şiddetli sancım oldu idrar tahlili verdim idrarımda kan çıktı ama neden dolayı bilmiyorum hafta sonu girdi araya doktoruma ulaşamadım bol su içtim bugün randevum var bakalım ne dicek dr amcamız hayırlısı olsun bu arada erken sogum riski olan arkadaşlarımoz çoğaldı Allah bebişlerimizi saglıklı sıhhatlı kucaklarımıza almayı nasip etsin :))

günaydın kızlar hepinize yazdıklarınızı okumayı anca bitirdim ne var ne yok nasılsınız bakalım dikkat ettim hepimizin şikayetleri hemen hemen aynı bu haftada böyle geçecek demekki RABBİM hepimizin yardımcısı olsun ben dün 32. hafta çalışabilir raporumu aldım 31/12/2012 son inşallah 34 günüm kaldı tabi bir aksilik olmazsa şimdilik yok gibi görünüyor bakalım ne kadar dayanabilicez

cnm benim maşşallahhh tosuncuguna senin :)) ama çok erken diilmi yaaa 6 ocaktan 15 aralıga düşmesi 37 hafta oluyo yani sezeryan... neyse kuzum doktorunda bi bildiği vardır sağlıklı sıhatli al inşallah kuzunu kucağına :))
heheheh ayynıı bennnn :)))
cnm benim herşeyin yolunda olmasına çok çok sevindim :)) hadi bakalım tamamla yakışıklı paşanın eksiklerini eşinide artık salla gitsin eger pişmansa msj atmak yerine bişiler yapsın bence az daha burnunun sürtmesi lazım...
cnm artık kocaman oldular içeri zorsığıyolar oyuzden öle oluyo hiç takma kafaya :))
cnm çok geçmiş olsunn Allahım hakkınızıda hayırlısını versin doğru zmanda sağlıklı sıhatli al inşallah kuzunu kucağına :))
cnm yaaaaa çok çok geçmiş olsunnnn bende balık yedikten sonra hep böle olurum diye korkuyorum atlatmışsın çok şükür...
anladım kuzum napcan işte mecbur içicen inşallah bidaha doğuma kadar hiçç olmazzz :))

inşallah cnm yaaaa tabiki bi bitirim hemen paylaşcam sizinlede :)) ayy bittii hatta dolabınada yerleştiridm çok tatlı oldu :)) Allahım sağlıklı sıhatli giydirmeyi nasip etsin inşallahh :)) aynen bende ölee asarken ütülerken göbüşümü sevdim bunlar seninmi kuzummu giyicekmiş bunları diye :))

cnmm benimmm Allahım sağlıklı sıhatli kuzucunu kucağına almayı nasip etsin inşallahhh arada gel haberdar et kendinden güzel haberlerini bekliyoruz :))

günaydın kızlar 33. haftama bugün girdim ben önümde 7 hafta var. iş proğramı yaptım. son iki haftaa kadar atolyede çalışıcam bizim bu arada çekimlerimiz var yeni bayilikler vermiştik onlarla sözleşmeler derken son 15 güne kadar çalışmayı planlıyorum. hem böylece kafamda rahatlamış olucak. dün lcw de bi kaç kıyafet aldım .ama bu hamileler için olan kadifeleri beğenmedim. bi tane 44 beden kadife aldım yüksek bel onuda bizim terziler hemen hamile moduna çevirdi. sizde öle apın çok kullanışlı oluyor. çok şeker yünden uzun hırkalar vardı nlarıda aldım. ben doğum içi,n gidicek olan çantamı ayarladım. cuma günüde doktorumla randevum var kararlaştırıcaz. bizim evde benim odam oldukça büyüktü. şimdi babam bugün kağıt kaplatıyor oğluşa bi yatak alıcaz bide şifonyer. benim kendi yatak odam vardı dolabım 6 kapaklı oğlum için bi hattı boşalttık. eşyaları oraya yerleşicek. bu aralarda metroda kavaklıderenin üzüm suyu var organik babamla onlardan aldık evin her yeri üzüm suyu oldu oldukça faydalı kan değerleriniz fırlıyor resmen.

ayşecim doğum ağrısıyla ilgili yazını çok beğendim. benim nacizhane tavsiyem o ağrıyı yada sancıyı çekmekten yana. gücüme güç katan oğluşumun bana çektirdiği tek acı bu olsun. ben okadarda korkulacak bişi olduğunu düşünmüyorum. benim annem atolyeyi kurmadan önce doğumhane ebesiydi emekli oldu. doğuma annemde giricek nasipse.

hepimize sağlıklı sıhhatli günlerr

selam.ankaranın hangi semtindesin?

aslında iyi fikir tontırıkcım sen mı yapsan acebaa
yaparım bacım yeterki sen iste

ay cok güldümm ilahii.noktalı yeree ne yazacagıma karar veremedim .herşey yazılabilirr ,cok esnek bi noktalama olmuşş

hahahaa canım benim hormonlar tersine işlio herhalde ben sonu kötü olsun die dört gözle bekliom ama benim koca sabırlı :) daha kardeş moduna geçmedik ama haftada bir taş çatlasın iki

ben itiraf ediyorum geçen hafta jübilemizi yapıp kardeş moduna geçme kararı aldık.çünkü ben bacakalrımı bile acamıcak haldeyim cok agrıyor
size maşallahhh

cnm yeni eviniz hayrlı ugurlu olsun kuzun ve eşinle sağlıklı mutlu günler yaşamayı nasip etsin inşallahh.... bende evi toparlıyorum aynı kasılmalar bendede var galiba doğurcam şimdi diyom ama herşey yolunda şükür :))
anamm senin ebe baya bişi yapıyomuş ama erken doğumu o kontrollerle tahmin edemez galiba ...

günaydın canım güle güle giy cicilerini :) ben daha bişey hazırlamadım ınsallaah doğum ıznıne cıkınca hazırlıycam
ama annem kardeşim kayınvalidem yapıyolar sağolsunlar :)
yazıyı dün okudum ben de çok begendım bu sebeple paylaştım canım şu andakı kaıslmalaırmı bile böyle değerlendiriyorum ben
ağrıyo ediyo diye sızlanmaktansa bebeğim bir adım daha yaklaştı diye düşnüüyorum tabıı kı sancılar artıcak ama
hepsi doğumla gecıcek şeyler keşke sezeryan tarıhınden önce açılmam olsa doktora gitsem ve anıden
normal doğuma alınsam da doğum şeklinin kararı bana bırakılmasa diyorum bende o sancıları çekmek ,
sonra da o kadar sıkıtnıdan sonra bebeğimi kucagıma alıp rahatlamak istiyorum ama sonra da hayırlısı olsun diyorum
sonucta bebeklerimizin sağlıkla gelmesi daha önemli...ne güzel annen ebeymış baya rahat hıssedersın kendını o zaman :)
bu arada ne atölyesi canım ?

aynen öle canım işte bi de eşi de benim yakın arkadaşım bizim kuaför muhabbeti çok komik oluo o sebeple :) iyi görümcen halledio ne güzel ben diorum eşime daha önce ne paralar ödüomuşuz kuaföre yazık walla diorum..

canım demene gerek yok bi daha gidince sölersin ama sıkıntı yapma benim 34. hafta kontrolümde çatı muayenesi yapmadı sanırım 36. haftada yapıcak.. eğer randevun iki hafta sonraysa bi daha kuaföre gitmene gerek yok zaten bence :44:

biz de gecen pazar yaptık jubilemizi yani eşime danışmadım ama benden bu kadar hacı

yatarken tısıl tısıl nefes alıyorum zaten ama olurda deli bi anıma denk gelrise gene dönerim yeşil sahalara

bi de mantar olmuştum eşime de gecmıs sanırım valla doktorun bana verdiği kremi verdim

sür sen de bişe olmaz sonrada vajınal temzılık jelıyle yıkan gecmezse fitil veririm dedim ehueheuehue

verdiği cevabı paylaşmak istemiyorum kremi iki kez kullandı gectı :)

kırk yılın başı oynaşıyoz onda da hastalık bulaştırdın bana diyo

kızlarr günaydınnnn
bu ara okadar yoğunumkiii evi toparlamaya çalışıyorum yavaş yavaş , mutfak dolaplarım bitti duvarlar ve beyaz eşyalar temizlencek kaldı , bebeğin kıyafetleri yıkandı ütülendi yerleşti, kendi dolabımdaki yazlık kışlık ayrıldı , antredeki dolaplarım ayakkabılık ve salonda tv ünitem vitrinim ve sadece ev detaylı temizlik kaldı anamm bayada varmış heeee...
annanemin kanında üre çıktı annem sinopa gitti , görümcem dün midesinden ameliyat oldu diğer görümcem 2 engeç 3 haftaya doğurucak anammmmm ağlamak istiyomm yaaaaaaa.... ne itmez çilem varmış benimmmm bu arada Allah korusun ben erken doğuma gitsem yandıgımın resmidir (
Allaha şükür hastane çantamız hazır sayılır bi doğum kaldı onuda kendim beceririm heralde :)))
bu ardaaaa kızlarr baby 2 go nun bi arabasına baktık çok güzel almayanlara duyrulur biz çok yer kaplamasın diye baston düşünüyoduz az konforsuz ama dün bu arabayı gördük bayıldık aynı baston gibi az yer kaplıyo çok konforlu ve çift taraflı kullanılabiliyo fiyatıda 350 dediler bilginize biz bunu alıcaz galiba :))
Proton Bebek Arabası | Baby2go

canım takip edebildiğim kadarıyla iyi olmana çok sevindim allah herşeyi yoluna sokuyor yeterki inancımızı yitirmeyelim.. seninle aynı gidiyoruz bakalım hangimiz önce alıcaz oğluşumuzu kucağımıza allah herkesede bizlerede sağlıklı hayırlı evlatlar güzel doğumlar nasip etsin...

ay evett durmadı içimde hamsiler.boyu kısa olandan korkacaksın derler.dogruymuş:))

benim eşim bogazına düşkün oldugundan yemek konusunda yapamayacagı şey yok.ama ben müsade etmiyorum batırıyor heryeri
okuldayken aşureyi kendi yapar arkadaşlarını cagırırmış.zamanında ögrenmiş
bana bazen tel eder iç hazırla akşama yaprak saralım filan diye :)) benden daha güzel sarar.

ay ne şanslısın yaa.bak işte dört dörtlük olmuyr.benim kocada da paspallık vardır:))
öle parfüm sürüyüm kremleneyim ,pantolonum leke olmuş degiştireyim ,ayakkabım tozlanmış sileyim v.s hiçç düşünmez
en iyi yaptıgı şey mutlaka hergün duş almasıdır.

Selam cicişler hepiniz iyisiniz çok şükür Tontirik ayşeee geçmiş olsun canım umarım bi daha olmaz bu arada kızlar harbiden benim canım meloneemm nerde çok merak ettim

tşkler cnm.melooneye msn den yazdım merak ettik diye görürse gelir mutlakaa.

cnm sarı mercimekle yapıyorum.içine havuç patates soğanda rendeleyorum..yağını salçasını ayrı bi yerde kavurup atıyorum içine.kırmızı mercimekle ben ezogelin yapıyorum bitek tatlım

sarı ve kırmızı mercimek aynı dgeilmi cnm ya.yeşil mercimek farklıdır ama

bende aynı senin gibi yapıyorum birazda yeşil mercimek atıorum içine.
yalnız şu patatese sinir oluyorum hep dibe sarıyor.bazen onu atmıyorum.

maşallah canım, arı gibisin hic durmuyosun :)))
ayrıca gercekten anne gitmiş, görümce ameliyatlı, öbürü desen karnı burnunda.. kız kardeşin yoktu galiba dimi hatırlamıyorum hiç ama, allahtan eşin yanıbbaşında..allah onların ekksikliğini göstermesin..

benim iş hayatım da bitiyor bir hafta sonra.. ev hanımlığına terfi ediyorum
ondan sonra annem gelicek beraber yapıcaz oğlumun kıyafetlerini, ütülücez.. temizlik falan hepsi yapılır çıkar aradan nasipse..

bebek arabasını şimdiden almanın bi manası var mı bilmiyorum ya.. ben doğumdan sonra hatta şöyle havalar düzelince almayı düşünüyorum nisan sonu mayıs başı gibi çünkü bebişlerle dışarı çıksak bile hava zaten buz gibi pusete koyup gezdiremiycez ki.. yani gidilirse bi yerlere arabayla ancak gidilir.. izmir o kadar soğuk olmadığı halde ben bebişimi çıkarmaya cesaret edemiyorum.. istanbulu ankarayı düşünemiyorum yani.. hem o kadar cok yüklendik ki bütçe sarsıldı zaten herşeyi birden almaktansa ihtiyaç dahilinde almak daha mantıklı benim açımdan.. tabi herkesin kendi kararı.. benim naçizane fikrim bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…