2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

gerçekten zor oluyo ama artık canım artık pozisyonda kalmadı eşim nasıl rahat ederrsin diye soruyo artık zaten 10 günde bir filan anca oda olursa ki ben bu konuda daha hevesliyimdir eşime göre artık benimde canım istemiyo üşeniyorum ama şurada son 1 yada 2 kaldı sonra eşimle kardeş kardeş yatarız bizde zaten arada bizim oğlan oluyo pek fırsat olmaz yani :)))

tünaydın kızlar,

++ bi süre giremedim foruma. geçmişi okuyayım dedim ama hiç bulaşmadım. çok çok ilerlemiş :)))
umarım hepiniz iyisinizdir, hepinizi özledim vala. sağlıgınız bebişlerimiz iyidirinş.

bu haftasonu çok yogun geçti benim. kocişle alışveriş falan yaptık ne aldığımızı yazayım :)

++ oğluşuma bi kaç zıbın, tulum daha aldık. banyo malzemelrini aldık sadece sac sampuan kaldı. onda da bübchen, mustela yada sebamed önerilmişti. hangisini alcagıma karar veremediğim içn almadım.
++ pusetini e bebekten aldım. cbx marka sade bişey. maxi cosi vardı ama indirimli değildi, fiyatları fazlaydı. chicco ve kraftın modelini de begenmedim. ondan dolayı almadım. görevli arkadaş da cbx önerdi. umarım iyidir.
++ bebek arabasını dogduktan sonra alalım diye kararlaştırdık eşimle. ev tipi anakucagını da aynı şekilde.
++ park yatagın içine visco yatak almıştık. arkadaşlarımız daha sert bişey olabilirdi dediler,ilk aylardaki omurga gelişimi açısından. biraz kafam karıştı açıkcası. ondan dolayı bu hafta sonu daha sert süngerimsi bişeylere bakıcam artık.
++ bi paket bez aldım. bi paket uni yenidoğan ıslak mendil aldım. bi tane nuk biberon ve emzik aldım. ateş ölçer, banyo termometresi, ortamın sıcaklığını nemini ölçer bi digital gösterge aldık.
++ kendime de göğüs pedi, tek kullanımlık çamaşır, emzirme atlet sütyen birer tane, göğüs kalkanı falan aldım.

eve geldikten sonra bebişimizin kıyafetlerine baktık babasıyla. baya bi almışız. daha anneanne babanne de alacagı için artık kıyafet almıcaz yeter dedik :) bi kaç battaniye, havlu, tülbentleri, ter bezleri falan kaldı. onları annem alacak memleketten. nevresim takımına da bu haftasonu bakıcaz... bu hafta sonu annem gelicek inş. onunla da diğer eksikleri tamamlarız artık :))

++ hamilelikten önce ikeadan bi dolap ve şifonyer almıştım. ıvır zıvır eşyalarımı koyuyodum içine. dolapların içlerini boşalttım. fazladan verilecek olan kıyafet ayakkabı eşya vardı giyilmeyen, eşimle gönderdim hepsini. boşalan dolaplara da oğlumuzun kıyafetlerini eşyalarını yerleştirdim :)) o kadar zevkli oldu ki. agrılarım olmasına ragmen büyük bi zevkle yaptım :))

++ ogluşumuza oda almadık ama bahsettigim dolaplar ve yatagı ile çocuk odası doldu zaten :)) sadece odaya uygun renkli avize alıcam. odanın perdesini değiştirmek istiodum ama vazgectim. ilerki dönemlerde düşüncem artık.

++ arada hafif hafif kasık agrılarım oluyo. bel agrım hiç geçmiyo zaten... 32.den sonra 34 e kadar çalışmayı düşünüodum ama vazgectim. kısmetse 32 de ayrılcam dogum iznine.
eşim de biraz çalışmamdan yana en azından 1 maaş daha almamı istiyo. ben de istiyorum ama inanın artık dayanamıyorum.
temizliği haftasonu sağolsun eşim yapıyo ama ütü çamaşır hiç bitmiyo. bir de iş yerinde artık gürültü ses çekemiyorum, evdeki sakinliğimi özledim. oğluşumla başbaşa kalmak istiyorum :)

ayhhh yazarken yoruldum ayoll :)) benden böyle kızlar )

yeni evinede güle güle otur inş.

idrardaki ve kandaki glikozu ölçen testler var.idrar için olan testlerden alabilriisn.eczaneye yada medikalcilere sorabilriisn.

canım düz boya olsa benimkide yapar ama röfleli kullanıyorum ben.. hamilelikten önce bebek istiom die düz renge dönmüştüm şimdi doğar doğmaz eski saçıma döncem diom.. hatta kuaförüme dedim ki son hafta boyasan saçımı da nolur fotolarda güzel çıksam yok dio deli misin sen hayatta yapmam.. organikle diplerimi bile yapmadı hamileliğim boyunca zararlı dio organik olduğuna bakma sen dio, o organiklerin bile belli bir ömrü var iki gün sonra bozulur mecbur onlara da az da olsa korumak için kimyasal konuluo dio... ben de dedim ufacık bebekle nasıl boyican saçımı , olsun dio ben hem bakarım ona hem boyarım sen sıkıntı etme... ailecek görüştüğümüz için saolsun kendi ailesine ilgi gösterdiği gibi ilgilenio..

ama maşallah seninki de titizmiş ne güzel yapıo elinden gelio eşim dio ki kuaförde kozmetikte para var yanlış sektördeyiz biz kadınlar ne yapıp ne edip güzelleşmek için para bulup harcıolar

Canım ben özel hastanetye gidiyorum artık,her hafta gtcem ama bizde ilk on gün içersinde tekrar gidersen ücret alınmıyo,kontrol muayenesi olarak geçio çünkü.

tünaydın kızlar,

++ bi süre giremedim foruma. geçmişi okuyayım dedim ama hiç bulaşmadım. çok çok ilerlemiş :)))
umarım hepiniz iyisinizdir, hepinizi özledim vala. sağlıgınız bebişlerimiz iyidirinş.

bu haftasonu çok yogun geçti benim. kocişle alışveriş falan yaptık ne aldığımızı yazayım :)

++ oğluşuma bi kaç zıbın, tulum daha aldık. banyo malzemelrini aldık sadece sac sampuan kaldı. onda da bübchen, mustela yada sebamed önerilmişti. hangisini alcagıma karar veremediğim içn almadım.
++ pusetini e bebekten aldım. cbx marka sade bişey. maxi cosi vardı ama indirimli değildi, fiyatları fazlaydı. chicco ve kraftın modelini de begenmedim. ondan dolayı almadım. görevli arkadaş da cbx önerdi. umarım iyidir.
++ bebek arabasını dogduktan sonra alalım diye kararlaştırdık eşimle. ev tipi anakucagını da aynı şekilde.
++ park yatagın içine visco yatak almıştık. arkadaşlarımız daha sert bişey olabilirdi dediler,ilk aylardaki omurga gelişimi açısından. biraz kafam karıştı açıkcası. ondan dolayı bu hafta sonu daha sert süngerimsi bişeylere bakıcam artık.
++ bi paket bez aldım. bi paket uni yenidoğan ıslak mendil aldım. bi tane nuk biberon ve emzik aldım. ateş ölçer, banyo termometresi, ortamın sıcaklığını nemini ölçer bi digital gösterge aldık.
++ kendime de göğüs pedi, tek kullanımlık çamaşır, emzirme atlet sütyen birer tane, göğüs kalkanı falan aldım.

eve geldikten sonra bebişimizin kıyafetlerine baktık babasıyla. baya bi almışız. daha anneanne babanne de alacagı için artık kıyafet almıcaz yeter dedik :) bi kaç battaniye, havlu, tülbentleri, ter bezleri falan kaldı. onları annem alacak memleketten. nevresim takımına da bu haftasonu bakıcaz... bu hafta sonu annem gelicek inş. onunla da diğer eksikleri tamamlarız artık :))

++ hamilelikten önce ikeadan bi dolap ve şifonyer almıştım. ıvır zıvır eşyalarımı koyuyodum içine. dolapların içlerini boşalttım. fazladan verilecek olan kıyafet ayakkabı eşya vardı giyilmeyen, eşimle gönderdim hepsini. boşalan dolaplara da oğlumuzun kıyafetlerini eşyalarını yerleştirdim :)) o kadar zevkli oldu ki. agrılarım olmasına ragmen büyük bi zevkle yaptım :))

++ ogluşumuza oda almadık ama bahsettigim dolaplar ve yatagı ile çocuk odası doldu zaten :)) sadece odaya uygun renkli avize alıcam. odanın perdesini değiştirmek istiodum ama vazgectim. ilerki dönemlerde düşüncem artık.

++ arada hafif hafif kasık agrılarım oluyo. bel agrım hiç geçmiyo zaten... 32.den sonra 34 e kadar çalışmayı düşünüodum ama vazgectim. kısmetse 32 de ayrılcam dogum iznine.
eşim de biraz çalışmamdan yana en azından 1 maaş daha almamı istiyo. ben de istiyorum ama inanın artık dayanamıyorum.
temizliği haftasonu sağolsun eşim yapıyo ama ütü çamaşır hiç bitmiyo. bir de iş yerinde artık gürültü ses çekemiyorum, evdeki sakinliğimi özledim. oğluşumla başbaşa kalmak istiyorum :)

ayhhh yazarken yoruldum ayoll :)) benden böyle kızlar )

ahh cnm yaa inan durmayı okadar çok istiyorum ki ama herşey bana kaldıgı içim malesef böle oldu ama 2 haftaya herşey biticek ve yatışşşş :)))
aminn kuzummm Allahım ona sağlık sıhat versin hep yanımda saolsun aahh ahhh kaldım bi başıma valla kız kardeşimde yok iş başa düştü inşallah paşa zamanını beklerse bu karılıklık bitmiş olucak herkez gelir ozaman :))
ohh gözün aydın cnm bende bu ayı tamamlim diyodum ama çağrımerkezinde çalışıyodum ben artık beynşm kaldırmadı ve 32 yi gördümmm kaçtım :)) çok şanslısın annen gelicek iki koldan halledersiniz :))
cnm eşim pek alışveriş yapmayı beceremez bide burda yanlısız yani bebeği bırakıp birine alışverişe çıkamayız oyuzden yatırırız arabaya 40 ı çıktıktan sonra ver elini avm hem sıcak olur az gezmiş oluruz hemde alışveriş yaparız :)) zaten babamız önce iner arabayı ısıtır sonra biz ineriz avm nin içide sıcak zaten :))

ohhh alışverişş süpper yaaaa sağlıklı sıhatli kullansın bebişin inşallahh... bende bu ayı tamamlim diyodum ama beynim artık çekmiyodu ayrıldım şimdi inanılmaz rahatım hem evime hem kendime hemde bebişe vakit ayırıyorum çok zevkli bişimiş ev hanımlıgı özlemişim valla :)))

eylemsevcan! Hayırlı olsun canım! ooooh mis! Güzelce dinlen valla, ben de senin gibi on gün rapor alıp sonra çalışmaya başladım. O kadar hızlı geçti ki o on gün. gerçi sen sonrasında da izinde olcaksın ama olsun. o arayı boş geçirme. bebişin eşyalarıdır, ne bilim, yapılcakları falan hallet derim. Bak şimdi 7 haftam kaldı, napcam diyorum. işe de devam edince hızla akıp gidiyo zaman. bir de benim okul var. sorma valla. zaman akıp gidiyo. doğum yaptığımı anlayamıcam heralde.

mandalina01! günaydın canım, sana da mutlu günler...

Fomb! Bişey olmaz canım inşallah. Erken doğum diyolar diyolar. Sonra bi bakmışsın 40ta bebek hala içerde.
Suni sancı veriyolar bi de. Hiç belli olmuyo yani bu işler. Bebişin gelmesi gereken zamanda gelir inş.

Essiracım aman dikkat et! Çok yoğun da iyi olmuyo. Ayakta falan kalmıcaksın inş atölyede. Benim de bir pantolon ihtiyacım var. Yün bi ceketim var, 4 haftamı onunla geçircem inşallah (işe gittiğim haftaları ima ediyorum). Bi de mont almim di mi 4 hafta için?
Ama bi pantolon şart. Bi pantolon-bi etekle idare ediyorum çünkü. Lcw'ye bakıcam öğlen arasında. İnş bulurum ben de bişeyler.

tugbaemrah! seninle aynı durumdayız canım. annem ailedeki sağlık sorunları için başka bi şehirde. ben doğurana kadar da gelir mi bilmiyorum. malum erken doğum falan da olabiliyor. inş olmaz. Şu anda doğursam benim de yanımda kimsem yok. Kayınvaldem bebek bakıyo kalamaz. Eşimin alabilceği izin belli. Neyse Allah kerim, olumlu düşünelim bence.
Bak ne güzel sen temizliğini halletmişsin en azından. Benim temizliğimi bi süredir eşim yapıo ve haliyle ayrıntılı diil.
ama pek de umursamıyorum. Önemli olan bebişimin sağlığı. O yüzden olumlu düşünelim. Bebişimiz 40. haftayı doldurduğu gün gelsin inşallah!

Son düzenleme:
ben itiraf ediyorum geçen hafta jübilemizi yapıp kardeş moduna geçme kararı aldık.çünkü ben bacakalrımı bile acamıcak haldeyim cok agrıyor
size maşallahhh

günaydın canım nasılsın bugün hava şahane burda tam çıkıp gezmelik ama tek başına keyfi çıkmıo alışverişe mi gitsem acaba duramıyorum evde eşim de dio bu kadar enerjiyi nerden buluosun pazar günü gezmekten benim belim bacağım koptu sen eve dönmek istemiosun dün de çok hareketliydim akıntım fazla geldi su gbiydi doktor endişelendi hemen gel dedi turnusol kağıdı koyduk bişi çıkmadı şükür, enfeksiyonumla alakalı bi durummuş bol bol dinlencen dedi doktor, benimki dio ki ohooo bi dinlenio ki her gün ayrı bir programı işi var hanımın... sabah giderken tembihledi bugün hiçbirşey yapmicaksın dinlenceksin die, işe de gidince aradı yemek de yapma yat dinlen annemde yeriz akşam aşure de yapmış sen seversin dedi iyi tamam dedim canıma minnet.. şimdi çıkıp gezcem hava güzel desem hiç laf dinlemion die fırçalar beni, bu güzel havada evde mi oturulur tontirikçim haksız mıyım yaa

ahhhh canım ben senden ümitliydim sen de mi jübile yaptın? benim de ağrıo ama masaj yaptırıom eşime iyi gelio walla :) dün az sırnaşim dedim doktordan gelmişiz korktu dio ki sen delirdin herhalde tamam artık bitti dinlenmen lazım, bende dedim ohooooo yabancılar doğuma gitmeden bir gün önce bile yapıolar açılmasına bile yardım ediomuş ne zararı olcak bunun dün gece reddi yiyince oturdum bi daha gece bire kdr pc başında

günaydın canım ayy gecmıs olsun hepsine toptan cidden fena olmuş ama sen doğurana kadar hepsi ayaklanır canım
belli olmaz :) bu arada bu bebek arabasına magazada bakmıstım çok güzel ama üstü tam kapanmıyo
yani kullanırken görüceksin bebek uyyunca fln üstünü tamamen kapatma ıhtıyacı hıssedıyo ınsan bunların ustu aynı reısmdkeı gibi
kalıyo canım ama begendıysen sen bilirsin tabıı kı :) ben de bebek arabasını doğumdan sonra almayı düşünüyorum
acelesi yok doğuralım bi yavas yavas bakarız :)

canım bizimde öyle işte ya zaten az kaldı ınsallah sonra acıısnı cıakrırız die düşünüyorum bakalım :)

üşenmıyorum da isteksız de değilim ama ilişkiden sorna kaıslmam çok oluyo bundan dolayı rahatsız oluyorum

biraz bir de nefes sıkıntısı var tabii akşam yatınca bile nefesım düzene girene kadar bi hal oluyorum

bebıs daha yuakrılarda iken nefes sıkıntısı yasamıyodum halbukı neys ehayırlısı olsn hakkımızda :)

canım maşallah valla hızına yetişilmiyor :)) ben bile bir solukta okudum yazdıklarını RABBİM aldıklarının hepisini kullanmayı nasip etsin inşallah bebişinin üstünde eskisin güle güle kullansın hepsini

kıs sen hem 37. haftaya kadar çalışcam dion, hem de izne çıkınca halletcem hazırlıkları dion, sen nasıl yapcan hepsini bacım? bi de içinden geçirdiğin dileğe bak, walla kabul olur duan bi bakarsın dediğin gibi olmuş sonra hazırlıklarım bitmedi die tutuşursun canım, sen benim gibi tezcanlısın sonra pimpiriklenirsin eşini ezersin şunu yap bunu yap die dikkat et ettiğin duaya hemşom

dimi evlenmeden önce baya para harcamışız :))
bende öle düşünüyorum tatlım......gitmicem sancı çıkmaz inşallahh gerek kalmaz çatı muayenesine yani öle umuyrum

cnm valla olumlu düşünmeye çalışıyorum ama annem bugün dönebilir ama benim kendi annemde bebek bakıyo en fazla 3 4 gün yanımda kalır eger küçük görümcemle doğum çakışmazsa sonra kayınvalidem ve görümcem yardımcı olucak bu ameliyat olan bana ama hakkımızda hayırlısı sağlıklı sıhatli gelsinlerde bi şekilde hallederiz :))
yokk kuzum yaaatemizlik daha bitmedi sadece düzeltmeler bitti sayılır en gzümğ yorun onlardı geri kalan büyük işler cam duvar gibi onlar içinde kadın alıcam :))

inşallah cnm yaaaa valla oğluşu tembihliyom sakınerken gelme diye inşallah annesini dinler :))
cnm bizde dün baya inceledik baya iniyo üstü kanıyo çok az bi açık kalıyo acaba başka modelmi ? ama bu eminimm açtık kapadık yatırdık kaldırdık falan :)) cnm evde kesin sıkılıcaz az geçmek istediğimizde ii olucaktır bide ben işten ayrıldım ya son maaşla herşeyi alıp kapatıcaz alışveriş defterini yoksa sonra alamayız oyuzdende şimdi alalım diyoruz

annen kimin bebeğine bakıyo tuğbacım....benim görümcemde ev aldı inşaattı işi tam ocak başı gibi falan bitiyo ....bana kayınvalidem ikide bir sevginin taşınmayla çakışmasanız keşke yaaa diyo ( görümcemin adı sevgi olur bu arada) bende dedimki dün aman nolcak doğrur gelirim sanki bana çok yardımı dokunuyomuş gibi konuşuyo :)))))görende her işimi yapcak gibi konuşuyo :)
hah bakalım dinlicekmi seni ...benimki valla şimdiden sözümü dinlemeyio öle hissedyrum hisse bakarmısın

yok ben aralık 15 e kadar calısıcam :) çalışamaz raporumu da 21 Aralıkda alıcam ıns öle düşünüyorum
sezeryan tarıhıne 15 gun kala çıkıcam yanı ızne bebısın kıyafetlerı falan tamam
cantaya koycaklarımın coğu hazır ama cantam hazır değil bi iki eksık var die şapmadım nevresım yatak yorgan battanıye
yastık vs vs hepsi okey yani annem kardesım hallettiler...
bi bebek odası ve badana kaldı onu da eşim halledicek zaten ben seçimlerımı yaptım ufak tefek şeylerı gözden gecırıcem
sadece doğum ıznıne cıkınca....duam kabul olursa bebegın cicileri hazır yıkanmsı ütülenmiş duruyo evde :)
cok sorun olmaz heralde diye dusunuyorum...öle olsa keşke diom ama yıne de hakkımızda hayırlısı neyse o olsun :)
tabii ki canım zorunlu şeler hazır yani sağolasın

annem çalışıyo cnm bebek bakıyo başkasının :)) ahh cnm yaaa taşınma okadar önemli diilki attılarmı içeri eşyayı tamam önemli olan sensin bende senin gibi düşünüyorum eşimle gideriz hastaneye doğururum alırım kuzumu gelirim eve :)))
yaaa valla dinlesin diye dua ediyorum 1 ocaktan önce gelmesin diyeee :)) benimde çok dinlemiyo ama inşallahh dinler

hoşgeldin cnm nerelerdesin özledik seni
aldıkalrınızı güle güle kullanın inş

ay alemsiniz karı kocaa

cnm pantolonunu güle güle giy.ne atolyesi bu merak ettim
eşinle barışmamakta kararlımısın cnm ya.yeni bi gelişme yokmu.eşin hatasını anlayıp özür filan dilediyse sende evine dönsen keşke.
baba evinde ne kadar rahat olsanda yinede insanın kendi evi gibi olmaz.
inşallahh herşey yoluna girer cnm.valla üzülüyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…