2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

anladım canım ....canım öle düşünmyolar işte taşınma daha önemli gibi valla kızı ya yardım edicek ya bebek odası için pazar günü kayınpederm falan sağolsun baya yoruldu her yer battı görümcem işten geldi gitti evine kayınvalide yemek yedi çay içti gitti evine tozu toprağı eşimle ben temizledik.aman zaten böle şeylerde kayınvalidem bana yardım etmediği için bende ona etmem hiç alıştım yani ama ikidebir taşınma olayını da sölemsi hiç hoş değil

kız sen yeni yıkamamışmıydın vitrin içini yoksa sadece toz mu alıcan

kız sen yeni yıkamamışmıydın vitrin içini yoksa sadece toz mu alıcan
bacım pimapenler takılınca haliyle tozlandılar yine.aslında görünürde tozlu durmuyorlar ama yine içim rahat etmez.
dogumda gelen giden olur güzel tabak bardaklarımla ikramda bulunurum temiz olsunlar :)

Kızlar bugün kendime sonunda beğenip aldığım sabahlığımı göstereyim..kalın hırka gibi duruyor ki hiç sabahlık demessin..Eki Görüntüle 561979

cokk güzelmişş.kaça aldın?
güle güle giy cnm

güle güle kullan canım benim

teşekkür ederim canım benim..

güle güle kullan canım, sade ve şık duruyor, ben de almadım kendime daha

sağol canım benim..o kadar çok aradım ki sabahlık..kullanışlı olsun istedim..gönlüme göre buldum şükür..

bu arada geçmişi okudum uzun olduğundan alıntı yapamadım canım..sende bebişe aldıklarını güle güle kullan canım..

normalde 65 tl ama tek kaldığı için ben 45tl ye aldım..evde bile rahat rahat giyilir aynı hırka gibi duruyor..çok hoşuma gitti..

ay ben takımını 45 e aldın sandım bi an , uygun geldi fiyatı. sadece sabahlık almışsın.
ben kom un polar sabahlıgını aldım ,şimdiden giymeye başladım cok sıcak tutuyor.

ay ben takımını 45 e aldın sandım bi an , uygun geldi fiyatı. sadece sabahlık almışsın.
ben kom un polar sabahlıgını aldım ,şimdiden giymeye başladım cok sıcak tutuyor.

yok yok sadece sabahlık canım..böyle takım nerde 45 tl yok ki..ben normalde sabahlık sevmem ve kullanmam..ama bunu beğendim..polarda sıcak olmuyor kız, ben patlarım polar sabahlığın içinde..

ağırlıgı sırta eşit olarak yayıyomus öyle diyolar ama bilemıyorum :)

evet canım aynı eskılerın sırta baglaması gibi bunu da zatn ıstersen ön tarafa istersen arka tarafa baglayabılıyosun

nasıl rahat edersen :)

rica ederim canım :) ıns onu da halledersınız bıter ihtiyaclar :) Allah yardımcımız olsun :)

canım bunun çağımızdaki adı lohusalık depresyonu bence yenı doğum yapmsı herkes bir süre bi bunalım gecırebilir
yalnız kalmaması bu acıdan ıyı olur hanı el üstünde tutulması vs ama doğum yani ne kadar doğal bişey olsa da
ciddi bi durum annede hem maddi hem manevi sıkıntılar olustuuryo vücut eskı halıne donmeye calısıo vs vs
bu sebeplede bizim orlarda lohsua kadının mezarı kırk gun açık olur derler hanı dıkkat etmeıs laızm hasta olmaması laızm
anlamında ama şimdi bunlara gerek var mı bılmıyorum yani hurafe değil bence ama eskiden böyleymıs...

bir de şimdi herkes ısteyerek arayarak hamıel kalıyo bebegını özlemle sabırla beklıo eskiden pek çok kadın
kocasının zoruyla istemedne hamıle kalıyormuş peşpeşe çocuk doğuruyomuş bu yuzden bunalıma giriyomus vs
ama şimdi böyle bi durum yok...bence doğumun ılk 10 günü dikkat göstermek lazım sonra alışır gibi gelıo bana
ama emin de değilim....

bir de şu lohuslaık durumunu açımak istiyorum belkı bılenınız vardır bilmeyen varsa konusmus olalım :)
dinen lohusalık süresi kanama bıtene kadardır asgari bi süresi yoktur azami süresi 40 gündür
yanı bu kımı ınsanda 40 gün sürer kımısınde 20 gun kımısınde 25 gun ama en fazla 40 gundur yanı 41. gun kanaman
gelıyorsa bu lohusalık kanaması değildir dinen lohusalıgın bitmiştir.....

aynen regl gibi kımısının reglı 3 gun sürer kımısının 7 gun
ama dinen kabul eidlen en fazla regl süresi 10 gundur 11. gun kanama aynı sekılde devam edıyorsa bu da regl kanaması değil
başka sebeple olusan bi kanamadır ve kadının boy abdestını alıp dini vazifesıne dönmesi gerekır lohuslaıkta aynen böyle
kanamnın keısldıgıne kanaat getırıldıgı vakıt lohusalık bitmiştir yalnız doğumdan sornakı 40 gun ıcınde temzılendıkten sonra
tekrar kanama goruruse bu da lohusalıktan sayılır arada temzıken yaptıgı ıbadetler kabul olur inşallah...

cnm gebelik şekeri bende de var ve haftasına göre zayıf bebeğim . şeker olanın illa bebeği iri olacak diye birşey yok. bünyeye göre değişir.bu ara benim akıntım çok sıvı ve her saat ped değiştiriyorum ona takıldım. dr. bebeğin suyu az az gelmez bi anda gelir diyor. daha önce gittiğim prof da sızıntı olabilir bebeğin hareketlerini takip et demişti. bebeğim bazı günler hareketli bazen günde birkaç kez hissediyorm. napıcağımı şaşırdım artık

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı istoçta bebek arabası varmıdır bilen varsa bana yardımcı olurmu?

merhaba sun eski iş yerım istoçda idi gidip gelirken görüyrodum istoç içinde

bebek eşyaları arabaları beşikleri satan yerler :) yalnız istoçtakıler kurt esnaftır hee sen dıaşr fiyatını öğren

istoça git ona göre pazarlık yap perakende alıcı oldugun ıcın fazladan fıyat eklerler biz öyle yapıyorduk cunku

bir de madem istoça gidiceksın orda birsürü oyuncakcılar vs vs var bebegıne çıngırak dönence vs alcaksan

uygun fıyata guzelleri var :)

[
aslında bende öyle bişrşey almak istiyorum gördüm inceledim çokda hoşuma gitti bence olabilir normal kangurulara daha kullanışlı görünüyor canım

evet canım ben de kanguru yerıen tercıh edıyorum eşim de çok istiyodu böle bişey hem

eşimede uygun olur :) sararım bebısı kocişe ben işime bakarım olmadı

Kızlar bugün kendime sonunda beğenip aldığım sabahlığımı göstereyim..kalın hırka gibi duruyor ki hiç sabahlık demessin..Eki Görüntüle 561979

güle güle kullan cnaım :)

yok yok sadece sabahlık canım..böyle takım nerde 45 tl yok ki..ben normalde sabahlık sevmem ve kullanmam..ama bunu beğendim..polarda sıcak olmuyor kız, ben patlarım polar sabahlığın içinde..

nasıl yani polar sabahlık mı sıcak tutmuyor? soba gibi ısıtıyor insanı valla :)
cnm sabahlıgı gün boyu üstümüzde tutmuyoruz ki.
ben şuan yataktan kalkınca giyiyom eşimi ugurluyorum , biraz dolanıyom evde sonra cıkartıyom.günlk kıyafetlerimi giyiyorum.
dogum yapıncada ilk 1-2 gün evde pijamamın üstüne giyerim,misafir filan geldiginde cıkamam pijama sabahlıkla karşılarına.
geceeleri bebegi emzirmek için kalktıgımda giyerim bide.
insan yataktan kalkınca cok üşüyor sıcak tutan bişi giymek lazım.

evet annemin yıllarca olan tecrübesi belki sizide rahatlatır bu yüzden söylemeek istiorum. ademle havvadan bu yana kadınlar doğum yapıyor kimi yardımla kimi yardımsız. ilk sen olmayacaksın sonda sen olmaacaksın. monaco prensesi bile el bebek gül bebek hallerdeyken normal doğum yapıyorsa sende yaparsın. hayat engelleri aşmakla başlar bırak bebeğinde bu ilk engeli aşsın.

bizim imalatımız gelinlik ayşecim daha doğrusu annem emekli olunca sıkıldı ve mağaza açtı daha sonra kendimiz daha iyisini yaparız dedi. atolyeyi açtık . şimdi tüm türkiye genelinde bayilerimiz var ve toptana mal veriyoruz. yani o vitrinlerde gördüğün gelinliklerden kim bilir bizimkisi olabilir.:))))

Çok teşekkür ederim sana hafta sonu gideriz belki bakalım oralara...

hımm tabi doğru pimapenler doğru haklısın....sabahlığını kaça aldın sen?

normalde 65 tl ama tek kaldığı için ben 45tl ye aldım..evde bile rahat rahat giyilir aynı hırka gibi duruyor..çok hoşuma gitti..

nerden aldın canım haylı olsun güle güle eskit

güle güle kullan cnaım :)

teşekkür ederim canım..

ay be çok sıcak olmuyor mu diyecektim ben..yanlış oldu sorry..hem çalışıp hem laf yetiştirmeye çalışırsam yanlış yazarım tabi..

evet gece falan rahat olur bebeğe kalkınca falan haklısın..

canım kesinlıkle zaten normal doğumun güzelliği bi yana kolaylıgı da ekstra güzel zaten bir kere
normal doğum yaptım o sebeple açılmam da daha kolay olurmuş ama işte sonradan aarstırmada cıkan rahatsızlıklar vs vs
riskler var diye işte bilmiyorum doktor düşünme bunları şimdi dedı ben de öyle yapıyorum hayırlısı bakalım
düşünmeyınce kafam rahat oluyo eheheh :) ama tamamen normal doğum taraftarıyım :)

ayy ne güzeel gelinlik yapıyosunuz hee dıkmek süslemek ne güzeldir valla en iyisini yapmıssınız bazen giysi piyasasına
bakıp ben dıksem daha guzel şeyler dıekrım diyorum çok da mutevaziyimdir
dikiş dikebilsemde giysi dikme konusunda ne bi tecrubem ne de eğitimim var ama dikenler ne güzel şeyler dikiyolar :) helal olsun becerene
bu arada bu sene prenses etek ne modaydı yaa siz de iyi sattınız mı piyasanın ıcındesınzı ne de olsa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…