2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Kızlar, bu günler haftalar nasıl geçecek diyorduk hep... Şimdi baktım da 2013 Nisan anneleri topiği açılmış. Çok şükür yol alıyoruz fark etmesek de...

Bugün hastaneden doğru biraz dolaşayım dedim, bir-iki mağaza baktım. Waikiki'de bir tişört gördüm. Üzerinde bir bebek vardı, İngilizce "Anne, vakit tamam mı, geleyim mi?" yazıyordu. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Şimdi bile gözlerim doldu. Çok mu duygusala bağladım ne

merhaba seninle günlerimiz aynı seninde göbeğin alt kısımlarında ağrı gerilme vs varmı mesela öne eğilince baskı hissediyomusun
evet gerilme müthiş şekilde var hatta genelde göbek deliğimin etrafı kaşınıyor,akşamları bebeyağı gündüz lierac kullanıyorum...akşamları badem yağına geçicem..
öne doğru pek eğilmiyorum dizlerimi kırarak eğiliyorum genelde ,zararlı olmasın diye 2 hafta önce unutarak aniden eğilmiştim tüm gün kasığım sancımıştı..
ben heryarde esmer tenlilerde diye okuyorum alla laa hangi site ki o ,ki mantıklı olanda esmer tenlide olması gerek çatlaklar açık renklidir esmer tende belli eder..iş yerinde esmer bir bayan var dizlerinin arkası bile çatlamış durumda ben korkudan oraya bile sürüyorum yağı :) beyaz tenliiyim bakalım ne olacak bnm..

Hangi cilt tiplerinde karın çatlakları daha sık görülür? - UZMANTV
burda var...

[h=2]henüz erken ama bir daha kopyalamayı unutabilirim,şimdiden okunabilir...

10 MADDE'DE KIŞ HAMİLELİĞİNE HAZIRLANIN[/h]
1 Ispanak, pırasa beslenme listenizde olsun
Kış aylarında metabolizmanızı güçlendirmek, hastalıklara karşı direncinizi arttırmak ve daha da önemlisi bebeğinizin sağlıklı gelişimini devam ettirmek için dengeli beslenmeniz şart. Gün içinde her besin grubundan yeterli miktarda almanız ve ihtiyacınız olan protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralleri besinlerden sağlamanız gerekir. Kışın bolca yetişen pırasa, ıspanak, kereviz, lahana, karnabahar gibi demir zengini yeşil yapraklı, lifli sebzeler mönünüzün liste başında yer almayı hak eden besinlerdir.

2 Sabah portakal mandalina, akşam muz
Kışın sağlığımız için başrol oyunculuğu yapan C vitamini; limon, portakal gibi turunçgillerde ve kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, kivi, maydanoz ve rokada da fazla fazla bulunuyor. Kış aylarında yine daha bol ve çeşitli meyve ve sebzelerin tüketilebilme şansı vardır ve unutulmamalıdır ki; C vitamini ile alınan demir bağırsaklardan daha fazla emilecektir ve meyve ve sebzelerin posalı oluşu bağırsak hareketlerini arttıracaktır. Bu arada meyve tüketimini akşam yatmadan önce muz (muzlu süt vb.) sabah ise; asidik olan portakal, mandalina, greyfurt ile yapmak daha doğru olacaktır.

3 Balık, kemik ve diş gelişimi için önemli
Yazın "D vitamini" kaynağımız olan güneş, kış mevsiminde yoksunluğunu hissettirdiğinden yerini balığa bırakıyor ve balığın da en bol ve çeşitli olduğu dönem kış aylarıdır. Faydaları saymakla bitmeyen balık haftada bir porsiyon tüketildiğinde, kemik ve diş gelişimi için önemli bir yere sahip olan D vitamini ihtiyacını da karşılayabiliyor. Somon hamilelikte tüketilmesi önerilen balık türleri arasındadır

4 Karbonhidratı azaltın
Gerektiğinden fazla kilo alınmasının doğum sonrasında sorun olarak karşımıza çıkacağı bu dönemde karbonhidratları azaltmalı; protein, vitamin ve kalsiyum ağırlıklı bir beslenme programı tercih etmelisiniz. Et, balık, tavuk, yumurta gibi besinlerle protein; süt, ayran, yoğurt gibi süt ve süt ürünleriyle kalsiyum; bol bol sebze ve meyve tüketerek de günlük dengeli beslenme programı dahilinde almanız gereken vitamin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

5 Kapalı mekanlara dikkat
Bulaşıcı hastalıkların ve alerjilerin çoğalmasına neden olan ortamlarla beraber, değişen hava şartları da birçok hastalığa sebep oluyor. Pencereleri ve kapıları açarak evdeki havalandırmayı sağlayabilir, mutfak ve banyodaki havalandırma fanlarından yararlanabilir ve hava temizleyici cihazlardan edinebilirsiniz. Soğuk algınlığı ya da gribe yakalanmamak için, salgın dönemlerinde kapalı ve kalabalık mekanlarda uzun süre kalmamalı ve ellerinizi sık sık yıkamalısınız. Gribal enfeksiyonların yaygın olduğu bu mevsimde tokalaşmak, öpüşmek risk arttırıcı olduğundan daha dikkatli olunmalı ve bu tip yakın temaslardan kaçınılmalıdır

6 Pasif sigara içiciliği hamilelikte riskleri attırır
Kapalı mekanlarda daha fazla kalındığından dolayı maruz kaldığınız pasif sigara içicilik; bebeğinizde rahim içi gelişme geriliği, düşük doğum ağırlığı vb. riskleri de arttırabilmektedir. Evinizin hiç bir yerinde sigara içilmesine izin vermeyin ve sigara kullanılan, havalandırmasız mekanlardan uzak kalın.

7 Çatlaklar cilt enfeksiyonlarını arttırır; cildinizi koruyun
Hamileliğiniz süresince cildiniz daha hassas olacak ve daha çok bakıma ihtiyaç duyacaktır. Özellikle soğuk havalarda cildiniz kuruyup çatlayabilir. Bu çatlaklar da enfeksiyon riskini arttırabilmektedir. Bu nedenle el ve yüz yıkamada soğuk su yerine ılık su kullanmalısınız. Basit nemlendirici kremleri kullanarak cildinizi nemlendirmelisiniz. Elbette ki unutulmayacak en önemli şey bol bol su içmek olacaktır.

8 Kıyafet ve ayakkabı seçimi sağlığınızı yansıtsın
Kışın hamile giyiminde tek parça kalın kıyafetler yerine kat kat, rahatsızlık vermeyecek yumuşak kıyafetler giyilmesi önerilir. Soğuk havalarda ısınmak için giyilen sıkı, naylon, sentetik giysiler çok sağlıklı değildir. Hava geçirme özelliği olmadığından terleme ve buna bağlı mantar enfeksiyonlarına neden olmalarından dolayı bu tür giysiler, iç çamaşırları, pantolonlar tercih edilmemelidir. Kış aylarında yünlü, pamuklu, havalanabilir, yumuşak giysiler tercih edilmelidir. Ayrıca ayakkabı seçimi de çok önemlidir. Ayağınızı terletmeyecek; ama sıcak tutacak bir ayakkabının diğer önemli bir özelliği de tabanının kar ve buz gibi kaygan zeminlerde kaymayacak şekilde kauçuk ya da benzeri materyalden yapılmış olmasıdır.

9 Kış aylarında güneşten daha az yaralanmakla birlikte her gün yaklaşık 30-60 dakika açık havada yürümek oturmak, gereken D vitamini için yeterli olacaktır.

10 Evinizi nemlendirin
Evlerde kaloriferlerinin kuruttuğu havayı kaynayan bir çaydanlık, ıslak bezler ya da odayı nemlendirecek özel cihazlar gibi tedbirlerle nemlendirmek faydalı olacaktır

Son düzenleme:
kızlarrr biz geldikk sonunda cinsiyetimiz kesinleşti Efemiz geliyo doktorumuz bibisinin resminide verdi 4lü testimizde temiz Allaha şükür :)) 1 eylülde detaylı ultrasonumuz var :)) ayy çok seviyom bu doktoru yaaa oturduk konuştuk sohbet ettik bebeğe baya baktı herşey normal yolunda bayramda uzun seyahat yapıcam dedim yapabilirsin dedi denize giricem dedim kalabalığa ve ve güneşe dikkat onun dışında herşey serbest dedi :))

vala ırsi ise zaten benim çatlamamam imkansız... ama işte kremin gözünn içeine bakıyorum fayda etsin diye

Kızlar gittim doktora. Çok şükür bebek iyi ama plasenta aşağı yerleşimli olduğu için kanama yapmaya müsait.. Hasılı dikkat etmelisin dedi.. Dinlenirsen zamanla kanaman geçer dedi.. İnşallah tekrar yaşamayız.. Bebeği görmüş oldum en azından içim rahatladı..

Allah analı babalı büyütsün canım oğluşun hayırlı olsun bizde de var o bibi resmi Ne güzel çok seviyorum oturup uzun uzun konuşan doktorları şanslısın, için rahat etmiştir.

cnm çok sevindim herşeyin yolunda olmasına sende dikkat et cnm olurmu bol bol dinlen :)) bahaneyle kuzunuda gördünn ohh süpperr....
Allah analı babalı büyütsün canım oğluşun hayırlı olsun bizde de var o bibi resmi Ne güzel çok seviyorum oturup uzun uzun konuşan doktorları şanslısın, için rahat etmiştir.

çok çok saol cnm hepimizinkini inşallahhh :)) ayy çok şeker yaaaa 1 saat önceden hareket etsin diye çikolata yedim valla elleri kolları ayaklarını oynatıyodu oğluşumm :)) bibi resmidee çok tatlı yerim onu bennn :)) evet cnm doktorumdan çok memnumun güler yüzlü sıkılmadan ultrasonda bakıyo sena bilgi veriyo cep telini aradığın an açıyo şanslıyım galiba bu konuda :))

Gecmis olsun canım bendede cok bayginlik olur açlıklada alakası yok herhalde ben Tokkende olur ama alıştım ilk hamileligimdede olurdu evde yalnız olunca insan korkuyo tabi hatta ben cogu zaman duvarlara tutunarak yürürùm kötü bir his ama telaşlanma canım bütün bunlar hamilelikten normal yani.

sağolasın kocaelide umuttepede yatıyorum tıp fakültesinde.

yok canım normalde yalovada oturuyorum ama şuan hastanede izmitteyim.bi miktara kadar kullanılabiliyo,ama yüksek dozdan bahsedince bugün çok canım sıkıldı.hele bi diğer sonuçlarımda çıksın istemiyorum dicem.

fbetuly geçmiş olsun sabır diliyorum kontrol doktorlarda olunca insan sinir oluyor dua edicem sen ve bebeğin için bizi haberdar et lütfen tekrar geçmiş olsun

saol canım.evet kendi kendilerine karar veriyolar danışmak istişare etmek yok.risklerini yararlarını anlatmıyolar.belki anlatsalar bende rahatlıcam .allah iyi doktorlara düşürsün inş.

gözünaydın tugba oğluşun hayırlı olsun.sağlıkla doğsun.

hadi seninde gözün aydın bol bol dinlen.sorunsuz bi şekilde atlat bu dönemi.

ayşecim eşlerden bahsetmişsiniz ay çok güldüm beni mezara koyup kendi varacak diye kız okadar da hesap yapmamıştır
ay bende zamanında ne büyük konuşurdum buyaşta evi işi olmayanla evlenmem diye müdürler akrabalarını yapar başımı çevirip bakmazdım sonra neler yaşadım bide yaşa takıktım ki benim kayınvalidem eşinden 4yaş büyükmüş bense ay farkı bile istmezdim istemeye gelirlerdi annem ne olacak 1yaştan derdi sen oğluna istermisin olmaz derdim çok büyük konuştum çok şimdi 3yaş büyük kocam var hatta 3buçuk ama adam 27bile göstermiyor şimdi kimse 40 olduğuna inanmıyor tamam bende 37lik değilim ama kilo herşeye dert ben kilo alınca tabiki tombiş surat yaşı koyuyor herkezde beni büyük sanıyor ah 1yaş istemezken
aman benimkide Allahtan kızarır zaten erkekler birine baksa belli eder gerçi benimkinin gözler maşallah kapıdan çıkarız kim ne giymiş nerde geziyo hop saniyede görür bende sap sap a şuda varmış karşıma gelene kadar tanımam ama o birine baksa hemen anlarım ama güven var takmam ama yine de şeytana uymasınlar aman bukonuda babama güvenmem hele iş hayatındaki bazı kızları gördükten sonra bazen adamları bile suçlayamıyorum ama yinede herşey adamda biter normalde halt yemesin hele şuara bukadar stres içindeyken kesi veririz kıymetlisini

aslıirfan canım kırılma annene o şimdiden üzülmüştür söylediğine bazı anneler fevri oan söylerler unutur alırlar canım oda korkuyodur inşallah abinde düzgün kişilere rastlar utandırmaz anneni
ah benim babamla kayınvalidem de düğünümü herşeyimi mahvetmişlerdi tam ben eşimle nişanlanırken babmın arkadaşı oğluna istemişti bide maddi durumları çok iyiydi eşimin babası bile yok ona bi adım gelse baba diye delirirdi ama neler yaptı üzdüğüyle kaldı şimdi oğlum diyo arıyo ama başlarda aramasın seni nediye arıyo diye delirmiştim belki onşlarda bizim iyiliğimizi istiyor ama nasıl konuşup davranacaklarını bilmiyor geçen telde annemde bana battaniye örecektim ama abin kıyafet yollucakmış onuda yollarlarmı dedi alt tarafı kaç çile ip çokta güzeldi bekliyodum banada yapar diye anne benim 9cu çocuğum mu neden eski kullansın diyeyeim dedim aman boşver ki benim ki gelinine doğurunca yatarım dedi diye şu elişi dantel yatak ara takımlarından istiyo diye yaptırdı ikizlerin bebiş yatışlarına aynısından beşik takımı yaptırdı yengemde okadar isteyip yaymayıp dolaba kaldırmıştı onları sardırması bile dünya para tuttu ban bi battaniye ay takmamışım Allahtan bide taksam drek telde söylücem ama işte kıırılmasınlar hem kısmetse doğuma gelip bize bakcak şuyaşımda gelir bi işe el sürdürmez mutfak tamamıyle onundur ay anne kaynanama yemek yapıyorum bide sana yapayım derim yok gidincede aynı ay canım benim o kıyabilirlermi bize ama oğluşları iste acık daha ağır basıyo biz iki kız sonradan geliyoruz

tugbacım hayırlı olsun ogluşun benim hisler asılsız çıktı :)) maşallah ogluna

gecmiş olsun tekrar.ciddi bişi olmadıgına sevindim.

bide nihans ve yaprakçım geçmiş olun
nihans cım ne güzel bide bebişi gördün moral olmuştu sana
yaprakcım benimde burnum kanamıştı tansiyon burun kanaması hamilelikte çok oluyormuş her hastane muayenesinde ölçüyorlar normal çıkıyor ama kimisinin düşük oluyormuş fakat yüksek tansiyon hamilelikte çok zaralı takipte bulun inşallah olmaz bidaha ay beni market ışıkları rahatsız ediyor ve eşime hemen ayran aldırıyorum gerçi düşük veya yüksek onu bilipte içmek lazım tuzlu veya sarımsak

neyse sizler iyi akşamlar ve afiyet olsun millet masadan kalktı bizde hazırlamaya başlasak olur babiş gelir artık hazırlayalımda yiyelim

cnm benim karnımda hiç yok şuan ,sadece dikakt ettim bacaklarımda yani dizden yukarı mor gibi kırmızı kılcal damarlar oluşmaya başladı..sinir olma cnm napalım anne olmak kolay değil

Şaşırdım bu kadar çabuk çatlama olmasına zaten kimsede bu kadaar erken olduğunu dıymamıştım neyse yapacak bir şey yok haklısın anne olmak şimdiden başlıyor:))

1,5 ay önce 2-3 gün boyunca özellikle göbeğimi güneşlendirttim belkide ondandır zaten esmere yakın bir tenim var umarım daha fazla olmaz

18. haftamdayım bu arada cinsiyetini öğreneceğim inşallah cumartesiye:) siz kaçıncı haftanızdasınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…