2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

merhaba konuyla ilgisi yok belki ama bna yardım edin lütfen. adetim geçen ay 7 gün geç oldu ve test yaptım negatif çıktı. sonra adet oldum ama normalde 7gün sürerdi bu defa 4gün sürdü. şimdi de aradan bir ay geçti günüm yine gecikti korkuyorum hamile miyim diye.ama test yaptığım günden beri de ilişkiye girmedim.lütfen yardım edin.ne yapmalıyım?

benim sadece karnımda hemen göbek deliğinin altında sağ ve sol tarafta oldu çatlak kırmızı hemde bende cumartesi dr. a gideceğim önlem olarak ne yapabiliriz soracağım zeytinyağı ve bebe yağı sürüyorum ama pe bir etkisi olmadı sanırım çünkü daha kg da almadım çatlayacak kadar.

Sağolasın canım, ben de senden hayırlı haberler bekliyorum.. Tez zamanda iyileş inşallah.
Sağol canım öyle oldu.. Bazen korku bazen sevinç işte... Allah sevdiği kuluna devesini önce kaybettirir sonra buldururmuş ya biz hamilelerin hali de o..

Merhaba, adetiniz 4 gün sürdüğü zamanlar her hangi birilaç kullandınız mı özellikle antibüyotik gibi, çükü onlar adeti kesiyor düzenini bozuor, ama tekrar idrar testi yapsanız geçen aydan hamileyseniz kesin çıkar zaten, Üstüne görme diye bir şey var belki o olmuştur yani bence hemen bir idrar testi yapın anlarsınız.

ben hamile kalmadan önce adetlerim ilaç içtiğimde kesilir sonra ilaç bitince devam ederdi mesela

Ah canım! Bendensin! Benim de derdim annem, daha önce bahsetmiştim forumda.
Yahu bi de benim abim falan da yok. Altı üstü tek çocuğuyum, arkası önü yok yani. Ama benim bebeğe bitek bişey almadı daha! Kayınvaldem 50 parça almış, yok zıbını, yok atleti, yok çorabı, şapkası derken. Çocuğun çoğu şeyi tamam. Ama annem! Yaklaşık 4 aydır bi yelek örmeye çalışıyo. Şaka gibi gerçekten. Hiçbişey almasan bi çorap alır insan özenir de ya! Yatağı ben alim diyo. Ay alma diye geçiriyorum her seferinde içimden.
Bu hevessizlik beni de çok sinirlendiriyo ama eminim bana örnek olsun da ilerde ben de çocuklarıma böyle şeyler yapmim diye oluyodur bunlar. hayatta herşeyin bi sebebi var sonuçta.Boşver canım! Hayatta hepimiz yanlızız. Her ne kadar anamız babamız ne bilim kardeşlerimiz olsa da malesef herkes hayatta yanlız. O yüzden bebişin için güçlü olmak durumundasın! Umarım zamanla hatasını anlar annen. Benimkisi düğün döneminde de bana çok sıkıntı vermişti, o yüzden düzeleceğini düşünmüyorum, sadece idare ediyorum. Allah bize güç kuvvet versin!

Ooooyyy duygusallaştık canım hepimiz de! Çok doğal. Ben normalde de sulugözdüm ama bu ara ben de çok ağlıyorum valla.
Neyse zaman geçiyor, hem de çook hızlı. Bir bakıcaz bebişlerimiz 6 aylık olmuş!
Allah bebeklerimizin büyümesini, mezuniyetlerini, evliliklerini, çocuklarını grmeyi nasip etsin inşallah!

Geçmiş olsun valla Nilhans! Kendine dikkat et aman aman!

aslında anti-depresan kullanıyorum ama onun bir zararı olmuyor.onun haricinde de ilaç kullanmadım. üstüne görme denilen şey nedir?

aslında anti-depresan kullanıyorum ama onun bir zararı olmuyor.onun haricinde de ilaç kullanmadım. üstüne görme denilen şey nedir?

Üstüne görme hamileyken adet olma durumu ama normal olduğun gibi olmuysun, mesela 7 gün yerine 3 gün oluyosun 5. gündde leke gelmeye başlıosa normalde üstüne göründe 2. 3. günde göüyosun yani he zamanki adetleriden çok farklı, mesela daha açık renkli oluyo reglin,

internetten bakarsan daha açıklayıcı olur, benim annem hep üstüne görürmüş 2 aylıkken fln anlarmış hamile olduğunu 5 kardeşizde 3ünde böle olmuş... ama idrar testin varsa yap rahatla

teşekkür ederim saol:) çok yardımcı oldun

unicavita ,asliirfan nerelisiniz bilmiyorum ama sizde beşik içi hazırlama yada bebek görme gibi şeyler yapılmazmı?
kadının ilk bebeginde beşik içi yapar anneanne.bebegin tüm ihtiyaclarını alır bütcesi uygunsa eger.sonrada bebek görmeye gelir akrabalar filan.anneannenin aldıgı şeyleri tek tek gösteren bile oluyor.
hadi bu adetide gecin tabiki insan annesinden azda olsa bişiler bekler.göremedigindede üzülür.bende olsam cok bozulurdum.torun sevgisi evlatt sevgisinden öndedir

canım tansiyon düşüklüğü olabilir , yada kan basıncı kan şekeri düşüklüğü de olabilir canım ayağa kalkarken dikkatli kalk korma

Galiba öyleymiş cnm üst komşuda ölçtüm tansiyonumu 3-4 saat sonra yalnz önce aklıma gelmemişti 10/6 çıktı oda düşük dedi.Yarın sağlık ocagında baktırcam bide..

canım çok geçmiş olsun hemen eşini ara bi acile gidin ihnmale gelmez. tansiyon düşüklüğüne yükselmeside baygınlıkta çocuğa zarar şeyler

Çok tşk ederim canım.Uzun sürmedi baygınlık ama şuurum gitmiş gibiydi saniyeler de olsa anladım baygınlık gibiydi yani.Bundan sonra takip edicem inş.

canım tansiyon gibi görünüyor aman dikkat et uzun sürerse git doktora ihmale gelmez bence

Saol cnm evt ya ihmale gelmiyormuş tansiyon biraz araştırdım da.Umarım bi daha yaşamam....

Yarından sonra sağlık ocagından takip ettiricem canım Saolasın....

Saol canım aynen ya boşlukta gibiydim.Kendimden geçiyordum kafamı sabitleyemedim sanki çok korktum başıma daha önce gelmediğinden belkide..Sonrasında az bişiyler daha yedim uzandım geçti şükür.Ama dikkat edicem bundan sonra.Tşk ederim...

Tşk ederim canım.Benimde her kontrolde Dr ölçüyordu güzel tansiyonun diyordu.Sorun olmamıştı hiç.Demekki hamilelikten oldu.umarım tekrarlamaz bi daha.

Saol cnm ya evt ondan galiba daha çok korktum hiç geçmicek sandım ama şükür bir kaç dakika içinde toparladım böyle normal oldugunu duyunca rahatlıyorum biraz ama yinede takip yapıcam....Tekrar saol...

Saol cnm ya evt ondan galiba daha çok korktum hiç geçmicek sandım ama şükür bir kaç dakika içinde toparladım böyle normal oldugunu duyunca rahatlıyorum biraz ama yinede takip yapıcam....Tekrar saol...
yaprak gecmiş olsun.bende hamileligimin en başından buyana baş dönmesi oluyor.
bugünde aynı senin gibi oldum az kalsın düşüyordum neyseki son anda kanepeden tutundum.
tansiyon düşüklügünden kaynaklanıyor galiba.

Bizde de var o canım.Anne kızının çocugunun herşeyini hazırlar.Hatta ismide 40 lık hazırlama denir:) (Antepte) Doğuma yakın valiz şeklinde getirilir.Doğumdan sonrada gelenler bakarlar filan.Şimdi öyle tek tek bakan yok yada hepsini alan ama anneanne yine hazırlıyor alıyor örgü bilmiyorsa ördürüyor vs..Hatta kesesine uygun beşik bile alıyor ama kızı eğer kendi tercihi olan bişiyi alacaksa istemez.Benim annemde başlamış ama ben anne yorma gerek yok ben alırım diyorum kıyamıorum bi maaşı var zaten kadının.Şimdi gittiğimde antepe dicem ben çok şeyini aldım sen alma die...

Saol cnm.Evt tansiyon düşüklüğündenmiş.Enazından yüksek tansiyondan daha az riskliymiş.Ama dikkat etmek lazım her durumda.Bide dışardayken filan olsa ayyy ne kötü olur o zaman düşersin birden Allah korusun valla.

Bizde de var o canım.Anne kızının çocugunun herşeyini hazırlar.Hatta ismide 40 lık hazırlama denir:) (Antepte) Doğuma yakın valiz şeklinde getirilir.Doğumdan sonrada gelenler bakarlar filan.Şimdi öyle tek tek bakan yok yada hepsini alan ama anneanne yine hazırlıyor alıyor örgü bilmiyorsa ördürüyor vs..Hatta kesesine uygun beşik bile alıyor ama kızı eğer kendi tercihi olan bişiyi alacaksa istemez.Benim annemde başlamış ama ben anne yorma gerek yok ben alırım diyorum kıyamıorum bi maaşı var zaten kadının.Şimdi gittiğimde antepe dicem ben çok şeyini aldım sen alma die...

benim annemde sagolsun a dan z ye herşeyini almıştı ilk cocugumda.hatta benim geceligim iç çamaşırım v.s gibi ihtiyaclarımıda aldıydı
şuanki hamileligimi bilse eminim şimdiden almıştı bi çok şey.ama bu kez ona bişi aldırmam.

ooooff çok moralim bozuldu kızlar. 10.haftda olan açık kahverengi akıntı 15. haftada az önce yine oldu daha önce dr eski kanama o, ayrılma olmuş dedi. bebeğimin eşi aşağıda diye dikkat ediyorum zaten ama yetrince edemiyorum demek ki. ne zaman gecer ki bu??? kanamam olur diye cok korkuyorum.

kızlar hamileikte düşük tansiyon idealmiş hatta benim 9 a beş bazen 9 a 6 kardeşim doktor o dedi gayet iyyi 12 leri görme bu daha sağlıklı dedi

canım geçmiş olsun.inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur evine dönersin

maaşallah canım yaaa.harika olmuş.ellerine sağlık.

bugün sağlık ocağına gittim tetanoz aşısı için.hemşire sordu bebeğin hareketlerini hissediyormusun diye.ben de:arada bi kıpırtı hissediyorum ama ilk hamilelik olduğu için tam olarak anlayamıyorum dedim.ben böyle söyleyince o da dedi bebeğin hareketlerini iyice hissedince gelirsin:44:açıkçası anlam veremedim.ne alakaysa.en geç ne zamana kadar yapılabileceğini sordum.bu tetanoz aşısı 1 ay arayla 2 doz oalrak uygulanıyormuş.7. ayda bile ilk doz yapılıp 2. dozu 8. ayda yapılabilirmiş.2 dozun doğumdan önce yapılması yeterliymiş.
ben bu aşıyı yaptırıcam inşallah.her ne kadar hijyenik ortamda hastanelerde doğum yapmayı planlasak ta;dünya hali ne olur ne olmaz.tedbirli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
ayrıntılı ultrason sanırım 23-24. haftalarad yapılıyor.

canım çok geçmiş olsun.bu tansiyon düşüklüğünü ben çok sık yaşıyorum.eşim yanımda olmadan korkumdan dışarı çıkamıyorum.gözlerim kararıyor.elim ayağım titriyor,kulaklarım çınlıyor.çok kötü oluyorum.tansiyonum genelde 10 a 6.böyle kendimi kaybettiğim zamanlarda da 8 e 5 ,8 e 4 filan oluyo.bugün sağlık ocağındaki hemşire demir değerinin düşüklüğü de tansiyon düşmesine sebep olur dedi.aile hekimi demir hapı yazdı.bugün kullanmaya başladım.inşallah faydasını görürüm.sen de demir değerine bi baktır istersen.

yahu kızlarrr yeni bi derdim daha oldu geçen günd ebahsetmiştim ama bu foruımda değil sanırım . ya biz kayınbabamla yaşıyoruz kayınvalidem ben evlenmeden önce ölmüştü. o nun için yanlız erkek kendine bakamaz diye bizimle beraber. neyse önce kayınbabam süper bi adamdı oh diyodum eşimden bile iyi maşallah. nazarmı ettmi ne oldu. geçen gün tansiyonu çıktı eşim ölçtü baktı 15 baba şu sigarayı kes bak yükselme yapıyor dedi. aman iyiki dedi kayınbabam bi kapıyı çarptı çıktı gitti sormayın arabaya bi gazlayış ergenler gibi. hadi onu atlattık iki gün surat yaptı eyvallah. ben hamileyim nihayetinde ve kendi yaptığım yemekleri yiyemiyorum hergün annemin bize hazırladığı gibi sultan softrası hazırlıyorum ama bi tek haşlanmış patates yiyebiliyorum onun içinden. neyse komşumuz böyle salçasız kötü bi dolma getirdi. kayınbabam yedi verandada kocama demişki ramazan geldi geleli karnım doydu. aşkolsun yaa aşkolsun bunca yemek yapıyorum kendim yemediğim halde . adam akşama kadar yatıyor tam saat 19 da kalkıyor.dışarı çıkmıyor eve misafir alamıorum kuran hocam bile gelemiyor. hadi onuda geçtik bugün dışarda iftar açalım dedik 6 buçukta seslenmeye başladım odasına dışarda iftar yapacaz da dedim( dolabımdada yemek var ama hep beraber çıkalım ben kendim pişirmediğim bişiyi yiyim dedim içimden ). eşim on kere seslendi. bir kalktı bize bi surat ya arkadaş saat 7 oldu 20 dakka var açılmasına anca gideriz bize bi tafra ben gelmiyorumlar. iki saat kapıda yalvardık yok eşimin canı sıkıldı ya şimdi sofra kursam bu sefer ona gelme demek gibi bişi, olacaktı bende kurmadım hep beraber yemege gidecez diye. geldik eve tabi yemek bizim burnumuzdan geldi eşim rahatsız ben rahatsız. evde dedim kayınbabama yemek yednizmi dedim yedim dedi sinirli sinirli ... baktım lavaboda tabak yok makinada yok dolaba baktım streçler açılmamaış. yememişsiniz hazırlıyimmi hemen dedim yaff essira ben dışarı çıkıcam gerek yok dedi. çekti çıktı gitti gene arabanın gazına sonuna kadar basmalar. ya arkadaş madem dışarı çıkıcan o tafrayı bize göstermek içinmi bizi bekledin. bu ne yaa ..oo daha neler neler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…