1,5 ay önce 2-3 gün boyunca özellikle göbeğimi güneşlendirttimbelkide ondandır zaten esmere yakın bir tenim var umarım daha fazla olmaz
18. haftamdayım bu arada cinsiyetini öğreneceğim inşallah cumartesiye:) siz kaçıncı haftanızdasınız?
canım beni karnımda birsey yok ama sol göğsüm çok çatladı.aynı şekilde bacaklarımda da kılcal damarlar baya belirginleşti.5 yıllık öğretmenim devamlı ayakta olmamında katkısı var tabi bacakalrımda.ben aktardan bir yağ karışımı aldım sanki o biraz giderdi gibi düenli sürmemiştim keşke sürseydim şimdi sürüyorum işte
Sağolasın canım, ben de senden hayırlı haberler bekliyorum.. Tez zamanda iyileş inşallah.sağolasın kocaelide umuttepede yatıyorum tıp fakültesinde.
yok canım normalde yalovada oturuyorum ama şuan hastanede izmitteyim.bi miktara kadar kullanılabiliyo,ama yüksek dozdan bahsedince bugün çok canım sıkıldı.hele bi diğer sonuçlarımda çıksın istemiyorum dicem.
saol canım.evet kendi kendilerine karar veriyolar danışmak istişare etmek yok.risklerini yararlarını anlatmıyolar.belki anlatsalar bende rahatlıcam .allah iyi doktorlara düşürsün inş.
gözünaydın tugba oğluşun hayırlı olsun.sağlıkla doğsun.
hadi seninde gözün aydın bol bol dinlen.sorunsuz bi şekilde atlat bu dönemi.
Sağol canım öyle oldu.. Bazen korku bazen sevinç işte... Allah sevdiği kuluna devesini önce kaybettirir sonra buldururmuş ya biz hamilelerin hali de o..bide nihans ve yaprakçım geçmiş olun
nihans cım ne güzel bide bebişi gördün moral olmuştu sana
yaprakcım benimde burnum kanamıştı tansiyon burun kanaması hamilelikte çok oluyormuş her hastane muayenesinde ölçüyorlar normal çıkıyor ama kimisinin düşük oluyormuş fakat yüksek tansiyon hamilelikte çok zaralı takipte bulun inşallah olmaz bidaha ay beni market ışıkları rahatsız ediyor ve eşime hemen ayran aldırıyorum gerçi düşük veya yüksek onu bilipte içmek lazım tuzlu veya sarımsak
neyse sizler iyi akşamlar ve afiyet olsun millet masadan kalktı bizde hazırlamaya başlasak olur babiş gelir artık hazırlayalımda yiyelim
merhaba konuyla ilgisi yok belki ama bna yardım edin lütfen. adetim geçen ay 7 gün geç oldu ve test yaptım negatif çıktı. sonra adet oldum ama normalde 7gün sürerdi bu defa 4gün sürdü. şimdi de aradan bir ay geçti günüm yine gecikti korkuyorum hamile miyim diye.ama test yaptığım günden beri de ilişkiye girmedim.lütfen yardım edin.ne yapmalıyım?
Ah canım! Bendensin! Benim de derdim annem, daha önce bahsetmiştim forumda.kızlar sabah bi uyandum sol tarafıma doğru yan yatmış vaziyetteydim.kalkmadan önce sırt üstü bir döndüm Allahım sol tarafımda bir ağırlıkki sormayın,bebeğimi ilk defa bukadar çok hissettimsonra kahvaltımı edip kendi anneme gittim.ee artık bebişime bişeyler almaya başla,son aylarda bezde al falan anne diye espiri yaptım aklımca.benden pek fazla bişey beklemeyin demezmi hönnkkk
nasıl yani dedimm...kızlar benim abim daha evlenmedi,ve onun evliliği için babamın emekli ikramiyesi öylece duruyor.tamam babam rahmetli oldu anlıyorum ama buna rağmen annemin cevabı şu oldu ''abinin geleceğini düşünmek zorundayım ben..'' altı üstü 3-4 tulum alsa 100 lira zararla evlendiremez oğlunu heraldeçok kırıldım çokk .başladım ağlamaya..beşiği ben alıcam diyodu onuda alma istemiyorum dedim alsanda kabulüm değil dedim..benim eşimin işigücü maşaşı yerinde şükür.muhtaç değiliz biz herşeyi alır benim eşim.kaltım eve geldim kapının önüne geçti gitme diye çekil dedim gidicem...ama ben anlamıyorum bu erkek evlatları neden bukadar daha değerli olur..çok kırgınım
Kızlar, bu günler haftalar nasıl geçecek diyorduk hep... Şimdi baktım da 2013 Nisan anneleri topiği açılmış. Çok şükür yol alıyoruz fark etmesek de...
Bugün hastaneden doğru biraz dolaşayım dedim, bir-iki mağaza baktım. Waikiki'de bir tişört gördüm. Üzerinde bir bebek vardı, İngilizce "Anne, vakit tamam mı, geleyim mi?" yazıyordu. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Şimdi bile gözlerim doldu. Çok mu duygusala bağladım ne
Kızlar gittim doktora. Çok şükür bebek iyi ama plasenta aşağı yerleşimli olduğu için kanama yapmaya müsait.. Hasılı dikkat etmelisin dedi.. Dinlenirsen zamanla kanaman geçer dedi.. İnşallah tekrar yaşamayız.. Bebeği görmüş oldum en azından içim rahatladı..
Merhaba, adetiniz 4 gün sürdüğü zamanlar her hangi birilaç kullandınız mı özellikle antibüyotik gibi, çükü onlar adeti kesiyor düzenini bozuor, ama tekrar idrar testi yapsanız geçen aydan hamileyseniz kesin çıkar zaten, Üstüne görme diye bir şey var belki o olmuştur yani bence hemen bir idrar testi yapın anlarsınız.
ben hamile kalmadan önce adetlerim ilaç içtiğimde kesilir sonra ilaç bitince devam ederdi mesela
aslında anti-depresan kullanıyorum ama onun bir zararı olmuyor.onun haricinde de ilaç kullanmadım. üstüne görme denilen şey nedir?
Üstüne görme hamileyken adet olma durumu ama normal olduğun gibi olmuysun, mesela 7 gün yerine 3 gün oluyosun 5. gündde leke gelmeye başlıosa normalde üstüne göründe 2. 3. günde göüyosun yani he zamanki adetleriden çok farklı, mesela daha açık renkli oluyo reglin,
internetten bakarsan daha açıklayıcı olur, benim annem hep üstüne görürmüş 2 aylıkken fln anlarmış hamile olduğunu 5 kardeşizde 3ünde böle olmuş... ama idrar testin varsa yap rahatla
canım tansiyon düşüklüğü olabilir , yada kan basıncı kan şekeri düşüklüğü de olabilir canım ayağa kalkarken dikkatli kalk korma
canım çok geçmiş olsun hemen eşini ara bi acile gidin ihnmale gelmez. tansiyon düşüklüğüne yükselmeside baygınlıkta çocuğa zarar şeyler
canım tansiyon gibi görünüyor aman dikkat et uzun sürerse git doktora ihmale gelmez bence
Bu haftalarda tansiyon düşebiliyormuş, şu haftalık gebelik bilgisi veren siteler var ya oralarda yazıyordu okumadıysan onlara bir bak canım için rahatlar. Bir de tansiyon aletin varsa ya da yakında eczane sürekli tansiyon takibini yaptır ki anlık bir şey miydi öğrenesin. Belki ona göre bir tavsiyesi olur doktorunun.
tuzlu ayran içmeyi dene ,birşeyler yemeye çalı ve uzan.. tansiyondan da oluyor hamılelıkten de
geçen bende pazara gittim daha kapısında fenalaştım anlıyorum seni kulakları duymuyor insanın, boşlukta gibi oluyor insan
geçmiş olsunn
bide nihans ve yaprakçım geçmiş olun
nihans cım ne güzel bide bebişi gördün moral olmuştu sana
yaprakcım benimde burnum kanamıştı tansiyon burun kanaması hamilelikte çok oluyormuş her hastane muayenesinde ölçüyorlar normal çıkıyor ama kimisinin düşük oluyormuş fakat yüksek tansiyon hamilelikte çok zaralı takipte bulun inşallah olmaz bidaha ay beni market ışıkları rahatsız ediyor ve eşime hemen ayran aldırıyorum gerçi düşük veya yüksek onu bilipte içmek lazım tuzlu veya sarımsak
neyse sizler iyi akşamlar ve afiyet olsun millet masadan kalktı bizde hazırlamaya başlasak olur babiş gelir artık hazırlayalımda yiyelim
Gecmis olsun canım bendede cok bayginlik olur açlıklada alakası yok herhalde ben Tokkende olur ama alıştım ilk hamileligimdede olurdu evde yalnız olunca insan korkuyo tabi hatta ben cogu zaman duvarlara tutunarak yürürùm kötü bir his ama telaşlanma canım bütün bunlar hamilelikten normal yani.
yaprak gecmiş olsun.bende hamileligimin en başından buyana baş dönmesi oluyor.Saol cnm ya evt ondan galiba daha çok korktum hiç geçmicek sandım ama şükür bir kaç dakika içinde toparladım böyle normal oldugunu duyunca rahatlıyorum biraz ama yinede takip yapıcam....Tekrar saol...
unicavita ,asliirfan nerelisiniz bilmiyorum ama sizde beşik içi hazırlama yada bebek görme gibi şeyler yapılmazmı?
kadının ilk bebeginde beşik içi yapar anneanne.bebegin tüm ihtiyaclarını alır bütcesi uygunsa eger.sonrada bebek görmeye gelir akrabalar filan.anneannenin aldıgı şeyleri tek tek gösteren bile oluyor.
hadi bu adetide gecin tabiki insan annesinden azda olsa bişiler bekler.göremedigindede üzülür.bende olsam cok bozulurdum.torun sevgisi evlatt sevgisinden öndedir
Saol cnm.Evt tansiyon düşüklüğündenmiş.Enazından yüksek tansiyondan daha az riskliymiş.Ama dikkat etmek lazım her durumda.Bide dışardayken filan olsa ayyy ne kötü olur o zaman düşersin birden Allah korusun valla.yaprak gecmiş olsun.bende hamileligimin en başından buyana baş dönmesi oluyor.
bugünde aynı senin gibi oldum az kalsın düşüyordum neyseki son anda kanepeden tutundum.
tansiyon düşüklügünden kaynaklanıyor galiba.
unicavita ,asliirfan nerelisiniz bilmiyorum ama sizde beşik içi hazırlama yada bebek görme gibi şeyler yapılmazmı?
kadının ilk bebeginde beşik içi yapar anneanne.bebegin tüm ihtiyaclarını alır bütcesi uygunsa eger.sonrada bebek görmeye gelir akrabalar filan.anneannenin aldıgı şeyleri tek tek gösteren bile oluyor.
hadi bu adetide gecin tabiki insan annesinden azda olsa bişiler bekler.göremedigindede üzülür.bende olsam cok bozulurdum.torun sevgisi evlatt sevgisinden öndedir
Bizde de var o canım.Anne kızının çocugunun herşeyini hazırlar.Hatta ismide 40 lık hazırlama denir:) (Antepte) Doğuma yakın valiz şeklinde getirilir.Doğumdan sonrada gelenler bakarlar filan.Şimdi öyle tek tek bakan yok yada hepsini alan ama anneanne yine hazırlıyor alıyor örgü bilmiyorsa ördürüyor vs..Hatta kesesine uygun beşik bile alıyor ama kızı eğer kendi tercihi olan bişiyi alacaksa istemez.Benim annemde başlamış ama ben anne yorma gerek yok ben alırım diyorum kıyamıorum bi maaşı var zaten kadının.Şimdi gittiğimde antepe dicem ben çok şeyini aldım sen alma die...
tekrardan geçmiş olsun dileyen herkese teşekkrler.
doktorlar geldi birsürü konuşup konuşup canımı sıktılar.
kortizon alıyorum zaten ama yükleme yapmaktan bahsediyolar 750 mg falan.is-te-mi-yo-rum.sabahtan beri ağlıyorum
bi kaç tahlil bekliyoruz ona göre karar verilcek.yada kemik iliği nakli falan kafam allak bullak.ben iyiye gidiyorum.ama resmen deneme tahtası gibiyim ders görüyolar üstümden.offffffff
günaydın kızlar nasılsınız bugün? ya geçen günlerde keçeden kapı süslerini paylaşmıştık.. hevese geldim bende netten keçe sipariş ettim bugün elime ulaştı, bende hemen oturum ilk magnetimi yaptım.. biraz acemi işi oldu ama bakın bakalım bende iş var mı? ona göre devam edicem ve minik kızım için kendim bir kapı süsü yapıcam...
Eki Görüntüle 487805 Eki Görüntüle 487806
bugün sağlık ocağına gittim tetanoz aşısı için.hemşire sordu bebeğin hareketlerini hissediyormusun diye.ben de:arada bi kıpırtı hissediyorum ama ilk hamilelik olduğu için tam olarak anlayamıyorum dedim.ben böyle söyleyince o da dedi bebeğin hareketlerini iyice hissedince gelirsin:44:açıkçası anlam veremedim.ne alakaysa.en geç ne zamana kadar yapılabileceğini sordum.bu tetanoz aşısı 1 ay arayla 2 doz oalrak uygulanıyormuş.7. ayda bile ilk doz yapılıp 2. dozu 8. ayda yapılabilirmiş.2 dozun doğumdan önce yapılması yeterliymiş.hayırlı günler annişkolaaarr
süreli takipteyim, her gün okuyorum ama pek yazmıyorum
iki adetcik sorum olacaktı görüşleriniz içün:))
1- ben 20. haaftanın içerisindeyim, tetenoz aşısı olmam gerekiyormuş galiba. sizden yaptırmayı düşünen var mı? Çok grekli bişey mi dahası zararı var mı merak ediyorum
2- bir de ben 23. haftanın sonuna ayrıntılı ultrason için gün aldım. Daha doğrusu doktorum o tarihe verdi. Çok geç sayılmaz değil mi?
Kızlar biraz az önce mutfaktaydım akşam yemeğine hazırlık yapmak için girdim.Tezgahta çalışıordum.Bian gözlerim karardı sanki, başım acayip döndü elim ayagım kopuo sandm hemen sandalyeye oturdum ama başım masaya düştü çok korktum ayağımıda diğer sandalyeye uzattım başımı kaldırayım dedim duvara yasladım gözümü kapattım o an bayıldım mı bilmioyrum anlamadım ayağımı koydugum sandalye devrildi ama ben neyin devrildiğini bile göremedim etrafa bakmaya çalışıodum.Az geçince ayaga kalktım yüzümü yıkadım az oturdum.Hemen size yazayım dedim.Çok korktum ama ya hiç yaşamadığım bişiy normalde de.Tansiyonla ilglil bişy mi oldu acaba yükselme yada düşme bilmiyorumda hiç.Ama baya kötü oldu ya elim bulaşık bulaşık kaldım öylece ya...Çok korktumm ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?