Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay ne bileyim olmuşken hepsi olsun istiyorum..sonuçta ilk bebek, oda müsait hem kardeş gelirse herşeyimiz hazır olur diye düşünüyorum..bakalım ya bende daha karar veremedim..alt açma üniteside ilerde hem kitaplık olur hemde oyuncakları yerleştiririz..
tabi cnm tercih senin ama sende benim gibi git gör yakından kesin vazgeçicen :)
şimdi bilen bilir ,ben 1 ay önce dr gittiğimde bi kan ilacı kullanıyordum ,hiç vitamin kullanmamıştım,arkadaşlarım elevitler,omegalar kullanınca (yemek seçen biri olduğum için )bende sadece kan hapı kullanınca vitaminden yoksunmuyum,tansiyonum inip çıkıyor bu dr neden bana ilaç vermiyor diye,çok içerlemiş,üzülmüş bebeiş büyümücek diye paniklemiştim (ağlamıştım)
*sonra tesaddüfen farklı kadınlarla tanıştım,hepsine dr umu söyledim,hepsine ooo süper dr o ,telaş yaptırmaz ne dediyse çıkar,ilk doğumlarını onda yapmışlar,ben yine gideyim 21.5 haftalık gebeyim,ilaç verir dedimm amaaaaaaaaaaaaaa
*bugun dr gittiğimde (sabah yediğim hayvansal bi şeyden dolayı istifra ettim,tansiyonum 6-10 undu)dr a ben hep böyleyim,tansiyonum sürekli düşüyor dedim...
bana 2. düzey detaylı ultroson verdi (çok sağol ayşe ben o senin dediğin araştırma hastanesinden tarih aldım,eğer bi ''aksilik çıkar ise'' ise ,senin dediğin perinaoloğa gideceğim)muaynanaesine gideceğim..
sadade gelim..
bana vitamin hapı falan vermedi,çok kilo almışsın ,bunları içersen dahada alırsıın dedi( 60 ile başladım 66 kg oldum)
yemek seçtiğimi söyledim,yemek yiyemediğimi ama hamur işi,makarna , vsvs şeyler yediğimi ama akşamalrı çok dikkatt ettiğimi söyledim..öğlenleri sadece fındık,meyve ve yoğurtlu semiz otu???(ama şişmanlaşıyorum işte)
değerlerin normal dedi,sadece demir eksikliğin var,onun içinde ferrum forta devam dedi
kalçama kramp giriyorr dedim,normaldir dedi (sadece 2 kez girdi)
sonra baktıki ben evham (ısrar)ediyorumm ,+peki elevit i veriyorum ama bol bol sebze yiyeceksin,zehir değilya ,değerlerin normal ,demir eksikliği var onuda hapla törola edicez dedi...
değerlerimin normal olmasına şaşırdım!!!evham deseniz değil,şu yaşıma kadar ağzıma karnıbahar,karnıyarık kabak koymuş değilim,pırasa ,ıspanağı saymıyorum bile...
sevinsem mi üzülsemmi bilemedim ..
dr deseniz senelerin dr u belkide pek bi ciddi olduğu için benim kanım ısınmadı ama ,kadınlar deseniz herez memnun..
son olarakta bu kadar hapa meyilli olmayın ,bebek var diye iki kişilik yemek yenilmez dedi,o şuanda günlük ihtiyacını senden karşılıyor ,değerlerinde normal ,üstelik çok kilo almışsın dedi...
neyse bir önceki aya göre daha soğuk kanlıyım,herkez vitamin hapı kullanmak zorunda değil,belki ben yiyemediğim besinlerdeki gıdayı başka yediğiklerimden karşılıoyorum (mesela kuru dut,ısırgan otu çayı(yemeğini yemedim mesela))
rabbbimden tek duam bebeğim yemek seçmesin,babası seçmiyor,görümcede ,bebişimde yemek seçmesin )
uuzn oldu ama yazım dedin..
not:dr değiştireceğim,değiştireceğim diyorum ben doğumu bu dr da yapıcam galiba hihi
ay ben daha hiç böyle ne alsam diye düşünmedim doğrusu çok erken geliyor bana
tatilde ikizleri olan arkadaşımız arabasını hediye etti bize arabamız hazır yani
onun dışında ben sona doğru alırım herşeyi diyorum
aslında bir alınacak listesi çıkarsak buraya iyi olacak
çünkü ıvır zıvır alınacak çok şey var
yavaş yavaş alsak ancak yetişir![]()
oh iyi olmuş ,bebeğinede iyi gelmiştir gelmezmi,annesi iyi olunca mutlu olmuş,büyümüştür ..süpper geçti cnm hamiş oldugum için el üstünde tutuldu yedim içtim gezdim eğlendim oğluşum ve kocişimle süpper bi tatildi :)) inşallah oğluşada iyi gelmiştir 1 eylülde öğrenicez bakalım :)) sen neler yaptın yaaaa varya biz inanılmaz trafige kaldık cumartesi sabah 5,30 da çıktık 8 saatlik yolu 19 saatte gittik siz naptınız ???
bu arada yazıyı maile aldım boş vaktimde okucam şirkette oldugumdan okuyamadım:)
ayy aynen ölee bende doktora sorucaktım orda bi damar varrr sanki geriliyoooo ve canımı fena yakıyo :))
doğuma yakın çok ağırlaşıyormuş vücut son haftalara bırakma bişeyi dedi arkadaşım..o yüzden erken almak taraftarıyım bebek için neysede gecelik için koşturmak zor gelir sanki :)doğuma 1-2 hafta kala alırım sanıyorum :)
doğum oncesı ıcın elbsıe daha ıyı oluyo normal oclaksa hele sık sık kontrol edildiğinden
eğil doğrul giy çıakr olmuyo efil efil gez :)
doğum sonrası ıcın evet pijamalı daha ıyı olur ama sezeryanlı olursan da pijamayı zor giyebılrısın
belını sıkarsa rahatsız edebilri ben şahsen hamıel değilken bile belımı sıkan hıcbır gıysıye tahammül
edemem rahat olucak hacı :) sıkmıycak kavrıycak böle ohh lohusayken de tercıhım o yonde olr sanıyorum
yani pijama alırken bel lastik sıkılıgı nasıl olucak onalrıda kontrl edin :)
kırmızıpatik
tam da bu sabah kızımı krese bıraktıgım icin kendimi cok kotu hissederken bunu paylasmıs olman cok dokundu bana
aynı seyleri dusundum. devlette calısmasam kesinlikle istifa ederdim..sabah sanki mesaiye baslıcakmıs gibi kızımı kaldırıyorum. kreste bi sey yemiyo, kilo veriyo..bayram haftasını birlestirdim 9 gun kızıma ben baktım ve yarım kg aldı. bu sabah dedim yine verecek bu kiloyu da diye..gercekten cok zor calısan anne olmak..yaramı destin yani
![]()
ay ben daha hiç böyle ne alsam diye düşünmedim doğrusu çok erken geliyor bana
tatilde ikizleri olan arkadaşımız arabasını hediye etti bize arabamız hazır yani
onun dışında ben sona doğru alırım herşeyi diyorum
aslında bir alınacak listesi çıkarsak buraya iyi olacak
çünkü ıvır zıvır alınacak çok şey var
yavaş yavaş alsak ancak yetişir![]()
bende bir liste var dilerseniz ekleyebilirim buraya...bende başka bir annişin bloğundan almıştım ,oturmuş yazmış saolsun :)
oh iyi olmuş ,bebeğinede iyi gelmiştir gelmezmi,annesi iyi olunca mutlu olmuş,büyümüştür ..
bizim İstanbuldan çıkışımız çok kolay oldu sanki şehir boşalmıştı :) ben randevu almayı unutmuşum öğleden sonra çıkabildik yola iyikide öyle olmuş,her şeyde vardır bir hayır işte..
İzmit kısmında biraz yolruldum yol yapımı,ışıklar vs .uzun sürdü ama yinede güzeldi yol..E5 ten gittiğimiz içinde çok sık mola verdik,iyi oldu..
doğuma yakın çok ağırlaşıyormuş vücut son haftalara bırakma bişeyi dedi arkadaşım..o yüzden erken almak taraftarıyım bebek için neysede gecelik için koşturmak zor gelir sanki :)
evet evet en mantıklısı gecelik bencede :) bulunca eklerim ben,sende ekle :)
alt açma ünitesi güzelmiş odada yerin varsa ne güzel olur işte hareket katar odaya..
bnm odam ufak olacak ben almayacağım o yüzden..
ahh canım kusura bakmaüzdüm seni..:26: en azında kreşte yalnız olamyacak buna şükret canım,bak kadıncağız nasılda bırakmış 2,5 yaşında bebeği evde yalnız başına,aklım almıyor
![]()
herhangı bıyerden alırım dıye dusunuyorum ya :) onun ıcın 1-2 hafta kala dedım :)
doığar doğmaz giyilcek bi iki parçada gene öle alırım sıkıtnı değil öle çok çok alışveriş yapmam
diye dusunuyorum...besık su bu öle şeleride doğumdan sonraya bırakalım dıyoruz
ne bılıym çok ağzımız yandı erken davranmak ıstemıyoruz bebek için doğmadan alacagım
şey şunalr 1-2 tulum takımı şapkalı vs yenıdoğan bez kendım için gecelık o kadar
doğsun da alırız Allah ın izniyle... fıkrım değişmezse bakalım :)
ay süper olur valla unutmamış oluruz böylece hepsini![]()
benimki 11 ayina kadar emdi sonra aniden birakti niye birakti bende bilmiyorumcanım çok geçmiş olsun.insanın evladının hasta olması ve bu kadar dikkat ederken çabalarının boşa çıkması üzücü.
dediğin gibi belki oranın havası yaramıyordur.inşallah en yakın zamanda iyileşir.yaşı kaçtı.büyüdkçede gçlenir bağışıklığı.benim kız 6.5 yaşında şuan 3 sene kreşe gitti.ilk sene baya bi hasta oldu.2. 3.sene çok rahattık.şimdi en son ne zaman antibiyotik kullandık bilmiyorum.bide benim kız anne sütü hiç emmedi bi damla bile![]()
istanbulda kaldik biz ist dada cok kuru hava yok aslinda hasta olmadi hiccanım bulunduğun yer nemlimi nemli ortamlar alerjınleri arttırıyor türkiyede geldiğin yer kuruysa rahat etmiştir bizim mühlerden tekinin kızı öyle sorunluydu ve adam iş ve şehir değiştirmiş çok soğuk olsada bileciğe yerleşmişti havası daha kuru diye ve rahat etmişlerdi inşallah aşar bu sorunlarını
cok guzel isim canim benimde favori isimlerimden ne guzel karar vermis olmaniz. herkes ben degil tabi :) 40 dalda geziyorumAyşe'ciğim bayağı yoğun tempolu bir kaç gün geçirmişsin. Hoşgeldin diyorum sana vee bizim bibilimizi de kayıt etmeni istiyorum listeye İsim de Göktuğ.. Teşekkür ederiz şimdiden![]()
gecmis olsun canim ben bilmiyorum bu hastaligi ins devam etmez tuzun sise iyi gelmedigini biliyorum yalnizcaCanım arkadaşlarımm,
Sanırım bende gebelik zehirlenmesi (Preeklampsi) belirtileri başladı
Tansiyonum ufaktan yükselmeye başladı
Ayak bileklerim ve bacaklarım davul gibi şişiyor, parmağımla bastırdığımda çukurlar kalıyor
doktor bende bundan korktuğunu söylemişti, kilolu olduğum için.. magnezyum verdi bana şişliklerim için.
ve bu hastalık ağırlaşırsa, kaçıncı haftada olursa olsun bebeği alıyorlar. çünkü hem bebek hem anne için ölümcül bir durum.
Normalde 20.haftadan sonra ortaya çıkarmış ama, ben daha 18deyim ve bebeğim çok küçük
doktora gidicem 1 hafta sonra ama bu konuda bilgisi olan var mı ?![]()
canim valla o kadar sayfalar yogunki ben bazen atliyorum okumadanbebeğimin cinsiyeti belli olduktan sonra hayırlı olsun diyen iki arkadaşım
ikinize de teşekkür ederim..
kimin cinsiyeti belli olduysa bu güne kadar iletişimim olsun olmasın hayırlı dileklerimi yürekten hep ilettim..
karşılık beklediğimden değil ama insan bir hayırlı olsun bekliyor
yine de canınız saolsun kızlar..
gozun aydin canim ne guzel iki sipan olucak :) cook seker oluyorlar tek mi cift yumurtami?Merhaba kızlar....
Ben de aranıza katılmak istiyorum.Allah kısmet ederse ikiz bebeklerim olacak.Doktorum 10 Ocak dedi beklenen doğum tarihine ama ikizlerin işi belli olmazmış.Daha erkende gelebilirlermiş.Bizde durumlar böyle...
cok acikliymis gercekten. calisan anneler icin zor durum ama calismak zorunda oluncada yapicak birsey yok"Eylül 12'den Vurdu " adlı kitaptan ;
[/B][/B][/FONT][/INDENT]
gecmiş olsun.neyi var kızının soguk algınlıgı filanmı?benimki 2 yaşına kadar doya doya emdi maşallah
kışlarıda immuzinc bagışıklık kuvvetlendirici ,balık yagı ve çinko veriyorum.maşallah hastalıksız geciriyoruz .
birde ben terleme olayına cok dikkat ediyorum ,devamlı sırtını kontrol ederim nemlendiginde hemen penye bez koyarım
inşallah önemli bi sorunu yoktur kızının.