2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

iyi canım çok sevindim anlaşmanıza..tabiki fikir ayrılıkları olacak insanın kendi annesiyle bile var..ama yine helal olsun kv ye o kadar masrafın altına girecek..
beslenme konusunda ben canım ne isterse onu yiyorum canım..sadece yemeklerle çay tüketmiyorum..bol bol su içiyorum, akşamları süt içiyorum..sabahları iki günde bir yumurtam var haşlanmış..az ekmek bol sebze özellikle bol meyve yiyorum..meyvekolik oldum resmen..ama canım ne zaman isterse.. ay illa bunu yemem lazım demiyorum canım istedikçe

olur canım herşey olur fazla stres yapma sen arada fikrini sor bak nasıl değişecek..

aayyyyşşeee kuzuuu bugün hiç sesin çıkmıyooo napıyonn ne ediyon ???

biraz burda ne ağırlıklı nesıl beslendiğinden bahsedermisin ,yada özelden yazarmıısn ? yemek zevklerimiz uyuyor bende hayvansal gıdalara bayılıyorum ,butrdan şimdi yazmım ama ;anlamışsındır:)))

mevlüde gelince ben nisan gibi düşünüyorum dedim ,kayınvalidem çocuk çok büyür dedi bence haklıda 4-5 aylıkken çok büyümüş oluyor !!!
ben trakyalıyım, benim kuzenlerim ,arkadaşlarımın hepside 40 ı çıkar çıkmaz yaptılar bence mantılıklı olanıda bu,benimki kışa gelicek o ayrı ,ama aradan çıkar 4-5 ay kimse bekmeiyor millet bu sefer ayrı ayrı gelmek istiyor buda anne için ayrı bi yük oluyor yada bana olurrrr....
kuzenim haziranın ortasında doğum yaptı ,herkez tatilde yazlıklarda diye 2 ay ertelediler ,şimdi o yapıcak ama ben 4-5 falan erteleyemem ,bana abes geliyorrr
hem ben 40 ım çıkınca illlalkide gecelik giymek zorunda değilim ;ama burda daha düne kadar lahusa geceliği ile ilgili konuşmalar oluyordu ,benim bildiğim loğusa gecelikleri ,annein logusalığında ,mevlüdünde rahat bi şekilde giysin diye alınanlardır,beililkide ben yanlış biliyorumdur..
belki çok kış olucak ve bende nisanda yapıcam ama bebek mevlüdün ben çok fazla ertelenmesi taraftarı değilim ...Kaldı ki gecelik konusundada zaten satınalınırken ona göre satınalınıyor???

ayyyy demesinn ölee yaaaa yarmagül diye tombiş şeker bi kızıın olucak inşallah ama böle giderse ve normal doğum hayalin varsa suya düşer okadar :))

şakasına diyor zaten..böyle tombiş tombiş olsun yiyeyim onu ısırayım her yerini..ama dediğin çok doğru normal doğum hayal olacak böyle devam ederse..onu bırak böyle giderse ocak ayını beklemez aralıkta gelir benim ki..hayırlısı Allahtan..

Kızlar bişey sorucam aranızda prima premium care ile ilgili bilgisi olan var mı? alan ya da almayı düşünen ya da ilk bebeğinde kullanan?
bana bi arkadaşım ilk 3 ay onu kullandığını sonra normal primaya geçtiğini söyledi. stok yapmak lazım malum bir paket almak istiyorum da

canım sabahları bi kase yulaf üzerine süt içine kuru üzüm sonra haşlanmıs yumurta.hafta sonu daha detaylı yıyorum
öğlene doru meyve öğlen çorba et öğleden sonra hurma ve süt
akşama doğru yıne meyve ve ceviz
akşam çorba yoğurt köfte falan ama çok yemıyorum reflü oluyor gece.her öğünde 1 dilim tam bugday ekmegı yıyorum
tatlı yemıyorum bebege faydası yok bana da kılo olur dıye
akşamları 40 dk yürüyüş yapıyorum haftasonu hamılelık platesı ama bu sıralar saldım.
hurmayı gunde 3 taneden fazla yeme
her pazar da balık yıyorum hıc canım ıstemıyor ama mecburen

Canım,hadi bebeğin için kalk bi silkelen, atak yap bi , toparla kendini, herşeyi unut bebeğine odaklan, veee kuru fasülyeni yaaapppp :) mmm canım çekti :)

canım bebek doğmadan bezleri stok yapmak doğru değil..bebeğine bakalım prima premium care kullanabilecek misin?deneyip alerji olup olmadığına bakıp öyle stok yapsan daha uygun..her bez her bebeğe iyi gelmez..

Kızlar şimdi rutin kontrolden geldim.
doktor sırt üstü yatmak kesinlikle yasak dedi, bilginize :) kordon dolanması olup,Allah korusun bebeği boğabiliyormuş ve kan akışı olmuyormuş. yüzüstü zaten yok.
Ve sağa sola dönerken, oturur pozisyona gelip öyle dönecekmişiz kordon dolanmasın diye.

kızkardesımde öyle söyluyordu ılk uc ay prima kullan sonra hangı bezı kullanırsan kullan

can bebe iyi fiyat olrk da uygun dıyo huggıes i fln begenemmıs mesela toplanıo

çocugun altında dio prima ve canbebe en ıyısı dio :)

aayyyyşşeee kuzuuu bugün hiç sesin çıkmıyooo napıyonn ne ediyon ???

canım bugun pek keyfım yok ya dün eşimle tartıstık sonra aldı gönlümü ama

çok sinir oldum unutamıyorum işte

bi de gozumde arpacık cıkmıs hapşurup duruyorum üşüttüm gene sanırsam :S

merhaba kızlar ben 2012 ocak annesiyim dicem ama 28 aralıkta doğum yaptım :))) premium care konusunca bilgilendireyim 4 numaraya kadardı sanırım sıvı kakayı emebiliyor özellikle yenidoğduğu zamanlarda çok iyi premium care ,büyük numaralarının aktif bebekten farkı daha kuru olması.Şuanda aktif bebek kullanıyorum ben bazen de premium.Benmle beraber doğum yapan ocak annelerinin %90 ı da premium care ve aktif bebek kullandı alerji çokkkkkk nadir olurrr genelde taşırma fln gibi nedenlerle başka bez deniyorlar.Bi de stok yapmanızı önermem ,mesela benm bebeğim 3600 doğdu 1 ay snra 5 kg oldu hızlı kilo alma olabilir paketlerde sonuçta en az 60 tane oluyorr tek tek aldık biz hep bittikçe...güzel heyecanlar...allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebekleriniizi..

canım bebek doğmadan bezleri stok yapmak doğru değil..bebeğine bakalım prima premium care kullanabilecek misin?deneyip alerji olup olmadığına bakıp öyle stok yapsan daha uygun..her bez her bebeğe iyi gelmez..

hmmm anladım canım doğru diyosun o zaman bi pakette kalmak lazım ondan sonra uygunsa devam ederiz

bende stok yapmayı düşünmüyoru şimdi netten bebeklerin kilo alması için neler yememiz gerekiyor onu araştırıryordum ,sen maşallah bebeğinin kilosu iyi doğmuş daraısı başıma

evet canım aslında daha iri bekliyorduk ama 3600 çıktı snradan da sarılık olunca sık besledik kilo aldı ilk ay aslında brz fazla oldu :)anne karnında bebeğin kilo almasını istiyorsan et kilo aldırıyor,bebekleri zayıf olanlar et yiyorlardı benmle hamile olanlar.

sağol canım bilgilerin için. prima premium care sıvı kakayı emdiği için zaten ilk aylar tavsiye ediliyormuş. bebekler ,ilk zamanlar öyle yaparlarmış. bebeği olanların yalancısıyım. :) normale döndüğü zaman kakası bizde normal prima aktif bebek bezlerine dönebiliriz o zaman.

arzucum çok güldüm ya öğretmen olduğun nasıl da belli eğitim bilimleri dersleri ağır gelmiş (yanlış anlama bende öğretmenim) :):) 'eskiyle yeniyi sentezleyelim' canım bırak kaynanaları anneler bile diyemez onu :):):):) hayali bile komik gerçekten :):):)

ayyyyy cnm yaaaa tombiş olsun tabi azcık yiyelim bende bizim oğluş için öle diyorum annem bizi hep erken doğurmuş bende kardeşimde 2,5 kilo doğmuşuz inşallah benim efe 3,5 falan doğar :)) hakkımızda hayırlısı :))

ayyy cnm geçmiş olsun çok çok dikkat et kendine bu mevsim gripleri mahvediyo insanı ( ayy kıyamam eşinede kızmışş ama bak kuzu ne güzel gönlünüde almış olur öle arada :)) sen kendini yoksun etme bizden :))

seni yatagın içinde gecelikli ve sacında kırmızı kurdele , etrafında insanlarla birlikte resmini cekip kk nın girişine asmak lazım ,Örnek gelin diye

kalablıksa sülalesi yap kurtul tabi.eşimin sülalesinden gelen olmadı zaten.benim kendi 1.derecden akrabalarım dogumdan sonra geldiler.
arkadaşlarım ,uzak akraba, komşular filan mevlütte geldiler
kızımda emekliyordu ,birde cicilibicili bi mevlüt kıyafeti giydirm cok eglenmişti milletin ilgisiyle.bol bol resimde cekmiştim
yeni dogunca bebek bişiden anlamıyor sadece uyuyor.

bi de gozumde arpacık cıkmıs hapşurup duruyorum üşüttüm gene sanırsam :S
gecmiş olsun cnm.

ben ilk bebegimde et tavuk balıktan tiksinmiştim yiyemedim.kızımda 3.600 dogdu
et emzirme döneminde yenildiginde süt inanılmaz yaglı oluyor ve direkt cocuga kilo yapıyor arkadaşlar aklınızda olsun
emzirme döenminde bol su içmek iyidir belki ama bu şekilde süt bebege cok yaramıyor
zaten ilerde farkı göreceksiniz.ben et filan yedigimde sütümü sagardım üstü epey yag olurdu
sadece sütüm artsın diye su kompostu filan içtigimde cıvık süt olurdu.

inş canım ya..Allah gönlüne göre versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…