2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

tatlım tartışma konunuz nedir bilmıyorum ama boşanma kararı almak cok ciddi bir karar hele bıde hamıleyken.hormonların sana oyun yapıyor sakin ol ve öyle konuş bır daha eşinle.ben tartısırken cook sınırlenırım bu yuzden konusmam odaya kapanırım ki küfür yada kötü lafa gırmeyelım dıye.ve bence sakın eşine boşanma lafını söyleme evlılıgı zedelıyor bence.bak ona çok kızdıgında onu kaybettıgını bıdaha göremıyecegını düşün fani dünya valla 3 gün de başımıza ne gelecegı bellı olmuyor kırmayın bırbırınızı

8ay için kullanışlı olyormuş özellıkle gunduz oturma odanızda yanınızda uyuyor oyalanıyor vb..
çok uygun fıyatlara olanları var..

chekirdekk! Çok üzüldüm gerçekten! Allah en kısa zamanda senin ve bebeğin için hakkında hayırlısını versin. Anlaşılan senin için de dua edicez bu akşam. Umarım en kısa zamanda dertlerinden kurtulur, huzurlu bi hamilelik geçirirsin geride kalan sürede.

Sultancim senin bey niye sorunlu? Aman aman kızlar! Noluyo bizlere?
Oğlunun iyi olmasına çok sevindim canım. Hep öyle olur inşallah!
Biz de iyiyiz kuzumla, demin ilk defa yatarken elim dışardayken normale oranla daha sert bi şekilde tepikledi miniğim.
Çok hoşuma gitti. Umarım o da içerde iyidir.

Arzucum bu ana dizini burda duymuştum zaten ben.Gerçekten çok iyi fikir. Parl yatak alsam da bunu alsam mı demiyor değilim valla. Bakıcaz artık. Sen alıcaksın herhalde. Güzel günlerde kullan canım.

Kızlar bebeğin zeka gelişimi için bazı doktorlar omega 3 veriyorlarmış, balık yağı yani.
Size doktorunuz verdiyse ne marka verdi? Adı nedir yani?

Kızlar bebeğin zeka gelişimi için bazı doktorlar omega 3 veriyorlarmış, balık yağı yani.

benim kullandıgım marka calson
gittigidyordan aldım 3 lü paket halinde.
CARLSON BALIK YAĞI Ekonomik 3lü Ambalaj GittiGidiyor'da 64084160
normalde üstündeki fiyat 27.50.ama burda 18 liraya geliyor
ben kızım içinde bu markanın limonlu balık yagını kullanıyorum 2 yıldır

başka markanın alacaksanda mutlaka içerigine bak ve içinde A vit. olmayanı tercih et.

cnm benim normaldede balıkla pek aram yoktu yani yememezlik etmezdim ama yemesemde olur gibi bişeydi sağolsun canım kocam iyilik yapayım derken kötülük yaptığının farkına varamadı.ve ben hamile olduğumu 4.haftada öğrendikten sonraki 3 hafta boyunca her hafta balık yedik kocamın sayesinde..yani 8.haftama kadar balık yedim herhafta ve tiksindim resmen gözüm bile görmesin o derece..:104: oyüzden doktorumda bundan 2 ay önce MARİNCAP adında balık yağı hapı verdi.öyle tikssinilecek bişey değil cnm.içimiz dışımız hap oldu valla sabah elevit içiyorum.öğleden önce aç karnına kan hapım var akşamda marincap.çocuğum sanırım bi azman olucak buarada bol bol ceviz tüket cnm,bebeğin beyin gelişimi için önemli

Son düzenleme:

beyin gelişimi 5 aydan sonra başlıyormuş bu aydan sonra balık yemek işe yarıyor yanı sen baya bı erken yemıssın keske bu aylarda okadarını yeseydın:)ben haftada bır yıyorum ama mıdem agzıma gelıyor normalde cok iştahla yerdım ama şuan öle deıl.hergün ceviz ve roka yıyorum bazen roka bulmak zor oluyor ama en azından zevkle yıyorum..

kızlar boğazımda enfeksiyon var.0-8 arası değerler,benim 12.7 çıktı. aksef antibiyotik verdi 500 mg. sabah akşam içicem. içsem mi ya zarar verir mi bebeğime

enfeksiyonlu kalman bebege daha cok zarar verır.ayrıca ilk 3 aydan sonra antıbıyotıgın zararı yokmus.ama onu kullanmadan adaçayı ıle ıyıce bogazına gargara yapmanı tavsıye ederım ama içme cunku gebelıkte adacayı önermıyorlar.sadece gargara yap antiseptik özelligı var cunku.benım ne zaman bogazım agırsa yaparım antıbıyotıge gerek kalmadan gecer.ilactan ıyıdır bence.geçmiş olsun.

canım ya bunları yazmak bile nasıl zordur bukadar sevilen bi eşin bu hallere hele en gerekli oldukları zamanda gelmeleri
maddi durum olarak ihtiyacın yok ama manevi olarak canım öfke kontrolü yapamayanlar kendilerine ve çevrelerine zararlı alttan almamana sevindim alt iki komşumda da bu sorun var hele çocukları onlar bağırınca dövmeselerde öyle bağırıyorlarki oçocuklar pusuyor zaten sessizler bide onları öyle görmek ki sade çocuklarına değil inan onlar bağırınca ben bile evde kaçıcak yer arıyorum eşimede diyorum bide sen öyle olsan dayanamazdım diye kaç kez kapılarına gitmek istemiştim ama işte evliliklere karışamıyosun Rabbim yardımcın olsun tamamiyle boşanma ama bu öfke nöbetlerine çözüm bulamazsa seni kaybedeceğini bilsin dicem ama dövmüş zaten nezor rabbim inan yanında olsun tabiki hepimizin ne olacağımız belli değil aldatma ve dayak boşanma nedeni benim içinde diğer şeyler maddiyat sorunlar aşılır ama bu ikisi farklı ben babamdan dayak yememişim elin oğlu mu dövecek derim hep hele ailen duysa nasıl üzülür ah minişin sağlıklı sıhhatli olsunda buda aşılır inşallah

kızlar boğazımda enfeksiyon var.0-8 arası değerler,benim 12.7 çıktı. aksef antibiyotik verdi 500 mg. sabah akşam içicem. içsem mi ya zarar verir mi bebeğime

ay ben idrar yolları için okadar çok antibiyotik içtim ki hemde 3ay dolmadan oyüzden doktorlar ağrıkesiciden bile daha az zararı var diyor ama mantara dikkat bana mantar olursun dedi ve süpriz ay nekötü bişeydi o
bide canım sen ayrıntılıyı naptın kaçırdım mı bi sorun vardı düzeldimi :26:

O nasıl şey yaaa... Gecede kaç kere dönüyoruz nasıl kalkıp dönücez, kesin dr erkektir... Bana çok afaki geldi...
Geçmiş olsun her iki durum için de canım, üzücü haberler almayalım inşallah...
Benimikinci oğlumda bağırsak kanaması oluyordu (emzirme döneminde) doktor doktor gezdik... Hepsi bişey söyledi, ilaç verdi geçmedi... En son tavsiye üzerine bi dr a gittik.. Bana süt içiyor musunuz dedi.. Ben de içiyorum dedim.. Sütü kesin geçecek dedi... Gerçekten ben sütlü gıdaları kestim kanama geçti.... Sonra keçi sütüne başladık...
Allah güç kuvvet versn kardeşşş..
Öfke kontrol problemi olduğunu kabul edip tedaviye yanaşması iyi bişey aslında... İnşallah bunu davranışlarına da yansıtır...

hamileliğiniz süresince toplam 12 kilo aldığınızı ve 3500 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdiğinizi kabul edelim. Bu duurmda aldığınız kiloların dağılımı şu şekildedir.

Hamilelik süresince aldığımız kiloaların dağılımı
Bebek 3500 gr
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr
Annedeki yağ hacmi artışı 3200 gr
Toplam=12 kg

Aldığınız bu kiloların yaklaşık 6 kilosunu bebeğinizin doğumuyla birlikte kaybedeceksiniz. Tutulan suyun da önemli bir kısmının kaybedilmesi ile doğumunuz takip eden ilk hafta sonunda aldığınız kilolarınızın 8 kiloya yakınını verdiğinizi fark edebilirsiniz.
Hamileliğiniz sırasında ne kadar çok kilo almışsanız o kadar kolay ve hızlı verebilirsiniz. Bu nedenle eğer hamileliğiniz süresince aşırı kilo aldığınızı düşünüyorsanız paniğe kapılmayın. Ancak bu durum sizi geriye kalan kiloları da kendiliğinizden vereceğiniz hisiine kaptırmasın. Kalan kiloları egzersiz ve diyet ile verebilirsiniz. Ancak bunun için aceleci davranmayın. Zira emzirme dönemi diyet yapmak için uygun bir dönem değildir.

ALINTIDIR..

öle valla canım iyi oldu ya...sorma yerim yerim nasılda güzel tekmeliyolar....allah hepimize yavrumuzu kucağımaıza almayı nasip etsin

yeni eviniz ayrlı olsun dicem ama kayınvliden resmen içine etmiş ama yine de hayrlı olsun....yani neden bukadar kayınvalidelere taviz verirler anlamyrum nekadar yüz verirsen okadart astar istyolar arkadaş....azıcık bırakın şu karı kocaları ya azıcık.....benim kayınvli de vardı biraz da ben engelledim....yani şimdi kızkardeşimin başında öle bi kaynvalide ve kayınpeder varki ve kızkardeşim 3 aylık evli ama sorsan 3 senelik evli gibiyim der kıza illahla ettrdiler resmen allah yardımcın olsun canıım ama böle alttan aldıkça daha çok zarar görürsün tecrübemle konuşuyorum valla

kızlar benim gibi birşey yaşayan varsa cevaplar mı lütfennnnnn???????sabahtan beri bi ağrı saplanıyor kasıklarıma; afedersiniz tam vajinaya bir bıçak saplanıyor gibi oluyor. tuvalete girdim mi çıkamıyorum sürekli. yeşil bi akıntı geldi az önce tuvalet kağıdına...acaba diyorum ayaklarımı falan mı üşüttüm; ya da öğretmenim bugün biraz fazla yoruldum ondan mı oldu sizce. yarın doktora gideyim diyom ama içim rahat değil...nedir sizce ya?

bebek hareketleri nasıl hissediyomusun

ben 17 kilo almıştım kızlar
53 le hamile kaldım 70 ile doguma gittim
dogumdann cıkıp eve geldikten bi kac gün sonra kilom 61 olmuştu

aşagıdaki bilgiye göre hesap yaptıgımda gercekten dogru cıkıyor

Bebek 3600 gr
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr

Toplam : 8.900 gr yani benim dogumdan sonraki vermem gereken kilo bu olmalıydı.ben 9 kilo vermişim.yani tutturmuşum :)

Annedeki yağ hacmi artışı 8000 gr --->bu yağ hacmi benim aldıgım asıl kilo oluyor bununda 5 kilosunu emzirme dönemimde verdim
Toplam=17 kg alınan kilo.
kalan 3 kilom vardı.
ben kilomu koruyamadım ve tekrar 67 ye cıktım.sonra diet yaptım şimdiki bebegime 58 ile hamile kaldım .
Darısı sizlere olsun :)

Son düzenleme:
bugün ara ara yazdıklarınızı okudum anca kızlar yetişemedim size

kayınpederim ve kankisi güzel meleğim için evin dışına yalıtım yapıyolar sağolsunlar kışın üşümesin die bahsetmiştim daha öncede bizim ev buz buz boşuna doğalgaz parası ödyruz die bütün gün onlarla ilgilendim yemek çay cart curt

allahtan kızkardeşim ve kayınvalide de el attı yemek işine

şimdi yazablyrum daha yeni paydos ettiler ya

yoruldum da valla kızkardeşim canım benim abla sen bırak abla sen otr ama kayınvalidem hiiiç
ne varsa canında kanında var kıyamıyo insan kanına canına

neyse meleiğim için ev sıcak olsunda yoruluruz nolcak

kasık agrısı bende de var rahim büyümesiymiş ama yeşil akıntıya benım doktorum bıle önem verıyor kı kendısı dıger akıntı sekıllerını hıc sallamaz ama yeşil olursa enfeksıyondur hemen gel demıstı.bol bol su iç ve en kısa zamanda doktora gıt bence.

Enfeksiyona benziyor, istersen acile git bi tahlil yaptır... Geçmiş olsuuun..

kızlar bugün ben saglık ocagına gittim tetanoz ve hepatit aşımı yaptırdım
sizlerde oldunuzmu ,çok yaktı bu tetanoz aşısı:2:
bu arada 90 kilo olmuşum hemşire maaşallah dedi
kaç kilo alacam bilmem doguma kadar :78:
bu arada ogluşumun hareketlerini hissediyorum galiba sonunda çok az bir pıtpıt oldu
sırt üztü yatmıştım ,anam bişey oldu sag tarafımda tam tam net anlamadım sonra tekrar oldu gece bu kadarcık bi daha olmadı ama çok mutlu oldum
anlatamam bu duyguyu yeniden yaşamak çok güzel darısı herkeze inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…