2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
tekrardan günaydınlar dün ben mide ağrısından ölmek üzereydim demir hapına bağlıyorum doktoruma danıştım ama mideye en az zararlı olan dedi. bugün içmiyorum bakalım kontrol edicem ondanmı değilmi diye. dün gidip sağlık ocağında tetenoz aşımı yaptırdım. söylenennin aksine bende bir ağrı yapmadı. halen ayaklarımdaki ödem devam ediyor. bol su içiyorum ama banamısın demedi.dün bende bebişime civilden bi tulum aldım komik bişiydi çok keyiflendim. ben beğendikçe alıyorum bi tane bi tane gidiyorum. ama pazar günü istanbula geçince kafama göre biraz takılmayı alışveriş etmeyi planlıyorum. çünkü erzurumda istediğim tarzda şeyleri bulamıyabilirim. bulsamda gereğinden fazla pahalı olabilir.

canım benim aynı duruim bendede var pelviks uzunluğu 2,9-3 cm çıkıor ama doktorum bunu rahıim ağzı yetmezliği olarak yorumlamadı. o yüden bence başka bi doktora daha danış 2,4 cm sınır çünkü .bide pelviks açıklık rastlandımı raporuna xbaksana önemli olan o açıklık varsa erken doğum riski var

Herkese günaydın kızlar.
Mutlu,huzurlu,sağlıklı,güzel haberli bir gün olsun inşallah...

Bana normal ultrasonla bakıyordu oradan söyledi. Rapor yok yani canım.
Açıklık var mı yok mu bilmiyorum :50:
Olsa söylerdi doktor değil mi?

ben de burdayım canlarım günaydınnn. alerjiden burnum tıkandı uyuyamadım:( antibiyotik dışında bişi de kullanmak istemiyorum yeter yani. soğan doğrıyım diyorum kahvaltıdan sonra burnum açılsın diye:) daha iyi bi önerisi olan var mı; ki mutlaka vardır???

Çok tatlı canım.Bende ilk defa trendyoldan geçen gün kundak battaniye aldım birer tane bebişlerime.Allah ım sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı ve aldığımız kıyafetleri giydirmeyi nasip etsin....

günaydınnnnnnnnnnnn:24:
ben yavrularıma daha hiçbirşey almadım ama az önce şunu gördüm bayıldım resmen ve sanırım ilk kıyafetleri olarak alacağım

Eki Görüntüle 508930

Siz yine hissediyosunuz hepiniz, ya ben :( daha bir pıt bile yok :(

henüz hissetmeyen var mı hareketleri benim gibi ?

canım sabret beni de çok korkuttular ama ben 22. haftada hissetmeye başladım...

selam annişler umarım iyisiniz hepiniz
okul çıkısı bı gezmısım bi gezmısım belim koptu resmen:)eşim gelınce yoruldum gezmekten dıyemıcem bana mı gezdın dıyo sonra:)oğluma bır kac bısey almıstım mıllet cok buyuk falan dıyınce gıdıp degıstırıdm 2 tanesını.ya valla mümkünse şu koca karılar bana yorum yapmasın ağızlarına 2 tane çakasım gelıyor.şimdiden alma bebegın ne olcagı bellı olmaz demıyorlarmı hey allahım.alcam işte alcam askerlık donunu da alcam:)şimdiden belım popom agırıyor sonra nasıl cıkıp alırım dıyorum kaynanan çıkıp alır dıyolar.yahu ben kendı zevkıme göre tek tek özenerek secıyorum kalıtesıne rengıne baka baka alıyorum.aman neyse işte sarılı yeşilli tulumlar aldım kadıfelerde cıkmıs onlardan da aldım.erkek bebeklere hep basmışlar mavileri bende maviyi hıc sevmıyorum.ekru,krem yeşil sarı falan alıyorum hep.
bu arada ben yemek yapmaya fırsat bulamadım:)neysekı kojajımın önüne taştan yumuşak ne koysan yıyo:):56:

aynen şu yaşlılar bir karışmasa her kafadan bir ses benim de ilk çocuğum bırakın da gönlümce alayım yaw :1:

kızlar 24 haftada şeker yüklemesi yapıldı 50 gr neymiş normal değer 70 ile 140 arası benim 148 çıktı yarın doktorumla görüşeceğiz kesin tekrar isteyecek bu sefer yüklemeyi artıracak yine çıkarsa kesin gebelik diyabeti yandık diyet falan testi yaptırmakta sıkıntılı geceden aç şekerli su iç 1 saat daha aç sonra kan ver ardından hemen tost yedim bir çırpıda sonuç yarın healde tekrarlanıcak bunlar öf umarım diyabet değilimdir bu arada kızımız 700 gr mış 33cm miş bu bari sevindirici oldu herkeze sağlıklı günlerrrr

şeker yüklemesi 28. haftada 75 gr olarak yapılıyor diye biliyorum ve sınır 145 olarak kabul ediliyor dyabet merkezinde

kızlar yaptıgım analizlere göre chicconun ve mothercare ın 0-3 yaş arasını sakın almayın nerdeyse premature bebeklere göre.satan bayan da öle dedı.3-6 ayı ancak dogduklarında gıyerlermıs.
bide c&a magzalarında 5 tane uzun kollu body 19 tl .ve pamukları bıo -cotton yanı organık.tavsıye ederım ama 6-9 ve 3-6 ay olanlarını uzun kollu alın ben öle yaptım.
ayaklı tulumları sadece ılk ay gıydırmek uygunmus sonra bacakları sıkısıyor ve allah korusun kalca çıkıklıgına yol acıyormus mümkünse 1-2 tane alın o da hevesımız gecsın dıye.
kipa marketlerde F&F markası var kumaşları süper eminim bayılacaksınız begenmeyen msj atsın:)fıyatları da cok uygun 5 lı pakette bodyler tulumlar 30 tl.
valla cocugun yedıgı helal gıydıgı haram felsefesınden yola cıkıp bu markaları tercıh ettım kumasları ve desenlerı de bence cok güzel.
bı inceleyın yorumlarınızı bekliyorum:)

mothercare den ben aldım kullananlar çok memnun çünkü tam yaşına ayına uygun giyiliyormuş ama bebek iriyse tabi olmaz
kipa yı söylemen de iyi oldu arkadaşım gidip bakalım

Karar vermekte zorlanan, tereddütlü ve sert bir yapıya sahip olan, işlerini başarmak için çok çalışan fakat sürekli engellerle karşılaşan, okumayı seven ve akademik anlamda başarılı, inatçı bir kişiliğe sahip olan, zaman zaman gerginlikler yaşayan, algılaması yüksek, mantıklı, bir kişilik enerjisine sahiptir
rüzgarın analizide buymuş
baya zor üye oldum üye olmayıp merak eden varsa söylesin bakıp yazıyım

ben mirza ya baktım ama bulamadım sen de bir bakar mısın uzmana sorun diyor üyeliğim yok benim canım

çok ciciler gerçekten

slm annişler ve zuzular :16:
aman çenecikler düşmüş oku oku bitmedi bizde buakşam yemek yapmadık kociş aradı hazır bişeyler alayım mı diyor cık menemen yada sucuklu yum yapayım mı dedim olur dedi kıymalı menemen hem bizde yeriz oğluşla
ay biz etürünlerinden soğuyunca dışarda da yemek yerken seçenek bulamıyoruz :) buhafta sonu kipada ne yesem diye geziyorum koca kfc ci bana bigün yemek bile istemiceksin deseler gülerdim ama görmek bile istemiyorum geziyoruz seçemiyorum bikadın pilav kuru salata yiyo orda çalışan eşimde sor dedi nerden aldınız dedim :) meğerse personel ve personel yemeğiymiş ay kadın gülüyo ben gülüyorum evyemeği yapan yerlerde sayılı oluyo

süper yaa çok komik olmuş ama ben de aynen senin gibiyim dışarsa sulu yemeğe haster kalıyoruz hep kuru hep nişasta çok fena yaa
personel yemeği isteyelim biz de hamileyiz nasılsa verirler belki :1:

balık yagını ssk karşılamıyor cnm.eczaneden kendin alıyorsun
benimkinin markası carlson gecengün linkinide vermiştim tekrar veriyim incele

CARLSON BALIK YAĞI Ekonomik 3lü Ambalaj GittiGidiyor'da 64084160
ben kızımada bu markanın balık yagını kullanıyorum kendimde memnunum.içindeki omega 3 yag asitleri miktarları bazı markalara göre yüksek.sende alırken bunu dikkate al mutlaka.
bide içinde a vitamini olmamasına dikkat edersen ii olur

ben solgar kullanıyorum bir de epa diye bir marka var sanırım o da iyiymiş

Kızlar bana yardımcı olun nolur 6. ayımıza gircez hala isim konusunda fikrimiz yok eşim yiğit istedi bende emir düşündüm yani yiğit emir nasıl olur sizce yada değişik bir isim aklına gelen varmı yoksa oğluşum isimsiz kalıcak :18:

yiğit emir değil de emir yiğit daha güzel geldi benim kulağıma benim ki de mirza kerem ya da tersi olacak galiba :1:

bu arada herkese gunaydınnnn :21:
ust bastan konusulmus. kızımdan kalanlar ( bi kısmını da dagıtmıstım) belki 5 cocugu buyutur..iclerinde hic giydiremediklerim de var..ama yine de alıyorum yaa :41: ben de aksine mothercare in cıtcıtlı bodylerini kızımda begenerek kullandım. bu minnosa da aldım uzun kollularında 3-6 aylık

ben de aldım mothercare den aldıklarım iyi de sadece yeni doğan fazla aldım galiba 5 li body aldım yeni doğan ama bilemiyorum sanırım fazla oldu topu topu 1 ay falan giyecek çabuk büyüyorlar ama komşum bir paket al dedi 0-3 yeni doğana büyük geliyormuş içine düşüyorlar dedi ama çocuğun zamanında doğması kilosu falan da önemli gerçi 4,5 kiloya kadar diyor üzerinde doğar doğmaz da kilo kaybı yaşıyorlar ya 1 ay giyer herhalde ama yine de fazla oldu sanırım, hastane çışı da almayacağım ben bir takım alırım yeter o setler varya battaniyeli falan ona gerek yok :26:

kızlar kuzenim 21. haftasında şuan sağlık ocağına gitmiş tetanoz aşısı için yapmamışlar erken demişler. ben 21. haftamda yaptırmıştım ya. benim mi yanlışlık var onun mu anlayamadım?

kızlar benim dr arkadaşım bebeklere eldiven takmayın dedi elleri hava alsın dedi tırnaklarını kesmek daha iyiymiş ama becerebilirseniz

bir de soru bu hafta (23.hafta) bebeğin işitme merkezi gelişiyormuş bebekle konuşmaya başlayın müzik dinletin yazıyordu

hafif yumuşak müzikler, ritmik ve vurmalı olmalıymış siz müzik kutuları falan diyordunuz hatta doğunca da onu dinlediğinde rahtlıyor uyuyor diyenler vardı o konuyu biraz açalım mı nereden alınmalı bu müzik kutuları ne tarz müzikler dinletilmeli :44:

kızlar benim dr arkadaşım bebeklere eldiven takmayın dedi elleri hava alsın dedi tırnaklarını kesmek daha iyiymiş ama becerebilirseniz

bir de soru bu hafta (23.hafta) bebeğin işitme merkezi gelişiyormuş bebekle konuşmaya başlayın müzik dinletin yazıyordu

hafif yumuşak müzikler, ritmik ve vurmalı olmalıymış siz müzik kutuları falan diyordunuz hatta doğunca da onu dinlediğinde rahtlıyor uyuyor diyenler vardı o konuyu biraz açalım mı nereden alınmalı bu müzik kutuları ne tarz müzikler dinletilmeli :44:

canım eldiven takmak zorunda kalıyosun cunku yırtıyolar yüzlerını

o zamanalr gectıkten sonra zaten çıkarılıyo eldiven....

işitme meselsine gelirsek duyma olayı baya uzun bi mesele örneğin bebegın ılk

haftaalrıdnan ıtıbaren kulakalrı olsumaya baslar ama duyma işi sadce dış

kulakla olan bişey değil orta kulak iç kulak ve beyındekı duyma sinirlerının gelişmesi

uzun bi süreç işitme duyusu tam olarak 34. hafftada tamamlanmış kabul ediliyo

ama annein söylediği şarkıalrı bebeğin do0ğucna hatırladıgı gözlemlenmiş canım :)

yine de dıştan gelen sesleri iyi duyamadıgı ve algılayamadıgı söylenıo bu da bebeği

dış gürültüden korumak amaçlı sanıyorum :)

kızlar kuzenim 21. haftasında şuan sağlık ocağına gitmiş tetanoz aşısı için yapmamışlar erken demişler. ben 21. haftamda yaptırmıştım ya. benim mi yanlışlık var onun mu anlayamadım?

canım 21. hafta erken fln değil

ben de 20 haftalıkken gıtmsıtım sanırım tam zamanı demsıelrdi

ama ben vurunmadım baska bi olay var benım dr dan onay alcam o sebeple yoksa

bi sıkıntı yok yani :)

Son düzenleme:
doktorum aradı az evvel tetanoz ve hepatit aşılarına gerek yok dedi anlamadım ben ya acaba o toxo lar falan iyi çıktı diye mi gerek yok diyor :44:

günaydın güzel anneler ve melekleri dün benim için çok yorucuydu ve güzeldi sabahtan arkadaşımla buluştuk dertleştik,gezdik;öğleden sonra eski çalıştığım dersane arkadaşlarımın ziyaretine gittim çok özlemişim;sonra kapanmadan sağlık ocağına uğradım bebeğimin kalp atışlarını dinledim akşam da düğün vardı döktürdüm bitti derken ahaliyle yemeğe nasıl yattım uyudum bilmiyorum vay be :)

aa öyle mi ıı bundan sonra cıkış yazılarımı ingilizce yazyaım yanlış bişi yazarsam sölersın :9:

olmadı arapça yazarım arapça öğretmeni de yoktur heralde var mı yoksa :9:

31142_388975451455_17900841455_4656610_6882550_n.jpg

günaydın canım nasılsın bugün? minik zeynep nasıl?
okunduğu gibi yazma ama tatlım öğrencilerin korkunç sınav kağıtları gelio gözümün önüne :35::35::35::35::35::35: walla bilmem her meslekten war canım herşey olabilir :):):)
süper karikatür ya :9::9::9::9:

bebeğim gelişiyor mu gelişmiyor mu diye üüzlmeyin ,3 haftadır aynı kiloda diyorsunuz ,her hafta dr a mı giidyorsunuz,bunu neden soruyorum ,belkide bebekteki gelişimi izlemek içindir ;ama panik yapmayın ;bebek 2 haftada 100 gr alır bi bakmışsınız ,normalde almasu kilodan 100 gr daha fazla alır ,bence içiniiz ferah tutuun ama ;başka bir dr giidpte muayne labilirsiniz ?yada o anda aklınıza gelmeyebilir ama gittiğinizde ne kadar olması gerekirdi ,neden bu kadar kiloda ,ne gibi besinler yiyebilirim diye sorun ;ben bile geçen gün aklıma takılmıştı.
no stres derin nefes ve karbonhitrat değilde protoşn ağırlıklı beslenin ,yumurta hergün yiyn
bence 3 hafta bi bebek aynı kiloda olmaz ,bazı dr dalgın oluyorlar ,söylerken belkide şaşırmış olabilir (çoğu şaşkın anacım bunların )
:P
Ayrıntılıya 21. haftada girmiştim, Herşey haftasıyla uyumluydu, kilosuna gelince 980 gr dedi... Olamaz dedim. Bilgisayar öle gösteriyor dedi. Sonra tekrar baktı.. Önceki hastanın bebeğiymiş, seninki 335gr dedi... Olabiliyor karışıklık sormak lazım....
Kizlar bise sorcam, ama nasil anlaicam :18:
Hani iki bacagimizin birlestigi yerde kemik varya, orası catı kemigimi oluyor,
22 haftalik hamileyim ama o kemikte cok agri var.
Ozelliklede yururken filan :(
Sizde oldumu boyle agri hic, ben cok korkuyorum...
Canım, ilişki sonrası hissettiysen ben de yaşıyorum... Adet döneminin yoğun günleri hissederiz ya onun gibi bişey...

İki oğluma da eldiven giydirmedim, ağzına kumaş götürmesi garip geldi.. Tırnak kesmek de zor olmaz... İkinci oğlum karnımdayken anneme bak gör tırnakları uzun doğacak içimi tırmalıyor diyordum, gerçekten doğduğu gün kesmek zorunda kaldık...
Kur'anın musikisi insan ruhuna çok uygunmuş, Kur'an dinletilebilir, İlk 40 gün dinletilirse de karaktere yansımaları oluyormuş...

ben de burdayım canlarım günaydınnn. alerjiden burnum tıkandı uyuyamadım:( antibiyotik dışında bişi de kullanmak istemiyorum yeter yani. soğan doğrıyım diyorum kahvaltıdan sonra burnum açılsın diye:) daha iyi bi önerisi olan var mı; ki mutlaka vardır???

canım bende de sinüzit war hamilileğimin ilk haftalarında da tıkanmıştı ama alerjik kaynaklı demişti kbb ci.. nese ilaç kullanamadığım için sinomarin die bir burun spreyi verdi içinde sadece deniz suyu ve saf su war.. 12. haftadan önce ilaç kullanamazsın ama bu seni rahatlatır demişti.. üç gündür benim de tıkalı ama bu çok iyi gelio canım.. devlet karşılamıo eşine adını söyleyip eczaneden aldırabilirsin.. çok rahat edersin emin ol..

Ayrıntılıya 21. haftada girmiştim, Herşey haftasıyla uyumluydu, kilosuna gelince 980 gr dedi... Olamaz dedim. Bilgisayar öle gösteriyor dedi. Sonra tekrar baktı.. Önceki hastanın bebeğiymiş, seninki 335gr dedi... Olabiliyor karışıklık sormak lazım....

Canım, ilişki sonrası hissettiysen ben de yaşıyorum... Adet döneminin yoğun günleri hissederiz ya onun gibi bişey...

İki oğluma da eldiven giydirmedim, ağzına kumaş götürmesi garip geldi.. Tırnak kesmek de zor olmaz... İkinci oğlum karnımdayken anneme bak gör tırnakları uzun doğacak içimi tırmalıyor diyordum, gerçekten doğduğu gün kesmek zorunda kaldık...
Kur'anın musikisi insan ruhuna çok uygunmuş, Kur'an dinletilebilir, İlk 40 gün dinletilirse de karaktere yansımaları oluyormuş...

sağol canım kuran dinletmek hele de güzel bir sesten iyi olur gerçekten

canım korkma bana da 20. haftada yaptılar... 20 haftadan sonra yapıolar seninki de erken deil yani...

günaydın güzel anneler ve melekleri dün benim için çok yorucuydu ve güzeldi sabahtan arkadaşımla buluştuk dertleştik,gezdik;öğleden sonra eski çalıştığım dersane arkadaşlarımın ziyaretine gittim çok özlemişim;sonra kapanmadan sağlık ocağına uğradım bebeğimin kalp atışlarını dinledim akşam da düğün vardı döktürdüm bitti derken ahaliyle yemeğe nasıl yattım uyudum bilmiyorum vay be :)

maşaallaahh bazen oluyo öyle deli kuvvetı gelıo bazende mayışıp kalıyo ınsan canım :)

doktorum aradı az evvel tetanoz ve hepatit aşılarına gerek yok dedi anlamadım ben ya acaba o toxo lar falan iyi çıktı diye mi gerek yok diyor :44:

hepatit zaten zorunlu değilde tetanzoa nası öle dioalr anlamıorum :S

günaydın canım nasılsın bugün? minik zeynep nasıl?
okunduğu gibi yazma ama tatlım öğrencilerin korkunç sınav kağıtları gelio gözümün önüne :35::35::35::35::35::35: walla bilmem her meslekten war canım herşey olabilir :):):)
süper karikatür ya :9::9::9::9:

günaydın canım hamdolsun ıyıyım zey zey'de iyi sanıyorum kıpırdanıo ara ara :)
siz nasısınız canımm :)

ya ben öle yazmayı çok sevıyorum kendı kendıme bi baş kaldırış dielim :D
ama sen de haklısın kimbilir ne facialar görüyosundur o sınav kağıtlarında :)

biliyo musun benim evvelden beri ingilizcem çok iyidir fakat orta 2 de iken
ne olmsutu bılmıyorum yazılılardan hep 1 - 0 alıyodum
hoca sözlüye kaldırıyodu ben de suılar seller gibi ingilzice okuyorum türkçeye cevırıyorum
hiç takılmadan fln hoca cagırdı ya kızım derdin ne senın bu nası bişey yanı madem bılıosn sınavda
gıcıklıgına mı yapmıosn dedi yok hocam sınavda yapamıyorum ama konusurken rahatım
dedım Allah Allah bu durumu düzelt 15 tatilde ben bilmem yoksa müfettiş dicek
bu nası sınavda 0 alıoda sözlüde 100 alıyo benı sorguluycakalr karnede 1 gelicek ing.
şaşırma dedi böle tmm halledeım dedim
15 tatılde bilfiil ingilzice çalıştım oxford ingilzice eğitim kitapları vardı komsumuzda verdı
en bastan basladım ve sene sonunda ing karneme 4 geldi :D ne eksık vardı da kapandı bilmiyorum
ama öyle oldu işte öğrenci milletini anlaması zor :)

Raimond Lap die hollandalı bir müzisyen war.. onun lovely baby, lovely sleepy baby, baby classics gibi cdleri war bebekler için.. klasik müzikleri bebişler için yeniden uyarlamış ve bir çok ödül almış.. 50 den fazla ülkede bilinen bir adam.. uyku saatinden önce de bu müzikleri dinletince rahatlıomuş bebiş... ben netten indirmiştim bi kaç cdsini öle gezerken rastlamıştım, bebişe dinleticem doğunca da beğenirse cdlerini de alıcam bi göz at istersen onlara...

bir araştırmaya göre de anne karnındayken klasik müzik dinletilen bebişlerin matematik zekaları yüksek oluomuş

Back
X