Maşşallah ne kadar hareketli bizim topiğimiz yaa

alla son birkaç sayfayı okumadım yoruldum anacım alt tarafı dün akşamdan beri girmedim ama Ayşe'nin dediği gibi ne bu böyle cıx cıx
Herkes iyi görünüyor fesleğenciğim ve birazdan cevap yazacağım bazı arkadaşlarım dışında, maşallah.
Fesleğencim doktoruna söyledin mi ağrını, mutlaka bilgilendir inşallah uzun sürmez :26:
1çay kaşığı toz zencefıl ıle bır cay kaşığı balı karıştırıp yutuyordum ben ama bılemıyorum hamılelıkta nasıl etkiis
canım geçmiş olsun ben de önceden bu karışımı yapardım çok da iyi gelirdi ama gebelikte hiçbir bitkiyi doktora danışmadan almamak gerekiyor, toz da olsa..ki zencefil gebelik dışında da 1 çay kaşığından fazla alınca tansiyonu çok etkiliyor, bence tüketmemek en mantıklısı...
merhaba 2013 ocak anneleri 21 haftalık hamileyim sabah bir kupa süt içtim akşamda balık yedim şimdi de aklıma takıldı bir sakıncası olur mu kiii ?????
canım zaten her gün en az 2 bardak süt ve haftada en az 2 kez balık tüketmek gerekiyor ve balık bayat olmadığı sürece süt ürünleriyle birleştiğinde bir zararı olmuyor. zaten peşpeşe de tüketmemişsin, biri sabaah biri akşam...
bende 71le hamile kaldım ilk 5 ay mide bulantsından yiyemedim kilo verdim.şimdi 72ye çıktım.gören karnın küçük oğlana benziyor diyor.diyorum ama kız onlarda erkek gibi diyorlar.olsun 2.si erkek olur diyorlar.sanki erkek olması şart gibi.ayrıntılı renkli de çektirdim kız diyorum .hı diyoalr tam 4 doktor gördü hepside kız dedi.sağlıkla gelsinde başka bişe istemiyorum.hem şuan 705grdı haftasına göre uygu giidyor.
yaa afedersiniz ama bu insanlar hakikaten gerizekalı gibi yorumlar yapıyorlar. bilgileri olmadan haybeden yorum yapmalarını bir kenara bırak, bir de karşısındakinin psikolojisini düşünmeden ve de pişkince yorum yapıp duruyorlar haklılıklarını ispat edene kadar! deli oluyorum yaa...benim bi de kaynanam var böyle dediğinin %100000 doğru olduğu konusunda ısrar eden ama o 35 yıllık ebe ve hakikaten çocuk-hamile bakımı ve yetiştirmesi konusunda uzman denebilir ama ben ona bile bazen tahammül edemezken dışardaki insanların bu tip konuşmaları beni çıldırtıyor(ama gülüp geçiyorum dikkate almış gibi, susuyorlar, siz de deneyin

)
bugünden itibaren rahat rahat aynalara küsebilir kendimi çirkin hissedebilirim sanırım

yaa dün kocamla bugün annemle gezmediğimiz dükkan kalmadı ,alt kısım 38 beden orta kısım 40 beden olunca kıyafet bulamıyorum.göğüsten aşağısı bol bi elbise aradım onuda bulamadım

42 beden giydim yuh artık diye diye ama oda emanet gibi durdu kolları aşağı doğru sarkık durdu.hamile mağazalarını dolaştım beğenmedim sümük gibiydi elbiseler.olmadı anlıycanız.okadar yoruldum kii gözümden uyku akıyor sanki bütün gün hamallık yapmışım okadar yorgunum

mağazalarda spotlardan okdar sıcakki giy çıkar haşat oldum biyandan..yarın düğün var ve ben elbise bulamadım.
ama oğluşum mutlu anneannesi ciciler aldı bugün oğluşuma. nenesi polar battaniyeyle pijama takımı aldı .battaniyemiz krem inekli bişey çok güzel.içinde minnoş kafasıyla nası güzel durucak benim oğlum kimbilir

.

kolum ağrıyor tetanozdan kaldıramıyorum.kıyamam ben yaa bebişlerimize ne aşılar olucaklar kollarını kaldıramıycaklar böyle kıyamamben onlara
canıııım kıyamam ya

ama hayatımızda kaç kez böyle bir dönem geçireceğiz ki bunun da tadını çıkarmaya bak, hamilelik bu, kilo da alıcaz, duygusala da bağlıycaz, sivilcelerimiz ve lekelerimiz de artacak ama bunlar bile çok güzel anılar, tecrübeler bence. sonrasında özleyeceğimizden de eminim :)
kızlar 2 saat uyumuşum bi uyadım deli gıbı açım allahtan yemek vardı koja bı tabak yedım kalçamın büyümesıne destek oldum geldım:)bi de bi mevzumuz var ben çalışstıgım ıcın kayınvalıdem ilçeden bızım buralara tasınacak yürüme mesafesınde olsun ıstemıstık mecburen.ana bugun baktım bızım alt kat boşalmıs allah dedım yandık ki kayınvalıdem demıstı orası boşalcakmıs bı sorun kaca falan dıye.ya sımdı oraya tutarsa ben napcam.eşime dedım ben ıstemıyorum aynı apt .eşimde dıyo keyfınden mı taşınıyor annem bebege bakcak.allahım hep dua edıyorum nolur düzenimiz bozulmasın.bebek olunca hersey ona göre planlanıyor ama aynı apt da bizde düzen huzur kalmaz

hep hayırlısı olsun dıye dua edıyorum en ıyısını rabbim bılır
ben de özellikle 1 haftadır her uyandığımda açlıktan resmen mide krampları çekiyorum ve sanırım bu gibi sebeplerden 1 haftada 2 kilo aldım

inşallah böyle devam etmez

ben yalvarıyorum kaynanam gelsin en azından 40ım çıkana kadar yardım etsin diye, çok tatlıdır bilgilidir yardımcıdır ama çok dominant ve sabit fikirlidir o yüzden ben bile tırsıyorum esasında, acaba yanlış istek mi benimki ben de karar veremedim

sen sıkma canını, yardıma geliyor sonuçta, faydalanmaya bak, daha az iş yaparsın kafan daha rahat olur güvenilir biri varken evde..olumlu yönden düşün tatlım napıcaksın yoksa eşin de bozulur bak bir süre sonra.
herkeze göre çok kilo almışım ,o yüzden tartıkmıyorum ,çünkü yememe dikkat ediyorum ,iştahım kaçıyorrr(7 kg -1 hafta önce )
bugun annemde diyor ki ,olsun olsunnnn belki 4 kg doğurursun diyor ,rabbim tek dileğim tombiş bi bebek istiyorum ,çok küçük olunca ben tutamam onu
biz de kocişimle hava attık herkese, özellikle de çok kilo alırsın diyen görümcemlere, 5 ayda 3-3,5 kilo aldım diye ama bu hafta şımardığımdan dolayı sanıyorum ki 2 kilo birden aldım

ama diyet şart değil, sadece fazla kilo yapacak şeyleri tüketmesek yeter. fazla kilolu olursan bebiş de fazla kilolu olur diye kesin bişiy yok ama zaten kilolu bebiş de zor olur be canım, nasıl taşiycaksın ya kucağı çok severse? :) sağlıklı olsun huysuz olmasın da yeter bize
Göbüşüm çok gergin sanki ufaktan rahatsızlıklar başlıyor sanırım:)
buğday yağı sürmek iyi gelir her gün, zayetinyağı ve badem yağı da. bi de saat yönünde masaj yap eğer sancın şişkinliğin olursa, ama çok bastırmadan.