2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
canım ben de basındna berı 4 kg almısım sadece ama çok kılo almamam lazım yaa :)

göbüşüme kımse buyuk fln demıo yanı gayet orantılı :) kılomlada ilgili yorum yapan yok ben sağlık ıcın

diyorum pıhtılaşma var ve yag oranı arttıkca pıhtılaşam tansıyon ödem rıskı artıyo ve

böle sıkıntıalr ıstemıyoruz doktorumla bu sebeple yanı :) ben de cok acıkıyorum canım bişiler

istio devamlı az az yıyorum ama yıne de bellı bı sınırı olmalı :)

Anladım canım Allah yardımcın olsun..

amınnn canım çok zor bulantı çook :)

ay benım eısmde öel sankı sabah yapsan yorulmıycaksın dıyorum bişi demıo :D

aksine onalr kuturyup yapısınca daha cok yoruluo ınsan ahh ahh annem dıodu bekarken

mutfa topla die anne yeaa sorna yaaprım dıodm annemde kuruyunce daha zor kızım dıodu hıc sallamıodm :D

grodunmu basıma gelıo yavas yavas :) bu arada kırmızı bıberın faydalarını paylasmıssın canım çok sağol

ben cok severım ve yerım közlenmiş fırında bide üstüne yoğurt ımmhh cevizde dökerım ustune :)

dimi annelerimize yaptığımızı çekiyoruz haklısın galiba canım :) bende öle yapıodum anneme :17::17::17::17: bende bayılırım hiç üşenmem hergün közlerim (sonrasında fırını temizlemek zor olduğu halde) bana kalsa da eşim hergün sıkılıo haftada iki üç ideal... aynen yoğurtlu şahane oluo bi de ben közleyip doğradıktan sonra bir iki damla sarımsakla beklemiş hakiki zeytinyağıyla harmanlıyorum öle de bi dene bak tadı şahane oluo.. ceviz denememiştim ama güzel olur bak canım çekti.. bi de burda pazar günleri atakumdaki pazara senin memleketten bafradan getiriolar karı koca bi satıcı buldum kendi bahçelerinden ilaçsız tertemiz tadına doyulmuo walla..

Sağol canıım.. Benim kullandığımda 56 mg dmir +2 var galiba kapsül asyısını arttırayım bari

Kilo almamak nasıl olur bilmiyorum ki, her geçen gün tartının gösterdiği rakam değişiyor.. Çok acıkıyor insan.. Toplamda 4 kilo aldım ama, başlarda almamamdan kaynaklanıyor. 4 kilo bu son ayın...

Neyseki veriliyor sonra deyip rahatlatmaya çalışıyorum kendimi... İki bebekten sonra da eski kiloma döndüm. 16 ve 13 almıştım.. Geri bekarlık kiloma döndüm her seferinde çok şükür...
Her sabah rüyamda yiyecek görmüşolarak kalkıyorum hep de karbonhidrat..
Göbüşüne büyük diyanler benimkini görseler önce korkup sonra şükrederler herhalde..

canım bende toplamda 4 kilo aldım 2 sini sadece bir haftada bayramda annemin yanındayken aldım :17::17::17: benim kollar bacaklar aynı duruo sadece bir karın war bana füze gibi gelio kiloyu direk oraya aldım... maşallah sen o kdr kiloyla eski haline dönebilmişsin ne güzel :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: ben korkuyorum walla benim düşükten sonra kilom artmıştı altı ayda 15 den fazla kilo aldım hamile kalmadan da verdim çoğunu ama bekarlıktan hala fazlam vardı, şimdi ondan korkuom birazda hepsi yerleşirse die.. bi de kendim alcağıma bebek alsın istiom kiloyu ama bakalım ne olcak halimiz.. şimdiden sonra haftada 150 200 gr artcakmış bebek inşallah onla birlikte bende şişmem...

selam annişler ve onların minik partükülleri :16:

GÜNAYDIN KIZLAR :)))

bugün biz de oğlumuz için güzel ciciler almaya gidicez babamızla :)) kemeraltı bekle biziiiiiii ohhooooo :52::32::46:

hadi hayırlısıyla al cicişler benim komşularda ne alsam ay pahalı almışsın para koy kemer altına gidelim diyorlar ama ben bi bayram kocişe adil ışık ta bile 40 a 50 ye yumuşacık kazaklar bulurken kemeraltında 70 80 di ozamandan beri gitmem sadece gezmeye gideriz gelenleri götürmelik :) ama komşularda sen yerlerini bulamamışsın toptancıları var diyolar al bakalım sen bakarız bizde oğluşuma

ayşecim ben pekmez tatlı bal yiyemiyorum diye kızıyodum ama bak yesekte yükselmiyormu sakatatlar ay dalak kötü de karaciğerde iyi derler onu da denedicem peki hapı günde 2ye çıkartmıyormu

dimi annelerimize yaptığımızı çekiyoruz haklısın galiba canım :) bende öle yapıodum anneme :17::17::17::17: bende bayılırım hiç üşenmem hergün közlerim (sonrasında fırını temizlemek zor olduğu halde) bana kalsa da eşim hergün sıkılıo haftada iki üç ideal... aynen yoğurtlu şahane oluo bi de ben közleyip doğradıktan sonra bir iki damla sarımsakla beklemiş hakiki zeytinyağıyla harmanlıyorum öle de bi dene bak tadı şahane oluo.. ceviz denememiştim ama güzel olur bak canım çekti.. bi de burda pazar günleri atakumdaki pazara senin memleketten bafradan getiriolar karı koca bi satıcı buldum kendi bahçelerinden ilaçsız tertemiz tadına doyulmuo walla..

canım ben fırın tepsiisne yaglı kağıt serip közlüyorum hiçbiyer pislenmıo :)

canım ben de tek kullanımlık değidle sarımsakalrı temzılıorm güzelce kavanoza koyyorum

ve üstünü hakıkı zeytınyagı ıle tamamlıorm :) ve yemekelrde sarımsagı kullanıorm veya yagını yemege

salataya aktıorm öel öel kullanıyorum yanı aromalı çok güzel oluyo :)

zaten patlıcan közlemesi kırmızı biber közlemesi zeytınyagıyla güzel nar ekşisi de oldumu of of

ay ama bahce bıberı daha güzel olur tabıı teyzem atakumda oturuo bahcesıdne yetıstııo o da kırmızı

biber orda yemsıtım cidden çok lezzetli oluo tertemız organık :)

sağol canım çok özledim hepsini..diyorum ya kıymetini bil bak ben annemi 2 hafta görüp geleceğim..Allahtan kardeşimin biri yanımda...

canım Allah gönülleri ayırmasınn :16:

canım bende toplamda 4 kilo aldım 2 sini sadece bir haftada bayramda annemin yanındayken aldım :17::17::17: benim kollar bacaklar aynı duruo sadece bir karın war bana füze gibi gelio kiloyu direk oraya aldım... maşallah sen o kdr kiloyla eski haline dönebilmişsin ne güzel :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: ben korkuyorum walla benim düşükten sonra kilom artmıştı altı ayda 15 den fazla kilo aldım hamile kalmadan da verdim çoğunu ama bekarlıktan hala fazlam vardı, şimdi ondan korkuom birazda hepsi yerleşirse die.. bi de kendim alcağıma bebek alsın istiom kiloyu ama bakalım ne olcak halimiz.. şimdiden sonra haftada 150 200 gr artcakmış bebek inşallah onla birlikte bende şişmem...

Emzirmenin toparlanmada etkisi çok olyo.. İlk altı ay zaten çoğu veriliyor... Biraz da spor toparlarsın canım inşallah...
Derya Baykalın bi tavsiyesi vardı ben doğum yaptığımda... Zaten bebekten dışarı çıkılmıyor... Evde hızlı hızlı 5000 adım aralıksız.. Bana çok faydası olmuştu...
Hem de kendim için bişey yapmış olmanın mutluluğu oluyordu..

selam annişler ve onların minik partükülleri :16:

hadi hayırlısıyla al cicişler benim komşularda ne alsam ay pahalı almışsın para koy kemer altına gidelim diyorlar ama ben bi bayram kocişe adil ışık ta bile 40 a 50 ye yumuşacık kazaklar bulurken kemeraltında 70 80 di ozamandan beri gitmem sadece gezmeye gideriz gelenleri götürmelik :) ama komşularda sen yerlerini bulamamışsın toptancıları var diyolar al bakalım sen bakarız bizde oğluşuma

ayşecim ben pekmez tatlı bal yiyemiyorum diye kızıyodum ama bak yesekte yükselmiyormu sakatatlar ay dalak kötü de karaciğerde iyi derler onu da denedicem peki hapı günde 2ye çıkartmıyormu

canım tahlıllerı daha doktorumzu gormedı pazartesı gosterıcem ınss bakalım ne dicek :)

ayy ben hayatta sakatat yıyemem özellıkle ciğer miğeer :53:

bişey sorucam bayanlar salı günü şeker yüklemem var pazartesi günü de tetenoz aşısı olucam:27: acaba kan değerlerinde bi oynama olur mu ? bilen varmı

sağol canım çok özledim hepsini..diyorum ya kıymetini bil bak ben annemi 2 hafta görüp geleceğim..Allahtan kardeşimin biri yanımda...

oh oh maşallah sana..benim evim 90 metrekarecik..nerdeyse seninkinin yarısı..işimde kolay bitiyor, toparlamasıda kolay..Allah yardımcın olsun tabi kadın gelmesse işin zor heleki bebekten sonra..

gözün aydın canım ne zmn gidiosun almanyaya? artık annenle el ele verip şahane ciciler alırsınız bebişine :16::16::16::16::16:
canım istanbulda senin evin gayet büyük.. şimdi yeni yapılan sitelerde 100 metrekare yerde zenginler oturur diolarmış... kuzenim bazı yerlerde evlerin fiyatlarını söledi de biz şok olduk eşimle walla bedava veriolar o zmn samsunda evleri dedik.. aynen ya bi de düzgün yardımcı bulmak zor, bazı kadınlar temizlicez diyip evi kırıp döküp gidiolar, allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

kızlar bişi sorcam bana ılk ve son olarak mayıs ayında kan tahlılı yapıldı kanın ıyı dedı kan ılacı vermedı ee aradan kac ay gectı bıdaha hıc kan tahlılı yapılmadı ben ıstesem yapılsın dıye tuaf mı olur ama yapılması lazım aradan kac ay gecmıs belkı kanım bitmiştir nerden bılecekler dımı:)idrar tahlılı de hıc yapılmadı allahım benım doktorum nıye böle:(hiç bişi istemıyor sıze kac defa yapıldı bu tahlıller?

canım özeller genelde başta yapıyor tıp ta çok önemsiyolar yada devlettede istersen yaparlar hatta sağlık ocağına kayıt olduysan onlarda arada çağırıp yapıyor bende biyandan kan hapı verip biyandan aydemeden kan alıyolar diye kızıyorum ama alışıyorum önceden kan veremem derken eşimin 0negatif overir banada verder vermezdim ama artık veririm okadar çok aldılar ki diyorum

Ayşeee
Sarmısaklar ne kadar dayanıyor o şekilde...
Ben de soyup hepsini rendeleyip, açılmış buzdolabı poşetinin üzerine ince bir tabaka halinde yapıp, rulo pasta gibi rulo yapıyorum, buzlukta duruyor, ihtiyaç olduğunda kırıp kırıp kullanıyorum... Nasıl oluyorsa dolaba koku da vermiyor...

canım ben fırın tepsiisne yaglı kağıt serip közlüyorum hiçbiyer pislenmıo :)

canım ben de tek kullanımlık değidle sarımsakalrı temzılıorm güzelce kavanoza koyyorum

ve üstünü hakıkı zeytınyagı ıle tamamlıorm :) ve yemekelrde sarımsagı kullanıorm veya yagını yemege

salataya aktıorm öel öel kullanıyorum yanı aromalı çok güzel oluyo :)

zaten patlıcan közlemesi kırmızı biber közlemesi zeytınyagıyla güzel nar ekşisi de oldumu of of

ay ama bahce bıberı daha güzel olur tabıı teyzem atakumda oturuo bahcesıdne yetıstııo o da kırmızı

biber orda yemsıtım cidden çok lezzetli oluo tertemız organık :)

aynen benimde öle zeytinyağlı sarımsak kavanozum war salatalara kullanıorum bende şahane oluo :) eşimin kardeşi bile dio yenge senin bu salatalar daha güzel oluo senin bir sırrın var söylemiosun die :) halbuki söylerim herkese :) canım ben de ızgara telde közlüyorum altına tepsiyle su koyuyorum hem daha kolay soyuluo hem de sulu sulu kurumadan közlenio... ee etrafa da biraz sıçrıo tabi...

ohhh ne güzek mis gibi yapmıştır teyzen :) burda pazarda bahçe malzemeleri bulmak kolay oluo canım allahtan...

Emzirmenin toparlanmada etkisi çok olyo.. İlk altı ay zaten çoğu veriliyor... Biraz da spor toparlarsın canım inşallah...
Derya Baykalın bi tavsiyesi vardı ben doğum yaptığımda... Zaten bebekten dışarı çıkılmıyor... Evde hızlı hızlı 5000 adım aralıksız.. Bana çok faydası olmuştu...
Hem de kendim için bişey yapmış olmanın mutluluğu oluyordu..

herkes dio emzirmenin çok etkisi var die, inşallah bizde de öle olur bakalım... spor salonuna gidiodum bende ama hamile kalınca bıraktım mecburen eşim dio sıkıntı etme 40 ı çıktıktan sonra ben bakarım bebişe bir iki saat sen sporuna gidersin yine die, ama bu 5000 adım fikri de iyiymiş :)

bişey sorucam bayanlar salı günü şeker yüklemem var pazartesi günü de tetenoz aşısı olucam:27: acaba kan değerlerinde bi oynama olur mu ? bilen varmı

hiç bilmiorum bunu bak... istersen pzrtesi gitmeden sağlık ocağını arayıp bir danış olmadı salı ya da çarşamba olursun aşıyı da...

herkese hayırlı günler arkadaşlar nasılsınız? bende şimdi ayrıntılı ultrasondan geliyorum çok şükür herşey normal çıktı. bursalı arkadaşlara Bilson a gideceğimi söylemiştim. doktor çok iyiydi memnun kaldım çok ince detayına kadar baktı,kordon, plesanta , bebek herşeyi inceledi. abartısız 1 saat baktı, bebeğin pozisyonu uygun olmasına rağmen 1 saat sürdü.cinsiyeti kesinleşti KIZIM oluyor. yani 550lira verdik fazla bi paraydı bizim için ama değdi bebeğimde çok şükür iyi, bügün sanki terapi görmüş gibi hissediyorum kendimi:))))) rabbim hepimizin yüzünü güldürsün,sağlıkla kucağımıza alalım.

ay fıstıkım fırında uğraşma temizliği daha uzun ocağın normalse veya küçük tüpün varsa közmatikler var rahatlık ama benim ankastre ve onların deliklerinden damlıyo kocayı bulursam balkonda küçük tüpü onun yanına koyuyorum bakıyor bulamazsam bide eskiden tost yada ızgara yapılırdı iki taraflı tarifte edemem bastırırsın tost olur :37: ay bu forbeslerde ikiside satılıyor şimdi o tost şeysinde yapıyorum hem temizlik derdi olmuyo aspiratör çeksede azcık kokusu oluyor ama okokuda güzel ay benim açık mutfak biraz düzelelim kapatmak istiyorum herkez kokmuyo güzel desede bana kokuyo :31:

ay biz buara doğrayıp yağda kavuruyoruz oda güzel oluyo evde de yok kociş arancak gene hem geçen hafta götürmediği piknik ve deniz sözü var yarına alsın :)

canım tahlıllerı daha doktorumzu gormedı pazartesı gosterıcem ınss bakalım ne dicek :)

ayy ben hayatta sakatat yıyemem özellıkle ciğer miğeer :53:

anam yenmezmi kız hele şimdi edirneliler varsa bi o ciğer bide arnavut ciğeri hımmm:39:
burda kaçtır her gördüğümüz edirne ciğercisine giriyoruz abimler edirnede tam orası gibi yapan bulamadık eh arnavut ciğeri kocanın yapması gerek uğraşmaz oda :31:

canım Allah gönülleri ayırmasınn :16:

amin canım..

gözün aydın canım ne zmn gidiosun almanyaya? artık annenle el ele verip şahane ciciler alırsınız bebişine :16::16::16::16::16:
canım istanbulda senin evin gayet büyük.. şimdi yeni yapılan sitelerde 100 metrekare yerde zenginler oturur diolarmış... kuzenim bazı yerlerde evlerin fiyatlarını söledi de biz şok olduk eşimle walla bedava veriolar o zmn samsunda evleri dedik.. aynen ya bi de düzgün yardımcı bulmak zor, bazı kadınlar temizlicez diyip evi kırıp döküp gidiolar, allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

öyle canım bu taraflarda evler pahalı..birde doğalgazdan sonra evler ısınsın diye küçüldü..aynen insanın gönlüne göre birini bulması çok zor..

herkese hayırlı günler arkadaşlar nasılsınız? bende şimdi ayrıntılı ultrasondan geliyorum çok şükür herşey normal çıktı. bursalı arkadaşlara Bilson a gideceğimi söylemiştim. doktor çok iyiydi memnun kaldım çok ince detayına kadar baktı,kordon, plesanta , bebek herşeyi inceledi. abartısız 1 saat baktı, bebeğin pozisyonu uygun olmasına rağmen 1 saat sürdü.cinsiyeti kesinleşti KIZIM oluyor. yani 550lira verdik fazla bi paraydı bizim için ama değdi bebeğimde çok şükür iyi, bügün sanki terapi görmüş gibi hissediyorum kendimi:))))) rabbim hepimizin yüzünü güldürsün,sağlıkla kucağımıza alalım.

biraz fazla para vermişsin ama sonuçların güzel çıkmış sevindim..kızçen hayırlı olsun..

selam kızlar naber?:3:

yaklaşık 3 haftadır falan vajinal kısımda ayağa kalkınca bir ağırlık hissediyorum aşağı doğru. ağrı yok ama.. şişlik war..aynı durumda olan war mı? vajinal warisi okudum, normal doğuma falan engel olabiliyormuş..korktum yahu öyle bişey mi acaba :18:

Son düzenleme:
:) kocişi aradım yine internettemisin diyor normalde hiç bişey istemezken buraya girince şunu al diyorum alıştı oda
yok piknik yapcaz ya kalmamış biber diyorum ama yememiştir :17:

bide bebişlerden konu dışı olcak ama bu fırında közleme yapıyosunuz ya tadı güzel oluyomu daha kolay gibi geldi çevirme derdi yok ama patlıcan kötü oluyo denmişti onudamı fırında yapıyosunuz

Son düzenleme:
Back
X