- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
kızlar ben de detaylı ultrasona girdim. ama buradaki arkadaşlara baktım çoğu 1 saat incelendi ,uzun uzun bakıldı diyor. benim doktorum hastaneye ortaktı.yani sahibi gibi birşey.bana dediki detaylıyıda yaptır birşey çıkarsa doğumdan sonra hemen tedaviye başlanıyor dedi.sonra 80 tl ücretiymiş.biz devamlı gittiğimiz içn çok az bi para aldılar.ve 20 dk sürdüi ultrasonu yapan doktr beyinde karnı açtı galiba devamlı yemeklerden bahsetti.eşimde bende bebekle ilgili bişey soramadan gönderdi. sonuca doktor baktı ve birşey yok dedi. bilemiyorum kızlar hiçbir açıklama yoktu yani... ama olsaydı herhalde görürlerdi diye içimi rahat tutuyorum
günaydınlar herkese kızlar beşik konusunda karar verdiniz mi nasıl birşey almayı düşünüyorsunuz ben belisin büyüyen karyolasını almayı istiyorum ama kullanışlı mıdır karar veremedim
Eki Görüntüle 512513
günaydın cnm inşallah güzel haberlerle gelirsin dualrımız seninle güzel haberlerini bekliyoruz hee bide şeker yüklemesi yaptırcaksın limon almayı untma yanına cnm burdaki kızlar limonla daha iyi oldugunu sölemişlerdi :))herkese günaydın :) birazdan hastaneye gidicem hem kontrolümüz var hem de şeker yüklemesi yapılacakdua edin bana ne olur bi sorunumuz olmadan evimize gelelim.bebeğimin böbreklerinden birinde hafif büyüme vardı bugün ne durumda ona bakıcak doktor hepinizi öpüyorum:)
cnm baktıgı şeyler zaten belli onlara hızlı bakmış olabilir bazı doktorlar bebeğim güzel pozunu yakalmak için baya ugraşıyolar oyuzden daha uzun bakılmış oluyo doktoruna güveniyosan sorun yok cnm :))) ayrıca sölediğin gibi olumsuz bişi olsa sölerdi zatenkızlar ben de detaylı ultrasona girdim. ama buradaki arkadaşlara baktım çoğu 1 saat incelendi ,uzun uzun bakıldı diyor. benim doktorum hastaneye ortaktı.yani sahibi gibi birşey.bana dediki detaylıyıda yaptır birşey çıkarsa doğumdan sonra hemen tedaviye başlanıyor dedi.sonra 80 tl ücretiymiş.biz devamlı gittiğimiz içn çok az bi para aldılar.ve 20 dk sürdüi ultrasonu yapan doktr beyinde karnı açtı galiba devamlı yemeklerden bahsetti.eşimde bende bebekle ilgili bişey soramadan gönderdi. sonuca doktor baktı ve birşey yok dedi. bilemiyorum kızlar hiçbir açıklama yoktu yani... ama olsaydı herhalde görürlerdi diye içimi rahat tutuyorum
kızlar ben de detaylı ultrasona girdim. ama buradaki arkadaşlara baktım çoğu 1 saat incelendi ,uzun uzun bakıldı diyor. benim doktorum hastaneye ortaktı.yani sahibi gibi birşey.bana dediki detaylıyıda yaptır birşey çıkarsa doğumdan sonra hemen tedaviye başlanıyor dedi.sonra 80 tl ücretiymiş.biz devamlı gittiğimiz içn çok az bi para aldılar.ve 20 dk sürdüi ultrasonu yapan doktr beyinde karnı açtı galiba devamlı yemeklerden bahsetti.eşimde bende bebekle ilgili bişey soramadan gönderdi. sonuca doktor baktı ve birşey yok dedi. bilemiyorum kızlar hiçbir açıklama yoktu yani... ama olsaydı herhalde görürlerdi diye içimi rahat tutuyorum
o kadar üzgünüm ki,betülümüzü cennete uğurladık...önce bebeğini,sonra kendini...tanıyan arkadaşlarına haber vermek istedim,ben ablası...değerleri yükselmek yerine düştü.yinede iyiydi bişeyi yoktu,ta ki ateşlenene kadar...ciğerleri enfeksiyon kapmış zatürre dediler...aslında lupus pnomonisi geçirdi...biraz doktor kurbanı oldu diyebilirim.bebekte o ara gelmeye kalkınca gebeliği sonlandırlaım dediler iyi ama nasıl,ciğerleri bitmişti...kadın doğum suni sancıyla normal doğum önerdi...ama onlar yavrumu gözden çıkarmışlardı bi kere,sezeryan kağıdını elleriyle imzaladı yavrum oksijensizlikten morarırken,ölüyorum dedi anneme,kurtar beni...kurtulabilmek için o aylardır çırpınıp sahip olduğu bebeğini aldırmayı göze aldı,yarabbimm nasıl acı...nasıl yandı...sonrada yoğun bakıma aldılar,uyandırmadılar,yoğun tedaviyle ciğerleri güçlendirceklerdi...yavrumun ömrünü bu kadar yazmış allah...dileğim sizlere sağlıklı ömür nasip etsin...
yazılarını okuyorum geçmişinden...yavrum benim dayanamıyorum kahroluyorum...bugün vefatının4.günü...nolur okuyan herkes bi fatiha yollasın...
sizlere yazmakderdimi anlatmaya geldim..
bende ocak 2013 annesi olacaktım 15ocak 2013tü beklenen tarih..
cuma aksamı gecesi ani bir sancı ve kanama ile hastaneye yattım..
bebegim bana veda ediyormuş..
birazcık bir sancıyla rahim agzım acılmış..bebek aşagıya düşmüş..
zarından cıkmıs yapacak hiç birsey yok dogum yapacaksın ve bebek dogunca yasamayacak dedi doktor.
ve bu bende yapısal bir hastalıkmıs..artık her gebeliğim riskli olacakmış..tabi gebelik olursa
o an ki halimi anlatmama gerek yok sanırım..inanın anlatacak halimde..
cumartesi aksamına kadar sancım gelmedi..doğum yapan bebekleriyle yatan kadınların arasında kaç saat sancı bekledik annemle ağlaya ağlaya..sonunda eşim isyan etti alın su bebeği evimize yollayın bizi diye..
doktor suni sancı verdi 3 saat kötü anlatılmıcak seyler yasadım ve cıktı bebek dısarı.
bana göstermediler ama herseyi tastamam bir bebekmiş..
götürüp gömüldü dedemin yanına..3günde neler yasadım bilemezsiniz
herkes basımda evden cenaze çıkmış herkes aglıyor..ben annemlere iiyim gibi görünüyorum.
eşimin izni yarın aksam bitiyor ve eve gidecek gözü arkada kalmasın diye ona da ağlayamıyorum.
annem babam kendini sucluyor belki gelmesen böle olmazdı die babam by pass gecirmiş adam hep dülüorum bana bişe olmasın baba diyorum.iyi görünmeye calısıyorum ama arkamdan iice psikolojisi bozuldu,hala algılayamadı falan diyip ağlıyorlar bu seferde..
napacam,nasıl unutacam,unutulan birseymidir bilmiyorum...
40gün lohusaymısım annem biryere göndermezmiş..
dönüşümde belli değil artık.eşimsşz napacam bilmiyorum.
daha cok sey var ama içimde,şimdilik bu kadar yeter..
hep takip ediyordum sizi,bişekilde içimi dökeyim sizlerden dua isteyeyim dedim..
ne olur Allah tan bana sabır isteyin..hersey bitti..bende bitmek üzereyim
maşşallah sana yeni gelin :) ayy varya bende özledim evde olmayı evi temizleyip yemek pasta börek yapmayı Allah izin verirsee aralık itibariyle ev hamını olucam veee hepsini bende yapıcam :))benimkide 20 dk surdu
organlarina bakti bize gosterdi. yani bir sorun olsa herhalde gorurdu canim sen dert etme kendine
ben kizimda bilmiyordum bile inanirmisin girmedim son artik dogacak gun dr beni radyolojiye yolladi
heryerine baktirdi bir sorun varmi diye onunda bakmasi 20 dk civariydi
yani icini karartma. bebisler saglikli:))
kizlar cok yoruldum yaw sabahtan beri yeni gelin gibi donuyorum yemegi yaptim
kizima corbada yaptim bence corba nefis olmus umarim kizimda ayni fikirde olur
birde kurabiye yapmak istiyorum hizimi alamadim bugun.:)
kizcegizim hasta biraz sevdigi seylerden yapayimda kolay toparlansin diyorum.
günaydınlar herkese kızlar beşik konusunda karar verdiniz mi nasıl birşey almayı düşünüyorsunuz ben belisin büyüyen karyolasını almayı istiyorum ama kullanışlı mıdır karar veremedim
Eki Görüntüle 512513
haftasonu biz de bebeğe park yatak aldık yerimiz var diye büyük aldık (70*120)geldik kurduk anam anam epey büyükmüş içinde fır döner artık...
bu arada bir de travel sistem bulduk pazarlık falan onu da aldık, başka da bir şey kalmadı diyebilirim bir de iç yatak alırız tamam
bir de bir şey soracağım kızlar ben bir patik aldım oğlana ayakkabı şeklinde olan ama 6-9 aylık aldım kayınvalidem dediki tutmaz ayağında yazın dedi acaba 3-6 aylık mı alsam 3 aylık çocuğa dışarı giderken öyle patikler giydiriliyor mu yoksa sakıncalı mı?
derinligine dikkat et canim bende bir besik almistim kizima telikeli oluyor belli aydan sonra
mumkunse cok derin olsun. simdi ben kademeli inen bir besik gordum onu alicam boy olarak sabit kaliyor ama
derinlik olarak ayarlanabiliyor 3 kademeli olarak.
kac cm mis o besik?
haftasonu biz de bebeğe park yatak aldık yerimiz var diye büyük aldık (70*120)geldik kurduk anam anam epey büyükmüş içinde fır döner artık...
bu arada bir de travel sistem bulduk pazarlık falan onu da aldık, başka da bir şey kalmadı diyebilirim bir de iç yatak alırız tamam
bir de bir şey soracağım kızlar ben bir patik aldım oğlana ayakkabı şeklinde olan ama 6-9 aylık aldım kayınvalidem dediki tutmaz ayağında yazın dedi acaba 3-6 aylık mı alsam 3 aylık çocuğa dışarı giderken öyle patikler giydiriliyor mu yoksa sakıncalı mı?
derinligine dikkat et canim bende bir besik almistim kizima telikeli oluyor belli aydan sonra
mumkunse cok derin olsun. simdi ben kademeli inen bir besik gordum onu alicam boy olarak sabit kaliyor ama
derinlik olarak ayarlanabiliyor 3 kademeli olarak.
kac cm mis o besik?
Sorunsuz, sıkıntısız günlerin başlangıcı olsun bugün...
Ben erteledim bebişe bir şeyler almayı ama aklıma geldikçe de emin olamadığım bir şey var:
Şimdi bizim yatak, puset, bebek küveti, bebek arabası,çocuk odası dolapları(1 büyük şifonyer+1 büyük dolap)
ve kıyafet ayakkabı vs her şeyimzi hazır; yani görümcemlerin çocuklarınınkiler var.
Şükür tabi masrafa girmemize gerek kalmadı alma insan kendi almayınca da biraz garip oluyor...
kıyafet bile almama kızdı kayınvalidem, her şeyin var fazla fazla, niye boşuna alıcaksın diye,
ama ben de o heyecanı özellikle de eşimle birlikte yaşamak istiyorum.
belki çocukça davranıyorum ama zaten onlar hevesimi kırmıştı, 2 parçacık alışveriş yaptığımı bile söylemedim,
üstüne bi de dünkü kötü haberler gelince iyice soğudum...
zaten ilk bebek, endişeler, telaşlarla dolu kafam, detay bilmiyorum hiç ne alınmalı ne yapılmalı
ve düşünemiyorum da yani hazırlayamadım da kendimi sanırım...of çok karışığım yaa.
canım çok geçmiş olsun.rabbim sabır versin ama herşey bitti deme.evet acın büyük şuan ama inşallah en kısa zamanda tekrar bebeğine kavuşursun.dualarımız seninle..sizlere yazmakderdimi anlatmaya geldim..
bende ocak 2013 annesi olacaktım 15ocak 2013tü beklenen tarih..
cuma aksamı gecesi ani bir sancı ve kanama ile hastaneye yattım..
bebegim bana veda ediyormuş..
birazcık bir sancıyla rahim agzım acılmış..bebek aşagıya düşmüş..
zarından cıkmıs yapacak hiç birsey yok dogum yapacaksın ve bebek dogunca yasamayacak dedi doktor.
ve bu bende yapısal bir hastalıkmıs..artık her gebeliğim riskli olacakmış..tabi gebelik olursa
o an ki halimi anlatmama gerek yok sanırım..inanın anlatacak halimde..
cumartesi aksamına kadar sancım gelmedi..doğum yapan bebekleriyle yatan kadınların arasında kaç saat sancı bekledik annemle ağlaya ağlaya..sonunda eşim isyan etti alın su bebeği evimize yollayın bizi diye..
doktor suni sancı verdi 3 saat kötü anlatılmıcak seyler yasadım ve cıktı bebek dısarı.
bana göstermediler ama herseyi tastamam bir bebekmiş..
götürüp gömüldü dedemin yanına..3günde neler yasadım bilemezsiniz
herkes basımda evden cenaze çıkmış herkes aglıyor..ben annemlere iiyim gibi görünüyorum.
eşimin izni yarın aksam bitiyor ve eve gidecek gözü arkada kalmasın diye ona da ağlayamıyorum.
annem babam kendini sucluyor belki gelmesen böle olmazdı die babam by pass gecirmiş adam hep dülüorum bana bişe olmasın baba diyorum.iyi görünmeye calısıyorum ama arkamdan iice psikolojisi bozuldu,hala algılayamadı falan diyip ağlıyorlar bu seferde..
napacam,nasıl unutacam,unutulan birseymidir bilmiyorum...
40gün lohusaymısım annem biryere göndermezmiş..
dönüşümde belli değil artık.eşimsşz napacam bilmiyorum.
daha cok sey var ama içimde,şimdilik bu kadar yeter..
hep takip ediyordum sizi,bişekilde içimi dökeyim sizlerden dua isteyeyim dedim..
ne olur Allah tan bana sabır isteyin..hersey bitti..bende bitmek üzereyim
Gunaydin kizlar nasilsiniz ins bugun kotu bi haber almayiz doktora gidicek olan arkadaslarimiz ins guzel sonuclarla gelirler bizde minik ervamizin mobilyasini aldik buraya resim ekliyemedim icin KUZULU BEBEK ODASI - Minitto Bebek Odası Mobilyaları link gonderdim size ins begenirsiniz tabi bu mobilyanin pembesi yapiliyo fisyatida 2.700 e aldik ins ekim ayinda gelcek
Sorunsuz, sıkıntısız günlerin başlangıcı olsun bugün...
Ben erteledim bebişe bir şeyler almayı ama aklıma geldikçe de emin olamadığım bir şey var:
Şimdi bizim yatak, puset, bebek küveti, bebek arabası,çocuk odası dolapları(1 büyük şifonyer+1 büyük dolap)
ve kıyafet ayakkabı vs her şeyimzi hazır; yani görümcemlerin çocuklarınınkiler var.
Şükür tabi masrafa girmemize gerek kalmadı alma insan kendi almayınca da biraz garip oluyor...
kıyafet bile almama kızdı kayınvalidem, her şeyin var fazla fazla, niye boşuna alıcaksın diye,
ama ben de o heyecanı özellikle de eşimle birlikte yaşamak istiyorum.
belki çocukça davranıyorum ama zaten onlar hevesimi kırmıştı, 2 parçacık alışveriş yaptığımı bile söylemedim,
üstüne bi de dünkü kötü haberler gelince iyice soğudum...
zaten ilk bebek, endişeler, telaşlarla dolu kafam, detay bilmiyorum hiç ne alınmalı ne yapılmalı
ve düşünemiyorum da yani hazırlayamadım da kendimi sanırım...of çok karışığım yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?