2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Hayirli günler arkadaslar. Bugun hastanedeki 12. Günüm. Yatmaya devam ediyorum bu gidisle cok uzun bir süre buradayim sanirim. Dün dogumgünümdü. Sagolsunlar doktorlar visiteye geldiklerinde dg sarkisiyla kutladilar. Cok düsünceliler hediye olarak serumgirisini yenilediler=) ailem arkadaslarim hep yanimdaydi cok farkli bir dg oldu benim icin. Ilerde kimbilir nasil anacagiz bugünlerimizi. Dogum bölümümde yattigim icin gece bebislerin aglama sesleriyle uyaniyorum, bir de hamilelikte sesssizlihin tadini cikarmaya bak derler=) hele gecenlerde kadinin biri sancilanmaya baslayinca bir bagirdi. O sirafa bekar arkadaslarim odaya girdi yüzleri bembeyaz kirec gibi olmus korkudan=) sanirim evlilige bir adim daha uzaklastilar=D

canım doğum günün kutlu olsun doktorlar da kafaymış :1:

bu doktorlarla zor ama sıkılrısan fln söle ben de geleım yatarız koyniş koyniş :9: :27:

canım bu kıtap bir bebek yetiştirme kitabı değil yani içinde nası emzirilir nası uyutulur bilgileri yok
nasıl sakinleştirilir sorusuna cevap verilmiş...

genel analmda kolıklı veya koliksiz bi bebeğin duygusal
veya ortam olrk ne ıstedıgıne değinmiş zaten yazarın ilk bahsettiği şey bebeğin aslında rahım gelişimini tamamalamadan
doğdugunu dısarıda da aynı seyelrı bekeldıgını söylyor mesela...bebek anne karnında devamlı sese maruz kalır
neredeyse bi elektirikli süprüge sesı kadar ses duyarmsı ama doğdugunda fazlaca sessiz ortam onu rahatız edermiş

annesının kalp atıs sesi vücut sesı bunalrı duymak ıstermış....rahım onu sardıgı ıcın sık sıkıya yasamaya alısk ama doğunca
elleri kolalrı serbest kalınca panık yaaprmış...ve doğupta ilk 3 ayını tamamlayana kadar da bu rahım ortamını ararmış
kıtapta da genel olrk bundan bahsedılıyor yani...

ayrıca hiç bebek bakım kitabı almadım ben her annenın doğruları oldugunu düşünürüm her bebegınde çok farklı olduguna ınanırım
ama bu adamın arastırmaları ve analttıkları tüm bebekelrın ortak bı noktasına ısık tutuyormus gibi geldi bana
rahım sonrası yasama alışmak işte tüm sorunda burada başlıyo zaten :) okuyunca baya ıkna edici geldi bana
ınsallah kolık sıkıntısı yasamaz bebekelrımız......hiç kolıklı ve saatlerce susmadan ağlayan bı bebek gordunmu bılmıyorum :)
ama saatlerce hiç susmadan ağlayan bebekler var ve bu yontemlerı tavsıye edıyorlar :)

edit : zaten paylaştıgım linklerde anlatılıyor bunlar :)

canım maşallah bebısıne :)

alerjin de ıns devamlı değildir....ve ıns kısa sürede gecer....

istanbul öyle maalesef hep kalabalık heepp

anladım canım hiç okumadım tabi, kitap araştırırken okuyan annelerin genel yazısını aktardım,bende genelde bilinçli olmaya çalışan anneleri örnek alıyorum en iyi tecrübe onlar..Allah korusun inşallah olmazlar kolik..
İnşallah canım geçene kadar dikkat edicem bakalım.. salça bile yasak nasıl yemek yiyeceksem artık,iş yerinde de bol salçalı yemekler çıkar hep :(( ahh hamile iken çalışmanın güçlükleri işte...

canım bu kıtap bir bebek yetiştirme kitabı değil yani içinde nası emzirilir nası uyutulur bilgileri yok
nasıl sakinleştirilir sorusuna cevap verilmiş...

genel analmda kolıklı veya koliksiz bi bebeğin duygusal
veya ortam olrk ne ıstedıgıne değinmiş zaten yazarın ilk bahsettiği şey bebeğin aslında rahım gelişimini tamamalamadan
doğdugunu dısarıda da aynı seyelrı bekeldıgını söylyor mesela...bebek anne karnında devamlı sese maruz kalır
neredeyse bi elektirikli süprüge sesı kadar ses duyarmsı ama doğdugunda fazlaca sessiz ortam onu rahatız edermiş

annesının kalp atıs sesi vücut sesı bunalrı duymak ıstermış....rahım onu sardıgı ıcın sık sıkıya yasamaya alısk ama doğunca
elleri kolalrı serbest kalınca panık yaaprmış...ve doğupta ilk 3 ayını tamamlayana kadar da bu rahım ortamını ararmış
kıtapta da genel olrk bundan bahsedılıyor yani...

ayrıca hiç bebek bakım kitabı almadım ben her annenın doğruları oldugunu düşünürüm her bebegınde çok farklı olduguna ınanırım
ama bu adamın arastırmaları ve analttıkları tüm bebekelrın ortak bı noktasına ısık tutuyormus gibi geldi bana
rahım sonrası yasama alışmak işte tüm sorunda burada başlıyo zaten :) okuyunca baya ıkna edici geldi bana
ınsallah kolık sıkıntısı yasamaz bebekelrımız......hiç kolıklı ve saatlerce susmadan ağlayan bı bebek gordunmu bılmıyorum :)
ama saatlerce hiç susmadan ağlayan bebekler var ve bu yontemlerı tavsıye edıyorlar :)

edit : zaten paylaştıgım linklerde anlatılıyor bunlar :)

canım maşallah bebısıne :)

alerjin de ıns devamlı değildir....ve ıns kısa sürede gecer....

istanbul öyle maalesef hep kalabalık heepp

Ben gördüm ayşecim...Yeğenim...Ablamın oğlu..Geçen yıl doğdu şuan 13 aylık...Ben bu koliği onda öğrendim daha önce duymamştım bile.Doğdugu andan şu zamana kadar hala aynı desem yeridir...İlk doğduktan sonraki aylar hele çatlayacak kadar ağlar ablam artık kendiside ağlaya ağlaya acile götürürlerdi.Gece gündüz farketmiyordu, bu yüzden ablamın psikolojisi bozuldu gerçekten..O çektiği için bana hep dua ediyo inş.senin kızın kolik olmaz die...Gerçekten çok zor oluomuş İnş bizlerde olmaz :16::16::16:

anladım canım hiç okumadım tabi, kitap araştırırken okuyan annelerin genel yazısını aktardım,bende genelde bilinçli olmaya çalışan anneleri örnek alıyorum en iyi tecrübe onlar..Allah korusun inşallah olmazlar kolik..
İnşallah canım geçene kadar dikkat edicem bakalım.. salça bile yasak nasıl yemek yiyeceksem artık,iş yerinde de bol salçalı yemekler çıkar hep :(( ahh hamile iken çalışmanın güçlükleri işte...

Geçmiş olsun canım...

Yeşim size de geçmiş olsun...

Çekirdek size de geçmiş olsun... Ay kızlar noluyor böyle :)

esramtirak doğum günün kutlu olsun :119::119:

evet canım biliyorum biz eşimle devamlı kıtap aldığımzı okudugumzu ıcın -evımzıde tv yok almadık bu sebeple-
hamıle kalıncada doğal olrk gebelık kıtapalrına fln yoneldım baktım ve gordumkı pek çoğu bıze uygun değil
ama bu adamın tarzı ve analttıkları genel ve mantıklı geldi...linkleri zaten bu sebeple fikir edının diye
paylaşmıştım...inşallah gerek kalmaz bebıslerımız sakin bebekelr olurlar ınsallaahh :)

domates salça acılı tuzlu yasalanır genelde hani alerji yapma ihtimalı yukske oldugu ıcın ama senın balıktan
olmadımıydı salçanın suçu ne hayin balık :) zor canım çalışırken yemekde zor dınlenmek de of kı ne of
ama çoğu gitti azı kaldı ınsallah rahatlıycaz....

Ben gördüm ayşecim...Yeğenim...Ablamın oğlu..Geçen yıl doğdu şuan 13 aylık...Ben bu koliği onda öğrendim daha önce duymamştım bile.Doğdugu andan şu zamana kadar hala aynı desem yeridir...İlk doğduktan sonraki aylar hele çatlayacak kadar ağlar ablam artık kendiside ağlaya ağlaya acile götürürlerdi.Gece gündüz farketmiyordu, bu yüzden ablamın psikolojisi bozuldu gerçekten..O çektiği için bana hep dua ediyo inş.senin kızın kolik olmaz die...Gerçekten çok zor oluomuş İnş bizlerde olmaz :16::16::16:

canım cidden çok fena oluyo ya Allah korusun yani ve pek çok bebekte oluyo
aslında emzirir emzirmez gazını cıkarmak odayı havalandırmak ne bıleyım rahatsızlıgı varsa gidermek
fln işe yarıyo ama işe yaramadıgı durumalrda çook var yani saç kurutma makınasının sesıyle bebek uyutanlar
arabada gezdırenelr fln var motor sesı duyyunca uyyoalrmış öle duydum :) yani anne ıcınde tam sinir harbi
inş. bebekelrımız gaz sıkıntısı yasamaz...afedersın ben cok gaz sıkıntısı yasarım bebekken de böle ımısım
sımdı bebegımde öle olur die çok korkuyorum hea :18: :27:

evet canım biliyorum biz eşimle devamlı kıtap aldığımzı okudugumzu ıcın -evımzıde tv yok almadık bu sebeple-
hamıle kalıncada doğal olrk gebelık kıtapalrına fln yoneldım baktım ve gordumkı pek çoğu bıze uygun değil
ama bu adamın tarzı ve analttıkları genel ve mantıklı geldi...linkleri zaten bu sebeple fikir edının diye
paylaşmıştım...inşallah gerek kalmaz bebıslerımız sakin bebekelr olurlar ınsallaahh :)

domates salça acılı tuzlu yasalanır genelde hani alerji yapma ihtimalı yukske oldugu ıcın ama senın balıktan
olmadımıydı salçanın suçu ne hayin balık :) zor canım çalışırken yemekde zor dınlenmek de of kı ne of
ama çoğu gitti azı kaldı ınsallah rahatlıycaz....
anladım canım , psikoloji ağırlıklı bir kitap sanırım ben pek okuyamıyorum kitap artık maalesef boyun fıtığım var ,sabit kitaba bakınca feci oluyor :( senden önerileri alırız artık bebeklerimiz bir dünyaya gelsinler de inşallah...

yetiştirirken bazı psikolji kitaplarını almayı planlıyorum bakalım azar azar okurum belki..D&R da inceledim biraz çok güzel açıklamaları var..
Bi arada raporluyken Gülbenin programına katılan çocuk psikologlarının açıklamalarını dinlemiştim çok güzel açıklamaları vardı keşke adını yazsaydım adamın unuttum ,kitabını bulmak kolay olurdu..
mesela diyordu ki çocuğa birisi bişi verdiğinde hadi teşekkür et dememeliymişiz,bu çocukla karşındakinin diyoloğuymuş ,çocuk teşekkür etmiyorsa bu ailenin ekskliğiymiş,evde eşimizle birbirimize yardımcı olurken teşekkür edip sürekli örnek olunmalıymış,çocuk bu şekilde öğrenmeliymiş..ne kadar doğru di mi ..bizler de hep aksine çocuğa biş iverilse hadi teşekkür et diye çocuğu sıkıştırırız halbuki...
çok tatlı sevimli,mülayim bir amcaydı yaa dur bakalım belki bulurum :)

Kızlar herkeslere merhaba...

Çok okuyamadım geçmişi, dün geceden bugüne yine bayağı bir sayfa olmuş. Valla forumda bizim kadar konuşan anneler grubu yok, maşallah:nazar::1:

Ben erken doğum olayımdan 10 gündür yatıyorum ve ilaç kullanıyorum biliyorsunuz. Bugün doktor kontrolümüz var. Allah kimseyi yatırmasın. Ne zor evde yatmak. Bazen düşünüyorum evde başka bir çocuğum olsaydı nasıl yatardım diye, gerçekten çok zor..

Ben de doktora gidicem diye giyindim, süslendim. Çok özledım dışarıya çıkmayı. İnşallah yatma olayım biter de, güzel haberlerle dönerim. Dualarınızı esirgemeyin benden...

geçmiş olsun canım..Allah acil şifalar versin..

Hayirli günler arkadaslar. Bugun hastanedeki 12. Günüm. Yatmaya devam ediyorum bu gidisle cok uzun bir süre buradayim sanirim. Dün dogumgünümdü. Sagolsunlar doktorlar visiteye geldiklerinde dg sarkisiyla kutladilar. Cok düsünceliler hediye olarak serumgirisini yenilediler=) ailem arkadaslarim hep yanimdaydi cok farkli bir dg oldu benim icin. Ilerde kimbilir nasil anacagiz bugünlerimizi. Dogum bölümümde yattigim icin gece bebislerin aglama sesleriyle uyaniyorum, bir de hamilelikte sesssizlihin tadini cikarmaya bak derler=) hele gecenlerde kadinin biri sancilanmaya baslayinca bir bagirdi. O sirafa bekar arkadaslarim odaya girdi yüzleri bembeyaz kirec gibi olmus korkudan=) sanirim evlilige bir adim daha uzaklastilar=D

dogun günün kutlu olsun canım..Allah acil şifalar versin..umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer..

hepsi çok cici..güle güle kullan canım..
Kızlaaaar ben bugün ölüyorum ağrılardan

Belim sanki kırıldı, böyle bi ağrı olamaz, işyerindeyim, oturamıyorum kalkamıyorum, izin de alamam dolu iş var, gözümden yaşlar akıyor ağrıdan.

Bi de midem kudurdu, 2 gündür bir gaz bir sancı. 1 lokma yesem midem balon gibi şişiyo,nefes alamıyorum. Demin rezene aldırdım aktardan, bizim aşçı ablamıza kaynattırdım içtim, biraz iyi geldi mideme.

ama belim kalçalarım çok ağrıyo ya offf :(
:5:

geçmiş olsun canım..

merhaba kızlar,hepınıze cok rahat bı hamılelık donemı dılıyorum,bende Allah ızın verırse 27 ocakta dogum yapıcam,bu baslıgı epeydır takıp edıyorum ama yazmıyorum cok karısık gelıyo bana,yazsam bı daha yazdıgımı bulamam sanırım :1: ama mutlaka her gun paylasımlarınızı takıp edıyorum,yazma geregı duydum,cunku her an atlayıp herhangı bırınıze "bugun doktora gıtmıstın noldu?seker yuklemen nasıl cıktı" dıyebılırım;sasırmayın :1: hepınızın bebeklerının ,saglıklı,hayırlı bebekler olması temennım ıle,ıyı gunler dılıyorum hepınıze :3:
Allah hayırlısıyla bebeklerimize kavuştursun..senin buralarda olduğunu biliyorum canım yazmasanda..

anladım canım , psikoloji ağırlıklı bir kitap sanırım ben pek okuyamıyorum kitap artık maalesef boyun fıtığım var ,sabit kitaba bakınca feci oluyor :( senden önerileri alırız artık bebeklerimiz bir dünyaya gelsinler de inşallah...

yetiştirirken bazı psikolji kitaplarını almayı planlıyorum bakalım azar azar okurum belki..D&R da inceledim biraz çok güzel açıklamaları var..
Bi arada raporluyken Gülbenin programına katılan çocuk psikologlarının açıklamalarını dinlemiştim çok güzel açıklamaları vardı keşke adını yazsaydım adamın unuttum ,kitabını bulmak kolay olurdu..
mesela diyordu ki çocuğa birisi bişi verdiğinde hadi teşekkür et dememeliymişiz,bu çocukla karşındakinin diyoloğuymuş ,çocuk teşekkür etmiyorsa bu ailenin ekskliğiymiş,evde eşimizle birbirimize yardımcı olurken teşekkür edip sürekli örnek olunmalıymış,çocuk bu şekilde öğrenmeliymiş..ne kadar doğru di mi ..bizler de hep aksine çocuğa biş iverilse hadi teşekkür et diye çocuğu sıkıştırırız halbuki...
çok tatlı sevimli,mülayim bir amcaydı yaa dur bakalım belki bulurum :)

canım boyun fıtıgı da zor okul hayatı çalışam derken oluyo ıste dımı annemde de var
emzırıken rahat edecegın bi köşe ayarla o zaman cunku o zamanda boyun ve sırt agrıalrı çok oluyormus

okudukca paylasırım tabıı kı canım bi de ben boş boş yatmayı sevmıyorum ama dınlenemk ıcın uzanmam gerekıo
o zamanalr baya okuyabılıorm :) ne güzel söylemsı gercekten de pek çok davranış anne babadan göre göre
öğrenılıyo tarıhi hatırlıyosan kolaycacık bulursun kımı konuk ettıklerını ? hem bız d arastırırz bısıelr öğrenrıız belkı

Buldum , Ali Çankırılı (pedegog)

aa daha cumartesi günü kitabını aldık kardeşime :)

işte bu kitap bisürü oyun var içinde :)

Benimle Oynar Mısın Anne, Zafer Yayınları, Pedagog Ali Çankırılı

Benimle_Oynar_M%C4%B1s%C4%B1n_Anne.jpg

canım boyun fıtıgı da zor okul hayatı çalışam derken oluyo ıste dımı annemde de var
emzırıken rahat edecegın bi köşe ayarla o zaman cunku o zamanda boyun ve sırt agrıalrı çok oluyormus

okudukca paylasırım tabıı kı canım bi de ben boş boş yatmayı sevmıyorum ama dınlenemk ıcın uzanmam gerekıo
o zamanalr baya okuyabılıorm :) ne güzel söylemsı gercekten de pek çok davranış anne babadan göre göre
öğrenılıyo tarıhi hatırlıyosan kolaycacık bulursun kımı konuk ettıklerını ? hem bız d arastırırz bısıelr öğrenrıız belkı

yaa :( napalım bebeklerimiz için katlanıcaz,emzirme yastığı aldım daha kolay oluyormuş,umarım faydasını görürüm..
bir sürü kitabı varmış baktım da ...

tşkler cnm:16:
kızım ekim ortasında dogdu.o resimi ocak başı cekmişim.yaklaşık 2,5 aylık. şimdi koca kız oldu teyzesi 4 yaşına gircek 15 gün sonra.

yorumlarda soru sormuşsun cvplayım.
park yatagın orta katında ince şilte var.o park yataga ait zaten.
onun üstüne yün yatak yaptık.yün yatagın üstünde kalın çarşaf var.onun üstünde tekrar o pembe carşaf var.
en üstteki yeşil minderin içi pamuk.ben o minderden cok memnun kaldım.
kızımı yatagından alırken onunla birlikte alıp emziriyordum.emzirirken hem kolum agrımıyordu hemde bebegin başı rahat ediyordu,terlemiyordu.
koltuga filan koyarken o minderle koyardım.

uyku setinin içinde genelde elyaf yorgan ve kılıfı ,yastık kılıfı ,çarşafı ,yan korumalıklar oluyor
yan korumalıkları gördügün gibi yerleştirmeye calıştım.onlar ipli oldugu için ve park yatakta baglanacak biyer olmadıgı için kendimce bişiler yapmaya calıştım işte :)
uyku setinin yorganını hiç kullanmadım.
gecen günde yazmıştım park yatak için uyku seti cok gereksiz.en güzeli nevresim takımı.
bide cibinlik alırsın güzel olur.

yaaaaa kızın çoook güzeeeeeeeeel maşalah maşallah maşallah:nazar: allahım nazarlardan esirgesin pamuk gibi yaa

:1: şöyle ayrıntılı anlatyosun ya benim gibi tecrübesiz anne adaylarına baylıyoyum:52:m sana

lohusalık pijamalardan bahsedince aklıma geldi.bide lohusa tacı cıkmış. kafada nasıl durur bilmem.

bende isityorum bunlardan hangi site bu canım hani link falan olsa :51:

slm hanımlar

ayşe inanmıyrum cidden evde tv yokmu kız
eşin akşamları napıyo hep kitapmı okur
varya benimki tv olmazsa eve girmez he:53: bravo valla en iyisi

bebiş için tavsiyeleri hep not alıyorum alışveriş listesi hazırladım zaten, duyduklarımı önerdiklerinizi yazıyrum çok tatlısınız

bu arada çok hızlısınız yetişemiyoruuuuuuuuuuum:36:

$annelik-sanati-adem-gunes-pedagog.webp

Bende bu kitabi okuyorum kizlar cok iyi geldi ( Adem sener ) pedagog...

Tavsiye ederim..

aa daha cumartesi günü kitabını aldık kardeşime :)

işte bu kitap bisürü oyun var içinde :)

Benimle Oynar Mısın Anne, Zafer Yayınları, Pedagog Ali Çankırılı

Benimle_Oynar_M%C4%B1s%C4%B1n_Anne.jpg

isabet olmuş valla :) 365 eğitici oyun ,süpermiş..biz kendi kendimize ne fikir üreticez..zaten şimdi devlet anaokulları kalkmış diyorlar hiç araştırmadım bilemiyorum doğru mu..özeller de dünya para yaa :( burad bi çalışma arkadaşı verdi 750 tl aylık, birde malzemeler falan almışlar 200 tl de o tutmuş...insaf dedim :(

Back
X