2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Sagol canim=) zaten buradaki yazismalarla hep yanimdasinuz. Aile gibi olduk. Acaba dogum sonrasi da ayni devam eder mi diye düsündüm bugun=)

ınsallah canım doğuruncada 2013 ocak bebekleri büyüyooor diye topik açarız ehehe :)

Ne güzel bizde ayda bir belirgi günlerde sinemaya geliyor türklere türk film yada dublaj... yoksa anlamiyorum tam zevki olmuyor...

Artik onunda bebekli evinde baska tadi tuzu olur onun tadini cikarmya bakicaz :))

InsAllah canim Rabbim yardimcimiz olsun... Dedigin gibi sIkinti cekmeyelim diye yapiyor panik yapti bizim ki birden olunca..

Kardesim geliyor bana bakmaya insAllah annemde gönderecek ivir zivir seyleri :)))

Sen üzülme ben sana göndereceklerimi biliyorum cok biseyde alma gerekliler disinda dedi :P bende rahatladim biraz...

Zaten gereken hersey de tamam cok sükür...

evet canım doğru diyorsun o zamanın tadı da başka olucak yavrumuzla vakıt gecırırz dımı ama :)

sinema öyle demek ben de şeyi merak etmıstım kitabı nasıl temin ediyorsun Türkiye ye gidip geldıkçe mı alıyosun ?

canım annelerımız babalarımzı kardeslerımzı olamdan hersey daha zor olurdu heralde Allah razı oslun hepsinden :)

Nasılsınız arkadaşlar, inşallah iyisinizdir....
Ara sıra girip okuyorum gerçi.. Güzel haberlerinizi alıyorum bebeler, minnoşluktan tosunluğa doğru gidiyor....
Ben de 50 gr yüklemem 158 çıktı yarın 100 gr yükleme yaptıracağım, cuma günü de tekrar ayrıntılıya giricem...
Çok şükür şimdilik bir sıkıntımız yokk..

Filmlerden konuşmuşsunuz ben de son bir ayda DR House un 2 sezonluk bölümünü izledim...
Yakında tıp diploması alacak kadar bilgim olacak...
Tavsiye ederim...

kitaplardan konusulmus bende okurdum kizima hamileyken ama kolikse bebek hicbirsey islemiyor maalesef
ne supurge sesi ne sac kurutma ne cingene besigi , gaz damlalari nede gaz suruplari
10 dk bulamiyorsunuz uyumaya. off cok kotu bir durum oluyor ins bunda yasamam.
basvurmadigim yol kalmadi ama care yok 3 ay katlandik sonra gecti ama ben cok yprandim
birde lohusa ortami onemli kizlar benden tavsiye fazla kalabalik olmasin akil veren cok oluyor
ama bir tabak yemek pisiren olmuyor kaynanama ben diyordum yemek yap diye utanarak
cunku dikislerimden ayaga kalkamiyordum ilk gunlerde oda masallah yaydi oturdu bu evin temizligimi var yemegimi yapilacak
dusunen yok sadece bebegi sevemk istiyor ama dusunmuyor ben iyi beslenmezsem bebege sutte olmaz diye
annemlede arasi pek yok o var diye annemde cok durmadi
cok sikintili gunler gecirdim ve boool stresli kabus gibiydi ama maasallah bu bebegimde stresim olmadi
boyle yalnizim belki ama daha iyi
lohusaligimda iyi gecer ins. birde her cocugun karakteri baska oluyor
ben kizimda cok zorlandim bir cocugu kabullenip buyutmeyi ogrenmek zaman aliyor
hatalar yapiyor insan tabi hep en iyisini yapmak istiyor ama bilgisizlik olunca yapamiyor.
tabi bu hatalar kisiden kisiye gore degisir degismeyen tek sey anlayisli ve sabirli olmak gerektigi
herseyin tek ilaci bu. acikcasi kendimi suan daha hazir hissediyorum bir bebegi buyutme konusunda
2. bebekler daha sansli oluyor diye dusunuyorum acikcasi
yaa :( napalım bebeklerimiz için katlanıcaz,emzirme yastığı aldım daha kolay oluyormuş,umarım faydasını görürüm..
bir sürü kitabı varmış baktım da ...
resim yok mu:(
bende almayi dusunuyorum. ama bu aylik kotayi doldurdum diger aya insallah:)

kızlar mesai bitti ben kaçıyorum öptüm herkesiii :) :16:

Bana da komik geliyor geceliklerle dolaşmak hele ki saten geceliklerle saçbaş yaptırıp dolaşanlar var. Bizde de adet yoktur olsa da uygulamayağım bir adet zaten :)) Ben ki çocukluğumdan beri eşofmanla bile bakkala girtmemiş biri olarak, mevlütte gecelik giyip geçip yatağıma yatıcam hahaha. Düşünemiyorum bile kendimi o halde. Ben zaten 40 ı çıktıktan sonra yapmayı düşünüyorum hem havalar biraz ısınır hem bebiş biraz toparlanır diye ama k.validem yarı kırkı içinde yapma niyetinde eltiminkinde haftasına okutacaktı mevlütü çocukta sarılık çıktı da biraz geciktirdik. :)))

.

bence de canım en güzeli kırkı cıkınca hem mevlüt kıyafetı daha guzel olur ustune büyüdüğü için ehehhe :D

ayy ben de yatamam heralde öyle ama yıne de büyük konusmayım :D

Nasılsınız arkadaşlar, inşallah iyisinizdir....
Ara sıra girip okuyorum gerçi.. Güzel haberlerinizi alıyorum bebeler, minnoşluktan tosunluğa doğru gidiyor....
Ben de 50 gr yüklemem 158 çıktı yarın 100 gr yükleme yaptıracağım, cuma günü de tekrar ayrıntılıya giricem...
Çok şükür şimdilik bir sıkıntımız yokk..

Filmlerden konuşmuşsunuz ben de son bir ayda DR House un 2 sezonluk bölümünü izledim...
Yakında tıp diploması alacak kadar bilgim olacak...
Tavsiye ederim...

bizde izliyoruz o filmi:) hakikaten guzel
ins 100 luk sekerde birsey cikmaz canim benimde 50 likte 160 cikmisti 100 lukte sinirdan dondum:)

ınsallah canım doğuruncada 2013 ocak bebekleri büyüyooor diye topik açarız ehehe :)

evet canım doğru diyorsun o zamanın tadı da başka olucak yavrumuzla vakıt gecırırz dımı ama :)

sinema öyle demek ben de şeyi merak etmıstım kitabı nasıl temin ediyorsun Türkiye ye gidip geldıkçe mı alıyosun ?

canım annelerımız babalarımzı kardeslerımzı olamdan hersey daha zor olurdu heralde Allah razı oslun hepsinden :)

Canim ben hamile oldugumu tr de ögrendim :) tatilde...

Ordan hem bu dedigim kitabi hemde ekledigim kitabi aldim geldim bebek icin hic bise almadim esim istemedi ilk alisverisini beraber yapalim dedi :))

Aynen onlarda olmasa... Allah razi olsun hayirli uzun ömürler versin onlara...

$153481.webp

bizde izliyoruz o filmi:) hakikaten guzel
ins 100 luk sekerde birsey cikmaz canim benimde 50 likte 160 cikmisti 100 lukte sinirdan dondum:)

İnşallah canım sağolasın.. Bu iştahla diyet derse ne yaparım bilmiyorum...
Benim ilk oğlum kolikti 8 ay sürdü.. Şu an çok uysal bir çocuk yavrum.. Ama ben onda hem hamilelik hem de sonrası stresliydim belki ilgisi oluyordur...

selam kızlar. yarın şeker yüklemesi yaptıracağım 75 lik hemde ayrıntılı ultrason var ikinci kez .bizim için dua ederseniz çok sevinirim.inşallah sonuçları güzel çıkar

gamze yapılacak şeyler bulunuyor illaki,bizde de tv var ama açan yok :)

bazı dizileri internetten izliyoruz reklamsız daha iyi oluyo,he ekranını kullanıyoruz tv nin laptopa bağlıyoruz bu amaçla bak hakkını yemiyim :1:
trt dizileri güzel oluyor,80 ler,leyla ile mecnun,bu ara birde işler güçler dizisini izliyoruz o bayaa komik..eğlenceli programlar izleyip uyamak iyimiş psikolojimiz için..
haberleri izlemiyoruz maalesef ,çok moral bozucu oluyo,ne zaman izlemek zorunda kalsam ya ağlayarak kalkıyorum ekran başından ya da sinirlenerek..en iyisi izlememek diye karar aldık,elimizden birşey gelmiyor maalesef çünkü,bir ara hep netten okuyordum psikolojim bozuldu tecavüz haberlerinden :( diğer programlar zaten ya ahlak bozucu ya da hep aynı hikayeler..en iyisi izlememek bizim için :D

işte napıyosunuz ya valla merak ettim dışarı çıkılmadığı durumlarda yani evde :))trt dizileri evet güzel ama biz pek trt ye uğramıyruz daha reytingli diziler ilgimizi çekiyo heralde :1:
hele benim özellikle pis yediliyi izliyorum heheheh :))
eşimle çarşamba günleri muhteşem yüzyıl ve kuzey güney arası mekik dokoyruz :27: birde suskunlar var okadar ama bu diziler olmasada bizde tv hiç kapanmaz ama bu benden değil eşimden kaynaklanıyor

eşim de ben de beşiktaşlıyız ben maç izlemeyi çok severim :)
eşim de sever takip de eder sonuçları takımları tabii ama çok da önemsemez

bazen o unutur ben hatırlatırım lig bitince çok üzülürüm :D başlayınca sevinirim şaşırır bana :9:
cidden de muhabbet etmek çok güzel oluyo ara sıra elektiriklerin gitmesi lazım :)

biz de leyla mecnuncuyuz ehehe :) işler güçleri de izliyoruz

bir de yabancı dizileri izliyoruz fringe , sherlock holmes , how ı met your mother a yenı baslaıdk 2. sezondayız

bi de chuck vardı tavsıye ederım o da çekilip biten dizilerden biz de izleyip bitirdik ama bitince cok üzülmüştük

çok eğlenceli çok komıktı :) fringe az bucuk gerılımlı ama korku değil güzel bi dizi tavsıye ederım :)

hahahaha yerim ya sezon bitince üzlyrum diyo ya :))
ya canımcım benim kociş gs li ama sadece gs maçını izlemiyoki seninki gibi sonuca bakıp geçiştrmiyoki her maçı izler maçı izledikten sonra bide yeniden pozisyon ve golleri izler tamam bende seviyorum maç izlemeyi ama yani afedersin bizimki b..... çıkarıyo :52:
bu akşamda gs nin maçı var işte yine maç offff:26: bu akşamki maç yüzünden arkadaşıma gidemiyorum maç keyfi için kek yapcam daha

kitaplardan konusulmus bende okurdum kizima hamileyken ama kolikse bebek hicbirsey islemiyor maalesef
ne supurge sesi ne sac kurutma ne cingene besigi , gaz damlalari nede gaz suruplari
10 dk bulamiyorsunuz uyumaya. off cok kotu bir durum oluyor ins bunda yasamam.
basvurmadigim yol kalmadi ama care yok 3 ay katlandik sonra gecti ama ben cok yprandim
birde lohusa ortami onemli kizlar benden tavsiye fazla kalabalik olmasin akil veren cok oluyor
ama bir tabak yemek pisiren olmuyor kaynanama ben diyordum yemek yap diye utanarak
cunku dikislerimden ayaga kalkamiyordum ilk gunlerde oda masallah yaydi oturdu bu evin temizligimi var yemegimi yapilacak
dusunen yok sadece bebegi sevemk istiyor ama dusunmuyor ben iyi beslenmezsem bebege sutte olmaz diye
annemlede arasi pek yok o var diye annemde cok durmadi
cok sikintili gunler gecirdim ve boool stresli kabus gibiydi ama maasallah bu bebegimde stresim olmadi
boyle yalnizim belki ama daha iyi
lohusaligimda iyi gecer ins. birde her cocugun karakteri baska oluyor
ben kizimda cok zorlandim bir cocugu kabullenip buyutmeyi ogrenmek zaman aliyor
hatalar yapiyor insan tabi hep en iyisini yapmak istiyor ama bilgisizlik olunca yapamiyor.
tabi bu hatalar kisiden kisiye gore degisir degismeyen tek sey anlayisli ve sabirli olmak gerektigi
herseyin tek ilaci bu. acikcasi kendimi suan daha hazir hissediyorum bir bebegi buyutme konusunda
2. bebekler daha sansli oluyor diye dusunuyorum acikcasi

resim yok mu:(
bende almayi dusunuyorum. ama bu aylik kotayi doldurdum diger aya insallah:)
Emzirme yastığı buradaki modellerden en alttakini aldım ..indirim kuluplerini takip et ,ben öyle denk getirdim..
selam kızlar. yarın şeker yüklemesi yaptıracağım 75 lik hemde ayrıntılı ultrason var ikinci kez .bizim için dua ederseniz çok sevinirim.inşallah sonuçları güzel çıkar
inşallah sonuçlar iyi çıkar,dualarımız seninle...

iyi akşamlaaar :3:

canım bende yaptrmadım daha şeker yüklemesini bakalım bizde ne çıkıcak....inşallah 75 lik yüklemen yüksek çıkmaz

canım bende yaptrmadım daha şeker yüklemesini bakalım bizde ne çıkıcak....inşallah 75 lik yüklemen yüksek çıkmaz

İnşallah yüksek çıkmaz canım, ben de önümüzdeki hafta yaptıracağım 50 lik verdi dr. um. Ben de PKO hem de kilo var, tedavi aşamasında Glukophage kullanıyordum PKO da insülin direnci oluyor diye. Ama diyetisyene gideceğim zaman 100 lük şeker ölçümü yapılmıştı düşük bile çıkmıştı. İnşallah yine aynı olur :))) Eltimde de gebelik şekeri çıkmıştı 3 er 4 er alıyordu kiloları testi de baya yüksek çıkmıştı, dr.hemen diyet dedi. Şeker ihtiva eden tüm yiyecekler iptaldi ( havuçla mısır da dahil ). Ama o tatlıya çok düşkün olduğu için bir parçacık çikolataya bile yalanır hale gelmişti ( ki deli gibi tatlı çikolata yiyordu o günr kadar ) Sonra kontrol altında alınmıştı, sağlıklı sıhhatli doğmuştu bebişimiz 3,850 kg. :)))

inşallah canım .bende insülin direnci vardı önceden .bide 3 4 saat aç kalınıyormuş .Allah yardımcımız plsun

Amiiin inşallah. Bu arada şeker yüklemesi öncesinde 8 saat aç olmak gerekiyor bir de sabah 10:00 a kadar yapılıyor genelde.

Merhaba Hamişler, :54:

Malum Zaman Azaldı..
Cumartesi Günü Bebeğim İçin Alışverişe Çıktık..
Hastane Çıkışı v.s. Aldık Herşeyini..

Ne Kadar Zevkliymiş Bebek Alışverişi..
Bayıldım Bayıldım..
Hiç Yorulmadım Bile.. :9:

Aldıklarımdan Bir Kaçı Nette Resimlerini Bulduklarım.. :34:

Eki Görüntüle 521833
Eki Görüntüle 521834
Eki Görüntüle 521835

):))

Bir de Bebek Odamı Ekleyeyim Sizlere..

Eki Görüntüle 521836

Benim Odam Böyle Kırmızı Olmayacak..
Sarı ve Turuncu Ağırlıklı Düşünüyorum..
Duvarlarım Beyaz..
Oda Renklendirmesini Halı, Oyuncak, Perde, Nevresim v.s. Düşünüyorum..

bende belisten bu modelı alıcam doğa yada inci adı
odamızıda boyattık hafta sonu mavıye halı ve perdeyı de renklı alınca çok cici olucak:

kızlar meraba.hepiniz iyisinizdir inşallahbugün gezmeye gidiyorum son demlerimi yaşayayım,yarın badanaya başlıyoruz eşim izne çıkıyor.yandımki ne yandım şu an çocuğu doğurmak daha kolay geliyo valla,nası gözümde büyüyo anlatamam :50:
geçen hafta bende oyle panıktim,ama bıttı temızlendi,ohh mis oldu odalar... eşimin de buyuk katkısı oldu,hep o temizledi evimizi ve şimdi herşey yerli yerinde
Kızlar herkeslere merhaba...

Çok okuyamadım geçmişi, dün geceden bugüne yine bayağı bir sayfa olmuş. Valla forumda bizim kadar konuşan anneler grubu yok, maşallah:nazar::1:

Ben erken doğum olayımdan 10 gündür yatıyorum ve ilaç kullanıyorum biliyorsunuz. Bugün doktor kontrolümüz var. Allah kimseyi yatırmasın. Ne zor evde yatmak. Bazen düşünüyorum evde başka bir çocuğum olsaydı nasıl yatardım diye, gerçekten çok zor..

Ben de doktora gidicem diye giyindim, süslendim. Çok özledım dışarıya çıkmayı. İnşallah yatma olayım biter de, güzel haberlerle dönerim. Dualarınızı esirgemeyin benden...
Alllah kolaylık sağlık sıhat versin sana canım
Hayirli günler arkadaslar. Bugun hastanedeki 12. Günüm. Yatmaya devam ediyorum bu gidisle cok uzun bir süre buradayim sanirim. Dün dogumgünümdü. Sagolsunlar doktorlar visiteye geldiklerinde dg sarkisiyla kutladilar. Cok düsünceliler hediye olarak serumgirisini yenilediler=) ailem arkadaslarim hep yanimdaydi cok farkli bir dg oldu benim icin. Ilerde kimbilir nasil anacagiz bugünlerimizi. Dogum bölümümde yattigim icin gece bebislerin aglama sesleriyle uyaniyorum, bir de hamilelikte sesssizlihin tadini cikarmaya bak derler=) hele gecenlerde kadinin biri sancilanmaya baslayinca bir bagirdi. O sirafa bekar arkadaslarim odaya girdi yüzleri bembeyaz kirec gibi olmus korkudan=) sanirim evlilige bir adim daha uzaklastilar=D
Canım zor bir süreç ama bebişler için dayancaz
doktordan geliyorum 100 tl sıkışmış,dediklerini bende biliyodum :63:
önce kadın doğuma gittim doktoruma ( bu arada İstanbul da bi yere gitmekten nefffret ediyorum ! ,nasıl bir trafik ,15 dk yol halbuki ama kaç saat sürüyo, trafikte önümede tır geçmedi mi,tabi yüksekliğinden tabelayı göremedim,girişi kaçırdım...bu kez birde dolan babam dolan,bilmediğim yollar,ter bastı,navigasyonu açtım cepten,iyi ki açmışım iyice dolaşıcakmışım,araba kullanmak değil derdim zaten şu yollar ) İstanbul bir gün bu kadar insanı kusacak ama bakalım ne zaman...
doktorum baktı herkesde alerji varmış bu sıra :44: bebeğim yine kurbağa pozisyonundaydı,sanırım doğuncada öyle uyuyacak :)) hareketlendi hemen parmağını emmeye başladı yavrum acıktı tabi,annesi yollarda perişan aç bıraktı onu..,
plesenta için tam rahimde değil hemen yanında dedi,biraz rahatladım,32. haftaya kadar beklicez yukarı çıkma ihtimali var dedi,inşallah hiç kanama olmadan atlatırım..
dermotoloğa yönlendirdi,orada da kayıt açtık..kadın ilk baktı böcek ısırığına da benziyor ucu var çünkü sivilcenin dedi ,evde böceklenmiş bakliyat varmı dedi,bir kere ısırırsa kalanı alerji yaparmış, sonra besinden de olabilir dedi.. perhiz verdi :( 1 hafta uygulayacağım bir takım ilaçlar verildi yine..ilaçları kadın doğum doktoruma gösterdim 1 ini sakıncalı gördü,pek kullanmamaya çalış mecbur kalmadıkça dedi,kullanmam tabi..diğerlerini kullanıcam,bir de perhiz.. geçtikten sonra yine balığa bakıcam bakalım yine alerji yaparsa yemem yasaklanıcak :(( inşallah balık hapı yapmaz,yapar dedi doktor ama denemekte fayda var..balıksız nasıl beslensin kuzum :(

neyse gittim içimi rahatlattım,ilaçları akşama alırım artık yorgunluktan kendimi attım iş yerine..

heh bu arada anlamadım 1 hafta geçti yine 23. hafta dedi doktor ve bu kez 510 gr dedi çok şükür :)):nazar:
maaşallh 510gr olmuş bebişine:) umarım geçer gider alerjılerınde bıdaha o kadar yol gıtmek zorunda kalmazsın
alerji işi çok pis iş
eşimde var yıllardır herturlu hastane denedik hastanelerde yattıkdenek olduk ama yok bulunamıyor sebebi...

Kızlar

Şu takım ve fiyatı hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? :40:

BEBEK ODASI TAKIMI(3'lü set) GittiGidiyor'da 65004185

vala bu mobılyada bi işi var
bu kadar ucuza dolap bıle yok 3lü takım nasıl bılemedim
o firmanın mağaza satışı olsa da bı baksan
suntadan bıle yapsa o kadar ucuza satan gormedim ben,ama kalıtelıyse kaçırma

Kızlaaar ben bu önlüklere bayıldım yaaa, becerebilir miyim diye düşünmeye başladım. En kısa zamanda deneyip paylaşırım inşallah :)))) $bebiş önlük.webp

lohusalık pijamalardan bahsedince aklıma geldi.bide lohusa tacı cıkmış. kafada nasıl durur bilmem.

slm hanımlar

ayşe inanmıyrum cidden evde tv yokmu kız
eşin akşamları napıyo hep kitapmı okur
varya benimki tv olmazsa eve girmez he:53: bravo valla en iyisi

bebiş için tavsiyeleri hep not alıyorum alışveriş listesi hazırladım zaten, duyduklarımı önerdiklerinizi yazıyrum çok tatlısınız

bu arada çok hızlısınız yetişemiyoruuuuuuuuuuum:36:
ay benim eşim yatarken bıle ızlıyorr...
kaç sene laptopla uyudu, kavga gurultu yataktan çıkardım kumamı(laptopu)
bu sefer uyuyamadı:((
şimdide telefondan kulaklıkla fılm izliyor... çok kızıyorum ama çare bulamdım,.. ızleme diyorum bu seferde uyumuyosaatlerce en son ben pes ediyorum tamam aç ta uy, bende uyuyum diye
ama şimdi bebk olunca ne olacak

Back
X