2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Benimki gebelik öncesindeki yumurtlama zamanlarında olana benziyor aynı.Sanki ici su dolu baloncuklar var kasıklarımda hareket ettikçe rahatsızlık veriyo.insallah normaldir henüz bebeğin hareketlerini hissedemedigim icinde acaba bı sıkıntımı var diye endişeleniyorum

doktoruna yine bi danış ama bence normaldir rahim büyüdüğ için.biz biraz evhamlıyız anneler olarak:)

ben de 12.haftada uçlarını açtırdım o zaman boya ve dipten açıcı olmadığı sürece bişey olmaz dedi kuaför.. dip kısma açıcı sürme bide kokusunu çok soluma, bekleme süresinde balkona çık yada camı aç yakınına otur,kokusunu çekme içine

slm canim gecen mubarek aydinlik huzurlu olsun dualarin dualarimiz kabul olsun insallah aminn.dedigini yapicam canim icim rahatladi valla bugün ertelemistim sizlere sorayim diye iyi oldu.balkonda otururum artik oluncaya kadar.kendine bebise cok iyi bak hayirli kandiller canimm..

Ya boyatan arkadaşlara birşey demek istemiyorum. Ama bu konuya ben bu topıkte çok cevap verdim. Dipten, uçtan, yandan, sağdan hepsini yasakladı doktorum bana. Sağlıksız, zararlı, plesantadan bebeğe geçiyor bu boya. İleride alerjik reaksiyonlara sebep oluyor dedi. Bir kaç arkadaşımın da farklı doktoru aynı şeyi söyledi. Bunu bile bile, hamılelıkte saçlarımın yarısı sarı, yarısı sıyah dolaşşamda olur. Ben boyamıyorum ve sağlıksız olduğuna inanıyorum. İnternetten de çok araştırdım. Tavsiyem boyatma. Hele bu kadar kararsız kalıyorsan hiç gerek yok. Benım kendi kuaförüm bile boyamıyor düşün yanı. Para kazanmak için boyasa o sağlıksız demez.
canim gecen mubarek aydinlik huzurlu dualarin kabul olsun.msj icin tesekkür ederim.
yazina görmedim canim ya gercektenmi off ya tam boyamaya karar verdim msj gördüm amaaaa tüh ya ..

cnm bende bebişime unnado ,limango kids ve dün anne olan bi arkadasım civilim diye bi alışveriş sitesi ismi verdi ordanda bakıcam.internette daha uygun bu şeyler yaa.geçen 35 tlye aldığım takıma benzer takımlar internette en fazla 25 tl.unnadodan çok alışveriş yaptım buarada

cnm bende kararsızım saçlarım siyahtı normalde saf gibi açtır et bisürü zahmete girdim bakır yaptırdım hamile kalmadan önce şak diye ertesi ay hamile kalınca üstüne bide ben bu saç rengini kendime yakıştıramayınca kaldımmı öle.şimdi diplerim çıktı 3 parmak kadar.bildiğin gacılar gibi oldum:52: valla kendi saç rengim kumral gibi.bidahaki ay kendi saç rengime yakın bi renge bitkisel boya seçicem yanlız kuaförüme boyatıcam diplerimden 1 parmak geriden..aslında kızarım böle şeylere bende ama boyatan arkadaslarım var çevremde hamileyken onalra olmadı bişey inş. banada olmaz diyorum.rabbim korusun inş.

slm canim gecen mubarek ayinlik huzurlu dualarin kabul olsun karar veremedim bir arkadasda sagliksiz diyor ne yapcam bilmiyom bende senin gibi gacilara döndüm esim bile diyor saclarin cok kötü hamilelikte insan kendini iyi hissetmiyor ya iste tabiki allahim korusun insallah ama arkadas diyor ki kuaförü bile yapmiyormus zararli diyor biraz daha düsüneyim bakalim ben bu konuyu msj icin tesekkür ederim en azindan yorumlarinizi okuyorum sagolun..evet burdada var arkadas okadar cok boyattim ki dedi ama ben yinede sizlere sorayim dedim..

kizlar dualarim sizlerle ben namaz kilmaya gidiyorum daha kuran okuycam bir yandanda trt 1 de mevlüt var onu dinliyorum kacayim artik kendinize iiy bakin dualarimi edeyim görüsüz belki. allahim herkezin dualarini kabul eylesin edenlerden eylesin aminn..

kizlar size sorum olucak ya karar veremedim sacimi boyatacagim evde arkadasa loreal recital preference acaba boyatsam olurmu zararlimi ya cok kararsizim eger boya hakkinda bilginiz varsa baylasirsaniz cok sevinirim en azindan gönül rahatliyla boyatacagim simdiden cevaplariniz icin tesekkürlerr...

benim arkadaşım kuaför ve bi müşterisi hamileyken ısrarla boyatmak istemiş arkadaşta boyamış.ve bebegi karnında ölmüş.
boyanın etkisi ne kadar oldu bilemiyorum.ama sen tedbir amaclı boyatma istersen

hangi siteymiş o? bende kıyafet arıyorum
canim ydisi oldugu icin isine yaramaz. yinede vereyim model olarak belki hosuna gider belki diktirirsin
¡Ú¡Ú¹ÏÀ»¼öÀÖ´Â ´ëÇѹα¹ÀӺκ¹¼îÇθô ºĞ¾ß1À§ ÃÖ´ÙÀӺκ¹º¸À¯·®ÀÇ ¸¶¹Ì¸¶·ç *¡Ú¡Ú

¢½³ª´Â¾ö¸¶´Ù - immom - ¿¹ºñ¾ö¸¶µéÀÇ °ø°£¢½
birkac adres daha var. ama simdilik bunlara bakiyorum. alinca giyip resmimi koyarim hem koca gobusumude gormus olursunuz
eminim en buyuk gobus bende :((
cnm bende bebişime unnado ,limango kids ve dün anne olan bi arkadasım civilim diye bi alışveriş sitesi ismi verdi ordanda bakıcam.internette daha uygun bu şeyler yaa.geçen 35 tlye aldığım takıma benzer takımlar internette en fazla 25 tl.unnadodan çok alışveriş yaptım buarada
ben tr de deglim canim o siteleri duymustum hatta civilden birkac sey almistim . benim bulundugum yer bir sehrin kucuk ilcesi gibi zaten seirde buyuk degil ya neyse. burda gideyim carsiya kendime birseyler bakayim dye birsey yok yani elbet dukkanlar var
ama bizim gibi degil hemde cok pahalilar bu yuzden internetten alisveris yapiyorlar.
gerci burda hamile kiyafeti satan dukkanda yok herkes netten bakiyormus.
benim 3 tane yazlik ustum vardi kizimdan kalmisti birde krem kalin bir pantolon oda bu sicakta giyilmiyor
acilen tayt ve yazlik kumas pantolana ayrica kisada girecegimiz icin en azindan bir kot pantolana ihtiyacim var
cok kisa bir sure kullanicagiz aslinda birkac parca sey alinsa yeterli ama o kadar guzeller ki insan dayanamiyor:))

benim arkadaşım kuaför ve bi müşterisi hamileyken ısrarla boyatmak istemiş arkadaşta boyamış.ve bebegi karnında ölmüş.
boyanın etkisi ne kadar oldu bilemiyorum.ama sen tedbir amaclı boyatma istersen
ben boyanin bebgi oldurecegini sanmiyorum canim belki bir organini etkiler en fazla ama oldurmez yani
hic aklim kesmiyor. bende boyatmiyorum ama boyatanlarinda sapasaglam bebisleri oluyor
benim icim rahat etmedigi icin yoksa o kadar buyuk zarar verecegini sanmiyorum ya.

selam herkese,

hepimizin duaları kabul olur inşallah,Raabbim hepimizin yardımcısı olsun sağlıcakla alalım yavrularımızı kucağımıza..dua edelim hep birlikte bu gece...

çok sevindim cnm,bnm randevumda arefe günü :) demek yine oğlan ,bi ara kız gibi demiştiya :) bende hep erkek hissadiyorum bebeğimi Gönül Hn. %90 erkek demişti bakalım :) bende çikolata yiyeyim bari gitmeden ..

bronz ten iyi olmuyo işte cnm yaa ondan erkenden çatladın bence ,neyse sıkma canını..bronzluk gidince gider onlarda belki...

bnm için daha erken sanırım 16+2 deyim ben ama göbek deliğim çok kaşınıyo :)

bel ağrısından bahsedilmiş benimde çok ağrıyor yav,erkek bebeğinde bel ağrır diyorlar ondan mıdır nedir :)
hele bugün balon yutmuş gibiyim göbeğim gergin ve sivri,herkes anladı zaten artık bebeği...durdurup soruyoırlar :)

ayy sanada az kaldı cumartesi görücen kuzunu hadi bakalım hakkınızda hayırlısı :)) evet cnm en son gittiğimizde kızada benziyo dedi ama bu sefer bibimizin resmini çekti verdi artık kesin erkek :)) valla benimkini çikolata pek etkilemiyodu 1 saat önceden yiyince anca etki etti galiba :))

günaydın kızlar herkese güzel bir gün diliyorum bir kaç gündür bebeğimin hareketlerini çok net hissetmeye başladım ve çok mutluyum...

canim gecen mubarek aydinlik huzurlu dualarin kabul olsun.msj icin tesekkür ederim.
yazina görmedim canim ya gercektenmi off ya tam boyamaya karar verdim msj gördüm amaaaa tüh ya ..

milsa ya aynen katılıyorum, neden sonuçlarını bilemeyeceğimiz bir durum uğruna bebeğin hayatı ile oynayalım, benim de kuaförüm tamamen hamile bayanlarda boya yapmaya karşı, saçlarımda tonlarca beyaz var, uçları bakır ve boyatmıyorum, alt tarafı 9 ay nedir ki... karar senin ama yine de boyatma derim..

benim doktorum da kesinlikle boyatmayacaksın dedi
tüp bebek doktoru ve bu konularda onlar daha hassas ve dikkatli
aklınızda bulunsun sakın saçınızı boyatmayın

bugünki iftar menüm.

yoğurt çorbası
kuru fasulye pilav
patates salatası
mantı
aşure
çigköfte

bide canım poğaça çekti onu yapıyorum

valla maşallah sana, ben değil yemek yapmak kokusuna bile dayanamıyorum, yemekten tiksinmiyorum ama pişerkenki kokusu beni mahvediyor, geçen gün canım menemen çekti herkes oruçlu girip yapayım dedim kendimi zor attım mutfaktan... hayranlık duyduğum hamilelerdensin, 18. haftam bitmek üzere ben hala kusuyorum :S

kızlarrr biz geldikk sonunda cinsiyetimiz kesinleşti Efemiz geliyo doktorumuz bibisinin resminide verdi 4lü testimizde temiz Allaha şükür :)) 1 eylülde detaylı ultrasonumuz var :)) ayy çok seviyom bu doktoru yaaa oturduk konuştuk sohbet ettik bebeğe baya baktı herşey normal yolunda bayramda uzun seyahat yapıcam dedim yapabilirsin dedi denize giricem dedim kalabalığa ve ve güneşe dikkat onun dışında herşey serbest dedi :))

hangi doktora gidiyorsunuz acaba? ya da istanbul da mı? bizimki biraz serin, iyi ama soğuk, siz böyle sohbet ettik felan diyince merak ettim açıkçası...

kızalr günaydın sonucları gostermeye dr a gittim dun akşam afp ve idrar tahlılelrım normal çıkmış sorun yok yani...

ayrıntılıyı 23. haftada yaptır dedi bunu bılıodm zaten cunku en ıyı zaman 23 hafat tum gelısım tamalanmıs oluo

4 eylül gibi doç a gidip yaptırıcam ınsallahhh daha almadım randevumu böle işte...

bi de bebek magazasına girdim bebek giysilerien baakrken çok duygulandım gözleırmın aysarmasından bakamaıdm bişeye

çıktım dısarı ya ağlak bişi oldum nıye ağladıysam ne bılıymm :S

Merhaba hanımlar hepinizin kadir gecesi mübarek olsun dualarımız kabul olsun insallah.arkadaslar bende 18 haftalık hamileyim.son 1 haftadır kasıklarımda sislik ve baskı hissi var rahatsızlık veriyo Dr umu aradım normal olduğunu söyledi benim gibi olan varmi acaba aranızda.Bide bı arkadas bebeğinin eşinin onde oldugundan bahsetmiş bu nasıl anlaşılıyor ben 2 hafta önce gitmiştim kontrole Dr bana öyle bisey demedi acaba bendeki baskının nedenide bu olabilirmi?

canım ben de aynı durumu yasıyorum benım sağ kasıgımda oluyor genellıkle böle bi kasılma ölece donup kalıyorum

dr plasenta sağ alt taraf doğru gelişim göstermıs bebek hareket edip vurdukçada kasılıyo halıyle dedi...onun dısında vc oturunca

sankı alt taraf keıslmıs gibi acıo onu da söledım normal kıemıkelrın genıslemeye basladı haftana göre erken ama bebegın buyuk

bebek buyudukçe rahım buyyo rahım buyudukçe kemıkelrde genıslıyo dedi yaa böle işte normalmiş ama yıen de doktoruna görün

bence....ben böle olduguna emın oldugum halde gittim görüştüm ama normalmiş çok şükür

slm kızlar nasılsınız bugün? biz kızımla kahvaltımızı yaparken dün yazdıklarınızı okuduk şimdi de bi sürü işimiz var sil süpür toz al çamaşır yıka ohoooo.. artık kızımla yapıcaz bakalım... ara ara gelir neler yazmışsınız okuruz :) dün de tetanoz aşımızın ilk dozunu vurulduk, bugün kolda ağrı var biraz ama allahtan şişmedi...

essiracım eğer okuyosan bende yazan diğer arkadaşlara katılıorum sanki senin kayınpeder evlenmek istio.. eşin nasıl karşılar yanlış anlar mı bilmiorum ama istersen bi çıtlat..

canım ya çook güzel olmuş bayıldım ben de sardım bu ara keçeye ama alacak yer kısıtlı burda nerden sipariş verdin resimleri yaptıkça paylaşırsan çok mutlu olurum.

edacım teşekkür ederim canım.. şimdilik ilk denemelerimi yapıyorum kuş kelebek fil civciv falan.. kapı süsünü bitirince resmini eklicem tatlım.. ben de bulamadım tatılım o yüzden netten sipariş verdim.. pasaj.com dan.. neslininmalzemeleri isimli kullanıcıyla alışveriş yaptım çok memnun kaldım.. süslü keçeler isimli kullanıcının keçeleri de güzel bi dahakine de ondan almayı düşünüyorum..

Gebelikte tansiyon düşmesine bağlı baş dönmesi, bayılma hissi normal kabul edilebilir. Eğer bu şikayetler sık ortaya çıkmıyorsa ve bilinç kaybı gibi ağır bir durumla
sonuçlanmıyorsa gebeliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmez.Tansiyonunuz düştüğünde klasik öneri "tuzlu ayran iç" şeklinde olsa da daha iyi olanı bacaklarınızı
yükseltmek ve bu pozisyonda birkaç dakika kalmaktır. İster evde, ister işte olun, tansiyonunuz düştüğünde en yakın divana veya uygunsa yere
uzanarak bacaklarınız yükseltin ve şikayetlerinizin geçmesini sağlayın. Bu hareket kalbe daha fazla kan dönmesini sağlayarak tansiyonunuzu kısa zamanda normale
döndürür.Toplumumuz geleneksel olarak tansiyon ölçmeye "çok meraklı" bir toplumdur. Sokaklarda elinde tansiyon aletiyle dolaşarak tansiyon ölçen ve yaptığı bu "mini check-
up" sayesinde geçimini sağlayan insanlar giderek azalmış olsa bile bu merakımız evlerde yaygın olarak kullandığımız aletlerle varlığını sürdürmektedir.

Dijital aletlerle zaman zaman tansiyonumuzu gözden geçirmek sağlığımıza katkısı olan bir alışkanlık olsa da bu durum anne adayları için geçerli olmayabilir.geleneksel tansiyon
aletini cazibesi ve kolay kullanımıyla gölgede bırakan dijital aletler gebelik döneminde doğru sonuç vermezler ve küçük tansiyonunuzu gerçeğinden daha düşük ve hatta "sıfır"
olarak bile ölçebilirler.

Ortaya çıkan damarsal değişiklikler nedeniyle gebelik döneminde tansiyon ölçme yöntemi daha farklıdır ve dijital aletler hamile tansiyonu ölçmeyi "bilmezler".
Dahası konuyla ilgili eğitim almamış bir kişi normal klasik aletle bile doğru ölçüm yapamayabilir.
Anne adayının tansiyonu takip gerektiriyorsa ölçüm mutlaka doktor veya konuyla ilgili eğitim almış ebe-hemşire tarafından yapılmalıdır.

18. gebelik haftası (17+0 - 17+6)

Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 18.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

ben boyanin bebgi oldurecegini sanmiyorum canim belki bir organini etkiler en fazla ama oldurmez yani
hic aklim kesmiyor. bende boyatmiyorum ama boyatanlarinda sapasaglam bebisleri oluyor
benim icim rahat etmedigi icin yoksa o kadar buyuk zarar verecegini sanmiyorum ya.

saca sürülen kimyasalı vucut azda olsa emiyor.ve her markanın kimyasal oranı mutlaka farklıdır.
kuaförlerde cokta kaliteli boya kullanıldıgını sanmıyorum.vucuda emilen kimyasallar sonucu düşük yapma riski herzaman vardır.
bunu bile bile saç boyatmak ne kadar mantıklı tartışılır.

ayrıca senin yorumuna göre cocugu öldürmeyip bi organına zarar vermesi iyi bişi mi?her halukarda cocuga zararlı

Son düzenleme:
selam hanımlar biz geldik doktora gittik geldik

sağlıymışız kıpır kıpırız herşey ormal görünüyor tahliller iyiymiş sadece kansızlık ek ilaç verdi kansızlık için kilomdan dolayı azcık kızdı

testleri yaptırcanmı dedi şu dawn sendorumu için bakılan dan dedim ne önerirsiniz eğer sağlıklı olmazsa aldırmayı düşünürmüsün dedi yok dedim sağlıklı olup sonradanda sakat kalabilir Allahın taktiri bu işler cana kıyamam o zaman sana hiç anlatmayım test yaptırma sen boşuna uğraşma dolaşma hastanelerde dedi çünkü o test aldırma planı olursa diye genelde yapılır senin düşüncen böyleyse gerek yok dedi

kasık bel ağrılarım için bebeğin yan durduğunu o yüzden ağrı yaptığını söyledi uzun süre ayakta kalma o da ağrı yapar dedi

Back
X