2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kızlar bugün dokora gittik. bebeklerim ikisi de erkekmiş ve sağlıklılar çok şükür.biri kesin erkek dedi de diğeri tam göbek deliğime denk gelmiş tam emin olamadı epey baktı sonra erkek dedi . içimden bir kız bir erkek geçiyordu ama olsun önemli değil yine de çok sevindik :nazar:

hayırlı olsun anım ne tatlıdır iki paşa bide baba anne kıymetli olur ay bende hep iki oğlan isterdim genç evlenip boyumca olsunlar nasip değilmiş şimdi paşamın kocaman annesi olacak

abimin 1kız 1oğlan ama dayı oğlumun 2oğlan ikizleri tek zorluğu yarış yapmaları ben birinci oldum kavgaları biz kız ve oğlanda sen kızların birincisi sen oğlanların hem kızla oğlan aynı olmaz diye çözmüştük sende kardeşler arası yarış olmaz dersin olur biter bide bakımı zor ama inşallah yardımcı bulunur benim annem bakmıştı şimdi 4yaşında ve kreşe gidiyorlar ama küçükken birini sevsen biri bekliyor birini ayağında sallasan öbürü başını yaslıyor ay canım anneye çok zor geliyor ama biraz büyüyünce nasıl tatlı geçen kafede biri biyana biri öbür yana koşuyor anne babada peşlerinde inşallah sağlıkla alırsın kucağına görürürüz bizde paşalarını :nazar:

,,,
,enim komşum gebeyken saç kestirilmez falan dedi. böyle bişey duydunuz mu hurafe gibi ama yinede evhamandırıyor insanı ben kestirmedim ama aklımdan geçmiyorda değil önlerini düzelttirsem iyi olur... kendisi bebeğini doğumda kaybetti ve bunnun da etkisi olduğunu düşünüyo annesigil falan bak biz sana kestirme demiştik demişler

canım batıl inanç ama benim alt komşumda ortanca kızında kestirmiş ve kızı 1buçuk yaşında trafik kazasında kaybetmişler içinde kalmış o bile kestirme diyor bende çok uzun saç sevmem zaten omuzlarımda daha önce kestirmiştim ama hamiş olmasam şimdiye kestirmiş ve boyatmıştım şimdi bekliyoruz artık şubart marta ay salamıyorum bu sıcaklarda hep toplu hep toplu

buarada izmir için iftar vakti :) bizim babamız geç gelecek blg başındayız ama bebiş acıkmış gibi acıktığım anda şu kan hapının tadı ağzıma geliyor sanki, buarada tek kalmıştım dodehimini ve ziyaretçi görüşürüz :)

Son düzenleme:
ben kestirdim hamileyken saçımı sorunlu hamilelik geçirdiğim için bide saç bakımı zor oluyordu şükür hiç sorun yaşamadım. çocuğun yaşayacağı varsa kaderinde yaşıyo. batıl inanç evet ama benim kızım sarılıktan 3 gün küvezde yatmıştı ve ağlarken tırnaklarıylada vücudunu çok çizmişti bende orada tırnaklarını kesmiştim ilk tırnaklarını orada kestim yani.. 5 yıldır hastaneden çıkmıyoruz neredeyse ve ben hep aceba oyüzdenmi diye evham yapıyorum

O zaman korkma, Çünkü benim diğer bebeklerimde hep ilşk sonrası oldu.. Bir de dr vajinal fitil falan kullanma demişti... Plasenta yumuşakbi doku olduğu için dışarıdan müdahale etkiliyormuş.. Bir de çok yorulma... Bi de ilerleyen haftalarda plasenta asıl konumunu alır, çok problem olmayabilir dedi.. Ama benim hep aşağı yerleşiyor yapısal bir bozukluk...
Bu arada erken doğum olabiliyor... Benim çocuklarım 37 haftalık doğdu ama sıkıntı olmadı çok şükür.. O yüzden 37 hafta olunca bekleri herhalde bunu da.. Oğullarımın doğum tarihleri 28 ekim 2004 , 29 ekim 2008 bunda da son adet tarihini ayarlama çalıştık ama olmadı... Nasipp.
Sabretme konusunda haklısın... az uz da değil... Doğumdan sonra telafi yaparsınız..
AYRILIKLARIN GÜZEL TARAFI KAVUŞMALAR, KÜSMELERİN GÜZEL TARAFI BARIŞMALARDIR....

Allah evlatlarımıza sağlıklı mutlu uzun ömür nasip etsin inş. birşey merak ettim cnm. senin oğulların normal doğumla mı sezaryenla mı oldu? dr bu konuda bir uyarı yapmış mıydı önceden.?

herkese iyi akşamlar.hala hastanedeyim sanırım bayramıda burda geçiricem.çook sıkıcı tek iyi yanı,iyiyim ve istediğim kadar yemek yiyebiliyorum.bugün ve yarınki kan tahlillerim çok önemli yükselme var ise yükleme yapılmicak.dua edin yükselsin bağışıklığım.
odadan bile çıkartmıyolar.maskeyle gezdiriyolar .hoş ben devamlı takamıyorum nefes alamıyorum çünkü.
herşeyimi ince ince araştırdılar.bu sabah ultrasona yolladılar iç organlar için .radyolojici iç organları gezerken bebeğe rastladı aaaa sen hamilemisin dedi.halbuki kağıtta yazıyodu.elini yüzüne koymuş duruyo bebiş dedi.galiba annesi sıkıldıkça oda içerde sıkılıyo:)
işte böyle vakit geçmiyorrrr.sağlığınızın kıymetini bilin evinizde olmanızın kıymetini bilin.insan kaybettikten sonra anlıyo.aslında şükredilcek o kadar çok şey varki..

Kizlar sac kesinden konusmussunuz bence tamamen batil inanc sonucta Allah omur verdiyse yasar bebek bende gecen hafta c.tesi gunu saclarimin uclarinlarindan aldirdim hurafe bunlar

herkese iyi akşamlar.hala hastanedeyim sanırım bayramıda burda geçiricem.çook sıkıcı tek iyi yanı,iyiyim ve istediğim kadar yemek yiyebiliyorum.bugün ve yarınki kan tahlillerim çok önemli yükselme var ise yükleme yapılmicak.dua edin yükselsin bağışıklığım.
odadan bile çıkartmıyolar.maskeyle gezdiriyolar .hoş ben devamlı takamıyorum nefes alamıyorum çünkü.
herşeyimi ince ince araştırdılar.bu sabah ultrasona yolladılar iç organlar için .radyolojici iç organları gezerken bebeğe rastladı aaaa sen hamilemisin dedi.halbuki kağıtta yazıyodu.elini yüzüne koymuş duruyo bebiş dedi.galiba annesi sıkıldıkça oda içerde sıkılıyo:)
işte böyle vakit geçmiyorrrr.sağlığınızın kıymetini bilin evinizde olmanızın kıymetini bilin.insan kaybettikten sonra anlıyo.aslında şükredilcek o kadar çok şey varki..

Canım çok geçmiş olsun Allah bebğine de sanada sağlık versin umarım değerlerin istediğin gibi çıkarda bir an önce çıkarsın...Bu bebişler bir bilse annelri onlar için ne fedakarlıklar yapıyor,onları kucağımıza alıp koklamak için neler feda edebileceğimizi...

hayırlı olsun anım ne tatlıdır iki paşa bide baba anne kıymetli olur ay bende hep iki oğlan isterdim genç evlenip boyumca olsunlar nasip değilmiş şimdi paşamın kocaman annesi olacak

abimin 1kız 1oğlan ama dayı oğlumun 2oğlan ikizleri tek zorluğu yarış yapmaları ben birinci oldum kavgaları biz kız ve oğlanda sen kızların birincisi sen oğlanların hem kızla oğlan aynı olmaz diye çözmüştük sende kardeşler arası yarış olmaz dersin olur biter bide bakımı zor ama inşallah yardımcı bulunur benim annem bakmıştı şimdi 4yaşında ve kreşe gidiyorlar ama küçükken birini sevsen biri bekliyor birini ayağında sallasan öbürü başını yaslıyor ay canım anneye çok zor geliyor ama biraz büyüyünce nasıl tatlı geçen kafede biri biyana biri öbür yana koşuyor anne babada peşlerinde inşallah sağlıkla alırsın kucağına görürürüz bizde paşalarını :nazar:

sağol canım. yazdıklarını okuyunca duygulandım bir an sanki o anları yaşıyormuşum gibi hayal ettim. hem zor hem güzel ikiz bebiş . tabi erkek olunca yarışlar kavgalar daha çok olabilir ama bir yolunu buluruz .bende en çok o anları düşünüyorum hani ikisi de ağlarsa ikisi de o an sevilmek isterse hiç kıyamam onlara birine fazla sarılsam içim gider . bakım konusunda kayınvalidem belki yardım eder annemde gelir arada .sağlıkla doğsunlar da hayırlısıyla herşeyin kolayını buluruz

Allah evlatlarımıza sağlıklı mutlu uzun ömür nasip etsin inş. birşey merak ettim cnm. senin oğulların normal doğumla mı sezaryenla mı oldu? dr bu konuda bir uyarı yapmış mıydı önceden.?

İlki normal ikincisi sezaryen.. Onu plasentanın son aydaki durumuna göre söyler doktorun..
Ben ikincide sancı ve kanamayla gittim bir de bebek iriydi.. Doktor istersen sezaryen yapalım dedi ben kendim de öyle istedim....
Bildiğim kadarıyla risk durumuna göre belirleniyor...
Allah sağlıkla almayı nasip etsin bebeklerimizi...

sonunda bebişimin cinsiyeti belli oldu kızlaaar oğluşum olacak inşallah :) ayşecim bizi de eklersin cnm :34: doktorum çok iyiydi Allah razı olsun.. Ayy o kadar duygulandım ki bugün ultrasonda tatlı bebişimin tatlı kalbinin atışını görünce :5::5: Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın inşallah :49:

sonunda bebişimin cinsiyeti belli oldu kızlaaar oğluşum olacak inşallah :) ayşecim bizi de eklersin cnm :34: doktorum çok iyiydi Allah razı olsun.. Ayy o kadar duygulandım ki bugün ultrasonda tatlı bebişimin tatlı kalbinin atışını görünce :5::5: Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın inşallah :49:

maşşallah Allah bağışlasın oğluş bolluğu var bu sitedee

kızar ben ayın 7 de unnadodan sipariş verdim kampanya bitti hala tedarik sürecinde yazıyor tatilde geliyor kaç gündür ha geldi ha gelicek diye evdeyim bu ne ya bir daha almıcam sizdede böyle şeyler oldumu ay çok güzel şeyler ama böyle teslimat görmedim diğer firmalarda

Valla ben de anlamadım, siparişi verince herhalde 3-4 güne elimde olur diye düşünüyordum; daha kampanya bitecekmiş de paketlenecekmiş de kargoya verilecekmiş de... Kampanya bitecek, firmaya toplam sipariş bildirecekler filan herhalde. Amaan gidip dolaşıp dolaşıp beğenirim alırım herhalde bundan sonra hesaplı veya çok hoşuma giden bir elbise görmediğim sürece.

kızlar bebişim kız'mış :)

Prensesin hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün. Bu arada geçmiş olsun, Allah başka acı yaşatmasın.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunları internette buldum hanımlar :)

Valla ben de şeftalinin içine düşüyorum, ömrümde yemediğim kadar şeftali yedim hamilelikte. Neyse ki erkek bizimki :9:

kızlar bugün dokora gittik. bebeklerim ikisi de erkekmiş ve sağlıklılar çok şükür.biri kesin erkek dedi de diğeri tam göbek deliğime denk gelmiş tam emin olamadı epey baktı sonra erkek dedi . içimden bir kız bir erkek geçiyordu ama olsun önemli değil yine de çok sevindik :nazar:

Oyy iki paşa geliyor, Allah sağlıkla mutlulukla kucağına almayı nasip etsin. :nazar::emir_bebek::emir_bebek:

Hayırlı uğurlu olsun oğluşun, Allah analı babalı büyütsün sağlıkla huzurla. Yakında tam takım hepimiz öğrenmiş olacağız herhalde cinsiyetleri az kaldı.

Kızlar ben iki-üç gündür hissediyorum bebişimi, yani bağırsak hareketi olmadığından %99 eminim. Bir şeyler kımıldanıyor içerde, bazen göbeğimin alt tarafına bir şey değiyor sanki dirseği çarpar gibi. Hissetmek süper bir şeymiş, tabi Allah'ın izniyle biraz daha büyüyünce tam süper olacak :9:

Ayıptır söylemesi bende de var bağırsak tembelliği ve bu ara hemoroid derdim çok fena. Üç gündür Activia yiyorum, bir de sabahları ılık suyla kayısı yiyorum, tam düzelmese de daha iyiyim. İnternetten baktım, probiyotik yoğurtlar yenebiliyormuş hamilelikte. Görümcem de kendisi Activia ile yoğurt mayalıyor, doktor sakıncası yok demiş. Varsa bu dertten muzdarip haberiniz olsun.

cok gecmiş olsun Allah şifa versin.inş tahlillerin güzel cıkarda bian önce cıkarsın hastaneden.
bende diger hamileligimde 1 hafta hastanede kalmıştım düşük tehlikem vardı, cok yıpratmıştı beni o ortam.

Ayıptır söylemesi bende de var bağırsak tembelliği ve bu ara hemoroid derdim çok fena. Üç gündür Activia yiyorum, bir de sabahları ılık suyla kayısı yiyorum, tam düzelmese de daha iyiyim. İnternetten baktım, probiyotik yoğurtlar yenebiliyormuş hamilelikte. Görümcem de kendisi Activia ile yoğurt mayalıyor, doktor sakıncası yok demiş. Varsa bu dertten muzdarip haberiniz olsun.

Activia yerine kefir alıp onu normal sütle mayalayıp yogurt yapabilirsin.o da bagırsakları iyi çalıştırıyor.Birde kuru incir cok iyi geliyor

Activia yerine kefir alıp onu normal sütle mayalayıp yogurt yapabilirsin.o da bagırsakları iyi çalıştırıyor.Birde kuru incir cok iyi geliyor

İncirin iyi geldiğini duymuştum ama niyeyse kuru incirle yıldızımız barışmadı :) Ama kefir olabilir canım çok sağol olmazsa onu deneyeyim.

hemoroid dogumdan sonra dahada artıyor bilginiz olsun.o nedenle hamileligin boyunca ihmal etmemeye calış
ben hayatımda hemoroid nedir bilmezdim ama dogumdan sonra afedersiniz popo kısmında meme gibi bişi cıktı ve kanama yaptı
akşamdan 3-4 tane kayısıyı bi kaseye koyup üstüne su koyuyordum
sabahta kayısıları yiyip suyunuda içtim.kuru inciride yedim.ve cok faydasını gördüm.bi kac gün içinde gecmişti diyebilirim.

Back
X