Günaydın hayrlı pazarlar
ilk bebegi olacak arkadaşlara tavsiyem cocugun bütün sorumlulugunu üstünüze almayın.siz emziriyorsanız babasıda gazını cıkarsın.arkasından şımartın onu.ben beceremiyorum gazını cıkarmayı sen ne güzel yapıyorsun aşkım v.s gibi
banyosunu birlikte yaptırın mutlaka.ben korkarım yapamam v.s derse cesaretlendirin kacmasına müsade etmeyin
ek gıdaya gectikleirnde akşam yemegini mutlaka babasının yedirmesini saglayın.bu cok cokkk önemliiii
yine biraz büyüyünce tek başına banyo yapmasını ögrenmesi lazım
akşam yatarken diş fırcalaması yada cocugun sütünü içirme görevleri babada olsun
görevlerini sorumluluklarını bilmesi lazım.yapmadıgı zaman huysuzluk yapın.
bunları yaparsa zaten başka ekstra iş bekleyip cok üzülmezsiniz.
ama ilk bebeginiz diye bütün herşeyiyle anne olarak siz ilgilenirseniz emin olun ilerde sinir hastası olursunuz
bebek tek kişiyle yapılmıyor.eli mahkum babada elini taşın altına koymak zorunda.
mesela dışarı cıkacagımız zaman ben kıyafetlerini hazırlardım, eşime giydirmesini rica ederdim.
yada cocugun biraz ateşi cıktıgında cnm netten bi bakarmısın yüksek ateş derece sınırı neymiş diyordum.
yada bebegin gazı varsa nelerin iyi geldigine bi bak forumlardan deyip topu ona atıyordum.yok sen bak dediginde hep bi bahane buluyordum
ben bunları tee hamileyken ögrendim aslında ama onunda araştırıp ögrenmesini saglamaya calıştım.bebek hakkında bilgileri arttıkca ona bakmaları ilgilenmeleri daha keyifli hale gelir.
ne kadar guzel bir konuya deginmissin ben neyi yapmayin dediysen hepsini yaptim aslinda yapmak zorunda kaldim
dogumumu tr de yaptim esimde ydisindaydi o sirada gelemedi herseyiyle ben tek basima ilgilendim
tepemde annesiyle babasi vardi ama hicbir ise yaramiorlardi
cok yiprandim sonrasindada esim geldiginde alisma sureci yasadi ayak uyduramadi cok kotu oldu aramiz
cocugumda bende esimde kotu bir donem gecirdik
ben yapi olarak tez canli biriyim yani aslinda annelik ic gudusu de denebilir.
kizimin dis cikarma zamanlariydi. o zamanlar yeni gelmistik buraya ben dilde bilmiyordum
burda ingilizcede yaygin degil. ilesim cok zor oluyordu neyse aksam baktim agliyor
esim dedi distendir ya o oyle diyor ama ben diyemiyorum iste gecer distendir diyemiyorum.
babasi umursamiyor ben niye ugrasiyorum diyemiyorum dr a gidelim benim icim rahat etmeyecek dedim
yok iste saat kac bu saatte dr mu bulucaz bulsak nasil derdimizi anlaticaz ing bilmiyorlar
iyi dedim ya bunlar hic gece hasta olmuyorlarmi derdimizi anlatamicaz diye birakalim olsun cocuk dedim
bir ton laf etti gittik bulduk bir hastane dr vardi ingilizcede biliyordu ve dis degil sorun bogaziymis ilaci verince rahaladi cocuk uyudu
iste benim esim boyle biriydi cene yapa yapa egittim biraz gecede olsa simdi giki cikmaz hastaneye gideriz
zaten artik ona ihtiyacimda yok ben halledebiliyorum kotu komsu insani ev sahibi yaparmis kotu kocada beni dil sahibi yapti resmen
neyse zamanla biraz biraz sorumluluklari vermeye basladim bazen yikatiyorum kizimi. eline kaseyi verip yedir diyorum
parka yolluyorum onlari . ama malesef toplumumuzda bu boye ve ben encok bizleri sucluyorum biz yapiyoruz bu hale getiriyoruz.
lafim meclisten disari ama esek olduktan sonra semer vuran cok oluyor.
mesela ben esime kahvalti hazirlamiyorum bazen eserse cok ender erken kalkarsam oda
cunku alistirmak istemiyorum el ayagi tutuyor onu yapabilir 2 tabagi masaya koyup yiyebilir calisma odasinin sadece yerini supurup silerim masasina dokunmam toz yumagi olsada o silecek .
herseyi de ben yaparsam bu artik farz olur biz bu konuda baya yol aldik ama yeterli degil.
ay ne cok yazdim ama kizlar size taviye hicbirsey icin gec degil inat edin yaptirin yapsinlar bir tek ise gidip gelmek olmaz
calisan anneler birtek ise gidip gelmiyor onlari farkli yapan ne? elbette suyunu cikarmamak lazim ama sorumluluk almalilar.
cocuk birtek annenin cocugu degil