2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
anam herkesin canını çektirdim kızlar gerçekten etkileniyorsanız değiştireyim nickimi daha öncede sormuştum etkiliyorsam admine yazayım değiştireyim nickimi

maşallah senin bebişinede benimki zayıfmı ne kiloları bana veriyor hep :)

bence değiştirmene gerek yok canım..zaten ne kaldı şurda mandalina çıkmasına..

zamane hamişleri işte :1::1::1:

anam herkesin canını çektirdim kızlar gerçekten etkileniyorsanız değiştireyim nickimi daha öncede sormuştum etkiliyorsam admine yazayım değiştireyim nickimi

maşallah senin bebişinede benimki zayıfmı ne kiloları bana veriyor hep :)

mandalinanın çıkmasına ne kaldı ki canım doğurmadan yicez sonuçta :)
bunun için nick mi değiştirilir

dr.bana 20 ocak doğum tarihin dedi seninde 19uymuş bebeğinin kilosu daha fazla benim bebişten
ama bunda kendimi suçluyorum kesinlikle
hamile kaldıktan sonra 7 kilo verdim alamadımda,düzgün beslenmiyorumda bebek nasıl beslensin:(

kızlar ya burda yemek konuşunca canım çekiyor
geçen mücver muhabbeti oldu akşam eve gittim yaptım e mandalina diyosunuz onu napimm
hem sizle bi siteden aldığım yazıyı paylaşayım:

Araştırmalara göre anne karnındaki fetüs, annenin sinirli halinden veya örneğin çok yemek yiyen halinden kesinlikle etkileniyor. Eğer abur cubur tüketen bir hamileyseniz bebek bunu kıtlık sinyali olarak yorumluyor.”Hımm demek ki sürekli tıkınmak lazım, yemek lazım, ileride savaş çıkarsa böylece hazırlıklı olmuş olurum” diye yorumluyor. Yada ”Hımm çabuk sinirleniyor olmak işleri daha kolay çözüyor galiba, baksana anne de öyle yapıyor” diye düşenebilir. Üstelik bu düşünceleri sadece anne karnında değil tüm yaşamı boyunca taşıyor olacak!

Son düzenleme:
benim kızımda gece tekmelerinden uyutmaz gündüz kendi uyur :) uyarı sistemleri çok güzel göbeğime vuruyorum bir iki tık tık yapıyorum ardından oda tekmeliyor bana tepki veriyor

sağ göğüs altında batma bendede var aslında doktora bugün sorcam iyiydi cuma tekrar gidecem sorayım onu uzun süre oturdummu hele nasıl vuruyor

bende deli gibi yatarım bazen bir uyanıyorum yüzüstü yatmışım nasıl doğrulduğumu şaşırıyorum ezilcek gibi geliyor bana ama aslında şu zamanlarda sıkıntı olmazmış

Selam kızlar
anlaşılan muhabbet koyu. Pek takılamıyorum işlerden güçlerden. Umarım herkes iyidir, herşey yolundadır. Yarın ayrıntılı ultrasonum var dua edin herşey güzel çıksın cteside doktor randevum var 5 hafta olacak gitmeyeli. İlkinde 3 haftaya cıkarmazdım :) ikincide daha sabırlı oluyor insan. :49:SIZE]

hehehe bi ara benide gece tekmelerden uyutmuyodu zilli :52:
iyimiş şimdi yazını okuyunca göbişe bi tık yaptım ana oda ne cvp verdi bana aman yerim ben onuuuuuu :9:
:nazar:
sorma ya sağ göğüs altındaki batma fena oturunca başlıyo ağrı doktra söledim ama pek bişe demedi bebekle ilgisi yok dedi nasıl rahat ediyosan öle otr dedi geçişştrdi sankim :) başka doktra sormuştum daha önce oda geçiştrdi oda bebekle ilgisi yok dedi kas ağrıması dedi..ay ben yüzüstü yatmamayı alışrtdım kendimi 5 aydır yatmyrum ama sırt üstü yatyrum oda zararlıymış öle diyolar amaneden acep

evet canım etkiliyor maleseff..dikkat etmek lazım..özellikle yemeklerle birlikte içildiği zaman bebek yediklerimizin faydalanamıyor canım..hiç vitamin almıyor boşa yemiş oluyoruz..yemeklerden en az 1-2 saat sonra 1 bardak açık çay tavsiye ediliyro..ben papatya ve nane çayı içiyorum..benide rahatlattı diyebilirim..gaz problemim ortadan kalktı..hergün 1 fincan kahve içiyorum ama..

eyvah mı desemne desem bilemedim ben hep yemek bitince direk çay içenlerdenim:) bundan sonra çok dikkat edeceğim sağol bilgilerin için canım:)

Kızlar kek yiyelim mi canım çekti:9:
yaaaa bendee istiyorummm kaç gündür ama akşama eve gidince yemek yiyorum vee yatıyorum hiç kek yapasım gemiyo :((
verdikleri rapordan bişiy anlamadım kendi doktorumada cuma günü göstercem ama başka kadın doğum doktoruna sordum genel olarak iyi dedi sağlıklı herşey yolunda sadece sol tarafında baskı var oda sağ tarafına yat sürekli önemlisorun değil ama sen yinede sağ tarafına yat sürekli dedi :))kız olduğu kesinleşti birde çok yaramaz olduğu kesinleşti 370 grammış :)
ohh maşşallahhhh tomniş kuzuna senin :)) iyi olmasına çok sevindim cnm :)) akşam bizimde ayrıntılı ultrason var umarım herşey yolundadır çok heyecanlıyımmm :))

dr.bana 20 ocak doğum tarihin dedi seninde 19uymuş bebeğinin kilosu daha fazla benim bebişten
hamile kaldıktan sonra 7 kilo verdim alamadımda,düzgün beslenmiyorumda bebek nasıl beslensin:(

haklısın az kaldı rizede belkide çıkmıştır orada daha erken çıkıyordu sanırım yanlışsam düzeltin beni rizeliler :))

eğer birilerine zararı olursa değişilir nick canım soonuçta hamişlikte can çekmesi önemli :))

evet bugün doktorda dedi 19 ocak diye ama ben 13 kilo aldım ve sütü peyniri ne bileyim yeşil bitkileri her türlü besini almaya özen gösteriyorum midem bulanırken bile herşeyi yemeye çalılştım çalşıyorumda sen daha iyi bilirsin tecrüben var sanuçta kilo almak çokta iyi değil kilonunda sakıncası var her şey dozunda olmalı değilmi

kızlar ya burda yemek konuşunca canım çekiyor
geçen mücver muhabbeti oldu akşam eve gittim yaptım e mandalina diyosunuz onu napimm
hem sizle bi siteden aldığım yazıyı paylaşayım:

Araştırmalara göre anne karnındaki fetüs, annenin sinirli halinden veya örneğin çok yemek yiyen halinden kesinlikle etkileniyor. Eğer abur cubur tüketen bir hamileyseniz bebek bunu kıtlık sinyali olarak yorumluyor.”Hımm demek ki sürekli tıkınmak lazım, yemek lazım, ileride savaş çıkarsa böylece hazırlıklı olmuş olurum” diye yorumluyor. Yada ”Hımm çabuk sinirleniyor olmak işleri daha kolay çözüyor galiba, baksana anne de öyle yapıyor” diye düşenebilir. Üstelik bu düşünceleri sadece anne karnında değil tüm yaşamı boyunca taşıyor olacak!

bana bakma sen ozaman :))

ayy öylemi düşünüyormuş bıcırıklar yerim ben onları bol kahkaha atalım da gülücük yüzlerinden eksik olmasın :)

iyimiş şimdi yazını okuyunca göbişe bi tık yaptım ana oda ne cvp verdi bana aman yerim ben onuuuuuu :9:
sorma ya sağ göğüs altındaki batma fena oturunca başlıyo ağrı doktra söledim ama pek bişe demedi bebekle ilgisi yok dedi nasıl rahat ediyosan öle otr dedi geçişştrdi sankim :) başka doktra sormuştum daha önce oda geçiştrdi oda bebekle ilgisi yok dedi kas ağrıması dedi..ay ben yüzüstü yatmamayı alışrtdım kendimi 5 aydır yatmyrum ama sırt üstü yatyrum oda zararlıymış öle diyolar amaneden acep

doktorların bu geçiştirmelerine hastayım ya :)
cuma günü ısrarla bende sorayım bakalım ne diycek yazarım sonuçları sonrasında :)
sırt üstü neden zararlıymış

yaaaa bendee istiyorummm kaç gündür ama akşama eve gidince yemek yiyorum vee yatıyorum hiç kek yapasım gemiyo :((

ohh maşşallahhhh tomniş kuzuna senin :)) iyi olmasına çok sevindim cnm :)) akşam bizimde ayrıntılı ultrason var umarım herşey yolundadır çok heyecanlıyımmm :))

senin de haberlerini bekliyorum güzel haberlerini tuğba çok güzel görünüyor normal ultrosondan farkı benim girdiğimin ekranı kocamandı ve iyice yaklaştırdı doktor

bana bakma sen ozaman :))

ayy öylemi düşünüyormuş bıcırıklar yerim ben onları bol kahkaha atalım da gülücük yüzlerinden eksik olmasın :)

doktorların bu geçiştirmelerine hastayım ya :)
cuma günü ısrarla bende sorayım bakalım ne diycek yazarım sonuçları sonrasında :)
sırt üstü neden zararlıymış

senin de haberlerini bekliyorum güzel haberlerini tuğba çok güzel görünüyor normal ultrosondan farkı benim girdiğimin ekranı kocamandı ve iyice yaklaştırdı doktor

ayy inşallah cnmm yaaa :)) valla 4 gözle akşam olsun diye bekliyorum ama randevum 9:45 de :((

slm kızlar.yaaaaaaaaaa kafam acayipp karışık.1 eylülde karnım ağrıyor şikayetiyle aciilik oldum ben.idrar tahlili yapıldı.kan tahili yapıldı bebeğe baktılar bir şey çıkmadı...neyse bugün sağlık ocağına gitmek durumundaydım.idrar tahlili istedi sonuç olarak idrar yollarında enfeksiyon var dedilerrr.ilaç yazdı bide kafam karıştı.doktorumu aradımm onada henüz ulaşamadımmmm :( napıyım ben yaa???bana akıl verin kızlarrrr

slm kızlar.yaaaaaaaaaa kafam acayipp karışık.1 eylülde karnım ağrıyor şikayetiyle aciilik oldum ben.idrar tahlili yapıldı.kan tahili yapıldı bebeğe baktılar bir şey çıkmadı...neyse bugün sağlık ocağına gitmek durumundaydım.idrar tahlili istedi sonuç olarak idrar yollarında enfeksiyon var dedilerrr.ilaç yazdı bide kafam karıştı.doktorumu aradımm onada henüz ulaşamadımmmm :( napıyım ben yaa???bana akıl verin kızlarrrr

bol su içmelisin ilaç işini doktorun bilirde sen su içmeye özen göstermelisin bence

haklısın az kaldı rizede belkide çıkmıştır orada daha erken çıkıyordu sanırım yanlışsam düzeltin beni rizeliler :))

eğer birilerine zararı olursa değişilir nick canım soonuçta hamişlikte can çekmesi önemli :))

evet bugün doktorda dedi 19 ocak diye ama ben 13 kilo aldım ve sütü peyniri ne bileyim yeşil bitkileri her türlü besini almaya özen gösteriyorum midem bulanırken bile herşeyi yemeye çalılştım çalşıyorumda sen daha iyi bilirsin tecrüben var sanuçta kilo almak çokta iyi değil kilonunda sakıncası var her şey dozunda olmalı değilmi

yararlı besinleri tüketiyor olman çok güzel
hatta derler anne hamileyken ne tüketiyorsa bebek doğunca o besinleri sever:))
yazdıkların zaten tüketmen gerekenler
ama normal doğum düşünüyorsan seni zorlayabilir kilo, gerçi dr.un belki anlatmıştır
son 3 ayda annede bebekte daha çok kilo alıyor dikkat:)
oğluma hamileyken dr.bana 14-16 kilo almalısın dedi 14le kapatmıştım ama doğumdan sonra anneliğe alışma stresiyle kiloları vermiştim
bunda daha alamadım ama son aylarda hızlı bir çıkış yaparım bende:DD

bende meyve sebzeye dadandım öyleki patatesi bile yemek yaparken çiğ yiyorum
ıspanak salatası yapıp yiyorum
otçul bir aile olduk sayemde:)

ben en son dr a gittiğimde sordum yatış bicimini.. dedi ki dr um ' istediğin gibi yatabilirsin tatlım, yatabiliyosan rahatsız olmuyorsan yüzüstü bile yatabilirsin sıkıntı yok. 34.haftadan itibaren sırtüstü yatmamanı istiycem, o zamana kadar serbestsin' dedi. içim cok rahatlamıştı. şu an yüzüstü de yatıyorum, bacağımı içe çekerek tabi :) sırtüstü de yatıyorum ki en cok böyle rahat ediyorum.. dr uma güvenim sonsuz olduğundan içim de cok rahat..

cnm doktoruna kesinlikle danış bi şekilde ulaşmaya çalış doktorun en doğru şekilde yönlendiricektir . banada sağlık ocağı idrar yollarında enfeksiyon var dedi doktorum çok az bol su ile atlatırsın ,ilaca gerek yok dedi umarım seninkide öledir :))
içini ferah tut sen güzel geçecek tabi el sallayacak annesine

inşallahhh cnm inşallahhhh :)))

Kızlar, emzirirken de diyorlar ya bol sıvı diye.. Hamilelikte de bol sıvı bebeği geliştiriyor... Ben ilk bebeğimde az ikincide çok su içiyordum... İkinci de hem daha az kilo aldım hem de bebek daha hızlı gelişiyordu...
37 haftalık doğdu 4 kilo... 37 haftalık ultrason ölçüleri 42+2 ile ölçüşüyordu..

Back
X