2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
fazla olmus evet. yenidogan ı cok kullanamıyosun. ben de bunda hastane cıkısı almıcam. kızımda almıstım ve bi ton para bayılmıstım cogunu kullanamadım bile :ssz: bi aksilik olmazsa 1 gece kalırım yine hastanede. 2-3 zıbın, 2-3 takım ( zıbın gibi ustu olanlar ve patikli pantolon altı da ), 1 battaniye, portbebe, bi kac agız mendili, 7-8 tane de bebek bezi alırım. kendim icin de hasta bezi, 2 tane pijama takımı, terlik, 3-4 tane atlet, kulot falan koyarım sanırım...
tamam işte bende de 5 tane yeni doğan çıtçıtlı body 3 tane 0-3 ay zıbın var yeter herhalde arkadaşım var aramızda bir ay var onun da erkek olmadı yeni doğan bodylerinden 2 sini ona veririm takımları da hep büyük aldım zaten

bu arada ben kızımda da bunda da tetanoz yaptırmadım, doktorum istemedi

benimki de gerek yok dedi demek size de öyle demiş telaş yapmayayım o zaman sağol cnm

Eki Görüntüle 509096 Eki Görüntüle 509132 Eki Görüntüle 509133 Eki Görüntüle 509134 Eki Görüntüle 509135 Eki Görüntüle 509136 Eki Görüntüle 509137 Eki Görüntüle 509138 Eki Görüntüle 509139 Eki Görüntüle 509140 Eki Görüntüle 509141 Eki Görüntüle 509142 Eki Görüntüle 509143 Eki Görüntüle 509144 Eki Görüntüle 509145 Eki Görüntüle 509146 Eki Görüntüle 509147 Eki Görüntüle 509148 Eki Görüntüle 509149 Eki Görüntüle 509150 Eki Görüntüle 509151 Eki Görüntüle 509152 Eki Görüntüle 509153 Eki Görüntüle 509154 Eki Görüntüle 509155 Eki Görüntüle 509156 Eki Görüntüle 509157 Eki Görüntüle 509158

işte bizim cicilerr
park yatak ,oto koltugu ,küvet ,port bebe ve çantası ,puset kızımdan kalanlar.bunları oglum içinde kullanabilirim
ayrıca bi cok kızımdan kalan cıtcıtlı badyler.
Digerlerini yeni aldım.renkleri birbirine kombine etmeye calıştım umarım olmuştur.yani yatak ve nevresim takımı uyumlu oldu v.s gibi
yukardaki 2 hastane cıkışından lacivert olanın 5 li olanını aldım ,diger mavisi 11 parca
kızımında 1 ay sonra dogum günü oldugu için onada bu elbiseyi aldım.onunda gönlü oldu yani :)

canım çok ciciler bitmiş sayılır senin hazırlıklar, bir de bir şey soracağım park yataktan memnun musun yoksa karyola mı alalım hala kararsızım :44:

Kızlar tatile çıkıyoruz biz! İstanbul'u çok özlemiştim, epeydir gelememiştim. Şimdi gidip kocamla tatil yapıcaz azcık. Nostalji yapıcaz, 6 sene flört ettik oralarda. Şimdi uzaklardayız, çok özledik. Hem arkadaşlarımı görücez, keyifli olur inşallah. Gitmişken bebişe de bikaç bişey bakayım diyorum! Park yatak için neresini öneriyodunuz kızlar? Saraçhane mi?
Bebiş doğduktan sonra gidilmez epey bi süre. Ondan gidip gezelim bakalım.
Hepinize güzel hafta sonları diliyorum şimdiden!

Canım ben geçende minik bi farecik gördüm, içinde müzik kutusu vardı. Kuyruğunu çekiyosun, kurulmuş oluyor. Kuyruğu sonuna kadar içine girinceye dek çalıyo müzik kutusu:1: Kendim bile alıştım, bebeği geçtim. Akşamları onla uyuyorum!
:53:

park yatak için saraçhane mantıklı ben dün baktım pazarlık edin kızlar nakitte 290 dediği park yatağı 200 e bırakıyorlar 149 a falan süper çeşitler var bence oradan alın çok çeşit var

müzik kutusunu merak ettim resmini ekleyebilir misin çok hoş ya demek seni de uyutuyor :1:

Faydalı bilgiler icin teşekkür ederiz arzucum.. o markalardan almayı hiçç düşünmüyorum zaten.. hemen büyücekler ve coğunu cok fazla giyemiycekler. o kadar para vermeye gerek yok yani.. pamuk oranı yüksek uygun fiyatlı olanları tercih edicem.. şu f&f markasını biliyorum ben de arkadaşımın bebişine ordan bişeyler almışlığım var kendisi de almıştı hatta sonra.. sen söyleyince nasıl unuttum ya diye kızdım kendime :)) ben de kipanın yolunu bi tutayım... bir de a&c demişsin ona da bakim optimumda vardı o mağza..

ÖMER 'ime de bakar mısın canımm :)))

usg nin güzel cıkmasına sevindim tontirikcim... güzel haber :)) aldıklarını da koy bekliyoruz resimleri:) güle güle giysin bebişin :)

ayakta mı duruyodu ayyyy inanmıyorum.. bu minnoşlar napıcağını şaşırıyo icerde gercekten. ama o halde görmek isterdim ben de bebeğimi.. hoş benimki yatıp keyif yapıyodu en son bacak bacak üstüne atmıştı... ehl-i keyif mi olcak nee ya da ağır abi :)) öyle az hareket ediyo ki bazen merak ediyorum niye diye.. hep hareket etsin istiyorum, hep hissedeyim onu:)))

güzel cantaymış beğendim canım.. sonrasında da kullanılabilir, cok amaclı.. ama bu bebiş cantalarının içinde soğuk ya da sıcak tutan bölmeler var ya ben en cok onlar icin istiyorum o cantalardan. dışarı cıkarkken cok avantajlı diye düşünüyorum. ama o bölüme alternatif bişey bulunursa böyle bir canta da düşünlebilir..

bu da güzel canım evet..

0-3 ay al ama cok alma fazla giyemiycekler hemen büyücekler inşallah yavrularımız.. daha cok 3-6 alıcam ben :))

günaydın canım.. nasılsın? :))

günaydın tuğba nasılsın canım daha iyi misin???

günaydın chekirdekk cim nasılsınn ???

20.haftadan sonra yapılıyor canım, beni de önümüzdeki hafta cağırdılar. 22.haftam oluyor..

ya benim dr.cuğum bana tetanoz aşısından bahsetmedi. ama aile hekimliği cağırdı aşı olcaksın diye.. benim de başta yapılan o toxo lar :) normal cıkmıştı.. dr uma sorsam mı acaba olmama gerek var mı diye bilemedim :44:

maşallah enerjine sağlık yaaa helal olsun :)) düğünde döktürmene bayıldım ben maşallahh..:1:

ayşeeeeee .... kacırdığım bişey mi var.. kızının adı kesinleşti mi, zeyneb diyebilir miyiz artık ??? :))))))

doğum günün kutlu olsun canım :))))))) evlatların ve eşinle nice mutlu güzel yıllar gecirmeni diliyorum..
:nazar::81::119::123:

ben de mothercare markaları demstoc tan aldım 7 li bodylere 22 lira verdim tanesi 3 lira oluyor pazarda bile daha pahalı yani istanbulda iseniz bulabilirsiniz sizde yoksa ben de çok para vermek istemem çünkü çok çabuk büyüyorlar
ama ben komşumun kızına bir polar yelek almıştım 6 ay için kız 1.5 yaşına kadar giydirdi nerdeyse gördükçe çok hoşuma gidiyordu
dar geliyor belli ama giyilmeyecek gibi değil tabi bebekten bebeğe de çok değişir

bence doktorumuz gerek yok diyorsa olmayalım aşı falan ben olmayacağım galiba

bahsettiğin sanırım pusetlerden
ben oğlumu hastaneden çıkartırken onun içine koymuştum çokta rahat ettik
evde oyuncak asıp 2.aydan itibaren bile kullandık
misafirliğe gittiğimde onun içinde sallayıp uyuttuğum bile oldu:DDDD
arabada da kesinlikle güvenlik açısından önemli özellikle bebeğiyle yanlız dışarıya çıkan anneler için
hehheee yazınca farkettim ki çok amaçlı kullanmışım :DDDD

evet zaten çok amaçlı evde ana kucağı arabada oto koltuğu olarak kullanılıyor.bazalı isofixli olanlar güvenlik açısından daha da iyi. henüz almadık biz ama maxi cosi, römer, be safe markalarından birini düşünüyoruz.

hmm bi bakim onlara da.. bak bi de ben böle bişe beğendim baby2go nun yakından görücem hafta sonu 150 tl fiyatı da onun.. sonunda ona dönceğim dediğin kırmızı olan tiny love ı mı canım?
Eki Görüntüle 509356

evet işte bende onu diorum diğer bebişe de kullanabilirim, alim die ama kararsız da kalıorum başka markalara ve modellere de bakınca... uyuma için güzel ama acaba içinde vakit geçirebilir mi uyku öncesi veya sonrası orası soru işareti.. diğer modeller daha renkli ve oyuncaklı sanki daha iyi oyalanırlar içinde gibi :)

buldum canım siteyi saol önerin için.. bi de oraya göz atim :)

şu fotoğraflı olan güzel bbay2go markası sanırım hem kocamanda değil;kışın ben onu sonra nereye sıkıştırırım ,tercihim benimde tiny love,ama burdan baktıkça değişik değişik şeyler var,fikir oluyor insana ....şaka maka zaman yaklaşıyor,ev tipi ana kucağı çok gerekli diye düşünüyorum;birde ana kucakları var;hani şu arabalarda oto koltuklarına benziyor kraftın benim kuzen 3 aylık oldu kızı ,onun içinde büyüdü ,o kadar memnunduki ,eline alıp alıp mutfak bi oturma odasında ,ben bile alıp elime oda oda gezdirdim ,çokkkk pratiktiiiiiiiiii

evet canım annemler 5 kız kardeş :) :) :)
ay ama 5 çocukla başa çıkmak da kolay olmaz hee :D

canım ınan ki çok iyi dede oluyolar :) kendı babam ıcın söyluyorum çocuk gibi
oyun oynar yani elifde diğer yegenelrım de dayımın cocukları fln babamla oynamaya bayılırlar :)

keısnlıkle anne babanın örnek olması çok öenmli belkı daha önce yamzısımdır buraya ama
biz bişeyelr öğrenırken annem veya babam öğretsın farketmez annemde babamda katılırdı
ıkısıde bişeyelr söylerlerdi yanı kımse kımsenın basına yıkmazdı bişei...o zaman olması gereken gibi
gelıodu sımdı düşündükçe aslında ne önemli bişey yapmışlar :) inş biz de iyi ebeveynler oluruz
doğumdna fln değilde tüm hayatını etkıleyecek yanlışalr yapmaktan krokuyorum

herhalde çok zor olur ben iki diorum eşim de öle derdi şimdi arada 3 falan dio benim o bile aklıma yatmıo :)

ayyy maşallah babana:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: :) zaten bi eşimin nasıl bir baba olacağını bir de babamın nasıl bir dede olacağını çok merak ediyorum :):)

walla anne baban gerçekten iyi birer ebebeynmiş maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar: canım korkma anne babamızdan gördüklerimizi uygulasak bi de takıldığımız yerlerde bi uzmana danışırsak bişi olmaz allahın izniyle.. bi de bilimsel araştırmaların doğruluğuna inanıyorum ben.. sabahat paktuna die bi dr var onu bir iki programda dinlemiştim gerçekten hem bir anne hem de bir dr olarak çok faydalı bilgiler veriyor... kitaplarını almayı düşünüyorum onun gerçekten faydalı olacağına inanıorum... bi de bi kitap var etkili anne baba eğitimi die onu aldım ona başlicam, onu da bi doktor tanıdığım önermişti..

Son düzenleme:
evet zaten çok amaçlı evde ana kucağı arabada oto koltuğu olarak kullanılıyor.bazalı isofixli olanlar güvenlik açısından daha da iyi. henüz almadık biz ama maxi cosi, römer, be safe markalarından birini düşünüyoruz.
kesinlikle çok pratikkkk fakat bunlar ayrıca araba koltuğu olarak kullanılıyor mu ki

uzun süreli kullanılan birşey olsaydı bu parayı verirdim ama 3-4 ay için değmez
sizlerin ilk bebeği alsanızda 2.ve 3.lerde kullanırsınız
ama ben 3.yüde düşünmediğim için elimde kalıcak:(
gerçi sizlerde hangi birini alıcaksınız birsürü ihtiyaç var ve çokta pahalı herşey:(
oğlumdan büyük eşyalarımız olduğu için çok masrafım yok benim

ne güzel ikinci bebek olunca büyük parçalar hazır oluo elinde... sadece kıyafet derdin oluo...
canım odamız hazır yani dolabı kitaplığı (evlenirken o odaya bebiş olunca kullanırım düşüncesiyle beyaz bir kitaplık ve dolap yaptırmıştım), annemle babam da beşiğini falan yapıcaklar diorum oda takımı hazır... sadece odanın süslemeleri war.. bize de işte diğer şeyler kaldı.. bakalım babanne dede ne yapıcak onu bilmiorum, kayınvalidemin babası rahatsız çok heyecanlıydı ilk torun die ama ilgilenemio bu aralar bende bişey diyemiyorum ona.. ama oto koltuğuyla bebek arabası 1500-2000 civarı, ee bunun ana kucağı war, şu tekmele oyna halıları hoşumuza gidio, eee daha önceden hiçbir hazırlığımız yok kıyafetlerinden emziğine kadar bi ton şey war alıncak.. o sebeple daha çok araştırma yapıyoruz, hem kaliteli hem de çok uçuk fiyatlı olmayan kullanışlı şeyler tercih etmeye çalışıyoruz.. ee tabi burda arkadaşların paylaşımlarını ve tecrübeli annelerin önerilerini de dikkate alarak alışveriş listesi hazırlıyorum, yavaş yavaş almaya başladık işte bakalım...

Şu tulumları,pusetleri,battaniyeleri gördükçe Allahım bebeklerimize sağlıkla kavuşabilecek miyiz acaba diyorum.. yüzleri nasıl olacak, ilk gördüğümüz an neler hissedicez..

ÇOK HEYECANLANIYORUM,ağlamak istiyorum :(

ana kucağı-oto koltuğu araştıran hiç yok galiba daha önce de yazmıştım kimse yorum yapmamıştı. ben baya araştırdım.çünkü yurt dışında ana kucağı- oto koltuğu olmadan hastaneden cıkarmıyorlar bebeği. bebeğin güvenliği için çok önemli anne kucağında arabadayken Allah korusun kaza olsa bebek 3. kattan düşmüş gibi bir basınca maruz kalıyormuş. arabası olanlar araştırsın tavsiye ederim

canım ben onlara baktım en iyisi maxi cosi testlerden falan iyi not almış.. gerçi pazar günü bi bebek mağazasında satıcı jane die bir markayı da önerdi onu da araştırın o da testlerden çok iyi not aldı dedi.. daha önceden konuşmuştuk bunu ondan cevap vermemişlerdir.. ben maxi cosi cabrio fix oto koltuğunu alıcam, bebek arabası için de eşim concord neo dio ben quinny mood onda kararsızız.. concord daha kibar quinny çok hantal duruo die istemio bende kararsız kaldım açıkçası bakalım...

canım ben onlara baktım en iyisi maxi cosi testlerden falan iyi not almış.. gerçi pazar günü bi bebek mağazasında satıcı jane die bir markayı da önerdi onu da araştırın o da testlerden çok iyi not aldı dedi.. daha önceden konuşmuştuk bunu ondan cevap vermemişlerdir.. ben maxi cosi cabrio fix oto koltuğunu alıcam, bebek arabası için de eşim concord neo dio ben quinny mood onda kararsızız.. concord daha kibar quinny çok hantal duruo die istemio bende kararsız kaldım açıkçası bakalım...

Canım şu "minik Mina'yı bekliyoruz" yazısını nereye yazıyorsun :) bulamadım profildee

görünüşü güzelmiş bununda
evt.canım tiny love olucak sanırım istediğim tarzda birşey ,ama hangi rengi olur bilmiyorum:DDD
ne güzel yakından görüp fikir ediniyorsun
ben pc başından beğenip alıcam umarım hayalkırıklığına uğramam

onu bana bi satıcı da söledi sakın gözünle görmeden alma hiçbirşeyi die... resimden beğeniolar getirtioruz sonra beğenmiolar ürünleri dedi.. gidip bakıoruz pazar günleri eşimle.. o da gezmeyi sevio zaten.. netten beğendiği maxi cosi bebek arabasını yakından görünce beğenmedi çok hantal buldu mesela.. bence aklına bir iki model yerleştir yakından görüp al.. hem normal bebek mağazalarında pazarlık şansın da oluo...

Şu tulumları,pusetleri,battaniyeleri gördükçe Allahım bebeklerimize sağlıkla kavuşabilecek miyiz acaba diyorum.. yüzleri nasıl olacak, ilk gördüğümüz an neler hissedicez..

ÇOK HEYECANLANIYORUM,ağlamak istiyorum :(

Ah canım yaa.. Rabbim cc hayırlısıyla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin inşAllah.. Bebek mağazalarının önünden geçince, minnacık bebişleri görünce bende hep diyorum ah bende kuzuma böyle kavuşabilecekmiyim diye..

Birde şu ağlama işi var tabi.. Herşeye ağlar oldum bende ya.. Zaten sulu gözdüm, kızımla birlikte sulu gözlülüğüm iyice arttı.. :)

Kızlar ben doktoruma şu sağlık ocaklarında verilen demir damlasını sordum.. Onu ilk içtiğim gün bende mide ağrısı başladı hemde dayanılmaz şekilde.. Ben direk demir damlasına bağladım sebebini.. Doktorum kullanma demir damlasını onu bebeğe kullanman yeterli dedi.. Mide ağrım içinde bir tane şurup bir de hap verdi. Ama kullanıp kullanmamakta tereddütlüyüm, bebişime zararlı olsa doktor vermezdi ama ne bileyim.. midem çok ağırmadıkça içmeyeyim diyorum.. Siz ne dersiniz, ne yapmalıyım?..

benim kiz simdi korece ogreniyor yani krese gittigi icin mecbur ogreniyor tr ye gitmedn once cok iyiydi korecesi
tr ye bir gittik turkce tavan yapti coook guzel cumleler kurmaya basladi e tabi mecbur yne geldik
bu sefer koreceyi unutmus ama yabancilamiyordu. biraz biraz basladi konusmaya bu seferde turkce yerlerde yani hic ortasi olmuyor
ikisinide ne zaman guzelce hakim olur acaba? birde kreste ing egitimde veriyorlar yani oyle egitim dediysem
sarkilar filan. burda ing egitim artk bir luks degil zorunluluk illa bilicek herkes. o yuzden cok ufak yaslarda sarkilara basliyorlar
bilmiyorum bu kadar yogun kalinca birkac dile birden afallarmi kafasi karisirmi? eger tr de bir krese gitseydi turkcesi cok iyi olucakti
biliyorum 1 ay bile yetti cocuga. biraz bunun vicdan azabini yasiyorum. ama suan baska secenekte yok gibi.

eğer sen ve eşin korece biliyosanız biriniz kızınla türkçe biriniz korece konuşun.. ikisinide anadili gibi öğrenip karıştırmaması için..doğumdan itibaren bu şekilde uygulanınca bebekler iki dilli büyüyor canım..inş bizde Almanca ve Türkçeyi aynı anda öğretmek istiyoruz..

ana kucağı-oto koltuğu araştıran hiç yok galiba daha önce de yazmıştım kimse yorum yapmamıştı. ben baya araştırdım.çünkü yurt dışında ana kucağı- oto koltuğu olmadan hastaneden cıkarmıyorlar bebeği. bebeğin güvenliği için çok önemli anne kucağında arabadayken Allah korusun kaza olsa bebek 3. kattan düşmüş gibi bir basınca maruz kalıyormuş. arabası olanlar araştırsın tavsiye ederim

var canım var..ben travel sistem bebek arabası düşünüyorum canım..hem oto koltuğu hemde arabası için iki defa masraf yapmayalım diye..ama tam olarak hangi model karar veremedik..gönlüm maxi cosi den yana ama çok pahalı..bakalım ya kraft twist yada hauck malibu düşünüyoruz..

şu fotoğraflı olan güzel bbay2go markası sanırım hem kocamanda değil;kışın ben onu sonra nereye sıkıştırırım ,tercihim benimde tiny love,ama burdan baktıkça değişik değişik şeyler var,fikir oluyor insana ....şaka maka zaman yaklaşıyor,ev tipi ana kucağı çok gerekli diye düşünüyorum;birde ana kucakları var;hani şu arabalarda oto koltuklarına benziyor kraftın benim kuzen 3 aylık oldu kızı ,onun içinde büyüdü ,o kadar memnunduki ,eline alıp alıp mutfak bi oturma odasında ,ben bile alıp elime oda oda gezdirdim ,çokkkk pratiktiiiiiiiiii

canım ben onlardan mecbur alıcam zaten arabada kullanmak için, ama dediğin gbi arkadaşlarım da onu çok amaçlı kullanıyorlar evde ana kucağı gibi uyutuolar bebişi içinde, kuaförde saçını kestirip boyatırken bebişi onun içinde uyutanları bile gördüm inanır mısın :) ondan ev tipi ana kucağına da çok para vermek istemiorum bakarsın oto koltuğunu çok sever bizimki :) bi de oyun halısı da almak istiyorum ben onlar da çok kullanışlı.. sonradan nereye koyarım derdim yok canım alır yazlığa götürürüm sonra ikinci bebişe alır eve getiririm diorum.. o yüzden baya bi eşya doldurcam galiba ben :9::9::9::9:

Canım şu "minik Mina'yı bekliyoruz" yazısını nereye yazıyorsun :) bulamadım profildee

canım kullanıcı kontrol paneline girdim ordan profili düzenle dedim.. aşağı doğru inince orda kişisel rütbe bölümü var seninki nilüfer mesela.. ordan yazdım sayfanın en altında da değişikleri kaydet dedim :)

Son düzenleme:

evet maxi cosi römer be safe testlerden en yüksek puanlar alanlar. bende 3ünden birini alıcam nasipse bakalım maxi cosiyi inceledim diğerlerine inceleyim mağazada ona göre karar vericem

evet maxi cosi römer be safe testlerden en yüksek puanlar alanlar. bende 3ünden birini alıcam nasipse bakalım maxi cosiyi inceledim diğerlerine inceleyim mağazada ona göre karar vericem

evet canım ama jane rider a da bir bak.. ispanya firması ve çok memnun kalanlar war.. o da güvenlik testlerinden tam not almış.. hatta burda bi konu bile açılmış hakkında bir bak istersen, onu da beğendim gbi.. yakından görünce hoşuma gitti.. ama kararsızım işte...
http://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/429133-jane-rider-bebek-arabasi-hakkinda-yardim.html

canım kullanıcı kontrol paneline girdim ordan profili düzenle dedim.. aşağı doğru inince orda kişisel rütbe bölümü var seninki nilüfer mesela.. ordan yazdım sayfanın en altında da değişikleri kaydet dedim :)

Oldu galiba :)
Teşekkürlerrrrr

Son düzenleme:
Back
X