2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
arkadaşlar hani bi liste vardıya kimin ne zman doğum yapacağı vs..

ben isimler için oraya bakmak istiyorum ama bi türlü bulamadım :s

evet sabahtan beri tatlı yiyorum demek oyüzden böle acayip hareketli bugün

tatlı yiyince hareketleniyor demekkk:)o zaman ben artık paso tatlı yerim:)

Bunu öğrendiğim iyi oldu.

vala çok yeme 2akşam once şerbetlı bı ttalı yapmıştım 2dilim yedım sen mısın yiyen,akşam hiç durmadı,gece yattım 3gıbı uyandım sankı o da uyandı yine devam..artık kendı kendıme konuşuyorum: annecim bak yarın erken kalkcam sen de uyu artık diye:)

bence 5,5 ayda 4 kg iyi ya bende neredeyse 4e yakın aldım çok alacak olsak bu aylar alırdık xüzaten 4ten soora bence sen en fazla 72le gidersin doğuma:)
ay amiiiiinnn arkadasım dillerin bal yesin :1:inşallah 72 ile girsem doğuma şükürler olsun yani
arkadaşlar hani bi liste vardıya kimin ne zman doğum yapacağı vs..

ben isimler için oraya bakmak istiyorum ama bi türlü bulamadım :s
tatlım ilk sayfaya tıkla
hahahhaha:1::1: Ay alemsin aslı yaa :)):52::52:
ama napiim yaa.mustafa ceceli gibi bi evladım olsa nede güzel olur pekte güzel olur :9:anasıyla babasına şarkılar söyler kuzum yaa.hahaha

kızlar ya ben az önce göbek deliğimin 3 parmak üstünde falan güm diye bir hareket hissettim
Sizce bu bebişmi ya aslında altta olsa kesin bebiş derdimde 23. haftamın içerisindeyim ya
daha erken herhalde oralarda hissetmek için diye düşündüm, o gümden sora bir ikihareket daha
oldu belkide yemek yemiştimondandır:) bilemedimki sizce bebekmi???
cnm bebişin o bende göbek deliğimin sağ tarafında hissediyorum bazen.kocaman oldu bebişlerimiz artık annesii e bide su kesesi rahim derken göbek deliğinin çevresinde hissetmen normal cnm.ben bile 20.haftamdayım hissediyosam sen hayli hayli hissedersin

Son düzenleme:
tontirik: maşşallah bebişin cıcılerını baya almıssın bı bebegın doğum kanalına gırmesı eksık
çok cicilier maşallah güle güle kullansın
bişi sorcam bu ana kırmızı kucağı çantanın yanındaki olan kayınvalidem ondan alma dedi bana kullanılıyomu canım o sen yenimi aldın onu
bu arada mavi değilde kırmızı seçimin süper
canım çok ciciler bitmiş sayılır senin hazırlıklar, bir de bir şey soracağım park yataktan memnun musun yoksa karyola mı alalım hala kararsızım :44:

tşkler arkadaşlar.daha güzeli sizlerin olsun .Rabbim hepimize aldıklarımızı giydirmeyi nasip etsin saglıkla inş

Gamze
çantanın yanındaki port bebeden bahsediyorsun galiba.
ben ondan cok memnun kaldım.kızım kış ayında dogdu hastane, aşıya yada dışarı giderken onun içine koyuyordum bebek üşümüyordu.
oglum içinde baya kullanırım.
aynı zamanda oto koltugu içinde kullanılan anakucagı alacaksan buna gerek yok.

zeynepfaz ben park yataktan cok memnun kaldım.kızım 3 yaşına kadar yattı.benimkinin eni ve boyu büyüktü
tatile filan giderken yanımda götürüyordum rahat oluyordu
yani tercih meselesi bu tip ürünler.fiyat olarakta bana cazip gelmişti

kızlar ya ben az önce göbek deliğimin 3 parmak üstünde falan güm diye bir hareket hissettim
Sizce bu bebişmi ya aslında altta olsa kesin bebiş derdimde 23. haftamın içerisindeyim ya
daha erken herhalde oralarda hissetmek için diye düşündüm, o gümden sora bir ikihareket daha

benim bebek karnımda fırıldak gibi dönüyor.bahsettigin yerdede bi cok kez hissettim hareketlerini.

kraftınkini gördüm canım yakından.. ya ben böle hepsi bir arada bişi düşünmüorum çok kullanışlı olmazmış gibi gelio bana.. anakucağı ana dizi gibi bişey düşünüyorum pembe toka kendiliğinden sallanan model deyince aklıma geldi diğeri de... sen nasıl bişey almıştın tontirik? senin tecrübelerinden yararlanalım biraz da tatlım..

cnm acıkcası ben almadım böle şeyler kızımda.evimde kalabalıktan hoşlanmayan birisiyim.
yürüteci bile emanet aldım işim bitince arkadaşıma iade ettim tekrar.zaten 15 gün filan anca kullandım onu

yeni dogdugu ilk dönem bebekler zaten cok uyuyor annede rahatca işini gücünü yapabiliyor.
kızım uyandıgında oturma odamda olurduk onunla vakit gecirirdim.minik oldugundan dönmesi filan olmadıgından koltuga yatırırdım.

biraz hareketlendiginde küçük yer yatagı yapıp ona koyuyordum kendi kendine dönmeye filan calışırdı .kasları cok kuvvetlenmişti
6 aylıktı kendini ittirmeye başladıgında.7 aylıkkende tamamen emeklemeye başladı.11 aylıkta yürüdü.
yani böle sabit bişilere koyup cocugu orada hareketsiz bırakmak taraftarı degilim ben cnm

hareketlendiginde eger mutfakta filan işim varsa yada ev süpürceksem park yatagına koyardım ,dönencesini acardım eline zararsız bi oyuncak verirdim.oda uyurdu hemen zaten

emekleme döneminde zaten cocuk keşfederek ögrenme döneminde.evimin zararlı yerlerini kamufle ederek cocugun rahatca hareket edecegi mekan haline getirdim.valla atom karınca gibiydi ne mümkün onu ankucagına yada başka bişiye sabitlemek.

ama sen ihtiyacın oldugunu düşünüyorsan al tabi.sonucta ilk bebegin.ikinci bebegin içinde kullanırsın ileride inş.

kizlar tetanoz asisi ile ilgili doktorumun soylediklerini aktarmak istiyorum, tarla da bagda bahcede calismiyorsaniz yani herhangi pasli bir metalle civi gibi mesela batma olasiliginiz yoksa asiyi yapmaniza gerek yok yapsanda olur yapmasanda gereksiz yere vucuda yukleme yapmaya gerek yok demisti bende sahsen yaptirmadim bana mantikli geldi :) saglik bakanligi koylerdeki gebeler icin dusunmus esasen bu uygulamayi ...

canım haftana göre yüksek deil gayet yerli yerinde bebişini hissetmişsin sen hayırlı olsun :16::16::16::16::16::16:

cnm acıkcası ben almadım böle şeyler kızımda.evimde kalabalıktan hoşlanmayan birisiyim.
yürüteci bile emanet aldım işim bitince arkadaşıma iade ettim tekrar.zaten 15 gün filan anca kullandım onu

yeni dogdugu ilk dönem bebekler zaten cok uyuyor annede rahatca işini gücünü yapabiliyor.
kızım uyandıgında oturma odamda olurduk onunla vakit gecirirdim.minik oldugundan dönmesi filan olmadıgından koltuga yatırırdım.

biraz hareketlendiginde küçük yer yatagı yapıp ona koyuyordum kendi kendine dönmeye filan calışırdı .kasları cok kuvvetlenmişti
6 aylıktı kendini ittirmeye başladıgında.7 aylıkkende tamamen emeklemeye başladı.11 aylıkta yürüdü.
yani böle sabit bişilere koyup cocugu orada hareketsiz bırakmak taraftarı degilim ben cnm

hareketlendiginde eger mutfakta filan işim varsa yada ev süpürceksem park yatagına koyardım ,dönencesini acardım eline zararsız bi oyuncak verirdim.oda uyurdu hemen zaten

emekleme döneminde zaten cocuk keşfederek ögrenme döneminde.evimin zararlı yerlerini kamufle ederek cocugun rahatca hareket edecegi mekan haline getirdim.valla atom karınca gibiydi ne mümkün onu ankucagına yada başka bişiye sabitlemek.

ama sen ihtiyacın oldugunu düşünüyorsan al tabi.sonucta ilk bebegin.ikinci bebegin içinde kullanırsın ileride inş.

bak bu dediğin doğru işte.. zaten oto koltuğu alıcam doğumdan sonra bebeğin durumuna göre alırım ev tipi ana kucağını belki dediğin gibi durmicak içinde... eşimde dio ki onu alcağımıza park yatak alalım yazın yazlıkta kullanırız tatile giderken de yanımıza alırız bi de oyun halısı alalım tekmele ve oyna cinsinden yeterli olur sonra bebişe göre alırız ne istersen.. ne bilim kararsız kaldım bende.. ama başta park yatağa gerek yok yazlığa geçerken alırız onu dedim, evde napim onu zaten karyolasını alıcam, ve sürekli mutfağa oraya buraya götüremem kurduğum yerde kalır..

kizlar tetanoz asisi ile ilgili doktorumun soylediklerini aktarmak istiyorum, tarla da bagda bahcede calismiyorsaniz yani herhangi pasli bir metalle civi gibi mesela batma olasiliginiz yoksa asiyi yapmaniza gerek yok yapsanda olur yapmasanda gereksiz yere vucuda yukleme yapmaya gerek yok demisti bende sahsen yaptirmadim bana mantikli geldi :) saglik bakanligi koylerdeki gebeler icin dusunmus esasen bu uygulamayi ...

teşekkürler bilgi için bende daha yaptırmadım . gerek yoksa yaptırmayalım bencede yine de bi doktoruma danışayım

ben 14. haftamda yaşadım o şiddetli kalça ağrısını..

2 ihtimal var (benim bildiğim) ;

1- Vücut relaxin diye bir hormon salgılıyor pelviks bölgesini doğuma hazırlamak için,ve bu hormon kalça eklemlerini serbest bırakıp ağrıya sebep oluyor.
2- Rahmin büyümesiyle siyatik sinirine baskı artıyor ve ağrıya sebep oluyor.

Minoset kullanmaktan başka bir çaresi de yok. bir de ufak ufak egzersiz yapabilirsin.Ama önce doktoruna gidip sebebini öğren canım.Çok geçmiş olsun.
Benim 2 haftada hafiflemişti.

2 dr a sordum cnm ben de. biri kalça kemiklerin ayrılıyor, diğeri siyatik dedi. fitil önerdi. kuzular minikken böyleyse ileride çok fitil atarız:) kız bebişlerde bu ağrılar çok diye de bi rivayet var...

slm annişler ve zuzuları :16:
kaç gündür fıldır fıldır gezince bugünde bize baskın oldu eh evi tekrar süpüremedim ama anca toplayıp geldik kociş gelsin halıları çırpalım balkona ay şu şagi halılar güzel dursada süpürülmemeleri hele böyle çoluklu çocuklu misafirlerde hepten zor ama ters çevirince mis

ay bizim bugün hele minik bi pamuk vardı sarı maviş emekliyoda geldi kucama ayağa kalkıyo bi sevdim bi sevdim benim oğluştan bi tekme ay çok tatlıydı kıskandı kuzum koydum yere pamukum sen daha yakışıklı daha tatlısın bu e diyorum göbüşü seviyorum ay rabbim nasıl güzelmiş bu tepikler arada sıklaşsa sizin gibi ama sertleşmese ay bukadar olur tam yazarken bebişin annesi bana gögüs pedi getirdi gelirken getircektim unutmuşum dedi yeni paket kullanmadım benim bitti diyor ilk hediyemiz :)

ayşecim hadi hayırlı haberlerle gel inşallah

melonnnnnnnnn canım yeni yaşın sana hayırlar ve huzurlu sağlıklı gelsin tüm sevdiklerin ve ailenle geçsin inşallah

tontirik kız benim de arkadaşım ol benimlede alışverişe çık bizde ne koca ne ben yok cık enson kaç olurdan ileri gidemedik :14:
hepsi çok güzel sağlıkla kullansın minişin inşallah

bizde de şubacak birleşim yeri ağrısı 1aya yakındır var normal dedi teyzemiz ama ayakta bi paşa görünce ona bağladı yatıp uyuyodu hep şimdi de hep ayaktamı bu paşacık babasıda sorup duruyo tekmeledimi diye ah onunda ayın 3ü doğum günü ozaman bende hissederim demi diyor inşallah bakalım daha baya var

DOKTORUNUN BİLGİLERİNİ BURAYA AKTARDIĞIN İÇİN SAĞOL CANIM bende yaptrmadım ve kararsızdım ne biliyim aslında bişi olmıcanı biliyrum ama içim nedense hiç rahat değil :27:

canım tarlada bağda çalışmıyoruz ama okadar saçma şeyler çıkıyoki geçen bi komşum koltuk kolunu dayamış oğlu tepemde zıplıyo çantamdan teli alırken cüzdanım oraya düştü onu alayım derken bütün kolum çizik içinde çıktı paslı olsa yeter yolda terlikle geziyoruz paslı herhangi birşey bianlık geçen salça camda değil tenekedeydi açılırken kulp çıktı tabiki palı değil ama olsa açayım derken 2parmakçım kanadı ya ben çok sakarım yada :ssz:

bizim sağlık ocağı bide 17ci haftada yapıyo 2. trye geçince ama ben 19a kadar erteledim ayrıntılıdaki prof tu yaptırdınmı diye sordu nedenini bilmesem de evet diyince iyi dedi kolumu mu gördüki :1:
tabi buarada ben geçen yıl özelde kürtaj oldum ve aşılı değildim ama yine de çoğu işyeri de bu aşıyı şart koyuyor hemde personelde çalışsan bile yani ben bi zararı olduğunu düşünmüyorum ve sol kolun üstüne yapıyolar acı yok ama çoğu kişide aşı sonrası olabiliyor ki biz dinlenmiştik tüm gün ilki acısız oldu ikincisi kısmet :)

Son düzenleme:

o nasıl doktormuş öle riske atıyor hastasını
hiçbişi imkansız degldir ,paslanmış bişiyle karşılaşmak sadece köylerde olmuyor
benim 2 yıl önce ayagıma paslı çivi batmıştı mesela tatildeyken
ayrıca tetenoz sadece paslı şeylerden bulaşmıyor
Hamilelikte tetanoz aşısı-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url] bu yazıyı okumanı tavsiye ediyorum

Son düzenleme:
tontirik kız benim de arkadaşım ol benimlede alışverişe çık bizde ne koca ne ben yok cık enson kaç olurdan ileri gidemedik :14:
hepsi çok güzel sağlıkla kullansın minişin inşallah

tşkler amin
arkadaşın olurum tabi cnm ne dimek :)aynı ilde olaydık hazırlardık oglunun ceyizini :emir_bebek:
benim eşimde hiç pazarlık yapamaz.kartı,parayı verir bana cıkar hemen magazadan.
yaw insan kendini enayi gibi hissediyor fiyatlar daha sonra yarıya düşünce.

Back
X