2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
iştahlı anneler :56:siz börek tarifi veredurun ben ufaktan kacayım..önce bı namaz kılayım sonra hamılelık pilatesımı yapayım sankı belıme ıyı gelıyor gercı annemın aklı gıdıyor tuaf ıcatlar cıkarıyosun dıyor ama olsun.kilo aldım dıye dertlenenler küçük bı tavsıye ben gecen ay 1 ayda 3 kılo almıstım pılav tatlı makarnayı kestım ucundan alıp bırakıyorum haftada 3 gün yürüyüş yaptım yarımşar saatten bu ay çok şükür 1 kilo almışım oğlumun kilosunu da gıdnce öğrenicem o da hala tombikse sıkıntı yok:)bu arada gunde tam 5 lt su ıcıyorum bende ınanamıyorum ama faydasını okuyunca ıcıyorum mecburen hem kılo almanı engellıyor hem bebegın gelısımını hızlandırıyor enfeksıyonu engellıyor dogumu kolaylastırıp,erken dogumu engellıyor,ve bol süt yapıyor daha ne olsun:)haydi herkes su içmeye:)
akşam gezmeye gidicez kojayla toz pembe çorap üzerine mor bi elbise gıyıcem cok begenerek aldım iltifat alırsam kojadan size foto gösterırım yoksa yok:)
haydi öpüldünüz minnoşlarınıza ıyı bakın kafanıza bişey takmayın ,şanslı oldugunuzu unutmayın ve bool bol şükür edin terapi oluyor...

kızlar şöyle güzel miss gibi garanti bi börek tarifi olan var mı :)

kendı tarıflerım harıcı bısey denemek istiyorumda :)

e
E:56:ğer ki çok kalorili demezsen bir tarifim var geçenlerde yaptım mikemmell oldu:) aynı su böreği gibi oluo ..

MAKARNA BÖREĞİ:

Malzemeler:

• 1 paket pastavilla kelebek makarnası
  • 2 sb süt
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
  • 3 yufka
  • 300 gr. yağlı beyaz peynir
  • 250 gr kaşar peynir
  • 1 bağ maydanoz

Hazırlanması:

1. 1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşanlandıktan sonra süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlıyoruz. Süt, yumurtanın beyazı , sıvıyağ biraz tuz karıştırılıyor.Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur.
  2. Haşlanmış makarnanın yarısı hazırladığımız peynirli iç ile karıştırılıp yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt karışımının 3/1'i makarnanın üstüne dökülür. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştiririz. Kalan makarnanın tamamıda 2.katın üstüne konulur. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyulur.
  3. Son 3. yufkayıda tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyarız. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökülür. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürülür. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyulur ve 2 saat dışarıda bekletilir. Sonra fırına verilerel 180 derecede pişirilir.

afiyet olsun :) :56:

Meryemimgeliyor, sağ ol canım güzel duan için, cümlemizin bebişi kısmetiyle huzuruyla gelsin inşallah..
banyo yaptırma konusunda da ben de öyleyim, yani bi kez ağlasa paniklerim gibi geliyo, hatta en çok bu yüzden istiyorum yanımda birinin(kaynanam) olup yardımcı olmasını...dediğin gibi püf noktasını öğrensek ama nasıl nerde öğrenicez...

Yaprak__, ne güzelmiş cicileri bebişinin, sağlıkla doldursun içlerini inşallah, özellikle yeleğe bayıldımmm

Çekirdekk, kız valla ben de hiçbir şey göremedim o ultrason resimlerinden :1: daha yakından gösterseymiş bari dr...

Sonalfer, yeni eğitim(!) sisteminin sonuçlarından biri işte: en az 60 kişilik sınıflar...resmen rezalet!90lı yıllarda 40 kişilik sınıflar var diye herkes isyanlardaydı, şimdi koskoca 2013e giricez 79 minik aynı sınıfta perişan olacak hele öğretmenlere allah yardım etsin...gelişiyoruz diye diye daha da gerilettiler ülkeyi resmen!

iştahlı anneler :56:siz börek tarifi veredurun ben ufaktan kacayım..önce bı namaz kılayım sonra hamılelık pilatesımı yapayım sankı belıme ıyı gelıyor gercı annemın aklı gıdıyor tuaf ıcatlar cıkarıyosun dıyor ama olsun.kilo aldım dıye dertlenenler küçük bı tavsıye ben gecen ay 1 ayda 3 kılo almıstım pılav tatlı makarnayı kestım ucundan alıp bırakıyorum haftada 3 gün yürüyüş yaptım yarımşar saatten bu ay çok şükür 1 kilo almışım oğlumun kilosunu da gıdnce öğrenicem o da hala tombikse sıkıntı yok:)bu arada gunde tam 5 lt su ıcıyorum bende ınanamıyorum ama faydasını okuyunca ıcıyorum mecburen hem kılo almanı engellıyor hem bebegın gelısımını hızlandırıyor enfeksıyonu engellıyor dogumu kolaylastırıp,erken dogumu engellıyor,ve bol süt yapıyor daha ne olsun:)haydi herkes su içmeye:)
akşam gezmeye gidicez kojayla toz pembe çorap üzerine mor bi elbise gıyıcem cok begenerek aldım iltifat alırsam kojadan size foto gösterırım yoksa yok:)
haydi öpüldünüz minnoşlarınıza ıyı bakın kafanıza bişey takmayın ,şanslı oldugunuzu unutmayın ve bool bol şükür edin terapi oluyor...

canım sen gebelikten önce hiç plates yapmış mıydın? ben çok istedim hamilelik platesi yapmayı ama önceden yapmadıysan önermiyorlar dediler yapmadım yoksa çok istiyorum ihtiyacım da var...

e
E:56:ğer ki çok kalorili demezsen bir tarifim var geçenlerde yaptım mikemmell oldu:) aynı su böreği gibi oluo ..

MAKARNA BÖREĞİ:

Malzemeler:

• 1 paket pastavilla kelebek makarnası
  • 2 sb süt
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
  • 3 yufka
  • 300 gr. yağlı beyaz peynir
  • 250 gr kaşar peynir
  • 1 bağ maydanoz

Hazırlanması:

1. 1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşanlandıktan sonra süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlıyoruz. Süt, yumurtanın beyazı , sıvıyağ biraz tuz karıştırılıyor.Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur.
  2. Haşlanmış makarnanın yarısı hazırladığımız peynirli iç ile karıştırılıp yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt karışımının 3/1'i makarnanın üstüne dökülür. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştiririz. Kalan makarnanın tamamıda 2.katın üstüne konulur. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyulur.
  3. Son 3. yufkayıda tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyarız. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökülür. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürülür. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyulur ve 2 saat dışarıda bekletilir. Sonra fırına verilerel 180 derecede pişirilir.

afiyet olsun :) :56:

sağol canım bunu yapıyorum normalde kalorılı ama evet cok lezzetlı oluyo :) :) :)

herkesin bebeği tombiş maşallah..bnmki zayıf mı gidecek nedir..boyu 34 cm kilosu 370 gr dedi doktor..birde ben SAT a göre kendim hesapladım 22. hafta ,doktor hesapladı o meşur cetvelleri ile :) 23. hafta dedi..

Ayşecim benden de bir kabak böreği tarifi..öle net değil ölçülerim ama..

Sakız kabaklarınının irilerinden seçip alıcaksın..minik küp şeklince doğra..
soğan doğranacak minik küpler yine ,karabiber, tuz..

yufka aralarını süt ve sıvı yağ ile ıslatıyorum bolca..yağı az koyma yağlı olmuyor hiç çünkü..
kol böreği şeklinde dola..tamamdır..üzerine yumurta sarısı...

biz sürekli yapıyoruz..çok leziz oluyo..başka topikteki arkadaşalarımda yapıp beğenmişlerdi..

oo bisürü kabaklı tarıfım oldu :D ehehe yaızyorum bunu da sağol canım :16:

Buzdolabı Böreği:

Malzemeler:

4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
Ayrıca:

3 yufka
Üzerine:

1 parça tereyağı
arzuya göre kaşar peynir rendesi
pul biber
Hazırlanması:

Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)

Meraba güzel anneler nasılsınız iki gündür giremiyoruö dün annanemize gittik bugunde arladaşım geldi oturduk bi güzel gecmişi okuyamadım umarım herkes iidir bu arada bebişime yelek ördüm sizinle paylaşıcam yorumlarınızı bekliyoru:16: $image.webp

Meraba güzel anneler nasılsınız iki gündür giremiyoruö dün annanemize gittik bugunde arladaşım geldi oturduk bi güzel gecmişi okuyamadım umarım herkes iidir bu arada bebişime yelek ördüm sizinle paylaşıcam yorumlarınızı bekliyoru:16:Eki Görüntüle 515321

cok güzel canım yelek, renkleri de süpermiş.. buna benzer bir hırkamız var bizim de babannemiz ördü.. cok güzel yumuşacık..
güle güle sağlıkla giysin bebeğin inşallah :))

kızlar merhaba,
sabahtan beri ara ara okuyorum dünden itibaren yazılanları ancak bitti, tabi iş güc de girdi araya..

bir de şu midemden boğazıma doğru yanmalar beni mahvetti. sabah kustum bu yüzden.. dayanamıyorum artık ya. en sonunda aradım dr u. dedim dayanamıyorum lütfen bişey söyleyin.. gaviscon u duymuştum arkadaşımdan onu söyledim onu ic dedi.. eşim alıcak akşama icerim artık ama duramıyorum ya resmen asit saldırısı yani :((((((((

ayrıca dün dr kontrolümüz vardı. oğlumuzu gördük keyfi yerinde. gelişimi cok cok iyi maşallah baya önden gidiyodu, koşturmaya başlamış :))

bu gidişle erken falan doğurursam şaşırmıycam yani.. boy ve kilo söyledi haftama göre cok önde .. allaha cok şükür..

ben biraz fazla kilo almışım kızlar moralim bozuldu. cok yiyen bir tip değilim. eskiden nası yiyosam öle yiyorum. iştahımda bir acılma yok. ama ne yesem yarıyor

mu ne.. 4 kilo birden almışım tartıya cıktğımda şoka girdim resmen.. dr da biraz daha dikkat edelim dedi. bugünden itibaren daha dikkatli yiycem herşeyi.

karbonhidrat ve tatlı tarzı şeylere veda ediyoruz..

canım doktoruna bir sorsana neden hap vermiyormuş? bak benim yanmalarım feciydi tüm gün hatta gece geçmez uykumdan uyandırırdı gaviscon falan işe yaramazdı bi hap verdi maşallah 1 aydır tık yok. ne kadar kötü bir rahatsızlık olduğunu bildiğimden kıyamıyorum kimseye, sen de söyle dr.una ilaç versin düzenli kullanabilirsin sen de acı çekme artıkk:48:
kilo konusunda da ben de hava attım 5 ayda 3 kilo aldım diye ama şu 10 günde 2,5 kilo birden aldım, yürüyüşü ve suyu arttırıp 3 beyazı azaltmak lazım...
kilo

maşallah kuzucuğa yaaa :31:
bu arada bebeğim ultrasonda ilk baktığımızda kurbağa gibi uyuyordu çok tatlı yaa :) doğduğunda da öyle mi uyur acaba..bazı bebekleri görüyorum o şekilde uyuyan :)

aynen böyle ,uyuyordu :)

Kurbağa Prens | Blogcu Anne

kıız benim bitanem de aynen böyleydi en son gittiğimizdee :9: biz de çok güldük çok şaşırdıkk böyle yatış olur mu diyee,
sonra bir değiştirdi pozisyonunu, daha da komik oldu:) bir eli başının altında bir elini yanına koymuş yan yatmış aynı eşimle benim tv seyrederkenki halimiz :9::9:

cok güzel canım yelek, renkleri de süpermiş.. buna benzer bir hırkamız var bizim de babannemiz ördü.. cok güzel yumuşacık..
güle güle sağlıkla giysin bebeğin inşallah :))

Amin canım Teşekkürederiz teyzesi daha daha güzelleri size olsun :54:

yıldızımmm cok fena evet, bugün bu yanma yüzünden kustuğuma inanamadım.. drumu da aradım söyledim zaten.. gaviscon işe yaramazsa şayet senden ilacın ismini isterim, dr uma danışırım canım.. ilgin için teşekkür ederim yaşamayan bilmiyor gercekten cok fena bir durum..

ozfercim... cok fena evet, bugün bu yanma yüzünden kustuğuma inanamadım.. drumu da aradım söyledim zaten.. gaviscon işe yaramazsa şayet senden ilacın ismini isterim, dr uma danışırım canım.. ilgin için teşekkür ederim yaşamayan bilmiyor gercekten cok fena bir durum..

Meraba güzel anneler nasılsınız iki gündür giremiyoruö dün annanemize gittik bugunde arladaşım geldi oturduk bi güzel gecmişi okuyamadım umarım herkes iidir bu arada bebişime yelek ördüm sizinle paylaşıcam yorumlarınızı bekliyoru:16:Eki Görüntüle 515321

Canım ellerine sağlık çok cici olmuş renkli olunca...Güle güle giysin...Benimkilerde hep yakadan başlama oldu..Hem çabuk örülüyo hemde işlemesi kolay geliyo...

ben de chekirdekk... üstelik hafiften diyete başlamış bir hamile olarak ühühühühühü:43:

Diyet diye birşey yok canım hamilelikte, bebeğe yararı olmayan şeyleri yeme yeter. makarna pilav gibi :)

nerde yararlı şey var, hepsi iğrenç zaten. ve nerde zararlı şey var, hepsi muhteşem, üf ! :19:

ozfercim... cok fena evet, bugün bu yanma yüzünden kustuğuma inanamadım.. drumu da aradım söyledim zaten.. gaviscon işe yaramazsa şayet senden ilacın ismini isterim, dr uma danışırım canım.. ilgin için teşekkür ederim yaşamayan bilmiyor gercekten cok fena bir durum..

YANMAYA Yeşil ekşi elma birebir.
ben öyle durdurdum.
bi dene tatlım.

Back
X