2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
eveeeeet yazıdan çıkarılacak sonuç neymiiişşşş bebişleri 1 kerecik alalım canım nolcak diyerek kat'a ve asla yatağımıza almıyomuşuz

Adını hatırlamadığım bir filmin hiç unutmadığım giriş sahnesi:
Uçsuz bucaksız kırlar da vahşi atlar birbirleriyle yarışırcasına koşmaktadırlar. Görüntü en önde koşan, boynu terden mermer gibi parlayan bir ata odaklanır. Atın boynu bir öne bir arkaya giderken, yeleleri rüzgardan alevler gibi salınıyor; burun delikleri balon balon şişip iniyor. Derken arkadan bir kement yavaşça yükselip atın başından geçiyor. İp geriliyor, geriliyor, ve atın başı arkaya devrilip yere doğru ekrandan çıkıyor…

Bu sahne bekar bir erkeğin evlilik öncesi ve sonrası hayatını sembolize ediyor. Bu benzetme çok hoşuma gitmiş olacak ki, ben evlendikten sonra da, yıllarca her dost ortamında ki bekar arkadaşlara bunu anlattım. Her defasında karım eline ne geçirdiyse ağzımı burnumu kırdı. Ama yılmadım.
Biz erkekler evliliği büyük bir değişim sanarken – ve sıkça korkarken – bunun sadece asıl değişim “filminin” giriş sahnesi olduğunun farkında olmuyoruz (Baba olmaktan bahsediyorum)… Evlendiğimizde de hayatımıza ekstra bir kişi giriyor, ama bu farklı. Karımızla ilişkimizde biz bir elmanın diğer – genelde daha küçük ve zottik – yarısıyız. Gerektiğinde evin direği veya direklerinden biriyiz (eşlerin ikisinin de çalıştığı durumdan bahsediyorum, çok eşlilikten değil). Bir veya daha fazla lakabımız var: Aşkım, Hayatım, Birtanem, Kocacım gibi. Eğer balayından sonra muhabbet bitmemişse aramızda sırnaşık bir fiziksel durum söz konusu, yani bize az çok bir ilgi var. Karı-Koca sosyal hayatının daimi elemanıyız.
Baba olduktan sonra sosyolojik anlamda işler değişiyor. Yeni eleman şirkete direkt “Elmanın İkinci Yarısı” pozisyonunda eş başkan olarak başlıyor, bize meyvenin sapı olmak kalıyor. Evin direği rolünün yerine “Ayak İşleri Uzmanlığı”nı üstlenip onu, şunu, bunu getiriyoruz her istendiği zaman. Bütün lakaplarımız yeni elemana transfer ediliyor ve evde duymaya çok alışık olmadığımız “ismimize” acı bir dönüş gerçekleşiyor. Şu diyalogları eminim çoğumuz, özellikle de çocuktan sonra ki ilk aylarda, tecrübe etmişizdir:
Kadın: Aşkııım!
Erkek: Efendim hayatım?
Kadın: Ha, sana demedim, oğlumla konuşuyordum.

…
Erkek: Çok acıkmışım, kahvaltı da ne var aşkım?
Kadın: Berk’ın kalan yumurtasını yesene, beğenmedi ziyan olmasın.

…
Erkek: Sonunda uyudu oh be Başbaşayız >;:)
Kadın: Ay evet, zor uyudu hakkaten. Ama çok şiriiiin babasııı!
Erkek: Ee daha daha n’aber, ne zamandır böyle yalnız kalamıyorduk, özledim valla >;
Kadın: Ay ben de özledim :.(
Erkek: Aşkım niye duygulandın, ben burdayım işte, çok mu özledin hakkaten beni?
Kadın: Oğlumu özlediiiim hünf :..(
Erkek: Aşkım ama daha şimdi yatırdık, hem bütün gün beraberdiniz??!
Kadın: E özledim Mehmet, n’apiiim?!
Erkek: Ben de şey diye düşünmüştüm…Hani belki bu gece… ?
Kadın: Ay ölüyorum yorgunluktan, canımı çıkardı oğlan bugünzzz horrr…

Teknik açıdan ele alırsak benzeri bir durum ortaya çıkar. Çocuk geldiği andan itibaren etrafında “Aile” diye de tanımlanacak bir köleler birliği oluşur. Hormonal ve politik şartlara bağlı hiyerarşik bir yapı bu birliği düzenler. Baba bu düzende ‘seçkin’ rolünü hemen alır:
Kıdemli Başköle = Anne
Onursal Başköleler = Anneanne ve Babaanne
Anlaşmalı Köle = Bakıcı
Eğlenceden Sorumlu Üst Köle = Dede(ler)
Misafir Köleler = Anne veya Babanın kardeşleri
Piyade Er Köle = Baba

Yine de umut var babalar için. Etiyopyalı sosyologların dünyanın çeşitsiz yerlerinde 3 aileyle yaptıkları bir araştırmanın sonucunda, Baba kimliğinin çocuk okula başladıktan sonra hiyerarşik düzende hızlı bir yükselişe geçtiğini gösteriyor. Bir de bizim arkadaşlardan çocuğu büyümüş olanlarda hep öyle söylüyor…
En başta ki hikayeyi (At-Kement-Evlilik Üçlemesi) hep çok komik bulduğumu söylemiştim. Lakin ben evliliği anlatan bu sahneyi komik bulurken, hayat benim için o sahnenin devamını çekmekteymiş… At yere düştükten sonra, yaklaşan cüce bir kovboy o vahşi hayvanın ayaklarını bağlar; üstüne çıkar; ve elinde ki kızdırılmış damgayı hayvanın kıçına basar. İşte bu da baba olmayı anlatır.
Not: Bu yazımdan çocuk sahibi olmanın tarif edilemez bir sorun olduğu sonucu çıkarılabilir. Tarif edilemez olduğu doğru, ama iyi anlamda. Aynı evlilik gibi, di mi karıcım?

meltemmm bu da o siteden çok güzel yaa

ben de kaldırcam halaaaaa:)
eveeeeet yazıdan çıkarılacak sonuç neymiiişşşş bebişleri 1 kerecik alalım canım nolcak diyerek kat'a ve asla yatağımıza almıyomuşuz

cok guldum bunada yaaa

ben 1 pijama 1 gecelik dye düsündüm bende büyük ihtimal sezeryan olucam.bide sezaryanlıların hemen sütü gelmeyebiliyo bebegime hangi mamadan alıp cantaya koysam diye düsünüyorum.biberon olarakta cihicconun anne gögsüne göre tasarlanmıs yenidogan biberonundan alıcam cantaya koyucam hastanede lazım olur diye.ama mamaya karar veremedm

alırsak ne oluyormuş sinem arkadaşımızın yaşadıklarını yaşıyormuşuz ela hanım 18 aylık ama toplasan 1 ay bile beşikte yatmamıştır gece boyu yatakta kendime yer alıyorum halimi bi görseniz yorgan neydi onu bile unuttum üst açık bacaklar yatak dışında ama suç benim kabul ediyorum doğumdan sonra rahat oluyor diye hep yanıma alıp emzirdim yanımda yatırdım eee yatarmı artık o çoçuk beşikte

kızlaarr plesenta previa durumum oldugu için sezeryan olucam büyük ihtimal ve sezeryanlıların sütü hemen gelmeyebiliyo.önceden çantaya mamada koymak istiorum hastanede lazım olur diye.yenidoğan maması olarak hangi marka ve mamayı tavsiye edersinizz?????

meltem ve gökçeeee
nerden buldunuz kız bunları iş yerinde herkes bana deli gözüyle bakıyor sayenizde gül gül öldüm

canım normal doğumda hemen gelmiyor benim sezeyan doğumdan sonra az az gelmeye başladı 4 gün tam geldi mama götürmen gerekmiyo hastane de veriyorlar zaten bize doktor eve çıkınca mama alın demişti ilk bi hafta içim biz öyle aldık sonrada zaten mama ihtiyacımız olmadı sütüm yetti

Son düzenleme:

Ben bunu hiç düşünmemiştim, hastane vermez mi acaba mamayı? Aslında doğum yapacağımız hastanelerle ne verip vermediklerini konuşsak çanta hazırlamadan iyi olcak..

canm peki evde o ilk hafta ne kullandınız hangi mamayı?ablamda sezeryan oldu hastanede zar zor mama buldular verdiler oda markasız bişeydi ben mamanın içime sinmesini istiorum sadece lk günlerde kullanacak olsam bile

Ben bunu hiç düşünmemiştim, hastane vermez mi acaba mamayı? Aslında doğum yapacağımız hastanelerle ne verip vermediklerini konuşsak çanta hazırlamadan iyi olcak..

ablam sezeryan oldugunda zar zor bulup verdiler mamayı markasız bir mamaydı pek begenmemiştik ben sadece ilk günler olsa bile mamanın içime sinmesini markalı bişi olmasını istiorum biberonuda önceden ayarlayıp cantama koyacagım orda ne oldugunu bilmedigim biberon ve mama kullanmak istemiorum

canm peki evde o ilk hafta ne kullandınız hangi mamayı?ablamda sezeryan oldu hastanede zar zor mama buldular verdiler oda markasız bişeydi ben mamanın içime sinmesini istiorum sadece lk günlerde kullanacak olsam bile

canım hastanede milupa aptamil verdiler bizde milupa aptamil aldık hatta eşim kendi görmüş mama kutusunu eve gelince de aynısı aldım demişti inşallah mama bebekleri olmazlar ben şanslıydım sütüm yetti emzirdim hala da emiyor sıpa emen çoçuklar çok dirençli oluyorlar hastalık konusun da inşallah kızımda olduğu gibi oğlumu da emziririm gerçi ela dan nasıl olacaksa bakalım göreceğiz artık

Son düzenleme:

yok canm size verilen mama güzelmiş milupa iyi mamalardan biri.peki biberonlamı verdiniz sonra anne gögsünü almıyo diyorlar ya.ilk bebegm olacagı için bilinçsizim.buarada benim adımda ela:) kızın adıyla büyür insallahh

meltem ve gökçeeee
nerden buldunuz kız bunları iş yerinde herkes bana deli gözüyle bakıyor sayenizde gül gül öldüm

valla meltem siteyi bulmuş ben de yazıyı ordan buldum

ya bende face te bolgcu anne eklı ordan gordum o paylaşms:)

blogcu anne böyle komik değil ama yaa şunu aldım bunu aldım şunlar lazım falan.....bu cidden iyiymiş

evet canım biberonla veriliyor biberonu biz yanımız da götürmüştük sağolsun lar hastanem de doktorum da çok iyidi o yüzden hemen 2.yaptık ayağımız alıştı ay ne güzel ela ismini çok seviyorduk zaten ama eşim çok istedi bizimki elanur ama biz ela diyoruz senin bebişin ne olacak benimki erkek

biberonu alıcam zaten büyük ihtimal chicconun anne gögsüne uyumlu olanını yeni cıkmıs mantıklı geldi bana.elanur da güzel bence:) benimki sadece ela.allah izin verirse kız bebegim olucak insallah.ay ne güzel doktorunu cok sevenlere bayılıyorum benim doktorda iyi ama yogun baya tlfonla zor ulasılıyo cok ilgilenemio yogunluktan

[rılabQUOTE=figencim;27195765]canım 34 değil 32. hafta dolunca yasal olarak doğum iznine çıkıyoruz diye biliyorum. Eğer kendini kötü hissediyorsan bir ay için değmez. Ayrıl, sonra pişman olmaktansaönlemini al. Ama kendini kötü hissetmiyorsan seni zorlamıyor ise ayrılma tabi.[/QUOTE]

sevdaportan 31+ 1 oldğun gün ayrılabiliyorsunuz yani 32.haftanda ayrılmış oluyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…